SUOMALAISTEN JULKKISMEIKKAAJIEN SUOSIKKIMEIKIT

24.07.2020

*Sisältää mainoslinkin.

Ulkomaalaisten starojen meikkaajista puhutaan paljon ja heitä kutsutaankin nimellä celebrity makeup artists. Meillä on Suomessakin tällaisia meikkaajia, jotka hiljaa kameroiden takana luovat taidettaan tunnettujen ihmisten kasvoille.

Olen tutustunut näihin upeisiin taiteilijoihin pr-tilaisuuksissa, somen kautta ja maskeerajakoulussa. Seuraan heidän töitään aktiivisesti. Heidän lisäkseen suomalaisten julkkisten meikkaajia on kyllä muitakin, mutta kokonaisuudessaan joukko on pieni ja kaikki tuntevat toisensa. Ihaninta tässä on se, että kaikki auttavat toisiaan, vaikka ala on hurjan kilpailtu.

Meikkaajana olen huomannut sen, että meikkeihin saa aivan uudenlaisen näkökulman, kun vastaan tulee niin monta erilaista silmän mallia, ihon sävyä ja ihotyyppiä. Lisäksi meikkaajan pitää tietää miten tietty meikki käyttäytyy erilaisissa kuvauksissa ja valoissa. Simppelinä esimerkkinä on liikkuvaan kuvaan tehtävän meikin ja studiokuvaan tehtävän meikin ero. Meikki on todella kevyt esimerkiksi ulkokuvauksissa, jossa otetaan videomateriaalia, kun taas studiossa ja salamavalon räiskeessä meikki on paljon vahvempi. Opittavaa on paljon ja suoraan sanottuna se ei ole niin yksinkertaista mitä voisi luulla.

Tässäpä kolme suomalaista huippumeikkaajaa ja heidän suosikkituotteensa, koska he todella tietävät mistä puhuvat.

Emma Räsänen

EMMA RÄSÄNEN

Tutustuin Emmaan maskeeraajakoulussa, jossa hän oli meitä opettamassa. Emma on pitkän linjan meikkaaja ja alallaan todella työllistetty. Hän voitti viime vuonna hopeaa kasvomaalauksen maailmanmestaruuskisoissa sekä on moninkertainen meikkauksen Suomen mestari. Tässä Emman suosikkimeikkejä:

  • MAKE UP FOREVER Ultra HD invisible foundation stick: Suosin luonnollisia meikkipohjia ja koostumuksesta huolimatta saan tällä kaikkein ohuimmat pohjat. Sopii täydellisesti myös kameratyöhön ja vaikka käytän työssäni paljon muitakin meikkivoiteita, kulkee nämä aina mukanani! (tilattavissa ulkomaalaisista nettikaupoista)
  • Cameleon Professional Face&Bodypaints 12 värin vesiväripaletti: myös tämä kulkee aina mukana pakissa ja on pelastanut monta kertaa tilanteen, jossa alkuperäisistä suunnitelmiata poiketen ollaankin haluttu “jotain spessua”. Näillä saa tehtyä myös tosi nopeasti esimerkiksi kirkkaat eyelinerit tai värikkäät kulmakarvat tai ripset.
  • Cameleon Twinkle Little Star -strassipaletti: Käytän työssäni tosi paljon erilaisia ihokoristeita ja mielekkäitä strasseja sopivan kokoisissa purkeissa on hankala löytää. Viime syksynä sain tehtäväksi suunnitella Cameleonille oman tuotelinjan ja tämä paletti on yksi suosikkini sieltä, koska se sopii niin monenlaisiin töihin.

Tässä Emman upea taidonnäyte Cristal Snown kasvoilla. Emman muita töitä ja lisää hänestä voitte lukea Emman nettisivuilta.

Keiku Borgström

KEIKU BORGSTRÖM

Keiku aloitti ensin kosmetologina, josta hän siirtyi meikkaajan hommiin, koska oli käynyt myös teatterimaskeeraajan linjan. Keiku on ollut nuorempana tanssija ja tottunut siksi meikkaamaan hienoja esiintymismeikkejä. Tällä hetkellä hän nauttii kuitenkin toisten kasvojen meikkaamisesta ja onkin todella suosittu meikkitaiteilija. Hän muistuttelee alalle haluavia, että meikkaajana saa tehdä todella tunnollisesti ja ahkerasti töitä, jotta saa jalkaa oven väliin. Tässä Keikun suosikit:

  • Glossier Cloud Paint poskipunat: Koostumukseltaan hyvin levittyvät poskipunat. Sopivat sävyt jokaiseen ihon sävyyn. (Saatavuus Yhdysvalloista ja pystyy tilaamaan Shipito-palvelun kautta)
  • It cosmetics: Bye Bye Under Eye Illumination concealer: Erinomainen peitto! Riittoisa tuote ja pieni määrä riittää. (Kickeistä saa It Cosmeticsiä, muttei valitettavasti tätä kyseistä tuotetta)
  • *Mac Face&Body foundation: Pidän ohuista pohjista. Mikäli tarvitsee lisää peittoa valitsen tähän peittävämmän meikkipohjan rinnalle, mutta aloitan yleensä tällä.

Keikun työ Vappu Pimiän kasvoilla. Kuva:Iltalehti/Inka Soveri. Lisää Keikun upeita töitä voit nähdä hänen omilta sivuiltaaan.

Tiina-Maria Tintti Pukema

TIINA-MARIA “TINTTI” PUKEMA

Myös Tintti on todella pitkän linjan meikkaaja ja toiminut alalla noin 18 vuotta. Maskeeraajakoulun jälkeen Tintti aloitti aluksi assaroimalla muita ammattilaisia, jonka kautta hän sai rehellistä perspektiiviä alasta ja mitä työtehtävät oikeasti sisältävät. Työvuosien tuoma kokemus ja verkostoituminen ovat vieneet häntä uralla eteenpäin ja näin hänestä on tullut meikkitaiteilija, jota halutaan meikkaamaan niin kuvauksiin, mainoksiin kuin myös linnan juhliin. Tässä Tintin suosikit:

  • *Giorgio Armani Luminous Silk meikkivoide: Pidän tämän meikkivoiteen kerrostettavasta koostumuksesta. Se antaa luonnollisen, heleän ja huolitellun lopputuloksen. Tämä on meikkivoide, jota voin muokata tarpeen mukaan ja käy kaikille ihotyypeille.
  • *YSL – waterproof eye pencil (Black): Käytän tätä vedenkestävää kajaalia yleensä silmän sisärajauksena. Ihanan runsaspigmenttinen, pehmeästi levittyvä musta sävy. Vedenkestävä koostumus takaa hyvän pysyvyyden.
  • *Lancome Effacernes Longue Tenue Concealer: Tämä peiteaine on täydellinen tasoittamaan silmänalusihon tummuutta sekä sopii myös muiden pikkuvirheiden korjailuun. Runsaspigmenttinen, mutta ohut tuote levittyy kauniisti iholle, jättäen puolimattaisen huolitellun pinnan. Pysyy erittäin hyvin paikallaan. Parasta on peiteaineen korkea SPF 30.

Tintin eli Tiia-Marian työ Jenni Vartiaisen ja Aarikan yhteistyön kuvauksissa. Tintin töitä voitte nähdä lisää TÄÄLLÄ.

P.S. Tiesitkö, että Suomessa meikkaajien täytyy myös osata tehdä hiuksia, koska kuvauksiin harvemmin palkataan siihen erikseen kampaajaa. Jos opiskelet siis alaa ja haluaisit tulevaisuudessa olla freelance meikkitaiteilija, niin ilman hiusosaamista ei enää alalla pärjää.

Kuvat: Emman, Keikun ja Tintin omat kuva-albumit.

  • Joshua

    Tämä oli kiva postaus! Kiitos että esittelit nämä taitavat naiset meille! 🙂

    • Miia Johansson

      Oi kiva kuulla! <3 Joo, heitä pitäisi nostaa enemmänkin. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram