5 SYYTÄ LÄHTEÄ TALLINNAAN TYTTÖJEN RISTEILYLLE

26.01.2020

*Matka saatu.

Olin alkuviikosta kahden päivän pressireissulla Tallinnassa. Mukana oli sekalainen jengi kauneustoimittajia ja bloggaajia. Olin todella innoissani kyseisestä matkasta, koska olen käynyt Tallinnassa paljon työni puolesta. Tosin silloin matkat taittuivat lentäen lentoemännän hommissa. Paljon maita ja kaupunkeja nähneenä Tallinna onkin ehdottomasti yksi lemppari kohteeni Euroopassa.

Rehellisesti sanottuna jännitin laivamatkaa, koska olen kerran ylittänyt meren laivalla ja paatti oli täynnä toinen toistaan kännisempiä keski-ikäisiä ihmisiä. Tallink Megastarilla lahden ylitys oli aivan päinvastainen kokemus ja nautin matkasta todella paljon. Reissu oli itseasiassa niin mukava, että aloin suunnittelemaan uutta reissua Tallinnaan ja muualle Viroon ensi kesälle.

1. RENTOUTTAVA SUOMENLAHDEN YLITYS

Olin todella yllättynyt kuinka helppoa laivamatkustaminen Tallinnaan onkaan. Hyppäsin suoraan ratikasta laivaan hienon uuden terminaalin läpi. Meille oli varattu paikat Tallink Megastarin business loungeen, jossa voi nauttia rauhassa koko matkan ajan joko aamupalaa tai vaikka illallista juomineen. Jos oikein katsoin, niin business lounge -liput maksavat siinä 50-60 euron luokkaa per henkilö, joka on kyllä sen arvoinen, jos ruokaa ja juomaa tulee nautittua. Lisäksi lounge on todella rauhallinen ja viihtyisä.

2. KAUNEUSHOIDOT

Tunnetusti Tallinnassa on kaikki edullisempaa ja sama pätee myös kauneushoitoihin. Tämä siis kannattaa ehdottomasti sisällyttää tyttöjen reissuun ja varata vaikka spa-hotelli tai mennä erikseen kauneushoitolaan.

Itsehän olen se outolintu, joka ei pidä kauneushoidosta, mutta minullekin kyllä löytyy omat kauneushoitoni Tallinnassa. Olen nimittäin käynyt Tallinnassa hammaslääkärillä. Hammastarkastus maksoi vain 40€ ja hammaskiven poisto 20€ (nämä hinnat uuden hinnaston mukaiset). Kävin myös valkaisemassa hampaani 150€:lla. TÄSTÄ vanhasta postauksesta näet valkaisun lopputuloksen ja hammaslääkärin nettisivut.

3. SHOPPAILU JA UUDET MIELENKIINTOISET BRÄNDIT

Itsehän suosin aina paikallisia suunnittelijoita, joten kierrän myös Tallinnassa kaikki kansainväliset ketjut kaukaa. Onneksi Tallinna onkin pullollaan innovatiivisia ja lahjakkaita paikallisia suunnittelijoita ja brändejä, joten ostettavaa kyllä riittää sisustuksesta vaatteisiin ja luonnonkosmetiikkasta koruihin. Parhaat shoppailupaikat löydät tästä Mami Go Go:n blogipostauksesta.

Meille esiteltiin Tallinnassa ainakin itselleni uusia kosmetiikkabrändejä, joista erityisesti mieleen jäi tämän postauksen kuvissa esiintyvä Tilk. Brändin edustaja Pille kertoi meille tästä ihanasta luonnonkosmetiikan brändistä, jossa tuotteiden yrtit kerätään käsin joka vuosi Saaremaalta perheen ja ystävien voimin. Olen käyttänyt nyt muutaman päivän saamiani tuotteita ja olen täysin ihastunut näihin moussemaisiin kosteusvoiteisiin ja kasvoja pehmentävään kasvoöljyyn. Inci-lista on tietenkin musiikkia korville. Omat suosikit ovat Renegerate Me kasvoöljy sekaiholle, Spoon me yövoide ikääntyvälle iholle ja Regenerate Me päivävoide sekaiholle. Brändin käsivoide on myös todellista luksusta. Tuotteet ovat edullisia ja niihin saa ilmaisen toimituksen, kun ostaa yli 50:llä eurolla. Pyysin teille myös 20% alekoodin, joka on miiajii (voimassa 2.2.2020 asti). Brändin tuotteet ovat harvoin alennuksessa, joten tämä on todella ainutlaatuinen tilaisuus. 

Luonnollisesti laivalla kannattaa myös ostaa kosmetiikkaa, jos jokin kansainvälinen brändi kiinnostaa. Itselläni lähti mukaan Chanelin Ultra Le Teint Vlevet Blurring Smooth Effect -meikkivoide, joka on varmaan ensimmäinen testaamani ohuen koostumuksen meikkivoide, joka on ihan mieletön rasvoittuvalla iholla. Tätä meikkivoidetta suositteli risteilyllä mukana ollut Cream Fileisin kirjoittaja Eevis.

Tiesitkö muuten, että Tallink Siljalla on myös nettikauppa, josta voi tilata kotiin kosmetiikkaa ilman mitään laivamatkoja! Tammikuun loppuun asti voitte käyttää koodia TALLINKSHOPPING20, jolla saatte 20% alennuksen nettikaupan tuotteista. Esimerkiksi Benefitin tuotteet näyttävät olevan näillä sivustoilla erityisen edullisia.

4. ERINOMAINEN RUOKA

Muutama vuosi sitten, kun ravasin Tallinnassa työn puolesta menimme aina miehistön kanssa johonkin ihanaa ravintolaan. Ruoka ei ollut koskaan pettymys. Tällä kertaa meidät vietiin Nero Ravintolaan, joka on Tallink Hotellin yhteydessä. Enpä olisi uskonut, että hotellin yhteydessä olevan ravintolan ruoka voi olla näin hyvää, mutta se oli parasta ruokaa, mitä olen pitkään aikaan syönyt. Annokset olivat suuria ja palvelu erinomaista. Suosittelen erityisesti alkupalaksi sushisalaattia ja pääruoaksi turskaa sienirisoton kera.

Muita upeita ravintoloita voit tsekata Natan postauksesta, johon on listattu Tallinnan parhaat ravintolat. Listan ensimmäisenä löytyy Leib, joka oli myös yksi lentävän miehistön suosikkipaikoista.

5. VIRON TUNTEMATTOMAT HELMET

Jaoimme reissulla kokemuksia Virosta ja olin yllättynyt kuinka moni kehotti tutustumaan Viron muihin osiin. Auton saa helposti laivalle mukaan, joten miksi ei samalla tekisi pienen Viron road tripin? Saaremaa ja Pärnu ovat tietenkin monelle jo tuttuja, mutta Virossa on muutakin. Tarto sai monelta kehuja ja jotkut sanoivat sitä jopa kivemmaksi kuin Tallinna.

Yllättävin oli kuitenkin Anna-Marian kehuma Pohjois-Viron road trip, jota hän kehui maasta taivaisiin. Upeita kartanoita, kansallispuistoja ja hiekkarantoja. Lue lisää tästä helmestä Anna-Marian blogista.

Itse haluaisin nyt toteuttaa tällaisen road tripin ja yhdistää siihen Saaremaan ja Pärnun. Mieheni jo innostui ideasta, joten eihän sitä tiedä jos meidän jenkkireissu vaihtuukin naapurimaan tutkailuun. Mieheni on tietenkin innoissaan Viron upeista frisbee golf -radoista, joita on hänen mukaansa kehuttu.

P.S. Extrana on pakko mainita Tallinnan Patarein vankila. Se on taas avoinna ensi kesänä ja suosittelen todellakin käymään tässä karmivassa paikassa. Kirjoitin muutama vuosi sitten tästä postauksen kuvineen, jonka löydät  TÄSTÄ.

KUVAT: Kuva nro 1 Riia Meikkipää, Kuva nro 2 Irene Naakka, Kuva nro 3 Tallink Silja

  • Saritäti

    Kuka mahtaa olla kuvissa esiintyvä silmälasipäinen nainen, jolla on Balenciagan harmaa laukku? Hänellä on ihanat hiukset ja tahtoisin nähdä lisää.

  • kukkis

    Ennen Virossa oli edullista. Kävin viime kesänä ja yllätyin miten kallista ruoka oli. Samoin luonnonkosmetiikka samoissa hinnoissa kuin Suomessa.
    Hammslääripalveluja en olekaan käyttänyt. Tosi kalliit hinnat! Itse käyn terveyskeskuksen hammaslääkärissä ja halvemmalla saa tarkastuksen.
    Mutta onhan Tallinna kaunis.

    • Miia Johansson

      Joo osa on kyllä saman hintaista kuin Suomessa, mutta se riippuu tietenkin mihin menee. 😊 Lisäksi tuo Viron hammaslääkäri on siis yksityinen, joten onhan se paljon kalliimpi meidän kunnalliseen verrattuna. Mutta jos vertaa meidän yksityisiin, niin puhutaan ihan eri hinnoista. Helsingissä on ainakin kovat jonot kunnalliselle, joten on paljon helpompaa maksaa muutama kymppi Virossa, jos siellä sattuu käymään. 😊

  • Helena

    Käytän itse tätä Chanel’in meikkivoidetta (sävy Beige 30, kesällä Beige 40). Mielestäni paras meikkivoide. Ohut ja samettimainen. Ja mikä paras – paras tulos jos laitta sormilla! Inhoan meikkisieniä ja -siveltimiä.

    Stockmann myy kyseistä meikkivoidetta, mutta hinta on yli €50. Laivoilla maksaa noin €42.
    *poistettu mainoslinkki*

    • Miia Johansson

      Joo, tuunkin kirjoittamaan tästä vielä osana yhtä meikkivoidepostausta 😊

  • Lili

    Se on hyvä muistaa jos ulkomailla menee hammashoitoon, että Suomen potilasvakuutus ei ole tällöin voimassa. Esimerkiksi jos sinulle tehdään juurihoito ulkomailla tai laitetaan kruunu ja jokin menee pieleen niin joudut itse maksamaan mahdollisesti kalliit ja pitkäkestoiset korjaukset Suomessa. Hyvä hammaslääkäri toki on valmis korjaamaan virheensä mutta aina ei sitten välttämättä edes halua palata samalle tekijälle. Enkä tarkoita sanoa, että ulkomailla ei olisi hyviä hammaslääkäreitä, mutta tämä asia on hyvä tiedostaa jos harkitsee hammashoitoa ulkomailla, varsinkin isompia toimenpiteitä 😊

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram