MITEN MEIKIN SAA PYSYMÄÄN HYVÄNÄ KASVOMASKIN ALLA?

15.08.2020

*Sisältää mainoslinkin.

Matkustaminen julkisilla kulkuneuvoilla on muuttunut ja se vaikuttaa jokaiseen, joka rakastaa sipsutella meikkiä kasvoille. Toiveenahan on tietenkin, että meikki pysyy kauniina koko päivän. Kuvioon tuotiin nyt pieni ylimääräinen haaste, joten kerron tässä postauksessa mitä asialle voi tehdä.

Toimithan muuten suositusten mukaisesti oman ja kanssaihmisten terveyden vuoksi ja käytät maskia.

SAAKO MEIKIN PYSYMÄÄN HYVÄNÄ MASKIN ALLA?

Monessa erilaisessa tilanteessa on hyvä muistaa meikin rajallisuus. Sillä ei saa peitettyä esimerkiksi ihon tekstuuria tai muuttamaan rajusti kasvon piirteitä ellei puhuta vahvasta esiintymismeikistä, jossa leikitään valoilla ja varjoilla.

Meikki ei myöskään pysy, jos sitä hinkkaa pois tai hikoilee rajusti. On muutamia kikkoja, joiden avulla esiintymismeikki pysyy paremmin, kun hikoilee, mutta mielestäni ne eivät sovi arkeen.

Mitä tulee siis maskiin: Jos maski hiertää meikkiä pois, niin sille ei oikein voi tehdä mitään muuta kuin korjailla ja sama pätee ihon hikoiluun maskin alla. Näihin kerron tässä postauksessa vinkit.

MITÄ MEIKKAUKSESSA KANNATTAA OTTAA HUOMIOON?

  • Mahdollisimman ohut meikkivoidekerros tai muuten maskin raja näkyy selkeästi hiertyneenä rajana meikissä. Tämä onnistuu hyvällä meikkivoidesiveltimellä ja niin, että meikkivoiteen työstää ensin kunnolla siveltimeen ennen iholle lisäämistä.
  • Minimaalisesti puuteria, jotta korjailu on helpompaa. Puuterin tehtävä on muutenkin viedä kiiltoa pois. Oman ihotyypin mukaan valittu meikkivoide taas pitää meikkivoiteen kauniina koko päivän. Tietenkin maskin kanssa juttu on eri, mutta oikea meikkivoide auttaa huomattavasti.

LUE MYÖS: EHKÄ MAAILMAN PARAS MEIKKIVOIDE?

LUE MYÖS: KUULAS MEIKKIPOHJA KOKO PÄIVÄN – ONKO SE MAHDOLLISTA? 

MITEN MEIKKIÄ KORJAILLAAN?

Tässä on tuotteet, jotka itse kannan mukanani:

  • Peitevoide ja peitevoidesivellin: Paikkailen näillä maskin hiertämiä kohtia todella kevyesti. Hieraisen vain vähän peitevoidetta kämmenselälle, työstän siveltimeen ja paikkailen kevyin ottein. Lopuksi painelen tuotteen iholle sormin.
  • Poskipuna: Kannan mukanani voidemaista poskipunaa, koska sen kanssa ei tarvitse erikseen sivellintä. Käytän kyllä muutenkin enemmän voidemaisia poskipunia, koska ne pysyvät huomattavasti paremmin kuin puuterimaiset ja ovat luonnollisemman näköisiä iholla.
  • Yllättävää kyllä en pidä puuteria koskaan mukana. Puuterin lisääminen pitkin päivää tekee meikistä helposti kakun. Suosittelen mielummin puuteripapereita tai ihan vaan vessapaperilla ylimääräisen kiillon pois painelu.

LUE MYÖS: VÄRIOPAS – MITEN VALITA OIKEA POSKIPUNASÄVY?

LUE MYÖS: PARAS PEITEVOIDE X3

P.S. Huulipunista pitävien kannattaa ehdottomasti kääntyä nestemäisten nk. liquid lipstickien puoleen. Omat suosikkini löytyvät *Anastasia Beverly Hillsiltä. Mukana on ihania nudesävyjä, mutta todellinen show stopper on raikas punainen sävy nimeltään Carina, jonka näette TÄMÄN postauksen ensimmäisessä kuvassa.

  • kukkis

    Tällä kertaa jätän meikkailun suosiolla väliin. Käytän julkisia säännöllisen epäsäännöllisesti, mahdollisimman vähän. Hyvällä ilmalla onnistuu pyöräily, syksy räntäsateineen huolettaa. Työssäni on ollut maskipakko, olen pyörtynyt kahdesti, migreeni vaivaa lähes tauotta ja lisäksi yhden kerran sain vakavamman sairauskohtauksen, jonka jälkeen olin viikon sairauslomalla. Maskin ollessa paikallaan on siis suuri vaara saada hiilidioksidi “myrkytys” . Tämä ei tietenkään tarkoita kaikkia, itselläni on astma joka tilannetta edesauttaa.

    • Miia Johansson

      Voi eiiii Kukkis! 😭 Ihan kamalaa! Ja siis mä en edes tiennyt tuollaisesta, mutta nyt kun mietin asiaa, niin joo onhan maskin kanssa aika vaikea hengittää myös mun jolla ei ole astmaa. Siis aivan hirmuisesti tsemppiä ja sun on kyllä tosi tärkeä pysyä terveenä ja oot just yks niistä ihmisistä, jonka vuoksi meidän muidenkin on pidettävä maskia. ❤️

      • Markit

        Tähän voisi vielä lisätä, että ei pidä tuolla kylillä ja kaupungeilla taas ihmetellä tai jopa kommentoida, miksi jollain ei ole maskia. Esim astmaatikot eivät tosiaan sitä välttämättä pysty käyttämään sairautensa vuoksi. Muitakin sairauksia löytyy, jolloin maskin käyttö ei onnistu terveydellisistä syistä ja tästä kyllä STM/THL on kirjoittanut. Paras kun jokainen huolehtii itsestään ja silloin huolehtii myös muista. Eli ymmärretään eikä syyllistetä, kun ei tiedä, voiko kanssaihminen maskia käyttää. 🌷

        • Miia Johansson

          Olipas TODELLA hyvä huomio! <3

  • Markit

    Hei; Ihan mahdottoman kauniit silmät! Kyllä niin tykkään sinisestä ja vielä tuo jälkimmäinen kuva! Niin hieno taustaväri ja kokonaisuus. Ihan ( melkein 😄) sama, miten meikkivoide tuhraantuu, eihän sitä huomaa, kun on tuollaiset silmät. Ihan kuin minä silloin….mitä se nyt oli 70- luvulla, sinisen luomivärin aikaan. Vaan enpä tainnut osata noin nätisti laittaa. Kyllä sinulle turkoosi ja sininen on ihan loistavia värejä.
    Hienoa, että maskista muistutat. Siitä ei voi liikaa muistuttaa, koska viruksen kantaja voi olla täysin oireeton. Pidetään huolta toisistamme🌹.

    • Miia Johansson

      Voi kiitos Markit! 😍 Joo, siis viranomaisten suositusten mukaan ehdottomasti, koska siellä on asiantuntijat, jotka suositukset antaa. Nyt ei kenenkään kannata sooloilla. ❤️

  • Ilona

    Käytän myös töissä maskia päivittäin, hiilidioksidi tosiaan jää maskin sisälle ja sitten sitä hengittää uudestaan ja uudestaan, seurauksena päänsärkyä ja huonoa-oloa.
    Ainoa meikkivoide jonka olen todennut pysyvän on Mac studio fix. Huulipunan käytöstä olen luopunut jo maaliskuussa ja panostan silmämeikkiin, koska se näkyy kaikille. Toivotaan että toinen kierros on se viimeinen koronan suhteen.

    • Miia Johansson

      Heippa Ilona! Joo, mä niin toivon, että nyt osattaisiin pitää Korona hallinnassa. <3

  • Annukka

    Hyviä vinkkejä! Olisiko jotain ajatusta vielä silmämeikin, etenkin ripsivärin, pysymiseen hyvänä? Joudun työni vuoksi käyttämään maskia lähes koko työpäivän ajan ja ulos hengitetty kostea ilma aiheuttaa sen että ripset ovat taivutuksista ja vedenkestävästä ripsarista huolimatta piikkisuorat jo aamupäivän aikana ja viimeistään iltapäivällä vedenkestäväkin ripsari varisee poskille. Sama ilmiö aiheuttaa myös lasien huurtumista. Nenän päälle tulevan rautalangan huolellinen muotoilu auttaa hieman, mutta ei kuitenkaan kokonaan poista ongelmaa. Tsempit poikkeusaikaan, eiköhän tämä jossain vaiheessa yhdessä taltuteta! ❤️

    • Miia Johansson

      Heippa Annukka! 🙂 No voihan kökkö.. tuohon ei taida oikein olla muuta vaihtoehtoa kuin testata sitten 38 asteessa lähtevää risparia. En ainakaan muuta keksi. Kostea ilma ja ihon rasvat varmasti tämän aiheuttavat yhdessä, joten 38 ripsari ainakin poistaisi tuon rasva-ongelman, koska se ei lähde öljyillä.

  • Tiina

    Tämä nyt ei liity postauksen aiheeseen, mutta pakko antaa mitä suurimmat kiitokset aivan ihanasta blogistasi ja instatilistäsi!! Olet uskomattoman taitava ammatissasi! Olen saanut kullanarvoisia vinkkejä kanavistasi erityisesti ihonhoitoon liittyen! Lisäksi vaikutat aivan mahtavalta ja sydämelliseltä ihmiseltä! <3

    • Miia Johansson

      Oi wau! Kiitos Tiina! ❤️ Suurella sydämellä kyllä teen tätä hommaa 😊

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram