AMMATTIBLOGGAAJAN TYÖN KULISSEISSA

27.05.2020

ammattibloggaaja

Kuten olette jo huomanneet niin olen melko yksityinen ihminen. En kerro paljon elämästäni meikkien ja ihonhoidon takaa. Kuitenkin silloin tällöin on kiva avata mitä taustalla pyörii ja mitä muuta mielessäni liikkuu. Meidän lukijajengi on kasvanut tässä parin kuukauden sisällä taas todella paljon ja olen siitä niin iloinen. Blogia lukee tällä hetkellä yli 25 000 uniikkia viikkokävijää ja Instagramissa stooreja katselee parhaimmillaan 14 000 ihmistä päivittäin. Toivon siis, että pystyn auttamaan vielä useampaa tekemään parempia kosmetiikkavalintoja ja näin säästämään rahaa.

HARRASTELIJABLOGGAAJASTA AMMATTILAISEKSI

Olen kirjoittanut kauneusblogia nyt vajaa viisi vuotta. Bloggaaminen alkoi tosin harrastuksena jo vuonna 2012, mutta kirjoittelin silloin matkablogia omista reissuistani ja bloggaaminen ei ollut tavoitteellista. Tahti kuitenkin kiihtyi vaihdettuani aiheen kauneuteen, joka tarkoitti sitä, että lentotyöstä tai koulusta kotiuduttuani aloin kirjoittamaan ja kuvaamaan. Kauneusblogi oli rakas harrastus, joka alkoi tuomaan pikkuhiljaa hieman taskurahaa.

Tänään istuin verkkopalaverissa pankkini kanssa, koska kolmevuotinen toiminimiyrittäjän taival ottaa uuden askeleen ja vaihdan yritysmuotoa osakeyhtiöksi. Vuosien työ ensin toisen työn ja koulun ohella on muuttunut kokoaikaiseksi yrittämiseksi. Enpä olisi ikinä pienenä tai vähän vanhempanakaan uskonut, että joku päivä työni on oman pärstäni meikkaamista, kuvaamista ja siitä kirjoittamista. Tietenkin saan ajoittain myös viestiä siitä, että menisit oikeisiin töihin. Nyt on kuitenkin jo viimeistään aika avata silmänsä tähän uuteen maailmaan ja todeta, että työnimikkeitä on myös muitakin kuin pappi ja muurari. On varmasti oudompiakin tapoja tienata elantonsa kuin bloggaaminen.

Nyt kun blogista on tullut työ, niin olen jatkanut sinänsä samaa vanhaa rataa ja olen tehnyt koko päivän blogitöitä jatkaen myöhään iltaan tutun harrastuksen eli blogin parissa. Nyt olisi kuitenkin hiljalleen aika irtautua töistä, mutta se on pirun vaikeaa ja olenkin koittanut tehdä tätä irtautumista jo yli vuoden. Edelleen vastaan iltaisin tuntikaupalla viesteihin, tutkin kosmetiikkamaailman uutuuksia ja etsin tubesta inspiraatiota. Nyt olisi kuitenkin aika harrastaa iltaisin jotain muuta ja alkaa elää elämää somen ulkopuolella. Puhelin on mennyt iltaisin jo useaan otteeseen kiinni, mutta sitten istun sohvalla hölmistyneenä. Pyysin jo miestäni keksimään minulle harrastuksen ja vastaukseksi sain laskuvarjohypyn, koska olen siitä joskus tandem-hypyn jälkeen haaveillut (josta on muuten vanha video TÄSSÄ).

Onko kukaan muu ollut vastaavassa tilanteessa ja miten rakkaasta harrastuksesta voi päästää irti ja antaa sen suosiolla elää vain työpäivien aikana.

ammattibloggaaja

HENKISESTI RANKKA TYÖ

Viimeisen parin kuukauden ajan olen alkanut saamaan niin blogin kommentteihin kuin myös Instagramin yksityisviesteihin melko inhottavia viestejä, joista tulee todella ikävä fiilis. Lieneekö tämä Koronan aiheuttama lieveilmiö, mutta ajattelin silti hieman puhua tästä. Ehkäpä joku kommentoija saa tästä ajateltavaa. Itseasiassa kirjoitin aiheesta jo pari viikkoa sitten pitkän postauksen, koska olin asiaan jo melko kypsä. Päätin kuitenkin olla julkaisematta sitä, koska annoin tulla postauksessa jo niin täydeltä laidalta, että olisitte varmaan kaikki pelästyneet.

Saadut kommentit koskivat pääsääntoisesti omaa asennettani ja sitä miten teen blogia ja somea. Olen koittanut ottaa kaiken vastaan rakentavana palautteena, mutta tajusin vasta pari viikkoa sitten, ettei kaikki negatiivinen palaute ole rakentavaa, vaikka se olisi kuinka naamioitu ystävälliseen muotoon. Olenkin viimeaikoina suoraan sanottuna pelännyt ja jännittänyt avata blogin kommenttiboksia tai Instagramin yksityisviestejä.

Viestit alkavat hyvin usein näin: “Tykkään sun blogista, mutta…” Ja tämän jälkeen saan kuulla kuinka asennoitumiseni on väärä, kuinka videoideni katsominen on tuskaa, kuinka kaikki meikkini näyttävät samalta, kuinka en ole enää uskottava tai voisinko muuttaa tapaa, jolla teen somea. Kaikenlainen palaute on yrittäjänä todella tärkeää, mutta miettikää, että joka päivä joku lyttäisi sinun tekemisesi. Moni teistä kävelisi itkien töistä kotiin, kun joka kerta sinut lyödään töissä maan rakoon. Ja kuka edes kehtaisi toiselle sanoa, että sulla on huono asenne tai mitä kaikkea muuta saankaan työpäivän aikana kuulla.

Tiedän, että tämä kuuluu työhöni, mutta itseasiassa miksi sen pitää kuulua? Pitääkö kaikki vaan hyväksyä ja kuitata sillä, että se nyt vaan kuuluu tuohon hommaan. Tilanne meni tosiaan jo niin pahaksi, että itkeskelin työhuoneessani useana päivänä ja aloin jo miettimään toista työtä. Onneksi tuli kesä, korona hellittää pikkuhiljaa ja näin ollen saan minäkin olla rauhassa. Se tuntui vaan kahta hurjemmalta, kun mietitytti mihin tämä maailma on menossa ja samalla sain viestiä jopa kollegalta (!), etten ole enää uskottava. Sain sellaisia “rakentavia” viestejä, joita en itse laittaisi edes parhaalle ystävälle. Tai no en yleensäkään haasta riitaa tai arvostele ystäviäni. Lisäksi kunnioitan muita ihmisiä ja jos en jostain tykkää, niin olen hiljaa.

Huh.. kiitos ja anteeks ja nyt nämä on sanottu ääneen.

bloggaajan työ

KESÄN SUUNNITELMIA

Sitten niihin kivoihin juttuihin. Ensinnäkin aivoni pursuavat postausideoita ja on pakko ylpeänä sanoa, että tulossa on taas niin mielenkiintoista sisältöä. Olen päättänyt myös muuttaa blogini ja erityisesti Instagram stoorieni suuntaa. Jatkossa tulen kertomaan vielä yksinkertaisempia meikkausvinkkejä, koska haluan tehdä meikkauksesta kaikille todella helppoa ja entistä nopeampaa. Mukana on edelleen myös väriä ja juhlavempia lookkeja, mutta keskityn pääsääntöisesti niihin jokapäiväisiin vinkkeihin. Niin ja ihonhoitojutut eivät tietenkään katoa mihinkään.

Ensi viikolla olen menossa katsomaan uusia työtiloja, koska kaipaan muiden ihmisten seuraa. Jos ratkaisu näyttää itselleni hyvältä, niin käyn tekemässä kirjoitushommat uudella toimistolla ja saan näin ympärilleni muita yrittäjiä. Nyt alkaakin tiukka kiri kohti lomia, sillä sisältöä on saatava kasaan aimo annos. Bloggaaja ei voi jättää blogia tauolle loman ajaksi.

Lomaa ajattelin pitää kolme viikkoa ja vuokraammekin sille ajalle mieheni kanssa matkailuauton ja lähdemme kiertämään Suomea. Tämä oli suunnitelmissa jo ennen koronaa. Saa laittaa siis hyviä vinkkejä leirintäalueista ja puskaparkeista. Tekemisenä kulkee mukana ainakin frisbee golf, jota aloittelen tässä hiljalleen mieheni opastuksella. Lisäksi ajateltiin, että voitaisiin mennä karhusafarille Kainuuseen. Eli yöksi jonkinlaiseen koppiin ja toivoa, että villit karhut tepastelevat paikalle. Kaikki luontovinkit otetaan siis vastaan. Mukana kulkee varmasti myös mieheni surffikamat, joten luulisin kohteena olevan myös Yyteri ja lempparipaikkani Hanko. Tätä retkeä voitte seurata IG-stooreissani.

Onko teillä jotakin kivoja lomasuunnitelmia tiedossa?

P.S. Tämän postauksen kuvat ovat jotain julkaisemattomia blogikuvia, joita löysin tietokoneen kätköistä.

  • Satu

    Sinä olet ihana ja piristät aina. On kiva testailla meikkejä ja nauraa sitten itselle

    • Miia Johansson

      Kiitos Satu! <3

  • Aira

    Kurjaa, että olet saanut ikäviä kommentteja. Voin melkein arvata keneltä kollegalta olet saanut palautetta. Hänellä on samanlaista historiaa toisesta blogigenrestä ja se ei päättynyt ihan hyvin. Voin toki olla väärässäkin ja toivon totisesti, että olen. Olisipa valtaisa pettymys, jos mistään ei oteta opiksi.

    • Miia Johansson

      Mä oon myös jotenkin surullinen näiden ihmisten puolesta, jotka tuhlaa omaa elämää muiden haukkumiseen. 🙁 Kaikkea kivaa kun maailma tarjoaa myös itselleen, jos osaa muuttaa asennettaan. <3

      • Miine

        Miia❤️
        Minä myös olen. Eipä ole ihmisillä murheita, kun jaksaa toisia osoitella *huokaus*
        Nämä ovat niitä kadehtioita, joita myös itsekin välttelen. Pitää vain muistaa, että on pienen pieni maailma, jonka ympäri arvostelija käy.

        Toivotan sinulle Miia ❤️ hyvää lomaa kera Ruusumiehen 🌹🌹🌹

  • Petra P.

    Hei Miia!

    Haluan vain sanoa, että blogisi ja intagramisi ovat täydellisiä juuri tuollaisena! Olet mahtava persoona, teet upeita meikkejä ja olen saanut sinulta kullanarvoisia vinkkejä.
    En seuraa ketään muuta samalla tavoin kuin sinua.

    Aurinkoista kesää!

    • Miia Johansson

      Kiitos Petra P.! <3 Ihana kuulla, että oot saanu hyviä vinkkejä.

  • Satu P.

    Onpa kurjaa, että olet saanut tuollaista kertomaasi palautetta. Tuntuu uskomattomalta, että aikuiset ihmiset käyttäytyvät noin. Mikä tarve ihmisillä on lytätä toinen? Voisiko syynä olla osin kateutta? Tuotat kivaa sisältöä ja annat konkreettisia neuvoja ihonhoidossa ja meikkaamisessa. Toivottavasti muistat, että meissä lukijoissa ja seuraajissa on kuitenkin myös sinua arvostavia hyviä tyyppejäkin 😊 Ihana, kun kirjoitat meille! Arvosta omaa ammattiasi ja ole ylpeä siitä.

    • Miia Johansson

      Heippa Satu! 🙂 Joo, tätä mäkin ihmettelen! Ja muistan ehdottomasti, että suurinosa teistä on niitä aivan mielettömän ihania tyyppejä. Sen takia mä aina jaksan ilkeyksistä huolimatta jatkaa, koska teen kaikkeni, että voin auttaa teitä ja saatte mahdollisimman paljon inspiraatiota. <3 Siitä aivan mielettömän suuri kiitos, että olette niin ihania ja tsemppaavia.

  • Mia

    Sulla on tosi kiva ja mielenkiintoinen blogi. En jaksaisi/ehtisi mitenkään itse etsiä erilaisia tuotteita, joten hyödynnän sun hyviä vinkkejä. Kiitos 😊

    • Miia Johansson

      Heipap Mia! 🙂 Kiva kuulla. Tähän hyvien tuotteiden löytämiseen on tulossa vielä lisähelpotusta tässä kesän aikana, kun työn alla on yksi uusi juttu. 😀

  • prinsessapilvi

    En ymmärrä näitä ihmisiä, kenellä riittää tarmoa haukkua, lytätä, trollata yms. netissä muita. Ei mulla ainakaan riitä aikaa, energiaa tai kiinnostusta moiseen. Täytyy olla jotain ongelmia itsellään, kun haluaa muille pahaa väkisin. Kenenkään blogia tai juttuja/videoita kun ei ole PAKKO katsoa!

    Mun mielestä on parasta sun esim. ig-stooreissa on se, että ne on rentoja ja höpöttelet muutakin. Ei tönkköjä “ammattimaisia” videoita vain musiikilla! Tylsää! 😀

    Jotkut seuraamani bloggaajat ovat hankkineet ulkopuolisen moderoinnin blogikommenteille juuri tämän pelkän negatiivisen kommentoinnin takia, ja mode julkaisee vain posiitiviset/neutraalit kirjoitukset.

    Oon saanut paljon inspiraatiota ja neuvoja, ja oon ihan sun true-fangirl! 😀

    • Miia Johansson

      Heippa prinsessapilvi! Oho.. ihanko totta!? Tuota mä mietinkin, että hankinko ulkopuolisen moderoijan, koska muuten käy liian rankaksi. En tiennyt, että bloggaajilla on tuollaisia. Sen tiesin, että on ns. community managereita, jotka vastaavat firmojen puolesta viesteihin. Ja kiitos ihana sinä! <3

      • Suski

        Mäkin aion ehdottaa tuota ulkopuolista moderointia, mutta joku ehtikin ensin.

        Suoraan roskiin vaan kaikki ikävät kommentit! Ilkeiden kommenttienkin määrä varmaan laskee, kun saavat tietää, ettet itse lue niitä.

  • Elina

    Kotkassa on Santalahti Resort, joka on vierailun arvoinen. Leirintäalue meren rannalla.

    • Miia Johansson

      Kuulostaa ihanalta! <3

      • Reetta

        Heippa!

        Suosittelen myös ehdottomasti Lappeenrannan ja Kouvolan välissä semmosta B&B paikkaa kun Pulsa, aivan ihana miljöö ja ne majapaikat missä yövytään on ihania. Löytyy esimerkiksi IG:stä pulsanasema. Ja ne herkut mitä siellä on! Jos välillä haluaa nukkua muuallakin kuin asuntoautossa 🙂

        • Miia Johansson

          Tsekkasin heti! Aivan ihanan näköinen paikka. <3

  • Marjo

    Sinun blogisi on kiva mutta
    😁 meikkaat liian harvoin. 😁😁🥰 Oikeesti!!
    Mä odotan aamusta asti että milloin se alkaa. Ja sit säästän sen päiväkahville jotta pääsen keskittymään.
    Ihanaa että jatkossa tulee myös ihonhoitoon liityvää juttua. 👍🏼

    Tiedän miltä tuntuu kun lytätään joka päivä. Tai ainakin joka viikko. Siitä toipuminen vie aikaa, ainakin itselläni vei.
    Onneksi olet jo huomannut että sussa ei ole vikaa vaan ilkeiden kommenttien antajilla. Heillä vasta onkin vaikeeta ja onnetonta.

    • Miia Johansson

      Hihii! <3 Pitää siis meikkailla useammin. 😀 Nyt oon tehnyt kolme kertaa viikossa tutoriaaleja ja oon pelännyt, että menee liian itseään toistavaksi, jos teen useammin. 😀

      • M

        Mä tykkäisin kans katsoa välillä sun videoita, joissa meikkailet ja höpöttelet muuta, eli ei välttämättä niin tutoriaalimeiningillä edes joka video 😇 toki paljon kivasti höpötteletkin tutorialien lomassa! 😄

        • Miia Johansson

          Joo hei mäkin tykkäisin tehdä tällaista enemmän. Joo!!! 😍

  • Kaija

    Mukava lukea kuulumisia ja suunnitelmia! Ite tykkään sun stooreista koska ne on mun mielestä aitoja, tulee tunne ettet esitä mitään. Olet vain oma itsesi hyvine ja huonoine hetkinesi. Älä siis missään nimessä muuta tapaasi olla somessa esillä! Tokihan me muutumme, mutta toisten miellyttämiseksi ei kannata alkaa hiomaan sisältöä liian sliipatuksi. Eräille se ei kelpaa kuitenkaan vaikka mitä tekisit.
    Lomasuunnitelmat kuulostaa hauskoilta!

  • Enni / Ennislooks Instassa

    Voimia Miia! Teet loistavaa työtä, älä lannistu kritiikistä. Koirat haukkuu ja karavaani kulkee, vai mitä?
    Tervetuloa pysähtymään myös Rovaniemellä, mikäli päädytte lähtemään ihan pohjoiseenkin. 🙂

  • Sanni

    Mun on nyt kieltämättä vaikea päästä ymmärrykseen siitä, miten sun asenne olisi huono tai vääränlainen. Ja siis voitko jotenkin avata tätä että et ole uskottava, en nyt oikein ymmärrä.

    Sä teet tätä omalla persoonallasi, joten tottakai tuloskin näyttää ihan sulta! Mikä olisikaan tylsempää kuin se, että kaikki kauneusblogit tekisivät asiat täysin samalla tavalla.

    Ja musta on ihana seurata sua senkin takia, että olet niin inhimillinen eikä kaikki ole täydelliseksi naamioitua ja kiillotettua. Jatkat vaan sen tekemistä, mikä itsestä tuntuu hyvältä! <3

  • Kreetta

    Olet päivän piristys🥰. Kiitos että pidät blogia. Kulmat saan sudittua kuntoon😅 ja uskallan käyttää luomivärejä plus ihon hoito yksinkertaistunut ja eikä ole tullut tehtyä huti ostoksia. Tämä blogi on paras❤️

  • Eva

    Moi ihana Miia <3 Sulla on se about 26000 seuraajaa ja sitten on ne 5-10 kiusaajaa jotka tuuttaa Jodeliin ja muihin someen ja sulle itselle noita lyttäysviestejä. Uskon todella että ne on nuo samat ihmiset joita on ihan kourallinen, jotka voivat pahoin ja eivät ymmärrä että sen purkaminen toisiin on todella huonoa käytöstä. Yritä unohtaa ne ja skipata niiden typerät viestit. Sinulla on suuri seuraajamäärä täysin ansaittuna!! Meitä on se 26t ja risat jotka todella nautitaan sun videoista ja blogista. Minulle ne on myös rentoutushetki työpäivän jälkeen. 🙂

    Kesälomani on juuri meneillään ja onneksi sattui niin ihanat kelit että suunnitelmaksi riittää pihalla palloilu ja ensimmäisistä lämpimistä päivistä nauttiminen! Lisää kesälomaa sitten heinäkuussa mökkeillen.

    Aurinkoista mieltä!

  • Emma

    Hei sun blogi ja varsinkin insta on aivan MAHTAVIA! Katson jokaisen storyn ajan kanssa, ja pyrin imemään niin paljon vinkkejä kun suinkin pystyn. Sellainen “arkinen ammattimaisuus” kuvastaisi hyvin sun tekemistä, teet hommia todella ammattimaisella otteella, mutta rennosti ja samaistuttavasti. Asenteella, että jokainen voi oppia kun harjoittelee. Kovasti tsemppiä ja jaksamista sulle näiden varjopuolien kanssa, älä anna niiden lannistaa! Hienoa kun puhut niistäkin avoimesti, jos edes yksikin äkäpussi oppisi pitämään suunsa supussa oikeilla hetkillä niin se olisi jo muutos kohti ystävällisempää ympäristöä!

  • Arja

    Hei Miia!

    Tulin vaan kertomaan, että sun blogi ja ig storyt ovat ihania! En seuraa muita tällä antaumuksella mitä sinua 😁. Mies jo tunnistaa sun äänen ja sanookin, että jahas taas tulossa uusia meikkauskokeiluja (tosissaan vielä kokeiluja, koska vasta opettelen meikkaamaan “uudella” tavalla 😅)

    Ja vinkkinä kesälomareissuun Lieksan Ruunaan kosket, jotka voi laskea kumi- tai puuveneellä 😍

  • Eeva

    Moi Miia!
    Toi kiusaamisilmiö on nykyään siirtynyt nettiin.Niin monessa työpaikassa jossa olen työurani aikana ollut on aina ollut joku joka aloittaa mollaamaan jotain ja siihen porukkaan liittyy sitten muita jota tää aloittaja tavallaan johtaa.
    Siihen kun puuttuu on itte seuraava mollauksen kohde.Vaatii rohkeutta puuttua mutta kannattaa tehdä se sanon tämän kokemuksesta.En yhtään ihmettele jos on koulukiusaamista koska aikuiset antaa esimerkkiä nuorille.
    Avoin puhuminen kiusaamisesta on parasta informaatiota.Ei kannata sanoa et älä välitä koska se koskee sitä syvästi joka kohteeksi joutuu.
    Tsemppiä tulevaan.

  • Unknown

    Työyhteisön sisällä noista ilkeistä kommenteista ja jatkuvasta työn asiattomasta arvostelusta puhuttaisiin häirintänä, johon esimiehellä olisi velvollisuus puuttua työsuojelulain perusteella. Harmillisinta on se, että yrittäjänä ulkopuolelta tulevaan häirintään ei varmaan ole yhtä selkeitä puuttumisen periaatteita. Toivottavasti jotain keinoja kuitenkin löytyy tilanteen helpottamiseksi.

  • Petriina

    Kalajoki ja Hiekkasärkät on upea paikka kesällä! Löytyy frisbee golf -rataa, surffaus onnistuu ja lisäks paljon muuta! Esim. kiipeilypuisto, jossa on Suomen pisin vaijeriliuku 🙂

    • Miia Johansson

      Joo!! Mä rakastuin Kalajokeen viime syksynä vaikka oli aika kylmä jo. Ja toi vaijerijuttu kuulostaa mielettömältä. 😍

  • Annika

    Olipas hyvä kirjoitus, tuli jotenkin ihan hyvälle mielelle lukiessa työ- sekä kesäsuunnitelmistasi! Mitä noihin ilkeisiin kommentteihin tulee, mielestäni moni bloggaaja/somevaikuttaja on ihan viime aikoina kertonut, että on saanut paljon todella ilkeitä viestejä ja kommentteja lähiaikoina. Ehkä niitä on nyt ollut enemmän sitten liikkeellä, mikä on todella harmillista. En ymmärrä miksi pitää kommentoida mitään tai laittaa ollenkaan viestiä, jos haluaa vain tuottaa pahaa mieltä.

    Ihanaa kesää!

  • Nuppu

    Todella harmillista, että sometyöhön tuntuu kuuluvan tämä ikävä puoli ja sen ei missään nimessä pitäisi olla niin! Tuotat todella laadukasta ja monipuolista sisältöä josta huokuu ammattitaito, aito kiinnostus alaa kohtaan ja se, että teet tätä hommaa selvästi suurella sydämellä. Olen saanut blogistasi ihan valtavasti niin ihonhoitooni kuin meikkaamiseeni, teet hienoa työtä blogisi kanssa 😊 Ihanaa alkavaa kesää!

  • Miiu

    Jos jokainen seuraajaasi jättäisi sinulle kommentin, hukkuisivat nämä haukkujat massan alle! Harmi, että negatiivinen “palaute” jaksetaan herkemmin jättää, jotenkin positiivinen palaute jää jättämättä vaikka se olisi juuri se tärkeä asia!

  • Ansku

    Olet ihan paras tuollaisena kuin olet! ❤️ Tykkään kaikista jutuistasi. Yyteri on tosi hieno paikka käydä kesällä. Kannattaa käydä myös Kallossa Porissa, upeita kallioita ja merenrantaa.

  • Mirka

    Sun IG ja blogi on tosi inspiroivia! 🤗 Oon saanu tosi paljon erilaisia vinkkejä nimenomaan ihonhoitoon ja sun tuotetestailut/suositukset on tosi korvaamattomia! ✨ Ostin konjakkisienen ja ihan huikea ero kasvojen ihossa (liika tali hävisi). Shoppailin myös just tänään monia sun suosittelemia tuotteita Sokoksen alesta enkä malta odottaa, että pääsen testaamaan mm. Huxleyn geeliputsaria ja Olivia Kleinin tuotteita. Teet huikeaa työtä. Kiitos!

  • Abs

    Ensinnäkin haluan sanoa, että arvostan somesta palkkansa saavia ihmisiä ylipäänsä siitä, että kestävät edes jollain tavalla sitä kuraa, jota varmasti tulee vastaan.

    Toiseksi, eksyin itse blogiisi jonkun iltalehden otsikon myötä ja silloin en oikein tykännyt blogistasi. Sekä visuaalisessä ilmeessä että tekstissä oli asioita, jotka eivät osuneet minun makuuni. Jäin kuitenkin seurailemaan blogiasi ja minusta se on parantunut tässä seurailuni aikana noin 150%. Tykkään maanläheisestä tavastasi esitellä kosmetiikkaa, visuaalinen ilme on selkeä ja blogistasi välittyy se, mitä pidän oikeastaan kaiken julkaistun materiaalin tärkeimpänä ominaisuutena: rehellisyys.
    Minulla on sellainen olo, että olet yrittäjänä vasta alussa ,ehkä vieläkin vasta löytämässä itseäsi. Uskon, että teet vieläkin hienompia juttuja jatkossa.
    Kritiikistä; joskus on tosi arvokasta, kun joku asiaa tunteva ihminen osoittaa virheen. Joskus se voi olla pelkää ilkeyttä. On tärkeää erottaa nuo toisistaan. Ja joskus hyvääkin tarkoittava neuvo ei vain sovi sinulle.
    Tsemppiä, voimia, hyvää kesää

  • Mirka

    Lomasuunnitelmiin: ajelkaa itärajan pohjoiseen ja länsirajaa takaisin etelään! 🤗 Koli on tosi kiva. Oulussa Nallikarin leirintäalue ja ranta on tosi kiva. Suosittelen käymään myös Taivalkoskella Kylmäluoman leirintäalueella. Se on pieni, mutta ihanalla paikalla ja luonto on huikea! 💕

  • laura

    oot huippu 💛

  • S

    ❤️🧡💛

  • Maddie

    Silloin, kun ns.rakentavasta palautteesta tulee toiselle pahalle, niin silloin palaute ei todellakaan ole rakentavaa. Kun laittaa toiselle palautetta, on hyvä miettiä miltä itseltä tuntuisi saada ko.palaute. Jos palaute on negatiivinen (tai ns.rakentavaksi tehty), niin voi miettiä myös mitä haluaa tällä palautteella saavuttaa.

    Kaikki sympatia sinulle, ymmärrän miten tuollaiset palautteet satuttavat. Aurinkoista kesää sinulle!

  • Heli

    En ikinä kommentoi mitään minnekään, enkä juuri mitään netissä seuraakaan. Paitsi sinun blogiasi. Vaikutat kivalta tyypiltä, joka uskaltaa näyttää itsestään myös meikittömän puolen ja kirjoituksistasi huokuu niin ikään luonnollisuus. Et jankuta joitain muotisanoja, kuten kaikki on nykyään äärettömän sitä ja tätä. Itsellä on ammatti, jossa saa kuraa niskaan jatkuvasti. Sitä on vaan jotenkin vahvistettava itseään niin, ettei ilkeät sanat mene pintaa syvemmälle, eikä niitä jää pohtimaan.

  • Essi

    Sun videoita on mukava katsoa ja oon saanut paljon inspiraatiota meikkaukseen ja vinkkejä ihonhoitoon. Sun stailaukset on aina tosi onnistuneita. Tuntuu että oon löytänyt meikkaukseen uusia “omia juttuja”, päivittänyt omaa tyyliä ja sitä kautta piristänyt omaa fiilistä, kiitos siitä 🙂 jatka samaan malliin!

  • Nadja

    Minä myös kiitän hyvistä vinkeistä ja siitä, että olet aina jaksanut vastata! 😊

  • Jenni

    Ruokkeen lomakylä Kesälahdella oli ihana. Yövyimme itse teltassa, mutta siellä oli paljon vaunuilijoita ja ihana iso hiekkaranta ja hyvä tunnelma 🙂

    • Miia Johansson

      Näyttää tosi kivalta 🥰

  • Sonja

    Sun blogi ja ig on mahtavia, kun tuntuu, että haluat opettaa helppoa meikkaamista tavalliselle tallaajalle, etkä niinkään esittele kaikkea mahdollista mitä osaat meikata (vaikka osaamista paljon löytyykin) 😍 ja höpsötykset tutoriaaleissa tekee susta samaistuttavan ja piristää päivää!

    Ostin sun suositteleman Essencen hohtavan luomivärin, mutta miten sitä kannattaisi käyttää, kun sain kimalteen leviämään lähes kulmakarvoihin asti, kun lisäsin lopuksi aurinkopuuteria luomivakoon ja sitä häivytin? 😅 Voiko ensin lisätä mattaisen luomivärin ja päälle Essence liikkuvalle luomelle?

    • Miia Johansson

      Joo juuri näin 😊 helmiäistä vaan liikkuvalle luomelle.

  • Jemjem

    Hei, nyt on pakko kommentoida ja lähettää positiivista energiaa sinulle 🙂 olen itse tehnyt paljon työtä itseni kanssa, että ajatteluni ei lipsuisi negatiivisen puolelle vaikka asiat/ihmiset ärsyttäisi. Huomaan itse välillä töissä kuinka ikävästi toisista ihmisistä jotkut puhuvat ja en ymmärrä miten he pitävät sitä hyväksyttävänä. Vaikka joku toimii erilailla tai ajattelee asiasta toisin niin ei se tee hänestä huonoa tai tyhmää. Sen kun omassa mielessä ajattelet mitä ajattelet, mutta on eri asia mitä suustasi päästät. Tai kuten sinun kohdalla kirjoitat. Se on helppoa kirjoittaa “palautetta” puhelimen näytöltä, mutta tuskin monikaan sanoisi niin kasvokkain. Rajansa on kaikilla ja mielestäni siitä sinulla puolestaan on oikeus kirjoittaa miten aiheuttaa pahaa mieltä. Tsemppiä sinulle siis ja kiitos kivasta blogista 🙂 huomaa että panostat postauksiin eikä ole vain sivussa hutaistu postauksia.

  • Löysin täältä hyviä viestejä. Rakastan tapaa, jolla kirjoitat. Niin täydellinen!

  • Jaana kolomen jiin Kajjjaanista

    Pakko minunkin jättää viesti ❤️ Sä oot äärimmäisen inspiroiva työssäsi, jota suurella lämpöisellä sydämelläsi teet ❤️ Olen poiminut lukuisat LUKUISAT vinkit sinulta omaan repertuaariini – kiitos niistä 😊 Sun IG videot on just parhaita, monesti naurahdan itsekin ääneen kun sanot jotain hassusti tai hassua 😂 Jonkun ylläoleva kommentti “arkisesta ammattimaisuudesta” oli hyvä – oot taitava alasi ammattilainen, mutta samalla kuitenkin maanläheisen samaistuttava ❤️ Juttelet meikatessasi eikä meikkivideoiden taustalla kuulu vain joku mitäänsanomaton pilipalihissimusiikki ❤️ Muuten, myös mun mies tunnistaa jo sun äänen ja tuumii että “Jahas vai taas on meikki-inspiraation aika!” 😂 Haha!

    Jotenkin, mun on hyvin vaikea ymmärtää ilkeyksiä mitä olet osaksesi saanut.. 😞 ..et olisi uskottava ynnä muuta hevokukkua?!

    Sä oot ihana ja paras, mä en seuraa enää ketään muuta meikkitaiteilijaa ❤️ (paitsi vähän Erika Naakkaa, sun storyjen seurauksena 🙊)

    Jatka samaan malliin, täällä aina ootellaan uutta postausta sekä IG storyja innolla! 🥰

    Ps. Ja tervetuloa Kainuuseen! ❤️

    • Jaana kolomen jiin Kajjjaanista

      Ps. Ja myös mä oon kuullut, että osa bloggaajista käyttää ulkopuolista moderaattoria törkyviestien suodattamiseen 😊 Ainakin Monna Pursiainen, yhden mainitakseni 😊 Olisi varmasti hyvä ratkaisu myös sinulle, itseäsi säästääksesi ja suojellaksesi ❤️

    • Miia Johansson

      Voi kiitos ihana ja Kainuuseen haluan kyllä ehdottomasti tulla ❤️😊

  • Sonja

    Hei Miia! Aloin seuraamaan sun blogia ja instaa muutama kuukausi sitten, kun etsin ihonhoitovinkkejä. En ole kiinnostunut meikeistä enkä juurikaan meikka, varsinkaan nyt korona-aikana, mutta katson silti kaikki sun tutoriaalit. Sun höpöttelyä on niin kiva kuunnella ja oot niin nätti ja taitava! Tsemppiä jatkoon ja mukavaa loman odotusta <3

  • Pepsi

    Hei Miia.
    Lähetän minäkin täältä hurjan paljon positiivia ajatuksia ja terkkuja sulle. ❤
    Blogisi ja ig:n tutoriaalit ovat parhautta kaikin tavoin. Pysy vahvana. 💪❤

    Ja matkavinkiksi annan kotikaupunkini Heinolan. Upea kesäkaupunki suloisine kahviloineen (mm. 100 vuotias vohvelikahvila Harju paviljonki ja Cafe Kailas Kymen virran äärellä) sekä Suomen huippu frisbeegolfrata Kippasuolla. Plus paljon muuta. Leirintäalue löytyy saaresta, ihan kaupungin kupeesta.
    Tervetuloa! ☺

    Ps. Kerrothan sitten joskus, millaisen reitin ajelitte.

  • Joshua

    Mielestäni on tärkeää, että puhut, kuinka noita negatiivisia kommentteja ei tarvitse sietää. Jos nuo kuittaa “työn huonot puolet”- kommentilla, se on sama kun koulukiusaamisen kuittais että jotkut nyt koulussa vaan kiusaa toisiaan.

    Hienoa jos siirryt erilliseen työtilaan. Varmasti helpottaa työn ja vapaa-ajan erottelua.

    Lomasuunnitelmiin suosittelen Puumalan saaristopyöräilyä Saimaan rannalla 🙂

    • Miia Johansson

      Sä oot niin oikeassa! <3 Kiusaamisia ei saa koskaan kuitata millään, että se nyt vaan kuuluu asiaan.

      Ja siis Puumala! <3 Niin ihana! Suomessa on niin paljon nähtävää ja tekemistä.

  • Charming Nails

    Kesälomareissulle ehdottaisin yllämainittuja Ruunaan koskia Lieksassa, Kolia ja Imatran koskia. Ajelkaa itärajaa pitkin. Me käytiin viime kesänä asuntoautolla Baltian maat ja se oli mahtava reissu. Viikko meni siinä 🙂

    • Miia Johansson

      Kiitos! <3 Siis mä ootan niin innolla ja toivon, että viihdyn asuntoautossa. Ainoa mikä jännittää on se ettei autossa ole ilmastointia.

  • Nina

    Aloin seurata sua nyt korona-aikana, kun lisäsin uusia blogeja lukulistalleni. Löysin sinut, kun Virve oli blogissaan viitannut suhun ja laittanut linkin. Ilahduin kovasti lukemastani ja kuvistasi. Luinkin sitten monta päivää sun vanhoja postauksia 🙂 ja linkkasin kavereille.

    Yritä olla liikoja stressaamatta, vaikka helppoahan se on täällä huudella. Ajattelen noin negatiivisia ihmisiä kohdatessani, että ne raasut joutuvat elämään itsensä kanssa loppuelämän. Että onnea heille vaan….

    • Miia Johansson

      Tervetuloa mukaan Nina! <3

  • Noora

    Heippa Miia, minäkin haluan tulla antamaan sinulle kehuja ja jaksamisen toivotteluja!

    Kenenkään ei tule sietää pöllöjä henkilökohtaisuuksiin meneviä kommentteja ja on todella ikävää, että netin anonymiteetti antaa sille normaalia enemmän mahdollisuutta. Kuitenkin aina tulee olemaan ihmisiä, jotka tykkäävät ja toiset eivät (ja vielä avautuvat omasta typeryydestään). Toivottavasti löytyy tapa, että pääset ilkeilijöistä tässä hullussa nettimaailmassa ja saamme nauttia sisällöstäsi pitkään ❤️ Oma hyvinvointisi ja terveytesi on kuitenkin prioriteetti.

    Olen itsekin herkkä kritiikille (myös omalle päänsisäiselle) ja kamppailen toisinaan saman asian äärellä. Oletko kuunnellut Auta Antti -ohjelmaa? Minusta hän ottaa siinä hurmaavalla tavalla kantaa itse saamaansa palautteeseen, mikä on ainakin itseäni joskus lohduttanut 😅 Suosittelen kuuntelemaan! Ihanaa ja rentouttavaa kesälomaa teille❣️

    • Miia Johansson

      Joo Antti on aivan ihana ja niin mieletön asenne! <3

  • Heidi

    Ruokkeen Lomakylälle täältä kanssa pointsit. Ihana ranta ja rauhallinen paikka. Lähistöllä maikeita luonnonmaisemia ja kaikkea muutakin aktiviteettia.

    Sun blogi on just paras! enkä voi käsittää, miten joku voisi ajatella, ettet ole uskottava?

    Mä olen koulutukseltani kosmetologi, eli siis opiskellut käytännössä vähintään kolme vuotta ihonhoitoa – ja sain vasta sun inspiroimana oman ihonhoitoni kuntoon (liian pesevästä putsarista luopuminen!). Iso kiitos siitä!💗

    En oo somessa, enkä yleensä kommentoi ikinä mihinkään blogeihin, vaikka niitä aktiivisesti luenkin: Sun blogiin jaksan välillä kommentoidakin, lähinnä miten kaunis olet ja miten hyvin osaatkaan meikata😍 Näissäkin kuvissa – etenkin tuon ensimmäisen sävyt inspiroi – niin kaunista! Lähdenkin tästä sutimaan vähän luomiväriä 😉

    Jatka samaan malliin! Anna huutelijoiden huudella – ei me kuulla sanaakaan 💗

    • Miia Johansson

      Oho wau! Nyt vetää nöyräksi. <3 Ihana tuo viimeinen lause! Otan sen motoksi. 🙂

  • Päivisusanna

    Ei voi olla kuin yksi syy saamaasi negatiiviseen palautteeseen: kateus, naisten perisynti (arvaanko oikein että miehiltä et saa vastaavia kommentteja). Mikään ei ilmeisesti ole kateuteen taipuvaiselle ja itsetunnoltaan heikolle naiselle ärsyttävämpää kuin toinen nainen, joka on menestynyt, lahjakas, rohkea, kaunis, aito ja kaiken lisäksi vielä KILTTI. Ole ylpeä ihanista ominaisuuksistasi ja ihanasta blogistasi, ja siitä ettet itse ole samanlainen kuin haukkujasi! Voimahalauksia, paljon tsemppejä ja huikeanhauskaa lomaa kun sen aika on! <3

    • Miia Johansson

      Voi kiitos kauniista sanoista! <3

  • Saija

    Hei ihana Miia!

    Hienoa kuulla, että yrityksesi kasvaa osakeyhtiöksi! Onnea!

    Ole rohkeasti oma upea itsesi ja tee oman näköistä tulosta!

    Tsemppiä tulevaan ja voimaannuttavaa sekä aurinkoista kesälomaa. ☀️

    Ystävällisin terveisin Saija

  • Ulla S.

    Hei Miia, olen seurannut sinua pitkään ja tykännyt aina tyylistäsi. Ikävä kyllä maassamme on pahoinvoivia ihmisiä, jotka etsivät kohdetta oman pahan olon ulos oksentamiseen. Menestyksesi ja myös kauneutesi korostavat näiden ihmisten surkeutta ja he ehkä jopa kokevat oikeutetuksi käytöksensä. En tiedä paljonko sellaiset moderaattorit, joista aiemminkin mainittiin maksavat mutta suosittelen sellaista ihan työsuojelu näkökulmasta. Toivon sinulle ja Ruusumiehelle ihanaa lomaa Suomea kierrellen. Suomi on kaunis maa. Päädytte mihin vaan paikkakunnalle niin löydätte varmasti ihania juttuja. Muista aina, että meitä, joiden päivää valaiset, varsinkin näinä ahdistavina korona-aikoina on paljon enemmän kuin ilkeilijöitä. Ihanaa kesää!

    • Miia Johansson

      Voi kiitso Ulla! <3 Joo, se on tosi ikävää, että täällä on tosiaan ihmisiä, jotka voi niin pahoin. Olisi ihana auttaa, mutta ainakaan nämä mun postaukset ei heitä auta. Onneksi näistä saa inspistä sitten te kaikki muut. <3

  • Markit

    Heippa; Vai on sinulla asenneongelmaa? Miten tuntematon kommentoija voi määritellä tuollaisen piirteen? Sinä, joka jaksat vastata kyselijöille. Jopa sellaisiin kysymyksiin, missä vastaus löytyy juuri siitä tekstistä, mistä kommentoija on kysymyksen tehnyt. Kaivat vanhoja linkkejä vastaukseesi, kyselet lisäkysymyksiä auttaaksesi kommentoijaa, teet monipuolista blogia, testaat meidän puolestamme, ettei meidän tarvitse tehdä hutiostoksia, tätä listaa voisin jatkaa aika paljon. Olet tarkka, tunnollinen, joskus liikakin, kiltti ja ystävällinen. Sanoisin, että hyvä ja oikea asenne työhön!
    Rakentava kritiikki…eikö ole parempi antaa hyvää palautetta silloin, kun on lukemaansa tyytyväinen ja olla hiljaa, jos ei tykkää. En minä huonoa kirjaakaan lue, mutta en siinä kohdassa kirjailijalle pistä palautetta, että miksi noin kirjoitit. Enkä kaupan kassalle sano, että kiva tukka, mutta kannattaisiko se vähän lyhentää.
    Tulipa pitkä selvitys 😀.
    “Tykkään sun blogista, mutta…” tykkään ihan kauhian paljon, oot mun päivien piristys!
    ❤❤❤

    • Miia Johansson

      Hihi! <3 Ihana sinä! Olipa taas kivasti kirjoitettu. 🙂

  • Maritta

    Kiitos ihanista instastoryista! Tällainen yli viiskymppinenkin seuraa mielenkiinnolla. Olen saanut ihonhoitoon parhaat opit sulta ja meikkaukseen hyvät vinkit. Tykkään yksinkertaisista jutuista ja on kiva kun sanot että mitkä passaa kenellekin. Ihan parasta kun niin monet jutut sopii kaikille. Olet vaan oma itsesi niin sillä pääsee pitkälle. Tsemppiä!

  • Tiina

    Moikka,

    Postauksesi laittoi ajattelemaan meitä somekuluttajia, asiakkaita, kohderyhmän jäseniä. Mikä meitä vaivaa?! Miksi olettaisimme, että bloggaajalla olisi aina meidän tarpeisiimme tai toiveisiimme ajankohtaista tai oleellista sisältöä? Miksemme vain napsi blogisisällöstä niitä asioita, joita voimme hyödyntää sillä hetkellä.. ja myöhemmin palata johonkin aiheeseen, kun se osuu omaan elämään paremmin (esim. tietty meikkilook tai ihonhoito). Miksi vikisemme asioista siten, että projisoimme omaa pahaa oloa sisällöntuottajaan? Pahan olon siirtäminen toiseen tuplaa pahan olon määrän, eikä ratkaise yhtäkään ongelmaa.

    En aivan saanut kiinni, millä tapaa et olisi uskottava. Minä olen ainakin koko ajan suuremmalla ruokahalulla uskonut uskottavaan sinuun – ja ihana niin, koska ihonhoidon rutiinit ovat mullistuneet terveempään suuntaan ja olen kehittynyt meikkiasioissa.

    Jokaisella bloggarilla, someihmisellä, on oma tyylinsä ja tapansa olla somessa. Me somekäyttäjät voisimme olla siinä mielessä vastuullisia, että hankkiudumme sellaisten vaikuttajien piiriin, jotka tuovat iloa elämäämme tavalla tai toisella ja pysyä poissa niistä paikoista, missä vastuullinen käyttäytyminen tuppaa unohtumaan ja alamme heittelemään mätiä tomaatteja, kun jokin ei miellytä. Kritiikki ja rakentava palaute on kultaa kehittymisen ja eteenpäinmenemisen kannalta, mutta se todellakin voi painaa kenen tahansa pään vedenpinnan alapuolelle. Ehkä me blogipostausten tällä puolen kehitymme ilmaisemaan palautetta myös toiveina ja kannustavina viesteinä.. ehkä joskus osaisimme oppia vahvistamaan positiivisia asioita, jotta “kauneusvirheet” hioutuisivat huomaamatta tyrmäystippojen annostelemisen sijaan.

    Kiitos Miia blogistasi ja hienoa, että uskollat ottaa tätä vaikeaa aihetta esiin <3 Mekin tarvitsemme palautetta käyttäytymisestämme 😀

    • Miia Johansson

      Heippa Tiina ja wau mikä kirjoitustaito sulla! Ihanasti muotoilet asioita. <3 Ja tosiaan toiveita tulee paljonkin viikottain ja ne on ihania. Monesta niistä oonkin napannut postausidean tai muuttanut jotain asiaa sivustoilla. Ne on kullanarvoista palatetta. 🙂

    • Markit

      Heippa Tiina; Luin kommenttisi kolme kertaa. Ensimmäisen lukemisen jälkeen mietin, miten joku voi kirjoittaa noin hyvin! Loistava kirjoitustaito, sanojen käyttö ja se, miten saat ajatuksesi tekstimuotoon. Hyvä ja viisas kommentti, allekirjoitan täysin. Ja olen kateellinen ilmaisutaidostasi, en olisi osannut noin kirjoittaa, vaikka haluaisin.🌹

      • Miia Johansson

        Markit säkin kirjoitat aina todella hyvin! <3

  • Kaisa

    IG tarinasi ovat todella symppiksiä, tykkään niistä tosi paljon! Olen oppinut ties mitä hyödyllistä niistä, mm. laittamaan luomivärin ikääntyvillä luomillani oikeaan paikkaan ja kopistelemaan sivellintä. 😀 Vuosien jälkeen rupesin uudelleen käyttämään luomiväriä kun tajusin mitä olen tehnyt väärin, sama meikkaustyyli ei näytä hyvältä kahdenkymmenen vuoden jälkeen…. Olet ammattimainen, osaava ja aito! Se että et yritä esittää täydellistä tekee sinusta lähestyttävän, arvostan todella paljon että julkaiset meikittömiä kuvia ja seisot sanojesi takana. Tuli paha mieli että olet saanut tuollaista palautetta, tuo ei ole tosiaan rakentavaa vaan ilkeilyä. Kaikki vinkit eivät itselle sovi, mutta luen nekin mielenkiinnolla. 🙂

  • Henna

    Jokaisen ilkeästi kommentoivan tyypin kannattaisi miettiä, miltä tuntuisi saada omasta työstään tuollaisia, täysin asiattomia kommentteja.

    Olen seurannut sinua pitkään ja koen saaneeni ihoni parempaan kuntoon vinkkiesi avulla. Tykkään myös tosi paljon meikkitutoriaaleistasi, niistä tulee aina hyvälle fiilikselle, ja oon sun innoittamana rohkaistunut kokeilemaan erilaisia meikkityylejä. En muuten ymmärrä tuota saamaasi palautetta siitä, kuinka kaikki meikkisi näyttävät samalta. Teet paljon erilaisia, kauniita meikkejä ja sulla on tosi raikas tyyli.

    Kiitos kaikista meikki- ja ihonhoitoneuvoista ja kaikkea hyvää jatkoon.

  • Mari

    Miia, tää sun blogi on ihan mahtava! Tää toimii mulla kauneuden käsikirjana, josta löytyy aina vinkkejä aiheesta sun toisesta. 🙂 Ihonhoitoon annat aina vinkkejä sillä varauksella, että jokainen iho on yksilöllinen. Arvostan tosi paljon, että et vaan suosittele tuotteita joista tykkäät, vaan rohkaiset etsimään just ne itelle sopivat tuotteet.
    Vaikutat tosi mukavalta ihmiseltä ja toivon että sulla on ihana kesä 🌸
    Toivottavasti keksit ratkaisun, jotta blogi ei leviäisi liikaa vapaa-ajalle. Ja tietty toivon myös, että ikävät kommentoijat häipyisi..

  • Iida

    Kauheaa, millaista palautetta olet saanut! Blogisi on todella hyvä, rakastan tuotevinkkejäsi ja niistä on minulle valtavasti hyötyä. Jaan vinkkejäsi myös eteenpäin omille ystäville. Paljon voimia sinulle, ja tsemppiä olet nyt näköjään saanut jo yli 80 kommentin verran. 🙂 Eli kyllä meitä kiitollisia seuraajia on paljon enemmän kuin niitä, joita täytyy lukea rivien välistä, eli jatka omaan iloiseen tyyliisi!

  • Mari R.

    Kiva kuulla tästä uudesta linjauksesta koska se varmasti on monen mieleen, itseni mukaanlukien 🙂 vaikka olen ikäni meikannut, olen saanut sinulta monta vinkkiä ja ideaa! Kiitos siitä 🙂 ikääntyvä iho ja naama tarvitsee muutosta, sama ei toimi 40v kuin 20v.
    Meillä on samanlaisia kesälomasuunnitelmia! Me suuntaamme Lappiin. Yötön yö ja tunturit odottavat.

    Työtilan hankkiminen kodin ulkopuolelta varmaan helpottaa rajaamista työn ja vapaa-ajan välillä? Kannatettava ajatus siis. Tsemppiä kaikkeen uuteen, nauti kesästä ja kiitos että olet! 😊

  • Saga

    Vanha Rauma on huippupaikka pikkupysähdykselle kesällä ja Poroholma loistava leirintäalue! 😊

  • Liisa Lääkkölä-Alin

    Ihana olet! Papinniemi campingiin vaunuilemaan ja Karhuja katsomaan Kuusamoon. Itse kävin viime kesänä ja nähtiin 15 karhua 🐻 joista 7 oli pentuja (face: karhukuvaus Kuusamo)

    • Miia Johansson

      Kiitos 😍 tätä alan tutkimaan 😊

  • Jenni

    Vinkkinä tässä karhu/ahma/villieläinkoju, terveisin kuhmolainen seuraajasi 😉

    https://www.viiksimo.fi/

  • Punaposki

    Hei, pidän blogistasi ja postauksistasi ja olen jo 55vuotias . Olet piristävä ja iloinen. Meikkipostauksesi ovat minun makuuni ja annat hyvät ohjeet. Ja kertaus on opintojen äiti. Jatka samaan malliin!

  • Katja

    Moikka Miia ❤️

    Ai että miten ikävä kuulla että toiset purkavat omaa pahaa oloaan sinuun, näin sen itse näen. Itse olen niin amatööri meikkipuuhissa, ja sun videot tsemppaa mua ainakin edes yrittämään saada naamaan jotain piristävää muutosta ja pirteämpää peilikuvaa. Mä tykkään tosi paljon sun kivasta tavasta tehdä ja neuvoa tosi selkeästi. Ja mikä parasta, kerrot vinkkejä tuotteista, edullisista myös, sille iso +!
    Mä kerroin omalle tyttärellekin, joka just innostunut meikkaamisesta, että ottaa sut seurantaan 🤗
    Meiltä sulle tsemppihali ja kivaa kesää ❤️

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram