ONKO LUONNOLLISEMPI PAREMPI?

24.06.2020

luonnollisempi meikki ennen ja jälkeen

Tässä postauksessa keskitytään kuviin ja haastetaan ajattelemaan erilailla. Onko ruskettunut iho muka omaa luonnollista ihon sävyä kauniimpi? Entä hiusten väri? Moni kauhistelee omaa maantien harmaata sävyä tai harmaita hiuksiaan, mutta ehkä nämä henkilöt eivät näekään kuinka kauniita värejä nämä ovatkaan. Toivottavasti tämän postauksen kuvat haastavat sinut ajattelemaan erilailla tai jopa auttavat näkemään asiat uudelta kantilta.

MITEN NÄET ITSESI?

Ihminen näkee itsensä usein täysin eri lailla kuin muut. Itse en vielä pari vuotta sitten olisi voinut kuvitellakaan omaa meikkiä ilman tuuheita ripsirivejä. Silmäni olivat niin tottuneet tuuheisiin räpsyttimiin ja mielestäni en ollut kaunis ilman niitä. Myös mitä blondimpi olin, niin sitä paremmalta mielestäni näytin. Moni ulkopuolinen varmasti näki asian hyvin erilailla ja olisi halunnut poistaa ripseni ja hieman hillitä blondausviettiäni. Siinä kesti hetki, että tajusin näyttäväni paremmalta hieman hillitymmässä lookissa. Vielä kun pääsisi eroon siitä ajatuksesta, että ihon pitää aina olla niin ruskettunut. Punakka vaalea ihoni on varmasti todella kaunis, kun sen kauneuden vaan ensin ymmärtää.

Eikö ole paljon parempi, kun hiuksistani kajastaa oma tummanharmaa juurikasvu ja ripseni ovat luonnolliset? Tyyli on näissä kuvissa todella erilainen, mutta omaa silmää viehättää paljon enemmän luonnollisuus.

Onko sulla itselläsi tällaisiä ennen ja jälkeen kuvia. Oletko huomannut, että hyväksyt itsesi luonnollisen kauniina nykyään paremmin. Vai onko hiusten värisi tavaramerkkisi tai vahva meikki luovuutesi tulosta?

Katsokaa kuinka upealta molempien julkkisten oma ihon sävy ilman rusketusta näyttää. Vai oletteko eri mieltä asiasta?

Tässä alla näette taas upean muutoksen blondatuista hiuksista elegantimpiin hiuksiin ja meikkiin. Aika saman tyylinen muutos kuin oma muutokseni.

Hyvin usein oma hiusväri, kevyt sävyte tai raidat ovat se paras vaihtoehto. Itse ajattelin aikasemmin niin meikissä kuin hiuksissakin, että mitä suurempi muutos, niin sitä parempi. Vaikka loppujen lopuksi näytin Jersey Shore -hahmolta. Toki hekin ovat kauniita, mutta omaa silmääni viehättää nykyään hieman erilainen look.

Harmaat hiukset ovat aivan käsittämättömän upeita ja päinvastoin kuin luullaan, niin ne eivät tee kantajastaan vanhemman näköistä. Katsokaa vaikka näitä kahta upeaa ladyä.

Viimeaikoina olen muutenkin miettinyt todella paljon ulkonäköön liittyviä asioita ja kuinka paljon joudunkin siihen työni puolesta keskittymään. On kiva laittautua, mutta se ei saisi viedä liikaa huomiota siitä tärkeimmästä eli itse elämästä. Loppujen lopuksi kukaan ei katso (ainakaan toivottavasti), että miksi tuolla on nyt tuollaiset hiukset tai miksi hän meikkaa noin paljon tai ei meikkaa ollenkaan.

On kuitenkin hyvä välillä ravistella omia tottumuksiaan ja syvälle juurtuneita ajatuksia ulkonäöstä sekä miettiä, että hei ehkä oma hiussävyni onkin tosi kiva. Voit saada täysin uuden lookin ja vielä ilmaiseksi. Tästä aiheesta on tulossa lisää postausta hieman eri näkökulmasta ja siitä kuinka suurin osa ihannoi samanlaista kauneutta.

Mutta kertokaapas mulle – onko näissä kuvissa se luonnollisempi parempi?

Kuvat: 2.- 3.4.5.6.

  • R

    Mielestäni tähän olisi voinut ottaa jonkin kuvaparin kalpeasta ja päivettyneestä ihosta ilman meikkiä. Kyllä kalpean ihon voi meikin avulla saada kauniiksi, mutta jos ja kun viihtyy enemmän niinkin luonnollisessa lookissa, ettei meikkiä halua juuri käyttää, niin kyllä se päivittynyt iho on vaan kauniimpi. 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa R! 🙂 Joo, hyvä idea tuokin.

  • Noora

    Luonnollinen ehdottomasti raikkaampi! Luulen että reilun rusketuksen ja vetyperoksidi blondien aika alkaa olla ohi. Nykyään kun vielä tiedetään auringonoton vaarat, niin luulisi että rusketuksen ihannointikin alkaa vähenemään. Luonnollisempi look myös nuorentaa. Olin tumman silmämeikin nimeen vannoja, mutta iän (ja sun blogin) myötä meikki on vähentynyt ja näytän mielestäni paljon freesimmältä nykyään ☺️.

    • Miia Johansson

      Heippa Noora! 🙂 Mä niin toivon tosiaan, että rusketusta ei enää niin yleisesti ihannoitaisi. Itsellänikin itseruskettavan määrä on huomattavasti vähentynyt viime vuodesta, mutta en välttis tarvisi sitä ollenkaan. 😀

  • Sirkku

    Kyllä luonnollinen on kauniimpi mun silmään! Kevyt rusketus on mun mielestä kaunista, ihminen näyttää silloin terveemmältä ja pirteemmältä mutta tämä onkin taito pitää se rusketus kevyenä, monesti kun sitä haluaa aina lisää ja lisää. Itse olen nyt noin vuoden päivät kasvatellut omaa hiustenväriä takaisin ja vihdoin hyväksynyt sen, että harmaata puskee sekaan jo ihan reilusti. Mulla alkoi harmaita ilmestymään reilusti alle kolmekymppisenä ja kävinkin niitä kuukausittain värjäämässä tummemmaksi. Nyt oma saa näkyä ja ikääkin on jo yli 40 vuotta, ni ei harmaatkaan enää tuota tuskaa. Oma luonnollinen minä on parasta ja olen opetullut rakastamaan myös niitä harmaita raitojani 😁

    • Miia Johansson

      Heippa Sirkku! 🙂 Joo, tää onkin mielenkiintoista, että rusketusta on pidetty jo niin pitkään terveyden merkkinä. 😀 Sitä olen miettinyt, että miksi näin. Mutta siis tietenkin ymmärrän TÄYSIN sun pointin tässä. Olen vaan koittanut hieman ravistella omaa ajatusmaailmaa tämän suhteen. Ja siis wau – harmaat raidat! 😀

  • Saara

    Luonnollinen näyttää ehdottomasti paremmalta! Itselläni on myös vaalea, punakka iho, joka ei helposti rusketu. Olen aina kadehtinut ystäviäni ja muita, joilla on kesäisin kaunis päivettynyt iho, ja joiden rinnalla olen tuntenut itseni rumaksi kalkkilaivan kapteeniksi. Tiedostan kuitenkin nykyään auringonoton haitat ja riskit, ja käytän aina kunnon suojakerrointa, ja yritän muutenkin välttää turhaa auringossa oleilua. Yritän myös oppia hyväksymään vaalean ihoni, mikä ei tosin aina ole niin helppoa, kun on jotenkin niin syvälle iskostunut ajatus siitä, että vain päivettynyt iho voi olla kaunis. Toivon, että vielä jonain päivänä oppisin pitämään itseäni kauniina ja hyvänä juuri sellaisena kuin olen, eikä tarvitsisi aina verrata itseäni muihin 😊

    • Miia Johansson

      Joo se on jännä kuinka syvälle tuo on iskostunut, että päivettynyt/ruskettunut iho on kauniimpi. 🙁

  • Tarja eerilä-Välimaa

    Hyvä aihe jälleen kerran. Hyvä Miia. Olen antanut tulla oman harmaan.. Värjättyäni hiuksiani vuosia. Enkä vieläkään ole tähän tottunut, vaikka jo n. 5 vuotta ollut. Moni on kehunut.. Mutta ehkä kirjoituksesi jälkeen saan ajatukseni muuttumaan. Mutta värjäys kierteeseenkään en enää halua. Olin 25v.kun aloin harmaantua. Se on suku rasite🤭Olet paras. Ja herättele ajattelemaan♥️🙏

  • Jenni

    Riippuu ihmisestä. Jollekin sopii paremmin kevyt päivetys, toinen taas on upea maidonvaaleassa ihossaan. Joku näyttää itseltään tummassa silmämeikissä, toinen taas hurmaa ilman meikkiä. Itse tykkään henkilökohtaisesti sun edellisestä tyylistä enemmän, en tiedä miksi. Nykyinenkin toki on kaunis, mutta jotenkin näytät sellaiselta viattomalta viettelijältä noissa vanhemmissa kuvissa. Makuasioista tietty, ja pääasia on aina se, että itse viihtyy lookissaan. Ja vaihtelu virkistää.

  • E

    Hei! Huonosta ihosta ja huonoihoisen identiteetistä oli jokin aika sitten Hesarissa hyvä artikkeli (taitaa olla maksumuurin takana) https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000006542914.html. Artikkelissa Pupulandia-blogin Jenni Rotonen kertoo, että “aitouden” ja “luonnollisuuden” vaatimukset aiheuttavat paineita henkilöille, joilla on huono iho ja jotka haluavat peittää sen meikillä.

    Olen itse sairastanut aknea 25 vuotta. Isotretinoiinilla se pysyy jokseenkin kurissa, vaikka välillä (kuten nyt!) villiintyykin. Ihonhoitohan ei ihosairauksia poista, mikä olisi hyvä muistaa. Haluan varsinkin pahimpina aknekausina meikata naaman siistiksi, ja tuntuu todella ahdistavalta, että joku pitävät sitä pinnallisena ja turhana. Pahintahan aknessa on se, että ihmiset ajattelevat sen olevan itse aiheutettua. Sitten vielä vaaditaan näyttämään “luonnolliselta”…

    Pahoittelen aika negatiivista kommenttia, tämä vain on itselleni kipeä aihe. Siitä huolimatta pidän kovasti blogistasi ja mukavasta tyylistäsi, jatka samaan malliin 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa E! 🙂 Joo, ymmärrän täysin sinua. <3 Puhuinkin tässä enemmän luonnollisten hiusten ja ihon sävyn puolesta. Yleisistä kauneusihanteista on tulossa toista postausta, jossa sivuan ihojuttuja, vaikka en niistä suoranaisesti siinäkään puhu. Ja ei akne ole itse aiheutettua.. miten joku voi noin sanoa?! 🙁 Ihonhoito on tosiaan vain jäävuoren huippu mitä tulee erilaisiin iho-ongelmiin. Aknen kanssa se on hyvin usein hormonaalista. Tosin sitten on niitä, jotka hoitavat ihoaan väärin ja aiheuttavat sillä finnejä ja siksi luulevat, että heillä on akne. Tämän vuoksi jotkut saattaa luulla, että akne lähtee ihonhoidolla. Suosittelen aivan superlämpimästi Twistben sisäisen ihonhoidon ohjausta, josta moni on saanut apua. Mutta ymmärrän täysin, jos et ole enää valmis kokeilemaan mitään uutta. <3

      Ja hei.. ei meikkaaminen ole ainakaan mun mielestä pinnallista ja turhaa. Eli ymmärrän sua siinäkin ihan todella hyvin. <3 Mutta akneihoa voi myös meikata luonnollisesti. Olen sitä tehnyt monelle asiakkaalleni. Tietenkin käsitys luonnollisuudesta on jokaisella eri. <3

  • Saritäti

    Oispa kaunis harmaa, antaisin kasvaa. Mutta kun ei, niin blondaan lyhyet hiukseni. Rusketuksesta en välitä itselläni, enkä pidä sitä kauniina muillakaan.
    Sinun kuvistasi pidän molemmista, nykyinen on hyvä mutta oli tuo blondattukin upea. Sinulle sopii kaikki.

  • Elina

    Olipa hyvä postaus! Kyllä luonnollisuus on kaiken a ja o. 🥰 Itsekin kalpeanaamana oon jo oppinut tykkäämään mun ihon sävystä.

  • Vakkarilukija

    Hyvä postaus!!! Ruskettunut iho on niin out ja jotenkin siitä tulee jopa feikki fiilis. Fakta on, että tervettä rusketusta ei ole olemassa.
    Harmaisiin hiuksiin en ole tottunut. Mielestäni harmaista hiuksista tulee mieleen mummo-look. Värjään hiuksia varmaan hautaan asti😀

  • Maritta

    Luonnollinen on kauniimpi. Pidän sun meikkaustyylistä. Lopputulos on kaunis mutta ei pakkeloitu, ylimeikattu. Itse olen ollut nyt kolme vuotta värjäämättä hiuksiani. Olen vaalean/ teräksenharmaa ja kukaan ei tahdo uskoa sitä omaksi värikseni. Aluksi se näytti kamalalle mutta nyt olen siihen tottunut. Oli vapauttavaa päästä värjäyskierteestä. Mummofiilistä ei tule kun käyttää kivoja vaatteita ja meikkaa. Kirjoitat superihanasti ja igstoryt on ihan parasta!

  • Eve

    Kyllä luonnollisempi look on omaan silmääni kauniimpi😍 Kyllä mielestäni voi hyvällä mielin ehostautua ja tukkaakin sävyttää/raidottaa mutta kevyemmät tyylit se toteuttaa on usein kauniimpia kuin vahva, raskas meikki ja voimakkaasti värjätyt hiukset. Jos on oikein hyväkuntoinen iho niin ilman muuta kannattaa antaa sen näkyä. Itse olen kasvattanut oman luonnollisen hiusvärin takaisin ja en voisi olla tyytyväisempi. Aknea, arpia yms…voi hyvällä mielin meikata piiloon jos se itselle tuo paremman olon.

  • Kati

    Luonnollisempi kauniimpi, omaan silmään paaaljon kauniimpi.

  • Karoliina

    Tykkään itsekin nykyään enemmän luonnollisemmasta ja raikkaasta lookista meikissä, vaikka meikkaan kyllä päivittäin edelleen, mutta tekoripset ja vahvat rajaukset on jääneet pois ja meikkipohja muuttunut ohueksi ja ei -mattaiseksi. Hiukset on hyvin lähellä omaa väriä, ja väriään niitä vain radoittamalla pari kertaa vuodessa. Kynnetkin on nykyään luonnontilassa, kun joskus ennen en voinut olla ilman rakennekynsiä. On helpompaa elämä kun ei ole mitään lisäkkeitä, ja näyttää raikkaalta ja paremmalta!

    Mitä taas ihonsävyyn tulee: Noissa sinun esimerkeissä kyllä tuo ei -ruskettunut ihon sävy näyttää paremmalta, mutta aika överit/oranssihtavat on nuo rusketukset kyllä noissa toisissa kuvissa. Itse tykkään päivettyneestä ihosta ja talvisinkin pidän pientä päivetystä yllä purkista, koska koen että se vaan yksinkertaisesti sopii mulle paremmin ja koen itseni enemmän omaksi niin, kuin ihan valkoisena. Mulla on vaalea tukka ja vaaleat piirteet, ja oon jotenkin valjun ja väsähtäneen näköinen jos ei oo mitään väriä iholla. Iho mulla on keltaiseen taittava/neutraali (en oikein ota selvää kumpi), ja koen että pieni päivetys näyttää itselläni luonnolliselta. Tuntuu että päivettyneenä siniset silmät pomppaa paremmin esiin ja näytän vaan pirteämmältä jostain syystä:D toki tähän vaikuttaa myös se että käytän sellaisia värejä vaatteissa jotka sopii mulle ja korostaa silmien sävyä. Eli siis joo, en tykkää mistään överistä rusketuksesta mutta kyllä valitsen päivetyksen ennemmin kuin sen täysin vaalean ihon joka mulla olisi talvella jos en käyttäisi mitään päivettäviä voiteita :).

  • Markit

    Heippa; Kyllähän se vähempi meikki paremmalta näyttää, mutta tuo vaalea blondiMiia räpsyttimineen oli sitä aikaa.
    Minä en tässä vuosien varrella ole juurikaan muuttunut. Ihonhoito-oppisi on mennyt perille ja luomivärin ja etenkin puuterin käyttö petrannut. Hiuksissa on edelleen raidat, koska muutoin tukka on niin lättänä, eikä mitkään keinot sitä pidä pöyhkeänä. Ja se lättänäpää ei kyllä mieltä piristä!
    Tuota rusketusmaniaa en ihan ymmärrä. Että miksi silloin on kauniimpi tai terveemmän näköinen? Kummallisia määrityksiä. Tai miksi kasvojen pitää olla symmetriset/ määrätyn malliset? Miksi pitää olla tietyn mallinen kroppa? Ei ihmiset yhdestä muodista ole onneksi tehty. Voidaanko olla persoonallisen näköisiä? Se on paljon mielenkiintoisempaa kuin pelkkä kauneus. Jos tykkää meikata, niin meikkaa. Jos haluaa punaisen tukan, niin siitä vaan. Tykätään itsestämme enemmän.
    Sinun matkaasi Miia on ollut hauska seurata, koska muutut koko ajan. Olen tainnut taas eksyä varsinaisesta aiheesta…🙈
    No laitan nyt vielä, että ystäväsi Emma ( aiemmassa postauksessa) on upea nainen. Ja upea on sitten enemmän kuin kaunis. Emmasta välittyi muutakin kuin ulkonäkö.

  • Reetta

    Mun mielestä molemmat tyylit ovat eri tavalla kauniita ja sopivat esimerkiksi erilaisiin tilanteisiin ja ajankohtiin. Esimerkiksi kesäisin tuollainen luonnollisempi olemus ja syksyn iltarientoihin vahvempi tyyli.

    Ruskettuneen ihon ihannointi kääntyi itselläni päinvastaiseksi ensimmäisen Thaimaan matkani jälkeen; siellä jokaikisessä tuotteessa oli vaalentava ominaisuus! Ymmärtääkseni Aasian kulttureissa ajatellaan, että riisipelloilla likaisissa ulkotöissä olevilla maalaisilla on ruskettunut iho eikä kukaan halua paljastua maalaiseksi. Yhtä hassua kuin myös yleinen ajatus, että ruskettunut iho näyttäisi terveemmältä! Jotkut tekevät melkein mitä tahansa ollakseen ruskettuneita ja toisella puolen maapalleroa verhoudutaan kiireestä kantapäähän, ettei vaan aurinko tarttuisi. Kummallisia olemme me, ihmiset 😀

    Ehkä isoin muutos ulkonäön (oman ja muiden) ruotimisen suhteen tapahtui samalla reissulla korvieni välissä; ymmärrys siitä, että tämä temppeli, jossa sieluni tällä hetkellä asustelee, kokee suunnattomia muutoksia läpi elämän. Välillä hyviä muutoksia (pystyn hyppimään hyppynarulla pissaamatta housuun) ja joskus niitä huonoinakin pidettyjä (esim. nyt nämä kuuluisat korona-kilot!!!) Tärkeintähän on, loppujen lopuksi, hyvinvoiva sielu, jolle temppeli kelpaa sellaisena kuin se kunakin aikana on ja toisaalta perustuksiltaan terve temppeli, jossa sielu saa voida hyvin.

    Kaikki muu “koristautuminen” (meikkaaminen ja uusi hiustyyli, ihanat kesähousut ) ovat vain ihanaa ekstraa temppelin ja sielun hyvinvointiin.

  • Marika

    Annetaan kaikkien kukkien kukkia. Olet superkaunis kevyemmässä meikissä! Kaikkien ei kuitenkan ole mahdollista hehkua tasaisella iholla vaan esim. itselläni ihon väri on järkyttävän epätasainen parin vuosikymmenen aknen jälkeen, arpia ja vaikka mitä. Itse koen, että rusketus tasoittaa kauniisti ihoni väriä ja tuo rutkasti itsevarmuutta. Siksi käytän itseruskettavaa kesäisin ja otan myös joskus aurinkoa (talvisin en halua ”erottua” vaan peitän ihonvärin kirjavuuden meikillä). Jos mahdollista, vähemmän meikkiä on kaunista. Jotkut kuitenkin haluavat käyttää vahvempaa meikkiä tunteakseen olonsa itsevarmaksi. Jokainen on kaunis ja kaunistautuu omalla tavallaan 💕

  • Markit

    Kurkkaapa nuo kuvalinkit lopussa, onkohan ne ok, ku menevät samaan, viimeinen linkki eri.☀️
    Lueskelin taas tämän jutun 😊

  • Rose

    Minusta ei kumpikaan meikki ole luonnollinen ! Ensimmäisessä kuvassa hiukset ovat aivan liian tasaisen vaaleat ja iho on kalpea aivan kuten huuletkin, ei missään ole väriä paitsi rajauksissa. Toisessa kuvassa rusketus vie voiton joka sentään näyttää terveemmältä. Tässä on nyt menty äärilaidasta toiseen. Vaalea iho ilman rusketusta on kaunis jos iho on muuten tasaisen värinen ja hyvässä kunnossa. Kevyesti vähän poskipunaa, kulmat, ripsiväri ja raikas huulipuna/huulikiilto niin siinä se on ja kesällä tietenkin hyvä aurinkosuoja.

  • Miime

    Miia Dear 😘
    Askel kohti omaa aitoa itseä, on yksi aikuisuuden merkki. Tiedät kuka olet ja hyväksyt itsesi sellaisena kuin olet. Silloin olet jo paljon karistanut menneestä – hyvä.

    Minun mielestäni kummassakaan kuvassa/meikissä ei ole mitään huonoa sanottavaa, kukin taaplaa totta kai tyylillään.

    Eikä kuvien jälkikäsittely on pahasta tai jotenkin jotain feikkiä. Kuka on yleensä keksinyt, että kuvankäsittelyllä, voisi feikata? Jos tasaat kameran tuomaa “julmuutta” piiloon. otat, näpyn sieltä täältä pois. Ja poistat tummat silmänaluset, jos ne kuultaa läpi? (Tai sitten meikkaat sellaiset pakkelit kasvoihin, ettet tunne oloasi kotoisaksi).

    Kysyn: ” Keneltä se on pois, jos jälkikäsittelet julkaisemiasi kuvia. Hei haloo???”
    Miksi kuvienkäsittelystä on tehty kauhistus tai jokin tuomittava tapa? Kuka voisi selittää, mistä tällainen mörkopahis on saatu aikaan?

    Katsot ketä vaan lehdestä, kuva on siloteltu.

    Reettaa, Marikaa, Markitia komppaan – samaa mieltä heidän kanssaan❤️❤️❤️

    Haluaako ihmiset oikeasti nähdä kuvissa raadollisuutta? Nauttiiko joku toisen kiusaamisesta? Joku ehkä nauttii ja tekee kiusaa, mutta se taas kertoo henkilön alentavasta tavasta suhtautua maailmaan, itseen ja muihin viime kädessä.

  • Pete

    Luonnollisuus on yliarvostettua. Ihmisillä on taipumus päätyä moralistiseen virhepäätelmään, jossa luonnollisuus edustaa automaattisesti hyvää. Luonnollista rumuutta ei muka edes ole. Tosiasiassa suurin osa ihmisistä ei ole luonnostaan kummoisenkaan näköisiä. Jos emme olisi paremman näköisiä meikattuina, värjättyinä, kaulaheltta kiristettynä ja kulmat päähän piirrettyinä, ei kukaan tekisi niitä.

    • Miia Johansson

      Niin mutta tämähän riippuu ihan yhteiskunnan määritelmästä siitä, mikä on meidän mielestä kaunista. Meitä ruokitaan tietynlaisella kuvastolla, että minkä näköinen pitäisi olla (sukupuolesta riippumatta).

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram