PARHAAT LUONNONKOSMETIIKAN HUULIPUNAT

09.12.2019

Näissä huulipunissa ei ole säästelty pigmentissä, joten nyt voi senkin luulon heittää romukoppaan, että luonnonkosmetiikassa ei olisi pigmettiä. Jos koko värikosmetiikan valikoima olisi luonnonkosmetiikan puolella laajempi ja ehkä joiltain osin myös nykyaikaisempi (nyt takoitan luomivärejä), niin vaihtaisin heti täysin luonnolliseen.

MIKSI ERITYISESTI HUULIPUNA KANNATTAA VALITA LUONNONKOSMETIIKASTA?

Huulet ovat suorin tie elimistöömme ja siksi erityisesti huulituotteen olisi hyvä olla raaka-aineiltaan mahdollisimman puhdas. Kosmetiikassa on monta raaka-ainetta, joiden epäillään aiheuttavan haittaa terveydellemme, mutta niitä ei ole vielä täysin pystytty todistamaan ja siksi niitä edelleen kosmetiikasta löytyy. Hyvänä esimerkkinä toimii alumiini, jota ehkä yleisemmin löytyy deodoranteista, mutta yllätykseksi myös huulipunista. Huulten kautta alumiinilla on suora tie kehoomme.

Tiedän, että itse käytän myös synteettisiä huulipunia, mutta on pakko myöntää, että tämä kummittelee mielessäni harva se päivä.

LUE MYÖS TODELLA SUOSITTU POSTAUKSENI: Onko kosmetiikassa vaarallisia aineita?

UPEIN VÄRIVALIKOIMA

Todella poikkeuksellinen värivalikoima löytyy Absolutionilta. Merkin *punainen huulipuna (sävy 08) on ollut huulillani jo hyvin monessa kuvassa (mm. tämä vanha postaus). Merkin huulipunat ovat todella pigmenttisiä ja ehkä pysyvimmästä päästä mitä nyt tavallinen huulipuna voi olla. Näiden kanssa tarvitsee ehdottomasti siveltimen, koska ovat niin ytyä tavaraa.

Ostin juuri uuden huulipunasävyn testiin tältä merkiltä ja ihastuin heti, sillä tällaista väriä en ole nähnyt missään. *Raikas pinkin persikkainen sävy 07, jonka näet postauksen ensimmäisessä kuvassa. Haluan itseasiassa itselleni merkin kaikki punat – erityisesti sävy Rosewood ja Poppy Red houkuttelee.

Enpä ole koskaan innostunut minkään merkin huulipunasävyistä näin paljon. Syynä on se, kun yleisesti vaalean punakalle suomalaiselle ei tuosta noin vaan löydy imartelevia sävyjä. 

KOSTEUTTAVIN KOOSTUMUS

Zuii lanseerasi tänä vuonna upean Zuii LUX sarjan, jonka *meikkivoiteesta olen puhunut todella paljon. Myös *Zuii LUX huulipunat ovat loistavia ja todella kosteuttavia. Värivalikoima on taas se tutumpi Keski-Eurooppalaiselle ihonsävylle tehty – oransiin ja ruskeaan taittavaa sävymaailmaa. Kesällä ruskettuneella iholla oranssinen sävy (kuva alla) on ihana ja uusimpana tulokkaana sävy Grace (postauksen keskimmäinen kuva) on upean kylmän sävyinen puna, joka sopii myös punakalle iholle.

Oletteko te löytäneet upeita luonnonkosmetiikan huulipunia, joista pitäisi tietää? Onko joku tietty merkki tai sävy, johon olette ihastuneet?

  • Eeva

    Moi!
    Siis aivan ihana toi viimeinen kuva,et välttämättä tarvi ripsaria ja luomiväriä.Riittää huolitellut kulmat ja huulipuna,niin sopii just toin puseron väriin.

    • Miia Johansson

      Kiitos Eeva! Joo jännä.. mun kaverit on sanonu samaa tästä kuvasta. 😍 vois ens kesällä tehdä näin enemmän. 😊

  • Saril

    Mikä sävy Zuiin huulipunasta on tuossa alimmassa kuvassa – onko se Paris? Ihana väri!!

    • Miia Johansson

      Tuo sävy on Coral Red 😀

  • Lissu

    Kauniita värejä .

    Uusi ALL TIGERS on mun lemppari .
    Suudelmankestävä .

    • Miia Johansson

      Ooh.. tuo onkin mulle uusi merkki. 😀

  • Marika

    All tigers on ihan mahtava, luonnonkosmetiikkapuna joka on hyvin kestävä huulilla.

  • Eme

    En tiedä onko mulla tummat huulet vai tummempi ihonsävy (vaalea kyllä olen, punapohjaisella iholla) mutta toi sama vaaleenpinkki huulipuna näyttää mulla vaisulta ja kelmeeltä. :/ Häviää jotenkin ihonväriin. Harmi… Sullahan toi näyttää tosi hyvältä!

    • Miia Johansson

      Heippa Eme! 🙂 Joo, voi olla huultenkin sävystä. Kokeileppa jotain suurinpiirtein saman väristä rajauskynää (ei tarvitse olla täysin sama), jotta saisit väriä paremmin esiin. 🙂

  • Milla

    Aivan ihana sävy tuossa ensimmäisessä kuvassa, vitsit miten kaunis! <3 Mie olin varma, että tässä postauksessa on Laveran matta- ja perushuulipunia, mut ei ollutkaan. 🙂 Niistä oon itse tykännyt todella paljon ja niissä on myös tullut tuollainen korallihtava sävy.

    • Miia Johansson

      Joo Laveralla on kanssa tosi kivoja koostumuksia 😍

  • Anna

    Tähän asti parhaat on ollu Zuiilla mut ajattelin ostaa seuraavaksi testiin Havu cosmeticsin huulipunia ku niitä on kehuttu ☺️ ja epäilisin et niissä vois olla hyviä sävyjä suomalaisille ku valmistettu täällä 🤔

    • Miia Johansson

      Näin rehellisesti sanottuna en ollut ja on sävyistä kovin vakuuttunut, mutta oonkin testannut vaan sitä yhtä kylmään taittavaa nudea. Jos en väärin muista, niin aika moni Havuista oli juurikin enemmän lämpimälle iholle parempi eli oranssiin taittavia. 😞

  • Maiju

    Kiitos muistutuksesta! 🙂 Montaakaan normikosmetiikan huulipunaa en enää omista, enkä uusia aio ostaa. Mikä mahtaa olla tuo ihana tummanpinkki huulipuna keskimmäisessä kuvassa?

    • Miia Johansson

      Se lukee tekstissä 😘

  • Maiju

    Jep, nyt löytyi kun otti silmän käteen:)

  • Vanhentunut punako?

    Hei! Tilasin näiden sinun postausten innoittamana verkkokaupasta luonnonkosmetiikan huulipunan,merkki Avril. Sävy ja koostumus on mielestäni ok,mutta huulipuna haisee pahalle,sellaiselle ummehtuneelle. Muistelen, että samalta ovat haisseet aikanaan äitini vanhat lumenen huulipunat:D Kuuluuko huulipunan tuoksua hyvälle vai voiko haju olla ei niin miellyttävä? Onko luonnonkosmetiikan ja synteettisten punien hajuissa eroa? Oletko törmännyt tällaiseen, että verkkokaupasta ostettu puna olisi jo valmiiksi vanhentunut?

    • Miia Johansson

      Heippa 🙂 On joo ero hajuissa paljonkin, mutta ei kyllä ummehtuneelta pitäisi haista. Kannattaa ehdottomasti ottaa yhteyttä myyjään niin saat asian hoidettua. 🙂

      Ja kyllä voi käydä välillä niin, että verkkokaupasta tai normikaupasta tulee jotenkin viallinen tuote. Mulla kävi juuri vähänaikaa sitten niin, ettei huulipunan hylsy toiminut ja sitä ei saanut kierrettyä ylös. Ostopaikalla ei sinänsä ole väliä mistä voi tulla viallinen tuote. Tietty kivijalassa on se, että tuotteet on usein pidemmän aikaa hyllyllä mahdollisesti kuumien valojen alla.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram