MIKÄ VAIKUTTAA ENITEN KAUNIISEEN MEIKKIIN?

07.05.2020

Sama meikki, mutta täysin eri lookit! Saan usein viestiä erityisesti morsiamilta, että miten tietynlaisia meikkejä tehdään. Kuvasarjoissa on usein täysin samanlaiset meikit, mutta erilaisilla kasvoilla ja erilaisten hiusten kera. Tämä usein hämää katsojaa, sillä meikki on kuitenkin vaan pieni osa koko lookkia. Kokonaisuus tekeekin meikkiin sen suurimman eron!

MITEN AMMATTILAINEN TOIMII KUVAUKSISSA?

Kuvauksissa työskennellessäni on aina tärkeää tietää mitä vaatteita malli tulee käyttämään. Niiden perusteella sitten tehdään meikki ja hiukset. Nämäkin mietitään yhdessä tiimin kanssa ja mitä sillä kertaa haetaan.

Usein meikissä ei välttämättä tehdä suuriakaan muutoksia päivän aikana, vaikka lookki muuttuu kokonaan. Ehkä huulipunaa vaihdetaan tai tehdään vanhan meikin päälle jotain vahvempaa. Kuitenkin suurimman eron samaan meikkiin saa aikaan hiuksilla, vaatteilla ja asusteilla.

Meikki on kuitenkin loppujen lopuksi vain yksi pieni osa kokonaisuutta ja sen ei olekaan tarkoitus olla mikään jäätävän hieno ja monimutkainen luomus.

TÄRKEIMMÄT ASIAT MEIKISSÄ

Saatat ehkä yllättyä, että luomivärikikkailut ovat se vähiten tärkeä asia meikissä. Kun aloitin maskeeraajana, niin stressasin hienoista luomivärivalinnoista aivan liikaa, koska se on kuitenkin niin pieni osa kokonaisuutta. Ne tärkeimmät asiat itse meikissä ovat nämä:

  • IHO! Kaunis meikkipohja, johon vaikuttaa ikävä kyllä todella paljon ihon kunto.
  • Hyvin muotoillut kulmakarvat. Kulmakarvoista löydät oppaan TÄSTÄ.
  • EXTRA! Niin kuin myös esimerkiksi sisustussuunnittelussa, niin myös meikissä on nk. ‘focal point’ eli jokin yksityiskohta, joka kiinnittää katsojan huomion. Tämä on mielestäni myös hyvin tehdyn editorial-meikin avainjuttu. Jos meikissä on liikaa tällaisia yksityiskohtia, niin se näyttää suttuiselta ja ehkä myös sellaiselta, että kasvoilla on jotain liikaa. Esimerkkinä on tämän postauksen glitter. Jos glitterin lisäksi olisi vaikka vahva huulimeikki, niin se olisi jo liikaa. Liekö tämän vuoksi moni ei halua yhdistää vahvaa huulimeikkiä vahvaan silmämeikkiin, vaikka kauneusmeikissä sillekin voi olla paikkansa.

P.S. Kumpi tämän postauksen lookeista hivelee enemmän sun silmää? 😀 Glitterinä toimii Elina K:n kauniit glitterit. Muistathan, että biohajoavat glitterit on poistettava ennen kasvojen pesua ja laitettava roskikseen, koska biohajoavatkaan glitterit eivät ole täysin biohajoavia!

  • Laura

    Ihanan väriset huulet! Mikä
    puna/kiilto sulla on tässä? 🤩

  • Saritäti

    Voimakas tumma lookki on ehdottomasti mun suosikki.

  • Joshua

    “Liekö tämän vuoksi moni ei halua yhdistää vahvaa huulimeikkiä vahvaan silmämeikkiin, vaikka kauneusmeikissä sillekin voi olla paikkansa.” Huomaan itse tuskailevani tämän asian kanssa usein. Tästä olisi kiva saada ihan oma postaus 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa Joshua! 🙂 Hmm.. joo pitää miettiä miten tästä sais postauksen. Mulle kun ei itselleni oikein sovi tällainen vahva yhdistelmä, mutta joillekin taas sopii.

      • Markit

        Tämä on jännä juttu, kun mietin, et mitenkä tuohon toiseen kuvaan sopisi tumma huulipuna. Siis sellainen tosi tummanpunainen. Pääsääntöisesti ajattelen että joko silmät tai huulet, molempia ei voi korostaa. Ehkä tuo lennokas kampaus ja tummaharsoinen pusero heittää ajatuksen tummista huulista. Siinähän on silloin neljä tasavertaista kiintopistettä. Pelkkä silmät ja huulet ei käy, jos muu neutraalimpaa. Mitäs siitä tuumaat?

        • Miia Johansson

          Heippa Markit! 🙂 Joo, voisi sopia, mutta siitä tulisi omaan makuun ehkä liian rock. 😀

          • Markit

            Siinäpä se, jos ei itse tykkää, niin ei pidä laittaa. Noin muuten ja tässä iässä, rock 👍😀. Olisit kyllä ladyrock 👌

          • Miia Johansson

            <3 :D

  • Milla

    Hei! Alkuun sanon, että tykkään tosi paljon sun blogista ja ihonhoitovinkeistä. Niitä on helppo soveltaa myös itselle, koska meillä on todella samantyyppinen iho, kiitos siis niistä 🙂
    Haluaisin kuitenkin sanoa pienen kritiikin/kehitysehdotuksen uudesta “päätä meikkini” storeista instagramin puolelle. Olisi kiva jos suhtautuisin erilaisiin meikkeihin neutraalisti eikä niin että paistaa läpi että et pidä siitä ja se on kauhea. Tykkäsin meikistä ja jäi vähän kumma olo kun sitten kuitenkin itse lyttäsit sen täysin ja samoin miehesi. Tai että ei tee mieli ottaa vinkkejä vastaan jos jälki on kuitenkin epätoivottavaa. Olisko parempi että muokkaisit meikin itsellesi sopivaksi? Esim sävyjen puolesta? Ja idea olisi enemmän käytin tätä meikkiä inspiraationa, mutta näin ja näin sen saa omaan tyyliin sopivaksi?

    Mukavaa kesänodotusta! 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa Milla! 🙂 Kiitos palautteesta. Tarkoitus tämän päivän IG-stoorilla on tehdä sitä samaa, mitä aina tähänkin mennessä eli opettaa ihmisiä tekemään itselleen imarteleva ja kaunis meikki. Mun mielestä on siis hyvä näyttää meikin sävymaailmaa, jotta kaikki oppii sen mitä sävyjä kannattaa omalle ihon sävylleen valita. Tiesin jo meikkiä aloittaessani, etten tule siitä pitämään. Saan myös palautetta siitä, että miksi teen aina tietyn sävyistä meikkiä ja syy on tosiaan se, että itselleni sopii tietty sävymaailma, koska se on jokaiselle ihmisellä se tietty. Eli koen myös itse hankalaksi tasapainotella siinä, että mitä ihmiset haluavat nähdä. Tuossahan ei paistanut läpi, että mielestäni meikki oli kamala vaan sanoin suoraan etten siitä pitänyt. Mielestäni näin ammattilaisena minun on sanottava se suoraan, että mikä meikki sopii itselleni ja mikä ei. Se ei tarkoita sitä etteikö se sopisi jollekin toiselle kuten Mila Kunikselle esimerkiksi. Sanoinkin myös stooreissa, että meikki sopii hyvin latinolle.

      Kaikki myöskin varmasti ymmärsi tämän “päätä meikkini” erilailla. Itse ymmärsin sen niin, että nyt tehdään kuvan mukainen meikki. Lopulta se on vaan meikkiä ja ajattelin, että tämä olisi jotain uutta ja kivaa.

      Kiitos kuitenkin palautteesta vielä kerran, vaikka tästä olen hieman eri mieltä. 🙂 Mielestäni mullakin on oikeus tykätä tai inhota jotain meikkiä kuin olla vaan neutraali.

  • Laura

    Olen samaa mieltä Millan kanssa. Minäkin ymmärsin jutun juonen niin, että teemana on tehdä juuri sinulle sopiva seksikäs silmämeikki, eikä kopioida kuvan meikkiä sellaisenaan sinulle epäsopivin sävyin. Mutta kopioimalla kuvan meikin saimme havaita, että väärät sävyt eivät imartele ja hyvä niin.

    Minä taidan olla ainoa ihminen maailmassa, joka lukee blogeja tietokoneella ja harmittaa, kun kuvasi ovat niin suuria, etten juuri koskaan näe kasvojasi kokonaisina ruudulla, vaan joudun vierittelemään näyttöä jotta kokonaisuus hahmottuisi. Olisiko hankalaa / haittaa hieman pienentää kuvien kokoa?

    Kiitos kivasta blogista Miia!

    • Miia Johansson

      Okeeei 😀 Millä koneella luet blogiani? Omalla MACilla ja mieheni PC:llä näkyy hyvin yksi kuva kerrallaan. Voit myös pienentää blogini näkymää halutessasi ja näin kuvat näkyvät normaalina. Itselläni on selaimen oikeassa ylänurkassa kolme pistettä, josta voi prosenttia pienentää. PC:llä varmaan yläpalkin valikossa.

      • Laura

        Jep, kiitti vinkistä. Pienensin 60 %:iin ja nyt kuvasi näkyvät ruudulla kokonaisina 🙂

        • Miia Johansson

          Loistavaa! 🥰

  • Mikaela

    Tää meikki on IHANA!! Tummempi look enemmän mun makuun.

    Ja haluan nyt myös kommentoida tätä story-asiaa, kun luin edelliset kommentit. Mua ei yhtään haittaa, kun sanot ettet tykkää jostain meikistä itselläsi eikä se ettet pidä meikistä sulla tarkoita, et se mitenkään tekisi tutorialista huonomman. Useimmiten kuitenkin esittelet omilla kasvoillasi vaaleille sopivia meikkejä ja sävyjä niin miksi ei välillä tummillekin, vaikka ne ei sulle sopisikaan. Kyllähän siitä kuitenkin tekniikat näkee ja voi sitten itse käyttää niitä sävyjä, joita haluaa. 😊 Ja jos seuraajat saa valita meikin, jonka haluaa sulla nähdä niin vähän tylsää, jos sitten et tekisikään samanlaista, koska et itse tykkää 😄 Menisi vähän pohja koko hommalta. 😁

  • Ilona

    Tummempi look näyttää tämmöisen entisen punkkarin silmään aivan täydelliseltä, nuo hiuksetkin, ah! 😍❤

    • Miia Johansson

      Kiitos Ilona! <3

  • Henriikka

    Tuo huulimeikin sävy on aivan upea, mikä tuote ja sävy on kyseessä?

    • Miia Johansson

      Voi ei.. nyt on kyllä rehellisesti sanottava etten muista mitä tässä käytin. 😟

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram