TUUHEA TYVI ILMAN TUPEERAUSTA

19.02.2020

*Sisältää mainoslinkin.

Saan usein kysymyksiä, että miten saan pysymään hiukset tuuheina? Kampaajani vinkkasikin todella hyvästä tuotteesta, johon ihastuin heti ja siitä voisi olla teillekin apua. Tähän mennessä olen vaan raivoföönannut ja tupeerannut, mutta nyt löytyi aivan ihana Sebastianin tuote, jolla tyvi pysyy koholla eikä tunnu liimaiselta.

Sebastianin tuotteet ovat muutenkin aivan huippuja ja brändiltä löytyy esimerkiksi todella hyvä tuote kiharoiden alle. Se on monen maskeeraajankin suosikki, koska sillä kiharat pysyy. Kirjoitin aiheesta pari vuotta sitten tässä postauksessa: Kuinka tehdä erotellut lainekiharat.

*Sebastian Texture Maker on tämä loistotuote tuuhean tyven luomiseen. Tämä suihke laitetaan kosteiden hiusten tyveen ennen föönausta. Kun hiuksia siirtelee föönäuksen aikana puolelta toiselle, niin tyvestä tulee todella tuuhea. Eli ei tarvitse osata föönata kuin ammattilainen vaan näin helpolla saa saman tuloksen kotona. Itsehän haluan tyveä vain hieman koholle, kuten kuvassa näkyy, mutta tuotteella on helppo tehdä myös tuuheampikin tyvi.

En ole siis mikään huippu hiusosaaja, mutta osaan kyllä tehdä kampauksia ja laittaa hiuksia, koska se on maskeeraajan työssä vaatimus. Tähän mennessä olen käyttänyt vaan kuiviin hiuksiin suihkuteltavia tekstuurisuihkeita, jotka ovat jotenkin jääneet todella tahmeiksi ja takkuisen oloisiksi. Toki tällaiset ovat hyviä kestävän kampauksen pohjalle, mutta en halua sitä tunnetta arkeen. Sebastianin suihke taas nostaa tyveä, mutta jättää hiukset muuten ilmaviksi. Tyvessä tuntuu vaan hitusen, että siellä on jotain.

Onko teillä kokemusta tästä tuotteesta? 

P.S. Postauksen huulipuna on *Ere Perezin Beetroot Cheek and Lip Tint sävyssä Fun. Nämä punat ovat samantyylisiä kuin korealaiset vesimäiset huulituotteet usein nimeltään lip stain eli huuli tahra. Näiden sävy niin sanotusti tahraa huulet ja pysyy todella pitkään. Päälle voi jopa laittaa huulirasvaa ja sävy ei lähde helposti pois. Jotta tällainen puna näyttää hyvältä, on huulet ensin hyvä kuoria.

  • Minna

    Moikka! Mitä huulipunaa sinulla on kuvassa? Ihanan raikas!

    • Miia Johansson

      Kiitos! <3 Aa vitsit unohdinkin tuon merkata. Laitan sen tuohon postauksen loppuun. 🙂

  • Lumi

    Kuivattaako tämä miten päänahkaa, käytätkö joka pesun jälkeen? 🙂

    • Miia Johansson

      No mulla on muutenkin jo atopiasta kuiva päänahka, mutta en oo huomannu ainakaan pahenemista. 🙈 En laita ihan aina.. riippuu vähän miten haluan laittaa hiukset. Onhan tässä denaturoitu alkoholi kakkosena inci-listalla, kuten aika monessa tekstuurisuihkeessa.

      • Lumi

        Okei. Mietin vaan sitä, kun tuote kyllä kiinnostaisi, mutta itsella seborreaa päänahassa ja ajoittaista kutinaa, päänahka muutenkin reagoi helposti erilaisiin hiustuotteisiin, että miten reagoisi tuohon sitten, herkistäisikö päänahkaa entisestään. :/

        • Miia Johansson

          Joo, no en ehkä laittaisi mitään ylimääräistä sitten päänahkaan. Toisaalta en muista oliko tässä tuotteessa öljyjä, joka on se seborrean “vihollinen”.

  • Markit

    Heippa; Juuri tuollaisen tuotteen haluan, koska lättänähius pitää saada päänahasta irti. No reippaasti googlettaan kivijalkakauppoja. Jotenkin päädyin sivulle, jossa kerrottiin säilöntäaineesta Polyaminopropyl Biguanide. No sitten tutkimaan Sebastianin inci- listaa. Kerrankin minäkin tutkin ja siellä tuo viimeisenä oli. Yritin selvittää, onko se nyt kielletty/ kielletään ja mistä tietää, kuinka monta prosenttia sitä on tuotteessa, hyvin vähän ja sitten olisikin hyväksytty. Jossain luki, että jos kosteusvoiteessa, niin ei kannata joka päivä käyttää. Jossain tieto, että spray- muodossa ei pitäisi käyttää. Siis, miten voi tietää, kuinka paljon tuote sisältää esim. nyt tuota säilöntäainetta? Enkä edes muista, miten päädyin penkomaan tuota asiaa. Kuvittelisin, että tuo on turvallinen tuote, mutta nämähän on vaikeita juttuja 😣.

    • Miia Johansson

      Hyvä Markit! Kurkkasin EU:n kemikaaliviraston sivuilta ja saa käyttää alle 0,1% tuotteessa, mutta sanottiin ainesosan olevan karsinogeeninen. Mulle taas uusi säilöntäaine, josta en ole kuullut. Huoh.. on tää kyllä mielenkiintoista.

    • Miia Johansson

      Pakko vielä lisätä, että joo hyvä tuote, mutta nyt ärsyttää etten tutkinut raaka-aineita tarkemmin. Sallittu on siis käyttää alle 0,1%, mutta miksi senkään vertaa, jos raaka-aine on vähääkään epäilyttävä. Tässä tullaan taas siihen, että kuinka tärkeää on itse tutustua inci-listaan, jota en ole itse henk koht taas niin tehnyt hiustuotteissa. Niissä oon pääsääntöisesti käyttänyt luonnonkosmetiikkaa lukuunottamatta kampauksien tekemistä.

      • Markit

        Älä nyt ärsyynny, katsos sinulla on niin paljon eri purkkeja, ettet millään voi jokaisen inci- listaa tutkia. Ja kenenhän ansiota se on, että tunnen sanan inci ja vielä tutkin sitä! Että Miia taputtaa taas olkapäähänsä, hyvä Miia😄. Mutta on se aika homma tutkia, kun törmää ” viisailla” sivuilla erilaisiin arvioihin. Pitääkin muistaa tuo EU: n kemikaalivirasto.

        • Miia Johansson

          Hih.. no ehkä vähän ärsyttää. 😀 Mutta hyvä, että ollaan kaikki yhdessä tässä samassa veneessä ja autetaan toisiamme. <3

      • Lumi

        Aiotko käyttää tuotetta jatkossakin ja voisitko yhä suositella sitä tuosta ainesosasta huolimatta? 🙂

        • Miia Johansson

          Heippa 🙂 Hyvä kun otit asian puheeksi, sillä katsoin onko tuota tuossa Suomi-versiossa ja ei ole. Eli jatkan käyttämistä. Muussa tapauksessa en olisi jatkanut.

    • Lotta

      Mun pullossa ei ole sitä 🤷🏼‍♀️

  • Aino

    Alkaako päänahka kutiamaan tästä tuotteesta tai ”tukkiiko” samalla tavalla kun kuivashampoo? 🙂

    • Miia Johansson

      Mulla ei ainakaan. 🙂 Mutta nää on tietty yksilöllisiä juttuja. Jos nyt tarkasti inci-listaan katsoo, niin eihän tuo nyt mitään luonnon hoitavuutta ole. 😀

  • Nanni

    Raivoföönannut 🤣 en kestä miten hauska sana.
    Mää oon alkanut viruttamaannhiukset lopuksi todella kylmällä vedellä, hiustenpesuväli on pidentynyt eikä hiukset tunnu enää niin lättäniltä kuin ennen.

    • Miia Johansson

      Ooh! No tätä mä testaan ehdottomasti! <3

  • Roosa

    Hei, kannattaa kokeilla Four Reasons Professional sarjan Body Boost tuotetta! Loistava tuuheuttaja, kuiviin hiuksiin. Eikä jätä hiuksia tahmeiksi tai takkuisiksi! Tuote on myös 100% vegaaninen ja pakkaus on kierrättysmateriaalia. 😍

    • Miia Johansson

      Okei 🙂 Tiedätkö tarkemmin raaka-aineista? Vegaanisuus ei kuitenkaan kerro paljon. 🙂

  • Anna

    Hei entäs mitä luomiväriä tässä on? Ihanan raikas ja hentoinen pinkki <3

    • Miia Johansson

      Heippa Anna! 🙂 Tein itseasiassa tämän lookin viime viikolla stooreissa. Taisi olla Tom Fordin nestemäinen luomiväri. 🙂

  • Joshua

    Oletko huomannut tällä vaikutusta hiusten rasvoittuvuuteen?

    • Miia Johansson

      Aika samanlailla rasvottuu mulla tämän kanssa hiukset vaikka tekeekin tuuheammaksi. Meinaan silloin kun pidän hiukset luonnonkiharalla niin voin olla vaikka 4-5 päivää pesemättä ja yhdistän sen ehdottomasti siihen, että hiukset on enemmän koholla plus en räplää niitä niin paljon. 😅

  • Essi

    Oletko kuullut/kokeillut Four reasons nature sarjasta ja etenkin Texture Mist-suihkeesta? Lupailee samaa kuin tuo Sebastian, luonnonkosmetiikkaa (tuotteiden sisältö väh. 95% luonnosta peräisin)ja kotimaassa valmistettu 🙂
    inci:
    Aqua, Sodium Polyitaconate, Caprylyl/Capryl Glucoside, Citric Acid, Glycerin, Sodium Dehydroacetate, Sodium Benzoate, Hippophae Rhamnoides Fruit Juice, Limonene, Linalool, Tilia Tomentosa Extract, Geraniol, Benzyl Salicylate, Citronellol, Citral, D-Limonene, Potassium Sorbate, Prunus Armeniaca Fruit Extract, Parfum.

    • Miia Johansson

      Heippa Essi! 🙂 En ole kokeillut. Mutta siis mainostavatko he tosiaan tuota luonnonkosmetiikkana, jos raaka-aineista ei kuitenkaan kaikki ole luonnonkosmetiikkaa? En tunne ihan kaikkia ainesosia vielä, joten en ole täysin varma onko nuo kaikki luonnon raaka-aineita.

      • Essi

        Tämä kuvaus kopioitu brändin omilta sivuilta:

        “Nature-sarja valmistetaan kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti Suomessa. Siksi se on hyvä valinta sekä sinulle että ympäristölle. Tuotteiden sisältö on vähintään 99 % luonnosta peräisin – koostumuksemme ja tehoaineemme ovat aidosti luonnonmukaisia ja myös vegaanisia. Four Reasons Nature on luksusta, jonka luonto on luonut hiuksillesi.”

        “Sarjalla on ECOCERT® Cosmos Natural -sertifikaatti, eli voit luottaa raaka-aineiden luonnollisuuteen sekä tuotantoprosessien ja pakkausten ekologisuuteen. Nature on eettistä luksusta, joka ottaa myös ympäristön huomioon.”

        Tuo aiemmin mainitsemani 95% luonnosta peräisin onkin päivittynyt nyt jossakin kohti tuohon 99%. Olen itse noissa inc-asioissa ihan noviisi, mut jotenkin tuo ekologisuuden huomiointi tässä kiinnostaa 🙂

        • Miia Johansson

          Heippa Essi! 🙂 Okei, no jos on sertifikaatti, niin sitten ok. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram