Meikkiostoksilla Sokoksella ja Stockmannilla

16.06.2019

Päätettiin tässä eräs päivä lähteä Erikan kanssa katsomaan kosmetiikkaosastojen tarjontaa. Itselläni oli tarkoitus lähteä oikein kunnolla ostoksille ja löytää kaikkea kivaa, josta teille kertoa. Siinä kävi kuitenkin toisenlailla kuin piti, mutta muutamia kivoja juttuja tarttui silti mukaan.

ASIAKASPALVELU KOSMETIIKKAOSASTOILLA

Voi kun toivoisin niin kovasti, että oltaisiin saatu rauhassa tutkia purkkeja ja puteleita. Näin olisi mukaan varmasti tarttunut enemmän kivoja juttuja. Menimme nimittäin ensin Sokokselle, jossa joka ikisellä osastolla myyjä syöksyi heti kimppuun. Vaikka sanoimme, ettemme tarvitse apua, niin he jäivät silti viereen norkoilemaan. Toki osastot ovat niin pieniä, ettei heillä kai ole mitään muutakaan paikkaa. Olen kuitenkin tavallinen suomalainen, joka haluaa tutustua tuotteisiin ensin itse rauhassa ja osaan kyllä pyytää sitten apua, jos tarvitsen. Toisaalta ymmärrän, jos osastolle tallustaa sellainen ihminen, joka ei kosmetiikasta tiedä mitään ja tarvitsee apua. Joka tapauksessa oma kokemukseni tästä oli se, että koimme paikan ahdistavaksi ja menimme Stockmannille.

Stockmannilla saimme olla melko rauhassa. Toki meiltä pyydettiin tarvitsemmeko apua, mutta heti kun sanoimme vain katselevamme, niin saimme olla keskenämme. Tom Fordin osastolla oli erityisen hyvä palvelu. Myyjä (Noora) kysyi ensin tarvitsemmeko apua ja sen jälkeen häipyi takavasemmalle ja saimme olla rauhassa. Kohta pyysin häneltä apua ja hän teki ostokokemuksesta sellaisen kuin mukanamme olisi ollut kolmas ystävä. Osaan arvostaa rentoa, asiantuntevaa ja luonnollista asiakaspalvelua. Luonnollisella tarkoitan tässä yhteydessä sitä, että myyjä on oma itsensä eikä esitä myyjää esimerkiksi puhumalla korkeammalla äänellä kuin normaalisti tai olemalla yli-innokas. Tiedän, että heillä on myyntitavoitteita, mutta ahdistus on se viimeinen tunne, jonka myyjän tulisi luoda asiakkaalle.

MITÄ TARTTUI MUKAAN?

Tiesittekö muuten, että Tom Fordin meikkejä saa nykyään Suomesta? Ja siis onhan ne pirun kalliita, mutta sopii oivallisesti niihin hetkiin, kun haluaa hemmotella itseään. Olin jo pitkään halunnut merkin Shade and Illuminate paletin*, jossa on voidemainen varjostussävy ja highlight. Ostin kesäisen sävyn 01, jonka oletan Stockan sivuilla olevan sävy 0,3 (koska tuollaista 0,3:stä ei ole ainakaan Tom Forin sivujen mukaan olemassakaan). Ja vaaleammalle (tai itselleni talvella) sopii taas sävy 0,5. Paletti on ihan jees, muttei vedä vertoja Chanelin voidemaiselle aurinkopuuterille.

Kaikista eniten innoissani olen kuitenkin löydöstä, jonka tein myös Tom Fordin pisteellä. Merkin voidemainen luomiväri sävyssä Venus Rising*, jonka näette postauksen kuvissa luomillani. En edes laittanut alle luomivärin pohjustajaa ja se pysyi täydellisenä koko päivän. Lisäksi se oli niin helppo levittää luomelle. Aion ehdottomasti ostaa näitä lisää ja annoin myyjällekin yhteystietoni, jotta hän ilmoittaa milloin upeat mattaiset voidemaiset luomivärit ovat saatavilla.

Toinen löytö, johon tykästyin, oli kuvissa näkyvä Max factorin huulilakka sävyssä Honey Rose*. Koostumus tuntuu huulikiillolta, mutta se kuluu pois niin, että huuliin jää kuitenkin hieman kaunista sävyä. Tämän ostin Erikan suosituksesta.

Muita ostoksia olivat pitkään himoitsemani Diorin hohdepaletti, joka on kyllä paras puuterimainen hohdetuote ikinä. Se näyttää kädellä glitteriseltä, muttei ole sitä ollenkaan poskilla. Pakko kuitenkin myöntää, että pidän enemmän voidemaisista hohdetuotteista. Tämän lisäksi ostin IsaDoran kajaaleita pari kappaletta ja niistä onkin tulossa pian postausta.

*Sisältää mainoslinkin.

  • hennamaria

    Minun unelmani olisi päästä sinun kanssasi ostoksille ja löytämään minulle sopivia tuotteita ja sävyjä. Sinä olisit tavallaan se myyjä ja asiantuntija, kuitenkin vailla myyntitavoitteita ja kiirettä. Minun meikkien värimaailma varmaan avartuisi ja huteja tuskin tulisi, koska sinulla olisi ammattitaito ja silmä ja minä puolestaan tunnen ihoni.

    • Miia Ezen

      Heippa Hennamaria! 😊 Kantsii ottaa täältä mun blogista vinkkejä hihan varteen, kun lähtee ostoksille. 🥰

      • hennamaria

        No kyllä! Aina jos joku sinun testituotteista vaikuttaa siltä, että saattaisi sopia minulle, otan siitä kuvakaappauksen talteen. Sitten kun tulee tilanne, etsin sen galleriasta ja menen kauppaan. Ei tarvi siellä enää alkaa arpomaan mitä otan. Niin kävi pari päivää sitten, kun lähdin pohjoiseen ja unohdin meikkivoiteen kotiin (ei ole ihan ekana pakattavissa kun tänne matkataan, mutta jotain välillä tarvitsen). Kävin sitten matkan varrella valtakunnan pohjoisimmassa marketissa ja nyt on Laveran Soft Liquid testissä. Kiitos siis vinkeistä!
        Terv. nimim. “Miian kanssa ostoksilla” 😉

        • Miia Ezen

          Hahaa.. ihana oot! Toivottavasti tykkäät meikkivoiteesta. 😍

  • Katja

    Ei mulla ainakaan toimi noi tuotelinkit. Linkki vie Stockan sivulle, muttei siellä lle mitään. En näe millaisista tuotteista kyse 😕

    • Katariina

      Minulla ei myöskään linkit toimi.

      • Miia Ezen

        Kertokaa mulle käyttöjärjestelmä ja selain niin pystyn ehkä jotain tekemään. 😊👌

    • Miia Ezen

      Hmm.. mielenkiintoista. 🤔 Tsekkadin linkit neljällä eri laitteella ja näyttää toimivan. Huomasin kyllä, että linkit aukeaa hieman hitaasti. Mikä puhelin sulla on, käyttöjärjestelmä ja selain?

      • Henna

        Mullakaan ei linkkien sisällöt aukea sillon kun tuun instan kautta blogiin, pitää sit vaan painaa “avaa sovelluksessa chrome” niin aukenee. Tää on varmaan joku yleinen juttu koska esim facessakin avatut linkit (esim.matkatoimiston sivut) ei välttämättä toimi kunnolla jos ei avaa kunnon selaimeen, mikälie syynä🙂

        • Miia Ezen

          Aa.. joo tässä saattaa tosiaan selain olla syynä. Itse käytän Chromea. Onko sulla mikä selain muuten käytössä, jos et Chromella avaa?

  • Pia

    Pakko sanoa että olen huomannut saman asian Sokoksella asiakaspalvelussa, tuntuu hiukan ahdistavalta kun tulet hakemaan tiettyä, jo tuttua tuotetta ja myyjä seuraa perässä kuin hai laivaa.
    Toki olen saanu sieltä ihan asiantuntevaa palvelua kun olen sitä tarvinnut, mutta ahdistavaa kun kieltäydyt avusta ja myyjä jää silti hyörimään siihen lähettyville.

  • PauliinaH

    Aargh että tuo palvelu joskus ahdistaa . Minä tunnen itseni Stockalla itseni ihan maalaiseksi kun menen niiden ylihienojen myyjien palveltavaksi. Siellä ammuttiin viimeksi heti kiinni, mutta ystävällisiä oltiin kyllä. Päätin sitten mennä kotikaupungissani Lahdessa Kicksiin, niin voi ei. Kerroin etsiväni punaista huulipunaa ja haluan ensin katsella. Mutta myyjä takertui mukaan ja sotki kättään eri väreillä siinä vierellä. Kun halusin nimenomaan testata tuntumaa omalla iholla ja minä itse tiedän paremmin mitä väriä haen. Tai saatankin ihastua johonkin ihan muuhun väriin vaikka.Toisessa Kicksissä on kai ”kolmen ein taktiikka”. Eli tyrkytetään ihan väkisin ja viimeisenä sitten ne kassalla olevat vanulaput. Siellä yksi myyjä muuttui suorastaan vihamieliseksi kun vastasin 3 kertaa ei kiitos, koska sain jo sen mitä tulin hakemaankin. Pikkuhiljaa pitänee siirtyä markettikosmetiikkaan koska Cittarissa eivät myyjät ole riesana. Minä haluan testata, tunnustella ja haistella ja ihastella kaikkea ihanaa ja osaan kyllä pyytää apua jos sitä tarvitsen. Meikkivoiteen näytteen saaminen voi joskus olla hankalaa – siellä Kicksissä nimittäin. Riippuu myyjästä kylläkin. Kun menee kyselemään ja pyytämään näytettä niin ei, pitää istua tuoliin jossa hinkataan posket puhtaiksi että löytyy oikea sävy. Minua ei ainakaan lämmitä oikean sävyinen meikkivoide jos töissä kahden tunnin jälkeen naama kiiltää kuin kuukunan muna ja ihohuokoset näkyy pisteinä. Haluan testata miltä se näyttää ja tuntuu!! Nykyään luimuilen ikkunoitten takana ja menen ostoksille vain kun on kiva myyjä paikalla.

  • Jonna

    Aivan ihana look 😍 Pakko oli laittaa luomiväri tilaukseen. Voisitko tehdä instaan minitutoriaalin tästä meikistä?

    • Miia Ezen

      Joo ehdottomasti voin tehdä 😍

  • Eve

    Monissa esim. vaatekaupoissa aletaan vielä kassalla lisämyymään jotain tuotetta. Todella ahdistavaa ja rasittavaa. Ymmärrän kyllä että myyjät ohjeistettu toimimaan näin mutta ainakin itseltä vie maun.

  • Maria

    Hei jääkö tuo huulilakka tahmean tuntuiseksi vai kuivuuko huulille?

    Niin mieluusti käyttäisin huulipunia ja -kiiltoja, mutta ainoat miun huulille sopivat värit on ollu toistaiseksi lip tint -tuotteita. Huulipunat kuivattaa huulia (ja haisee) ja leviää/tahraa helposti, ja huulikiillot aiheuttaa _joka kerta_ tukkeutuneita huokosia huulten ja normi-ihon rajalle :/

    • Miia Ezen

      Heippa Maria! Oooh.. onpa erikoista ja todella inhottavaa varmasti. Mitä tuotteita olet käyttänyt? Tämä on koostumukseltaan enemmänkin huulikiilto, mutta ei tahmainen sellainen. Ei kuivu huulille. 🙂

  • Markit

    Hei; Tulkaa tänne Turun Sokokseen aamupäivällä, niin saatte kyllä niin rauhassa olla! 😀 Ja jos myyjän haluatte, niin pitää mennä joskus kassalle asti. Henkilökuntaa on minusta vähennetty, samoin konsulentteja ei ole kuten ennen remonttia. Ehkä panostavat enemmän iltapäivään.
    Stokkan kosmetiikkaosastolla on ahdistavaa, koska siellä on käytössä kannustinsysteemi. Kun myyjän avulla valitset tuotteen, hän laittaa siihen tarralapun, jossa myyjän nimi ja ean- koodi. Ongelma vaan on se, että myyjä1 esittelee, en ehkä osta, jos kalliimpi tuote. Kotona päätänkin ostaa, jolloin tuotteen antaakin myyjä2. Eli kannustin menee väärälle myyjälle. Stokkalla on monta mukavaa, ystävällistä ja ammattitaitoista myyjää eikä tuo kannustinjärjestelmä tunnu oikeudenmukaiselta. Papukaijamerkit ei mene ihan oikein.🤔
    Ai niin, minullakin on kännykässä oma sivu, johon kerään sopivat meikkisuosituksesi. Ei tarvitse niitä myöhemmin blogista etsiskellä.😃

    • Mari

      Joo, todellakin Turun Sokoksella ei myyjää saa kosmetiikkaosastolla välttämättä kiinni vaikka haluaisikin 🙄 tänne vaan jos haluaa shopata rauhassa!

  • Eva

    Mulla on sama ”screen shot ostoksilla Miian kanssa”-metodi kuin jollakin tuolla aiemmin eli otan aina näyttökuvan täältä kiinnostavista tuotteista ja sitten kun tulee tarve, menen kuvan kanssa kauppaan/nettikauppaan eikä tarvi enää palata takaisin blogiin katsomaan että mikä se olikaan. Välillä kyllä sitten palaan blogiin jos muistan että sulla vaikka oli joku alekoodi tms joten silloin menen mieluiten sun blogin kautta 😀 . Tai jos on joku erikoisempi nettikauppa, jolloin klikkaan aina sun blogin kautta.

    • Miia Ezen

      Ihania olette 😍 Toivottavasti on löytynyt myös itselle mieluisia juttuja.

  • Tanja

    Moikka! Blogisi on ihana ja luen sitä aina mielenkiinnolla. Vinkkisi ovat loistavia. Vinkkaan nyt sinulle edullisen ja hyvän tuotteen: Essence Berry on matte liquid lipstick. Kannattaa kokeilla. On pigmenttinen ja kestävä.

    • Miia Ezen

      Kiitos Tanja! <3 Joo mulla taitaa ollakin noitä Essencen huulipunia tuolla kaapissa. Kivoja sävyjä tosiaan, mutta itselleni ehkä hieman kuivattavia.

  • Sanna

    Heippa ihanainen!

    Saako kysyä millä levitit tuon luomivärin; suoraan putelista vai jollain muulla menetelmällä? ☺️ Aurinkoista ja rentouttavaa kesää!

    • Miia Ezen

      Heippa Sanna! 😊 Tuuhealla ja hieman littanalla siveltimellä. Jos oot IGssä, niin siellä löytyy kohokohdista tutoriaalia, jossa käytön tätä. Tuton nimi on kaason meikki. 👌😊

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram