Meikki täysin aloittelijalle

30.08.2019

*Sisältää mainoslinkin. Tuote saatu.

Imen ideoita erilaisiin postauksiin eniten teiltä, mutta tähän postaukseen vinkin antoi mieheni sisko. Mieheni puolella on luonnonkauniita naisia ja meikkisiveltimiä ei sielläpäin paljoa tarvitse heilautella, mutta muutamia vinkkejä kuitenkin toivotaan. Tässäpä hyvin yksinkertainen meikki täysin aloittelijalle ja tietenkin askel askeleelta.

1. MEIKKIVOIDE

Jos ihosi on totaalisesti auringon pilaama ja hehkuu punaisuuttaan, niin silloin apuihin on otettava meikkivoide. Kaunis meikki lähtee aina ihosta. Tästä kuvasta ei ehkä huomaa, että ihoni on hyvässä kunnossa, koska olen kiduttanut sitä auringolla aivan liikaa nuorempana ja tässä on lopputulos. Ennen meikkivoidetta ihonhoito on kuitenkin tärkeämpää ja jos se on hukassa, niin kurkkaa ensin postaukseni siitä, että miten tiedät mikä on ihotyyppisi. Tämä jälkeen lue postaukseni ihon puhdistuksesta ja sitten ihon kosteutuksesta. Tämän jälkeen olet valmis meikkaamaan.

Käytin tässä edullista ja kevyttä *NYX Bare with me meikkivoidetta, joka sopii hyvin sekaiholle (ei kuivalle). Itse käytän sävyä True Beige Buff, joka on hyvä sävy nyt kun rusketuksesta on jäljellä enää häivähdys. Jos etsit kevyttä meikkivoidetta kuivalle iholle tai aikuiselle naiselle niin suosittelen kääntymään luonnonkosmetiikan hoitavien meikkivoiteiden puoleen, kuten *Zuii LUX Flawless meikkivoide. Siitä käytän samaa sävyä Driftwood niin ruskettuneena kuin nytkin – todella outoa, mutta toimii.

2. PEITEVOIDE

Jos ihosi on melko tasainen sävyltään, niin voit hypätä suoraan tähän kakkoskohtaan. Peitevoiteella tuodaan kasvoille valoa. Jos silmien alla on tummuutta, niin se korjataan neutraloijalla. Itse laitan ensin pohjalle *Pixi neutraloijaa sormin vain tummiin kohtiin ja päälle *Maybellinen Instant Eraser peitevoidetta (sävyssä 03 fair), joka sopii muuten myös aikuisille naisille ollessaan koostumukseltaan hyvin kevyt. Peitevoide saattaa jo yksinään peittää silmien alta tummuutta, mutta usein tummuus saattaa kajastaa peitevoiteen läpi ja silloin tarvitaan neutraloijaa.

Kirjoitin oikeasta ja väärästä tavasta laittaa peitevoidetta TÄSSÄ.

3. POSKIPUNA

Tätä askelta en jätä väliin en sitten koskaan. Poskipuna tekee kaikista virkeämmän näköisiä. Voidemainen poskipuna on helppo, koska sen voi levittää sormin. Muista painella voidemainen poskipuna iholle, sillä muuten meikkivoide alla liikkuu.

Laitoin myös poskipunaa hieman luomille helpoksi luomiväriksi. Tämä ei ole välttämättä kaikkien juttu, mutta yllättyisit kuinka poskipuna luomilla virkistää ilmettä (kunhan silmänaluset on kunnolla peitetty). Tässä käytin *NYX Bare with me voidemaista poskipunaa.

4. RIPSIVÄRI JA TAIVUTUS

Oma lemppari ripsivärini tavallisista ripsareista on *Kicks Flirty Extensions. Ripseni eivät tosin pysy taivutettuina tavallisella ripsarilla, joten laitan usein ripauksen vedenkestävää ripsaria ainoastaan tyveen. Jos ripsari taas tarttuu päivän aikana luomille niin silloin ratkaisu ei ole niin tavallinen kuin vedenkestävä ripsarikaan, vaan silloin kannattaa kääntyä 38 asteisessa vedessä lähtevän rispsarin puoleen. Tein niistä vertailun TÄSSÄ postauksessa.

Ripset kannattaa aina taivuttaa, koska se avaa katsetta. Parhaat ripsentaivuttimet löytyvät ehdottomasti *Shiseidolta. Ne ovat noin 25 euron luokkaa, mutta säilyvät pitkään ja taivuttimen “tyynyjä” saa aina ostettua uusia.

5. KULMAKARVATUOTTEET

Tuotteet, joita käytät kulmakarvoissasi riippuu aivan täysin lähtötilanteesta. Tummille tuuheakulmille riittää usein pelkkä väritön geeli ja kulmien malliin nyppiminen. Itse tarvitse kaiken mahdollisen, koska kulmakarvani ovat värittömät ja harvat.

Harjaan ensin kulmakarvani Benecoksen värillisellä kulmakarvageelillä (sävy ash brown) reilusti ylöspäin, koska saan silloin niihin tuuheutta. Tämän jälkeen lisään väriä *Benecoksen kulmakarvakynällä sävyssä Brown.

6. HUULET

Huulet jää usein aloittelijoilla huomiotta. Lisäisin silti vähintään hoitavan kiiltävää huulivoidetta, kuten kuvassa käyttämääni *Novexpertin Lip Uppia. Rajasin myös huuleni kevyesti, koska koko look näyttää heti paljon siistimmältä. Käytin ehdotonta suosikkiani *Max Factorin Mauve Momenttia – kylmän sävyistä nudea.

P.S. En käytä koskaan paljon puuteria ja siksi unohdinkin sen mainita. Laitoin tähän meikkiin todella kevyesti *Maybellinen väritöntä kivipuuteria t-alueelle ja silmien alle. Käytin sen lisämiseen *Real Techiniques Setting sivellintä. En suosittele puuterin lisäämiseen koskaan suurta sivellintä. Tämän siveltimen lisäksi käytin ainoastaan yhtä sivellintä koko meikkiin, joka on *Real Techniques meikkivoidesivellin.

  • Markit

    Heippa; Tässä nyt ihmettelen silmiäsi. Onhan niissä niin kauniit ripset että! Olet ihan mahdottoman nätti tässä meikissä ja hiuksista tykkään, pikkasen lyhennetty. Mutta nuo ripset!! Laitat siis tyveen vedenkestävää…jotenkin siis miten? Yritin, mutta se meni lähes koko ripseen. Vai onko minulla liian iso harja ripsarissa? Tätä täytyy kyllä nyt treenata.
    Kyllä vähemmän on enemmän. Minusta ihan parhaimpia meikkejäsi. Sanoisinko, että olet nuoremman näköinen? No sanonhan minä ☺.
    Ja erittäin hyvä postaus myös.
    Muuten voiko nuo ” Samalla tuotteella…” koota arkistoon yhteen paikkaan vai onko työläs? Löytyvät tietysti muutenkin, mutta pitää useita postauksia katsastaa ja ovat sellaisia helmiä.

    • Miia Ezen

      Heippa Markit! 😊 Joo siis laitan vaan ihan tyveen sitä vedenkestävää, mutta ei ole niin justiinsa, jos menee vähän muuallekin. Koen, että saan tuuheammat ripset, kun lisään loppuripsiin normiripsaria.

      Mä oon itseasiassa mun nettisivujen tekijän kanssa rakentamassa hieman parempaa systeemiä tuohon sivupalkin kategorioihin. 😊 En tiedä saako noita “samalla meikillä eri lopputulos” yhteen kategoriaan, koska niitä kuitenkin tulee vaan niin rajoitettu määrä. Mutta ainakin saan ne tarkemmin eri kategorioiden alle.

  • Mari

    Tuo Pixin neutraloija. Silmien aluseni ovat superkuivat, tuotteet joita pystyn käyttämään ovat harvassa. Onko pixin kuivattavaa?
    Minulta puuttuu kokonaan tuote, jolla häivytän sinisyyttää vaikka sitä kyllä löytyy!
    Laveran meikkivoide on hyvä, samoin tuo Maybelline peitevoide. Nämä kaksi yhdessä ovat tähän mennessä parhaat mitä olen löytänyt. Täytyy seuraavaksi testata tuo Zuiin voide.
    Ihonhoito on kunnossa, kiitos sinulle😘

    • KatjaK

      Täällä myös yksi kuivan silmänympärysihon omaava. Valitettavasti ainakin minulle tuo Pixi on liian kuivaa koostumukselta, ei asetu kovin nätisti.

      • Miia Ezen

        Heippa Katja! Höh, no voihan kökkö. 😞 Mitä sä käytät silmönalusissa ihonhoidossa ja miten lisäät tämän Pixin? Jos osaisin auttaa. Kerro myös tekniikkaa tarkemmin miten levitä
        😊Vahamaisett tosiaan on parhaita kuiville silmänalusille ja suurinosa neutraloijista onkin vahamaisia.

    • Miia Ezen

      Heippa Mari! Riippuu tietenkin kuinka kuivat silmänaluset on, mutta jos lisää superohuen kerroksen niin pitäisi onnistua. Oon saanut tämän myös kivan näköisesti asiakkailleni. Varmasti sullekin alistuu hyvin, jos tuo Maybelline sopii sulle. Vahamaiset on aina kuitenkin parhaita silmien alle, jos silmänalusijl on kuiva. 😊

  • kukkis

    Tuota Zuiin meikkivoidetta, ei sitten löydy millään kivijalkamyymälöistä, tai ehkä Helsingistä. En koskaan tilaa tuotetta ennen kuin ole nähnyt värin kasvoillani, koska kokemuksesta tiedän sen menevän kuitenkin pieleen. Joko sävy tai koostumus on väärä. Esse on toinen meikkivoide jota himoitsen kokeilla, vahinko että joutuu maksamaan jos myymälään / kosmetologille menee kokeileen. Tosin hinta 30-40 € hyvitetään jos ostaa, mutta eihän sitä voi etukäteen tietää. Ehkä löydän hoitolan vielä jossa ei kokeilusta veloiteta.

    • Miia Ezen

      Heippa Kukkis! Kyllä ainakin Joliella Helsingissä on tuota Esseä myynnissä, jossa oikea sävy valitaan asiakkaalle ihan ilman veloitusta. 😊 En olekaan aikasemmin kuullut, että joutui maksamaan jos meikkivoidetta haluaa kokeilla. 😞 Zuiissa on tosiaan saatavuus tällä hetkellä aika huono. Mulla taas natsaa nettiostokset aina paremmin. Kaupassa mulle valitaan järjestään aina liian vaalea meikkivoide ja teen sen kaupassa itsekin. En osaa niissä valoissa ja oman meikin kera jotenkin ollenkaan katsoa, vaikka meikkaa kun paljon ihmisiä. 😅 Kaupan porilaiset valot. 🙈

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram