RIPSIVÄRIÄ ALARIPSIIN VAI EI?

07.08.2020

*Sisältää mainoslinkin.

Satuin näyttämään tässä stooreissa yksi päivä sen, miksi alaripsiin kannattaa laittaa ripsaria. Moni teistä innostui testaamaan ja yllättyi positiivisesti. Myös hyvin moni laittoi viestiä, että näyttää aivan kamalalta, jos ripsiväriä laittaa alaripsiin. Tämähän on tietenkin täysin makuasia.

Miksi ripsiväri alaripsillä sitten näyttää joidenkin mielestä itsellään oudolta on usein tottumuskysymys. Se voi aluksi tuntua siltä, että silmät valuvat alaspäin, kun alaripsissä on ripsaria. Pääsääntöisesti se kuitenkin näyttää kaikilla todella kivalta.

MIKSI ALARIPSIIN KANNATTAA LAITTAA RIPSARIA?

  • Ensinnäkin silmät näyttävät suuremmilta, kun myös alaripsissä on ripsaria.
  • Ammattimeikkaajan näkökulmasta silmämeikki näyttää tasapainoisemmalta. Erityisesti, jos silmissä on tuuheat ripsien pidennykset.
  • Ripsiväri alaripsissä peittää hieman juonteita! Tätä en huomannut ennen kuin näistä omista ennen ja jälkeen kuvista.
  • Jos alaripset ovat hurjan pitkät (wau!), niin tasapainoa voi tuoda laittamalla yläluomelle luomiväriä tai vaikka ihan vaan aurinkopuuteria, joka nostaa katsetta.

MIKÄ RIPSARI ALARIPSIIN?

Moni saattaa turhautua kahdesta syystä: Ripsarin harja on liian tuuhea ja siksi se on vaikeaa lisätä siististi. Toisekseen ripsari saattaa suttaantua alaluomelle päivän aikana. Tähän löytyy ratkaisu *MAC extended gigablack mascarasta. Aplikaattori on pieni ja tämä ripsari lähtee lämpimällä vedellä pois eli ihon oma rasva ei sotke sitä alaluomelle.

KENELLE EN VÄLTTÄMÄTTÄ LAITTAISI RIPSARIA ALARIPSIIN?

Jos ripset ovat hyvin harvakseltaan siellä täällä, niin silloin jättäisin ripsarin pois alaripsiltä. Tarvittaessa laittaisin alaluomelle luomiväriä tuomaan tasapainoa silmämeikkiin erityisesti silloin, jos käyttää luomiväriä.

  • Tiuhti

    Entäpä jos alaripsiä ei ole ollenkaan? Mulla on myös helposti vettä vuotavat silmät, joten esim. kajal ei tule kyseeseen. Toistaiseksi olen jättänyt alaluomen kokonaan meikkaamatta. Onko sinulla ideaa miten silmämeikki kannattaisi tässä tilanteessa tehdä?

  • Tuija Puoskari

    Mulla on tosi pitkät ripset, ja on melko kamalan näkönen, jos laitan alaripsiin ripsiväriä. 😀

    • VeeraSii

      Sama täällä.. tulee semmoinen fiilis niinku ois pumpattava Barbara, kun silmät muutenkin pyöreähköt. Muahhahhaa… Suu vaan kesto-auki ja baanalle.
      Mut mulla myös rasvainen iho ja leviää kyllä usein, jos erehtyy alaripsiin laittaan. Mut on se joskus kiva… ehkä pitäiskin syksyn kunniaksi laittaa ja sisärajaukset mitä en myöskään juuri laita …hmm…hmm..

      • Tuija Puoskari

        Sellanen olo siitä tosiaan tulee 😂

  • Elli

    Joudun töissä käyttämään kasvomaskia ja työpäivän aikana ripsiväri lähtee murustuen irtoamaan alaripsiltä sekä paakkuuntuu ja leviää kulmakarvoihin asti. Ripsivärini on TonyMolyn Panda’s Dreamin long lash, myös volume-versio tekee saman. Olen kokeillut useita lämpimällä vedellä poistettavia ripsareita maskien kanssa ja ilman maskia, mutta huonoin tuloksin. Jätän tällä hetkellä alaripset paljaiksi, jotta ripsarisotkua olisi vähemmän. Tämä siis vain käytännön syistä töissä. Vapaa- ajalla ripsari on sekä alhaalla ja ylhäällä ja pysyvyys on parempi. Ei kuitenkaan suttaamaton.
    Minusta alaripsissä ripsari tasapainottaa silmiä ja tuo esiin silmien muotoa.

  • Taija

    Moikka

    Mä olen nyt jättänyt alaripset ilman ripsiväriä, kun en millään löydä luonnonkosmenripsareista hyvää, joka ei tuhrisi luomia päivällä ja joka lähtee pesussa myös pois. Vielä aamuisinkin näytän pandalta.

    Mä taidan periaatteistani huolimatta joutua ostamaan synteettisen ripsarin, joka lähtee lämpimällä vedellä. On kuitenkin tärkeä osa mun meikkiä.

    • Miia Johansson

      Heippa Taija! 🙂 Joo, luonnonkosmetiikan puolelta ei oikein taida löytyä tällaista tahraamatonta ripsaria. 🙁

      • Taija

        Kokeilen vielä yhtä merkkiä, ennen kuin luovutan. Mutta mistä ihmeestä johtuu, että ripsari tuhriintuu päivän aikana, mutta sitten sitä on vaikea saada pesemällä pois. Ihan mysteerihommaa 😣

    • Cuqi

      Taija, ootko kokeillut Avrilin ripsaria? Mulla pysyy tuhraantumatta koko päivän ja lähtee kookosöljyllä hyvin pois.

      • Taija

        Olen kokeillut, ei toiminut mulla yhtään 😐 Ja pois pesu oli ihan kamalaa. Bohon ripsari on ihan ok, ei tuhri niin pahasti ja peseytyy aika hyvin pois. Mun ongelma on rasvoittuvat luomet. Kokeilen vielä Lily Loloa, siitä oli monilla hyviä kokemuksia. Sadepäivien varoille aion hankkia 38 ripsarin.

        • Anna

          Lily Kokoaa kyllä suosittelen, tykkään itse tosi paljon!

          • Taija

            Nyt on uutta ripsaria testattu tosi toimissa, tänää aamu kuudesta ilta kymmeneen. Lily Lolo pysyy mulla koko päivän suttaamatta tai varisematta 😀 Peseytyy helposti pois. 4. ripsari vaikuttaa parhaalta.

  • Charming Nails

    Mä en ole käyttänyt ripsiväriä alaluomella ikinä. Kun siitä ei ole ottanut tapaa niin sitä ei tule tehtyä. Ehkä olen kokenut monen mascaran harjan liian isoksi ja sotkevaksi. Pelkään myös leviämistä jos hankaan silmiä. Mulla myös silmät vetistää ja vuotaa niin haluan alaosa olevan puhdas kun pyyhkii sormelle. Joskus laitan ohuella siveltimellä luomiväriä alaluomelle, mutta pitää olla ohut synteettinen rajaussivellin koska esim.kynäsivellin tekee liian paksua jälkeä ja saa aikaan silmiin ärsytysreaktion. Se jotenkin pöllyttää ja ne karvat osuu silmiin ;DD

  • Marie

    Ripsiväri alaripsisissä korostaa ryppyjä, vanhentaa muutenkin lookkia, sekä näyttää suttuiselta. Sinäkin näytät vertailukuvissasi vanhemmalta kuvassa, jossa sinulla on alaripsissä väriä. Etenkin kun on tuollainen selkeä linja alaluomissa ei sitä kannata peittää, se on yksi nuoruutta korostavia piirteitä.

    • Miia Johansson

      No mielipidejuttuja varmasti. Uskallan olla eri mieltä. 🥰

  • Tiina

    Pari kertaa elämäni aikana olen käynyt ammattimeikkaajalla, toinen niistä kerroista oli yo-juhlien meikki. Meikkaaja silloin sanoi, ettei alaripsiin saa juhlameikissä laittaa ripsaria, että voisin vasta sitten iltamenoihin sitä itse lisätä. Näin vuosien jälkeen tuo tuntuu hassulta, etenkin kun usemman vuoden luulin sen olevan ainoa oikea tapa toimia 😀

  • Eerika

    Musta on hauska huomata, että tässä jakaudutaan näin kahtia ‘:D tai että on molempaa koulukuntaa. En oo ikinä edes ajatellut, ettei joku laittais alaripsiin ripsaria, koska ite oon ekasta meikkaus kerrasta asti automaattisesti laittanut 😀 Myös nyt kun ripsipidennykset. Alas laitan aina Sensai 38, pysyy mutta lähtee siististi irti. Toisaalta tämä varmasti on maku kysymys, ja siihen mihin on tottunut, ja myös sitä miltä haluaa näyttää 😊

  • Riikka

    Selkeä ero kun laittaa myös alaripsiin tuollei kevyesti. Tosi ihastuttava, aivan kuin silmät olisi nyt “viimeistellyt”. Ei vanhenna tippaakaan.

    Mistä sitä Avrilia saa tilattua? On kuulemma hyvä.

  • Markit

    Heippa; Tämän kuvavertailun perusteella on parempi, että alaripsissäkin on väriä. Jää jotenkin vajaaksi, tuo vasemmanpuoleinen kuva. Joka katsojalla on oma mielipiteensä, hyvä niin.😃
    Minusta alaripsiin on jotenkin hankala laittaa ripsiväriä, tuhrin niin paljon. Nyt tosin tuli mieleen ( vai oliko jonkun neuvo), että Sensain harja on niin pieni, ehkäpä sillä onnistun enkä sotke niin paljon. Kun on vaaleaa hiukset, ihon väri, ripset ja kulmat, niin kyllä ripsivärillä saa elonmerkkiä kasvoille. Jopa enemmän kuin pelkällä huulipunalla. Oiskohan niin, että Miia-rouva nuorempana ihmisenä tosiaan herää eloon pelkällä huulipunalla, mutta vanhempi vaalea flikka ei? 😄 Jokainen tyylillään ja sillä ilmeellä, että itsellä on hyvä olla. Se riittää.😃

  • Rva A.

    Joskus molempi parempi. Kanssasi kuitenki eri mieltä siitä, että kaikille sopisi ripsiväri myös alaripsiin. Ei “pue” esimerkiksi häntä, jolla on raskaat luomet. Itse laitan vain satunnaisesti alaripsiin, en tiedä, tosiaan makuasia, mutta mielestäni silmät jotenkin kummasti “suurenee”, kun on vain yläripsillä. Luomivärien sävykin vaikuttanee asiaan.

  • Rva A.

    …piti siis kirjoittaa, että silmät näyttävät raikkaan avarammilta, jos ei alaripsillä ole väriä…

    • Miia Johansson

      Jännä.. 😃 mun mielestä taas silmät näyttää viirummilta ilman ripsiväriä.

  • MarjaR

    Ehkä laittaisin jos olisi alaripset ☺️ hitsi kun on yks siel ja toinen tääl 😆. Käytän siis alhaalla luomiväriä/-kynää.
    Kiitos kaikista vinkeistä💛, jokainen valitkoon itselle sopivat.

  • Pia

    Minusta Miialle käy ehdottomasti alaripsiin ripsiväri, itse laitan myös, mutta vain ohuen kerroksen. Tuo TonyMolyn ripsari on paras ripsiväri. Pysyy hyvin eikä tee ripsiä kovaksi tikuiksi. Taivutukset myös pysyy melko hyvin. Tosi hyvä on tämä sinun blogi, tykkään kovasti, varsinkin tuotetestaukset yms kiinnostaa aina.

  • Aino

    Oli pakko tulla vinkkamaan, kun aikaisemmissa ihonhoitoon liittyvissä jutuissa osa huuteli edullisen puhdistusöljyn ja -balmin perään.
    Itsellä testissä nyt Natura Siberica Cleansing Hyarulonic Oil.

  • Niina

    Samaa mieltä joittenkin kanssa siitä, että silmät vetistää ja siksi ei käytä alaripsissä väriä. Itelläni myös ulkonurkissa yläripset takertuu kiinni alaripsiin, mikä tuntuu ihan hirveeltä jos on kummissakin ripsaria 😨 tekee mieli koko ajan räpeltää ripsiä “auki” ja sit ne vuotaa – tai kirvelee. Tosi herkät silmät mulla kaiketi, eikä allergiatkaan oikein helpota hommaa. Olenkin opetellu laittamaan vaaleanruskeaa mattaluomiväriä ihan ohuelti alaluomelle, se avaa katsetta kans. Pahimpina allergiapäivinä sekin pitää kyllä jättää pois 🙄

  • Satunnainen

    Kiitos taas hyvästä postauksesta. Ripsari- aihe kiinnostaisi kovasti, vaikka se voi olla aika “kierrätetty”. On tullut testattua Too Faced Better then Sex, Buxom, Essencen useampi, Kicks Worth The Hype ja nyt menossa Lumenen joku vedenkestävä. Tony Moly ei toiminut itsellä yhtään. Tuhdeimmat ripsarit on hirveen hankala poistaa ja jotkut hyvin kerrostuvat menee omissa silmissä ihan hämähäkki- jaloiksi. Taivutusten pysyminen on oma juttunsa.
    Ripset ja tarpeet on niin erilaisia! Mielellään kuitenkin lukisi testi- koostetta, jos sellaista syksyn aikana tulisi. 🙂

  • Mil€

    Toi muija näyttää nuoremmalta ilman alaripsaria ‘:0

    • Miia Johansson

      Hih.. muijapa juurikin. 😅

  • Mil€

    …tai kypsemmältä alaripsarilla (siis)((:’ xd))

  • Lillu

    Mulla vaan alaripset, joten niihin tussutan ripsaria.

  • Hanna

    Minulla on vahvat +linssit, en laita ripsiväriä alaripsiin vain hiukan luomiväriä. Silloin linssit eivät näytä niin vahvoilta, eikä silmät liian suurilta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram