Miia Johansson

Kuinka peittää tummat silmänaluset? – täydellinen opas

*Sisältää mainoslinkin. Tuote saatu.

Juttu päivitetty 5.10.2023

Tummien silmänalusten peittäminen saattaa teettä vaikeuksia jopa ammattilaisille, joten päätin tehdä siitä vihdoin täydellisen ja helpon oppaan. Teoriassa silmänalusten peittäminen on helppoa, sillä siinä käytetään vain vastavärejä. Todellisuudessa se voi olla hankalaa, sillä silmänalusten väri saattaa olla vaikea hahmottaa.

MITÄ ON NEUTRALOINTI?

Pelkkä peitevoide ei välttämättä riitä tummiin silmänalusiin. Erityisesti jos silmien alla on vahvasti alla olevan kaavion mukaisia värejä. Nämä värit puskevat usein harmahtavana tummuutena peitevoiteen läpi ja edes paksu kerros peitevoidetta ei riitä. Ja siis paksu kerros näin ammattilaisen näkökulmasta on aina ehdoton EI.

Neutralointi tarkoittaa sitä, että etsitään vastaväri omille silmänalusille. Lisäksi se voi olla meikissä myös punaisuuden neutralointia muualta ihosta. Sinisille silmänalusille oikea sävy on oranssi ja violeteille keltainen. Myönnän, että joskus on hankala nähdä myös asiakkailla, että mitä kaikkia sävyjä siellä silmien alla oikein onkaan ja joudun hieman testailemaan. Tuntuu, että omien silmäalusten sävytkin vaihtelevat, joten vaihtelen sävyjä myös itselläni. Jos omistaa keltaisen ja oranssin neutraloijan, niin niillä saa kaikki sävyt piiloon, kuten alla olevasta kaaviosta huomaa.

MITKÄ OVAT PARHAITA NEUTRALOIJIA?

Kokeilin I love me -messuilla mallilleni ensimmäistä kertaa *Bohon keltaista neutraloijaa ja ero oli aivan käsittämättömän upea. Mallillani oli rusehtavat silmänaluset. Ruskeassa sävyssä on punaista, sinistä ja keltaista – sävyjä on monia ja sen vuoksi ratkaisu on joko persikka tai keltainen. *Bohon oranssi neutraloija sopii taas sinisille silmäalusille ja näiden kahden Bohon neutraloijan sekoitus sopii silmänalusille, joissa on niin sinistä kuin violettia. *Pixin neutraloija sopii taas sellaisille, joilla on niin sinistä kuin violettia silmien alla.

Huh – alkoiko jo hengästyttämään? Väriteoria saattaa sitä aiheuttaa.

Ammattilaisille aivan loistava setti on *MAC Cosmeticsin paletit (alla light sävyinen paletti), jossa on alhaalla kaksi neutraloijaa ja neljä erilaista peitevoidetta. Tosin tästä puuttuu se oranssi, mutta tummempisävyisessä paletissa sekin löytyy. Tosin tässä yksi peitevoiteista on mielestäni selkeästi oranssi.

MITÄ PEITEVOITEELLA SITTEN TEHDÄÄN?

Peitevoidetta käytetään lisäpeittämisen tuomiseen, peittämään neutraloijan liian vahva sävy ja erityisesti sillä tuodaan valoa kasvoille.

Alla näette paikat, johon tuon todella ohuelti peitevoidetta tai vain vaaleampaa meikkivoidetta. Peitevoiteen pitäisi siis olla aina asteen pari vaaleampi kuin oma iho. Alla olevan kuvan mukaisesti tuon sitä myös hieman suun alapieliin, amorin kaarelle ja nenän pieliin. Käytän usein *Maybellinen Instant Erase peitevoidetta. Punaiseen taittavalla iholla (kuten omani ja suurin osa asiakkaistani) sävyä 03 ja keltaiseen taittavalla sävyä 01. Nämä siis tyypillisiä talvisävyjä.

SILMÄPUSSIEN PEITTÄMINEN

Tämä onkin sitten eri asia, joten säästetään se erilliseen postaukseen. Joillain on myös lommot silmien alla, joten pureudutaan näihinkin seuraavassa postauksessa.

P.S. Jos näette YouTubessa sellaisia meikkejä, joissa käytetään silmien alla (vaalealla iholla) todella vahvaa oranssia tai jopa punaista silmien alla, niin se on täysin turhaa. Mitä tummempi iho, niin sitä vahvemmat neutraloijasävyt ovat. Vain todella tummaihoinen saattaa tarvita silmien alla punaista.

Tilaa
Notify of
guest

26 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Tupu
Tupu
5 years ago

Tämä oli hyvä opas👌 Käytätkö muuten ollenkaan meikissä valokynää?

Jenna
Jenna
5 years ago

Moi!

Eli ymmärsinkö oikein, että ensin neutraloidaan, sitten peitevoidetta ja sitten meikkivoidetta ohuelti? Jäin nyt vielä sitä rautalankaa kaipaamaan tähän täydelliseen oppaaseen 😂👌Mutta suurkiitos tästä, itselläni on aivan järjettömän tummat silmänaluset unenmäärästä riippumatta, joten täytyy alkaa tutkimaan, mitä sävyjä sieltä löytyykään.

Amilda
Amilda
5 years ago

Olisiko vielä antaa näiden levitykseen jotain sivellinvinkkejä?

Miska
Miska
5 years ago

Hei Miia ja kiitos tästä! Täällä blondi kaipaa vielä sen verran selvennystä, että levitätkö vaalean peitevoiteen koko tuolle alueelle, jonka pisteet muodostavat? Ei pelkkiä ääriviivoja? 🙂
Kiitos loistavista vinkeistä! Ja hyvää alkavaa talvea! 🙂

Marjut
Marjut
5 years ago

Kiitos näistä vinkeistä ja niistä lukuisista muistakin! Vähän asian vierestä, kun ei liity meikkaamiseen: Minä olen saanut silmäpussit ja tummuudet pois juomalla enemmän vettä 🙂

Pjs
Pjs
5 years ago

Oon kyllä vähä pönttö, mutta en varmaan edes tajua kellä on sinertävät vai onko violetit ja jos on vaaleaihoinen niin ruskehtavaa en oo ees nähnyt… Kai… Jos joskus pystyisit tekemään oikeilla ihmisillä tästä postaukset/IG storyt niin ois mahtavaa! Itsellä ei ainakaan oo mahdollisuutta ostaa jokaista väriä kokeiltavaksi et mikäs se niistä itelle passais… Oon nimittäin aina vaan ajatellut et mun silmänaluset on harmaat… 😆

Minna
Minna
5 years ago

Tosi hyvä opas, kiitos! Toiveena olisi postaus ihonhoitoon liittyen: missä järjestyksessä aineet tulevat kasvoille esim iltapuhdistuksen aikana. Korealaisesta ihonhoidosta löytyy paljonkin googletamalla, mutta haluaisin siis ihan perustietoa missä järjestyksessä kasvovesi/hoitovesi, seerumi, retinoli, yövoide ym aineet tulevat.. Ehkä olet jo kirjoittanutkin jo aiheesta..?

Kielo
Kielo
5 years ago

Toimiiko keltainen/persikka neutraloimaan myös pigmenttimuutoksia?

Essi
Essi
5 years ago

Kiitos jälleen mahtavasta informatiivisesta postauksesta! Olen aina meikannut suht paljon ja ollut siitä kiinnostunut – nyt sinun blogisi myötä olen kuitenkin oivaltanut paljon ja kiinnostunut meikkaamisesta eri tavalla kuin aiemmin. Ei siis enää youtube pakkeleita, vaan mielummin raikasta meikkiä 🙂

Ongelmanani on etenkin leuan ja nenän punoitus. En ole koskaan oppinut käyttämään vihreitä neutraloijia ja ajattelinkin kysyä, että käytätkö sinä niitä? Voisiko tästä aiheesta tehdä postauksen? Lisäksi tuntuu että leuassa ei edes meinaa meikki pysyä. Tuntuu että aina kohdat jäävät punoittamaan, enkä saa ihoa tasaisen sävyiseksi.

Ulla
Ulla
5 years ago

Kiitos jälleen hyvistä ohjeista! Jään odottamaan myös tuota silmäpussit piiloon ohjetta. Kuten joku jo yllä kyselikin, millä siveltimellä vai suoraan sorminko silmien alle levitys?

Janita
Janita
5 years ago

En osaa käyttää poskipunaa… Ostin nyt tuon Zuiin hohdepuuterin sävyssä melon ja laitan sitä poskipunan sijaan poskipäille.. Jossain valossa näyttää ihan hyvältä mut jossain peilissä näyttää et sitä on sit kuitenkin liikaa ja tuntuu et se sävy ei sit sovi mulle.. Vaikka yritän laittaa sitä vähän.. Tarttis kyl mennä johonkin meikkiopastukseen. 🙂

Ulla
Ulla
5 years ago

Tää oli kyl käänteen tekevä postaus mun silmänalusille! Jeee!

Markit
Markit
5 years ago

Moikka; Se on just niin, että yhtenä päivä ei juur ole tummia silmänalusia, mutta nukupa huonosti! Johan väri ei sinerrä, ei ole ruskea vaan on ruskeanharmaa. Ja kyllä tuo Maybelline on hyvä tuote. Välillä se riittää yksinään, joskus sutaisen meikkivoidetta päälle. Silmänalusien tummuus on kyllä sellainen vaihteleva juttu, ettei varmaan ihan yksiselitteistä vastaus pysty antamaan. Paras vaan kokeilla, mikä milloinkin toimii. Mutta sinäpä olet antanut siihen hyvät eväät, kiitos siitä. Kandee vaan koittaa, erehtyä ja onnistua. Sellaista elämä on!😄

Kaisa
Kaisa
2 years ago

MACin paletista kysymys: kumman suosittelisit hankkimaan näin suomalaisella hipiällä? Mulla on selvästi keltaiseen taittava ei-kovin-vaalea iho, mutta mietin, onko tuo tummempi paletti silti liian tumma.

Kiitos taas vinkeistä – opin kaikkea tätä ekaa kertaa elämässäni sun kautta 😍

Laura
Laura
2 years ago

Moi Miia! Tiedätkö, onko tuota Pixin neutraloijaa vielä olemassa?

Lotta
Lotta
2 years ago
Reply to  Laura

Itse tilasin juuri pari viikkoa sitten Eleveniltä 🙂

Jaana
Jaana
1 year ago

Onko mitään järeämpää keinoa, kun Pixin ja Bohon netraloijat ja Maybellinen Eraser ei juurikaan auta. Silmänaluset ollut lapsesta asti tosi tummat, ilmeisesti violetinsiniset.