Miten valita oikea luomivärisävy?

24.06.2019

Luomivärisävyjen valinnat menevät saman kaavan mukaan kuin huulipunasävyjen valinnat (kirjoitin huulipunasävyjen valinnasta TÄSSÄ). Kun tietää onko oma iho lämmin (keltainen/ oliivi) vai viileäsävyinen (punapohjainen) niin on helppo tehdä valintoja niin huulipunissa kuin luomiväreissä.

MISTÄ TIEDÄT ONKO IHOSI LÄMPIMÄN TAI KYLMÄN SÄVYINEN?

Kaikista yksinkertaisimmin sen tietää siitä palatko auringossa vai et. Jos rusketut helposti, olet luultavimmin lämminsävyinen. Jos palat helposti, niin olet luultavimmin viileän sävyinen. Voit olla myös neutraali, joka jää näiden molempien väliin. Itse olen tuolla neutraalin ja viileän välimaastossa ja minulle sopii ehdottomasti parhaiten viileät sävyt niin huulipunissa, luomiväreissä kuin vaatteissakin.

MITKÄ LUOMIVÄRISÄVYT SINULLE SOPII?

Aloitetaan siitä mikä kaikille sopii: lämmin ruskea, kuten aurinkopuuteri luomivärinä (alla oleva kuva). Aurinkopuuterin sävy on muutenkin sellainen sävy, jota löytyy meidän kaikkien ihosta. Eli tämä on varma valinta, jos ei osaa valita luomivärisävyjä.

Yläpuolella näet värikartat, josta voit katsoa, mitä muita värejä juuri sinun ihotyypillesi sopii. Postauksen kahdessa ensimmäisessä kuvassa käytin itselläni lämpimän ihon sävyjä ja olen noissa kuvissa huomattavasti tunkkaisemman ja väsyneemmän oloinen. En tiedä huomaatteko te eroa, mutta sen eron huomaa ihan siinä, kun katsoo itse peiliin ja olo ei vaan ole nätti. Tämän tekstin alapuolella taas näette erilaisia lookkeja, joissa on käytetty kylmälle iholle sopivia sävyjä.

Sävyerot voivat olla hyvinkin pieniä. Esimerkiksi minusta tulee hyvin väsyneen näköinen tietyn sävyisen vihreän kanssa, mutta limen ja raikkaan vihreä taas sopii. Sama asia myös punaisessa – luumuun taittavat tai pinkit punaiset sopii, mutta oransiin taittava punainen taas ei.

HUOM! Ihon pohjasävy ei johdu ihon tummuudesta. Myös hyvin tumma ihonsävy voi olla pohjasävyltään viileä. Tosin hyvin usein esimerkiksi Etelä-Eurooppalaiset ovat iholtaan lämpimän sävyisiä.

LUOMIVÄRI SILMIEN SÄVYN MUKAAN

Tämäkin on yksi tapa, mutta otan siinä samalla huomioon ihon sävyn. En kuitenkaan halua tehdä asiakkaastani väsyneen tai tunkkaisen näköistä. Jos haluaa tuoda tietyn silmän sävyn esiin, niin silloin tulee käyttää vastavärejä. Eli sinisille silmille käytetään oranssisia sävyjä ja vihreisiin punaiseen tai luumuun taittavia. Ruskeisiin silmiin hieman sen mukaan minkä sävyiset ruskeat silmät on kyseessä, mutta usein violetti on upea ruskeilla silmillä. Voit kurkata oman vastavärin alla olevasta kuvasta. (Kuva: TÄÄLTÄ)

MITKÄ LUOMIVÄRIPALETIT VALITA?

Kaksi loistavaa esimerkkiä löytyy Anastasia Beverly Hillsiltä. Viileän sävyisille loistava paletti on Anastasin Norvina* ja lämpimillä sävyille taas Anastasian Modern Renaissance*. Käytän näitä paletteja myös työssäni.

*Sisältää mainoslinkin. Tuote saatu.

  • Xandra

    Ihanaa, kiitos tästä postauksesta, tätä toivoin! 🙂

    • Miia Ezen

      😍 Toiveesi on toteutettu! 😃

  • Lissu

    Minulle on neuvottu, jos on lämmin jhonväri, niin käytetään kylmiä meikkivärejä, siis huulipuna ja poskipuna. Ja kelta/lämminpohjainen meikkivoide.
    Onko näin?

    • Miia Ezen

      Heippa Lissu! 🙂 Voi ei.. kukakohan sulle on näin neuvonut? Lämpimän ihon sävyn kanssa käytetään nimenomaan lämpimiä sävyjä. Ja meikkipohja juuri noin ihon sävyn mukaan. Huomaat tuosta tämän postauksenkin kuvasta, että lämpimälle ihon sävylle sopii juurikin lämpimät.

  • Henna

    Millaisia sävyjä neutri-ihoisen kannattaa käyttää? Kosmetologi kertoi, että värini on neutri, vaikka olenkin tosi vaalea. En tosin pala helposti.

    • Miia Ezen

      Heippa Henna! 😀 Ihana lempinimi – neutri. Neutraalilla ihosävyllä voi usein toimia useat värit, mutta se ei oikeastaan selviä kuin testaamalla.

  • Anne

    Entä millaiselle iholle Anastasian Soft Glam -paletti sopii?

    • Miia Ezen

      Siellä on oikeastaan sävyjä molemmille. 😊

  • Jenni

    Hei! Mitkä ylläolevista kuvista sitten sopii sinun ihon väriin ja mitkä ei? Mitkä ovat lämpimiä ja mitkä kylmiä? Kun nämä tietäis, osaisi katsoo paremmin! 🙂

    Onko se sitten ehdoton nounou käyttää lämpimässä ihossa viileitä värejä?

    • Miia Ezen

      Heippa Jenni! 😊 Oih, en tainnut tekstissä tarpeeksi hyvin selittää. Eli ensimmäisessä lookissa on sävyjä, jotka ei oikein mulle sovi ja lopuissa kuvissa taas niitä, jotka sopii. 👌 Ja meikissä hän ei sinänsä ole mitään sääntöjä, mutta nämä vaan ohjenuorana, jos tuntuu, että joku väri näyttää itsellä oudolta. Eli mikään ei ole ehdoton Nou Nou. 😊

      • Jenni

        Ok, kiitos vastauksesta ja nyt ymmärsin itsekkin! 😄 Hyvä postaus!

  • Anna

    Tää on tosi mielenkiintoinen aihe, sillä itse olen joskus kysellyt niin hiusten väriin kuin meikkiinkin tavarataloissa vinkkejä ja usein asiantuntijatkaan eivät osaa määrittää olenko viileä vai lämmin. Olen nyt sinun vinkkien perusteella päätellyt olevani lämmin neutraali, eli minulle käy jotkin viileämmätkin sävyt mutta pitää olla tarkkana. Ja se on just toi fiilis, että kun valitset väärän, niin ei vaan näytä niin hyvältä… eilen viimeksi kävi näin kun kokeilin uutta väri-cocktailia :D. Kokeilemalla oppii. Ja hyvä esimerkki onglmastani on ollut se ostanko Anastasian Norvinan vai Soft glamin… en ole ostanut kumpaakaan, ja ratkaisin ongelman lopulta Anastasian Rivieralla, se sopii vaikkei sekään täydellisesti. Modern Reneissance toimii paremmin ja Jeffree Starin Blood sugar on täydellinen.

    • Miia Ezen

      Heippa Anna! <3 joo sun palettivalintojen perusteella kuulostaisi lämpimältä sävyltä sun iho. Se on tosiaan jännä kuinka pienetkin erot ihan vaan ruskeissa tekee suuren eron. Siksi veikkaan, että jotkut inhoaa ruskeaa (moni mun asiakas sanoo meikkiä aloittaessani), koska niillä on vaan ollut väärän sävyinen ruskea. <3

  • Henna

    Kuva, jossa on limen vihreät korvikset – mielettömän kaunis silmämeikki! 😍 Mitä luomiväriä siinä on käytetty?

  • Outi

    Tuo ensimmäinen viileän sävyinen meikki! 😍

    Sun blogi on kyllä Suomen paras kosmetiikkablogi – niin käytännöllisiä ja havainnollistavia vinkkejä, suurkiitokset! 😊

    Itselläni olisi haussa luomiväripaletti, joka sopisi viileälle iholle ja korostaisi vaaleanvihreitä silmiä. Tuleeko äkkiseltään mieleen jotain hyviä?

    • Miia Ezen

      Heippa Outi ja kiitos! <3 Niin ihana kuulla! Tuo Norvina voisi olla hyvä. Siinä on noita punaiseen taittavia, jotka korostaa vihreitä silmiä. En keksi nyt ihan suoraan sellaista palettia, jossa kaikki sävyt olisi nappi ja ei oikein sellaisia olekaan. Urban Decayn Cherry paletissa on tietenkin noita punaiseen taittavia, mutta ne ei välttis näytä hyvältä viileällä iholla.

  • Hanne-Leena

    Moi. Kävin vilkaisemassa sitä viileälle iholle sopivaa Norvina-palettia ja tulikin mieleen onko hinnaltaan edullisempaa luomiväripalettia, jota voit suositella?

    • Miia Ezen

      Heippa Hanne-Leena! Mä yritän itseasiassa kokoajan etsiä edullisempaa hyvää, mutten ole ikävä kyllä vielä löytänyt. Onhan noita markettiluomivärejä vaikka kuinka paljon, mutten halua huonoakaan suositella vaikka olisi edullinen. Jatkan etsimistä ja lupeen kertoa, kun hyvä osuu kohdalle. <3

      • Anni

        Hei! Olenko ymmärtänyt oikein, että tykkäät tuosta Smashboxin isosta luomiväripaletista? Onko se hyvä kylmän sävyiselle iholle? Se on vähän edullisempi kuin Anastasia, niin mietin et sijoitanko siihen ☺️

        • Miia Ezen

          Heipap Anni! 🙂 Joo se on ihan ok paletti, mutta käytän melko harvoin. Siinä on aika paljon hieman erikoisempia sävyjä, joten on jäänyt sivuun.

  • Anni

    Hei! Pystytkö suosittelemaan kylmälle ihosävylle sopivaa luomiväripalettia, joka ei olisi ihan noin hintava ja jossa olisi erityisesti ns. neutraaleja sävyjä (ei mitään kovin räväkkää sinistä tai vihreää). Haaveilen kovasti tuosta Anaatasian paletista, mutta ensikertalaisena voisin kokeilla edullisemmalla. Nuo upeat nudet ja vaaleanpunaiseen taittavat silmämeikit ovat sinulla ihan mielettömän kauniita! Olen katsonut meikkitutoriaalejasi ja haluisin kokeilla sellaisia, kunhan löytäisin tarkoitukseen sopivan starter kitin 😅

    • Miia Ezen

      Heippa Anni! 🙂 Vitsit mä etsin joo kokoajan jotain hyvää ja edullista, jossa olisi nuo sävyt kohdillaa, mutta vielä en ole löytänyt. 🙁

  • Hanna

    Hyvä postaus, kiitos! Tuli tarpeeseen! Olen sävyltäni viileä, hiukseni ovat punertavan vaaleat. Silmäni taas ihan vaalean harmaat. Minua alkoi kiinnostamaan kovasti tuo Norvina-paletti, löytyisikö siitä sopivia sävyjä itselleni? Olen käyttänyt vuosikausia kultaisen sävyjä silmissä ja olen siis saattanutkin näyttää aika väsähtäneeltä 😅

    • Miia Ezen

      Heippa Hanna! 🙂 Joo Norvinassa on paljon hyviä sävyjä viileälle iholle. Tykkään siitä tosi paljon myö sitselleni, koska ihoni on tosiaan punakampi. 🙂

      • Hanna

        Kiitos vastauksesta! Minulla on myös paljon pisamia kasvoissa, sekä myös punertavuutta, vaikkakin ihoni on supervaalea. Eli lisäkysymya, vaikuttaako pisamaisuus luomivärien lämpöisyyteen/viileyteen?

        • Miia Ezen

          Heippa Hanna! 🙂 Ei vaikuta, sillä pisamainen iho voi olla niin punaiseen tai keltaiseen taittava. Ja myöskin keltainen iho voi punoittaa eli punoituskin on eri asia kuin punaiseen taittava iho. 🙂

  • Anna

    Stockan meikkaajilta olen saanut aina hieman keltapohjaisen meikkivoiteen matkaani, mutta koen että lämpimät huulipunat eivät kuitenkaan sovi minulle kovin hyvin, ja kylmät taas sopivat. En rusketu enkä pala helposti. Vaikeaa. En tiedä minkä sävyinen siis olen, ehkä neutraali.

    Voisitko joskus vaikka instastoryssä kokeilla Maybellinen The Nudes palettia ja kertoa mielipiteesi siitä? Se on paletti, joka löytyy todella monelta tavismeikkaajalta, joten varmasti muutkin olisivat mielissään vinkeistä; kelle se sopii ja minkälaiseen käyttöön sitä suosittelet, vai pitäisikö se heittää roskiin koko paletti. 😀

    • Miia Ezen

      Heippa Anna! 🙂 Mä käytän usein iholleni keltaiseen taittavia meikkivoiteita ja ne istuu tosi kauniisti, vaikka mun iho onkin hieman enemmän punaiseen taittava. 🙂 Voi siis olla, että jotkut suosii keltapohjaisia ja on siksi antaneet sulle sellaisen. Lisäksi kaupan valoissa on hirmuisen vaikea valita oikeaa sävyä. Itse juuri ostin reissusta yhden meikkivoiteen ja olin satavarma, että sen on keltaiseen taittava, mutta kotona huomasin, että se on vahavsti punaiseen taittava. Lisäksi joillakin brändeillä ei taas ole muita kuin keltaiseen taittavia sävyjä. JAAA.. 😀 Vielä on sekin asia, että kaikki Stockan myyjäthän ei ole ammatiltaan meikkitaiteilijoita – itsekin kun aloitin tällä alalla niin koulutuksesta huolimatta valitsin vääriä sävyjä ihmisille. Eli voi johtua hyvin monesta asiasta, että miksi sulle on valittu tietty meikkipohjan sävy.

      Ja älä ihmeessä heitä roskiin tuota palettia. 😀 Näyttää ihan mukiin menevältä jutulta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram