20-LUVUN KAUNEUDEN TRENDIKATSAUS – 5 ENNUSTUSTA

06.02.2020

fresh skin makeup

*Sisältää mainoslinkin.

Uudella vuosikymmenellä kauneuden trendit ovat ottamassa yhä enemmän vauhtia purjeisiin sosiaalisen median avulla. Tietoisuus kasvaa. Ympäristöasiat tulevat painamaan vaakalaudalla entistä enemmän. Odotan vaan sitä, että vihdoin tajutaan kosmetiikassa olevan paljon enemmän ympäristölle haitallisia raaka-aineita kuin vähän aikaa sitten kohutut mikromuovit. Näistä ongelmallisista aineista mainittakoon silikoni, joka ei ole biohajoava raaka-aine. Silikonia käytetään aina shampoista kasvovoiteisiin asti ja kaikkea siltä väliltä.

Tässä oma trendikatsaukseni vuodelle 2020. Kauneusbloggaajaurani alkutaipaleella tein myös ennustuksia tulevaisuuden kauneustrendeistä, ja niistä kolme on käynyt toteen. Joskin kiharat tulivat curly girl metodin muodossa. Voit lukea vanhat ennustukseni TÄSTÄ.

HUOM! Seuraavat kohdat ovat omia ennustuksiani ja arveluitani kauneusalan ja sosiaalisen median ammattilaisena. Taustalla ei siis ole tutkimusta. 

1. LUONNOLLINEN VANHENEMINEN VS KAUNEUSOPERAATIOT

Kauneusoperaatiot eivät tule häviämään mihinkään vaan uusia operaatioita ja tekniikoita tulee kokoajan lisää, vaikka samaan aikaan luonnollista ikääntymistä aletaan ihannoimaan entistä enemmän. Tämä kuitenkin jakaa porukkaa jonkin verran kahtia, joka on näkyvissä hieman jo tänä päivänä. Olemme tottuneet näkemään itseään kauneusleikkauksilla korjaavia julkkiksia ja some-tähtiä, mutta samalla brändit ottavat tavallisia naisia kampanjamalleiksi. Todella mielenkiintoista nähdä mihin tämän menee.

Sosiaalisessa mediassa tullaan arvostamaan yhä enemmän aitoutta niin persoonallisuuden kuin ulkonäönkin suhteen. Kovaa vauhtia teini-ikään tulevat lapset ovat tosin eläneet some-maailmassa ja se varmasti vaan lisää nuorten naisten ja miesten ulkonäköpaineita. Ainoa hyvä puoli tässä saattaa olla se, että nuoret alkavat panostamaan enemmän ulkonäköön myös terveellisen ruokavalion sekä liikunnan suhteen.

jeffree star jaw breaker palette

2. MIESTEN KAUNEUSTUOTTEET

Myös miehet voivat meikata. Miesten ihonhoitobrändejäkin on vielä todella vähän, joten niiden kasvavaan businekseen tulee varmasti rinnalle vielä enemmän miesten meikkejä.  Tulevaisuuden hetero/homo-lokerointi tulee hiljalleen menettämään merkityksensä ja siksi meikitkin ovat tervetulleita. Sukupuolineutraaleja meikkejäkin varmasti tulee useampia, mutta uskon miesten kauneusbusineksen olevan vielä suurempi.

Peitevoiteet, kulmageelit ja aurinkopuuterit ovat varmasti ne, joista lähdetään liikkelle.

3. YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLINEN KOSMETIIKKA

Tällä hetkellä rapakon takana puhutaan paljon puhtaasta kosmetiikasta (Clean Beauty), mutta olen jo muutamaan kertaan kuullut sanat Blue Beauty. Tämä tarkoittaa vesistöjämme suojelevaa ja säästävää kosmetiikkaa. Enää ei siis vaan puhuta luonnonkosmetiikasta ja siitä onko tuote hyvä meille itsellemme. Nyt puhutaan myös siitä onko kosmetiikka hyväksi ympäristöllemme. Miten tuotteet valmistetaan, miten pakkaukset kierrätetään ja mitä huuhdomme lavuaarista alas?

VIHERPESU: Koska ympäristöasiat ovat jo nousseet kuluttajien tietouteen, niin markkinoijat tietenkin käyttävät tätä häikäilemättä hyväksi. Tämän vuoksi myös tulevaisuudessa olemme itse vastuussa siitä, että ostammeko oikeasti ympäristöystävällistä kosmetiikkaa. En ikävä kyllä usko viherpesun häviävän mihinkään tälläkään vuosikymmenellä, ellei siihen puututa EU-tasolta asti. Työstän tällä hetkellä postausta, jossa kerron erilaisia tapoja bongata tuotteesta viherpesun. Kaikista yksinkertaisin tapa tehdä viherpesua on käyttää markkinoinnissa jollain tapaa sanaa luonnollinen tai orgaaninen, vaikka tuote olisi vain tavanomaista synteettistä kosmetiikkaa. 

4. IHONHOIDON MINIMALISMI

Korealainen ihonhoitorutiini toi mukanaan Suomeenkin hetkellisesti suositun kymmenvaiheisen ihonhoitorutiinin. Kuulemani mukaan Koreassakin ollaan alettu rauhoittumaan tämän kanssa. Olen kuitenkin iloinen tästä ihonhoidon korealaisesta buumista, koska se on saanut monet hoitamaan ihoaan paremmin.

Tulevaisuudessa ja tänäkin päivänä on havaittavissa ihonhoidon minimalismia, jota itsekin promoan. Hellävaraisella pesulla, kosteuttavalla kasvovedellä ja laadukkaalla öljyllä pääsee todella pitkälle. Tähän päälle lisäisin vaan hellävaraisen kuorinnan. Voit lukea lisää ihonhoidon perusteista TÄSTÄ.

Mutta tuotteiden määrä ei ole se ainoa minimalismin merkki. Tuotteiden ainesosalistat myös lyhenevät ja sehän tarkoittaa vaan enemmän aktiiviaineita yhdessä purkissa, jos kyseessä on siis laadukas tuote.

Tämä kaikki minimalismi liittyy tietenkin myös ympäristöasioihin, koska vähemmällä tuotemäärällä jätettä tulee vähemmän.

5. PERSOONALLISUUS MEIKISSÄ

Mitä enemmän suvaitsevaisuus saa jalansijaa niin sitä enemmän se alkaa näkymään myös meikissä, hiuksissa sekä vaatteissa. Uskoisin, että jo tänä vuonna aletaan näkemään meikissä pieniä värin väläyksiä värillisen kajaalin tai luomivärin muodossa. Glitter on jo tullut jäädäkseen, joten tällaiset pienet värin ja hohteen pläjäykset tulevat varmasti olemaan suosittuja myös pikkujoulukauden ulkopuolella. Tänä vuonna uskon pastellisävyisten luomivärien tulemiseen, joita näkyy luomillani tämän postauksen kuvissa.

Mitä luulette, että osuvatko nämä ennustukset oikeaan? Onko teillä jotain omia ennustuksia?

P.S. Tämän postauksen lookin tein muutama päivä sitten Instagram-stooreissa. Silmissä on *Jeffree Star Jaw Breaker -paletin sävyjä, huulissa *Jane Iredalen rajauskynää sävyssä nude ja päällä *Smashboxin superkiiltävää huulikiiltoa, joka pyörii myös helmikuun suosikeissa.

  • Jutta

    Toivottavasti erityisesti kohdat 1-3 toteutuu! Näin juuri tavaratalon meikkiosastolla töissä miehen, jolla oli kunnon meikit naamassa ja mietin, että toisaalta miksi meikkaaminen olisi vain naisten etuoikeus ja sallittua vain naisille.

  • Arja

    Sä osaat tehdä niin kauniita meikkejä itsellesi! Voi osaisipa itsekin..

  • Ama

    Toivottavasti trendeihin glitterien ja hohtavien luomivärien osalta alkais myös isot merkit suosia biohajoavuutta. Mua niin kyrsii kun jengi hehkuttaa glittereitä ja vastaavia tajuamatta ollenkaan, että nehän on muovia! Hirveintä on suihkugeelit ja naamiot (esim Glam Glow) jotka Pestään viemäristä alas kun ne pitäisi muistaa aina poistaa oikealla tavalla roskiin… Aarrgh!!!

    • Miia Johansson

      Ama.. siis superhyvä huomio! Mun pitäs aina muistutella tästä. Et pyyhkii ensin glitterit pois. Tai tietty mielummin biohajoavaa glitteriä. Muuten mistäköhän raaka-aineista biohajoava glitter on tehty? 🤔

      • Ama

        Niissähän käytetään kasviselluloosaa muu muassa, ainakin mitä Glitternisti käyttää/myy, tsekkaa niiden verkkokaupasta tiedot. Myös Twistbeellä oli aiheesta hyvä juttu. Suosittelen tutustumaan.

        • Miia Johansson

          Löysin mielenkiintoista tietoa biohajoavasta glitteristä vaikka itse ainesosaluetteloa en löytänyt. Ainakin glitternistin Eco-glitterit ovat 90% biohajoavia, eli mikä onkaan näiden biohajoavien glittereiden pointti? 🤔

          Tässä glitternistin sivuilta lainaus:

          ”Vaikka Ekoglitter luokitellaan biohajoavaksi, se sisältää maksimissaan 8% styrene acrylatea, joka on muovia ja toimii ekoglitterissä kaikkien muiden aineiden yhteen kiinnittäjänä, eräänlaisena kuorena.”

          Eli biohajoava glitter ei ole täysin biohajoava, koska sisältää muovia. Eli se ei kuulu viemäriin, joka myös glitternistin sivuilla mainitaan. Miksi siis tästä glitteristä voidaan käyttää sanaa biohajoava?

          Siis on pakko sanoa, että mulla hajoaa kohta näihin kuluttajaa harhaan johtamisiin pää. Varmasti moni luulee, että biohajoavaa glitteriä voi laskea viemäristä alas. Niin mäkin luulin, kunnes jaksoin edes minuutin tutustua asiaan. 😣

        • Miia Johansson

          Niin ja lisään vielä tuohon edelliseen, että joo ovat kyllä parempi vaihtoehto kuin normi glitter, mutta en tosiaan ymmärrä tätä kun niissä on muovia, että miksi niistä voi sanoa, että ovat biohajoavia. Mutta selvitän asiaa..

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram