Meikkimoka: Miten meikkasin silmät ennen?

11.06.2019

Tästä alkaa blogini uusi postaussarja siitä, kuinka meikkasin aikaisemmin ja kuinka olen korjannut nämä tekemäni meikkimokat. Toivottavasti siis opitte mokieni kautta uusia meikkikikkoja. Ei muuta kuin kohti luonnollisempaa ja imartelevampaa meikkiä!

Olen jo pitkään luvannut tehdä teille meikkimoka postaussarjaa, mutta atooppinen ihoni ei kestä sitä, että tekisin ensin yhden meikin ja pesisin sen pois ja tekisin uuden. Liika pesu yhden päivän aikana ei tee hyvää ja atopiani helposti lehahtaa ja turvottaa silmäni umpeen. Tämän vuoksi ratkaisin asian niin, että käytän postauksissa vanhoja kuviani. Niistä löytyikin aivan oivallisia esimerkkejä siitä, kuinka olen tehnyt asioita “väärin”. Toisaalta mikään meikkaamisessa ei ole väärin, mutta itse en enää meikkaisi itseäni enkä muita yllä olevien kuvien mukaisesti. 

LUOMIVÄRIMOKA

Siis en voi ehkä itsekään uskoa, että ennen ja jälkeen kuvissa pidän molemmissa kulmakarvojani rentoina. Näyttää nimittäin siltä, että uudemmissa kuvissa (niissä punainen paita) nostaisin kulmakarvojani ylös tai vähintään olisin käynyt jossain leikkauksessa.

Miten tällaisen eron saa sitten aikaan? Luomiväri pitää nostaa tarpeeksi ylös. Jos luomivakoon laittaa vaan hyvin tummaa luomiväriä eikä nosta sitä ylös ja myös kohti kulmakarvan loppuosaa, niin silmät näyttävät huomattavasti raskaammilta. Lisäksi tuon nykyään helmiäistä luomiväriä paljon korkeammalle luomen keskellä kuin ennen. Sen näet postauksen kahdesta viimeisestä kuvasta. Silmäni näyttävät yksikertaisesti vain suuremmilta nykyisen tekniikkani ansiosta.

RIPSIMOKA

Tämän mokan kanssa saatan helpostikin olla yksin ja tämä on myös makuasia. Nykyään kuitenkin omasta mielestäni tuuheat lähes otsaa kutittavat ripsirivit sopivat ainoastaan esimerkiksi lavalle tai musiikkivideoon. Mielestäni näytin ennen kävelevältä meikkipäältä, kun katsoo noita hurjia ripsiä. En olisi ikimaailmassa uskonut, että pääsen niistä ikinä eroon ja tunsin oloni rumaksi ilman niitä. Nyt asia on muuttunut niin päin, että melkein nolottaa kävellä ihmisten ilmoilla noin tuuheiden ripsien kera.

Muistakaa muuten, että nämä on vain omia kokemuksiani ja mieltymyksien muuttumisia, joten älkää pahoittako mieltänne, jos olette näistä mokista eri mieltä tai esim. rakastatte tuuheita irtoripsiä.

RAJAUSMOKA

Silmiini ei pysty tekemään kissarajauksia, koska silmäni ulkonurkat ovat se malliset, että sivuille tulee sellaiset vekit. Ompas vaikea selittää. Mutta itseasiassa yllättävän monelle suomalaiselle ei saa kissarajauksia. Tämän vuoksi olen jättänyt rajauksen aina hieman oudosti kesken tai tehnyt hassut laskevat kissarajaukset (yllä oleva kuva).

Nyt olen vasta oppinut, että rajauksen voi häivyttää vaikka mustalla luomivärillä luomiväriin ja silloin silmämeikki näyttää kivan sulavalta, jos näin voi sanoa.

Kannattaa aina muuten katsoa omaa meikkiään sivusta niin, että rentouttaa kulmakarvat. Saatat huomata, että sinäkin olet vahingossa piirtänyt nämä laskevat kissarajaukset tai luomivärisi ei näy sivusta ollenkaan. Me kaikki kun usein tehdään silmämeikkiä niin, että nostamme kulmakarvat epäluonnollisen ylös, mutta kukaan ei kuitenkaan kävele sen näköisenä kaupungilla. 

POSTAUKSEN MEIKKI

Nyt puhutaan siis tästä viimeisimmästä meikistä. Luomiväreinä käytin lemppari Anastasian Norvina -palettia* ja huulissa on NYXin Liquid Suede nestemäinen huulipuna sävyssä Kitten Heels*. Luomen keskiosassa on muuten Stilan glitterluomiväriä, joita saa tilattua ulkomailta.

P.S. Muokkasin ennen kuviani hyvinkin rankalla kädellä ja sen vuoksi ihoni niissä näyttää luonnottomalta posliinilta. Toisaalta myös meikkipohjakin oli todella paksu. Mennään siihen seuraavassa tämän sarjan postauksessa.

*Sisältää mainoslinkin. Tuote saatu.

  • Keijukainen

    Näytät nykyään nuoremmalta kuin noissa vanhemmissa kuvissa😊

    • Miia Ezen

      Wau kiitos ❤️ kai se on se vähempi meikki. 🤔😃

  • Tm

    Minua kiinnostaisi, mitä mieltä olet ripsiväristä alaripsissä? Itse taidat usein laittaa alaripsiinkin ripsiväriä ja se näyttää hyvältä. Minulle se ei jotenkin käy yhtään, näyttää tosi suttuiselta ja raskaalta, vaikka laittaisin tosi kevyellä kädellä. Tuntuu, että se myös pienentää silmää. Meikkitaidot on ihan ihan hyvällä tasolla, eli yrittämisestä ei jää kiinni! 😀 Minulla on suht pienet, syvällä olevat silmät ja melko lyhyet alaripset. Onko tähän alaripsi-asiaan jotain nyrkkisääntöä?

    Entäpä “rajaus” tummahkolla luomivärillä alaripsien tyveen, kannattaako sellainen tehdä vain silloin, kun yläluomella on selkeästi myös tummaa luomivärisävyä luomivaossa ja/tai luomen ulkonurkassa?
    Eli kevyempien luomivärien kanssa ei kannattaisi tehdä?

    Ja entäs nämä yhdessä: onko OK tehdä alaripsien tyveen rajaus luomivärillä, mutta ei laita ollenkaan alaripsiin ripsiväriä? Vai näyttääkö vajavaiselta?

    Niinkuin olet sanonut niin oikeaa ja väärää tapaa ei ole, mutta ammattilaisen mielipide kiinnostaa 🙂 Kuulisin tästä mieluusti esim. Instagram Storyssa joku päivä!

  • minnis

    Tosi hyvät esimerkit ja kuvat! Näiden kuvien avulla huomasin mikä ero on sillä että luomiväri pitää levittää tarpeeksi ylös vaikka koko ajan siitä puhutkin. 🙂
    Ja samaa mieltä noista ripsistä, mun mielestä ilme näyttää freessimmältä ilman tekoripsirivistöä.

    • Miia Ezen

      Heippa Minnis! 🙂 No huh.. mä vähän pelkäsin, ettei noista mun vanhoista kuvista oikein ymmärrä mitä tarkoitan. <3

  • Mirveli

    Hyvät kuvat! Olen muuten samaa mieltä Keijukaisen kanssa – näytät uusissa kuvissa nuoremmalta ja jotenkin raikkaammalta 😊 olet nätti kuin nappi kaikissa kuvissa, en sano sillä, mutta kyllä toi kevyempi meikki on kivempi 😊

  • Kirsi

    Ihan uskomaton harppaus meikkitaidoissa ja -tyylissä noiden kuvien välillä!! Käsittämätöntä, miten pienillä jutuilla saa kasvoista niin erinäköiset😄 Kiitos, kun jaat vinkkejäsi! Kovasti yritän toteuttaa niitä omassa meikissä, mutta onhan nämä aika haastaviakin asioita opetella😊

  • Miime

    Miia 🌹
    Meikkasit, miten Meikkasit, aina vo muuttaa tyyliään.

    Minun mielestä nuo vanhat kuvat eivät ole karmeita, vaikka niissä ehkä just a little bit, meikkipohja.

    Olet vain piilotellut ihoasi meikin avulla, mutta ei missään tapauksessa paha.

    Nykyisin ihosi hehkuu kauniisti ja luonnollisesti.

    Itsellä on myös nykyisin tuollaiset vekit silmissä.
    Juuri sen vuoksi en onnistu kissarajauksissa. Luomivärin tuomisessa luomelle, olen laiska, kun en jaksa häivytellä.
    Ripsien kanssa menee suurin osa ajasta 😲🤪

    Antamasi neuvot ovat kaikille tarpeen. Kiitos Miia🌹

  • hanna

    On kyllä huomattava ero! Ihana huomata miten kehitystä tapahtuu jatkuvasti ja hienoa, että luot oppia vertailemalla tällä tavalla entisiin tapoihin 🙂

    hanna
    https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

  • Jenni

    Hei Miia!
    Toimiiko tuo helmiäisen nostaminen ylös myös raskailla luomilla?
    Olet inspiroinut paljon meikeilläsi, kiitos siitä😊

    • Miia Ezen

      Heippa Jenni! 🙂 Sisäluomella joo voi kyllä nostaa, mutta riippuu kyllä myös silmän mallista. Eli pitäisi melkein nähdä silmät ensin. 🙂

  • Nana

    Hei! Onko niin, että jo vähän alaspäin tulleilla luomilla on aina käytettävä sitä tummaa/ruskeaa sen lurpsakkeen päällä (keskellä silmäluomeakin) että se häivyttyy? Jos tykkää kirkkaista luomiväreistä, niin niillä häivytys ei vissiin onnistu? En ole saanut tästä oikein kiinni kun aina tuntuu se laskeutuva luomi pistävän silmän paitsi meikatessa noilla perus ruskeilla. Ja haluaisin siis käyttää kaikkia ihania värejä 🙂 kiitos jos jaksat vastata 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa Nana! 🙂 No eihän tietenkään ole pakko, mutta se on ainoa tapa saada sitä ns. piiloon. Tummalla viedään pois ja vaalealla tuodaan esiin. Värikkäissä luomiväreissä voit käyttää siinä kohtaa aina hieman vahvempaa sävyä. Esim, jos teet vaaleanpunaisen silmämeikin niin siinä kohtaa punaisempaa ja siis tummempaa sävyä. Ja aina voit tehdä myös niin, että siinä kohtaa ruskeaa ja muuten värikkäitä, kuten tässä postauksessa. 🙂

      https://miiaezen.com/2019/05/14/paras-glitter-paletti-kesan-festareille/

      • Nana

        Kiitos vastauksestasi! Eipä tosiaan tullut mieleeni, että laittaisi siihen keskelle vain tummemman sävyiatä. Vaaleanpunaimen silmämeikki on lemppareitani, joten taidanpa kokeilla tuohon keskelle jotain burgundia vaikka. Kiitos vinkeistä ja linkistä 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram