#MUUTOSMAANANTAI – raikas iltameikki

16.03.2020

Tykkään todella paljon sellaisesta kombosta, että iho on raikas ja kuulas ja silmämeikki ja/tai huulimeikki on voimakas. Riippuu aivan ihotyypistä ja siitä miten ihoaan on hoitanut, että onko tällainen kombo täysin mahdollista. Tämän päivän mallilleni Tuulialle tämä on mahdollista, koska hänen iho ei rasvoitu tai kuivu päivän aikana.

Tiesittekö muuten, että itselläni ei ole aina ollut hyvä iho. Olen saanut sen tähän kuntoon vasta noin viimeisen vuoden aikana. Nykyään “kuuntelen” ihoani hyvin ja osaan katsoa aina mitä se tarvitsee. En olisi muutama vuosi sitten voinut edes kuvitella, että käyttäisin todella ohutta meikkivoidetta ja se vielä pysyisi koko päivän. Jopa parin vuosikymmenen ajan olin aiheuttanut itselleni jättimäisiä finnejä otsaan ja leukaan, pintakuivuutta erityisesti nenän ympärille ja keskelle otsaa sekä T-alueen voimakasta rasvoittumista. Eli kyllä – ihonhoidolla on todella suuri merkitys siihen miltä meikkivoide näyttää ja mitä meikkivoiteita voi edes käyttää.

Kannattaa siis tarkistaa, ettet aiheuta itsellesi iho-ongelmia yksinkertaisesti väärillä ihonhoitorutiineilla. Tähän löytyy blogista yksinkertainen opas, jonka löydät TÄSTÄ.

TUULIAN MEIKISSÄ KÄYTETYT TUOTTEET

SILMÄMEIKKI:

Tuulia on tottunut käyttämään luomiväreinä melko neutraalin ruskeita sävyjä, joten päätin laittaa hänelle todella lämpimiä luomivärisävyjä Urban Decayn Backtalk -paletista. Koska paletissa ei ole mustaa sävyä, lisäsin mustaa *Anastasian Soft Glam -paletista. Upea hehku luomella on *Hour Glass Scattered Light Glitter Shadow sävyssä Reflect, joka on helpoin lisätä sormin. Rajauksiin laitoin *Maybellinen mustan geelirajauksen. Ripsitupsuina käytin lopulta palasiksi leikattuja irtoripsiä, koska Tuulia pystyy kantamaan rohkeampiakin ripsiä.

Lisäksi käytin hieman poskipunaa luomivärinä. Tätä kannattaa kokeilla, jos ei halua ostaa erikseen luomivärejä tätä tarkoitusta varten. Käytin tässä *Boho Cosmeticsin poskipunaa sävyssä Lie de Vin.

KASVOMEIKKI:

Meikkivoiteeksi laitoin *Madaran Skin Equal meikkivoiteen, jonka koin tosin Tuulian kohdalla melko hankalaksi sävyjen suhteen. Meikkivoide on koostumukseltaan aivan ihana, mutta sävyvalikoiman olen tässä pikkuhiljaa todennut entistä hankalammaksi. Todella monen iho on punoittava ja punaisuus on helppo peittää keltaiseen taittavalla meikkivoiteella (ellei ihon pohjasävy ole vahvasti punaiseen taittava – ihon punoitus on eri asia). Ruskettuneelle sävy 40 on nappi ja talven vaalealle sävy 20 on sävytasoltaan hyvä, mutta monelle aivan liian punainen ja kasvot jäävät helposti läkähtyneen näköisiksi. Sävy 30 on vahvasti punertava, joten se ei ollut vaihtoehto. Tämän vuoksi sekoitin Tuulialle sävyjä 20 ja 40 ja sain ihan ok pohjan. Tosin jos tarkemmin katselet ennen ja jälkeen kuvia, niin ehkä huomaat, että leuan punaisuus ei kunnolla peittynyt.

Peitevoiteena käytin Tukholman Sephorasta ostettua Kat Von D:n peitevoidetta, koska tämä on taas yksi harvoista brändeistä, jolta löytyy punaiseen taittavaa peitevoidetta. Punaiseen taittava peitevoide näyttää usein raikkaammalta silmien alla. Puuterina käytin *Sensain irtopuuteria.

HUULET:

Huulissa Tuulialla oli jo valmiina oma puna ja se on minunkin yksi huulipunasuosikkeja Pretty by Flormarilta ja sävyssä 02. Merkin tuotteita myydään Tokmannilla.

P.S. Vallitsevan tilanteen vuoksi muutosmaanantait jäävät tauolle. 

  • Niina P.

    Heips Miia, olet tähän mennessä aloittanut jokaisen muutosmaanantain “haukkumalla” tai vähättelemällä itseäsi, vaikka olet upea nainen! Voisit ehkä kiinnittää tähän jatkossa huomiota? 🙂

    • Miia Johansson

      Oih! En olekaan huomannut. En ole kyllä mielestäni itseäni haukkunut. Piti ihan mennä lukemaan edellisiä postauksia. Olen näissä muutoksissa vaan hyvin kriittinen omaan työskentelyyni, koska olen saanut niin paljon palautetta siitä miten nämä olisi parempi tehdä. Tosiaan vielä harjoittelen ja testailen, että mikä on paras. 😊

      • Taija

        Tarkoittaa varmaan noita videostooreja, kun aina aluksi kommentoit, kuinka kauhealta näytät/rusketuksesi näyttää. 🙂

        • Miia Johansson

          Aijaaa.. okei. No hei itseironiaa vähän. 😂 Ja kuudesta muutoksesta neljä on kuvattu samana päivänä. Mun mielestä on tervettä nauraa itselleen ja omille rusketusmokille. 😅

  • Charming Nails

    Harmi että muutosmaanantai jää paussille mutta ymmärrettävää se toki on, onneksi voit kuvata omia stooreja, eilisen live oli ihan mahtava! Upea meikki ja kauniin hehkuva iho, kaunis ja iloisen oloinen malli 🙂

    • Miia Johansson

      Tuulia on joo ihana 🥰

  • Markit

    Hei; Kyllä on ihana katsoa iloisia kasvoja, jossa silmät hymyilevät. Meikin kanssa hymyilevät silmät sädehtivät. Ihan teki mieli hymyillä takaisin. (3xhymyillä…sallittaneen). 😀

    • Miia Johansson

      Joo siis Tuulialta tulee hymy niin luonnostaan 😍

  • Venla

    Mitä sitten jos iho meikin alla kuivuu päivän mittaan ja ihonhoito on kunnossa? Juurikin Madaran meikkivoiteen alla himpun kuivahtaa niin että näkyy vaikka öljyllä ja kasvovedellä ym kunnolla pohjustaakin että heti laittamisen jälkeen on kyllä kuulas ja kaunis.

    • Miia Johansson

      Hmm.. kuivuuko sulla päivän aikana iho myös ilman meikkiä? Ja entä ootko kokeillu jotain vielä hoitavampaa meikkivoidetta? 😊

  • Jossu

    Todella kaunis meikki! Niinkuin sanotaan että taitava meikki tuo parhaimmat puolet esiin niin tässä se nyt on todistettu!!

    • Miia Johansson

      Voi kiitos Jossu! <3

  • Saara

    Moikka, osaisitko neuvoa tuon Bybin Babe Balmin käytössä? Ostin sen testimielessä ja haluaisin käyttää sitä myös putsarina. Kuvauksen mukaan sen pitäisi toimia siihenkin, mutta miten? Levitin sitä kuivalle iholla ja pyörittelin kosteilla sormilla. Eihän se mihinkään kasvoilta enää irronnut ilman kojak-sientä :D. Oisko vinkkejä vai kuuluuko sen edes lähteä kunnolla? Käytin sitä siis ainoana putsarina, joten olisi kiva, ettei lika jää sen voiteen mukana kasvoille puhdistuksen jälkeen :D.

    • Miia Johansson

      Heippa Saara! 🙂 Aa joo.. sitä voi käyttää kyllä putsarina, mutta itse henk koht koen, että menee hyvä voide siinä hukkaan. Eli miten saat sen toimimaan: Pyörittele kasvoilla niin pitkään kunnes kaikki lika ja meikki on lähtenyt kunnolla liikkeelle. Sen jälkeen sun pitää poistaa se esim musliiniliinalla. Eli tämä voide ei ikävä kyllä ole emulgoituva tuote eli ei muutu siis maitomaiseksi veden kanssa ja ei siis lähde myöskään vedellä. Eli tämä toimii samalla tavoin kuin esim Luonkos öljykakut.

  • Jelena

    Moi, millä tuon kajalin saa pysymään tuolla ripsirajassa, yläripsien alla? itsellä se leviää alas ns. vesirajaan rumannäköisesti. Kokeilussa on tuo suosittelemasi isadoran kajali sekä Buxomin kajal ja kumpikin menettelee samoin.

    Madaran omassa nettikaupassa näyttää olevan kaikki tuotteet -30% alessa. Josko tässä saa sen verran kertoa.

    • Miia Johansson

      Heippa Jelena! 🙂 Luit ajatukset.. kirjoittelinkin juuuri tästä seuraavaan postaukseen. Tosiaan kaikilla ei vaan yksinkertaisesti pysy rajaus vesirajassa. Voithan kokeilla sen rajauksen kiinnittämistä luomivärillä, mutta voi olla vähän inhottavan tuntuinen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram