Vinkkejä ammattilaiselta: Mahdollisimman kaunis häämeikki- ja kampaus

01.10.2019

*Sisältää mainoslinkin. Tuote saatu.

Paljon muita meikanneena ja hääaamuissa mukana olleena tiedän aika hyvin minkälaisia valintoja häämeikkiin sekä kampaukseen on hyvä tehdä ja miten hääaamun aikataulu kannattaa suunnitella. Ajattelinkin siis kasata tähän parhaat vinkkini morsiamelle elämän yhteen tärkeimpään päivään.

HÄÄAAMUN AIKATAULU

Olen nähnyt lukuisia hääaamuja ja niistä oppineena tässä on muutama hyvä vinkki aikatauluun liittyen.

  • Hääaamuna olisi hyvä, että kaikki järjestelyt on tehty. Tärkeään päivään on valmistauduttu niin pitkä aika, että nyt on vihdoin aika nauttia. Delegoi tehtäviä ja luota ihmisiin. Jos joku ei hoida asiaa juuri niinkuin sinä itse sen tekisit, niin anna olla. Se on luultavimmin kuitenkin niin pieni yksityiskohta, johon kukaan ei kiinnitä huomiota.
  • Hyvin usein jossain vaiheessa hääaamua tulee kiire. Tee siis aikataulu hääaamuksi ja mieti paljon mihinkin asiaan tarvitsee aikaa. Tee aikataulu todella rennoksi. Omasta mielestäni koko hääseurueen meikit ja kampaukset olisi olla hyvä valmiina vähintään tunti ennen lähtöaikaa. Tämän jälkeen on hyvä aika ottaa kuvia koko porukasta ja kukaan ei jää pois sen vuoksi, että vaikka kampaus on vielä kesken.
  • Hääkuvaajaa ei kannata pyytää paikalle liian aikaisin. Vain hyvin harva haluaa itsestään meikittömiä kuvia. Jos meikkaustilanteesta haluaa kuvia, niin se kannattaa ajoittaa siihen, kun meikki on huulipunaa vaille valmis.
  • Muistakaa syödä lounas ja juoda vettä. Seuraava ruokailumahdollisuus on vasta häissä. Lisäksi hääpäivänä nautitaan vaihteleva määrä alkoholia, jonka vuoksi aamuinen nesteytys on tärkeää. Myös runsas brunssi on hyvä vaihtoehto.
  • Nuku hyvät yöunet. Jos et yleensä saa jännitykseltäsi nukuttua, niin varaa myöhäisempi vihkimisaika, jotta voit nukkua pidempään. On tylsää olla väsynyt omissa häissä.
  • Nauti hetkestä ja läheistesi seurasta. Jättäkää aikaa vaikka polttarikansion lukemiseen tai muiden yllätysten paljastamiseen.

HÄIDEN AIKATAULU OMALTA OSALTANI: 7:30 herätys, jonka jälkeen varaan huimat kolme tuntia suihkuun, brunssille ja meikkiin. 10:30 ystäväni tulee tekemään kampauksen, johon varaan tunnin. 12:00 kukkakaupan kautta hotellille, vaatteiden vaihto ja kuvaukseen. 16:00 vihkiminen.

HÄÄMEIKKI

Häämeikki riippuu niin paljon morsiamesta, mutta tässä parhaat yleiset vinkit.

  • Valitse meikkitaiteilija sen mukaan, minkälaisia töitä näet hänen portfoliossaan. TÄSSÄ esimerkki omasta portfoliostani. Jokaisella meikkitaiteilijalla on omanlainen käsiala ja ei voi olettaa, että saat esimerkiksi YouTube glamour-meikin sellaiselta, jolla ei ole siitä portfoliossaan kuvia.
  • En haluaisi tätä sanoa, mutta sanonpa nyt kuitenkin, koska se on totuus: Suomessa meikkaajien taso on hyvin vaihtelevaa, joten varmista hänen ammattitaitonsa ja pyydä kuivia hänen tekemistään töistä. Yleensä jokaisella ammattilaisella on niitä tarjolla omilla nettisivuillaan ja Instagramissa. Ethän menisi tatuoijallekaan ilman, että näkisit hänen töitään. Toki tässä on kyse pois pestävästä meikistä, mutta hääpäivän kuvat säilyvät ikuisuuden.
  • Jos olet valinnut hyvän meikkaajan, niin myös luota häneen. Hän osaa katsoa mikä sinulle sopii ja osaa myös haastatella sinua siitä, että minkälaisen meikin haluat – on se sitten vahvempi tai kevyempi meikki.
  • Kerää toiveistasi muutama Pinterest-kuva, mutta muista, että ne meikit voivat olla täysin erilaisia omilla kasvoilla. Ammattilainen osaa muokata haluamastasi Pinterest kuvasta sinulle sopivan meikin.
  • Sanotaan, että klassista meikkiä on kiva katsoa kuvissa sitten vuosienkin takaa. Olen itse asiasta hieman eri mieltä. Myös morsiusmuoti muuttuu, joten kuvat tulevat jo senkin puolesta näyttämään vanhoilta ja hieman epämuodikkailta. Tämän vuoksi valitse juuri sellainen meikki kun sinä hetkenä haluat. Itsehän kannustan persoonallisuuteen kaikessa, mutta ikävä kyllä sitä näkee harvoin. Tämän toki ymmärrän, koska morsiamille on annettu niin selkeä muotti, johon kaikki haluavat kerran elämässään hypätä ja tehdä sen samalla tavoin kuin kaikki muutkin.
  • Älä kuitenkaan tee mitään itsellesi erikoisia valintoja. Jos et pidä punaisista huulista, niin ei kannata hääpäivänäkään ruveta harjoittelemaan.
  • Meikkaajia ympäri Suomen voi löytää Suomen Maskeeraajat Ry:n nettisivuilta.
  • Mitä kuviin tulee, niin suosittelen kuitenkin tekemään hieman vahvemman meikin, kuin normaali arkimeikkisi. Moni meikkiin tottumaton ihminen voi kammoksua hieman vahvempaa meikkiä, mutta lupaan, että asteen normaalia tummempi meikki näyttää kuvissa kauniilta. Lisäksi sinulla ei tule ehkä koskaan olemaan niin upeita vaatteita päälläsi, joten liian pliisu meikki vie pois kauniista kokonaisuudesta.
  • Rakenna kokonaisuus. Esimerkiksi, jos päälläsi on rennompi mekko valitsisin kauniin nude-meikin muutamilla ripsitupsuilla. Kimaltevan Cinderella mekon seuraksi tekisin hieman vahvemman meikin tuuheilla ripsillä. Saattaisin yhdistää huulipunan kimpun sävyihin, kuten tummanpunaiset huulet tummiin kukkiin tai luomivärit kultaisien korujen sävyihin.

OMA HÄÄMEIKKINI: Veikkaan, että lopullisen valinnan tulen tekemään vasta hääaamuna. Olen kuitenkin päätynyt keskivahvaan meikkiin, joka on postauksen kahdessa ensimmäisessä kuvassa. Huuleni tulevat olemaan hempeän vaaleanpunaiset, jotka sopivat hyvin pastellisiin kukkien sävyihin. Luomille laitan hyvin suurella todennäköisyydellä glitteriä, joka yhdistyy kimalteleviin korviksiin ja pukuun. En ole vielä kertaakaan meikannut sellaista morsianta, jolle olisi laitettu glitteriä. Sitä pidetään usein jotenkin halvan oloisena. Itse olen erimieltä.

HÄÄKAMPAUS

  • Kampaukseen pätee täysin samat asiat kuin meikkeihin. Jos haluat tietynlaisen kampauksen, niin varmista, että kampaajasi osaa sellaisen tehdä. Kampauksien teko on käsityötä siinä missä meikinkin ja jokaisella on oma käsiala.
  • Kerää Pinterestistä referenssikuvia kampaajallesi. Kannattaa kuitenkin muistaa, että oman hiukset pituus ja paksuus vaikuttaa siihen minkälainen kampauksesta tulee ja mikä on ylipäänsä mahdollista.
  • Kampaus kannattaa valita tyylin mukaan. Jos pukeudut eleganttiin hääpukuun, niin valitsisin klassisemman kampauksen. Sotkuisempi nuttura taas sopii hyvin boho-tyyliin.
  • Jos hiuksissasi ei millään meinaa pysyä kihara ja sen lisäksi ilma on kostea, niin laittaisin hiukset kiinni. Kihara ei tällöin näytä kauniilta myöhään iltaan asti. 
  • Trendikäs morsian: Selkeässä nosteessa on nyt simppelit niskanutturat ja otsaletit ovat vihdoin väistymässä, josta olen niin onnellinen. Veikkaan, että moni kampaaja yhtyy ilooni. TÄSSÄ voit nähdä muutamia tekemiäni simppeleitä, mutta tämän hetken trendin mukaisia kampauksia.
  • Kampaus kasvojen ja pään mallin mukaan. Tämä on mielestäni hyvin tärkeää, koska näin lopputulos on kaikista imartelevin. Ammattitaitoinen kampaaja osaa tämän katsoa.
  • Moni kampaaja ei tee koekampauksia vaan ne ovat ainoastaan konsultointiaikoja, joissa mietitään ja luonnostellaan kampausta. Kannattaa miettiä siinä vaiheessa tarvitseeko käyttää valkkia tai hiusklipsejä.

OMA HÄÄKAMPAUKSENI: Hiukseni eivät millään meinaa pysyä kiharalla, joten laitan ne kiinni. Myös elegantin pukuni seuraksi sopii paremmin taakse vedetyt hiukset. Lisäksi minulle tulee pitkä tuplahuntu, joka vaatii kunnon pohjan pysyäkseen hiuksissa, joten puoliksi kiinni ei ole myöskään vaihtoehto. Käyn laittamassa tuuhennokset hiuksiin, jotta kampauksesta saa asteen tuuheamman, koska ovathan hiukseni lyhyet.

POSTAUKSEN MEIKKI

Nyt puhutaan ylimmästä kahdesta kuvasta, koska ne ovat kaikista lähinnä sitä meikkiä, johon varmasti päädyn.

Postauksen vinkit ovat niin omiani kuin myös kollegani Ninan, joka on ollut alalla lähes 20 vuotta. 

  • Entinen Jumalanpilkkaaja

    Hei Miia-kulta! Haluan jakaa
    Sinulle rakkaudessa Raamatun totuutta, jotta sinä voisit valita sen mikä on oikein. Se miten sinun ensimmäinen naimisiinmeno meni ja ero tapahtui ei ollut sitä mitä Jumala sinulle tarkoitti.
    Hän lupaa, että liitto tulisi kestää lopun elämän ajan ja olla täysin puhtaudesta käsin. Uudelleen naimisiinmeno ja seksi avioliiton ulkopuolelta on raamatun mukaan syntiä. Tässä muutama raamatunjea ja lopuksi vielä pieni todistus siitä kuinka Jumala pelasti minut ja haluaa pelastaa jokaisen ettei yksikään joutuisi kadotukseen.

    ”Pysykää erossa haureudesta! Kaikki muut synnit, joita ihminen tekee, kohdistuvat muualle kuin hänen ruumiiseensa, mutta siveetön teko osuu ihmisen omaan ruumiiseen.” 1 cor 6:18

    ”Jokainen, joka hylkää vaimonsa ja nai toisen, tekee aviorikoksen, ja samoin tekee aviorikoksen se, joka nai miehensä hylkäämän naisen.” Luukas 18:16

    ”Jeesus sanoi heille: »Se, joka hylkää vaimonsa ja menee naimisiin toisen kanssa, on avionrikkoja ja tekee väärin vaimoaan kohtaan. 12Ja jos vaimo hylkää miehensä ja menee naimisiin toisen kanssa, hänkin tekee aviorikoksen.” Markus 10:11-12

    ”Muuan korkeassa asemassa oleva mies kysyi Jeesukselta: »Mitä minun pitää tehdä, hyvä opettaja, että perisin iankaikkisen elämän?» 19Jeesus vastasi hänelle: »Miksi sanot minua hyväksi? Ainoastaan Jumala on hyvä, ei kukaan muu. Käskyt sinä tiedät: älä tee aviorikosta, älä tapa, älä varasta, älä todista valheellisesti, kunnioita isääsi ja äitiäsi.»” Luukas 18:18-20

    ”Jumalan tahto on, että te pyhitytte. Kavahtakaa siveettömyyttä!
    Jokaisen teistä on opittava pitämään ruumiinsa pyhänä ja kunniassa.
    Älkää antako sitä himon ja kiihkon valtaan, niin kuin tekevät pakanat, jotka eivät tunne Jumalaa.”

    ”Laki sitoo naimisissa olevan naisen mieheensä niin kauan kuin tämä on elossa. Mutta jos mies kuolee, nainen vapautuu siitä laista, joka sitoi hänet mieheen.Jos hän miehensä eläessä antautuu toiselle miehelle, hän on avionrikkoja. Mutta miehensä kuoltua hän on vapaa lain määräyksestä eikä tee aviorikosta, jos menee naimisiin toisen miehen kanssa.” Room. 7:2-3

    ”Jos väitämme, ettemme ole syntisiä, me petämme itseämme eikä totuus ole meissä. Jos me tunnustamme syntimme, niin Jumala, joka on uskollinen ja vanhurskas, antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä. ” 1 Johannes 1:9

    ”Kärsihän Kristuskin ainutkertaisen kuoleman syntien tähden, syytön syyllisten puolesta, johdattaakseen teidät Jumalan luo. Hänen ruumiinsa surmattiin, mutta hengessä hänet tehtiin eläväksi.” 1 Pietari 3:18

    Jeesus kuoli ristillä kaikkien meidän syntiemme puolesta. Jos kadumme
    ja pyydämme syntejämme anteeksi ja käännymme Hänen tykö, Hän lupaa meille iankaikkisen elämän kuoleman sijaan. Jeesus rakasti meitä niin paljon vaikka me kaikki olemme Häntä vastaan rikkoneet ja tehneet syntiä toisiamme kohtaan. Itse olen entinen villiä elämää viettänyt nuori nainen, joka kuului mm. Pride-kulkueeseen ja olin monissa erinäisissä siveettömissä suhteissa. Jumala pelasti minut ja käännyin pois synnintieltä, joka johtaa kuolemaan. Jeesus on tie, totuus ja elämä! Jos halut keskustella näistä asioista lisää tai lisää raamatunjakeita/rohkaisua, ota ihmeessä yhteyttä 🙂 Keskustelen ja autan mielelläni.

    • Miia Ezen

      Heippa 🙂 Ihanaa, kun olet löytänyt oman juttusi.

    • Päivisusanna

      Miksi julistat omaa totuuttasi toiselle- hänen totuutensa voi ja saa olla täysin erilainen kuin omasi. Elämänarvot- ja vakaumukset ovat henkilökohtainen asia; niitä ja niiden yksityisyyttä tulee kunnioittaa. Miialle toivotan ihanaa hääpäivää!

      • Entinen Jumalanpilkkaaja

        Hei Päivisusanna 🙂 En julista omaa keksimää totuutta vaan Raamatun sanan mukaista totuutta. Jokaisella on oma valinta haluaako seurata totuutta vai ei. Kenenkään ei oo pakko, mutta totuus on kaikille vapaana valittavana ja totuus tekee vapaaksi synninkahleista niinkuin raamattu puhuu. Siunausta sinulle.

        Joh 1:14 “Ja Sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme, ja me katselimme hänen kirkkauttansa, senkaltaista kirkkautta, kuin ainokaisella Pojalla on Isältä; ja hän oli täynnä armoa ja totuutta.”

        Älköön sydämenne olko levoton. Uskokaa Jumalaan ja uskokaa minuun.
        Minus Isäni kodissa on monta huonetta – enhän minä muuten sanoisi, että menen valmistamaan teille asuinsijan. Minä menen valmistamaan teille sijaa mutta tulen sitten takaisin ja noudan teidät luokseni, jotta saisitte olla siellä missä minä olen. Te tiedätte kyllä tien sinne minne minä menen. Tuomas sanoi hänelle: »Herra, emme me tiedä, minne sinä menet. Kuinka voisimme tuntea tien?» Jeesus vastasi: »Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani. Jos te tunnette minut, opitte tuntemaan myös minun Isäni. Te tunnette hänet jo nyt, olettehan nähneet hänet.»

        • Miia Ezen

          Ihanaa tosiaan kun on tällaisia omia juttuja meillä itse kullakin, mutta koitetaan jättää nämä uskontoasiat blogin ulkopuolella. Eiks jee? 😊❤️

          • Markit

            Jätä mielellään, kiitos. Uskontoa ja politiikkaa en blogissasi halua nähdä, vaikka minun ei ko kommentteja tarvitse lukea. Jokaisella on omat juttunsa ja uskonsa, mutta niille löytyy todennäköisesti muut blogit. Vähän ahisti 🙂

    • Kati

      Siis häh!?! Mitä ihmettä täällä tapahtuu 😀 😀

  • Vesseli

    No eipä muuta kuin onnea sinun ja hänen päivään, olkoon täynnä iloa ja jatko möykkyistä onnea :D. (Tasapaksuhan ois tylsää..)

    • Miia Ezen

      Hihi! 😃 Ihan paras.. möykkyistä onnea. Kiitos! 😍 Tasainen meno voi tosiaan olla tylsää, mutta toisaalta nautin eniten ihan siitä tasaisesta arjesta.

  • Eeva

    ONNEA HÄÄPÄIVÄÄN täältäkin teille molemmille näin tekstin muodossa.
    Mulla on ollut tapana sanoa et parasta on tylsäkin arki jossa ei tapahdu mitään,mulla ainakin se tuo luovuuden esiin.

  • Markit

    Heippa; Olet varmaan todella tyylikäs, kun laitat hunnun ja hiukset kiinni. Itse ehdotin suoria hiuksia ( kuten eräässä vanhassa kuvassa, taisi olla musta housupuku) ja jonkinlaista kukkaa, mutta tuo valitsemasi tyyli on hieno. Minä niin näen sinut klassisena tyyppinä, ja joskus rönsyilet, mutta et hääkuvissasi.
    On se vaan niin ihanaa, kun jaat näin paljon häistäsi lukijoille ❤. Ja jaat sen verran kuin haluat, yksityisyys se sinullakin olla pitää.😊
    Hanki paljon ihania muistoja, joita voit ajatella vuosien ( vuosikymmenien) jälkeen. Niin minä teen, kun kohta on 27. hääpäivä. ❤

  • Anna

    Moi, mun mielestä toi glittermeikki morsiammelle on ihan paras idea :)! Mä inspiroiduin itse siitä niin, että laitoin tänään vähän glitteriä töihin koska miksei ja sitä voi käyttää elegantistikin eikä läästiä koko naamaa täyteen :). Ehdottomasti siis samaa mieltä sun kanssa siitä, että tyylikäs glittermeikki sopii morsiammelle ja aion pyytää sitä aikanaan omaan morsiusmeikkiin kun päivä koittaa.

    • Miia Ezen

      Ooh! Siis glitter töihin! 😍😍😍 Mun pitääkin laittaa useemmin arkeen glitteriä. Ja joo, kannatan glitteriä morsiamelle. 😃

  • Tiina

    Onnea todella paljon😊 Ihanaa että olet löytänyt sen oikean. Nauti hääpäivästäsi. Minä keski-ikäisenä tykkäsin eniten alimmaisesta meikeistä roosalla huulipunalla. Glitterin yhdistän ehkä pikkujouluihin. Valitse Miia just niin kuin itsestäsi tuntuu parhaalta. Jeesustelija voisi painua tekopyhine kirjoituksilleen hornan tuuttiin. Uskonnolla ei ole mitään tekemistä aidon Rakkauden kanssa❤️

    • Miia Ezen

      Kiitos Tiina! 🥰

  • Liilatar

    Hei
    Olen itse hengellinen ihminen ja toimin sillä alallakin. Uskomatonta, että joku tulee näille hyvänmielen sivuille käyttämään hengellistä väkivaltaa. Se kertoo tottakai ihmisestä itsestään paljon, muttei ainakaan lähimmäisenrakkaudesta ja toisen onneen osallistumisesta.
    Toivon teille iloa ja naurua, tahtomista ja aina uuden löytämistä yhteiselle matkallenne.

    Ps. Onko noita ihania glitterluomivärejä yksittäisinä?

    • Miia Ezen

      Heippa ja kiitos 💓 Joo nämä Stilan glitter luomivärit on nimenomaan erillisiä nestemäisiä luomivärejä, mutta niitä pitää tilata ulkomailta. 😖

  • Nadja

    Heippa! Osaisitko sanoa, mikä huulipuna sinulla on ylimmässä kuvassa ja saako enää mistään? Linkki ei toimi enää ja googlaamalla en löytänyt. Tai jokin muu vastaavantyylinen suositus, nimenomaan häämeikkiin. Kiitos! 😊

    • Miia Johansson

      Aa hitsit joo linkki ei toimi mutta huulipuna on tosiaan Origins merkiltä ja sävy nro 11. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram