Mitä mulle oikeasti kuuluu?

02.04.2020

Näytän elämästäni teille lukijoille harvinaisen vähän verrattuna moneen bloggaajakollegaani. Olen tästä itseasiassa todella iloinen, koska olen niin tavallinen nainen. Kodistamme ei saisi mitään hienoja kuvia ja asuni ovat sen verran outoja, ettei niissä ole mitään kuvattavaa. Lisäksi olen maailman surkein kokki ja ruoan laittaminen ei oikeastaan kiinnosta ollenkaan, joten upeita ruokakuvia olisi mahdoton ottaa. Matkustamiseenkin olen saanut yliannostuksen, joten hienoja reissukuviakaan ei ole saatavilla. Olen siis todella onnellinen, että pidätte tuottamastani kauneussisällöstä.

Tänään voisi kuitenkin olla aika kertoa hieman tarinaa kulissien takaa ja mitä tänne oikeasti kuuluu.

MITÄ TYÖLLENI KUULUU?

Olen varmasti yksi harvoista yrittäjistä, joka voi vastata tähän kysymykseen: “Toistaiseksi ainakin hyvää.” Tämän vuoden yhteistyöt eivät ole peruuntuneet. Teen töitä kotoota, joten sinänsä muutoksia arkeeni ei ole tullut. Tosin olin juuri ostamassa läppäriä muutama viikko sitten ja tarkoituksena oli siirtyä kirjastoon kirjoittamaan ihan oman työhyvinvoinnin kannalta. Nyt ehkä osa teistä osaa samaistua homeiseen olooni, jota koen normaalisti kokoajan. Tarvitsen ympärilleni ihmisiä ja toimintaa, jotta pysyn virkeänä. Tällä hetkellä se ei tietenkään ole mahdollista.

KENEN KANSSA TEEN YHTEISTYÖTÄ TÄNÄ VUONNA?

Tänä vuonna jatkan edelleen yhteistyötä pitkäaikaisimman yhteistyökumppanini Cocopandan kanssa. Jatkan myös viime vuoden yhteistyötä verkkokauppa Lykon kanssa. Molemmista löytyy ihania meikkejä todella edulliseen hintaan. Lisäksi Luxie-sivellinmerkin kanssa on suunnitteilla yhteistöitä, joista osaan jopa tekin pääsette hauskalla tavalla mukaan.

Näiden yhteistöiden lisäksi on sovittu muutama ihan pieni yhteistyö, mutta siinäpä se oikeastaan onkin. En halua täyttää blogiani kaupallisilla yhteistöillä. Lisäksi olen niin tarkka tuotteista, joita suosittelen, että tämänkin puolesta kieltäydyn monesta yhteistyöstä. Viime vuonna suurin yhteistyö, josta kieltäydyin oli 9000 euron arvoinen. Siitä kieltäytyminen luonnollisesti kirpaisi, mutta en voinut muutakaan, koska mielestäni tuotteet eivät olleet hyviä.

Saan myös pienen komission, jos ostat suosittelemiani tuotteita blogini kautta. Tämän vuoksi linkeissä lukee lain määrittelemällä tavalla “sisältää mainoslinkin”. Tämä on mielestäni reiluin tapa kertoa tuotteista. Voin kertoa juuri siitä tuotteesta mistä haluan ja mainostajan ei tarvitse käyttää extraropoja mainostamiseen. Jos tuote on hyvä, se saa blogissani näkyvyyttä. Huonoista tuotteista kerron harvoin. Testaamistani tuotteista vaan murto-osa pääsee blogiin. Ihonhoitotuotteita ei suurinta osaa edes tarvitse testata, koska näen jo inci-listasta onko kyse hyvästä tuotteesta.

KUINKA VOIN?

Sain eiliseen Instagram Q&A:han niin paljon kysymyksiä, että mitä tekemistä olen keksinyt kotona. Pakko sanoa tähän, etten oikein mitään. Sitä tavanomaista rutiinia on todella vaikea muuttaa ja keksiä tilalle jotain uutta. Tähän mennessä tein usein blogia aamupäivän ja iltapäivästä lähdin palavereihin, etsimään inspiraatiota kosmetiikkaosastoilta tai kävin pr-tilaisuuksissa. Kaikesta tästä sai virkeyttä ja sitä kautta inspiraatiota. Nyt kun tämä osa työstäni on pois, inspiraatio on pahasti hakusessa. Kärsin tällä hetkellä pahimmasta ideahukasta aikoihin. Tuntuu, että olisin jo kirjoittanut kaikesta. Eli mielelläni otan vastaan toivepostauksia.

Päiväni lipuvat nykyään ohitse melko homeisissa ja turtuneissa fiiliksissä. En ole koskaan ollut mikään hurja ulkoilija ja en jaksa ulkoilla noin tuntia kauempaa, joten sitä teen vaan koiran ulkoilutuksen verran. Tuntikausien ulkoilu ei vaan inspiroi ainakaan täällä Helsingin lähiössä. Se mistä saan voimaa on ystävät ja heidän kanssaan jutustelu ja tekeminen. Tanssi tuo myös paljon iloa ja oman perheen kanssa ajan viettäminen. Luulin hetken itseäni introvertiksi, mutta taidankin olla oikein kunnon extrovertti, joka vaan välillä tarvitsee aikaa yksin. Rakastin lentoemännän hommaa ja jutustelua kollegoiden ja matkustajien kanssa. En tarvinnut paljon mitään muuta elämääni.

Kaiken lisäksi olen ollut kotona neljän seinän sisällä jo helmikuun puolesta välistä henkilökohtaisten terveysasioiden vuoksi. Eli itselläni on jo niin sanottua karanteenia takana puolitoista kuukautta, mutta toivoa antaa se, että tämä kotona oleilu loppuu joku päivä. Spekulointi siitä, että milloin tämä loppuu, on nyt turhaa. Kukaan ei tiedä. On elettävä päivä kerrallaan.

MIKÄ OTTAA PÄÄHÄN?

Salilla treenaavat ihmiset ja teiniporukat. Siis aivan käsittämätöntä, että meille annettuja ohjeita ei noudateta. Nyt on vältettävä mahdollisimman paljon ihmiskontakteja. THL:n mukaan ystävien näkemistä on myös vältettävä. Kuinka vaikeaa se on ymmärtää, että pysykää kotona. Mitä paremmin näitä ohjeita noudatetaan, niin sitä tehokkaammin virus saadaan taltutettua. Kyllä minäkin haluaisin nähdä ystäviä ja käydä salilla ihan oman mielenterveyden vuoksi, mutta en sitä tee. Hoidan oman osani tässä tilanteessa. Nyt on ihan vihoviimeistä olla itsekäs.

MISTÄ SAAN ILOA?

Koska nyt eletään päivä kerrallaan, niin iloa pitää repiä jostain. Ja uskokaa pois tästä negatiivisen oloisesta postauksesta huolimatta – sitä löytyy. Tämäkin postaus ottaa nyt heti uuden suunnan, koska tämä kyllästyminen ja tylsistyminenhän on ihan vaan omaa syytäni. Tässä ne asiat, joista saan iloa:

  • Me tykätään mun miehen kanssa katsella tosi paljon kaikkia sisustukseen ja rakentamiseen liittyviä ohjelmia. Esim Great Interioir Design Challenge ja Grand Design.
  • Ostettiin myös palapeli, jota ollaan tuntikaupalla väännetty. Nyt on palapelin rakennus kesken, sillä eteen tuli kuvan taivasosio ja se on ihan pirulaisen vaikea.
  • Tehtiin myös pari viikkoa sitten kevätsiivous ja siitä tuli kyllä niin virkeä fiilis, vaikka siivoamisen aloittaminen olis kyllä yhtä tuskaa. Nyt muuten kämppä on taas ihan sotkussa, joten kai se olisi aika siivota ja tuoda sillä hyvää mieltä.
  • Meikkaaminen tuo myös iloa ja katselen siinä samalla usein Tube-videoita. Tubesta seuraan pääsääntöisesti uusinta American Idolsia, Arhcitectural Digestiä, Ellen Degenersin showta sekä ihanaa New Yorkissa asuvaa suomalaista Lila Xeniaa. Tuben kauneusvaikuttajista en ole jostain syystä vähään aikaan inspiroitunut.
  • Liikkuakin pitää ja siinä auttaa Instagram-tili nimeltään @ansaivo. Lyhyet ja tehokkaat treenit on mun mieleen kotona ollessa.

MISTÄ HAAVEILEN JUURI NYT?

Ihan ensialkuun tulee mieleen yksi sana: työyhteisö. Mietin, että miten tämän voisi lisätä tähän yksinäiseen työhön lisäämättä kuitenkaan yritykseni kuluja. Toisena asiana haaveilen mieheni kanssa omakotitalosta. Lainaa on jo pankista pyydetty, mutta vielä pitää säästää käsirahaan (vai miksikä sitä kutsutaan). Tässä sitä nyt sitten jännitän miten käy säästämisen, kun lähitulevaisuus on niin auki. Onneksi meillä on kuitenkin katto pään päällä ja ruokaa pöydässä. Suuremmat haaveet voivat siirtyä.

ONKO JOTAIN UUTTA?

Aina pitää kehitellä jotain uutta, jos vanha tuntuu tökkivän. Opettelin viime viikonloppuna Tik Tokin käytön ja lisäsin sinne pari omaa videotakin. Ihailen palvelun positiivista menoa. Tosin omien videoiden lataaminen muutti mielipiteeni täysin. En voinut uskoa kuinka törkeitä viestejä sain teineiltä ja erityisesti nuorilta miehiltä (oletan profiilien perusteella). Jouduin estämään yleisimmät haukkumasanat, mutta nekään eivät siihen ikävä kyllä riittäneet. Aloin miettimään, että tarvitsenko tällaista negatiivisuutta elämääni. Meillä on täällä Instagramissa ja blogissa niin hyvä meno.

MITÄ AION TEHDÄ, KUN TÄMÄ KAIKKI ON OHI

Haaveilen siitä päivästä! Palaan takaisin salitreenien pariin. Näen tietenkin ystäviä ja perhettä. Käyn kaupungilla ja teen sitä kaikkea normaalia mitä ennenkin. Kummasti sitä tavallista arkea alkaa arvostamaan, kun se viedään hetkeksi pois.

P.S. Tämän meikin tein Instagramissa tällä viikolla. Jos meikkitutoriaalit inspiroi, niin tervetuloa seuraamaan.

  • Emma

    Hei! Kiva kun kerroit vähän henkilökohtaisemmistakin jutuista. Mikset ottaisi pientä taukoa nyt kun lähes kaikki on pysähdyksissä? Ottaisit hetken jollekin ihan muulle, nauttisit vaikka taiteesta, kirjoista, tai kokeilisit jotain uutta luovaa lajia (esim. Skillsharesta löytyy kursseja). Kun inspiraatio tekemiseen on hukassa, on hyvä pysähtyä nauttimaan muiden luomuksista ja kokeilla itse vähän erityyppisiä luovuuden muotoja ❤️ Hyvää vointia ☺️

    • Miia Johansson

      Se oliskin ihanaa! ❤️ ikävä kyllä blogi on sellainen työ, jota ei voi jättää taolle. Ei edes loman ajaksi. 😔

  • Emppa

    Heh, joo kuulostat kuitenkin melko extrovertilta. Oon ihan taivaissa, kun saan itse kaikki ärsykkeet nyt etätöissä pois ympäriltä. Kotona olo is the best. Alkuvuosikin meni kyllä kotona terveyden takia ja muutenkin koti aina paras paikka. Kotona parasta just nyt on villasukkien neulonta! Ja meikkailu omaksi iloksi 👌

    • Miia Johansson

      Joo siis mäkin rakastan kotona olemista ja alkuun se olikin niin ihanaa! Mutta oon tehny pääsääntöisesti töitä kotona jo kohta 3 vuotta niin tässä vaiheessa se alkaa jo tuntua. Mutta se on kyllä totta, että jotkut nauttii siitä silti vuosien jälkeenkin. 😊

  • Merkkari

    On ok olla vähän homeessa. Me muutki ollaan ja se on nyt enemmän ku ok 😀 Ollaan korona jälkeen taas fabulous!

    • Miia Johansson

      Oh yes! 🙂 Näin tehdään. Viittaan siis homeella tosin sisäiseen olotilaan niin sen puolesta olisi kiva olla virkeämpi. 😀

  • Nina

    Moikka!

    Mua kiinnostais hiukan toi blogilla tienaaminen. En oikein käsitä mistä tulot koostuu? Yhteistyöt joo, mutta missä summissa silloin liikutaan? Ja instagramilla tienaavat: Miten jostain “klikkauksesta” kilisee “tuhansia euroja”? Anteeksi, mutta tämä on tosi vieras alue itselle ja asia kiinnostaa. Blogisi on paras juuri siksi että keskityt omaan osaamiseesi. En kaipaa meikkibogia lukiessa reseptejä tai kuntoiluvideoita yms. Olet inspiroiva juuri tuollaisena. Olen saanut niin paljon uusia ideoita blogisi kautta. Tänäänkin menen taas askartelukauppaan ja kosmetiikkaostoksille. Ihan pikaisesti vaan 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa Nina! 🙂 Kiva kuulla, että blogista saa inpisraatiota. Mä kuitenkin suosittelen, että jäät kotiin. <3 ja mitä tulee blogilla tienaamiseen, niin kaikki riippuu siitä kuinka paljon blogilla ja some-kanavilla tavoittaa ihmisiä, joten summat vaihtelee niin paljon. Eli yhteistyöstä voi pyytää enemmän, jos yhteistyön näkee myös useampi silmäpari. 🙂 Klikkauksilla ei saa mitään.. ainakaan mun tietojen mukaan. Tulojen koostuminen riippuu todella paljon myös blogista. Joku saattaa myydä omaa osaamistaan myös niin, että tarjoaa ottamiaan kuvia yrityksen markkinointiin. Toinen saattaa kirjoittaa blogin lisäksi sisältöä jollekin yritykselle. 🙂

  • Katja

    Hei,

    Olisko pöljä idea, jos alkaisit tehdä meikkejä merkittävien historiallisten naisten pohjalta?! Siis että inspis meikkiin lähtisi jostakusta todellisesta naisesta, josta olet vaikuttunut. Ehkä hiukan vaikea idea saada kiinni tai toteuttaa, mutta itsehän nyt innostuin. 😃 Voisi olla viikottainen, tai miksei kuukausittainen, “spessujakso”. Minä niiiin tykkäisin. Ja siitähän sais semmosen haasteenkin aikaiseksi lukijoille/katsojille/seuraajille!

    Tsemppiä eloon! 🌄

    • Miia Johansson

      Heippa Katja! 🙂 Joo, siis miksikä ei. Uskotko, että sä voisit saada siitä inspiraatiota ja tekisit itse perässä? Mä itse vähän veikkaan, ettei jengi oikein lähde perässä maskeeraamaan itsestään historialliseksi henkilöksi, mutta eihän sitä tiedä. Se vaatii tosin myös vaatetuksen ja peruukit/kampaukset, koska maskeeraus on kuitenkin aina osa kokonaisuutta. 🙂 Jos katsoo vaikka historiallisia ohjelmia ja ottaa niistä irti pelkän meikin ja laittaisi seuraksi nykyaikaiset hiukset ja vaatteet, niin meikkiä ei oikein erottaisi välttämättä toiselta aikaudelta tulleeksi. Mä oon yhdessä vaiheessa miettinyt jotain tuollaista, mutta totesin, että hyvät peruukit on aivan sairaan kalliita ja vaatteitakin on vaikea löytää. Punanaamion yms peruukit ja vaatteet on aika sellaista naamiaishupikamaa.

      • Katja

        Minähän innostuisin kyllä, mutta just semmoisista ei-maskeerauksista, vaan ehkä ennemmin just jonkin aikakauden tai tunnelman meikistä. Olis niiin ihana saada ideoita eri aikakauden meikkeihin. Ite tykkään meikata just niin kuin itteeni sattuu milloinkin huvittamaan. Ja pukeutumaan.

        Mutta postasit mitä nyt vain, niin tähän mennessä olen tykännyt tosi paljon sisällöstä, enkä usko että tilanne muuttuu. 💗

  • Jaana

    Hei,
    Yksi aihe, josta itse oman naamani johdosta olisin iloinen, on pigmenttimuutosten kanssa eläminen ja niiden hoito sekä tietysti niiden peittäminen.

    Kiitos mukavasta ja omiakin ihonhoitorutiineja muuttaneesta blogistasi!

    • Miia Johansson

      Heippa Jaana! 🙂 Joo, tää on yksi mitä oon pyöritellyt, mutta tarviin tähän ehdottomasti mallin. 🙂

  • kukkis

    Tällä hetkellä haluaisin riskiryhmään kuuluvana soluttautua neljän seinän sisälle, mutta minkäs teet kun on ammatiltaan sairaanhoitaja, niin hoidan akuutti osastolla korona ja muita infektio potilaita. Pelko tietysti on aina läsnä eikä vain itseni puolesta vaan myös perheen. Kestänkö ajatuksen että vien tartunnan töistä perheelleni joista osa kuuluu myös riskiryhmään.
    Sitten kun tämä kaikki on ohi (toivottavasti pian) aion rakastaa itseäni ja siitä johtuen sanon itseni irti hoitotyöstä. En enää koskaan (ainakin toivon näin) tee sairaanhoitajan työtä. Enää enää ikinä halua olla osa järjestelmää missä minua ei arvosteta.
    Voimia sinullekin arkeen

    • Miia Johansson

      Ei oo totta!!! Siis voi ei Kukkis! Etkö sä saa riskiryhmäläisenä jäädä kotiin? Siis sä joudut elämään näin ja sitten muutamat ei vaan mitenkään malta tehdä maailman yksnkertaisinta asiaa ja vaan pysyä kotona. Siis ihan hirmuisesti voimia sulle! <3 Oot ajatuksissa!

    • Jelena

      Toivottavasti tästä on apua 😊 Kopioitu Tehy-lehdestä ”Työnantajalla on työsuojeluvelvoite myös poikkeusoloissa. Sen pitää arvioida, voiko työntekijä työskennellä turvallisesti. Myös siirto yksiköstä toiseen työntekijän suojelemiseksi voisi tulla kyseeseen.

      Jos työnantaja ei osaa tehdä arviota, sen pitää kääntyä työterveyshuollon lääkärin puoleen. Lääkäri arvioi tarvittaessa, onko henkilön perussairaus niin vaikea, että hänellä on riski saada vakava koronavirusinfektio.”

      • kukkis

        Kaunis ajatus…..todellisuus ei aina ole sitä mitä painettu sana on 🙁
        Kaikki me ollaan samassa kurimuksessa. Ollaan eristyksissä ja toivotaan pian paluuta arkeen.

  • Maikki

    Moi! Sitä vähän ihmettelen, kun jengi arvostelee salilla käyviä. Ok, jos sali on tupaten täynnä porukkaa, niin ehkä sinne ei sillon ole fiksua mennä. Mutta esim. omalla salillani on vain muutama ihminen ollut kerralla, ja kun huolehtii käsihygieniasta,puhdistaa laitteet, eikä tietenkään mene sairaana salille (niinku ei muulloinkaan), ja pitää etäisyyttä muihin, niin siinä ei mielestäni ole mitään pahaa. Sehän on hyvinvoinnista huolehtimista. Mutta jokaisella on oikeus mielipiteeseensä. Itse aion käydä salilla sen 2krt/vko niin pitkään kuin mahdollista.

    • Miia Johansson

      Maikki, ongelma onkin juuri tässä. Jos kaikki ajattelisivat kuin sinä, niin salit olisivat täynnä normaalilla tavalla. Itsekin haluaisin käydä salilla ja pitää huolta itsestäni, mutta kannan oman vastuun tilanteesta. Mielestäni se on äärimmäisen epäreilua, että jotkut saavat treenata aivan rauhassa puolityhjässä salissa ajattelematta muita ja toiset kantavat vastuun ja treenaavat kotona. Jokaisen olisi kannettava vastuu tästä tilanteesta – ei ole ketään etuoikeutettuja, jotka voivat jatkaa elämää normaalisti. Kävin ostamassa kaikenmaailman kuminauhoja ja kahvakuulan. Maksan silti kuntosalimaksuni, koska tuen sillä yrittäjää. Tämä on juuri se ongelman ydin, että ihmiset ajattelevat, että aion tehdä omia juttujani niin pitkään kuin mahdollista. Tällä meiningillä valtionjohdon on otettava kovemmat rajoitukset käyttöön. Tämä ei ole mikään mielipide vaan fakta. Yli 10 henkikön kokoontumiset on kielletty ja salilla tämä käy helposti, jos kaikki itseään huolta pitävät menevät sinne.

      • Maikki

        Omalla salillani harvoin on muutenkaan yli 10 ihmistä kerralla, ainakaan silloin kun itse siellä käyn. Minun puolesta käykööt halukkaat salilla ja ne, jotka valitsevat, etteivät käy, niin sekin on ok. 👍😊

        • Sanna

          Oon samaa mieltä Miian ja muiden kanssa. Yli 10 hengen kokoontumiset on kielletty joo, mutta silti kehotettu välttelemään _kaikkea_ ylimääräistä julkisilla paikoilla oloa ja ihmiskontakteja. Ei se virus laske paikalla olevia ihmisiä, että jaa täällä olikin vaan 9 ihmistä niin enpä tartu kehenkään. Kuka tahansa niistä muutamasta salilla olevasta voi olla oireeton viruksen kantaja, ja sehän tarttuu herkemmin ihmisestä toiseen kuin esim. Perus influenssa. Sitten ihmiset tosiaan vievät sitä virusta koteihinsa, kauppaan, työpaikoille. Itselläni on perheessä riskiryhmään kuuluvia, ja kyllä hieman ärsyttää se miten välinpitämättömiä jotkut ihmiset ovat, kun itse yritän noudattaa sääntöjä parhaani mukaan.

          • Miia Johansson

            Niin totta! Ja tää tilanne vaan pitkittyy ja pitkittyy, kun tuolla jengi huitelee miten sattuu. Hyvin sanottu tuo ettei virus laske paikalla olevia henkilöitä! 🙂

          • Maikki

            Varmasti joillakin on kyse myös pelkästä välinpitämättömyydestä, mutta ei kaikilla. Itse tartutan/saan tartunnan KAIKISTA todennäköisimmin työpaikalla tai vaikka ruokakaupassa, salilla käynnillä ei ole vaikutusta suuntaan tai toiseen, koska lähikontakteja tmv. ei siellä tule. Itselleni sen sijaan salilla käynti on tärkeä osa parantamaan omaa hyvinvointia ja jaksamista raskaassa työssä, joten hyvällä omallatunnolla käyn siellä jatkossakin.
            Hyvää kevättä kaikille koronasta ja erimielisyyksistä huolimatta!

      • kukkis

        Yes Miia 🙂

    • Markit

      Oletko Maikki ajatellut, että voit olla oireeton koronaviruksen kantaja? Riskirymään kuuluvana olisi mukava, jos edes näinä aikoina ajateltaisiin muitakin kuin itseä!!!! Minä minä minä, muista viis.😣

      • Eeva

        Moi!
        Täällä kans yks riskiryhmään kuuluva.Olen noudattanut pilkun tarkasti ohjeita.
        Tässä onkin se puoli et vaikka itse on oireeton niin voi olla viruksen kantaja ja tartuttaa muita.
        Nyt vaan on meidän kaikkien kannettava vastuuta omasta ja muiden puolesta,elämä on hyvin hauras eikä nyt kannata uhmata sääntöjä.

      • Maikki

        Olen ajatellut, mutta riski sille, että salilla tartuttaisin ketään on häviävän pieni, koska huolehdin käsihygieniasta, puhdistan laitteet,pidän etäisyyttä muihin, enkä pärski tai räiski ympäriinsä.
        Ja itse joudun niitä vakavimmin sairastuneita hoitamaan,joten vastapainoksi todellakin huolehdin myös omasta hyvinvoinnistani suurta varovaisuutta noudattaen. Jos se, että käyn salilla, tekee minusta itsekkään jonkun mielestä, niin olkoon sitten niin. 😊

    • Henna

      Moikka,
      tiesithän, että saat viruksen kuntosalilta 9krt todennäköisemmin kuin muutoin vaikka pitäisit kuinka hyvin huolta omasta hygieniastasi?
      Kuten jo muutkin kirjoittanut, sä voit olla se oireeton kantaja. Kun sä liikut pois kotoa, jää virusta salille tai saat sen sieltä mukaasi. Menet sen jälkeen kauppaan ja ehkä julkisilla kulkuvälineillä johonkin jolloin jälleen virus leviää. Nämä sut tavanneet ihmiset menevät koteihina ja työpaikoille ja jälleen virus leviää.
      Siihen on ihan syynsä miksi kaikki “turha” liikkuminen ei ole nyt suositeltavaa. Enkä puhu liikkumisella itse liikuntaa vaan kotoa poistumista. Mitä useampi näitä tämän hetken suosituksia ei noudata sitä varmemmin tulee ulkonaliikkumiskielto kohta kaikille. Eikös olisi kivempi olla nyt kotona homehtumassa ja käydä salin sijaan lenkillä ja tekemässä ulkotreenejä ja päästä jossakin vaiheessa taas rauhallisin mielin treenailemaan salille yms, kuin se, että kohta kuljetaan lupalapun kanssa ainoastaan kauppaan ja suoraan takaisin kotiin? Näin asia on jo niinkin lähellä kuin Ranskassa.
      Suomen korkein virusaalto on tämän menon mukaan laskettu olevan vasta toukokuun alkupuolen viikoilla….. Mitä enemmän ihmiset nyt liikuskelee ympäriinsä, virus vaan jatkaa leviämistä ja koko tilanne kestää pidempään. Näytöt muista maista todistaa, että eristäytyminen on ainoa keino tukahduttaa viruksen leviäminen. Kuten presidentimmekin sanoi, “nyt on vakavasti kehotettu monta kertaa, vahvempia keinoja löytyy vielä takataskusta.”

      • Miia Johansson

        Henna.. en olis osannut tätä paremmin sanoa. <3

      • K

        Tässä tilanteessa vaan on otettava huomioon vielä sekin, että tämänhetkisillä liikkumisrajoituksilla yritetään nimenomaan hidastaa, ei estää, viruksen leviämistä. Eli valitettavasti ei pidä paikkaansa, että tilanne olisi sitä nopeammin ohi, mitä paremmin liikkumisrajoitusia noudatetaan. Siksi tätä ei pitäisikään käyttää perusteluna, vaan kaikkien tulisi ymmärtää noudattaa rajoituksia, vaikka poikkeustila tulee jatkumaan joka tapauksessa vielä pitkään. Liikkua voi ulkona onneksi vielä. Sisätiloissa virus leviää herkästi, eikä mikään pintojen pyyhkiminen ja käsienpesu tartuntaa ikävä kyllä estä.

        • Maikki

          Ainut, että Suomen talous ei todellakaa kestä pitkään poikkeusoloja, kun nyt ollaan jo ihan pulassa. Ja rajoituksista huolimatta x-määrää ihmisiä tulee sairastumaan ja kuolemaan, sehän on selvää. Loppujen lopuksi rajoituksilla tuskin on mitään väliä, koska ne eivät voi olla voimassa niin kauaa, että virusta vastaan saataisiin rokote tai kunnon laumaimmuniteetti.
          p.s. Korona viruksella on lipidipinta, jonka saippua rikkoo, joten huolellisella käsienpesulla (väh. 20s kestävä) on todellakin merkitystä…

          • K

            Käsienpesu on ehdottomasti tärkeää ja en tarkoittanutkaan ettei sillä olisi merkitystä, mutta huolellisesta käsienpesusta huolimatta virus voi silti tarttua ja sitä voi oireettomana tartuttaa eteenpäin. Poikkeusolot eivät tietenkään voi jatkua ikuisesti, vaan rajoitukset on jossain vaiheessa purettava. Pointtina oli se, että moni tuntuu perustelevan kotona pysymisen tärkeyttä sillä, että näin toimimalla päästäisiin nopeammin takaisin normaalioloihin, vaikka tosiasiassa liikkumisrajoitusten on tarkoitus hidastaa eli samalla pitkittää epidemian kulkua. On siis virheellistä ajatella tilanteen olevan nopeammin ohi sillä, että kaikki pysyvät kotona.

        • Maikki

          Joo, tuo on totta. Ilmeisesti nyt testaamista ollaan lisäämässä ja siirtymässä kohti Etelä-Korean mallia.

          • Anna

            Itsekin olen ajatellut mennä salille. Tiedostan ja ymmärrän kaikki nämä asiat mistä puhutte, mutta sen viruksen voi saada yhtä helposti sieltä ruokakaupasta, ellei helpommin. Nyt kun olen siellä kaupassa 2 krt vkossa käynyt niin ollut huomattavasti paljon enemmän porukkaa kuin meidän salilla, normaalisti ehkä 5 hlöä (käyn vkl tai myöhään illalla) ja nyt varmaan vielä enemmän. Töissäkin joudun käymään välillä, pääosin etänä. Nyt 4. vkoa kotona ja pää alkaa kyl hajoamaan.

  • S

    Mua ainakin kiinnostais nähdä sun vaatekaapin sisältöä. Ne kaikki värikkäät vaatteet ja vintaget…vaikka ite oonkin tylsä musta-valko-harmaa pukeutuja 🙄 tykkään värikkäistä vaatteita, mutta miksi tulee aina ostettua vaan noita värittämiä 😅

  • Anna-Maija

    Sun rehellisyys on yhtä parasta kuin kauniit kasvosi. Vaikka olenkin sinua reilusti vanhempi, niin nuorrun mielestäni aina kun katselen sinun hienoja juttuja ja meikkausta. Fanitan sinua päivittäin 😊
    Ajat on kurjat ja tylsyys ja huoli liki kaikkien mielissä, mutta meikkaus, hyvät tuotteet ja vinkit ilahduttaa tässä ankeudessa. Joskus mietin, että onko sinulla käytössä jotkin kestosuosikki tuotteet vai vaihdatko niitä kaiken aikaa? Meillä tavisihmisillä ei ole mahdollisuus uusia tuotteita, jos entiset ei ole kokonaan käytetty 😕 Cocopanda ja Lyko ovat huippuja ostopaikkoja, jotka löysin kauttasi, joten kiitos siitäkin. Tiivistettynä siis, superisti kiitos tähän astisista. Jatka samaan malliin 🌺

    • Miia Johansson

      Heippa! Joo, on niitä kestosuosikkeja kyllä, mutta nekin saattavat kuitenkin ajan saatossa vaihtua. Yksi on esimerkiksi Zuiin Flawless meikkivoide, joka on roikkunut matkassa jo noin vuoden. <3

  • Diana

    Moikka! Ajattelin vinkata sulle Tanssistudio Flamasta. Heidän Facebook-sivulla järjestetään lähes päivittäin livenä tanssitunteja (maksuton, vapaaehtoinen 5€ kannatusmaksu toiminnan hyväksi). Sieltäpä löytyy ohjelmasta mm. tulevana lauantaina suuresti diggailemaasi twerkkiä! 🤓🍑 Eiköhän ne “homeet” varise, kun pistät olkkarissa pepun liikkeelle. 😊😄

    • Miia Johansson

      Heippa! Ihana vinkki mulle ja muillekin! <3

  • Maarit

    Moi! Kiitos hyvästä blogista. Tää on ehkä aika pienelle joukolle sopiva aihe, mutta mua kiinnostaisi kuinka sais meikattua pälvikaljusta aiheutuvat kaljut läikät hiusrajasta piiloon tai miten laittaa ripsari erityisesti alaripsiin, kun samainen tauti on niihinkin ikäviä koloja tehnyt. Samaa aihasarjaa vois toki jatkaa monien muidenkin kosmeettisten haasteiden osalta.

  • Tuuli

    Moi Miia!

    Mä toivon, että sinulle kuuluu niin hyvää, kuin vaan tässä tilanteessa voi kuulua. Toivon myös, että löydät inspiraatiosi takaisin liittyen blogiin ja instagramiin. Ymmärrän, että se voi varsinkin nyt olla vaikeaa.

    Itse saan todella paljon iloa ja inspiraatiota ihanasta persoonastasi ja ammattitaidostasi. Olen mielestäni oppinut meikkaamaan paljon paremmin siitä lähtien, kun olen seurannut sinua. Myös ihonhoito on alkanut kiinnostamaan paljon ja olen löytänyt loistavia tuotteita blogistasi. Tunnen itseni kauniimmaksi – se on iso juttu minulle ja kiitos siitä sinulle.

    En osaa antaa ideoita tai mitä kaipaisin blogisi suhteen. Pidän eniten sinun ig-tutoriaaleista. Olen katsonut niitä paljon, mutta silti iloinen olemuksesi piristää ja saan inspiraatiota ja intoa meikkaamiseen yhä uudestaan. Myös mieheni tunnistaa jo äänesi. 😀 Nykyään meikkaan usein huvin vuoksi ja on ihan hauskaa löytää itsestäni luovia piirteitä tällä saralla. Kiitos siis kovasti ja toivon sinulle kaikkea hyvää. ❤️

  • Else Hirvonen

    Ihanaa oli lukea sinun kuulumisia, tuosta tuli itselle ihan hyvä fiilis.
    Itse tunnen saamattomuutta kaiken suhteen, ajattelen myös samoin, rajoitukset on tehty noudatettaviksi . Itsekkin kaipaan harrastuksiani, ulkoilu on täysin mahdollista ja täällä missä asun on tilaa liikkua. Eniten tunnen huolta läheisistäni ja lapsenlapsistani siellä ruuhkasuomessa.
    Näillä eteenpäin, toivoen terveyttä, kaikilla asioilla on alku ja loppu.

  • Henna

    Moikka. Voisko olla pikakampauksia, taitava hiusten laittaja kun oot! Ja voisitko pitää liveä opastamalla jotakin tekemään samaan aikaan meikkiä sun kaa, siis sellainen tuplalive😅. Jossa joku aina meikkaisi sun ohjeilla myös jaettuna livenä☺. Tai vaikka toisen kauneusbloggarin kans meikkaisitte yhtäaikaa aina toisen suunnitteleman meikin. 😊 Siinä tulis työkamukin hetkeksi🙂

  • Julia

    Tovi sitten törmärin prismassani Diego Dalla Palma -merkkiin ja jäin odottamaan postausta. Tuotteet jotka oli storyssasi ei tosin ollut hyllyssä. Ovatko ne uusia? Tuleeko niistä esittely?

    • Janna

      Moi!

      Tykkään älyttömästi seurata sun blogia ja instagramia. Olen saanut paljon inspiraatiota meikkien ja ihonhoidon suhteen.

      Toivoisin itseni takia postausta, jossa neuvottaisiin ihohuokosten meikkaamisesta. Ja tällä tarkoitan sitä, kun kärsin punoittavasta ihosta nenän vieressä ja alueella on tooodella isoja (en ole nähnyt kellään vastaavia) ihohuokosia :(. Jos meikkaan ohuesti, ihohuokoset näyttävät ihan siedettäviltä, mutta punaisuus paistaa läpi. Jos saan punaisuuden piiloon niin ihohuokoset ovat ällöttävän “pakkeliset” ja silmiin pistävät. Enkä tosiaan yritä saada niitä peittoon, mutta tarvitsisin apua tämän alueen meikkaamisessa 🙂

  • Mere

    Mä tykkään seurata sun blogia vaikken ole meikkaamisesta kovin kiinnostunut 😂 Mut sä oot niin symppis, aito, ystävällinen, empaattinen, sisäisesti kaunis. Toki ulkoisestikin.

    Voisko sulla toimia joku kimppa työhuone mis hoitaisit kirjoittamista ni saisit sen työyhteisön. Niinku esim. Lyhyenä Hetkenä Pia on hommannut?

    • Miia Johansson

      Kiitos Mere! <3 Joo, sellanen olis tosi kiva. En oo vaan vielä löytänyt sellaista kohtuuhintaista ja sopivaa porukkaa. Pitää alkaa verkostoitumaan lisää. <3

  • Aino

    Moikka!

    Olisiko sinulla vinkkejä meikkaukseen ilman meikkivoidetta? Tai lähinnä, onko mahdollista tehdä kiva meikki ilman meikkivoidetta, ainoastaan ihon pikku virheet peitevoiteella korjaten?

    Olen huomannut, että nyt karanteenissa iho on voinut paljon paremmin ilman jokapäiväistä meikkikerrosta, vaikka kevyesti meikkaan muutenkin.

    Pahoittelut, jos olet jo tästä kirjoittanut kun äkkiseltään en blogista löytänyt. Kiitos ihanasta blogista, ihoni on myös sinun ihonhoitovinkkien avulla hurjasti parantunut 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa Aino! 🙂 Joo, ehdottomasti onnistuu ilman meikkivoidetta. Mulla ei ole vielä tähän postausta, mutta varmasti tulee heti, kun mallina on sellainen, joka ei tarvitse meikkivoidetta. Itselleni tarvitsen meikkivoiteen, koska muuten meikki on tosi suttuisen näköinen. Mutta ihan sävyttävä päivävoidekin riittää ja luonnonkosmetiikan meikkivoiteet tai mineraalimeikkipuuterit ei tuki ihoa.

      Ihan huippua kuulla, että sun iho on parantunut. 😀

  • Johanna

    Toive: ei meikkiä -meikki, tai sit sellainen, että silmät jäisivät mahdollisimman luonnollisiksi (esim. ei ripsaria tai värikkäitä luomivärejä). Olisi ihana saada lisää ideoita, miten meikata niin, että näyttäisi freshiltä ja hehkuvalta, mutta ei selkeästi meikatulta. Yhden aiheeseen liittyvän postauksen löysin blogistasi, mutta ehkä ideanhan voisi käyttää uudelleen. 🙂

  • Anja Purhonen

    Olipa aito ja rehellinen päivitys. ❤Arvostan valtavasti neuvojasi tässä tuoteviidakossa. On hienoa että voin luottaa rehellisiin ja puolueettomiin tuotearviointeihisi. Hutiostokset ovat niiden myötä loppuneet kohdallani. Lämmin kiitos sinulle työstäsi❣ Ilolla seuraan postauksia ja kuulumisia. Olet valloittavan suloinen oma itsesi joka luo iloa ja hyväksyntää sekä rohkaisee itse kutakin olemaan juuri sitä mitä on!☺️

    • Miia Johansson

      Heippa Anja! oi wau miten hienoa kuulla! Tämä onkin mun ultimaattinen tavoite, että teillä kaikille loppuisi hutiostokset. Olipa kaunis viesti! Kiitos! <3

  • Salla

    Mitä pidit Diego dalla palman tuotteista, joita sait kokeiltavaksi? Pienituloisena en haluisi tehdä hutiostoksia ja kiinnostaa tämä itselle uusi markettisarja

    • Miia Johansson

      Heippa Salla! Mä en itseasiassa pystynyt lopulta niitä kokeilemaan. Ne tuoksu niin vahvalle mun kämmenselällä ihan koko päivän, kun siihen testailin sävyjä. 😔

  • Anna

    Oisko akneen taipuvaisen ihon hoidosta mahdollisuus saada postaus? Mitä ainesosia kosmetiikassa kannattaa välttää jos on epäpuhtauksia ja mitä taas suosia? Ja ihan tuotevinkkejäkin mieluusti voisin ottaa vastaan 🙂

    Esim Basiron (benzoyl peroxid) tappaa finnit tehokkaasti mutta samalla iho varisee kuivuuttaan pois, eikä meikki pysy naamassa. Any tips?

    • Miia Johansson

      Heippa Anna! 🙂 Akneihon vinkkien jakamista oon oikeastaan hieman koittanut vältellä, nimittäin siihen vaikuttaa niin paljon kokonaisvailtainen ihonhonhoito eli ihan se mitä syö ja miten elää. Nämä asiat voivat olla todella komplekseja ja en ole asiantuntija ravitsemuksen puolella. On kuitenkin ollut monta teistä, joita olen silti pystynyt auttamaan ja se on johtunut ihan siitä, ihonhoitotottumukset ovat olleet täysin väärät. Tähän kannattaa ottaa vinkit talteen mun sekaiholle (epäpuhtauksiin taipuvaiselle) tarkoitetusta postauksesta. Se löytyy tästä: https://miiajohansson.com/2020/03/11/parhaat-ihonhoitotuotteet-sekaiholle/ (tuossa postauksessa on myös todella suosittu apeironin öljy, joka voisi olla hyvä vaihtoehto tuolle Basironille. 🙂

      • Meri

        Vähän tähän akneasiaan liittyen: olisiko mahdollista saada enemmän meikkitutoriaaleja erilaisille ihotyypeille? Itselläni on ollut akne nuoruudessani ja ihossa sen jäljiltä hieman arpia ja herkkyyttä (vaikka iho onkin nykyään oman mittapuun mukaan hyvässä kunnossa). Usein tuntuu, että meikkitutoriaaleisssa meikataan suht sileää ihoa.

        Voi tietysti olla, että olet aihetta käsitellytkin. Itse olen uusi seuraaja ja en ole vielä niin pitkällä blogiin perehtymisessä😊

        Sivuillasi lukee, että et ota yksityisasiakkaita, mutta mielestäni olisi mahtavaa, jos tarjoaisit opastuksia meikkityylin päivitykseen, nimenomaan uudistumiseen. Omaan harjoitteluun ei aika oikein riitä, joten mieluummin päivittäisi meikkaustyylinsä ammattilaisen avulla. Meikkiopastukset joihin olen osallistunut, ovat yleensä käytännössä olleet perusmeikki.

        • Miia Johansson

          Heippa Meri! 😊 Joo, ehdottomasti sellaista tulee muutosmaanantaihin sitten kun taas voin kuvata Koronan jälkeen. Mulla on tosin kokemusta kaikenlaisista ujoista ja siksi blogin arkistosta löytyy postauksia eri ihotyypeille niin ihonhoidosta kuin meikkauksestakin. Eli sivupalkista voi etsiä hakusanoilla tai ihan vaikka meikkivoidekategoriasta juttuja. 😊👌

          Tällä hetkellä mulla ei ikävä kyllä ole aikaa ottaa yksityisasiakkaita, koska muut työt vie kaiken ajan. Lopetin yksityisasiakkaiden buukkaamisen ihan vaan siksi, että työmäärä alkoi olemaan sen verran suuri ja ilmassa oli jo uupumisen merkkejä. Mm. Oli pakko lähteä päivystykseen todella pahojen rytmihäiriöiden vuoksi. Silloin oli pakko tehdä päätös ja vähentää töitä jostain päästä vaikka nytkin teen töitä klo 23 illalla. 🙈

          Mutta ihanaa, kun oot löytänyt blogin pariin ja ehdottomasti otan tän asian ”käsittelyyn” kunhan valtakunnassa asiat rauhoittuu. ❤️

  • Noora

    Moikka Miia!

    Tänään vasta eksyin ajatuksen kanssa blogiisi, ja tämä on kyllä niin kokonaisvaltaisen ihana, ettei mitään rajaa! Todella ammattimainen, luottamusta herättävä ja no, kaunis <3

    Kaipailit uusia ideoita ja ehdottaisin aihetta, josta aiemmin mainitsitkin, ettet siihen mielellään menisi, eli akne. Tämä kuitenkin semmoisella twistillä, että ruokavalio on kunnossa ja akneen syödään parhaillaan isotretinoiinikuuria. Kuuri herkistää ja kuivattaa ja muuttaa ihoa niin paljon, että harjaantunutkin ihonhoitaja ja meikkaaja meinaa olla hukassa.

    Olisiko tämä aihe mitenkään mahdollista ottaa käsittelyyn?

    • Miia Johansson

      Voi kiitos Noora! <3 Itseasiassa ruokavaliolla on tosiaan niin suuri merkitys ihoon, että jos ajattelee vaikka kakkua, niin se on vaan se kuorrutus siinä päällä. Eli ihonhoidolla on lopulta todella rajallinen osa siinä mitä voi tehdä. Tietenkin jos vääränlaisella ihonhoidolla itselleen aiheuttaa aknea, niin se on eri juttu. Siihen olen blogiuran kautta törmännyt todella paljon! Siinä puolessa voin auttaa ja oikeanoppisesta ihonhoidosta mulla löytyykin monta postausta. Esim sekihoisen postauksessa on paljon hyviä tuotteita myös akneen taipuvaiselle iholle: https://miiajohansson.com/2020/03/11/parhaat-ihonhoitotuotteet-sekaiholle/

      Lääkkeissä on aknen kannalta se hankala juttu, että se laastaroi ongelmaa, mutta ei korjaa sitä oireiden aiheuttajaa ja tämän vuoksi monella tulevat oireet takaisin lääkityksen loputtua. 🙁 Mä suosittelen aivan super super lämpimästi kuuntelemaan Twistben podcast lähestyksen hormonaalisen aknen hoidosta ja jakso nro 79: https://soundcloud.com/user-43195157

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram