Miksi en ole tavallinen morsian?

23.08.2019

En ole hääihminen enkä halua olla huomion keskipisteenä. Eipä uskoisi, että nämä sanat tulevat bloggaajan suusta, jonka työ on julkista. Kammoksun alttarille kävelemistä ja häämekon etsiminen on kaikkea muuta kuin hauskaa. Ajattelinkin siis kertoa hieman, että mitä täällä kulissien takana oikein tapahtuu, kun häämme lähestyvät kovaa vauhtia. Vain kirkko ja ravintola on varattu, mutta kaikki muu on rempallaan, koska kumpikaan meistä ei ole sellaista järjestelijätyyppiä. Häät ovat vain viikkojen päässä.

PIENET HÄÄT

Olen siitä lähtien halunnut pienet häät, kun olin ystäväni pienen pienissä päälle kymmenen hengen häissä. Ne olivat niin tunnelmalliset, intiimit ja hauskat. Mietin, että miksi haluaisin suurempia häitä, joissa en edes kerkeä juttelemaan kaikkien kanssa. Isoissa häissä on tietenkin enemmän juhlan ja bileiden tuntua. Pienissä häissä taas keskitytään olemaan vain niiden aivan läheisimpien kanssa. Tähän ikään mennessä kuitenkin bileet ja live-bändit on nähty ja kaikista tärkeintä on ne läheiset ihmiset.

Olen siis todella onnellinen, että mieheni suostui pieniin häihin. Kirkosta tosin jouduin antamaan periksi ja alttarille käveleminen urkujen säestämänä on väistämätöntä (onneksi ystäväni toimii kanttorina).

KAMALAT HÄÄMEKOT

Ostin netistä häämekon, joka ei sitten korjailuista huolimatta istunut päälleni nätisti (yllä olevassa kuvassa). Iski pieni paniikki. Lähdin siltä seisomalta sovittamaan häämekkoja paikkoihin, joita moni suositteli. Olin aika järkyttynyt siitä, miltä joka ikinen häämekko näytti päälläni. Myös mieheni yhtyi siihen, että näytin mekoissa kuin kymmenen vuotias tyttö oltaisiin laitettu näyttävän arabinaisen mekkoon – upposin niihin. Saumat tuntuivat tönköiltä, puvut raskailta ja ehkä kaikista hassuin asia oli jokaisen asun tissien päälle aseteltavat paksut fileet. Omat tissini eivät täyttäneet niistä puoliakaan ja näytin lähinnä naurettavalta. Miksi ihmeessä tämä nykyajan morsiusmuoti on rakennettu tissien ympärille ja kuinka monelle nuo oikeasti istuu? Veikkaan, että normaalikokoisille ja mallisille. Eräs myyjäkin sanoi, että no ei kukaan tiedä, ettei ne ole oikeasti sun tissit. Noh, kyllä se näytti siltä kuin olisin käynyt Tallinnassa hakemassa täytettä. Ei näin – haluan näyttää itseltäni.

Kysyin eräässä morsiusliikkeessä, että olisiko heillä jotain mekkoa, joka olisi paljon yksinkertaisempi. Heillä ei ollut, vaikka liikkeeseen kävellessäni myyjä oli vakuuttunut, että heidän suuresta kokoelmastaan löytyy minulle mekko. Olenko siis todellakin niin suuri poikkeus ja haluavatko kaikki tätä perinteistä, näyttävää mallia?

Ongelmaksihan tässä muodostuu se, että minun pitäisi hääpäivänä näyttää morsiamelta. Mekko on siis löydyttävä, mutta se on hankalaa, koska kroppaani ei ole rakennettu tuohon tiettyyn muottiin. Jos muut morsiamet itkee onnesta kokeilleessaan mekkoja, niin minä itken epätoivosta.

HIUSTEN JA MEIKIN BRIDEZILLA

Kun on itse alalla ja muutenkin aivan liian tarkka kädenjäljestään voitte vaan kuvitella kuinka tarkka olen omasta meikistä ja hiuksista. Meikin teen itse – se on varmaa. Hiuksia on kuitenkin vaikea tehdä itse, joten vielä pohdiskelen palkkaisinko kollegan tähän tehtävään vai teenkö senkin itse. Alunperin ajattelin heittää omat curly girl -kiharani sotkuiselle pienelle nutturalle (alla oleva kuva), mutta en tiedä jaksanko taas aloittaa geelin kanssa lotrauksen.

Ajattelinkin kysyä teiltä, että miten laittaisin hiukseni? Tehän olette nähneet minusta miljoona kuvaa, ja veikkaan teillä olevan hyvä näkemys asiaan.

OMAT VINKIT MORSIUSPUVUN OSTAMISEEN

Tilanne on tällä hetkellä se, että tilasin kahdeksan mekkoja netistä (kuvassa niistä puolet). Hauska juttu on se, että näköjään häämekkomakuni on noin parin sadan euron luokkaa tai sitten se hyppää lähemmäs kymmentä tuhatta euroa. En siis todellakaan harkitse mitään yli 500 euron mekkoa ellei tilanne mene todella epätoivoiseksi (vaikka yksi näistä kuvan mekoista maksaa yli 1000€).

Hieman simppelimpiä mekkoja löytyy mm. Zalandolta, Asokselta, H&M:ltä, Bubbleroomilta (oma suosikki) ja briteistä Chi Chi Londonilta. Omistan jo kaksi Chi Chi Londonin mekkoa entuudestaan ja ne istuvat todella kauniisti. Jos tilaamistani mekoista ei mieluisaa löydy, niin lähden Tallinnaan – se on viimeinen oljenkorteni. Ja en hakemaan tissejä vaan sitä häämekkoa.

P.S. Postauksen ensimmäisen kuvan korvikset ostin Kensingtonin palatsista Lontoosta. Ne on virkattu käsin silkistä ikivanhalla menetelmällä ja väleihin on laitettu hopeisia palleroita. Rakastan näitä korviksia ja haluaisin niiden sopivan mekkooni. Ne välkehtivät kuin vanhat vintage-korvikset.

  • Mami

    Tietänet, että mekon voi vuokratakin. Ja Helsingissä kaiketi on niitä lainavaatemyymälöitä. Siis mikäli et halua säilyttää mekkoasi muistona…vaikka niinhän se on, että muistot ovat ihan muuta kuin materiaa.

    • Miia Ezen

      Heippa Mami! 🙂 Joo, totta. Tämäkin oli vaihtoehto, mutta ikävä kyllä vuokrattavana on juuri tuota samaa glamour tyyliä.

  • Markit

    Heippa Miia; Minä en ole ihminen, joka haluaa olla huomion keskipisteenä. Mitä isompi porukka, sen enemmän tarkkailen. Mutta kuten kerran kirjoitin, kävely morsiamena Turun Linnan kirkon käytävää urkujen soidessa oli jotain, jota en koskaan unohda! Minä keskipisteenä ja nautin!😊 Enkä ikinä olisi sitä uskonut! Joten ei sitä ennalta tiedä.
    Minä näen sinut klassisen kauniina morsiamena. Hiukset suurin piirtein suorat, joku hillitty kukkakoriste toisella puolella, mekko ilman rönsyjä ja krumeluureja. Siis pelkistetty, hyvä leikkaus eikä mikään ” tissimekko” 😂. Voipi olla hulmuava, kevyttä kangasta. Pitsejä, ehkä ei. Korvakorut sopii hyvin tähän. Ja tämä on kuva, minkä minä olen sinusta hahmottanut. Saapi sitten nähdä, mitä teet. Toivottavasti näemme valintasi. Ja kaunis olet vaikka säkki päällä.😊
    Aina kun joku menee naimisiin, niin ajattelen, että minä myös!!! Mutta pirskatti, kun jo olen. Eli muistot ovat mahtavat vielä 27 v jäljeenkin.
    Nauti siis tulevasta!

    • Miia Ezen

      Heippa Markit! 😀 Okei, mielenkiintoista! Ja aika hyvin kyllä näet tuon miten itsenikin nään. Katsotaan mihin päädyn. 😀

  • Laura

    Voi ei mikä mekko ongelma, ei käy kateeksi 😊 onneks omat häät on jo menneet, uudestaan en enää jaksaisi 😃. Olethan katsonut liikkeistä myös valkoiset iltapuvut? Puolet halvempia kuin morsiuspuvut.
    Tsemppiä kovasti etsintään ja varsinaiseen päivään 😊

    • Miia Ezen

      Kiitos Laura! <3 Joo, myös iltapuvut on tsekattu. Tai no ainakin muutamat. Ja sovitettukin. Niissäkin oli tissikupit. 😀

  • Virve

    Minä teetin Tallinassa Bless This Mess-kaupassa itselleni yksinkertaisen mekon 250 eurolla mittojen mukaan:D suosittelen jos vielä ehtii!

    • Miia Ezen

      Heippa Virve! 😀 Oho, no se ei maksanu paljoa!

  • Reetta

    Pieniin intiimeihin häihin näkisin kyllä sulle noiden korvisten kaverina tuon kuvakollaasin toisen vasemmalta mekkona ja juurikin tuollaisen vähän sotkuisen kiharanutturan! Vaikka en sua tunnekkaan, niin jotenkin semmoisen kuvan susta olen saanut että sopisi 🙂 ja mun mielestä tärkeintä on se, että tunnet ittes oman näköseks siinä mekossa, eikä se että näytät muiden silmiin morsiammelta! Toivottavasti joku tilaamistasi mekoista tuntuu oikealta mekolta!

    • Miia Ezen

      Kuulostaa kyllä kivalta yhdistelmältä tuo sun ehdotus. <3

  • Hanna

    Itse ohitin suosiolla kaikki hääpukuliikkeet ja marssin suoraan ompelijalle. Just ton takia, että kaikki niiden tarjonta tuntui jo ajatuksena jotenkin naamiaisasuilta 😅 Ei pahalla muille morsiammille, mutta ei vaan ole mun juttu! Teetin yksinkertaisen lyhythihaisen silkkipuvun pienellä laahuksella, olin todella tyytyväinen 😊

    • Miia Ezen

      Hanna vitsit no nyt se sana löytyi jota hain. Mulla oli tosiaan olo, että oon naamiaisasussa. Mutta siis mitenkään muita loukkaamatta – itselläni vaan tuli sellainen olo. Oon nähny muiden päällä noita ja ne on ollu upeita.. ei sovi vaan kaikille.

  • Teea

    Hei! Innoittamanasi teen talvihäihini itse meikin. Onko sinulta tulossa vielä syksyllä uutta häämeikkitutoriaalia? Edellistä olen kelaillut monia kertoja, sekin on todella hyvä!

    Ps. Oletko kokeillut koluta hääpukuliikkeiden iltapukuosastoja? Niistä voi tehdä löytöjä – valikoimissa kun on myös valkoisia, laskeutuvia ja ihanan simppeleitä luomuksia murtohinnalla 😊

    • Miia Ezen

      Heippa Teea! Joo.. tulee varmasti uutta tutoriaalia ja ehkä montakin ainakin IG stoorin puolelle. Joo, oon koittanut noita iltapukujakin katsoa. 🙂

  • MiaK

    Heippa Miia!
    Itse löysin pukuni Lillyn liikkeestä Tanskasta. Kävelin ohi kiljuvan 1-vuotiaan kanssa ja samalla reissulla löytyi puku jota olin vuoden etsinyt. Suomessa ei kai ole liikettä, mutta heidän pukuja myydään kyllä. Katso Lillyn kuvasto läpi, jos tärppäisi. 😊

    • Miia Ezen

      Heippa! Joo, tsekkaan, mutta en kyllä kerkiä omaa kokoa tilaamaan. 😀

      • MiaK

        Mä voin myydä mun puvun sulle. 😉 Täälläkin pienitissien, muuten vähän sinua isompi, kun koko 40. Tosin häät on 2 viikon päästä, että jos samaan aikaan niin ei onnistu.

  • Pia

    Sama juttu oli mulla, kun mentiin naimisiin viisi vuotta sitten. Mulla ei ollut mitään himoja sovittelemaan mekkoja. Itseasiassa mun mielestä ”perinteiset” häämekot on karseita. Aina ja kaikkien päällä 🤭😂
    Mun ongelma ratkesi, kun mieheni serkku, joka on ompelija, lupasi tehdä mulle mekon. Mun ainoat toiveet oli: pitsiä ja lyhyt, mutta pitkillä hihoilla. Maksoin vain materiaalit, huikeat 127€.
    Tukka mulla oli auki, koska inhoan myös hääkampauksia 😂
    Meidät vihittiin juhlapaikalla, koska ei haluttu kirkkohäitä. Oltais haluttu tuomari vihkimään, mut vaihdettiin pappiin, koska se oli ilmainen..😁
    Mut naimisiin päästiin! Ihan ilman sitä kaikkea ”normaalia” 👍🏼
    Mä en malta odottaa, että näen sun häälookin! Sä tulet varmasti näyttämään huikealta! 😊

    • Miia Ezen

      Kuulostaa ihanalta sun häät! <3 Ja miten sitä on aina luullut, että suurinosa pitää ne perinteiset häät. Meitähän on paljon, jotka halutaan nämä jutut erilailla. 😀 Ihana ja lohduttava kuulla!

  • Maaria

    Hei, onko Aurora Raiskinen tuttu? En tiedä meneekö budjettiin, mutta häneltä löytyy pukuja, jotka voisivat olla tyyliä mitä haet…

    • Miia Ezen

      Kauniita pukuja, mutta ehkä liian klassisia omaan makuun. 🙂

  • Eeva

    Ootko Maggie Sotteron mekkoja kokeillut? Hänen mallistostaan löytyy vähän kevyempiä ja bohompia mekkoja. Lahdessa ainakin taisi olla liike, joka näitä pukuja myy.

    Tsemppiä häävalmisteluiden kanssa! Btw itsekin tein oman häämeikin, monilta osin nimenomaan sinun meikkivinkkien avulla. 🙂

    • Miia Ezen

      Oi wau! Oon tosi otettu, jos käytit mun vinkkejä apuna. 😍 Noissa Maggie Sotteroissa on ikävä kyllä juuri nuo tissipuskurit ja ilman niitä näyttää aika hassulta. Tai siis ilman tissejä ja puskureita. 😅

  • Emilia

    Hei.
    Menin itse kuukausi sitten naimisiin. Olin aiemmin ajatellut että muutama vieras riittää ja ei isompaa hössötystä. Lopulta vieraita oli 120 ja iso työ oli järjestelyissä. Kuitenkin päivästä tuli todella ihana ja intiimi isosta vieras määrästä huolimatta. Järjestyiden tiimellyksessä koitin muistaa että vieraat ovat kuitenkin läheisiä ja tulevat meidän kanssa juhlimaan. Vaikka jännittää ja ehkä jopa ahdistaa niin muista että pääasia on se että pääset naimisiin ihanan miehesi kanssa. Se oli itselleni mielessä, että vaikka koko juhlat menisi mönkään niin naimisiin pääsi silti 😂

    • Miia Ezen

      Oikea asenne 😍

  • hennamaria

    Minä näen sinut stoorin ensimmäisessä, sileässä, yksinkertaisimmassa mekossa, jossa on samaa tyylikästä, aikuista, yksinkertaista kauneutta kuin sormuksessasi. Tämän jutun curly-mallikampaus on täydellinen, kuin kruunu ja näyttää ja korostaa sinua, ei mekkoa. Lisäksi sileät korkkarit, korko sovitettuna tottakai miehesi pituuteen, mutta mahdollisimman korkeat, koska hot… Intiimien juhlien pääosassa ei ole mekko tai kakku, vaan te kaksi ja rakkaus. He is the endgame, you know ❤️
    Ihanaa että haluatte mennä naimisiin. Minä menin salaa naimisiin, teetetyssä yksinkertaisessa mekossa ja paikalla oli 10 läheistä.

    • Miia Ezen

      Apua miten ihana kokonaisuus tämäkin! Vitsit miten osaan valita? 😍 Tai no ehkä puku määrittelee sitten. Niin ja mies on pitkä niin korkin voi olla. 😉

      • Em

        Hennamarian kanssa ehdottomasti samaa mieltä! Miia se valkoinen yksinkertainen naruolkainmekko instan stooreissa oli ihan valtavan kaunis! Voin kuvitella kuinka kaunis ilmestys olisit siinä mekossa ja millä tahansa löysähköllä nutturalla. <3

  • Päivisusanna

    Moikka Miia! Noista puku-kuvista mielestäni ensimmäinen tai viimeinen olis eniten sun tyyliset😍 Toisaalta näkisin ylläsi myös jonkin vielä yksinkertaisemman (esim. toiveidesi mukaisesti teetetyn mekon, ei ilta/juhlapuku-tyylisen vaan “kesämekkomaisen”), minkä kanssa voisi sitten tehdä kampauksesta ja meikistä “kruunun” kokonaisuuteen (hiuksiin vaikka runsaasti luonnonkukkia/lehtiä). Ihan mielenkiinnosta kysyn vielä miltä tuntui/kuinka selvisit häistä tv-kameroiden edessä jos ne jännittävät/hirvittävät muutenkin..? Ja vielä tuosta koko-asiasta, oletko niin pieni että xs tai 32/34 näyttää nekin liian suurilta (vai onko kysymys enempi jonkin tietyn kohdan istumattomuudesta)..? Toivon kaikesta huolimatta rentoja häävalmisteluja, yritä nauttia matkasta! Susta tulee varmasti huikean kaunis morsian!💗

    • Miia Ezen

      Heippa 😊 mä oon siis kokoa 38! 😃 Mulla on vaan tosi kapeat olkapäät, pienet tissit, mutta suhteessa iso peppu. Eli hyvin epäsuhtanen. Toi eka on mun suosikki noista neljästä. 😍 Ja kuulostaa ihanalta tuo sun ehdottama kokonaisuus. 💓 Ensitreffit on niin eri.. siinä jännittää kuka on vastassa. 😅 Ja ei tarvinnut kävellä kirkkokäytävää. 🙈

  • Marika

    Suosikki sinulle on toinen mekko vasemmalta 😊

  • Tiitu

    Minusta tuo eka puku tai stoorissasi vilahtanut linjoiltaan yksinkertainen puku sopisivat sun curly-nutturan kanssa ihanasti yhteen. Ja nuo korvikset!🤩
    Mulla oli (toisissa) häissäni hiukset kiharanutturalla ja hiuksissa kiemurteli muratin oksa. Samaa murattia oli myös vasemmalle rintapieleen kiinnitetyssä morsiuskukassa (musta kalla, joka on tosi tumma purppura), josta se kiemurteli halterneck-puvun pääntietä myöten niskaan ja selkään. Puku itsessään oli valkea, lyhyt ja siinä oli musta leveä pitsivyö.
    Meidät vihittiin hääpaikassamme. Onneksi ei ollut pitkää kirkon käytävää kuljettavana: olin loukannut jalkani paria viikkoa aiemmin ja liikuin sauvoilla.🙈

  • Iina

    Hei, mistä tuo kollaasin oikeanpuolimmaisin mekko on 😍

    • Miia Ezen

      Bubbleroomilta 🙂

  • Katja

    Mä olin vähän erilainen jo vuonna 2001, kun menin naimisiin. Meillä oli siviilivihkiminen juhlapaikalla, joka on vanha kartanoravintola. Vihkiminen piti tapahtua ihan veden äärellä, joten sisätiloissa ei edes harjoiteltu. Hääpäivänä satoi kaatamalla, joten vihkiminen tapahtui ravintolan nurkassa baaritiskin vieressä 😄
    Halusin yksinkertaisen ja omannäköisen mekon ja onneksi ystäväni on ompelutaitoinen (niinkin taitava, että hän on ommellut Jenni Haukion viimeisimmät itsenäisyyspäiväasut). Ostin verhokangasta ja siitä tehtiin hyvin kapea halterneck-mekko, jossa oli toisella puolella edessä syvä halkio, lähes vesirajaan asti. Hinta muistaakseni 1000 markkaa (kangas + ompelu). Ah, puku oli täydellinen mulle ja mun makuun ja sopi kirkottomiin häihin.
    Noissa kuvan mekoissa on kaikissa vähän liikaa krumeluuria. Mielestäni sulle sopis parhaiten hyvin yksinkertainen, vintage(tyylinen) mekko. Varsinkin jos hiukset on kiharat ja korvikset koristeelliset, niin puku yksinkertainen tai ainakin kangas “sileä”.
    Tsemppiä järjestelyihin 💕

  • Liilatar

    Ilman muuta boheemi kiharakampaus! Onko teillä jo pappi? Voin tulla vihkimään 💝

    • Miia Ezen

      Kiitos <3 Pappi kyllä löytyy. 🙂

  • anne

    Minusta tuo kiharanuttura on ihana. Sopii hyvin morsiamelle ja on romanttinen. Itse menin naimisiin neljà vuotta sitten ja hankin vihreàn edullisen iltapuvun hààpuvuksi, menin aika vanhana naimisiin maistraatissa eikà valkoinen ole muutenkaan minun vàrini, siksi vàrikàs. Hàissàmme oli 40 henkilòà just sopiva mààrà, mutta noinkin pienissà hàissà jàrjestely oli kuitenkin aika stressaavaa…hààpàivà oli ihana, mutta meni nopeasti, yrità siis nauttia joka hetkestà.

  • Eva

    Minä toivoin häihini simppeliä iltapuvun tapaista valkoista pukua. Lopulta äitini sellaisen minulle ompeli valkoisesta kirjaillusta silkistä, kaavat haettiin Eurokankaan iltapukujen kaavakirjasta. Ajattelin silloin että joskus värjäytän sen ja käytän jossakin iltapukujuhlassa mutta tuolla se on edelleen pakattuna 16 vuodenkin jälkeen kaapissa 😀 . Onnea kovasti etsintään, nuo linkkaamasi on kauniita, mun suosikki tuo toinen vasemmalta! Ja ihanaa että päivittelet tänne hääjuttuja, olen ihan häähullu vaikka en prinsessatyyppi olekaan.

  • Jenni

    Mun häämekko oli tilattu Zalandolta ja se maksoi 80e. Ja mekko oli aivan ihana! Lyhensin vielä itse helman fiftari-tyyliseen pituuteen. Siskoni (kampaaja) laittoi hiukset ilmaiseksi ihanalle nutturalle ja käytin pääkorua joka oli tilattu Etsysta. Tein itse meikin mineraalimeikeillä ja laitoin punaista huulipunaa. Niin ja hopeiset korkkarit oli myös netistä, 40e. Look oli ihana ja ihan minun tyyliseni. En maksaisi hääpuvusta montaa sataa euroa, kun sitä käyttää vain kerran. Toivottavasti löydät mieleisesi puvun!

  • Anna

    Itse kans painin vuosi sitten samoissa ongelmissa. Tosi moni mekoista on kaikki samanlaisia todella näyttäviö. Vaikea oli löytää kevyt. Mutta tallinnassa oli silloin mielestäni vielä huonompi valikoima

  • Panda / Piece of Panda

    Voisiko se naamiaisasufiilis johtua siitä valkoisesta väristä? Onko sen pakko olla valkoinen, olisiko enemmän oma olo jossakin muussa värissä esim joku murretumpi vaalea harmaa tj?

    Ymmärrän tuon fiiliksen niin hyvin. Mä näytän valkoisissa mekoissa aivan kuin olisin tullut joltain hippileiriltä ja yrittäisin näyttää kymmenen vuotta nuoremmalta kuin olen. Ei jatkoon.

    Helsinkiin on tulossa iltapukujen outlet myynti jälleen, sieltä löytää vaikka mitä ihanaa ja varmasti myös valkosena ja vaikka ja missä väreissä. Oon sieltä itelle löytäny aikoinaan 40e iltamekon (norm 800e).

    Kyllä se löytyy 🧡

  • Emma

    Hei Miia! Kiharanuttura on ihana. Mä jotenkin näen sut jossain vintage-tyylisessä mekossa, jossa on korkea kaulus ja pitkät hihat.

    https://images.app.goo.gl/qgKbKPeL2JtHbbHm6
    Tuossa vähän sitä tyyliä, ei toki ehkä noin läpinäkyvänä paras.

    Ei tästä nyt kyllä varmaan mitään apua ollut 😅

  • Lumi

    Minkä kirkon valitsitte vihkikirkoksi? 🙂

    • Miia Ezen

      Pidämme kaikki muut häihin liittyvät asiat toistaiseksi henkilökohtaisena tietona. 🙂

  • Laura

    Miten olis Katri Niskasen vaalea iltapuku valmivaate mallistosta? Ne on tyylikkäitä, ajattomia ja ilman mitään ylimääräistä.

  • Nunneliina

    Noista neljästä mekosta se eka on jotenkin sun näköinen eniten 🙂
    Tee koekampauksia vielä ennen H-hetkeä, vaikka joka päivä 😀 Jotain kiharaa näkisin sulla kyllä.
    Minäkin olisin kyllä vielä ehdottanut mekon teettämistä ja jostain syystä nään sut sellaisessa haalean pinkin/puuterin värisessä häämekossa, joka ei välttämättä olis edes täys pitkä… 😀

    Mulla oli vuonna 2002 mini häät (mahtavassa 21v iässä :D). En ole koskaan tykännyt olla huomion keskipisteenä, inhoan hääleikkejä, kakkua ym kaikkea “pakollista”. Ja valkoista mekkoa, en muutenkaan ikinä pistäisi päälleni valkoista!
    Mulla oli musta spagettiolkaiminen a-linjainen mekko (sen ajan tyylisesti, heh, ne on nyt taas muotia!), kukat ja meillä oli muutama vieras. Meikin ja hiukset laitoin itse, hiukset on vieläkin katsottuna tosi jees, mutta se. Meikki… Auts. No onneksi olin niin nuori, kaikki näyttää hyvältä (paitsi että on super vahva silmämeikki, enkä ikinä ollut käyttänyt puuteria! Ja naama on puuteroitu ihan tukkoon!)

    Mutta päivä oli ihana siviilivihkimisineem ja ravintolassa syömisineen hyvässä seurassa. En todellakaan ole katunut ikinä etten järjestänyt mitään isoja häitä

    • Nunneliina

      No johan oli ennakoiva tekstinsyöttö! En siis ikinä ollut käyttänyt poskipunaa!

  • Marja-Kaisa Suokas

    Surullisena mietin, miten itse saisin mekon eli hääkoltun sillä elinsiirrossa murjottu kroppani ei sovi yhteenkään muottiin. Itkettää ja päätin, että vihkiminen on maistraatissa tavis vaatteissa. Karataan naimisiin.

  • Jiii

    Hiusten suhteen: cg-kikkurat mun mielestä! ❤️ Upeat, juhlavat, rennot ja sun näköiset! Tuo nuttura on myös yksinkertaisuudessaan tosi kaunis.

  • Päivi

    Ehdottomasti tuo curly girl-tyyppinen kampaus, sellainen hieman sotkuinen, mutta luonnollisen näköinen, ei missään nimessä mitään jäykkää nutturaa tai sileää – ja tietenkin sun itsesi tekemänä! Muutama hennon värinen kukka sinne tänne hiusten sekaan, tai kukkapanta.
    Sä oot jotenkin sellainen ihana luonnonlapsi-tyylinen, myös ehkä vähän myös Boho -tyyppi tai hippi 😍 Mekoksi sopisi sellainen rantahäät -tyyppinen mekko, ei missään nimessä pönäkkä tai jäykkä, kevyen yksinkertainen, ja ehkä olkapäät paljaiksi jättävä, kevyestä materiaalista tehty mekko, ehkä vähän kuitenkin bling blingiä😀joka korostaa sun luonnollista kauneutta! Mekossa voisi ehkä olla mukana ripaus bling blingiä! Ja myös meikki ehdottomasti sun tekemänä!
    Juuri tuollainen ihoa korostava kevyt ja lämmin päivetys kauttaaltaan, ihanaa lämmintä hehkua ja kuultoa kasvoille, mitä ollaan nähty sun kuvissa, lämpimiä sävyjä myös silmiin, että sun uskomattoman kauniit silmät tulevat esiin, poskille lämmin hohtava kuulto, huulille nude/lämmin sävy; As you know!
    Aah-siinä se on!
    Mutta muista, tämä on vain yksi ehdotus, päätöksen teet sinä itse, ja lopulta vain sinä tiedät parhaiten, mikä sulle sopii❤️

  • Markit

    Hei; Tiedätkös mikä tässä on hauskaa sen lisäksi, että Ruusumiehellä kävi erinomaisen hyvä onni, kun saa sinut vaimokseen? No se, kun meillä lukijoilla on sinusta mielikuva, kaikilla omamme. On klassista, hörhelöä, vintagea ja totuuden tiedät vain sinä. Mutta luulen (taas kuvitellaan 😂), että tiedät tarkkaan, mitä haluat ( kuten minä verho-ostoksilla), kaupassa vaan ei sitä ole. Ei löydy mekkoa, joka huutaa “täällä”, ja tiedät että tuossa se on. Enkä nyt vertaa häämekkoa verhoihin, joskin kuulin Pentikin liikkeessä jonkun tehneen kesämekon verhokankaasta.
    Itse teetin mekkoni, koska tiesin, minkälainen se pitää olla. Ja toisaalta sain minun kokoiseni.
    Kärsivällisyyttä etsintään, kyllä se löytyy. Se, joka tuntuu omalta ja jossa viihdyt.😃

  • Jaana

    Minusta toka ja neljäs puku ovat nättejä ja ajattomia sekä todella tyylikkäitä ja sopivat noiden korviksien kanssa yhteen. Tuo kihara nutturakampaus on myös hieno.

  • Iina

    Minä painiskelen vähän samojen ongelmien kanssa, kun omat hääni ovat alle vuoden päästä. Yritin myös sovittaa Zalandon, Nellyn ja Asoksen ym. mekkoja läpi, mutta ne ei oikein istuneet tai oli liian lyhyitä minulle. Nyt olen sitten menossa liikkeisiin sovittamaan, mutta en oikein näe itselleni sellaista oikein näyttävää pitsimekkoa massiivisine laahuksineen (ja tuntuu vähän oudolta maksaa jopa parikin tonnia kerran mekosta, jota käytän kerran), kun olisi kiva että mekko olisi mukava päällä myös eikä turhan painava.

    Mutta tsemppiä etsintöihin! En ole varma kun en itse ole sovittanut näitä, mutta esimerkiksi osa Victoria & Vincentin mekoista näyttää vähän simppelimmiltä verrattuna prinsessa/pitsiunelmiin, ja hintaluokka näissä on alle tonnin. Minusta sinulle sopisi parhaiten juuri joku tuollainen kiharainen nutturakampaus 🙂

  • Ulla

    Kiharainen nuttura näyttää kyllä upealle. Minä olen kiharoista pitävä ihminen. Tärkein asia on kuitenkin miltä sinusta itsestäsi tuntuu. Vaikka kuulostaa kliseelle, se pitää paikkaansa. Nuo häämekot on jokainen eri tavalla kauniita. Vasta sovittamalla tietää mikä on se oikea mekko. Moni on varmasti elänyt samassa paniikissa “pyjamassako sinne menen”. Sinulla on hyvä ja varma tyyli. Voit taatusti luottaa siihen. Jos puku ei tunnu omalle, se on huono. Vaikka joutuisit ramppaamaan jalat rakoilla löytääksesi sinun mekon, olet tyytyväinen että sen teit kun mekon löydät. Onnea ja kärsivällisyyttä mekon etsintään!

  • Marja

    Näen sut sellaisessa boheemissa pitsimekossa joka ei edes olisi oikeasti hääpuku♥

  • Laura

    Sait jo aika paljon vinkkejä mekon suhteen, vaikka ilmeisesti häät on nyt jo aika lähellä. En silti voi olla kommentoimatta että sellainen nettikauppa kuin Boutique 1861 myy aivan ihania vintagetyylisiä mekkoja ja heillä on myös hääpukuosasto. Tietty tulee Kanadasta että kannattaa kattoa toimitusaika. Itte tilaan aina juhlamekkoni tuolta ja oon ollu enemmän kuin tyytyväinen. 😍😍 Toivottavasti löydät jotain missä olo tuntuu omalta!

  • Kaarina

    Hei Miia!

    Miten teit rajauksen montako ihmistä kutsutte pieniin häihinne? Kutsutteko lähinnä sukua vai myös ystäviä? Itsellä samanlaisia ajatuksia pienistä häistä ja henkilömäärän rajaaminen tuottaa hieman päänvaivaa.

    • Miia Ezen

      Heippa Kaarina! Kutsuttiin vain lähiperhe ja muutama kaikista lähin ystävä ilman avecceja. 🙂

  • Eeva

    Moi Mia!
    Oli mekko minkälainen hyvänsä oon onnelinen sun puolesta että oot löytänyt ihmisen jonka rinnalla haluat kulkea ja joka haluaa olla sun rinnalla.
    Ei ole tullut kirjoitettua pitkään aikaan.Mä oon onnellinen tällä hetkellä että oon elossa ja meikkaukset jatkuu sun ohjeita napsien sieltä täältä.

  • Anu

    En pidä siitä mitä teit edelliselle aviomiehellesi. Toivottavasti et tee samoin uudelle puolisollesi. Käyttäydy fiksusti! , älä ole taas idiootti Miia!

    • Miia Ezen

      Hmm, mitäköhän tein? 😅 Ja ei huolta, koitan käyttäytyä fiksusti – ehkä jopa fiksummin kuin haukkua toista (itselleen tuntematonta) ihmistä idiootiksi. 😉

      • Eeva

        Mä oon järkyttynyt tollasesta käytöksestä mitä tää nimim.Anu suodattaa.Nykyään some on kiusaamis kanava jossa voi huutaa kaikkea roskaa toisia kohtaan.Häpeä Anu kuka ootkin,mene peilin eteen ja kysy iteltäs mikä pännii.

    • Markit

      Jossain minullakin tulee raja vastaan. 😠Katsopa Anu peiliin. Miten voit kirjoittaa noin rumasti, ihan kuin Miian tuntisit.
      Miia, unohta tuo. Tiedät, että minä monen muun lisäksi arvostan sinua, koska oikeasti olen lukenut ( kuten moni muu) muitakin kuin meikkipostauksiasi ja myös rivien välistä. Niitten takana on se Miia, jonka minä osittain tunnen. ❤❤❤

    • Silmät nyrjähtää pyörittelystä

      En pidä Anu yhtään siitä, millainen idiootti olet täällä Miian kommenttiboksissa. Toivottavasti et tee samoin muille ihmisille. Käyttäydy fiksusti! , älä ole taas idiootti Anu!

  • Kati

    Minä solmin toisen avioliittoni salaa ihan vain kahdestaan mieheni kanssa, todistajina vain valokuvaaja ja kanttori. Tilaisuus oli intiimi ja todella tunnelmallinen, läsnä oli ainoastaan rakkaus ilman mitään hössötystä ja stressiä. Ollaan miehen kanssa monta kertaa fiilistelty sitä päivää, kuinka täydellinen se oli. Joten ehdottomasti voin suositella pieniä häitä! Meillä ei tosin paljon pienemmät olisi voinut ollakaan 🙂

  • Katariina

    Hei Miia,

    Hääpukuliike Josefiina Lahdessa on ihan huippupaikka. Palvelu todella hyvää. Voin suositella, turhaan ei tätä liikettä ja sen omistajarouvaa kehuta 🙂
    Onnea sinulle tuleviin häihisi ja toivottavasti löydät mieleisen hääpuvun 🙂

  • V

    Mun kaveri täällä italiassa osti häämekon Guessilta. 120€ ja aivan älyttömän kaunis ja simppeli. Et ihan tavallisista liikkeistä voi löytää paremmin ku nimenomaa hääliikkeistä 🙂

  • Sini

    Kannattaa käydä haapukuliike vienossa Helsingissä, jos et ole jo käynyt. Kävin just siellä kaverini kanssa joka etsii myös ihan simppeliä mekkoa ja siellä oli muutama sellainen.. ☺️

  • ReettaK

    Heippa!Onpa ollut kivaa lukea, millaisia ajatuksia lukijoillasi on häälookistasi!Näen sulle kaksi toisistaan poikkeavaa lookia: sellainen aikuismaisempi, sileä yksinkertainen modernimpi puku (https://www.zalando.fi/ivy-and-oak-bridal-bridal-dress-long-iltapuku-snow-white-iv521c01d-a11.html) ja vahvempi mutta ei synkkä meikki, hiukset kiharanutturalla vähän päältä korotettuna ja kimppuna joku pitkä kukka, joka sekin yksinkertainen esimerkiksi kalla. Toinen look olisi kevyempi, keijumainen mutta ei missään nimessä lapsellinen, hääpuku kevyt ja leijuva (https://m.tori.fi/vi/60465079.htm), meikki kuulas ja raikas, hiukset tähän tyyliin (http://cdn.shopify.com/s/files/1/0187/3984/files/waterfall_braid_2_large.jpg?3196) ja hääkimppu sellainen roikkuva mutta simppeli. Todella mielenkiintoista nähdä lopullinen lookisi ja kuten moni on jo sanonut, näytät varmasti upealta kunhan löydät juttusi

  • Henna

    https://www.boutiqueminne.com/

    Turussa oleva liike, tuolta ostaisin, jos en olisi naimisissa 😉

  • Em

    Suosittelen tsekkaamaan Laura Hyvi Bridalin mekkoja! Näyttäisi olevan samantyylisiä mitä oot etsinytkin, mutta nämä löytyy Vallilasta

  • Noora

    Ihanaa kun joku uskalsi sanoa tämän ääneen! Kauhistelen televisio-ohjelmissakin näytettyjä hääpukuja, jossa on enemmän tissiä ja paljasta pintaa kuin kangasta. Kuka haluaa olla “seksipommi” kirkossa isovanhempien ja sukulaisten edessä? Minusta sanoit kauniisti, että haluat näyttää omalta itseltäsi. Toivottavasti sopiva puku löytyy!

  • Taina

    Nuo kiharat on tosi ihanat. Mutta kun katsot hääkuvaasi 20 vuoden päästä, voi olla, että mietit, miten tukkatyyli oli kovin erillainen silloin (kuten nyt 60 -luvun tupeeraukset näyttää järkyttäviltä). Suosittelen siis kampaajaa ja aavistuksen klassisempaa kampausta 😉

  • Salla

    Oi, tuo kolmas mekko avoimine selkineen on IHANA!! Toivottavasti löydät mieleisen 🙂

    • Miia Ezen

      Kiitos 😍 jos haluat kurkata IG stoorin niin siellä on videota, kun kokeilen kyseistä mekkoa. Oli aivan kamala ja erilainen kuin mitä kuvassa. 😅

  • Jenna Lehtonen

    Moikka Miia!

    Mitä hääpuvun metsästykseen tulee, tiedän tunteen. Omalla kohdallani häät ovat vasta vuonna 2021, mutta mekkorumban aloitin puolivahingossa jo tänä vuonna. Nyt kaapissa majailee kolme hääpukua, joista kaksi löytyi kierrätettynä. Edullisin löytö oli Kaisu Heikkilän vintage-mekko, joka maksoi 30 euroa.

    Suosittelen vahvasti miettimään second hand -vaihtoehtoa. Jos mekko on kestänyt esimerkiksi 1940-luvulta tähän päivään, se kestää todennäköisesti myös yhdet häät. Vintage-mekoissa riittää variaatiota jokaiseen makuun. Tässä yksi esimerkki, miltä morsian voi näyttää: https://jennalehtonen.com/kirpputorilta-ostettu-haapuku-voi-paihittaa-jopa-uuden/

  • Tiina

    Moi! Onko The Dress Helsinki tuttu? Meitä on siellä viisi naisyrittäjää, jokaisella vähän omanlainen tyyli. Suurin osa puvuista aika yksinkertaisia, uskoisin, että vois olla joku sua miellyttävä. Tissipuskureita ei ole! Jos vielä on aikaa, tuu sovittamaan! Rekissä olevat puvut on valmistettu kuvauksia ja näytöksiä varten. Koot 36-40, mutta muutoksia kokoon pystyy tehdä tietysti suuntaan jos toiseen.

    • Miia Ezen

      Heippa Tiin! 🙂 Kerkesin (harmi) ostamaan jo mekkoni. Ihanaa, kun tulit kertomaan teistä, koska varmasti moni etsii mekkoa, joka ei ole kermakakku. 😀

  • Kesän morsian

    Sinä tunnut olevan ihan samanlainen morsian kuin minä tänä kesänä!

    Kävin ennen häitä häämessuilla, luin häälehtiä, yms. En tuntenut kuuluvani joukkoon.
    Jututin työkavereita ja kyselin heidän häistään. Kaikilla oli isot häät, paljon vieraita. Ei oltu ehditty jutella edes kaikkien vieraitten kanssa. Tunsin olevani todella outo lintu – en halunnut mitään tällaista!
    Monilla oli hienot, kalliit mekot ja asusteet. Rahaa oli palanut valtavasti. Minun mekkoni oli tuo (149 euroa maksanut) joka on postauksesi viimeisessä kuvasarjassa oikeassa reunassa. Tunsin itseni kauniiksi ja puku keräsi kehuja.
    Hiukset laitoin itse, meikkasin itse, enkä tosiaan ole ammattilainen. Molemmat onnistuivat erinomaisesti, kuvia on ilo katsella.
    Vieraita oli parikymmentä, vain lähimmät. Olen niin onnellinen siitä, miten kaikki meni. Ihania muistoja, ihanat juhlat. Tunnelmallista ja kaunista.
    Ole omanlaisesi. Älä välitä valtavirrasta. Tee kaikesta oman näköistä! Se on Teidän päivänne, teitä varten!

    • Miia Ezen

      Heippa Kesän Morsian! 🙂 Teidän häät kuulostaa aivan ihanilta. Itse en pidä yhtään siitä kun yhteen päivään pitää laittaa niin suuret paineet – se on ehkä suurin ahdistuksen kohde. Ja kun kaikki kyselevät kokoajan. Itselleni parhaat häät olivat olleet vain illallinen perheen kanssa. Tällä hetkellä kirkko nostaa hieman paineita, mutta teen sen vain siksi, kun mieheni sitä toivoo. Tutustuin yhteen uuteen tubettajaan, jonka persoonaan ihastuin ja hänellä oli maailman rennoimmat ja ihanimmat häät. Hän teki itse meikin ja kampauksen ja pukeutui ihanaan pinkkiin jakkupukuun. Tässä hänen video: https://www.youtube.com/watch?v=FVxgPKOhZVw

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram