Parhaita luonnonkosmetiikan meikkejä

14.10.2019

Moni haluaa käyttää luonnonkosmetiikan meikkejä, mutta ongelmana on se, että hyviä voi olla vaikea löytää. Siinä vaiheessa, kun rahaa on mennyt hukkaan useita kymppejä tai jopa satasia, niin kiinnostus loppuu nopeasti. Ikävä kyllä etenkin luonnonkosmetiikan puolella on paljon meikkejä, jotka ovat arvosanaltaan ala-arvoisia. Onneksi niitä hyviäkin löytyy ja keräsin niitä tähän postaukseen.

MEIKKIPOHJA

SILMÄMEIKKI

  • LUOMIVÄRI: *Bohon pigmenttinen luomiväri sävyssä 105 Cacao on todella kaunis ruskean sävy. Yksi kimaltavimmista luonnonkosmetiikan luomiväreistä on *Alima Puren irtoluomiväri sävyssä Venus. Laitoin hieman myös Bohon poskipunaa luomiväriksi.
  • RAJAUS: Laveran musta kajaali, jonka reunan häivytin.
  • RIPSIVÄRI: Ehdottomasti yksi parhaimmista luonnonkosmetiikan ripsareista on *Bohon Gypsy Volume.
  • KULMAKARVAT: Kaikki varmasti tietää, että *Benecoksen kulmakynä sävyssä brown on pitkäaikainen suosikkini ja käytän sitä päivittäin. Nyt halusin kuitenkin kokeilla jotain uutta ja *Bohon kulmakynä sävyssä Blond osoittautuikin todella hyväksi. Benecoksen kulmakarvageelistä sävyssä ash brown on tullut ehdoton suosikkini ja se peittoaa kyllä kaikki testaamani synteettisetkin.
  • SILMÄMEIKIN POHJUSTUSVOIDE: Tämä on luonnonkosmetiikassa ainoa murheen kryyni, sillä oikein mikään muu kuin synteettinen ei pidä luomiväriä paikoillaan koko päivää. Laveran on ihan jees, mutta sopii paremmin kuiville luomille.

P.S. Huulissa käytin tällä kertaa ainoastaan Estelle & Thild huulikiiltoa sävyssä Peony Pink. Sanotaanko, että aika öljyinen kiilto ja kuluu nopeasti pois. Parhaat huulikiillot löytyvät ehdottomasti *Kjaer Weisilta.

  • Matilda

    Millä levität Bohon voidemaisen meikkivoiteen? Itse en saa sitä atooppisen pintakuivalla ihollani levittymään kauniisti mitenkään.

  • Tupu

    Kiitos blogistasi! Sun vinkit ovat auttaneet niin ihonhoidossa kuin meikkauksessa. Ennen luulin, että “onpa huono kasvovoide, kun ei kosteuttanut”, mutta ongelmahan oli alunperin ihon kosteutuksessa ENNEN kasvovoidetta. Sun vinkeillä sain avun pintakuivuuteen ja tästä on hyvä jatkaa 🙂 Ennen käytin meikkivoiteen levittämiseen silikonisientä, mutta uskaltauduin ostaa sun opastuksella siveltimen ja volaa!!! Mikä mahtava lopputulos, kun käyttää sivellintä! WAU!! Kiitos! 😊

  • joshua

    Olen kuullut jostain, että luonnonkosmetiikka saattaa olla ympäristölle kuormittavampaa kuin synteettinen sillä joidenkin kasvien kasvattaminen voi vaatia enemmän energiaa kuin vastaavien tekeminen laboratoriossa. Mitä mieltä olet asiasta?

    • Miia Ezen

      Heippa Joshua! Tähän mun piti ihan haatetall asiantuntijaa, koska en anna mustatuntuu vastauksia. Ne kun ei hyödytä ketään. 😉 <3 Haastettalin tähän Twistben (Twistbe kokoelman tuotteet käy läpi tiukan seulan: https://bit.ly/2EhWwEw) omistajaa Katia ja vastaus menee näin: “Joo, kyllä se on periaattessa totta, koska luonnollisen raaka-aineen viljely vaatii aina vettä, maaperää ja lannotteita. Tämän vuoksi onkin todella tärkeää, että luonnonkosmetiikan puolella otettaisiin huomioon ekologisuus. Luomu, reilukauppa, villikasvatus, kotimaisuus yms., koska jos viljelee monipuolisesti ja kiertoviljelee niin silloin maaperää kunnioitetaan. Versus Amazon, jossa kaadetaan metsää raaka-aineiden massatuotantoa varten ja se ei ole ekologista. Jokin synteettinen aine voi tosiaan vaatia vähemmän luonnon resursseja, mutta ongelma tuleekin siinä, että mitä tapahtuu kun se huuhdellaan viemäristä alas. Onko se biohajoava tai aiheuttaako se ongelmia vesistöissä tai nouseeko se raaka-aine meihin asti ravintoketjussa.” Eli toisinsanoen monimutkainen vastaus, mutta avainsana tässä onkin ekologisuus ja sen takia kannattaakin suosia ekologisia brändejä, jotka ottavat huomioon myös nämä asiat. <3

  • Hilkka Särkkä

    Liian meikattu! Paras meikki on miltei huomaamaton. Huono (eteerinen) ilme. Mielestäni luonnoton.
    Luonnollisuus puree paremmin. Poskipunaa hirmuisesti. Miehet juoksee karkuun meikkipyttyä, itsellä voi olla kiva fiilis.
    Miksi tää tunaus karkaa käsistä?

    • Miia Ezen

      Heippa Hilkka! 😊 Meitä on moneen junaan ja meikkausmakuja on monia. Olen ammattimaskeeraaja ja tällaisia nämä tämän ajan meikit nyt vaan ovat. 💓 Ja itse en ainakaan meikkaa miehiä varten vaan ihan itseäni varten, koska nautin siitä.

      Itseäni on ruvennut mietityttämään myös yksi kysymys. Miksi suurinosa ilkeistä viesteistä tulee 50+ vuotiailta? Eihän tämä viesti sinänsä pahimmasta päästä ole, mutta todella negatiivinen kuitenkin. 🤔

      • Markit

        Hei; Haluan palauttaa uskosi 60+ v tyttöihin 😀.
        Miten ihmeessä tuossa kuvassa on liikaa meikkiä????? Vaikka miten zoomaan, niin en ymmärrä. En millään!! Minusta nuo hiukset toisessa kuvassa ovat juuri sellaiset, jotka minusta pukevat sinua loistavasti. Kiharatkin kivoja, mutta tuo leidityyppi on sinulla jotenkin niin kaunis. Meikkihän on hyvin… onkohan pastellisävy oikea sana? Valtavan hyvin valitut, toisiinsa sopivat värit. Asia, josta kovasti tykkään meikeissäsi. Minun silmissäni onnistunut kokonaisuus.
        Noo, minähän olen jo 60+, joten voin iloita toisen kauneudesta, koska kaikkihan me olemme omalla tavallamme kauniita.
        Hilkan kannattaisi nyt keskittyä ” tunamaan” omia kasvojaan.
        Omaksi ilokseni minäkin meikkaan, en mieheni.
        Ja voin paljastaa, että monilla sairaslomilla ollessani olen meikannut ihan itseäni varten, kun on tullut parempi mieli ja terveempi olo. Tukka pystyssä ja naama vi…väärässä ei ole mukavaa.
        Tsemppiä Miia ❤

        • Miia Ezen

          Markit! 😍 Mun tavoite on edelleen olla kuin sinä +60 vuotiaana! Oot paras, sun kommentit on parhaita ja elämänasenne etenkin. 😍👌

          • Eeva

            Täällä yli 71v mä tykkään meikata ja oon aina tykännyt.
            Tommoset Hilkan tyyppiset on mullekin huomauttanut meikistä.
            Mä oon sanonut et kuule mää meikkaan jos haluan ja en mää tällä meikkaamisella satuta muita,eikös se ole tärkeintä tässä elämässä.
            Anna mennä vaan Miia sää oot upee ihminen tuot iloa monen elämään.

  • Charming Nails

    Minä luulen että oma mies juoksisi karkuun jos alkaisi viettämään aikaa tukka pystyssä täysin meikkaamattomana…Itse meikkaan ja laittaudun miestä varten, mutta ennenkaikkea itseä, on vaan kivempi olla kun olet laittautunut päästä varpaisiin. Jokaisella on oikeus olla sellainen kuin haluaa.

    Terveisin Meikkipytty 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram