MIKSI MEIDÄN KAIKKIEN PITÄÄ NÄYTTÄÄ SAMALTA?

22.07.2020

Tuuhean pitkät hiukset, hoikat sääret, littana vatsa ja kivat vaatteet. Siinä muutama asia, joihon kohdistuu monilla kovia paineita. Kaikki tämä lähtee syvään uurtuneista kauneusihanteista, joita meille on koko elämämme ajan tuputettu. Myös oma asenne erilaisuutta kohtaan vaikuttaa suuresti. Mielestäni olisi aika pysähtyä miettimään, että miksi ajattelen näin. Olen nimittäin alkanut tekemään sitä itse.

Miksi ihmeessä meidän kaikkien pitäisi näyttää samanlaiselta? Katsotko kieroon, jos joku on erilainen? Miksi? Onko se sinulta mistään pois? Eikö ole ihanaa, kun emme kaikki mene samaan muottiin ja näemme katukuvassa erilaisuutaa, tavallisuutta ja kaikkea sitä miltä jokainen haluaakaan näyttää.

Tämä liittyy myös hyvin paljon antirasismiin. Se yleisin kauneusihanne on nimittäin vaaleaihoinen. Sen huomaa jopa näin: Mene Pinterestiin tai Googlen kuvahakuun. Kirjoita “Wedding Makeup” ja saat tulokseksi noin 99% vaaleaihoisten meikkejä. Meikkejä eri ihon sävyille ei tarjoilla tuosta noin vaan.

MUUTOS OMAAN AJATUSMAAILMAAN

Voin täysin myöntää, että muutamia vuosia sitten ajattelin, että se tuuheahiuksinen hoikka kaunotar on se kaikista kaunein. Nyt olen huomannut suuren muutoksen ajatusmaailmassani, jonka olen havainnut erityisesti muita meikatessani. Ensinnäkin hyvin moni nainen tulee meikkiini hieman nolona, kun ei nyt ole yhtään meikkiä ja kun näytän siltä ja tältä ja kun naama on tällainen ja tuollainen. Se tuntuu jotenkin niin pahalta, koska näen nämä naiset niin erilailla ja niin kauniina. Olen moneen kertaan kehunut asiakkaan meikitöntä kauneutta ja jokainen heistä luulee vaan, että sanon sen kun se kuuluu nyt vaan sanoa. Ei – minun ei tarvitse sitä kenellekään sanoa. Näen heidät yksinkertaisesti niin kauniina ja sen lisäksi näen jokaisella jonkin erityispiirteen, joka on vielä erityisen kaunis.

Me verrataan itseämme malleihin ja misseihin, koska moni meistä luulee sen olevan kauneuden määritelmä. Mitä jos aloittaisit vaikka siitä, että katsoisit seuraavan kerran sitä kaupan kassan takana istuvaa henkilöä eri silmin. Oho – hänelläpä onkin kauniit silmät ja onpa mahtavaa miten upealta hän näyttää noin vähällä meikillä. Tai osaapa hän meikata kauniisti vahvan meikin. Mikä se asia hänessä sitten onkaan. Huomaat, että katsot maailmaa aivan erilaisin silmin. Yhtäkkiä mielestäsi kaikki muutkin kuin missit ovat kauniita. Se alkaa siirtyä hiljalleen myös sinuun ja huomaat arvostavasi omia persoonallisia piirteitäsi, joita et ole vielä kenelläkään nähnyt.

Oma elämänasenne vaikuttaa tähän myös hyvin paljon. Jos näet kaiken negatiivisesti, niin varmasti näet ihmisissäkin enemmän vain niitä negatiivisia piirteitä. Kuinka usein saat itsesi kiinni siitä, että kauhistelet jonkun meikkiä, vaatteita tai jopa nenää, vartalon pyöreyttä tai mitä vaan. Mitä jos muuttaisit asennetta ja huomaisit kuinka kadehdittavan muodokas vartalo tällä henkilöllä onkaan ja kuinka et ole koskaan nähnyt näin upean persoonallista nenää. Ihan oikeasti! Alat näkemään kaiken niin eri silmin. Ota itsesi kiinni rumista ajatuksista ja analysoi niitä lempeästi: Miksi ajattelen näin?

ON IHAN OK NÄYTTÄÄ KIM KARDASHIANILTA, MUTTA..

En tiedä onko rouva Kardashian-West tähän paras esimerkki, mutta sainpas ainakin huomiosi. Olen nimittäin huomannut blogiurallani, että tietynlainen nude-meikki houkuttelee aina enemmän tykkäyksiä ja kommentteja. Meidän silmät ovat siis harjaantuneet tietynlaisen kauneuden ihannointiin, joka viittaa hyvin vahvasti Kardashianeihin.

Yhtenä vuotena sain jopa täysin saman referenssikuvan eri morsiamilta heidän toivomastaan häämeikistä. Kuvassa oli vaaleaihoinen nainen (enemmän Keski-Eurooppalaisen näköinen). Kuvan mallilla oli pyöreät söpöt kasvot, todella tuuheat ripset ja epätodellisen kaunis iho. Esimerkiksi itsestäni en saa sen näköistä millään meikillä, vaikka kuinka yrittäisin. Ja miksi edes haluaisin näyttää samalta?

On tosiaankin täysin ok näyttää Kim Kardasianilta, koska hänellähän on luonnostaan upean tummat ripset ja söpöt kasvot. Mutta mitäs sitten me paljon vaaleammat tai tummemmat. Silmämeikitön lookki voi tuntua hassulta, mutta miksi? Se on meidän todella vaaleiden erityispiirre ja meidänhän kannattaa sitä suorastaan korostaa. Tummemmalla iholla taas esimerkiksi luomivärin sävyt näyttävät hyvin erilaiselta ja myöskään heistä ei saa mitenkään ja sitä stereotyyppistä morsiuslookkia. Tummemmat ihot ovat taas sävyiltään niin upeita, että korostaisin morsiusmeikissä enemmän sitä.

Jaksan aina vaan ihmetellä, että miksi me pyritään siihen yhteen ja tiettyyn kauneusihanteeseen, vaikka meillä jokaisella on jotain todella spesiaalia. Liputankin ehdottomasti sellaisen meikin puolesta, jossa tuodaan ne omat persoonalliset kasvon piirteet esiin. Siksi tein aina parhaimmat meikit silloin, kun morsian antoi vapaat kädet ja en pyrkinyt muuttamaan hänen kasvojaan mihinkään muottiin. Näistä meikeistä myös morsiamet pitivät eniten.

MIKSI KAIKKIEN PITÄISI TYKÄTÄ SAMOISTA ASIOISTA?

Kirjoitin tämän postauksen valmiiksi jo ennen lomaani, mutta nyt oli pakko palata koneen äärelle jatkamaan tätä juttua.

Kävin nimittäin koeajamassa eilen Nissan Cube -merkkistä autoa. Se on mielestäni niin ihanan veikeän näköinen auto ja päädyn sen ostamaan, jos talokaupat vahvistuu. Laitoin tästä pientä IG-stooria ja olin jotenkin niin yllättynyt saamistani viesteistä, että miten voin ostaa näin ruman auton. Itsehän en enää mistään viesteistä nöksähdä, mutta olin niin järkyttynyt siitä, että miten joku voi tulla arvostelemaan toisen mieltymyksiä. Ei viestin lähettäjän tarvitse sellaista autoa ostaa, jos ei halua. Omia rahojanihan tässä käytän. Auto tekee juuri minut hyvin onnelliseksi.

Jos meidän kaikkien pitää näyttää samalta, niin pitääkö meidän kaikkien ostaa myös samanlainen auto, tykätä samanlaisista vaatteista, käydä samanlaisilla lomareissuilla ja harrastaa samoja harrastuksia. Miksi ihmeessä ihmiset ajattelevat näin? Onko se kateutta, kun ei itse uskalla tehdä haluamiaan asioita vai erilaisuuden pelko. Vai ovatko ne tietynlaiset ihanteet juurtuneet niin syvälle, että se vaikuttaa omaan ajatusmaailmaan niin kauneudessa, materiassa kuin myös vapaa-ajan tekemisissä. Mitä jos jokainen koittaisi herätellä itseään, että miksi ajattelen näin. Miksi tietynlainen auto, vaate tai jopa ihminen on kaunis? Voisiko jokin toisenlainen asia olla kaunis? Ehdottomasti. Mutta moni asia on siihen asti rumaa, kun oma asenne ja vanhat opitut asiat dominoi mieltä, eikä ihminen edes kyseenalaista niitä.

P.S. Monella vaaleaihoisella on aivan olemattomat ripset ja myös kulmakarvat, kuten itselläni. Olen innostunut viimeaikoina lookista, johon en laita ripsiväriä ollenkaan.

  • Vuokko

    Aamen.
    Meissä kaikissa on jotain aivan ihanaa, ja mikä hauskinta, ihmisen ulkonäkö muuttuu mitä paremmin hänet tuntee. Hyvinkin “kaunis” ihminen rumentuu nopeasti silmissä, jos luonne on ihan kaamea.
    Ja hyvin kulutettu sanonta, kauneus on katsojan silmässä, on enemmän kuin totta.

    • Miia Johansson

      Joo! 🥰 Todellakin katsojan silmissä ja vielä syvemmin asenteessa.

  • Lila

    Ihana teksti täyttä asiaa! Juhlin juuri 28-vuotispäivääni ja mietin viitsinkö laittaa päälleni juuri ostamani supertylliunelmapaidan, joka oli vielä kirkkaan korallin värinen. Ihan vain sen takia, etten halunnut että minua tuijotettaisiin liikaa kun asuni ei olekaan ”tyypillinen bilevaate”. Onneksi en kuitenkaan antanut sen estää!

    • Miia Johansson

      Ihanaa, kun laitoit päälle just sitä mistä itse tykkäät! 🥰 Onnea!

  • Seija

    Kirjoitat asiaa, Miia ja HYVÄ, että kirjoitat! Näihin asennekysymyksiin on syytä puuttua. Negatiivisuus on ikävä ilmiö! Monet tuomitsevat ja arvostelevat, todella valitettavaa!! Olen hiljattain alkanut seurata instasi sivuja! Ne ovat mainiot! Aidosti tykästyin,koska olet luonnollinen. Sitä mitä olet. Teet ihania meikkejä ja olet selvästi Pro! Kiitos kaikista vinkeistä! Olen 60 v.! 😄

    • Miia Johansson

      Kiitos Seija! 🥰 Ja tervetuloa mukaan menoon! 😊

  • Heidi

    Koska ripsienpidennykset ovat kohta kokonaan poistuneet ja omat ripset kasvuvaiheessa, olisi AIVAN MAHTAVA saada tutoa meikkiin, jossa ei ripsiväriä ollenkaan. Yritin aikoinani Pinterestistä tällaista etsiä, kun oli juhlat tiedossa ja epätoivoissani katselin ripsiäni, mutta ei sieltä oikeasti mitään löytynyt!
    Lisäksi inhoan käyttää ripsiväriä arjessa (entiedämiksi ja siksi ripsienpidennykset ovat olleet niiin kivat), että kaikki vinkit ja esimerkit ovat tervetulleita!
    PS. Ensimmäinen kuva, jossa ei ripsiväriä, on muuten aivan ihana ❤️

    • Miia Johansson

      Heippa Heidi! 😊 Joo, hei rokkaa vana ihmeessä ilman ripsaria! Mä en tiedä osaanko tehdä siitä sen kummempaa tutoriaalia, kun vana jättää ripsarin laittamatta. Pistän mietintään nyt loman ajaksi. 🥰

  • Tarjuska

    Erilaisuus on rikkautta. Ihminen osoittaa olevansa rohkea ja hyvän itsetunnon omaava, jos uskaltaa olla erilainen kuin muut ja poiketa massasta.

    • Miia Johansson

      Juuri näin. 🥰 Mutta tietenkin myös ihan tavallinen “massatyyli” on kanssa tosi kiva. Kunhan se on vaan se mistä itse tykkää. 😊

  • Minja

    Näitä asioita on tullut itsekin pohdittua paljon viime aikoina. Silti teksti ravisteli vielä lisää. Aamen, tästäpä tuli hyvä mieli. 🙏🏻🙏🏻🥰

  • Maikki

    Itse en ole pahojen allergioiden takia käyttämään ripsiväriä arjessa vuosiin, ja olen todella kokenut ripsivärittömyyden ahdistavana. Koska naisen ripsien kuuluu olla musta pöheikkö, enkä sovi siis muottiin. Olen skandinaavisen vaalea, ja omat ripset on vaaleat ja piikkisuorat. Olen usein kokenut olevani töissä jotenkin alimeikattu, vaikka kaikki muut meikin palikat on kohdillaan. Minulta vain puuttuvat ne mustat ripset. Ajatus on omassa päässäni, mutta kyllä myös vallitsevien trendien syytä. Joten kiitän jokaisesta tällaisesta postauksesta Miia.

  • Moona

    Ihana teksti! Samoja ajatuksia olen itsekin pohtinut ja pyöritellyt mielessäni viime aikoina (aiempaa enemmän). Tekstisi konkretisoi ja tukee omia ajatuksiani…ihanaa, etten ole yksin tämän asian ja näiden ajatusten kanssa. ❤️

  • About

    Mulla myös vaaleat ripset ja kulmakarvat olemattomat. Olen kokenut, että ne on vain pakko meikata, halusi tai ei. Koronakaranteenissa kuljin kuitenkin kaikkialla ilman meikkiä. koska karanteeni antoi siihen tavallaan luvan. Jostain syystä tykkään nykyään enemmän kasvoistani ilman ripisiä ja kulmakarvoja. Isommat iho-ongelmat peitän edelleen, laitan myös vähän kajalia ja joskus luomiväriäkin tuomaan silmien muotoa esiin ja joskus laitan huuli-kiiltoa tai punaa. Meikin määrä ei varmaan olekaan se juttu, vaan nimenomaan se, että tykkää siitä, miltä näyttää oli meikkiä tai ei.

  • kukkis

    Eka kuva….. olet siinä niin kaunis😊

    • Miia Johansson

      Voi kiitos 😍

  • Ella

    Ihana kirjoitus Miia! Mulla lähti tämä ajatusprosessi käyntiin siitä sun itseruskettava-postauksesta.

    Mun go-to meikkilookki on vuosia ollut ilman ripsaria ja silmämeikkiä, mutta nyt oon vaihtanut, että laitan vaan vähän kulmageeliä ja sit ripsaria😄 Ennen ajattelin, että mulle sopii vaan sellainen meikki, jossa kaikki virheet peitetty, mutta on sekin kyllä muuttunut!

  • Marja-Kaisa Suokas

    Mä olen niin samaa mieltä siitä että sinä ostat ihan minkä auton itse haluat. Sinun rahoja ne on. Tsemppiä ja hyvää lomaa ❣️

  • Tuire

    Moi Miia, ja kiitos erittäin hyvästä blogista ja postauksesta! 🥰 Kirjoitat taitavasti aiheen ympäriltä ja on kiva lukea myös pohdiskelevampia postauksia. Olen melko uusi lukija blogissasi ja blogisi on päivittäisellä lukulistalla 🙂 Ihanaa lomaa, nauti! 🥰

  • Marsupilami

    Upean hyvä&osuvan oivallinen,kantaa ottava postus❤Itse arvostan jokaista semmoisenaan kun kukin on,omalla ihanalla tavallaan🥰Persoona ratkaisee ja varsinkin se miten kukin itsensä “kantaa”kaikkinensa👍Erillaisuutta pitäisi osata arvostaa eikä sitä että kaikkien tulisi olla samasta piparkakkumuotista😀🤗

  • Suvi

    Ihan hullua, että jotkut näkevät sen vaivan, että kirjoittavat vain haukkuakseen jotain, mistä pidät..

    Toisten ihmisten arvostelusta tuli mieleen äitini, joka aika kärkkäästi pöyristelee toisten ihmisten mieltymyksiä ja valintoja (Ei toki kenellekään suoraan), mutta olen tullut siihen tulokseen, että koska hänellä on aika huono itsetunto niin ehkä hän kokee toisten poikkeavien valintojen väheksyvän hänen omia mieltymyksiään. En tiedä osasinko selittää. Vähän niin kuin että Hyökkäys on paras puolustus 😉 Eläkeläismummolta sen vielä sietää, mutta yllättävän paljon sitä taitaa olla nuoremmissakin. Kunhan itse aina muistaisi antaa kaikkien kukkien kukkia!

    Ihanaa lomaa, toivottavasti talo- ja autokaupat onnistuvat!

    • Miia Johansson

      Heippa Suvi! Ootpa aika hyvin järkeillyt tämän asian. 🤔😍 Ymmärrän nyt heitäkin asteen paremmin, vaikka tosin en käytöstä silti hyväksy.

  • Markit

    Hei; Olipa aika pysäyttävä, hyvä teksti. En ole osannut ajatella, miten vaikeita ja ehkä jopa elämää rajoittavia nuo paineet ulkonäöstä voivat olla. Itse en muista niitä kokeneeni koskaan, olen siis jo 60+ eikä some ollut keksitty, kun nuori olin, onneksi. Toki tiedostin nuorena mm ystäväni sirouden ja minusta ei siroa saa ikinä. Mutta ei se vaivannut mieltä, olin vaan toisen mallinen, rotevampi.
    Kyllä se elämän asenne ja positiivisuus taitaa olla se juttu, jolla on eteenpäin menty ja olen itseni hyväksynyt sellaisena kuin olen. Aina kaivettu jotain hyvää joka päivästä, tilanteesta ja suruistakin. Tai sitten olen vaan niin pöljä, että tykkään siitä miltä näytän: pömppöä pukkaa, pyllyä on, pyöreä pää, tuuli ei hevillä kaada. Mutta nenä on söpö, korvat pienet eikä silmätkään hullummat. Eli pitää keskittyä omiin ja toisten ihmisten hyviin piirteisiin ja puoliin, ihan kuten Miia kirjoittaa.
    Ja vielä, kehutaan toisiamme. Käsittämättömän pienet positiiviset sanat ilahduttavat valtavan paljon ja siitä tukee itsellekin hyvä mieli.
    Eikä muuten se kosmetiikkaosaston myyjäkään pahaa tykännyt, kun sanoin, että onpa sinulla kauniit ripset, millä tuollaiset saa.❤

  • Eeva

    Moi!
    Siis aivan mahtava kirjoitus.
    Uskon et se arvosteleminen on jotenkin oman egon nostamista että mä olen parempi kun toi toinen.
    Luulisin et jos on itsetuntemus kohdallaan niin ei ole tarvetta arvostella toisia.
    Asioita ja maailmanmenoa voi aina kommentoida eri näkökulmista.

  • TeijaH

    Nissan Cube on ihana ja söpö kuin virtahevonpoikanen 😘 En ole vielä onnistunut näkemään liikenteessä mutta toivottavasti pian.
    Kun etsin nykyistä autoani, näin yhden vesinokkaeläimen mutten voinut harkitakaan, koska en tykännyt merkistä. Ostin saman muotokielisen, mutta valitettavasti tämä merkki on maltillisempi “vesinokkaeläin”. Vuosia sitten uutta muotoilua edusti esim. Ford Ka, ja sehän oli siis tietokonehiiri jättiläisen kourassa klik klik. 🖱️
    Cube on muuten esim. Japanissa huippusuosittu kompaktiudensa ansiosta! 🦛
    Huhhui onnea talo- ja autokaupoille! Hyvä että osui lomaan, niin on ehkä paremmin aikaa miettiä ja puuhata kaikkea asiaan kuuluvaa.

  • Miila

    Voisiko olla, että erilaisuus pelottaa, koska se sama mitä ei hyväksy asuu myös varmasti sisällä itsessä? On pelottavaa tulla näkyväksi, sen sijaan on turvallisempaa upota massaan. Mikä on pikamuodin aikana todella helppoa. Mikä oivaltava herääminen ja elämän rikkaus siitä syntyisikään, kun jokainen uskaltaisi olla oma itsensä ja paljastaa oman ainutlaatuisen kauneuden.

    Jossain biisissä muuten lauletaan, että se joka huutaa koviten, pelkää eniten. En muista kenen veisu, mutta tuli mieleeni tässä tuo totta oleva lause.

    Miksi niin moni sitten pelkää ja mitä? Oman itsensä kohtaamista. Ja mikä tässä kulttuurissa on vikana, jos syvä häpeän, riittämättömyyden ja erilaisuuden pelko istutetaan meihin jo kasvun aikana aikuiseksi. Miten voi aikuisena tuntea ja koskaan kohdata itsensä, jos on imenyt kaikki vaikutteensa aina ulkopuolelta. Omaksunut unelmia ja/ tai elänyt opitun kaavan mukaan, jossa täytyy olla se tietty auto, se tietty talo ja ne tietyn malliset kulmakarvat. Johtaako tuo omasta itsestä hukassa olo lopulta havittelemaan jotain mikä on trendin aallonharjalla, mutta itselle mahdotonta, jonka kautta riittämättömyyden tunne on niin voimallinen ettei tunne itseään kauniiksi, koska oman arvon määrittely on ulkoistettu jonnekin aivan muualle kuin mistä sen pitäisi tulla. Ja lopulta, syntyykö katkeruus, jos ei elämässään yllä näihin tavoitteisiin, kun kaikilla muillakin on. Sellainen on mun mielestä jo tragedia ja elämän kadotusta. Toivottavasti niin ei kävisi kenellekään niin turhan asian takia kuin tylsän samankaltaisuuden ja liikaa tilaa itselleen vallanneen egon vuoksi.

    Tämä on tosi laaja ja tosi syvällinen aihe. Olisi ihana uppoutua keskustelemaan tästä, koska olen pohtinut aihetta todella paljon.

    Kiitos Miia, kun kirjoitit ja nostit aihetta esiin! ❤

  • Laura

    Huippuotsikko!
    Otsikostasi mulle tulee mieleen myös muoti. On muodissa milloin instakulmat, hopeashampoot, revityt farkut, mammafarkut jne, jne. Nää muoti-ilmiöiden mukana juoksijat saa mut miettimään: miksi meidän kaikkien pitää näyttää samalta?
    Mutta saan rauhassa miettiä, koska en ymmärrä. Itse en oo koskaan jahdannut muotia ja kaikki noi mainitsemani ilmiöt ei miellytä mua lainkaan. Mutta en tietty siitä koskaan kellekään suoraan mainitse. Makuja vaan on monia, vaikka instafiidissä kaikki näyttävät samalta hopeatukkineen, turbohuulineen ja kulmakarvoineen.

    Onnea uuden kodin hankintaan!

  • Tiia

    Hyvää pohdintaa, johon olen myös itse havahtunut vasta viime vuosina. Erilaisuus on rikkaus, pidetään sitä siis yllä jatkossakin! 🤩

    Tuo sun ripsiväritön -look on ihana, täytyypä itsekin kokeilla sellaista joku päivä. Mikä olisi töydellinen nude/vaalea luomiväri tuollaiseen meikkiin, kun jotain pientä jujua haluaisin silmiin kuitenkin laittaa? 😊

  • Elina

    Siis kyllä aina vaan ihmetyttää miten joku viitsiikin lähettää sulle (tai kenelle vaan) haukkuvia kommentteja tai kiukkuisia viestejä kun olet esim. kertonut ettei heidän meikkaustyylinsä ole välttämättä se kaikkein imartelevin (hyvä vs huono meikki). Niin kuin sanoit, eihän kukaan pakota heitä sitä autoa hankkimaan tai muuttamaan meikkaustyyliään, jos he siitä itse pitävät. En voi käsittää miten joku kehtaa.

    Toisaalta en ymmärrä sitäkään miten joku pyytää rahanarvoista palvelua ilmaiseksi yksityisviesteillä. Yrittäjän tuotteista ja palveluista pitää tietenkin aina voida kysyä lisätietoja ennen hankintaa ja esim. yleisluontoisia tarkennuksia blogipostauksien aiheista, mutta että ihan henkilökohtaista ja yksityiskohtaista neuvontaa pyydetään ilmaiseksi… Ei siis pelkästään meikkeihin liittyen vaan myös muilla aloilla sama ilmiö havaittavissa.

    Minulla on iso kynnys lähettää somessa mitään viestejä/kommentteja kenellekään jonka tiedän saavan satamäärin viestejä, koska en haluaisi olla osana kuormittamassa ja ”vaivaamassa” heitä. Kuten nyt tätäkin viestiä harkitsin jonkin aikaa.

    Tsemppiä ja ihanaa lomaa!

  • Elina

    Ihan paras postaus! Just tätä ajatustapaa pitää mielestäni levittää. Itselläni on todella huono itsetunto, johtuen kauneusihanteiden mukaisesta poikkeavasta ulkonäostä sekä koulukiusaamisesta. Nyt päälle 40v jaksa yhtään enää välittää, vaan menen just tämännäköisenä, omalla akne ihollani, omalla suosikki pukeutumis ja meikkaus tyylilläni, hyvällä sykkeellä eteenpäin. Kiitos että kirjoitat näin ihanalla positiivisella tyylillä!

    Näytät muuten upealta tuossa kuvassa!

  • juuli

    Todella annoit ajattelun aiheitta.
    Pohdinkin, että kyllä se some on aika iso syypää siihen, miten ne ihanteet syntyy. Kai myös luonnostaan vain ihannoidaan esim. symmetrisiä kasvoja. Oli joku “testikin”, jossa tämä todettiin ja KKW:llä oli kaikista symmetrisimmät kasvot. Tämä taidettiin testata niin, että otettiin yksi puoli kasvoista ja käänneettiin se peilikuvaksi vasten sitä puolta, mistä se kopioitiin ja kasvot olivat ihan normaalin näköiset. Itsestä esim. tulee aika omituisen näköinen jos näin tekee. 😀
    Ihminen vain luonnostaan siis pitää symmetriasta. Tämä testi taidettiin tehdä etenkin miehille, että mistä he eniten miellyttyivät.
    Olen huomannut harmikseni sen missikisoista, että ne persoonallisimmat kaunottaret eivät pääse jatkoon. Ne jotka eroaisivat massasta edukseen. Poikkeuksena muutama, kuten Odusoga ja Safak, ja he ovatkin menestyneet paremmin, kun moni muu siihen missimuottiin mahtuva eloveena tyttö, joka minusta melkeinpä todistaa sen, että ei tarvitse olla samanlainen vaan erilaisuus kunniaan! 🙂

    Jokaisella toki on ne mieltymykset ja itse, silloin kun olen seurannut missikisojen ensimäisiä vaiheita, olen ihaillut juuri niitä hieman massasta poikkeavia kaunottaria. Ja harmiksi todistanut sen, ettei kukaan niistä ole päässyt finaaliin. 🙁
    Juuri tällaisia joko hieman missin pituusihanteesta jääviä, ihania persoonallisia nuken kasvoisa, todella pitkiä tummia kaunottaria ja no yksinkertaisesti enemmän persoonallisempia kuin ne, jotka kisat yleensä voittaa tai pääsee sinne finaaliin.
    Aika usein kuitenkin se lehdistön ihannetyttö tai yleisönsuosikki kuitenkin on ollut se persoonallinen nainen, mutta ei hän kuitenkaan minkäänlaista tiaraa saa päähän. Harmittaa! Jos mietitään vielä isommassa kaavassa, niin ne persoonalliset pärjäisivät minusta maailmalla paremmin, isoissa kisoissa myöhemmin.

    Minusta nämä ilkeät ja ikävät kommentit liittyvät niin usein kateuteen. Esim. tämä auto juttusi. Tuntuu, että ei siinä ongelmana ole se auton ulkonäkö vaan se, että ylipäätänsä ostat auton. Olen itsekin joskus kokenut, että jos ystävä ostaa vaikka uuden puhelimen niin minulle herää siitä negatiivisia tunteita, siksi koska hän saa uutta/voi ostaa uuden puhelimen/ ja yksinkertaisesti saa jotain. Vaikkei se ole minulta mitenkään pois. Olen vain kateellinen. Sitten yritän ravistella sen pois. Eihän se mitään minulta vie jos hän saa uutta.
    Olen huomannut myös itsessä sen, että jos olen ensin itsekin katsonut vähän vieroksuen henkilöä, jolla ei ole sen ihannemuotin mukainen meikki, niin se on usein kateutta siitä, että hän uskaltaa meikata ihan niin kuin haluaa. Se negatiivisuuden syy ei ole se itse henkilö tai meikki. Olen kateellinen siitä rohkeudesta!

    Toivotaan, että saadaan muutettua tätä maailmaa, että rohkaistaisiin tarttumaan niihin positiivisiin asioihin eikä korostettaisi negatiivisia asioita.
    Mediallakin on tässä paljon tekemistä, toinen juttu lähteekö se siihen….

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram