Millainen meikki sopii silmälasien kanssa?

03.10.2019

Kaupallisessa yhteistyössä: Trend Optic

Otsikon vastaus on helppo: melkein minkälainen meikki vaan sopii silmälasien kanssa. Mielenkiintoisempaa on se miten meikin kasvoille sijoittelee minkäkinlaisten linssien kanssa, koska meikkaaminen on valojen ja varjojen leikkiä – meikillä saa silmät näyttämään niin pieniltä kuin suuriltakin.

Silmälasit ovat kuin korut, joilla voimme korostaa omaa kauneutta ja persoonaa. Leikitelkää siis erilaisilla silmälasi- ja meikkikomboilla. Tämän vuoksi keskityin enemmän vinkkeihin kuin erilaisten lookkien luomiseen.

KAUPUNGIN COOLEIN OPTIKKOLIIKE

Ihailen persoonallista lookkia ja silmälasit ovat ne, joilla voi tuoda sitä todella tehokkaasti esille – kaikkihan aina katsovat ensin silmiin (toivottavasti). Kun etsin yhteistyökumppania tähän todella toivottuun postaukseen, olin niin onnellinen, että tutun kautta päädyin juuri Trend Opticiin.

Trend Optic on vuonna 2000 perustettu pieni yksityinen optikkoliike, joka sijaitsee Helsingissä Bulevardilla. Yritystä pyörittää kolme ystävystä Harri, Vilja ja Elina. Lisäksi heillä työskentelee optikko Lotta, sekä apukäsinä optikko Marita.

Ideana heillä on myydä laadukkaita ja trendikkäitä silmälaseja kohtuuhinnoin, yksilöllisellä ja henkilökohtaisella palvelulla. Kehysmallistossa on vain käsintehtyjä kehyksiä valmistajilta, jotka ovat keskittyneet silmälasikehysten ja aurinkolasien suunnitteluun. Näissä laatu on todettu hyväksi, materiaalit ovat kestäviä ja käsityö laadukasta. Lisäksi mallistot ovat mielenkiintoisia ja persoonallisia. He valitsevat jokaisen kehyksen itse ja käyvät pari kertaa vuodessa alan suurimmilla messuilla Milanossa ja Pariisissa tutustumassa uusiin trendeihin ja mallistoihin sekä tekemässä ostoja.

He käyttävät maailman johtavien linssivalmistajien Essilorin ja Zeissin linssejä, jotka ovat teknisiltä ominaisuuksiltaan parhaita ja tuotevalikoima on erinomainen. He tekevät linssien reunahionnan itse omassa pajassaan liikkeen takahuoneessa ja myös värjäävät linssejä käsin. Toimitusaika on tämän vuoksi nopea. Yksiteholasit ovat valmiina noin 3-4 arkipäivän päästä tilauksesta ja moniteholaseissa menee reilun viikon verran. Näöntarkastuksien lisäksi he tekevät piilolinssisovituksia ja mittaavat silmänpaineen. Lisäksi työnäköön liittyvät tarkastukset onnistuvat heillä.

He pyrkivät pitämään silmälasien hinnat kohtuullisina – toki käsintehdyt kehykset ja laadukkaat merkkilinssit ovat arvokkaampia. Silmälasipaketin loppuhinta riippuu aina kehysvalinnasta ja linssitarpeesta. Karkeasti arvioituna kehyksien ja yksiteholinssien hinta kaikilla pinnoitteilla on noin 400 eurosta ylöspäin ja kehysten ja moniteholinssien kaikilla pinnotteilla hinta alkaa noin 750 eurosta.

Itse olen menossa ensi viikolla Trend Opticille näöntarkastukseen tämän yhteistyön ulkopuolella, koska näkö on jo vähän aikaa pitänyt tarkistaa. Nyt löysin siis myös itselleni paikan, johon haluan mennä asioimaan. 

MITEN MEIKATA SILMÄLASIEN KANSSA?

Tähän löytyy monta eri kikkaa, joten päätin käsitellä yleiset ohjeet tässä ja plus- sekä miinuslinssien ohjeet erikseen.

  • Silmälasien kanssa voi meikata miten vaan, joten tarkkoja sääntöjä ei sinänsä ole. Voi käyttää raikkaita punia tai tummia sellaisia. Myöskin eri väriset luomivärit sopivat loistavasti. Mielikuvitus on rajana. Jopa tämän postauksen sinisten kehysten kanssa sopii värikkäät luomivärit.
  • Kulmakarvat pitäisin kauniin siistittyinä ja jopa tarkkarajaisina. Tämä sen vuoksi, että jotkut kehykset osuvat juuri kulmakarvojen kohdalle ja suttuiset kulmakarvat saattavat näin korostua entisestään.
  • En myöskään tekisi liian massiivisia tai tummia kulmakarvoja, koska kehyksien kanssa ne saattavat näyttää vieläkin massiivisimmilta.
  • Mikään meikkivoide ei pysy nenän päällä, kun silmälasit nojailevat niihin kokoajan. Tämän vuoksi en laittaisi näihin kohtiin meikkiä ollenkaan.
  • Mitä tulee meikkivoiteeseen, niin raikas meikkipohja näyttää aina parhaalta niin lasien kanssa kuin ilman. Arkena ei välttämättä jaksa taiteilla luomivärien kanssa, joten suosittelenkin keskittymään ihoon ja sen hyvinvointiin.
  • Sopusuhtaiset ja omille kasvoille sopivan kokoiset kehykset ovat aina parhaat, koska silloin suurempiakin miinuksia tai plussia ei erota niin selkeästi. Eli ammattitaitoinen optikko auttaa jo tässäkin asiassa ja erilaiset meikkikikat ovat sitten vaan extraa.
  • Väärän sävyiset kehykset ovat sama juttu kuin väärän sävyinen luomiväri. Ne saattavat tehdä kalpean ja väsyneen näköiseksi. Postaus oikean värisestä luomiväristä toimii myös kehysten valinnassa.
  • Tummien silmänalusten peittäminen on todella tärkeää erityisesti plus-linssien kanssa, mutta myös muille. Kehyksistä saattaa tulla extra varjoa silmien ympärille ja siksi toisin valoa kasvojen keskiosiin. TÄSSÄ postaus aiheesta.
  • Jos näkö on todella huono, voi itse meikkaaminen olla hankalaa. Tällöin kannattaa hankkia suurentava peili ja meikata aina hyvässä valossa.

POSTAUKSEN KEHYKSET JA ALEKOODI

  1. Metalliset kissakehykset: AHLEM, malli: Place du Louvre, hinta: 495 €
  2. Metalliset kulmikkaat kehykset: Eque M., malli: California signal, hinta: 545 €
  3. Siniset kehykset: Andy Wolf, malli: 5097, hinta 295 €
  4. Ruskeat pyöreät kehykset: AHLEM, malli: St. Germain, hinta 430 €
  5. Miinuslasit: Eque M., Venus II, c: RP, hinta, hinta:  795 €
  6. Pluslasit: Cutler and Gross, m: 1336, c:06, hinta:  380€

Trend Optic tarjoaa teille kehyksistä -15% alekoodin 31.10.2019 asti. Koodi: MIIA.

MEIKKIVINKIT MIINUS-LINSSEILLE

  • Miinus-linssisten tulisi pyrkiä meikkaamaan silmistä mahdollisimman isot. Tähän sopii perinteinen banaanihäivytys, jonka näet alla. Eli ulkonurkat ovat tummat ja luomiväriä on häivytetty ylöspäin sekä sivuille reilusti. Myös alaluomelle kannattaa laittaa luomiväriä, koska näin silmä näyttää heti suuremmalta. Jos liikkuva luomi on näkyvillä, niin se kannattaa jättää vaaleaksi.
  • Rajaukset voi tehdä paksummin ja häivyttää ne myös luomivärillä ylöspäin. TÄSSÄ ohjeet yhdenlaiseen häivytettyyn rajaukseen. Myös kissarajaukset ovat hyvät, koska ne suurentavat silmiä ulkoreunoja kohti.
  • Ripset kannattaa ehdottomasti kääntää kunnolla, koska tämä avaa katsetta entisestään ja ne pysyvät taivutettuina vedenkestävällä ripsarilla.
  • Alaluomen vesirajaan voi laittaa nuden sävyistä inliner kajaalia, joka saa näyttämään silmät suuremmilta. Tumma kajaali alaluomen vesirajassa pienentää silmiä.

MEIKKIVINKIT PLUS-LINSSEILLE

  • Plus-linssit suurentavat kaikkea ja näin silmänalusiho näkyy myös paremmin. Tämän takia on myös tärkeää käyttää peitevoidetta mahdollisimman ohuina kerroksina ja puuteria minimaalisesti, jos olleenkaan.
  • Glitteriä tai hohdetta kannattaa välttää, koska suurentavat lasit näyttävät tällaisten meikkien tekstuurin hyvin tarkasti.
  • Silmämeikkiin paras on smokey eye, joka on kuitenkin tavallisesta smokey eyesta poikkeava. Eli miinus-linssien kanssa luomiväriä ei nosteta kunnolla ylöspäin. Vain sen verran että se juuri ja juuri näkyy luomivaon yläpuolella. Smokey eye ohjeet löydät TÄSTÄ.
  • En laittaisi luomiväriä alaluomelle, koska se aina suurentaa silmää. Laittaisin mielummin tummempaa sävyä alaluomen vesirajaan. Etenkin ruskea on kauniin pehmoinen sävy.

P.S. Kannattta tsekata silmälasitutoriaalini Instagramista ja sieltä profiilini kohokohdista. Videolla kaikki on helpompi havainnollistaa.

  • Arla

    Optikkona täytyy sanoa, että tämä on kokonaisuudessaan erittäin onnistunut yhteistyöpostaus!

    • Miia Ezen

      Ooh wau kiitos Arla! 😍 Ihanaa kuulla tämä ammattilaiselta.

  • Anne

    Hei kiitos näistä meikkivinkeistä silmälasi-ihmisille! Ja siis ihan mahtavaa, että linssit olivat todelliset miinus/plus linssit! Niin hyvin huomaa kyllä eron. Kiitos!
    Semmoinen juttu on, että kun meikkaa miinussilmiä, niin pitää olla ihan nenä kiinni peilissä, jotta näkee ylipäätänsä meikata.. sitten taas siveltimet (ja kajalit yms) ovat liian pitkiä ja ottavat kiinni peiliin🙈 Valmistaakohan joku firma jotain matkamallin siveltimiä, vai miksiköhän siveltimet on aina tosi pitkiä?!
    Ihana blogi sulla ja instan jutut on ihan jokapäiväisessä seurannassa! Kaunista syksyä sinulle!!

    • Miia Ezen

      Heippa Anne! 😃 Siis aivan loistava pointti, mitä en edes ajatellutkaan. 🤔 Real Techniquesilla on ainakin sellainen Grab & Glow setti, jossa on minikabuki ja toinen sivellin käy hyvin poskipunaan ja highlighteriin. Sigmalla oli ennen sellainen söpö minisetti, mutta en löytänyt sitä nyt mistään. Suomalaisella Riitta Vaaralla on omia siveltimiä, jotka on muistaakseni lyhyempiä. Pitäisi löytyä googlesta nimellä ‘sivellinpuoti Riitta Vaara’. 😊

  • Lasit jo 17vuotta,vm.86

    Pukeutuminen kertoo paljon kannattaako pankkitilin lisäksi ostaa about 2vuoden välein vaihtuvat trendin mukaiset lasit vai ei.Itse ainakin suosittelisin valitsemaan lasit oman maun mukaan ja ennemmin klassinen malli jos ei edellä mainitut ei vaan sovi/pankkitili ei anna myöten.Mitä enemnän miinusta,ohennettu muovinen linssi ja heijastuksen esto pinnote.Mitä enemmän linsseisä pinnotteita pitää varoa lasien joutuvan nenällä äkki lämpimään,ihan perus:sauna,nuotio,uunin luukun avaus yli100asteen ruoan nostoon.Arkisia juttuja ja näissä itsellä pinnote alkoi hajoilla linssissä mikä aluksi ei haitannut mutta se hajoaminen laajenee aikaa myöten itsekseen kuin ruoste.Ns.likaa linssissä vaikka miten pesus,ei ne pilkut,säröt,lähde.T: -4 molemmissa silmissä

  • Lasit jo17vuotta, vm86

    Hyvä postaus meille rillipäille!🤓Pidän blogistasi erittäin paljon,joka on hyvin informatiivinen,opettavainen ja hyvällä otteella ja tyylillä tehty,kiitoksia siitä!😀

    • Miia Ezen

      Miten ihana kuulla! 😍 Kiitos!

  • Salla

    Itse en käytä laseja, joten saattaisin olla erimieltä asiasta, jos minulla olisi jotain oikeaa kokemusta asiasta. Mutta jos käyttäisin pluslaseja, tekisin varmaan silti silmiä suurentavia meikkejä, koska suuret silmät ovat vaan niin suloiset ja minua ei haittaisi näyttää siltä, kun kuuluisin johonkin piirrettyyn.

    • Miia Ezen

      Heippa Salla! 😊 Joo onhan nämäkin lopulta makuasioita. 😊

  • tainav

    Mitkä noi ekat lasit ovat?Minkä merkkiset?

    • Miia Ezen

      Kaikki tämän postauksen lasit on Trend Opticilta, jonka kanssa tämä postaus on toteutettu. 😊 Niin ja kehysten tiedot on listattuna postauksessa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram