Samalla tuotteella parempi lopputulos – VARJOSTUKSET

29.08.2019

Varjostukset ovat meikkaamisessa se asia, jotka näyttävät melko hassulta, jos ne tekee väärin. Varsinkin liian rankalla kädellä tehdyt varjostukset näyttävät helposti likaraidoilta poskilla. Koitan avata tähän postaukseen mahdollisimman yksinkertaisesti miten varjostukset tehdään.

VARJOSTUKSIEN JA AURINKOPUUTERIN ERO

Tämä voi tulla monelle yllätyksenä, mutta varjostussävy varsinkin itseni kaltaisille vaaleille on sävyltään harmahtavan ruskea. Näet sen alla olevassa *Smashboxin Cali Countour -paletissa. Vasemmassa yläkulmassa on varjostussävy vaaleille ja oikeassa yläkulmassa aurinkopuuteri yhtälailla vaalealle iholle. Jos olet ruskettunut tai ihosi on tummempi, niin varjostussävy on paljon lämpimämpi ja voit tehdä varjostukset aurinkopuuterilla.

Varjostusten tekeminen on tosin mielestäni täysin hifistelyä ja aivan turhaa arkeen tai oikestaan juhlaankaan. Itse en käytä varjostuksia oikeastaan koskaan, vaan tuon tummempia kohtia kasvoille aurinkopuuterilla. Aurinkopuuterin sijoittelu on eri, mutta huomaat tästä postauksesta, että myös aurinkopuuterin avulla tulee poskien alle varjot kuin itsestään.

VÄÄRÄ TAPA

Liian suurella siveltimellä ja runsaalla kädellä posken alapuolelle niin, että posket laittaa lommolleen. Näin varjostus tulee liian alas. Lisäksi aurinkopuuterin käyttäminen varjostuksiin (vaaleille ihon sävyille) näyttää hassulta, sillä varjot eivät meillä vaaleilla ole lämpimän sävyisiä vaan kylmän sävyisiä. Haluamme luoda varjoja eli varjostaa.

OIKEA TAPA

  1. Tähän tarkoitukseen kannattaa käyttää jotakin kapeaa sivellintä. Yksi loistava vaihtoehto on *Real Techniquesin jämäkämpi poskipunasivellin, jonka näet kuvassa.
  2. Aloita varjostus aina pulisongin kohdalta, koska silloin siveltimessäsi on eniten tuotetta. Aloitan myös hyvin kevyellä kädellä ja lisään tarvittaessa. Varjostuksen avulla korostat poskiluutasi, joten varjo tulee poskiluusi alle. Varjo loppuu silmäkulman kohdalle, kun katsot suoraan peiliin.
  3. Lisää varjostusta myös leuan alle häivyttäen alaspäin ja aivan hiusrajaan. Tähän voit vaihtoehtoisesti käyttää aurinkopuuteria.
  4. Jos menee pieleen, niin aina voi “kumittaa” meikkivoidesiveltimellä, johon on jäänyt jämiä meikkivoiteestasi.
  5. Voit lisätä varjostusten kanssa myös aurinkopuuteria, jos haluat.

Itsestäni tuntuu, että nyt mennään jo hieman hifistelyyn näiden meikkijuttujen kanssa. Tosin varjostuksista kyllä kysellään todella paljon. Tulenkin tekemään pian aivan päinvastaisen postauksen: Mitä meikkejä täysin aloittelija tarvitsee. Sellainen kaunotar, joka ei meikkaa koskaan, mutta haluaisi oppia muutaman pienen jutun. Sama postaussarja kuitenkin jatkuu ja ensi viikolla mennään meikkivoiteeseen ja miten yhdellä ja samalla meikkivoiteella saa hyvän sekä huonon lopputuloksen.

  • Kirsi

    Kiitos blogistasi, olen saanut paljon hyviä vinkkejä sekä ihonhoitoon että meikkaukseen. Hienoa että huomioit neuvoissasi myös meidät 45+ ikäiset.
    Iltojen ja aamujen hämärtyessä on harkintaan tullut valaistun meikkauspeilin hankinta. Voitko suositella jotain? Aika harvoissa näyttää olevan CRI >90 ja värilämpötila > 4000 K.

    • Miia Ezen

      Heippa Kirsi! 🙂 Tämä onkin aihe, johon olen koittanut paneutua, mutta ainakin sen niminen paikka kuin peilikauppa muistaakseni myy kivoja valaistuja peilejä 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram