3 X IHONHOITOTUOTE, JOTA ET TARVITSE

24.03.2020

*Sisältää mainoslinkin.

Kun uusia tuotteita kehitellään ja niiden markkinointia suunnitellaan, niin valmistaja miettii aina, että mitä markkinoilta puuttuu ja mihin ongelmiin tuote saattaisi tuoda ratkaisun. Markkinointiväittämiä on laidasta laitaan, mutta kosmetiikassa totuuden kertoo ainostaan inci-lista eli tuotteen sisältämät raaka-aineet. Lisäksi on niitä tuotteita joiden inci-listakin saattaa olla ihan hyvä, mutta tarvitseeko niitä sitten oikeasti?

Tässä siis kolme sellaista tuotetta, jotka koen turhaksi ja sellaisiksi, joiden kohdalla rahan voi mielummin laittaa säästöön. Tämä on siis täysin oma mielipiteeni, ja jos itse tykkäät kyseisiä tuotteita käyttää, niin jatka ihmeessä. Koitan kannustaa jokaista yksinkertaiseen ihonhoitoon, jolla kuormittaa mahdollisimman vähän oman lompakon lisäksi myös ympäristöä.

HOITONESTE

Hoitoneste on korealainen ihonhoitotuote ja itse luulin aikaisemmin etten voisi ikinä elää ilman sitä. En olisi koskaan myös uskonut, että tulen kirjoittamaan tällaisen postauksen. Hoitoneste laitetaan kasvoveden jälkeen ja sen tehtävä on kosteuttaa ihoa ja auttaa seuraavia ihonhoitotuotteita imeytymään.

Laadukas kosteuttava kasvovesi hoitaa tämän jo loistavasti. Kasvovettäkin voi yhtälailla kerrostaa kuten korealaisilla on tapana tehdä hoitonesteen kanssa, jota itse teen usein.

VINKKI: Pyrin aina käyttämään kasvovettä sen verran, että iho tuntuu pehmoiselta jo ennen kasvovoiteen tai öljyn lisäämistä. Tämän vuoksi saatan suihkutella kasvovettä muutaman kerroksen painelemalla sen käsin iholle. Näin takaan iholleni tarpeeksi hyvän vesikosteutuksen ja vältyn pintakuivuudelta. 

MISELLIVESI

Suosittelen meikin poistamista joko maito- tai balmimaisella hellävaraisella putsarilla. Jos käytät paljon meikkiä ja balmimainen ei meinaa riittää niin tee kaksoispuhdistus, jolla saat varmasti ihosi täysin puhtaaksi, mutta hellävaraisesti. Mihin siis tarvitset misellivettä? Jos et saa ihoasi kunnolla puhtaaksi käyttämilläsi putsareilla, niin suosittelen kokeilemaan jotain toista tuotetta tai tsekkaamaan, että käytät putsariasi oikein.

Jos poistat siis meikin kokonaan vanulapuilla ja misellivedellä niin ensinnäkin siihen menee paljon aikaa, kulutat paljon vanulappuja ja et saa kunnolla ihohuokosia puhtaaksi. Tämä voi taas johtaa epäpuhtauksiin.

Käytän usein balmimaisen putsarin jälkeen toisen vaiheen putsarina aivan superriittoisaa *Huxleyn geeliputsaria, joka on todellinen poikkeus kuivattavien geeliputsareiden maailmassa. Jos kuitenkin ihosi on todella kuiva, niin käyttäisin kaksoispuhdistukseen *Nourish Londonin puhdistusvoidetta.

LUE MYÖS: Kasvojen puhdistus – yksi tärkeimmistä asioista ihonhoidossa

KERTAKÄYTTÖISET MEIKINPOISTOLIINAT

Näihin pätee samat asiat kuin miselliveteen: Puhdistuspyyhkeet eivät puhdista meikkiä kunnolla ja turha pyyhkiminen sekä hankaaminen ei tee iholle hyvää (ainakaan, jos tämä kuuluu päivittäiseen rutiiniisi).

Olen nähnyt videoita, joissa ensin vahvin meikki pyyhitään puhdistuspyyhkeillä ja sen jälkeen käytetään vasta putsaria. Kysyn tässäkin miksi? Kasvot saa hyvin puhtaaksi kunnon putsareilla (kunhan ne eivät ole kuivattavia sellaisia, joita monet ikävä kyllä käyttävät).

Käytän meikinpoistoliinoja vaan työssäni, kun pyyhin meikin jämiä kämmenselältäni ja siinäkin käytän lähestulkoon aina vauvan peppupyyhkeitä. Erityisesti herkkäihoisten, atoopikkojen, akneihoisten ja niiden, joilla on couperosaa tulisi ehdottomasti välttää ihon turhaa hankaamista. Jos iho alkaa punoittaa ja ärsyyntyä joka kerta, kun siinä pyörittelee meikinpoistoliinaa, niin se voi lopulta johtaa jopa ihotulehduksiin, mitä edellä mainituilla saattaa jo valmiiksi olla.

  • Kristina

    Misellivesi on kyllä niin kummallinen keksintö! Kun se tuli markkinoille, pitihän sitä ostaa, mutta en koskaan saanut sillä meikkejä pois ja niin se jäi kaappiin pölyttymään. Mutta näin ne markkinamiehet/naiset luovat meille tarpeita…. 😉

    • Miia Johansson

      Aivan samaa mieltä! 😀 Ja uusia misellivesiä tulee kuitenkin kokoajan lisää, joten näyttää siltä, että jengi niitä kuitenkin käyttää.

      • pai

        Itse käytän misellivettä silmämeikinpuhdistukseen. Se ajaa saman asian kuin silmämeikinpoistoaine, mutta on litrahinnaltaan edullisempi vaihtoehto. Pitkäaikainen suosikki on Bioderman herkän ihon misellivesi, joka ei kirvele herkkiä silmiäni ja on tehokas. Vielä edullisempaa (mutta ei yhtä tehokasta ja hellävaraista) Nivean misellivettä käytän huulimeikin puhdistukseen sekä kämmenen puhdistukseen meikkauksen jälkeen.

        • Miia Johansson

          Heippa Pai! 🙂 Hieno homma. Tosiaan kannattaa jatkaa ehdottomasti käyttöä, jos toimii. Hankaamista kuitenkin suosittelen vältettäväksi. Esim silmämeikki kun poistetaan ihan perinteisellä silmämeikinpoistoaineella, niin sitä laitetaan ensin pumpuliin ja sitten silmien päälle hetkeksi vaikuttamaan eli siinäkään ei hierota. En tiedä pystyykö näin tekemään misellivedellä. Mutta siis jos pystyy, niin tooosi hyvä. 🙂 Silmämeikki (jopa vedenkestävä lähtee kyllä pois samalla kun putsaa kasvot esim balmimaisella putsarilla, eli siinä voisi säästää rahaa ja tietty yhden extra askeleen. 😀

          • pai

            Jep, ihan samalla lailla toimii ja käytetään kuten silmämeikinpoistoainetta vanulapulla. Ja Biodermassa lukeekin “face & eyes” eli on ihan tarkotettukin siihen. Itsellä on niin herkät silmät, etten halua käyttää silmien ympärille mitään, mikä ei ole sille alueelle tarkoitettu. Kasvojen ihon puhdistukseen käytän kyllä kaksoispuhdistusta, mutta öljyjä balmin sijaan. Tämän hetkisessä öljyputsarissa lukee, että vältä kontaktia silmien kanssa.

          • Miia Johansson

            Aivan 🙂 Hyvä, jos toimii.

  • Emilia

    Mitä eroa on kasvovedellä ja hoitonesteellä?

    Itse käytän aina jompaakumpaa, välillä molempia samanaikaisesti. Kasvovesi mulla on yleensä joku sekaiholle sopiva ja hoitonesteenä aina joku kosteuttava. Näin olen kokenut saavani apua molempiin ”vaivoihin” mutta onko tästä oikeasti mitään hyötyä? 😅

    • Miia Johansson

      Heippa Emilia! 🙂 Siis todella hyvä kysymys! Jos sulla on eri raaka-aineita kahdessa näissä tuotteessa, niin voihan niissä hyvinkin olla apua molempiin “vaivoihin”. Mutta on tosin tuotteita, joista saisit molempien hyödyn. Ymmärrän kyllä kuitenkin syyn miksi käytät näitä molempia. 🙂 Käytetäänhän seerumeitakin sitten erilaisiin muihin iho-ongelmiin. Etenkin kun tietää syyn miksi jotain tuotetta käyttää ja näkee inci-listasta, että tästä on kyllä mulle hyötyä, niin silloin tämä sekoitus kuulostaa todella hyvältä. Osasinkohan nyt selittää. 😀

      Kasvovesiäkin on tietenkin erilaisia, mutta itse suosin kasvovesiä, jotka aloittavat ihon kosteutuksen eli eivät ole enää osana ihon puhdistusta. Kasvoveden tehtävä saattaa siis olla tuotteen mukaan hieman eri. Yleisesti se käsitetään kuitenkin niin, että se tasapainottaa ihon pH-arvon. Hoitoneste taas sisältää paljon ihoa hoitavia raaka-aineita, jotka aloittavat siis ihonhoidon, mutta kun käyttää kasvovesiä, jotka jo sen tekevät, niin mielestäni on turhaa tehdä se kaksi kertaa.

  • Charming Nails

    Hahah kaikki kielletään mitä käytän päivittäin :DD mulla ei silmät kestä mitään öljyjä kasvoilla ( kirvelevät, vuotavat ) joten en käytä nykyään öljyä kaksoispuhdistuksessa enkä ihon kosteutuksessa.
    Koska geeliputsarit kuivattaa, käytän puhdistusmaitoa mutta niillä ei taas lähde meikki kunnolla ilman kasvoharjaa tai jotain pesulappua. Ja kun saan meikin pois, haluan pyyhkiä ihon vielä misellivedellä että varmasti kaikki on poissa.
    Sitten on vuorossa hoitoneste joka auttaa ihon kuivuuteen, kun tietty kiristelee pesun jälkeen. Hoitonestettä en voi käyttää joka ilta kun monessa taas ainesosia jolle olen herkistynyt.
    Nää allergiat tekee asiat vaikeiksi ja se ettei kaupoista oikein saa hyviä naamanpesuaineita. Sitten kun ei viitsi yhdestä nettikaupasta tilata yhtä ja toisesta toista ja aina maksaa postikuluja :/
    ps. ja meikinpoistoliinojakin käytän päivittäin, pyyhin silmien alta ripsarituhruja ja käsistä meikkivoidetta, siveltimet pyyhin aina meikkaamisen jälkeen miselliliinaan 🙂

    • Miia Johansson

      Hyviä pointteja sulla ja ihanaa kun aiheesta tulee keskustelua! 😀 Uskallan silti hieman haastaa. 😉 Mitä öljyputsareita oot kokeillu ja mille aineisosille oot herkistynyt? Raaka-aineitakin kun on niin laidasta laitaan. Ja ethän muuten laita kasvoöljyä liian lähelle silmiä? Olisi myös kiva tietää, että mitä kasvoöljyjä oot kokeillu? Niitäkin on todella herkälle iholle ja myös kosteusvoiteistahan löytyy jo itsessään öljyjä.

      Ootko kokeillu tehdä kaksoispuhdistusta ihan vaan pelkästään puhdistusmaidolla? Ja siis puhdistusmaidon tai jopa balsaminkin kanssa on erityisen hyvä käyttää esimerkiksi konjakkisientä, jotta kaiken meikin saa hyvin pois.

      Jos sulla pesun jälkee kiristelee ihan puhdistusmaitokin, niin olisi ihan supermielenkiintoista tietää mikä sulla on käytössä. 🙂

      Tarkoititko ehkä, ettet voi käyttää kasvovettä ja siksi käytät hoitonestettä? Sinänsä hoitoneste voi korvata ihan hyvin kasvoveden. Tosiaan olisi mielenkiintoista tietää, että mille ainesosalle olet herkistynyt, koska kasvovesiäkin on niin laidasta laitaan. Ja myös samoja raaka-aineita voi ihan hyvin olla hoitonesteessä.

      Ja sitten vielä ripsituhruihin. 😀 Mikä ripsari sulla on käytössä? Sen vaihtaminen saattaa ratkaista tämänkin ongelman.

      • Charming Nails

        No niin elikkä kun meikkaan, teen silmät ensin ja ripsiväriä laittaessa sitä menee alaripsiin. Ihan sama mikä ripsiväri, se ei siis leviä mutta sitä menee vähän alaripsiin. Ja kun silmät herkästi vuotaa, haluan alaluomen ja ulkonurkan olevan puhdas luomiväristä ja ripsiväristä koska joudun usein pyyhkimään vanupuikolla tai sormin kesken päivän. En meikkaa alaluomea ollenkaan koska luomiväri ja sivellin tuntuu ärsyttävän silmää ja saattaa laukaista veden vuotamisen.

        Olen allerginen propyleeniglykolille ( = propanediol ), sitä on monissa ripsareissa, eyelinereissa, sy-voiteissa, kasvovoiteissa, silmämeikinpoistoaineissa, kasvovesissä, putsareissa yms yms. Aiheuttaa minulle silmien kirvelyä, ärtymistä ja pidempään jatkuvassa käytössä jatkuvaa silmien vuotamista. Silmien lähellä en ainesosaa käytä kuin harvoin, aika vaikea sitä on vältellä kokonaan kun sitä on valtaosassa tuotteissa.

        Kasvovoiteissa ja hoitonesteissä pystyn käyttämään ( nyt Holika Holikan 3 Second Starter käytössä ) mikäli en laita niitä päivittäin aamuin illoin silmien lähelle. Silmänalusiho on kuiva kun mulla ei ole propyleeniglykoli vapaata sy-voidetta tällä hetkellä, kosteutan sitä siis hoitonesteellä ja sy-voiteilla mutta en voi joka päivä laittaa.

        Saan silmäoireita jos laitan yövoiteen sekaan tipan tai pari öljyä. En siis levitä silmien lähellekään mutta silti silmät ovat aamuisin turvoksissa, rähmivät ja ärtyneen oloiset. Öljyjä olen kokeillut luonnonkosmea ja synteettistä esim. Cattier, Whamisa, Mossa, Lumene öljycocktail ja vähän kaikkea en edes muista. Mehiläisvaha missään tuotteessa tai karitevoi ainakin ärsyttää silmiä ihan minimaalisina määrinäkin. Ostin tuon Skin Food Lightin ja 2 kertaa pystyin käyttämään. Teki ihosta aivan ihanan mutta se silmien kirvely ja valuminen…ja tosiaan ihan minimaalisen määrän laitoin.

        Luonnonkosmetiikka sarjoista Cattier ja Whamisa on mulle turvallisia. Haluaisin vaan ostaa tuotteeni suoraan kaupasta ja kohtuuhinnalla. Sitten kun tulee pr-näytteitä ja kauneusboksia niin sinäkin bloggaajana tiedät sen tuotetulvan. On siis hankala karsia että käytän vaan tätä sarjaa.

        Tällä hetkellä on Erisanin puhdistusmaito josta en tykkää, kyllä sillä saa meikin pois kun pesee pari kertaa jonkun pesulapun tai harjan kanssa, konjakkisieniäkin on ollut. Se vaan jättää klähmäisen tunteen iholle niin se on just se mikä on saatava misellillä pois. Ostin just itseasiassa tänään Lacto Linen kasvoveden joka voisi olla kosteuttava tuon misellin tilalle. Jos en nyt osta miselliä jatkossa, nämä sun opit menee päähän :DD ei vaan kyllä mulle kelpaisi kosteuttava kasvovesikin jos hyvä löytyisi, jota saa ihan kaupasta kohtuuhintaan. Apteekkituote käy myös jos ei ole hirmu hintava sarja. Tosi moni herkän ihon tai allergia- ja astmaliiton tuote sisältää propyleeniglykolia.

        Tuli pitkä sepustus ilman päätä tai häntää :DD

        • Miia Johansson

          Helou 🙂 Aivan.. esimerkiksi kukkaisvedet on loistavia herkälle iholle, kun niissä ei ole kuin pari raaka-ainetta ja ne kosteuttaa myös hyvin. Sama juttu öljyissä eli luonnon öljyissä ei ole muuta kuin öljyä itseään ja ehkä säilöntä aineena e-vitamiini ja tässäkin kannattaa valita tuote, jonka inci on mahdollisimman lyhyt. Näin pystyy myös hyvin karsimaan, että mikä ainesosa on itselleen huono. Jos iho on herkkä, niin kannattaa aina käyttää mahdollisimman yksinkertaisia tuotteita ja onhan se meille muillekin hyvä. Moni muukin voi herkistyä vaikka tuolle kyseiselle raaka-aineelle tai jollekin muulle. Myös eri aineisosien yheisvaikutuksia on aina vaikeampi tietää ja myös tutkimuksia eri yhdistelmistä melkein mahdoton tehdä. Esim itselleni aiheuttaa allergisen reaktion tuotteet, joissa on vaan liikaa erilaisia uutteita ja tehoaineita. Iho sanoo, että kiitti ei enää.

          Mä en itseasiassa enää edes ota vastaan kuin harvoja ja valittuja PR-tuotteita. Katson aina ensiksi inci-listaa ja sen perusteella katson kiinnostaako. Pyydän vaan lehdistötiedotteet sähköpostiin kaikista uusista tuotteista. Näin tuotetulva helpottaa. <3 Ja siis mielenkiinnosta.. miksi et halua ostaa netin kautta kosmetiikkaa? Ja olet oikeassa, että herkän ihon tuotteet ei siis kerro mitään onko tuote oikeasti herkälle iholle toki allergia- ja astmaliiton merkkiin en ole tutustunut ja mitkä heidän kriteerinsä ovat. Markkinointiväittämiin tosin ei voi uskoa. Inci-lista kertoo totuuden. <3

          Mutta siis suosittelen sulle todella lämpimästi Twistben Uusi Alku Ihollesi -verkkovalmennusta, joka on edelleen alennuksessa tämän kuun loppuun asti. Mä uskon, että se on sulle bloggaajanakin todella valaiseva ja silloin sun ei tarviste edes harkita ottaa vastaan mitään kosmetiikkaa PR:nä, joka ei sulle sovi. <3 Ja mä voin myös aina auttaa.

          • Charming Nails

            Kiitos Miia vinkeistä ja että jaksat auttaa <3 kyllä mä ostan netin kautta kosmetiikkaa mutta nyt esim. silmämeikinpoistoaine loppui, niin ostan sen mieluummin kaupasta kuin teen sen takia tilausta, mukaan kun tarttuu aina vähän muutakin…ja näin lomautusuhan aikaan on vältettävä "turhaa" shoppailua.
            Ihonhoitoon panostaminen ei toki turhaa ole, olen löytänyt tiettyjä ihania ja mulle sopivia tuotteita. Joskus olen kukkaisvesiä testannut ja tykännyt kyllä, hyvä että muistutit niistä!
            Ja olen itsekin sitä mieltä että yksinkertainen ihonhoito ja yksinkertaiset incit ennenkaikkea olis mun juttu…ei olisi turhia ainesosia, hirveen pitkään menee aikaa tiirailla ja tutkia incejä ja aikamoinen salapoliisi saa olla että osaa tulkita pahisten kaikki nimet. Tavallaan kaipaan sellaista merkkiä jossa olisi lyhyet ja puhtaat ainesosat, helppo saatavuus ja kohtuullinen hintataso. Jospa tätä olisi tuleva Taika -sarja <3

  • Sani

    Käytän misellivettä aamulla ihon pikaiseen puhdistukseen. En kerkeä aamulla lotraamaan muilla pesuaineilla. Eikä ihoni kaipaa ns. perusteellista jynssäämistä aamulla. Joten misellivesi riittää minulle aamuisin vallan mainiosti. Pintakuivuus on pysynyt kurissa juurikin hoitonesteellä, en käytä kasvovettä.

    • Miia Johansson

      Heipap Sani! 🙂 Aamulla kasvoille tosiaan riittää hyvin pelkkä vesipesu. itse pyörittelen kasvot aamulla vaan kosteutetulla konjakkisienellä. Hienoa, jos oot löytänyt sopivan hoitonesteen ja korvaat sillä kasvoveden. Aika samoja raaka-aineista niissä molemmissa on. Mielestäni pääasia on, ettei tarvitse turhaan käyttää liian montaa eri tuotetta, jotka ajaa saman asian.

      • Hansu

        Minäkin tykkään aamuisin vain putsata kasvot micellivedellä, kun menee muutama sekunti. Omistan kyllä konjac-sienen, jota käytänki suihkussa. Mutta jostain syystä en osaa aamulla käyttää sitä ja vettä kasvojen putsaukseen. Tuntuu vaivalloiselta aamulla läträtä millään, edes vedellä 🙈

        • Miia Johansson

          Makuasioita varmasti 🙂

          • Hansu

            Luultavasti, ja riippuu niin paljon mihin on tottunut. Voisi kyllä koittaa tuota sientäkin, josko siihen oppis. 😊 Alkaa nimittäin micellivesi olla lopussa.

  • Mari

    Mulle ei sovi ollenkaan toi huxleyn geeliputsari. Ihosta tulee just sellainen natisevan kuiva. 🙈

    • Miia Johansson

      Joo sitten ehdottomasti balmimaista tai maitomaista putsaria kehiin. <3

  • Salla

    Kaksoispuhdistus on kyllä todella näppärä ja hellävarainen tapa puhdistaa iho! Misellinvettä tykkään kyllä käyttää myös, mutta putsaan sillä usein vain karisseet luomivärit poskilta, jos teen silmämeikin ennen pohjaa. Tai jos joku osa meikistä ei ollutkaan mieluinen ja haluan tehdä sen uudestaan.

    • Miia Johansson

      Heippa Salla! Hei joo muuten.. tuohon tarkoitukseen mäkin käytän puhdistusliinoja. Ja kuvauksissa hyvät, jos tarvitsee vaihtaa huulipunaa tai luomiväriä eli lookkia kokonaisuudessaan, kun ei halua tehdä koko meikkiä silloin uudelleen. 🙂

  • Juuli

    Minä täällä myös olen miselliveden suurkuluttaja.:D
    Kyse on siitä, että en pidä vedellä huuhdeltavista putsareista (jo teinistä lähtien), koska en näe huuhtoessa mikä on tilanne ja balmit, geelit ja vastaavat menevät aina silmiin. Lisäksi hiukset aina on edestä meikissä ja siinä pesuaine-meikki möhnässä, vaikka kuinka laittaisi pannan ja hiukset kiinni. Haluan nähdä minkä verran on poistettavaa ja aina kun olen poistanut meikit niin, etten näe aktiivisesti miten meikki on irronnut, on aina pestävä kasvot toiseenkin kertaan.

    Misellivedellä pyyhkimisen jälkeen käytän usein puhdistavaa kasvovettä, jolla lähtee viimeiset rippeet ja sitten suihkutan eri kasvovettä iholle ennen muita ihonhoitotuotteita.
    Nykyään käytän miselliveden kanssa vanulapun sijasta Face Halon jo yksistään veden kanssa puhdistavaa lappua.
    Jos meikki on tavallista raskaampi niin silloin yleensä levitän balmin ensin. Joskus myös misellivedellä ensin ja sitten geelillä, maidolla tai vastaavalla.
    Suihkussa meikkien pesu tapahtuu kuitenkin aina jollain vedellä huuhdeltavalla ja yleensä just ensin öljyllä ja sitten geelillä. Silloin ei haittaa vaikka hiukset uisi siinä pesuaineessa. 😀

    Puhdistusliinat on yleensä reissussa matkassa ja tosi käteviä. Miehen mökillä ei ole juoksevaa vettä, joten silloin liinat etenkin tulee tarpeeseen.

    • Miia Johansson

      Joo se on kyllä totta, että puhdistusliinoja voi käyttää silloin tällöin ja reissussa kätsyjä. 🙂 Itse kuitenkin siiilti koitan vähentää kaiken kertakäyttöisen käyttämistä.

  • Linda

    En käytä meikkiä joka päivä, ja olen ajatellut että puhdistus misellivedellä riittää. Meikin poistan puhdistusöljyllä ja sen jälkeen pyyhkäisen misellivedellä että iho puhdistuisi kunnolla. Mielestäni tämä on toiminut ok mutta nyt rupesin miettimään sitä jokapäiväistä hankausta jonka mainitsit… Aamulla käytän vain vettä ja konjakkisientä joten siinäkin tulee jonkin verran hankausta :/

    • Miia Johansson

      Heippa Linda! 🙂 Kasvot olisi hyvä pestä myös niinä päivinä, kun meikkiä ei käytä, koska niihin tulee kuitenkin likaa. Samalla tavoin kuin kädet pestään eikä vaan pyyhitä – tämä esimerkki on mun mielestä toimiva ja havainnollinen. Toki käsiin kertyy enemmän likaa kuin kasvoille. Mutta tietenkin näillä käsillä kosketaan myös naamaa (toivottavasti ei näinä päivinä enää paljon) ja likaa tulee ulkoota ja vaikka mistä. Konjakkisieni on todella hellävarainen ja sopii jopa todella herkälle atooppiselle iholle.

      SEN MINKÄ UNOHDIN HYVIN TÄRKEÄNÄ ASIAN MAINITA POSTAUKSESSA: EHdottomasti myös puhdistusliinoissa kuin myös misellivesissä kannattaa katsoa mitä ne sisältävät. Alkoholi esimerkiksi inci-listan alkupäässä ei ole hyvä juttu.

  • Kaisa

    Itse “esiputsaan” kasvot meikistä pikaisesti misellivedellä kun tulen töistä. En tykkää käyttää meikkiä kotona, mutta en heti jaksa puhdistaa kunnolla. Illalla puhdistan aina toki lisäksi kunnolla. Näin etätöissä ilman meikkiä on ihan turhake tuote. 😀 mutta sitten taas joskus kun pääsee ihmisten ilmoille niin taas tulee käyttöä. Vähän masentaa tämä tilanne, en oikein edes meikkivideoita instasta katsonut kun en kotona käytä. 🙁 sen sijaan nyt kiinnostaa ihonhoito.

    • Miia Johansson

      Ooh! Mä taas tykkään meikata ihan etäpäiväänkin. Saan siitä jotenkin virkeyttä ja virtaa. <3

  • Petu

    Mä taas käytän aamuin illoin kasvoveden jälkeen hoito estettä, enkä vois elää ilman! Holika Holikan 3 seconds starterit käytössä, varsinkin se kosteuttava on taivaanlahja mun iholle ❤️

    • Miia Johansson

      Siis tiiäkkö mulla oli ihan sama ennen tuo. holikan kanssa ja ajattelin etten vois elää ilman. Sitten kurkkasin inci-listaan ja huomasin, että pärjään hyvinkin ilman. Ja näinhän siinä kävi, että kosteuttava kasvovesi riittää. Aluksi en olis voinu kuvitellakaan, että niin vetinen koostumus riittää, kun oli tottunut Holikaan. Iho on nykyään entistä parempi. Mutta makuasioita tosiaan. 😊👌

      • Petu

        Mä en niin ymmärrä noista inci-listoista, mutta oon vaan tykästynyt noihin. Tuntuu, että ihonhoito jää puolitiehen jos jätän ne laittamatta. Mut tosiaan, mielipidekysymyksiä, mä en aio luopua 😊

  • Tiina

    Paljon hyviä vinkkejä meikinpoistoon ja kasvojen puhdistukseen, mutta olisiko sinulla suositella jotain tuotetta jota voisi käyttää ripsipidennysten kanssa? Nuo balmit ja puhdistusmaidot kun ei käy (ainakaan ne mitä olen joskus kokeillut). Tällä hetkellä käytän vain geeliputsaria ja sen päälle puhdistavaa kasvovettä vanulapulla. Silmänympärysiho tuntuu monesti vähän liian kuivalta johtuen varmasti tuosta geeliputsarista.

    • Miia Johansson

      Heippa Tiina! 🙂 Mä oon kuulu hyvää tästä Neil’s Yard Remedies silmämeikinpoistoaineesta (se on öljytön), mutat en oo itse kokeillu:* https://bit.ly/2QJ5Ab7

      Itse poistaisin vaan pidennysten kanssa erikseen silmämeikin ja muulle iholle käyttäisin balmimaista niin, että poistan sen märällä konjakkisienellä, jotta sitä ei mene ripsienpidennyksiin.

  • Jenni

    Aamulla vain vesipesu + nourish londonin kasvovesi, joka on muuten huippu+ rasva, otin myös saman sarjan öljyn iltarutiiniin mukaan mikä tuo kyllä iltoihin luksusta. 😍 Töiden jälkeen tykkään pestä kasvot the skin housen lemon sorbet cleanserilla, ei jätä ihoa lähmäiseksi pesun jälkeen ja lähtee vedenkestäväkin ilman hankausta ja on hellävarainen. Joskus teen iltaisin koko kaksoispuhdistuksen, mutta tykkään pestä heti töiden jälkeen kasvot puhtaiksi jos on vaikka esim. treenit tulossa. Illalla pesasen apeironin puhdistusmaidolla + konjac sienellä. Ihoni kiittää. Ei enää pintakuivuutta tai yltiömäistä rasvoittumista. Kiitos sinun antamien neuvojen ja tuotevinkkien! Säästää myös mukavasti rahaa kun ei tarvitse enää lotrata monen eri purnukan kanssa. Kiitos! <3 Kauhean pitkä romaani tuli 😀

    • Miia Johansson

      Kiva romaani tosin silti. 😀 Mulla tuo skin house kuivatti ja pesun jälkeen iho kiristeli, mutta uskon, että mulla on kuivempi iho kuin sulla. 🙂

  • Markit

    Hei; Olipas mukava kuulla, ettei se hoitoneste ole oleellinen. En nimittäin sen käyttöä koskaan sisäistänyt 😀.
    Nämä viime postaukset ovat olleet tosi hyviä. Kulmakarvaohje on ihan viimeisen päälle. Niveakin tuli ostettua, mutta ei se pärjännyt Biothermin imeytymiskyvylle minun ihollani 😄.
    Parasta on ollut se, että ajatukset saa muuhunkin kuin viruksiin. Tämä blogisi on ollut ihan piristysruiske päivääni. Ja näitä postauksia saa ( voi ja pitää 😂) lukea aina uudelleen.
    Kiitos tosi paljon ❤.

    • Miia Johansson

      Heippa! 🙂 Kiva kuulla, että näistä on iloa. Koitan tehdä kaikkeni, että erityisesti nyt sisältö olisi extra-mielenkiintoista. 🙂

  • Sanna

    Osaisitko suositella sellaista puhdistusainetta miselliveden sijaan, joka ei ole kuivattava. Kaikki maitomaiset, mitä olen kokeillut, ovat edelleen liikaa omalle todella kuivalle iholle.

    • Miia Johansson

      Heippa Sanna! 🙂 Ootko mitä maitomaisia kokeillu? Voisko balmimainen olla vaihtoehto – sellainen veden kanssa emulgoituva?

      • Sanna

        No siis about kaikkea mitä prismasta löytyy 😄 Toki pelkkä vesipesu suihkussakin vaatii sen jälkeen koko kropan rasvauksen, joten pakko varmaan vaan todeta, ett ihoni on vaan todella kuiva ja keskittyä riittävään kosteutukseen 🤔

        • Miia Johansson

          Hmm.. vaikea siis sanoa, että mitä kokeilemasi tuotteet sisältävät. 🙂 Mutta jos ihosi on todella kuiva niin suosittelen siihen Evolven balmimaista putsaria. Sitä oon hehkuttanut paljon täällä blogissa. 🙂

  • Salsu

    Hei! Tää on kyllä sellasta tuotteiden viidakkoa ja misellivesikin siitä jännä kun osa käyttää puhdistamiseen ja osa kasvovetenä.
    Sekin on muuten jännää, että osahan tekee ihonhoitoa vain jotenkin miten ovat tottuneet, eikä aineet tee todellisuudessa iholle mitään. Tiedän monia joilla on niin hyvä iho ja he saattavat käyttää tuotteita täynnä hajusteita, ei mitään kasvovesiä käytössä ja välillä pyyhkästään jotain käsirasvaa kosteusvoiteeksi jos ei muuta ollut lähettyvillä. Olen aina tästä kauhuissani mutta huvittunut 😂 ja ihanaa heille joilla ei ole iho-ongelmia eikä herkisty helposti! Se on vaan joskus turhauttavaa ku yrittää löytää itselle parhaita tuotteita ja olla kärsivällinen.

    Tuo Nourish London vähän kiristelee mulla, niin oon ajatellu vaihtaa siihen Flow Cosmeticsin Balm to milk, se voisi olla hellempi. Mulla on epäpuhtauksiin taipuvainen, mutta kuiva iho ja käytössä jojobateepuuöljy illalla. Aamurasvana mulla on ollu Olivia Kleinin vitamin cream, josta oon tykänny, mutta mietin sen vaihtamista kesää kohti, kun sitä ei ilmeisesti sais käyttää auringossa paljoa. Voitko suositella jotain samantyylistä hinta-laatusuhteeltaan? Voinko käyttää iltaisin pelkkää kasvoöljyä? Aikaisemmin laitoin rasvaa ja öljyä, kun kuivuutta tuntui enemmän.

    Ps. Meikin alle neuvomasi Skin food on loistava! ❤

    • Miia Johansson

      Heippa Salsu! Joo, se on totta, että on jännä kuinka joidenkin iho on niin hyvä, ettei oikeastaan tarvitse miettiä mitä käyttää. Mutta silti ihoa kannattaisi kyllä hoitaa hyvin, koska vanhempana sen sitten näkee, jos ihonhoitoa on laiminlyöty. Kaikista paras anti-age on hoitaa ihoa jo nuoresta lähtien. 🙂

      Joo kokeile balsamimaista, jos tuo puhdistusmaito kiristelee. Tuo on kuitenkin parhaimmasta päästä mitä maitoputsareita kuivalle iholle löytyy. Ja joo hyvä tuo, että vaihdan Olivia Kleinin vitamin creamin pois päiväkäytöstä. Kurkkaa tää postaus kosteusvoiteista: https://miiajohansson.com/2020/01/11/paras-kosteusvoide-x5-nama-todella-hoitavat-ihoa/

      Ja joo, pelkkä öljy kyllä riittää, jos oot laittanut alle kosteuttavaa kasvovettä. 🙂

  • Saritäti

    Mitään noista en käytä mutta sen sijaan käytän tilaisuuden kertoakseni jälleen kerran, kuinka hyvässä kunnossa ihoni on, kun seuraan sinun ohjeitasi. Siis kaksoispuhdistus ja runsaasti kosteutta kasvovettä kerrostamalla. Yöksi vielä kosteusvoiteen päälle öljy. Mustapäät ovat melkein kadonneet, eikö iho juurikaan enää rasvoitu.

    • Miia Johansson

      Wauuu!! Siis niin ihana kuulla! Kaksoispihdistuksella tosiaan iho puhdistuu kunnolla ja näin saattaa mustapäätkin lähteä. 🥰

  • Sirkka Salminen

    Misellivesi oli pitkään mun luottotuote, jolla puhdistin kasvomeikin vanulappujen kanssa ennen varsinaista pesua. Sen lisäksi tarvittiin tietenkin vedenkestävän silmämeikin puhdistusaine.
    Luettuani Täydellinen iho -kirjaa innostuin puhdistusöljystä ja ostin kokeeksi Kicksin puhdistusvoin kun heidän öljy oli jo poistumassa valikoimasta. Tuli ihan nappiostos, puhdistusvoilla lähtee kasvo- ja silmämeikki eikä tarvitse hölvätä vanulappuja joiden käyttöä olin muutenkin jo pyrkinyt vähentämään! Senkun hieroo hellästi naamaa ja silmämeikkiä sormissa sulavan puhdistusvoin kanssa. Päälle pesu geelimäisellä puhdistustuotteella kasvovedellä viimeistely niin puhdasta on! Näin opiskelijalle kyseinen puhdistusvoi on juuri sopivan hintainen 2-in-1 -puhdistustuote 🙂

    • Miia Johansson

      Hieno homma. 🙂 Puhdistusvoi on mulle uusi juttu – olisiko se siis balsami? 🙂

  • Elisa

    Mielestäni mikään näistä ei ole välttämätön turhuus ihonhoidossa, koska meikinpoistoliinat ovat hyvät silloin jos vaikka reissun päällä ei ole juoksevaa vettä, että kasvot saisi puhdistettua oikea oppisesti. Tietenkään en suosittele todellakaan päivittäiseen puhdistukseen meikinpoistoliinoja. Toinen on micellivesi joka myös käy reissussa, jos ei juoksevaa vettä ole saatavilla tai sitten moni käyttää aamuisin, että saavat pikaisesti puhdistettua yön aikana kertyneet epäpuhtaudet iholta pois. Mielestäni tämä on parempi vaihtoehto kuin jättäisi kokonaan pesemättä. Myöskään hoitovesi ei ole mielestäni turhake silloin, jos ihossa on pintakuivuutta ja se kaipaa vesikosteutta, koska se tekee yhden kerroksen lisää, jonka iho voi hyödyntää sekä se aloittaa ihon hoitamisen. Kasvovesi lopettaa taas kasvojen puhdistuksen ja nykyään kasvovesiä on hyviä joita voi kerrostaa ja käyttää hoitoveden tapaan mikä on ok, mutta jos esimerkiksi ei käytä kaksoispuhdistusta mielestäni silloin kasvovesi ja hoitovesi saisi olla erikseen.

    • Miia Johansson

      Heippa Elisa! 🙂 Joo siis kasvovesiä on siis todella erilaisia. Itse en käytä puhdistavia kasvovesiä omassa ihonhoidossani, koska iho pitäisi saada puhtaaksi jo hyvillä puhdistustuotteilla. Kasvovesi on siis itseasiassa ensimmäinen askel ihon kosteutuksessa ja laadukas kasvovesi antaa iholle hyviä ja ravitsevia raaka-aineita. Jos tuntuu, että iholle jää vielä epäpuhtauksia puhdistuksen jälkeen, niin suosittelen ehdottomasti kaksoispuhdistusta, koska toisen vaiheen puhdistus putsaa ihohuokoset hyvin ja tällä välttää epäpuhtauksien kertymiset ihoon. <3 Ja ehdottomasti poikkeustilanteessa liinat on hyviä. 🙂

      • Elisa

        En siis missään nimessä tarkoittanut, että kasvoveden tulisi olla puhdistava enkä sillaista suosittelisi kenellekään sekä itsekin suosin kaksoispuhdistusta, mutta siis tarkoitin, että välttämättä hoitovesi ei ole turha vaihe omassa ihonhoitorutiinissa, koska sinulla vain hoitoveden korvaa kasvovesi. 😊 En siis tätä pahalla sano enkä sen takia mielipidettäni ammattilaisena tullut tänne kommentoimaan. Halusin, että ihmiset eivät pidä näitä tuotteita turhakkeina välttämättä sinun mielipiteesi pohjalta vaan voivat soveltaa esimerkiksi jo kotiin ostetetut meikinpoistolaput ja ottaa ne reissuun mukaan! 😊

  • Henriikka

    Tuo kustannusjuttu on kyllä hyvä pointti, samoin kuin tietty kertakäyttöisten asioiden käytön vähentäminen. Silti itse olen päätynyt käyttämään (L300:n halpaa) misellivettä juuri kustannussyistä tehostamaan kasvojen putsausta puhdistusmaidon ohella. Kun on herkistynyt/allergisoitunut useammalle (valitettavan usein myös luonnonkosmetiikassa käytetylle hajusteelle ja ainesosalle) ja iho on muutenkin reaktiivinen, niin rahaa menee helposti hukkaan ihan hirveästi sopivien tuotteiden etsimisessä.

    • Miia Johansson

      Heippa Henkriikka! 🙂 Joo, se on totta, että niin synteettisessä kuin myös luonnonkosmetiikassa saattaa olla allergisoivia raaka-aineita. Sen vuoksi mä suosittelen erityisesti herkästi reagoivalla iholla käyttämään tuotteita, joiden inci-lista on mahdollisimman lyhyt ja tuote ei mielellään sisällä paljon jos ollenkaan mitään turhia täyteaineita. Olivia Klein on sellainen merkki, jossa ei ole niitä luonnonkomsetiikan joitakin allergisoivia säilöntäaineita vaan sen sijaan niissä on synteettinen säilöntäaine. Muuten tuotteet sisältääkin paljon hyviä luonnon tuotteita. <3

  • Nina

    Moikka. Sun blogi on kyllä tosi inspiroiva, kiitos siitä! Olisiko sulla vinkkejä (esi)teini-ikäisen ihonhoitoon? Tytär ei vielä meikkaa, mutta pikkuhiljaa iho alkaa osoittaa merkkejä siitä, että sitä voisi hoitaa muutenkin kuin vesipesuilla. Olisiko tästä jopa postausvinkiksi 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa Nina! 🙂 Joo, hyvä postausidea. Ensiapuun tässä varmasti hyviä tuotteita ja Twistben juttua teini-ikäisen ihonhoidosta:* https://bit.ly/2UMe3Me

  • Herkkäihoinen

    Eihän tässä jutussa ollut mitään oikeaa faktaa, mielipidettä vaan josta on tehty “totuus”.

    • Miia Johansson

      Kyllä nää on ihan faktaa, että näitä et tarvitse ihonhoidossa, pärjäät vähemmillä tuotteilla ja säästät rahaa sekä luontoa.

      Otetaas nyt sitten taas se positiivisuusvaihde päälle täällä blogin puolella, pliis. 😊

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram