NOPEASTI RASVOITTUVAT HIUKSET – PARAS APU LÖYTYI

10.07.2020

*Sisältää mainoslinkin.

Olen ollut muutaman viikon ajan aivan tuskissani rasvoittuvien hiusteni kanssa. Tilanne alkoi olla jo niin paha, että hiukset tuntuivat jo pesupäivän iltana likaisilta. Seuraavana päivänä ne olivat jo viimeistään kunnon rasvaläjä.

MITÄ KAIKKEA KOKEILIN?

Ensinnäkin on hyvin vaikea löytää ratkaisua rasvoittuvaan päänahkaan. Netti on täynnä mitä kummallisempia ohjeita, kuten venytä pesuväliä tai pese harja. Usein massiivinen juurikasvu on ollut itselläni yksi syyllisistä, mutta suurimmaksi syyksi veikkaan jotakin päänähän epätasapainoa. Tässäpä listaa mitä kaikkea olen kokeillut:

  • Syväpuhdistava shampoo, koska ajattelin, että muotoilutuotteita on päässyt kertymään liikaa.
  • Se harjan peseminen. Olen myös koittanut olla lääppimättä hiuksiani.
  • Hiuspohjan kuorinta. Toisaalta, jos kasvojen iho rasvoittuu liikaa, niin kuorinta ei kyllä ole ratkaisu, vaan liika kuorinta saattaa pahentaa tilannetta.
  • Föönaaminen kuohkeaksi, ettei hiukset ole ihan lättänänä pitkin päänahkaa.
  • Tietenkin tärkeimpänä koitin tunkea sitä kaikista ytyintä kuivashampoota (Lidlin Cien) päähän, mutta hiukset olivat niin rasvaiset ettei sekään pelastanut tilannetta.

MIKÄ LOPULTA TOIMI?

*Khadi Hibiscus luonnonkosmetiikan shampoo oli pelastus. Kun luin, että tämä tasapainottaa talin muodostumista, niin päätin kokeilla. Tilanne alkoi muuttumaan nopeasti ensimmäisen pesun jälkeen.

Hiukseni vaativat myös, että pesen ne kaksi kertaa, jotta saan kaiken lian ja ylimääräisen talin pois. Tuote kannattaa jättää hetkeksi vaikuttamaan, jotta päänahka saa siitä kaiken hyödyn irti. Tuotteen ohessa lukee, ettei tämän kanssa tarvitse hoitoainetta, mutta hallelujaa kyllä tarvitsee! Itselläni tämä vetää hiukset todella kuiviksi, koska hiustyyppini on todella huokoinen ja kuiva. Mutta se ihana puhtauden tunne, joka kestää tällä hetkellä kaksi päivää ja pitenee kokoajan.

Olen pessyt tällä hiukseni kolme kertaa ja oli heti pakko päästä kertomaan, koska tämä on ollut aika tuskaista. Olen jopa saanut muutamalta lukijalta viestiä, että pesisit hiuksesi joskus.

Huomasin myös, että tähän hetkeen koostumukseltaan raskas kookos ei sovi hiuksilleni. Eli sellainen tuote, jossa kookos on ihan inci-listan alussa, tekee hiuksistani helposti raskaammat. Nyt on käytössä *Briogeo Curl Charisma Rice Amino hoitoaine, joka tekee hiuksista silkkisen pehmoiset.

Onko teillä ollut samaa ongelmaa? Mikä on lopulta auttanut?

  • Suvi

    Kiitos vinkistä, testiin! Itsellä nimenomaan pitkään värjäämättä olleet hiukset lässähtävät ja ovat tosi helposti likaisen näköiset.
    Kiitos muuten superpaljon kaikista vinkeistäsi blogissasi ja instasSa, rrrrakastan kattoa ja lukea näitä! Itse olen nyt mm. vaihtanut kasvotuotteet luonnonkosmetiikkaan ja hellävaraisempaan ja pintakuivuus on poissa 🙌🏼 Ihanaa kun joku kirjoittaa asiantuntevasti mutta selkeästi meille tavallisille tallaajille.

    • Miia Johansson

      Heippa Suvi ja kiitos! 🙂 Ja tarkoitus on juurikin jatkaa tätä tyyliä, etten mene liian teknisiin ja vaikeisiin asioihin vinkkien kanssa. Enkä varmasti edes osaisikaan. <3 Ja ihan super ihanaa kuulla, että oot päässyt eroon pintakuivuudesta! Se on tosi iso asia!

  • Joshua

    Tämä postaus tuli kun tilauksesta! Samojen asioiden kanssa kamppailen, mitkään vippaskonstit eivät ole tuottaneet minkäänlaista tulosta. Turhauttavaa kun kuivashampootakin kuluu useampi purkki kuukaudessa. Tämä menee kyllä välittömästi testiin.

    • Miia Johansson

      Heippa Joshua! Mä niiiin toivon, että tää toimii sulla, koska tiedän, ettei rasvoittuminen oo kivaa ollenkaan. 🙁

  • Minna

    Apua, hiusten lääppijä ilmoittautuu 🙋 mä räplään tukkaa IHAN KOKO AJAN, ärsyttää jo itseäkin 😂 silti sormet hakeutuu päähän kokoajan heh.. Lopetin hiusten värjäyksen pari vuotta sitten ja huomaan tukkani rasvoittuvan nopeammin. Samoin e pillereiden lopetus aikanaan sai aikaan törkeen rasva efektin naamaan ja tukkaan ja tuntuu ettei tilanne oo VIELÄKÄÄN täysin oukej.. Pitää varmaan kokeilla sun suositus shampoota. Ja pakko sanoa et onpa törkeetä kommentoida jos sulla on joskus ollu rasvainen tukka. Ite en oo ees huomannut tuollaista, enkä ees jaksais huomatakaan- saati tuhlata aikaa kommentoimalla. Mielummin keskityn kaikkiin niihin siisteihin juttuihin, joita sun blogi tarjoaa lukijoilleen. No, meitä on moneen junaan..

    • Miia Johansson

      Heippa Minna! <3 Joo, itseasiassa se hiusten lääppimisen lopettaminen auttaa hieman ainakin mulla, mutta ei paljon ja haluan jatkaa lääppimistä. 😀 Ja muuten totta tuo.. en ajatellut, että hormonitoiminta tietenkin vaikuttaa myös. 🙂

  • Amilda

    Itselläni paras apu tehdä hiusteen tyveen siihen tarkoitetulla kreppiraudalla kohotus. Ei näy hiusten seasta, kun ei laita ihan päällimmäisiin hiuksiin, on nopea ja helppo tapa pidentää hiustenpesua. Laitan joka pesun jälkeen.

    • Miia Johansson

      Loooooistava vinkki! <3

    • Tiia

      Komppaan. Olin jo unohtanut tämän täysin. Mulla meni huoletta 3 päivää ettei tarvinnut pestä. Välillä saatoin laittaa hiuspuuteria vähän mut sekään ei pakollinen. Nyt penkomaan kaapista. Kiitos!

  • Pia

    Kiitos tuote vinkeistä. Kokeiluun lähtee. Sama ongelma tukka heti rasvaisen näköinen ja lisäksi takaraivolla pyörylä joka jakaa ohkaiset hiukseni niin että päälaki paistaa läpi.

  • kukkis

    Täällä ilmoittautuu kaiken kokeillut. Olen siis ehtinyt kokeilla tämän Khadin shampoon, itseasiassa olen kokeillut melkein kaiken sarjalta, myös jauhe shampoon. Ihana shampoo, mutta hiukseni pesen edelleen joka toinen päivä ja joka päivä jos tärkeää menoa.

    • Miia Johansson

      Voi eiiii.. ihan kökköä ettei toiminut sulla. 🙁

  • Laura

    Eikö päänahka ole samaa ihoa kuin muukin kehon iho? Maallikko luulisi, että samantyyppinen ihonhoito toimisi. Eli, hellävaraiset tuotteet, kosteutus ja sen lukitseminen ihoon. Muotoilutuotteet olis ehkä hyvä jättää minimiiin (juhlahetkiin), tai ei ainakaan päänahkaan/hiusten tyveen laittaa niitä. Mutta näin ei ehkä olekaan, koska varmasti osaat kaikki ihonhoito-opit. Hormonitoiminta kuulemma vaikuttaa hiusten kuntoon paljonkin.

    • Miia Johansson

      Heippa Laura! 😊 Joo, juuri näin. Pois sulfaatit niin se auttaa jo erityisesti kuivaan päänahkaan.

  • Lumi

    Kokeilepa esim. Flow Teepuu palashampoota. Itsellänikin rasvoittuvat hiukset ollut jatkuvana riesana, mutta kun kokeilin palashampoota, niin jo heti ensimmäisen pesun jälkeen huomasin eron ja hiukset pysyvät puhtaina ja kuohkeina jo kolmatta päivää. 👍 🙂

    • Miia Johansson

      Oho! Pakko testaa! 😍

      • Cuqi

        Mulle Flow’n teepuu oli liian tujua, piti hoitaa vähän aikaa hamppupalalla.

  • Cuqi

    Mulla on nopeasti rasvoittuva päänahka ja lasimainen, veltto hiuslaatu, ja olen kokeillut vähän kaikkea. Ainoa, mikä on auttanut kunnolla, oli palasampoon käyttö. Flow’n palasampoo piti hiukset puhtaana 4-5 päivää, mutta vain jos en käyttänyt hiushuuhdetta. Silloin hiukset jäi aika vahaisiksi ja niiden selvittäminen oli pesun jälkeen hankalaa, mutta pysyivat siis pitkään puhtaana.

    Vaihdoin Nurmen palasaippuaan, jossa on vähemmän vahamainen tuntuma, mutta samalla hiukset alkoivat rasvoittumaan taas entiseen tahtiin. Ei kuitenkaan huvittanut palata Flow’hun, koska jotenkin se vaha (vaikkakin hyvin pieni määrä) alkoi ärsyttämään.

    Kokeilenpa Khadia, jos tästä nyt sitten olisi apua, kiitos Miia vinkistä!

    • Miia Johansson

      Okei 😃 toinen suositus jo flowhon. Pakko testaa! 😍

  • Kia Laukkanen

    Kiitos blogista ja instasta. Teet niin tärkeää työtä ♥️ Itse olen päässyt lähes täysin eroon todella kuivasta, ärtyneestä ja atooppisesta ihosta, josta ehdin kärsiä vuosikausia, sinun vinkkien ja tuotesuosituksien avulla. En voisi olla tyytyväisempi 😊

    Jotain hiuksiin liittyvää postausta toivoinkin! Edellämainittujen oireiden lisäksi myös päänahka ja hiuspohja ovat olleet niin ärtyneet että välillä epäilin jo sairastavani psoriasista. Nyt olen siirtynyt kotimaiseen luonnonkosmetiikkaan mm. palashampoo ja iho on todella paljon rauhoittunut. Kokeilu kuitenkin vaatii vielä totuttelua ja oikeiden tuotteiden etsimistä 🤔 Mutta täytyy laittaa tämä suosittelemaan tuote testiin, koska kaikki aikaisemmat mitä olet hankkinut suositustesi perusteella ovat olleet 😍

    • Miia Johansson

      Wau miten ihana kuulla! 😍 Ja mua kiinnostaa nyt tooosi paljon nää palashampoot. 😃

      • Hanski79

        Palashampoot oli todella positiivinen yllätys. Kunhan kaikki vanhat putelit on tyhjiä, taidan siirtyä vallan paloihin.
        Oli vielä mukava testailla eri versioita, kun kolme cosmeticsilta sai näytepaloja pikkurahalla.

  • Heidi

    Tämän tuotteen haluan jakaa, koska sopii tähän ongelmaan myös – >DAVINES
    Naturaltech Purifying Shampoo. Aluksi kuurina muutaman kerran ja sen jälkeen ylläpitona esim. kerran – pari kuussa. Ihan super!

    • Miia Johansson

      Okeiii 😃 onko tää luonnonkosmetiikkaa? 😃

      • Heidi

        En kyllä tiedä.. Epäilen. Davinesin yhteydessä vilahtelevat sanat ekologinen ja luonnolliset raaka-aineet. Olen vähän huono tulkitsemaan näitä. Mutta ihan loistava tuote! Ensin joku perus shampoo ja sit II-pesu tällä. Tulee puhdasta, mutta ei tee narskuvaksi. Ja hiuksiin jää ihana fressi tunne.

  • Elisa

    Ongelma on enkä ole vielä keksinyt ratkaisua siihen 🙁 Olen kokeillut vaikka mitä ja aluksi tuntuu, että olen vihdoin löytänyt sen oikean ja ongelma tulee takas. Täytyy seuraavaksi kokeilla tota 🙂

    • Miia Johansson

      Voi kökkö.. voi kun tää auttaisi. 😭❤️

  • Pepsi

    Hei.
    Mulla myös kovin paljon rasvoittuvat hiukset. Noudatan rennosti cg-metodia ja sain ihan just vinkin, että Famon Hattara shampoopala on hyvä.
    Ostin sen eilen ja tänään sillä ekan kerran pesin. Toivottavasti olisi toimiva juttu.
    Joskus vuosia sitten kokeilin palashampoota ja en tykännyt yhtään, hiukset jäi ikävän lähmäisiksi. Mutta tämä on siis shampoopohjainen eli ei pitäisi jättää sitä lähmää. 😁

    • Miia Johansson

      Hei mielenkiintosta 😃

  • Piia

    Sama ongelma täälläkin. Tai ei varsinaisesti rasvoitu erityisen pahasti, mutta latvat kuivuu ja pörröttyy päivän mittaa ja tyvi liiskautuu päänahkaan ja näyttää ja tuntuu rasvaisemmalta, kuin latvat. Tällä hetkellä toimivin keino on mulle ollut: heti pesun jälkeen föönaus ja lopuksi föönaan hiukset kuohkeiksi föönin kylmäteholla. Siihen perään heti kuivashampoota tyveen. Parin kolmen päivän välein pesu tuuheuttavalla kerastasen shampoolla. Vain vähän shampoota ja tupla vaahdotus. Hoitoainetta vain ihan vähän latvoihin.

    • Miia Johansson

      Kuulostaa hyvältä vinkiltä 😊

  • Laura

    Itselläni herkkä iho&päänahka joten pidennän shampoopesujen väliä Cutrinin Vieno pesevällä hoitoaineella tai XZ omenahuuhteella. Rasvoittumisongelmaa tulee vain jos pesen liian tehokkaalla(sulfaattisella) shampoolla, tai jos en muista vaahdottaa palashampoota kunnolla. Myös Nurmella hyviä paloja.

  • KaisaL

    Mä pesen hiukset pääsääntöisesti joka ilta,koska mun hiukset vaan näyttää muuten aina lähmäsiltä.
    Nykyään käytän cutrinin pesevää hoitoainetta useimmiten. Jos oon käyttäny jotain muotoilutuotetta/kuivashampoota,niin sit saatan pestä shampoolla (tällä hetkellä käytössä four reasons syväpuhdistava ja mossan mansikka),mut näiden päälle tarvii jotain hoitoainetta ja musta tuntuu,ettei mikään luonnonkosmetiikan hoitsi tehoo,hyvä jos bio+ hoitsikka auttaa. Yritin joskus kokeilla curlygirl metodia,mutta ei ollu mun juttu.. jäi kuitenkin käyttöön joitain metodin hyväksymiä tököttejä… mut en oo vielkää löytäny ratkaisua tähän päänahan rasvoittumiseen… tukka siis näyttää lähmäseltä,vaikka ei edes tuntuis likaiselta. Tosi ärsyttävää.

    • Miia Johansson

      Heippa Kaisa! 😊 Usein noissa syväpuhdistavissa on sulfaatteja (sodium layrul/laureth sulfate), jotak on tosiaan todella putsaavia. Eli ne ottaa kyllä tehokkaasti, mutta liian tehokkaasti sitä taloa pois päänahasta. Ja ainakin kasvojen ihossa tällainen putsari tekee usein ongelmia kasvoille, joten varmasti sama tapahtuu myös päänahkaan. Kasvoilla liika rasvoittuminen on yksi mitä voi käydä. Eli suosittelen hellävaraisempaa. ❤️

      • KaisaL

        Tossa fourreasonissa varmaan on “huonojasulfaatteja”,mut kaikista oudointa on minusta se,että curlygirl kokeilun aikana kaikki metodiin soveltuvat shampoot (xz,urtekram,morocconoil ja mossa) takuttivat mun hiuksia ja tekivät päänahkan ja hiukset järkyttävän natiseviksi. Ei edes tuo fourreasonsin syväpuhdistava saa sellaista takkupesää aikaiseksi kuin morocconoil kosteuttava shampoo! Pääsääntöisesti kun metodin hoitoaineetkin oli kevyitä,niin en meinannut saada hiuksiani millään selvitettyä.

        Oon jotenkin vaan nyt tyytynyt osaani,et pesen hiukset joka ilta. Foamien palashampoota testasin viime kesänä,mutta en pitänyt vahamaisesta tunteesta hiuksessa. Famon paloja en ole testannut,mutta niitä haluttaisi testata,kun sarjasta löytyy tuoksuttomia versioita.

  • Ps80

    Kaks asiaa: Catteco palashampoo JA hoitoaine! Mulla toimii Vihreä savi shampoopala ja Kaste hoitoaine, joskus käytän myös XZ Omenaviinietikkahuuhdetta.

    Lisäksi lämpökäsittelyn lopettaminen. Ja hius”mömmöjen”.
    Käytän enää latvoihin hiukan hius öljyä ja kuivaan laittamalla koko päähän papalarit kuin mikäkin mummeli 😀
    Eri kokoisia paplareita, päällyhiuksiin isoja, alemmas keskikokoisia ja pieniä.
    Ja annan paplareiden olla kunnes hiukset ovat 110% kuivat!

    • Markit

      Hei ei nuo paplarit mitään mummelivälineitä ole, miehen sillä saa kyllä karkoitettua autotalliin😂. Eli niillä saa kyllä kohotettua hiustyveä eikä ainakaan minulla jää kiharoita, hiusten pituus Miia-luokkaa. Toki se riippuu hiuslaadusta, mikä lopputulos on. Ensin föönätään, sitten paplarit, lämmitetään ne, jäähdytetään ja siitäpä se tyvi kohoaa. Ja pysyy pystyssä kolmisen päivää. Ja jos alkaa lattanoimaan, niin pikku tupeeraus tyveen auttaa. Tällaisia vanhan ajan keinoja nuorisolle ja halpoja 🤣. Ja mikäs vika muuten paplareissa on, ei ole trendikkäitä vai? 😄, nimim “62v”

  • Kaisa

    Olen jo muutaman vuoden käyttänyt hiustenpesuun meine base suolaa joka toimii loistavasti myös muussa ihon hoidossa. Ainut ongelma on, että uutta hiusta puskee paljon jopa ärsyttävyyden asti kerrosten vaan lisääntyessä! Myös flow:n sampoopala on käytössä ja etikkahuuhtelulla saa kaikki takut auki 😊

  • Anne Valta

    Tämä oli todella ajankohtainen ja hyödyllinen blogipostaus:) Minä jouduin lopettamaan hiusten värjäämisen noin kolme vuotta sitten, koska minulle puhkesi hiusväriallergia. Sen jälkeen olen paininut kovasti rasvoittuvan päänahan ja hiusten juuren kanssa! Äidilläni ongelma on vielä jopa minuakin pahempi ja olenkin miettinyt vaikuttaako siihen vähän myös perintötekijät.

    Minun pelastus on ollut hopeashampoo, mutta ainakin vähän kalliimmissa lukee ettei sillä saisi pestä hiuksiaan, kuin kerran viikossa. Olen sitten käyttänyt Cameleo-merkkistä erittäin edullista, missä muistaakseni lukee, että se on päivittäiseen käyttöön. Sillä pesen hiukset 2-3 kertaa viikossa (yleensä vain kahdesti). Mutta ehdottomasti aion kokeilla löytämääsi shampoota!!

    • Ira

      Hei, mä jouduin jopa sairaalaan noiden hiusvärien takia. Jännä miten vähän niistä puhutaan koska niissä vasta niitä myrkkyjä onkin ja imeytyvät sieltä verenkiertoon. No, mutta itse löysin ekokampaajan jonka tuotteet on 100% luonnollista ja kävin siellä värjäämässä muutaman kerran. Ei mitään oireita, hiusten laatu muuttuu täysin kun siirtyy pois synteettisistä väreistä. Viimeeks lapsena ollu näin terveet hiukset! Ovat paksummat ja kiiltävämmät. Eikä todellakaan tarvii pestä kokoajan. Nyt osaan jo värjätä luonnonväreillä itse kotona ja parasta on ku näitä sävyjä ja värejä voi sekottaa keskenään niin saa ihania vivahteita. Ja nää värit ei ees sotke kylppäriä, vedellä huuhtelu riittää ja ei mee myrkkyjä viemäriin! Kannattaa tutustua kasviväreihin.

  • Miia

    Itellä kans tosi rasvoittuvat hiukset, joten täytyypä laittaa testiin tuo sun suosittelema shampoo. 😍 Itellä paras konsti on tähän mennessä ollut pää alaspäin hiusten föönaaminen (jos annan kuivua itsestään niin hiuksissa ei ole minkäänlaista ilmavuutta), sitten ylempänä mainittu tyven kreppaus miniraudalla (monesti saatan pikkasen tupeerata tyveä ennen kreppausta, jolloin toimii vielä paremmin) sekä kuivashampoota heti puhtaisiin hiuksiin (etenkin hiusrajaan jossa rasvoittuvuus näkyy ensimmäisenä). 🤗

  • Kaitlin

    Wellan Shampeeling Shampoo, ihan parasta sekä rasvoittuvaan päänahkaan, että seborreaan 🙂

  • Martta

    ”Pesisit joskus hiuksesi” apuja mitä tyyppejä! 🤯😩 Pitää ostaa heti testiin. Mulla kans rasvottuu hiukset tosi nopeesti, eikä oikein mikään auta. Kuivashampoo on alkanut vaan kutittamaan. Laitoin kierukan, niin tilanne vaan paheni.

  • Tanja

    Aloin kärsiä liikarasvoittuvista hiuksista jo teini-iässä (ehkä 13 vuotiaana), ja nyt ensimmäistä kertaa 26 vuotiaana vaiva on helpottanut. Kaikenlaista kokeilua on sekaan mahtunut, mutta lopulta ongelman vei vasta aknenkin hoitoon tarkoitetut e-pillerit. Kärsin siis myös rasvaisesta ihosta ja ajoittain pahenevasta aknesta.

    Hiukseni ovat edelleen helposti rasvoittuvat ja myös erittäin helposti takkuuntuvat, mutta nykyään jopa kahden päivän pesuväli on kuivashampoon avulla mahdollinen. Sopivat, päänahkaa tasapainottavat tuotteet on edelleen hakusessa, postauksen suositus menee ehdottomasti kokeiluun. 🙂

  • Theresa

    Hei, pakko kertoa myös oma suositukseni – Famon pöllöshampoot – ja hoitoaine! Jos perehdyt palashampoisiin, tulet huomaamaan, että osalla jää niistä tahmainen tukka. Mutta Famo on ihan super! Ei tahmaa ja jonkun ajan kuluttua todellinen hius tulee esille 🙂 Ennen pesin lähes joka päivä, nyt vain kerran viikossa (kesällä joskus 2xvko). Nyt hiuksiani on värjätty vain kasviväreillä/savivaalennettu ja se auttanut myös hiusten “paranemisessa”. Odotan innolla sun tulevia hiustuotekokeiluja!

    • Cuqi

      Tutkinpa vähän noita Famon paloja, kun alkoi kiinnostamaan…

      Famolla on kahdenlaisia palashampoita: saippuapohjaisia (Nokkos ja Piparminttu) ja shampoo- eli tensidipohjaisia (Untuva, Haituva, Hattara, PulleaMassu ja Pörröinen Hassu).

      Saippuapohjaiset ovat luonnollisempia, mutta myös tahmaavampia ja emäksisempiä. Niiden kanssa kannattaa siis käyttää etikkahuuhtelua pH:n alentamiseen, ja sillä saa mahdollisen tahmankin pois.

      Tensidit taas ovat synteettisiä, mutta pH-ystävällisempiä päämahalle. Tensidejä käytetään myös nestemäisissä shampoissa, joten varmaan siksi tensidipalashampoo tuntuu tutummalta heti kättelyssä.

      Olin jo ajatellut luopua palashampoista kokonaan, mutta taidan sittenkin vielä kokeilla Famon Hattaraa.

  • Krista

    Kokeilin sun suosittelemia Briogeo Don’t Despair, Repair shampoota ja Don’t Despair, Repair hiusnaamiota, shampoo on ensinnäkin aivan liian pesevä. Vaikka sanotaan, että ei sisällä sulfaatteja niin ainesosalistalla komeilee jo alkupäässä Sodium C14-16 Olefin Sulfonate, joka herkästi ärsyttää ja kuivattaa päänahkaa ja niin se tekikin, liian pesevät/raskaat tuotteet tekevät myös sen että hiukset ja päänahka näyttää jo seuraavana päivänä likaisilta. Suosittelen hellävaraisia tuotteita vartalon, kasvojen, päänahan ja hiusten pesuun. Kasvojeni iho reagoi heti pintakuivuudella ja kiristelyllä, jos pesen hiukset liian pesevillä tuotteilla.

    Itsellä myös vaalennetut hiukset, nyt käytössä Briogeon tuotteiden tilalla Ekopharma Hilla syväpuhdistava shampoo, Ekopharma Hilla kosteuttava shampoo ja Ekopharma Tyrni korjaava hiusten tehohoitonaamio. Näistä tuotteista olen tykännyt, päänahka ja hiukset myös, voin suositella! 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa Krista! 😊 Joo oot ihan oikeassa, että hellävaraiset tuotteet on hyviä. En ole itse tutustunut hiustenhoitotuotteiden aineisosiin vielä niin yksityiskohtaisesti ja en tiedä niiden formuloinneista ja ainesosien määristä. Sulfaatti joo tosiaan ei ole kyseessä ja ilmeisesti herkkäihoiselle tämä kyseinen ainesosa ei ole hyvä.

      Mä pesen välillä omat hiukset hieman pesevämmillä ihan tarkoituksella. Etenkin curly girlissä geeli aiheutti hiuksiin tuotteiden kerrostumista. Tämän tein aina niin, ettei tuotetta tullut kasvoille. 😊

  • Pirita

    Kiitos vinkistä, lähtee todellakin testiin!

    (Toinen ei aiheeseen liittyvä kysysmys, haluaisin seurata blogiasi RSS-syötteen kautta, mutta oma lukijani ei löydä yhtään syötettä sivuiltasi. Onko se tarkoituksella pois päältä? Jää usein postauksia näkemättä, kun en tule tänne sivuille muuta kuin joskus instan linkin kautta. Syötteenhän saa näyttämään esim. vain postuksen alun, jolloin lukija tulee kuitenkin sivuille, jos haluaa lukea koko jutun.)

    • Miia Johansson

      Heippa Pirita! 😊 Voi ei.. nyt kysyit niin hienoa juttua, etten osaa vastata. Mun pitää kysyä tätä mun sivun tekijältä.

  • M

    Hei, minulla luonnontaipuisat kuivat hiukset ja rasvoittuva päänahka. Olen käyttänyt flown teepuu shampoopalaa ja kataja hiushuudetta jo muutaman vuoden ajan, enkä vaihtaisi enää ikinä pois. Hiukset on hiukset isolla H:lla😄ja hiuslaadulle tyypilliset taipuisat ja kiharat jonka muut shampoot ja hoitoaineen aina latistivat sileäksi ja rasvoittivat heti. Muotoilutuotteita en ole tarvinnut enään sen jälkeen ollenkaan ja hiuksia saa lääppiä, sillä pesuvälin voi helposti pitää 3 päivän mittaisena. Itsellä vaati hiusten totutella shampoopalaa n. 10 pesun ajan, joka on kait aika normaali aika. Hiushuuhteen laimennan vedellä suihkepulloon, suihkuttelen hiuksiin ja jätän. Sulkee hiussuomuja ja antaa ihanan kiillon. Hiushuuhde todella riittoisa.

  • Nanni

    Itse luin talvella jostain vinkin (varmaan niinkin luotettavasta tietolähteestä kuin Ilta-Sanomat 😂) että huuhtele hoitoaineen jälkeen päänahka kylmällä vedellä. Siitä saakka olen normaali pesun jälkeen viruttanut hiukseni sekä päänahkaansa niin kylmällä vedellä kuin pää vain sietää jäätymättä. Se toimii. Pesen hiukseni kolmen päivän välein eikä monesti vielä silloinkaan olisi tarve hiustenpesulle. Suosittelen kokeilemaan, ilmainen ja helppo juttu testata.

  • Maritta

    missä myydään Khadi Hibiscus shampoota?

    • Miia Johansson

      Tästä postauksesta löytyy linkki kauppaan, kun klikkaat tuotteen nimeä. 😊

  • Vakkarilukija

    Hiusten rasvoittumiseen vaikuttaa suuresti ruokavalio. Jätin pois suklaan, pähkinät ja juustot. Hiusten pesuväli on nyt 5 päivää. Eivätkä hiukset vielä viidessäkään päivässä rasvoitu vaan pakkohan muotoilutuotteet on jossain vaiheessa pestä pois. Suosittelen kokeilemaan!

    • Miia Johansson

      Heippa 😊 joo, totta! Ihoon vaikuttaa ruokavalio todella paljon. Se mulla on kunnossa onneksi eikä ole syynä rasvoittumiseen. Mutta siis pähkinät on ihan loistava hyvien rasvojen lähde. 🥰

  • Niina

    Hei. Aloitin pari kuukautta sitten pesemään hiukseni aidolla Marseille saippualla. Tämä 4 euron iso pala saippuaa riittää vuodeksi. Ei kalliita aineita eikä “ihmetuuheuttajia”vaan sooda ja oliivi. Toimii.

  • Mara

    HEI !!!! Mikä ilmiö tämä nyt on? :O
    Minulla on aina ollut rasvoittuvat hiukset MUTTA viimeisen, ehkä, kuukauden aikana on tuntunut siltä etteivät tuplapesutkaan auta? Eivät tunnu yhtä puhtailta enää!

    Olen aikoja sitten luovuttanut. Pesen 1-2 päivän välein, mitkään tökötit tai shampoot eivät yksinkertaisesti auta.

    Paras kokeilemani on ja tulee luultavasti aina olemaan Whamisan Oily Scalp shampoo. Pystyin jopa kolme päivää (toki hieman kuivashampoota piti laittaa) olemaan pesemättä hiuksiani MUTTA shampoon vaikutus lakkasi toimimasta noin puolessa vuodessa. Ja koska on tyyris, eikä enää auta, en enää osta. 🙁

    Parasta on vain hyväksyä rasvafleda… oon siirtynyt halpoihin marketti-shampoihin. Ainakin säästyy rahaa.

    • Miia Johansson

      Heippa Maria! 😊 Joo, siis hyvin sanottu. En muista, että olis ainakaan itselläni ollu tän kanssa kuin kerran aikasemmin ongelmia. Mä veikkaan hormoneita ainakin yhdeksi tekijäksi. 🤔

      • Cuqi

        Hormonit vaikuttaa ehdottomasti. Mulla ei raskauksien aikana meinanneet rasvoittua hiukset millään, vaan pysyivät puhtaina ainakin viikon ja olisivat pysyneet varmaan pitempäänkin, mutta viikon jälkeen mun henkinen kantti aina petti, ja pesin hiukset. En vaan voinut uskoa, että eivät viikon jälkeen olleet likaiset, kun normaalisti joudun pesemään joka toinen päivä. 😂

  • Elina

    Itsellä rasvoittuvan päänahan laukaisi e-pillereiden lopetus ja hormonikierukan laitto. Eli siis jonkinlainen hormonien sekoitushässäkkä oli päällä.

  • Anne

    Ehdottomasti Cattecon tahmaamattomat palashampoot 😍

  • Mara

    Oletko yhä tyytyväinen Khadi Hibiskukseen? 🙂

    • Miia Johansson

      Joo todellakin. 😊 Käytän sitä aina 2-3 pesun välein ja hiukset ei enää rasvoitu samaa vauhtia. 😊

  • Rasvis

    Hei, löysin nyt tämän jutun kun etsin vinkkejä rasvoittuviin hiuksiin. Ilmeisesti tuo Khadin Hibiscus ei ole enää myynnissä? Vai mistä sitä saisi?

    • Miia Johansson

      Heippa Rasvis! 🙂 Taitaa olla ainakin paketti muuttunut.. en tiedä onko myös sisältö. Mutta mulla on pian tulossa tähän uutta ideaa ja tuotetta, kunhan pääsen testailemaan yhtä uutta tuotetta ja varmistun, että se on hyvä. 😀

  • Mia Piirainen

    Heippa! Etsiskelin tietoa shampoosta rasvoittuville hiuksille ja törmäsin tähän.
    Olisinkin kysynyt mikä on tilanteesi nyt? Vieläkö sama shampoo käytössä? Toimiko se oikeasti hyvin? Vai kuinka käynyt kun tuota aikaakin kulunut?
    T: nopeasti ja kipeästi shampoon tarpeessa.

    • Miia Johansson

      Heippa Mia! 🙂 Valitettavasti tätä shampoota ei ole enää saatavilla. Tai en ole varma, mutta ainakin paketti on muuttunut. Oikeastaan riippuu paljon siitä, että mistä rasvaisuus johtuu. Se voi johtua myös siitä, jos peset liian vahvoilla tuotteilla hiuksesi. Myös se, että tuote on liian hoitava, jos hiuksesi ovat ohuet. Eli riippuu myös paljon sun hiuksista. Tämä shampoo oli kyllä tosi hyvä. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram