Kuinka estää hiusten rasvoittuminen? Kaksi helppoa vinkkiä

10.10.2019

*Sisältää mainoslinkin.

Kun lopetin Curly Girl -metodin, niin hiukseni alkoivat taas rasvoittua nopeammin. Nyt olenkin etsinyt ratkaisuja ongelmaan ja löytänyt muutaman hyvän vinkin, jotka toimivat ainakin omiin hiuksiini.

ERILAINEN TAPA LISÄTÄ KUIVASHAMPOOTA

Olen löytänyt tähän kaksi hyvää tapaa. Ennen lisäsin kuivashampoon siinä vaiheessa, kun hiukseni alkoivat näyttää onnettoman likaisilta. Nyt teen näin:

  • Lisään kuivashampoota edellisenä iltana ennen nukkumaan menoa ja aamulla hiukset eivät näytä rasvaisilta, mutta eivät myöskään mattaisen kuivashampoon jälkeiseltä kypärältä.
  • Saatan lisätä kuivashampoota heti pesun jälkeen tietenkin kuiviin hiuksiin ja hiukset pysyvät pidemmän aikaa raikkaina.
  • Muistathan suihkuttaa kuivashampoon vain tyveen ja hieroa sen sormin. Kannattaa myös laittaa kuivashampoota hiuksiin osioittain.
  • Olen tykästynyt Lidlin Cien kuivashampooseen, joka on todella ytyä tavaraa. Tämä kyseinen ei sovi bruneteille. Olen huomannut, että kevyet kuivashampoot eivät Ihan aina riitä hiuksiini.

PYSYVÄ STAILAUS ENNEN SEURAAVAA PESUA

Hiukseni ovat todella taipuisat ja saan ne pysymään kiharana curly girl metodia käyttäen. Tämän vuoksi föönauksen jälkeen ne ovat hampun näköiset ja ne on pakko joko suoristaa tai kihartaa. Jos laitan raudan alle hyvän aineen, niin saan hiukset pysymään suorana seuraavaan pesuun asti. Omassa hiuksessani ei kihara pysy niin hyvin, mutta parhaiten saan sen pysymään *Sebastian Shine Define hiuskiinteellä, jota käytän raudan alla. Tämä tuote on myös monen maskeeraajakolleegani suosikki.

Olen huomannut, että liika stailaus tekee hiuksistani helposti likaiset niin siksi tykkään tehdä sen vaan kerran ja tietenkin heti pesun jälkeen.

Onko teillä jakaa hyviä vinkkejä helposti rasvoittuville hiuksille?

  • Piiahannele

    Kiitos Miia, olet kultaa ❤. Nämä tuli tarpeeseen. Itse hentohiuksisena huomaan, että liika silikonipitoisten tuotteiden käyttö tai varsinkin päällekäinen käyttö rasvoittaa hiukset. Kun vaihtaa silikonittomiin, niin rasvoittuminen vähenee ja samalla saa kuohkean tukan 🙂. Esim. Briogeon tuotteet ovat tosi hyviä (kuten Miiakin on vinkannut) tai sitten ihan juuri löytämäni XZ:n omenaviinietikkahiushuuhde. Sitten jos hiukset pitää yöllä kiinni, niin auttaa ainakin itsellä. Ja pesu syväpuhdistavalla shampoolla välillä (myös Miian vinkki). Kiitos Miia näistä, kokeilenpa taas uutta 😘. Toivottavasti selkäsi on parempi👍.

  • Johanna

    Kuivashampoo auttaa toki, mutta jos tukka on littana niin ei pelkän kuivashampoon voimin pysty olemaan oikeen pesemättä kun max 3pv. Kunnon tyviraudalla kun käsittelee tyven (ei sellasella pienellä rimpulalla) niin viikko menee kevyesti. Ihmettelen aina miten vähän niistä kirjoitetaan, kun kaikki jolle olen myynyt raudan ihmettelevät samaa että miksi kukaan ei aikaisemmin ole puhunut. Ceran Crimpstyler Volumizer on niin best!

    • Rasvapää

      Ah! Mikä on tyvirauta?

    • Hannele

      Sanoit viikko menee hyvin. Siis peset itsesi vain kerran viikossa. Huh…

      • Miia Ezen

        Hiukset voi hyvinkin pestä vaan kerran viikossa. 😊

        • Markit

          No mimmonen sukunimi sul on tänäpänä, ku o 12.10? Kyl mää ny ihmettelen, mut en kauhiast 😄. Jaa, mut saa tuo Ezen kommenttia pistää Johanssonin plokiin, hän on aikast hyvä kyl kommentoimaan. Mut onnellist aikaa kumminki eletään ja Miia o etunimi 😂. Mää vartoon ny, kui tää asia edistyy 😄.

          • Miia Ezen

            Johansson on tosiaan nyt sukunimi. 😃 Varmaan vielä vähän aikaa näkyy siellä täällä Ezeniä. 😊

  • SenniRaa

    Kyllä, kuivashampoo puhtaan ja kuivan hiuksen tyveen! Clippotekilla on myös tosi hyvä ja edullinen kuivashampoo, tummalle ja vaalealle löytyy omat. Pulloa pitää aina ravistaa hyvin ennen käyttöä. Suihkutuksen jälkeen annetaan hetki kuivua, sitten hierotaan sormilla päänahkaan ja lopuksi harjan kanssa liika tavara pois.

    Ja kun sitä kuivashampoota käyttää, se täytyy myös saada päänahasta pois ja täjän ihan paras on mielestäni Biozelin Öljyhoito, joka hoitaa sekä hiusta, että päänahkaa. Löytyy ainakin isommista ruokakaupoista ko. tuote ja taaskin edullinen ja riittoisa, varsinkin kun käyttää vain silloin tällöin.

  • Markit

    Heippa; Kyllä minulla paras esto rasvoittumiselle on raidat. Hiukset hyvin suomalaiset, lättänät, vaikka hiuksia on paljon. Vaaleissa hiuksissa raidat eivät erotu, väri on vaan vähän epätasaisen vaalea. Ja kun ne raidat tehdään kammalla, ne alkavat lähempää päänahkaa ja silloin taas niitä ei tarvitse tehdä kuin n 2 kk välein. Pesu ja hoito Goldwellin dualsenses rich repair tuotteilla. Ja hyvin on toiminut, vaikka tuotteita käsketään välillä vaihtaa, niin enpä vielä vaihda. Ja kaiken perusta on tietysti hyvä leikkaus hiuksiin. Ilman raitoja en saa hiuksia pysymään hyvin, vaikka miten väkertäisin. Sellaista rautaa en ole uskaltanut ostaa, koska kädet vähän kömpelöt ja pelkää, että poltan koko pään 😀. Kiharrin riittää.
    Enkä vaihda muuten kampaajaakaan. 😄

  • Halle

    Kuivashampoo on hyvä mutta itse luotan lättätukkaisena (ja myöskin kasvojeni muoto vaatii hieman hiuksilta muotoa ja volyymia)tyven kevyeen tupeeraamiseen ja hiuslakkaan. Aamuisin stailaan tukan(yleensä vaatii vähän tupeerauksen parantelua)haluamallani tavalla ja hieman lakkaa perään(vain vähän ettei tuu harmaa ällö lopputulos)ja tällä pärjää seuraavan pesuun. Nykyisin pesen hiukseni 2krt/vko ja se on arjen pelastus! Ei mene aikaa hiusten pesuun, halleluja!

  • Markit

    Heippa; Sydämelliset onnittelut rouva Johansson ❤❤❤!
    Tulen muistamaan hääpäiväsi, itselläni kun oli 27. hääpäivä viikko sitten. Suurimmat särmät ovat hioutuneet ja hyväksyy toisen juuri sellaisena kuin on.
    Itse sinä Miia hyvin kirjoitit, että teillä on “Ystävyys, toistemme kunnioitus ja huumori”. Teillä on kaikki mitä tarvitaan! Pitäkää toisistanne huolta joka päivä 😍

  • Eeva

    Sydämmelliset Onnittelut hääpäivän johdosta molemmille herra ja rouva Johansson!

    • Miia Ezen

      Kiitos tuhannesti Eeva! <3

  • Laura

    Mikä olisi hyvä muotovaahto tms hiuksille? En ole ikuisuuksiin käyttänyt mitään muotovaahtoa, kun olen ajatellut sen rasvoittavan hiuksia. Muotovaahto vai suolasuihke?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram