Uramietteitä

30.07.2019

Kesälomalla itselleni käy aina niin, että alan miettimään omia uravalintoja. Viime kesänä mietin, että olisiko kuitenkin helpompi palata takaisin lentoemännän työhön ja lopettaa blogi sekä kaikki yritystoimintani. En kuitenkaan päätynyt tuohon ratkaisuun ja olenkin tuosta hyvin onnellinen, sillä yrittäjän elämä sopii minulle ehdottomasti parhaiten ja onhan se aina ollut unelmani.

Tänä kesänä mielessäni pyörii se, että aloitanko kasvattamaan vahvemmin omaa brändiäni ja sitä kautta tietenkin kaikkea blogin ja somen ympärille vai keskitynkö enemmän tekemään uraa meikkaaja-maskeeraajana.

Rehellisesti sanottuna oman naaman meikkaaminen käy välillä todella tylsäksi ja olen aina niin fiiliksissä, kun pääsen meikkaamaan muita – on se sitten kuvauksissa tai hääaamuissa. Myös kampauksien teko on vienyt minut aivan mennessään ja teenkin niitä jo ahkerasti tämän kesän morsimille ja kaasoille. Rakastan hääaamujen tunnelmaa ja onnellisia asiakkaita. Kuvauksissa olen eniten elementissäni, kun pääsen tekemään töitä muiden ammattilaisten kanssa ja yhdistämään osaamisemme kuvan ja upeiden tyylien kera.

Kaikista hassuin ja oudoin keikka oli viime joulukuussa, jossa tein Iltalehden kanssa Frozen-videota. Siinä opetin lapsia meikkaamaan ja tietenkin luonnonkosmetiikalla (edullisilla Benecos-meikeillä).

Meikkaaja-maskeeraajan työ on varmasti yksi vaikeimmista aloista päästä kiinni – varsinkin omalla kohdallani, kun intohimon kohteeni on vahvasti kauneusmeikeissä ja kuvauksissa. Tähän mennessä olen yrittäjänä tehnyt kaikenmaailman keikkaa ja mitä vaan on irronnut. Olen jopa kouluttanut kauneudenalan ammattilaisia some-asioissa. Nyt olen kuitenkin saapunut tienristeykseen ja pitäisi miettiä, että jatkanko tätä sekalaista työn tekemistä vai alanko selkeästi viemään uraani tiettyyn suuntaan. Koitan valinnoissani miettiä, että mitä todella elämältäni haluan. Vastaus on helppo: haluan määritellä omat työaikani ja viettää tarpeeksi aikaa perheen ja harrastuksien parissa.

Lisäksi uutena asiana, mitä elämältäni haluan, on itsestäni huolta pitäminen. Olen päässyt lihomaan hiljalleen noin 8 kiloa ja olo ei ole mukava. Lihaskuntoni on heikko ja liikun aivan liian vähän. Syön epäsäännöllisesti ja viimeaikoina mitä sattuu. Haluan, että voin työltäni pitää huolta myös itsestäni.

Olen siis hiljalleen taipumassa siihen, että alan kasvattamaan omaa henkilöbrändiäni. Se voi tulevaisuudessa tarkoittaa vaikka omaa tuotelinjaa – ken tietää. Samalla haluan kuitenkin pitää ammattiatitoni yllä ja teen ehdottomasti vielä kuvauksia, joissa pääsen inspiroitumaan meikkaamalla muita. Uskon, että tulevaisuudessa vaikuttajilla tulee olemaan entistä suurempi painoarvo markkinoinnissa ja haluan omalta osaltani viedä sitä oikeaan ja terveeseen suuntaan. Kaupallistuminen kuuluu ammattitason blogeihin sekä IG-tileihin samalla tavoin kuin mainokset lehteen tai televisioon. Kaikki on jotenkin rahoitettava. Vaikuttajilla on kuitenkin mahdollisuus valita mitä yrityksiä ja tuotteita mainostaa – perinteisillä medioilla ei suurelta osin ole tätä valinnanvapautta. Se kuka maksaa niin saa mainostaa. Meillä vaikuttajilla on mieletön mahdollisuus vaikuttaa maailmaan aidolla ja rehellisellä sisällöllä, jos kaikessa ei mennä raha edellä.

Tämän postauksen viimeisimmässä kuvassa olen kahden kansainvälisen vaikuttajan välissä. Nicola Chapman ja Sam Chapman ovat sisarukset ja Real Techniquesin perustajat. Kaikki on lähtenyt liikkeelle heidän Youtube-kanavastaan. Rakastan heidän aitoa ja mutkatonta lähestymistä meikkeihin. Pitäisi siis muistaa välillä haaveilla hieman suuremmin, koska jos he pystyvät noin upeisiin saavutuksiin, niin miksi emme me muutkin?

P.S. Tämän postauksen työt ovat omaa käsialaani ja kaikki kuvat ovat erinäisiltä keikoilta, joita olen tehnyt.

  • Heini

    Ihanaa pohdintaa! Sulla on kyllä kaikki mahdolliset ovet avoinna, varmasti vaikeaa valita mitä sitä tekisi. Vaikea nähdä, että paluu sun vanhaan duuniin olisi kaikessa “yksinkertaisuudessaan” sellainen et näkisin sun viihtyvän enää.. Mutta ei sitä koskaan tiedä 🙂 Mut ehdottamasti pystyt ihan mihin vain itse haluat <3

    • Miia Ezen

      Voi kiitos Heini! ❤️ No, eipä tässä muuta ole kuin tehty hullun lailla töitä. 😃 Samahan se on sulla. Eteenpäin oot puskenut hurjaa vauhtia!

  • Tytti

    Olisi mahtavaa, jos tekisit enemmän videoita ja tutorialeja hyödyntäen muiden kasvoja. Itselläni on pienet silmät ja hiukan roikkuvat luomet, ja vaikka kuinka noudattaisin ohjeita, meikit eivät ihan istu omaan naamaan koska kasvoissa on niin paljon eroja.

    Päädyit sitten tekemään mitä tahansa, seuraan kyllä mielenkiinnolla urasi etenemistä! 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa Tytti! 😊 Joo tätä kysytään paljon, mutta tein näitä yhdessä vaiheessa (pari vuotta sitten) ja kävijämäärät laskivat dramaattisesti. Oletin siis, että ihmisiä ei kiinnostanut, kun meikkasin muita. Ja ovathan ne itselleni paljon työläämpiä, kun piti sopia aikataulut mallin kanssa yms. Niin 1+1 ajattelin, että kun monia ei kiinnosta ja itselle ne ovat työläämpiä niin päätin jättää asian sivuun. Voisin tietenkin taas kokeilla jossain vaiheessa uudelleen. Sinänsä rehellisesti sanottuna tämäkin on hieman ongelmallinen, sillä silmän malleja on melkein yhtä monta kuin kantajansa, joten loppujen lopuksi on vaikeaa näyttää esimerkkejä näin netin kautta. Koitan siis keksiä ratkaisun tähän. 😊

  • Markit

    Heippa taas; On sinulla pohdintoja. Itse joskus mietin, että miten sinä jaksat meikata itsesi aina vähän eri tavalla kerta toisensa jälkeen. Ei sillä, ettenkö lukisi innolla blogiasi, mutta se työmäärä ja sinun ” tyhjä taulusi” on aina sama.
    Jännä kuulla, että lukijoita ei kiinnostanut, kun muita meikkaat. Itse taas olen niistäkin tykännyt, koska muutokset ovat olleet hienoja ja onhan se lohdullinen ajatus, että minustakin voisi saada vaikka mitä, jos osaisin meikata. Ja siihen taas saan oppia sinulta. 😊
    Ja sitäkin mietin, että miten voi neuvoa näin netin kautta, kun kasvoja on niin erilaisia. Pyöreät posket, aivan, mutta miten silmät/nenä jne ovat suhteessa niihin poskiin. Että kyllä neuvojen antaminen on välillä varmaan mahdotonta.
    Mutta kyllä sinä sen oikean tien valitset, mitä teet. Olet nimittäin aika järkevä ( luulen). Vahvan jalansijan saaminen meikki/maskeeraushommissa ei taida olla helppoa. Toisaalta sitkeä yrittäminen toivottavasti palkitaan. Ja on se sinunkin elämänasenteesi täältä päin katsottuna ja luettuna hieno. Arvostan 😃.
    Tsemppiä ❤!

    • Miia Ezen

      Kiitos Markit! 😊 Joo, on kyllä välillä todella hankala neuvoa netin kautta meikkijuttuja varsinkin eri silmän malleille. Toisaalta kaikessa on ne muutamat perussäännöt, joilla pääsee kuka vaan eteenpäin. Niitä oonkin kovasti yrittänyt toitottaa. 😃

  • Amanda

    Moi Miia!

    Oletko miettinyt blogin kirjoittamista englanniksi(kin)? Mielestäni blogisi on erittäin laadukas ja kysyntää olisi varmasti Suomen rajojen ulkopuolella 🙂

    • Miia Ezen

      Oi wau! Kiitos Amanda! 😍 Joo, on se käynyt mielessä, mutta jotenkin oma fiilis on ettei taso riitä kansainvälisesti ja jenkkeille. Plus mulla on vaan tuotteita, joita saa Suomesta. 🤔

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram