Curly Girl helpommin – ei geeliä tai hifistelyä

03.09.2019

 

*Sisältää mainoslinkin.

Kirjoitin juuri vähän aikaa sitten, että miksi lopetin Curly Girl -metodin. Ikävä on kuitenkin iskenyt lähinnä sen vuoksi, että suoristettaessa hiukseni rasvoittuvat huomattavasti helpommin. Kiharana hiuksiani ei tarvinnut pestä kuin viiden päivän välein. Jos vaan föönaan ne kuivaksi, niin ne ovat aivan kamalan näköiset. Nyt kerronkin helpomman tavan pitää luonnonkiharat hiukset kuosissaan – ilman geeliä tai hifistelyä.

HUOM! Tämä on helpotettu metodi Curly Girlistä ja metodia noudattavat saattaavat olla sitä mieltä ettei tämä edes ole metodin mukaista toimintaa. Luonnonkiharaa hiusta kun voi hoitaa monella eri tapaa. Curly Girl -metodi oli se, jonka kautta tajusin, että hiukseni ovat kiharat. Tai no jos tarkkoja ollaan niin 2B-C laineet. 

MITÄ CURLY GIRL -METODI TEKI HIUKSILLENI?

Kuten edellisessä postauksessa sanoin, luulin, etteivät hiukseni kiharru ilman jättimäistä määrää geeliä. Olin kuitenkin väärässä. Hiukseni kunto on parantunut niin paljon tässä viimeisen noin viiden kuukauden aikana, että ne tosiaan kihartuvat ja pysyvät kiharoina ilman geeliäkin. Alla on kuva hiuksistani suihkun raikkaana ilmakuivauksen jälkeen ilman mitään stailaustuotteita.

Kampaajani myös sanoi ja olen huomannut itsekin, että hiukseni ovat paksuuntuneet huimasti. Syyksi kampaajani sanoi sen, etten pessyt niitä niin usein enkä lämpökäsitellyt ollenkaan. Nyt haluaisinkin siis nähdä minkälainen pehko tästä kasvaa, jos jatkan samaan malliin, mutta helpommalla kaavalla.

MITEN PESEN HIUKSENI?

Ensinnäkään en ole enää niin tarkka tuotteista ja niiden ainesosista. Suosin kuitenkin pääsääntöisesti luonnonkosmetiikkaa, joten ne eivät lähtökohtaisesti sisällä esimerkiksi silikoneja. Pesen edelleen hiukseni *Natura Siberican Volumizing and Nourishing Shampoolla ja käytän *Organic Shopin Avokado & Honey naamiota hoitoaineena. Hoitoainetta laitan kuitenkin sen verran (paljon normaalia enemmän), että hiuksiini ei jää yhtään takkua suihkussa ollessa ja ne tuntuvat pehmoisilta. Kampaan hiukset läpi suihkussa, annan hoitsikan vaikuttaa sillä aikaa kun pesen muun kropan ja tämän jälkeen pesen pois. Eli lähestulkoon normaalin ihmisen pesurutiini.

Tämän jälkeen rutistelen hiukseni pyyhkeeseen (en huomaa eroa t-paidan kanssa rutisteluun), mutta en kuitenkaan hankaa. Suihkuttelen kevyen jätettävän hoitoaineen *Unique Haircarelta, koska raskaammat saavat hiukseni latistumaan – ovat ne sitten Curly Girl -metodin mukaisia tai eivät.

MITEN STAILAAN HIUKSENI?

Tämä on niin paljon helpompaa ja nopeampaa kuin geelin kera. Kiitos yhdelle teistä, joka sai minut uskomaan, että muotovaahto riittää. Puristelen hiuksiini noin puolitoista kourallista muotovaahtoa. Olen tesannut vasta tätä Cutrinin kevyttä moussea (saatavuus esim Sokos), mutta se on hoitanut tehtävänsä loistavasti. Kiharani eivät tosin ole näin niin erotellut kuin geelin kanssa, mutta niin paljon helpommat. Alla kuva geelin kera.

Muotovaahdon jälkeen kuivaan hiukseni diffuuserilla ja puristelen hieman hiuksia, jos niihin jää hieman castia eli sellaista koppuraa.

MITÄ JOS HALUAN SUORISTAA?

Jos haluaa suoristaa niin suoristaa. 😀 Kiharoilleni ei ole tapahtunut mitään. Välillä tosin pesen hiukseni edelleen kunnon sulfaatillisella syväpuhdistavalla shampoolla, jotta tuotejämät saa kunnolla pois ja näin hius myös kihartuu nätimmin. Eli luonnonkihara ei häviä mihinkään suoristettaessa. Tosin jos hiuksia alituisesti lämpökäsittelee, niin hiuksen kunto ja samalla myös kihara kärsii.

P.S. Postauksen ensimmäisen ja viimeisein meikin kuvissa on käytetty superhelppoja voidemaisia luomivärejä, joiden perään kyselitte Instagram stoorien puolella. Koko luomelle laitoin ensin *YSL voidemaista luomiväriä (sävy nro 8) ja liikkuvalle luomelle sormin *Clarinsin voidemaista luomiväriä sävyssä 09 silver rose. Huulissa on Physicians Formula nestemäistä huulipunaa sävyssä Tu-Lip Treatment (Saatavuus: Valikoidut Citymarketit).

Onko täällä muita, jotka noudattavat Curly Girliä vähän löysemmin rantein ja helpommin askelein. Onko mitään hyviä vinkkejä?

  • Kaija K.

    Mulla käytössä pääasiassa Flown turve&hamppu -shampoopala. Hoitsikkana Garnierin Banaani tai Papaija -hairfood ja välillä Famo -hoitoainepala. Tekniikka aikalailla sama kuin sulla eli pesu normaalisti ja sitten annan usein saunan ajan vaikuttaa hoitoaineen. Normipyyhkeeseen puristelu (mulla lyhyet hiukset), sitten vaan oon laittanut jotain suihkemuotoista muotoliutuotetta (tämä ei oo ollut metodin mukainen). Nyt kokeilussa suolasuihke. Välillä pesu hopeashampoolla ja syväpuhdistavalla. Ilmakuivaus pääasiassa. Kikkurat on millon minkäkilaiset, toisinaan kovin kiharat, toisinaan suoremmat. Lähinnä etuhiukset kihartuu. Mulla myös jätettävä voidemainen hoitoaine latistaa hiukset, vaikka onkin paksu tukka, joten en käytä. Muotovaahtoa voiskin kokeilla pitkästä aikaa.
    Sun kiharat on kyllä kivat tälläkin metodilla! 🙂

    • Miia Ezen

      Kiitos Kaija! 🙂 Joo, muuten tuokin.. pesen hiukset myös hopeashampoolla ainakin kerran viikossa ja en ole tarkemin katsellut mitä se sisältää.

  • Lumi

    Koskas päivittyy syyskuun- suosikit? 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa Lumi! 😀 Aa totta.. nyt ollut sen verran kiirettä, etten ole kerinnyt. Hyvä kun muistuttelit. Huomenna koitan keritä. <3

  • Lazy girl

    Huippua, että teit tästä jutun, sillä laiskoja curly girl metodin noudattajia taitaa olla enemmänkin.
    Itsellä tökki se mömmöjen määrä, mitä hiuksiin piti jättää. En aiemmin käyttänyt mitään muotoilutuotteita, sillä iho kärsi niistä. Niin ja lopulta mulla ei ollut enää kiharaa lainkaan. Hiukset oli niin raskaat mömmöistä.
    Kesän aikana metodi muuttui pese ja pidä tyyliseksi. Shampoo oli pakko ottaa takaisin käyttöön, mutta sulfaatiton riittää oikein hyvin. Välillä co-wash, tarvittaessa shampoo, ja reilusti proteiini-maskia tarvittaessa. Käytän pelkästään luonnonkosmetiikkaa kemikaaliyliherkyyden takia.

    Kesän juhlia varten ostin eko-geeliä, joka jättää kiharat pehmeiksi, ilman castia, mutta antaa pitoa ja kiiltoa. Ja freesaukseen vain välillä jätettävää suihketta. Muuten samalla kaavalla kun sinä, eli pesu ja ploppaus millä sattuu. Jos haluan tiiviimmät kiharat, kuivatan hiukset verkkomyssyn sisällä 🙂
    Ja hyvältä näyttää sekä tuntuu. Eli luonnolliset hiukset.

  • Siru H

    No minä oon! 😁 Olin aikani metodilla, kunnes totesin löytäneeni siitä hyvät puolet köyttööni, mutta kun mun hius ei kiharru, vaan on 2a- laineikas, en näe tarpeelliseksi käyttää kiharaa tukevia tuotteita, ploppausta ym. Työni takia hiukset on arkisin kiinni, mutta metodin myötä on mahdollistunut hiusten auki jättäminenkin. Hiukset ovat hyväkuntoiset, ja diffuuserilla ja muotovaahdolla saan makean laineen. Metodista mulle on jäänyt käyttöön ns. low poo-shampoot, ja noin joka toisen pesun pesen hiukset pelkällä silikonittomalla hoitoaineella. Hiukset voi hyvin, ja pitkästä aikaa tykkään omasta tukastani.

  • kukkis

    👍 tätä metodia olen käyttänyt alusta alkaen. Ainoa ongelma on kiharan pysyvyys. Olen käyttänyt geeliä, mutta en saa sitä koppuraa pois. Ja ilman muotoilutuotetta, kihara ei pysy.
    Pesu on paheeni, tukka on jo toisena päivänä rasvainen, joskus se korjaantuu silkkipuuterilla (dr hauschka) joskus ei.

    • Miia Ezen

      Heippa Kukkis! 🙂 Mulla toimi hyvin tuo Innersensen geeli ja siitä sain koppuran pois. Varmasti sunkin hiuksen kunto parenee kokoajan ja alkaa kihartua paremmin. 🙂

  • Hanna

    Ihanat sävyt noissa voidemaisissa luomiväreissä 😍 Levitätkö ja häivytätkö ne myös siveltimellä?

    • Miia Ezen

      Heippa Hanna! Joo levitän ja häivytän Real Techniques 308 siveltimellä. Tein itseasiassa juuri tänään tuosta IG stooriin ohjeita. 🙂

  • Niina

    Hei, mitä hopeashampoota käytät tällä hetkellä?
    Ja kiitos hyvästä blogista, tätä on mukava seurata 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa Niina! Mulla on pitkään ollut käytössä jo By Noor hopeashampoo. En oo tsekannut onko ns. Curly Girl hyväksytty. Amikan hopea shampoo on taas hyväksytty. 🙂

      Kirjoitin molemmista tässä: https://miiaezen.com/2019/01/13/paras-hopeashampoo/

  • Heidi N

    Onko sinulla kokemusta, että tuleeko samanlaiset kiharat jos tällä helpolla metodilla antaa hiusten kuivua vapaasti eikä käytä ollenkaan fööniä? Itselläni nimittäin 3A kiharat ja olen pitkään jo halunnut aloittaa metodin, mutta on kuulostanut niin vaivalloiselta etten ole jaksanut lähteä mukaan 😁 Mutta sinun ohjeilla jo uskaltaisin lähteä kokeilemaan, koska ei tarvitse ostaa muuta kuin muotovaahto. Mutta siis en käytä koskaan fööniä vaan annan kuivua itsekseen ja mietin että saako sillä saman lopputuloksen? 😊

    • Miia Ezen

      Heippa Heidi! 🙂 En oo itseasiassa testannut ilman fööniä, mutta uskon, että toimii sekin. Tietenkin tämän mun laiskan tytön metodi toimii parhaiten silloin kun hiukset on hyvässä kunnossa ja mulal meni melkein se puoli vuotta, että olen tässä. Mutta kyllähän itse metodissakin puhutaan siirtymävaiheesta, jonka itsekin kävin parin kuukauden aikana läpi. Ja kaikki hiukset on niin erilaisia, että pitää löytää se oma tapa. Eli Ei muuta kun vaan testailemaa ja se oma tapa varmasti löytyy. Sullahan on aivan upeat hiukset, joten ehdottomasti suosittelen testaamaan! 😀

  • Kirsi

    Täällä yks curly girl -laiskuri! Metodista on jäänyt käyttöön co-wash, eli käytän shampoota aikaisempaa harvemmin, ja vältän silikoneja ja alkoholia. Välillä on pakko pestä sulfaattia sisältävällä shampoolla tai shampoopalalla, koska cocamidopropyl betaine -allergisena on lähes mahdoton löytää muuten shampoota. Geelin ja castin kanssa en todellakaan jaksa pelleillä muuten kun esim. juhliin mennessä, mutta olen todennut esim. Briogeon Leave-in Defining -voiteen korostavan kiharia kivasti ja riittävästi yksinään. Samalla se myös tuo kosteutta hiukseen.

    • Miia Ezen

      Heippa Kirsi! Hei mun pitääkin kokeilla tota Briogeota nyt kihariin hiuksiin. Käytin sitä vaan suoristusraudan alla ja se teki hiuksista jotenkin paljon paksumman tuntuiset.

  • Heini

    😍

  • Katariina

    Ha! Mä vahingossa huomasin että mun hiukset nyt kihartuvat, ilman curly girl metodiakin, jota alan vasta kokeilemaan. Nukuin pyyhe päässä kun olin rättiväsynyt, ja aamulla kiharoita! Samoin, kun paljussa hiukset kastuivat, kiharoita! Hormoonihomma, kuulemma. Nyt on aineet ottamassa käyttöönottoa. Simple is beautiful.

  • Markit

    Hei; Tuo syyskuun luomivärilinkki ei taida toimia 🤔. Vaikuttiko syyskuun ripsariin hinta/laatusuhde, kun sen valitsit?
    Nuo Cutrinin tuotteet ovat minusta aika hyviä tuotteita, tuoksuton hiuslakka on mainio, koska useat haisevat pahalle. Mutta laitatko oikesti puolitoista kourallista muotovaahtoa? Onhan sinulla kyllä pienet kädet, mutta mitä se mahtaa olla golfpalloina? Vai oikeasti pesäpallon kokoisia palleroita? Itselläni nyt hiukan lyhyemmät hiukset kuin sinulla (juuri kampaajalla käyneenä) ja minä laitan ehkä puolitoista golfpalloa. Eikö liika muotovaahtokin latista hiuksia? Näin minulle on neuvottu.🤔

    • Miia Ezen

      Heippa Markit! 🙂 Linkki on korjattu – kiitos kun huomasit! 🙂 Ei vaikuttanut tuohon ripsariin hinta-laatusuhde vaan se on yksikertasiesti loistava. Pian blogiin on tulossa vertailua vedenkestävistä ripsareista ja tämä Lumene on siellä mukana.

      Mäkin tykkään tuosta tuoksuttomasta lakasta. Se on mulla pakissa asiakkaita varten. Ja kyllä laitan ihan pesäpallon kokoisia kourallisia tai sen puolitoista. 😀 Mulle se on juuri hyvä ja silloin kihara pysyy. Mutta jokaisen pitää löytää se oma määrä. 🙂

  • Anniina

    Sulfaatiton shampoo ja silikoniton hoitoaine. Kuivaksi puristelu pyyhkeellä. Siinä se. Harvemmin on aikaa kuivattaa hiuksia illalla, joten eihän niistä sitten hienot kiharat tule aamulla. Jos paljon aikaa nii sit lisäks pellavansiemenistä keitettyä geeliä hieman latvoihin. Puristelen senki kyl pyyhkeellä vähemmäks😁

    • Miia Ezen

      Aaivan loistavan simppeli resepti! 😀 Mulla vaikuttaa tosi paljon mitä tuotteita käytän. Liian raskaan tuotteet tekee mun hiuksesta heti todella hankalan ja kiharattoman. Muuten samalla tuotereseptillä täälläkin mennään. 😀

  • Ansku

    Hei,olen pessyt ihan kosteuttavalla shamppoolla ja laittanut todella kosteuttavaa hoitoainetta. Yleensä kuivaan puristelemalla niin samat kiharat kuin siinä metodissa. En ole katsonut mitä nuo tuotteet sisältää ja kampaajalta olen ne ostanut.

    • Miia Ezen

      Heippa Ansku! 🙂 Juuri näin. Kyllä se luonnonkihara tulee sieltä kaikenlaisilla tuotteilla. 🙂

  • Anna

    Sellainen kysymys liittyen tuohon diffuuseriin, saako sellaisen hankittua erikseen hiustenkuivaajaan? Mulla on hyvä kuivaaja niin ei viitsi vaihtaa sitä, siinä on kyllä toimintona viileä ilmavirta, riittäisiköhän se? Itse aina odotan n. tunnin kunnes kuivaan jo enää vähän kostean tukan, säästyy aikaa ja vaivaa.

    • Miia Ezen

      Heippa Anna! Tietääkseni niitä ei saa erikseen, koska se laitetaan aina tukevasti kiinni hiustenkuivaajaan. Itselläni on esimerkiksi omassa kuivaajassa muutama eri vaihtopää, joista yksi on diffuuseripää. 🙂 Yksi edullinen vaihtoehtohan on vaan laittaa hiukset sellaisen keittiöstä löytyvän siivilän sisään, johon vaikka riisit tai pastat kaadetaan. Ei nyt tule millään mieleen nimeä. 😀

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram