TÄYDELLINEN MEIKKIOPAS ALOITTELIJALLE

16.01.2020

*Kaupallinen yhteistyö (sisältää mainoslinkin): Lyko.fi

PÄIVITETTY 23.4.2024

Mistä aloittaa meikkien kanssa? Mitä aluksi tarvitsee? Mitkä on hyviä ja edullisia meikkejä? Entäs ne siveltimet?

Tässä postauksessa saat näihin vastaukset kolmella perusopilla. Olet sitten täysin aloittelija, tarvitset meikkipussin sisällön uudistusta tai haluat yllättää teinin hänen ensimmäisillä meikeillä, niin silloin tämä postaus on juuri sinulle.

1. MEIKKIPOHJA

Meikkipohja on meikissä kaikista tärkein asia. Sillä luodaan hyvä perusta kasvoille, johon lisätään meikkiä sen mukaan mitä itse haluaa. Jos ihosi on sävyltään melko tasainen ja virheitä on vain vähän, niin skippaisin meikkivoiteen.

Jos kuitenkin olet esimerkiksi melko punakka iholtasi, tuhonnut kasvosi liialla auringonvalolla tai vuosien finnien puristelulla, niin saatat tarvita ohuen meikkivoiteen. Teinit muuten harvoin tarvitsevat meikkivoidetta – usein peitevoide riittää.

IHOA HOITAVA VAIHTOEHTO: Harva meikkivoide oikeasti hoitaa ihoa, mutta *Madara Skin Equal meikkivoide on sellainen. Se sopii hyvin monelle eri ihotyypille, mutta on ihanteellinen kuivemmalle iholle. Sävyistä 20 sopii talven valkoiselle iholle ja sävy 40 taas päivettyneelle tai ruskettuneelle valkoiselle iholle. Moni tykkään käyttää näitä kahta sekaisin sen mukaan minkä sävyinen iho on kulloinkin. Valitsen itse tämän, kun haluan, että ihoni näyttää parhaalta mahdolliselta. Näet meikkivoiteen yllä olevassa kuvassa.

KAIKILLE SOPIVA EDULLINEN VAIHTOEHTO: On todella harvinaista löytää meikkivoide, joka sopii kaikille, mutta tässä on sellainen. Tämä *L’oreal True Match Nude ohut meikkivoide pysyy, jopa rasvoittuvalla iholla, mutta on kaunis myös kuivalla iholla. Tätä on helppo kerrostaa niihin kohtiin, jossa peittävyyttä tarvitsee enemmän. Ihosta tulee uskomattoman tasainen ja meikkivoidetta on hankala edes erottaa. Sävyistä 0,5-2 very light on nimensä mukaan hyvin vaalea ja 2-3 light on taas selkeästi ruskettuneemmalle. Siksi tykkään käyttää näitä kahta sekaisin ja kesällä sitten pelkästää jälkimmäistä. Meikkivoide on niin edullinen ja loistava, ettei haittaa ostaa kahta eri sävyä käyttöön.

PEITEVOIDE: *Nyxin uusi peitevoide on todella ainutlaatuinen, sillä se ei leviä helposti juonteisiin. Sen saa levitettyä ohuesti, mutta peittävyys on silti loistava. Sävy 5 on loistava hyvin monelle valkoiselle iholle. Myös sävy 3 on hyvä, jos haluat samalla hieman kirkastaa silmänalusia ja olet melko vaalea. Peitevoiteen lisäämisestä voit lukea lisää TÄSTÄ.

MEIKKIVOIDE- JA PEITEVOIDESIVELLIN – EDULLINEN SETTI: Löydät aivan loistavat siveltimet *Real Techniquesin aloittelijan setistä. Setin meikkivoidesivellin sopii aivan kaikkien meikkivoiteiden kanssa ja näet sen alla olevassa kuvassa. Setin pienin sivellin on jämäkkä ja tykkään käyttää sitä erityisesti peitevoiteeseen.

2. SILMÄMEIKKI

Tämä voi tulla yllätyksenä, sillä en neuvo aloittelijalle rajauksia. Ne voivat alkuun olla todella hankalat tehdä. Voidemaisella luomivärillä saa upeasti varjostusta silmiin ja se on mielestäni parempi ja helpompi vaihtoehto. Lisäksi voidemaisen luomivärin lisääminen on supernopeaa ja helppoa! 

Jos haluat kuitenkin tehdä rajauksia, niin se onnistuu helpoiten luomivärin ja viistosiveltimen kanssa.

VOIDEMAINEN LUOMIVÄRI: *Laura Mercieriltä löytyy ehdottomasti upeimmat ja kestävimmät voidemaiset luomivärit. Nämä ovat arvokkaampia, mutta helppouden vuoksi suosittelen näitä mielummin kuin luomiväripalettia. Vaaleimmat sävyt on helppo levittää ihan sormin. Tummempien sävyjen kanssa kannattaa ottaa avuksi jämäkkä silmämeikkisivellin, kuten *Anastasia Firm Shader Brush.

HUOM! Jos voidemainen luomiväri valuu päivän aikana luomivakoon, niin kokeile ensin kiinnittää se kevyesti puuterilla. Jos tämäkään ei auta, niin alle täytyy laittaa *luomivärin pohjustusvoide. Tämä tosin aina vaikeuttaa voidemaisen luomivärin häivyttymistä, jonka vuoksi pohjustusta kannattaa käyttää todella vähän ja vain siihen kohtaan, missä luomiväri menee luomivakoon.

Tässä silmilläni ulkonurkissa sävyä Plum ja liikkuvalla luomella Metallic Taupe.

Alla näet erilaisia sävyvaihtoehtoja voidemaisista luomiväreistä: 1. Cocoa 2. Caramel 3. Au Naturel 4. Blossom 5. Metallic Taupe 6. Rosegold 7. Magnetic Pink 8. Amethyst 9. Plum

KULMAKARVAT:  Kulmakarvat ovat tunnetusti kasvojen kehys ja niille kannattaa aina tehdä ainakin jotain pientä. Tuuheille ja tummille kulmakarvoille saattaa riittää pelkkä *väritön kulmakarvageeli. Itse käytän värittömissä ja ohuissa kulmissani värillistä *NYXin geeliä sävyssä Brunette, jonka jälkeen vahvistan kulmien muotoa *NYXin kulmakarvakynällä sävyssä Ash Brown (9,30€).

RIPSENTAIVUTTIMET: Kun ripsentaivuttimiin tottuu, niin niitä ilman ei voi elää. Pidä vaan huoli, että vaihdat taivuttimien tyynyn heti, jos se näyttää kulumisen merkkejä, sillä muuten taivutin alkaa katkoa ripsiäsi. Tyynyjä saa *tästä. Ja sitten se ihan *paras yli muiden taivutin on Shiseidolla. Arvokas tuote, mutta se myös kestää. Eron muihin taivuttimiin huomaa taatusti!

RIPSIVÄRI: Ripsiväristä tai oikeastaan muistakaan meikeistä on aivan turha maksaa liikaa. Ne on kaikki sitä samaa mömmöä, kun kurkkaa ainesosalistaan. Essencellä on markkinoiden parhaimpia ripsivärejä ja erityisesti *Princess-sarjan ripsarit (3/4€) ovat todella hyviä.

3. VÄRIÄ KASVOILLE

Kuten sanoin postauksen alussa, että meikkipohja on kaikista tärkein asia meikissä. Jos meikkipohjan jättää vain tasaiseksi meikki- ja peitevoidekerrokseksi, niin kasvoilta puuttuu sen luonnollinen väri. Ei tarvitse lisätä aurinkopuuteria tai varjostuksia kuin ammattilainen vaan poskipuna riittää vallan mainiosti.

POSKIPUNA: Voidemainen poskipuna on helppo lisätä sormin ja se pysyy paljon paremmin kuin puuterimainen. Muista painella poskipuna poskille eikä vedellä, koska muuten meikkipohja alla kärsii. Edullinen vaihtoehto on *Isadora Nature Enhanced poskipuna ja alla näet lämpimän Apricot Nude sävyn ja viileän Soft Pink sävyn.

HUULET: Aloittelijan kannattaa valita mielummin huulikiilto kuin huulipuna. Loistavia nude-kiiltoja löytyy *Maybellineltä. Sävy Ice 2 on lähes läpinäkyvä huulikiilto pienellä pinkkiin vivahtavalla sävyllä viileälle ja vaalealle ihon sävylle. Sävy Reef 6 on melko neutraali ja sopii niin viileälle kuin lämpimällekin pohjasävylle. Taittaa ehkä ihan hitusen lämpimämpään päin (alla oleva kuva).

HUOM! TÄSSÄ ON LÄHTÖTILANNE ENNEN ITSERUSKETTAVAA JA MEIKKEJÄ, JOTEN KYLLÄ.. NÄINKIN PERUSASIOILLA ERO ON SUURI! 

P.S. Unohdin muuten puuterin kokonaan, joka on sinänsä hyvä. Puuterin kanssa ei nimittäin kannata liioitella. Sitä on hyvä laittaa vaan pikkaisen t-alueelle viemään pois kiiltoa ja kiinnittämään peitevoiteen silmien alla. *Isadora Translucent irtopuuteri on yksi parhaista ja se on helppo kiinnittää *aloittelijan setistä löytyvällä pienellä setting siveltimellä.

  • Almakaarina

    Ei tuota Ordinaryn seerumimeikkivoidetta ole ikinä saatavana… 🙁

    • Miia Johansson

      Voi kökkö.. eilen vielä näytti olevan. Se on niin edullinen, jonka takia varmaan jengi ostaa sitä niin paljon. 🤔😊

  • Riikka

    Sun suositukset on menneet vissiin kuin kuumille kiville, kun monen kohdalla oli jo loppuunmyyty 😀 Hyvät vinkit, kiitos!

    • Miia Johansson

      Ou nouuu.. 🙈 No, mutta kiva kun näistä vinkeistä oli hyötyä. 😊

  • Monkey

    Ainut mikä olisi ollut tarpeellinen, niin Luxien kabukisivellin, mutta sekin on loppuunmyyty, en tykkää yhtään tästä mun tuurista 😀 ja Shiseidon ripsentaivuttimen linkit eivät toimi ihan btw

    • Miia Johansson

      No voihan kökkö.. Onpas nyt jengi innostunut shoppailemaan. Vaihdoin väärän linkin tuosta Shiseidon taivuttimesta oikeaan. 🙂

  • Taina

    Mitä sävyä suosittelet macin face and body meikkivoiteesta? Ja onko sen ja tämän postauksessa mainitsemasi ordinary meikkivoiteen peittävyydessä miten paljon eroa?

    • Miia Johansson

      Heippa Taina! 🙂 Mun piti vähän kysellä mun maskeeraja kollegalta, joka on enemmän tuota käyttänyt. Hän sanoi, että N1 on sellainen aika perus talvisävy. Itse käytän kesällä sävyä C2. Tää on koostumukseltaan todella ohut, joten sävytkin antaa paljon anteeksi. Ja on peittävyydessa eroa. The Ordinary on mun mielestä enemmän kevyestä keskipeittävään ja MAC on kevyt ja varmasti yksi markkinoiden kevyimmistä. Sitä käytetään paljon leffoissa, jossa meikkivoide ei saa näkyä. 🙂

  • J

    Moi! Koodi ei toimi tuolla sivuilla? Yritin ostaa tuota seerumimeikkivoidetta :/

    • Miia Johansson

      Okei, hyvä kun sanoit. Selvitän huomenna 💪😊

  • Ripa

    Voih, kaikki vissiin jo loppu näistä sun suosittelemista tuotteista!! 🙁 Lyko.fi voisi valmistautua paremmin näihin yhteystöihin.. jospa täydennystä ehtisi tulla tai alekoodille lisäaikaa kunnes täydentyy…? 🙂 Tämmönen kommentti toki lykon suuntaan..

    Kivoja tuotteita vinkattuna ja kohtuuhintaisiakin 🙂 kiitos tästä postauksesta ja instastorystä!

  • Eeva

    Kiitos Miia!
    Nämä meikit on just sopivan hintaisia mun kukkarolle.

  • Miime

    Miia
    Katselin jälleen niin ihastuneena kuvaasi, jossa sininen tausta ❤️❤️❤️
    Miten voikaan kuvassa onnistua – ihana❤️!

    Ja huokeahintainen meikkipostaus – yes !!!!

    Kiitos Miia 🌹🌹🌹

    *jää ihailemaan kuvaa*

    • Miia Johansson

      Voi kiitos ihana Miime! 😍

  • Johanna

    Heippa, alekoodi ei ilmeisesti toimi🤔 vaikka sen näpyttelee oikein niin alennus ei näy ostosten loppusummassa ainakaan itsellä

    • Miia Johansson

      Okei.. 🤔 Kannattaa olla yhteydessä Lykon asiakaspalveluun. Voi mahdollisesti olla, että sin valitsemat tuotteet ei ole mukana alennuksessa. Mutta kysy heiltä. 😊

  • Jenni

    Voidemaisen poskipunan linkki menee rajauskynän sivulle?

    • Miia Johansson

      Jes.. korjaan asian. 🙂

  • Jelena

    Moi, osaisitko kertoa miten Luxien siveltimet eroavat Sigman siveltimistä? Omistan 1 sigman concealer siveltimen ja Luxien siveltimet on tilattu kokeiluun, kiitos alennuskoodisi.

    • Miia Johansson

      Heippa Jelena! Se riippuu oikeastaan niin mistä tykkää. Vaikea kuvailla eroja. Mulla on ikävä kyllä monesta Sigman siveltimestä lähtenyt maali aika nopeasti. Mun suosikit on Luxie ja Real Techniques. 😊

      • MHR

        Mulla on niin sigman, luxien kuin real technicuesin siveltimiä ja jostain syystä nuo luxien on minusta jotenkin huonoimpia omaan käyttöön. Sigman siveltimet olen tilannut kymmenisen vuotta sitten heidän omasta nettikaupasta ja ovat edelleen ihan priimaa, vaikka paljon käytettyjä.

        Toisekseen, olisin lykolta tilannut ainakin nyxin meikkivoidetta, mutta todella sekavat sivut ja en saanut kunnolla värivalikoimista selvää, kun ensin näytti usean sävyn nimeksi camelia ja sitten beigeä😑.

        • Miia Johansson

          No voihan kökkö 😔 mutta joo sivellinten kanssa on aina vähän se mikä sopii omaan kädenjälkeen. Mulla noista sigmoista on pienemmistä siveltumistä lähtenyt kuoriutumaan maalit ja hapettumaan metallit. Aika rajun näköisiä ovat, mutta toisaalta niiss kyllä on kahden vuoden takuu. 😊👌

  • Pilvi

    Onnistuin saamaan tuon Ordinaryn seerumimeikkivoiteen. Ja huh mikä meikkivoide se onkaan! Tarvii ihan tosi vähän eli on riittoisa. Ja sen kaveriksi Maybellinen eraser. Juuri mietin että mitenköhän pihistäisi pikkasen nykyisen 50e meikkivoiteesta, tämä tuli kuin tilauksesta. Kiitos huipuista vinkeistä (ja alekoodista) taas!

    • Miia Johansson

      Ihana kuulla! 😍 ja joo onneksi edullisimmistakin löytyy hyviä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram