Parhaat ja huonoimmat ripsiseerumit

03.06.2019

Teki mieli otsikoida tämä juttu ‘ripsiseerumisähläämiseksi’ nimittäin näiden mömmöjen kanssa on sitten sattunut vaikka ja mitä! Ripset ovat olleet huikean pitkät, mutta joidenkin seerumien kanssa myös tippuneet tukottain. Tässä yhteenveto kaikista kokeiluista alkaen 2018 loppukesästä aina tähän päivään asti. Nämä seerumitestailut kun vie paljon aikaa.

EDULLINEN, MUTTA HAITALLINEN URODA?

Sain Urodan ripsiseerumilla ihan huikean pitkät ripset ja kirjoitinkin asiasta TÄSSÄ. En silloin ymmärtänyt mitään prostaglandiinijohdannaisten päälle saati osannut niitä INCI-listasta bongata. Vanhassa postauksessakin luotin siihen, ettei markkinoille pääse ihan mitä tahansa huttua. Tämän jälkeen olen kuitenkin oppinut sen, että kaikista tuotteista vastaa maahantuoja, jakelija tai valmistaja ja kosmetiikkaa ei kukaan taho erikseen tutki ennen kuin se pääsee markkinoille. Eli periaatteessa markkinoille voi tulla vaikka mitä huttua ennen kuin siitä jäädään kiinni. Lisäksi markkinoilla on sellaisia ainesosia, jotka on sallittu, mutta ovat hieman epäselviä, että ovatko ne terveydelle haitallisia vai eivät. Tästä esimerkkinä deodoranttien (ja joidenkin huulipunien!!) alumiini. Itse valitsen mielummin puhtaammat tuotteet, kuin otan riskin.

Urodan ripsiseerumi on myynnissä Citymarketeissa ja se maksaa vain 18,80€. Se tosin sisältää tätä prostaglandiinijohdannaista eli bimatoprostia, joka on käsittääkseni Jenkeissä kielletty ripsiseerumeissa. Asiaa on myös selvittänyt Ostolakossa blogin Virve ja hän kertoi minulle, että jakelijan mukaan Bimatoprostia saa olla tuotteessa 0,1%, mutta Virve ei kuitenkaan löytänyt kyseistä ainetta EU:n raaka-ainelistalta, johon on merkitty ainesosat, joita saa käyttää rajallisissa määrin. Tämän puolesta asia on siis edelleen epäselvä. On hyvä muistaa, että kyseessä on siis lääkeaine ja sivuvaikutuksena on juurikin ripsien kasvu. Muita sivuvaikutuksia ovat silmäluomen tummuminen, kutina ja muita paikallisoireita. Lisäksi itselläni ripset irtosivat aina kimpuittain ja ei ollut kiva, kun ripsissä on oikein kunnon lovi lähes parin kuukauden ajan.

Eli olemmeko valmiita menemään näin pitkälle kasvattaaksemme silmäripsiä?

Postauksen alimmassa kuvassa ripset on kasvatettu Urodalla. Ripset näyttävätkin aluksi aivan huikeilta, mutta siinä vaiheessa se ei ole kivaa, kun ripset alkavat lähteä tupoissa.

TALIKA

Noh, sitten ennen vuoden vaihdetta otin käyttöön Talikan ripsiseerumin, josta kirjoitin TÄSSÄ. Se ei sisällä mitään lääkeaineita ja lähdin innolla kokeilemaan. Aluksi se toimikin hyvin ja ripseni alkoivat vahvistua, mutta myöhemmin seerumi alkoi kirvellä. Tämä saattoi kyllä johtua myös silmäluomeni hiljalleen pahenevasta atopiasta. Toisaalta en ole kärsinyt atopian pahenemisvaiheista noin seitsemään vuoteen, joten uskon niin Urodan kuin Talikankin vaikuttaneen tähän pahemeniseen. Kirvelyn alettua lopetin seerumin käytön.

LUONNONKOSMETIIKKAA

Näiden sählinkien jälkeen päätin siirtyä kokonaan luonnonkosmetiikkaseerumiin. Sain testiin Laveran noin kymmenen euroa maksavan seerumin, joka selkeästi vahvisti ripsiäni, mutta ei kasvattanut niitä pitkiksi. Pituutta en odottanutkaan, koska mietin, että vain jokin lääkeaine voisi saada aikaan huimat ripset. Lopulta tämäkin alkoi kirvelemään, mutta se johtui varmasti atopiastani. Sanoisin, että ihan kokeilemisen arvoinen seerumi, koska tämä ei ole hinnallakaan pilattu. Mitään megaripsiä on kuitenkaan turha tämän avulla toivoa.

RISIINIÖLJY

Jossain vaiheessa talvella kuvioihin tuli risiiniöljy ja e-vitamiini seos, jonka tein netistä löytämieni ohjeiden mukaan itse. Kuulin niin monelta kuinka hienosti tämä sekoitus toimii ja marssin siis luontaistuotekauppaan ja ostin e-vitamiini kapseleita ja risiiniöljyä.

Miten tässä sitten kävi? Ripseni alkoivan tippumaan hyvinkin rajusti tupoissa pois ja yhdessä vaiheessa käytin blogin kuvissa aina toisessa silmässä ripsitupsuja, koska toisessa silmäkulmassa ei yksinkertaisesti ollut kuin pari nysää ripseä. Yhdelle teistä oli muuten käynyt täysin samanlailla. Mietin, että olisiko syynä voinut olla taas atopiani, mutta kokeilin pelkkää risiiniöljyä vähän aikaa sitten uudelleen ja huomasin ripseni harvenevan toisessa silmässä plus luomeni olivat yön aikana hieman turvonneet ja ärsyyntyneet.

PALJON MAINOSTETTU MAY BEAUTY

Tämä on ehkä kaikista mielenkiintoisin, sillä yhtäkkiä somessa joka toinen seuraamani vaikuttaja alkoi mainostamaan May Beauty -ripsiseerumia kaupallisen yhteistyö merkeissä. Sinänsä jo tälläinen laajempi mainoskampanja saa itselläni hälytyskellot soimaan. Ikävä kyllä on olemassa paljon vaikuttajia, jotka mainostavat rahasta mitä vaan. Osittain se voi johtua ainakin kosmetiikan kohdalla siitä, että mainostetaan vain tuotteita, jotka tuntuvat iholla kivalta tietämättä oikeastaan mitään aineosista ja mitä ne tekevät iholle. Tällä ihotuntumallakin itse aikaisemmin suosittelin tuotteita ja nyt ihan hävettää, kun olen alkanut oppimaan enemmän kosmetiikan raaka-aineista. Useimmiten kivalta ja pehmoiselta tuntuva tuote on täynnä silikonia ja voi olla ettei sen lisänä ole oikeastaan mitään hoitavia ainesosia. Ripsiseerumi on kuitenkin eri asia, koska sen “hyvyyden” mittaa vaan se kasvavatko ripset vai eivät.

Päätin siis ostaa tämän seerumin ihan mielenkiinnosta. Lisäksi halusin myös antaa teille rehellisen mielipiteen. Noh, minulla eivät ripset kasvaneet. Eivät edes vahvistuneet. Voihan olla tietenkin, että kaikilla muilla vaikuttajilla seerumi toimi ja olen se ainoa poikkeus.

Mitä kokemuksia teillä on tämän postauksen ripsiseerumeista? Entä onko vielä jokin mullistava ripsiseerumi, jota pitäisi kokeilla.

  • Vesseli

    Unohda ripsiseerumit, nappaa jotain karvankasvua kiihottavaa (?!?) purkista.. tai sitä valkoista esiripsaria.. Onko sillä joku nimikin? Lash primer :)?
    Sulla on ny jääny pieni vieroitusoire tekoripsistä ;).. Ihanat luonnolliset ripset ei seerumeita kaipaa!
    ..eikä ripsariakaan, vaa ei ny mennä niin pitkälle tässä luonnollisuus-buumissa :).

    • Miia Ezen

      Heippa Vesseli! 😀 Niin siis meinaat ihan pohjustusvoidetta ripsille? Nehän vaan siis tekee ripsistä paksummat, jotta ripsari näyttää paremmalta. Ja siis ripsiseerumit ovat nimeomaan karvankasvua kiihottavaa. 😀

      • Vesseli

        Juueiiii.. Tiedän kyllä. Tarkoitin, että sisäisesti, pillereinä karvankasvua kiihottavaa TAI sitä Valkoista mötäskää..

        • Vesseli

          Ihan vaan vaihtoehtoja ripsiseerumeille, samaan lopputulokseen silti tähdäten ;).

  • Jossu

    Asian vierestä nyt kyselen tässä…toi silmänympärysvoide kun kesäkuun suosikeissa, onko sulla nyt käytössä ja kauan oot sitä käyttänyt? En oo löytänyt itselleni hyvää, tuntuu etteivät kosteuta tarpeeksi joten nykyään käytän ihan apteekin perusvoidetta. Olisi kiva löytää kunnollinen☺️

    • Miia Ezen

      Joo tää on mulla ollu käytössä nyt useamman kuukauden ja on ihan paras ja kosteuttaa niin hyvin. INCI-listakin sen kertoo, että on laatu tuote. 😍 Toinen hyvä on Atopikin voide, mutta tää vetää silti pidemmän korren. 👌

  • Miime

    Kauniin puhdas Miia 😃😃
    Siis kerta kaikkiaan IHANA 💋💋💋!!
    Olet niin jotenkin luonnollisen oloinen tuossa kuvassa ja very Pure too.

    Mutta – JES!!!! Kiva, kun olet uhrannut aikaasi ja ripsiäsi noihin seerumikokeiluihin, jotka ovat suurelta osin vain mainoskikkaa.

    Miten sun kävi niiden sisäisesti syötynä, mikä se oli, kokeilun kanssa, oliko niistä mitään hyötyä lopulta???? Kerro minulle, kiitos

    Minulla ei kokemusta ripsiseerumeista, kuin sen verran, että kerran ostin Lumenen ripsenpohjustajan. Ei kiitos, ei minulle, ärsytti silmiä, mulla ei toiminut. Harmitti.

    Miten saada pitkät tuuheat ripset???? Opin tämän jo 1970-luvun lopulla, kun opettelin sotkemaan kasvojani.

    Sipaisu irtopuuteria ennen ripsiväriä ja rispesi kasvavat huimasti. Varoituksen sana:

    Saat pian sanoa hyvästit käyttämällesi rispivärille. Se paakuuntuu ja kerää hurjasti bakteereita, joten jos haluat pitkät ripset, suosittelen kerrostamista ja oikeanlaista ripsiväriä.
    Muista joka kerrostusten välissä käydä ripset läpi ripsikammalla, mahdollisten paakkujen takia.

    Itsellä on parhaiten toimin IsaDoran WP ripsiväri.
    Se ei ehkä tee hurjasti tuuheutta, mutta pidentää hyvin ja kuivuu nopeasti, pysyy hyvin päivän, eikä paakuta ripsiä lähes ollenkaan.

    Taivuttelen ripet vasta ihan lopuksi. Koska en erota ripsiäni enää ollenkaan. Ikälisä. Värjäyttää ei kannata, koska rasvoittuva iho ja WP-ripsivärit käytössä, eihän se väri pysy.

    Tätä konstia en suosittele muille, sillä jos hommaa ei taida, voit sanoa hyvästi ripsillesi

  • Sarppa

    Hei! Minulle myös monet ripsiseerumit aiheuttavat kovaa kutinaa, kirvelyä ja punoitusta luomiin. Käytänkin niitä vaan silloin tällöin (n. 2-3 iltana viikossa) ja olen saanut noinkin harvalla käytöllä ripseni kasvamaan/vahvistumaan. Vuosien varrella olen kokeillut moniakin eri tuotteita, mutta nyt viimeisimpänä Toluren Hairplussaa. Se todella toimii!

  • Eva

    Älä enää kokeile mitään ettei tipu viimeisetkin 😀 kuulostaa pelottavilta aineilta!

    Ootko kokeillut jos biotiinin syöminen auttais? Mä söin 2 kuukauden kuurin ja sain ison muutoksen kulmakarvoihin ja hiuksiin. Ripsissä en huomannut eroa mutta vois varmaan auttaa niidenkin kasvuun! 🙂

  • Nanna

    Moi! Mitä ripsentaivutinta käytät, onko niissä eroja ja osaatko suositella jotain hyvää? Mulla joku perustaivutin, joka tuntuu välillä syövän ripsiä tietystä kohtaa, en tiedä onko tekniikka huono vai taivutin vai molemmat 😃 mut tähänkin olisi kiva saada opastusta, miten parhaiten taivuttaa ja millä 😊

  • Miia

    Mun ripsiin on tehonnut parhaiten se että olen siirtynyt kaksoispuhdistukseen jossa ekan setin teen öljyllä suihkussa ja toisen vaahdolla. Näin ripsiä ei tarvitse hangata silmämeikinpoistoaineella ja vanulapulla vaan meikit lähtee ihan kevyesti öljyllä pyörittelemällä ja kun mekaaninen rasitus vähenee niin ripset ehtivät kasvaa pidemmiksi ennen irtoamistaan. Otin kesäksi nyt lashlift kestotaivutuksen ja mun ripset näyttää nyt niin ihanilta 🙂

  • Jonna

    Oi olen niin odottanut tätä postausta ja että vihdoin löytäisin the ripsiseerumin!😅 Täällä ilmoittautuu toinen, jolle risiiniöljy&e-vitamiini yhdistelmä tiputti ripset tukottain niin outoa, sillä useampikin kaverini on saanut niillä erinomaisia tuloksia aikaiseksi. Sain kasvatettua kadonneet ripset takaisin Talikan seerumilla, mutta tosiaan enemmän vahvistava kun kasvattava seerumi kyseessä. Odotan innolla, oisko jollakin hyviä vinkkejä!

  • Amy May

    Moi!
    Tuossa alimmassa kuvassa, mitä tuotteita sinulla on huulimeikissä? On niin kaunis.

    • Miia Ezen

      Heippa Amy May! 🙂 Tämä kuva on niin vanha, joten en ikävä kyllä muista, mutta hyvin saman värinen on Cailyn Cosmeticsin nestemäinen huulipuna sävyssä 7.

  • Pirita Koivikko

    Revita Lashia kannattaa kokeilla, ja kannattaa suoraan olla yhteydessä kyseisen tuotteen maahantuojaan Fenix Beauty Oy:n Jessica Fischeriin joka osaa kertoa Revita Lashista sinulle hyvin. Voit myös ostaa sen suoraan heiltä.

    • Ipi Sikala

      Revita Lashia olisin itsekin tullut suosittelemaan. Se toimii, eikä oman puolen vuoden käyttökokemuksen mukaan aiheuttanut sivuvaikutuksia. Tuote tosin on todella hintava.

    • Kirsti

      Oon myös käyttänyt RevitaLashia usean vuoden ajan, eikä mitään oireita ole ollut…. Ja ripset on tosi pitkät ja tuuheat ja joskus olen joutunut leikkaamaan/tasoittamaan hieman joitain ylikasvaneita yksilöitä.

    • Miia Ezen

      Heippa Pirita ja muut! Katsoin RevitaLashin Suomen sivuilta ainesosaluettelon ja se sisältää prostaglandiinianalogiksi luokiteltavaa Dechloro Dihydroxy Difluoro Ethylcloprostenolamide -ainetta. ELi en itse uskaltaisi ikävä kyllä kokeilla.

      Alan tulla enemmän ja enemmän vaan siihen lopputulokseen, että ainoa tapa saada oikeasti pidemmät ripset on seerumi, joka sisältää tätä lääkeainetta tai sen johdannaista. 🙁

  • Hanna

    Mulla on toiminut Oriflamen ripsiseerumi. Selkeästi pidemmäksi kasvaneet ripset ja jonkin verran tuuhentuneet myös. Tämä toki tehoaa tasan niin kauan kuin seerumia käyttää, ja vaikutus loppuu kun käytön lopettaa. Itse käytänkin siis “kuureittain.” Mitään sivuvaikutuksia en ole huomannut. 😊 Lisäksi oon vaihtanut ripsentaivuttimen kestotaivutukseen ja vaikuttaa ainakin olevan hellävaraisempi vaihtoehto, vaikka kemikaallisen käsittelyn vaikutuksia hieman pelkäsin.

    • Hanna

      Omg siis kemiallisen* :’D

  • Elli

    Mä oon kans kokeillu tota urodaa ja mulla kävi sama homma. Ensin ihanat ripset ja sitten ne alkoi tippumaan. Toinen mitä oon kokeillu on revitalashin seerumi, se toimi hyvin mutta on vaan purun kallis😅

  • Nina

    Kannattaa huomioida seuraava seikka: Ihmisen silmäripsen elinkaaressa on kolme vaihetta, kuten muillakin karvoilla, mutta sen kasvukausi on suhteellisen lyhyt. Uusi ripsi kasvaa karvatupestaaluksi 30–45 päivän ajan. Sen jälkeen sen kasvu loppuu 2–3 viikon välivaiheen aikana. Ripsi pysyy tiukasti kiinni vielä noin 100 päivän ajan ennen löystymistä ja putoamista. Sen jälkeen sen tilalle kasvaa uusi ripsi. (LÄHDE Wikipedia !)

    Tätä ripsen ikää aloin itse pohtia kun mietin että miten ripset sillain alkoi tippua (Urodaa 10-12/2018 ja risiiniöljyä 1-5/2019 käyttäneenä)

  • Emma/thebeautysquares

    Kiitos tästä postauksesta! En ole koskaan kokeillut ripsiseerumeita, silloin tällöin sipaisen ripsiin risiiniöljyä, mutta en säännöllisesti. Käytin purkillisen Filorgan Time-Filler silmänympärysvoidetta joka lupailee vahvistaa ripsiäkin – enkä juurikaan huomannut eroa.

  • Heidi

    Tuota urodaa en suosittele kellekään. Allergisoiduin jostakin sen ainesosasta niin pahasti, että sain hirveän ihottuman luomiin sekä poskiin. Oireet eivät ilmestyneet ihan samantien, vasta muutaman päivän käytön jälkeen. Onneksi ihottuma hellittää mut edelleen ihossa on kauhea kutina ja ryyhkämäistä pientä näppyä kun olen nyt pari päivää sitä hoitanut. Decubal repair voide auttaa hyvin, mutta hitaasti… sekä antihistamiini on käytössä… kyllä on ripsiseerumit mun osalta kokeiltu.. kaikkea sitä myydäänkin.

  • Heidi

    Nanolashia olen käyttänyt vuosia. Jossain testissä oli todettu vähiten allergisoivaksi ja muutenkin turvalliseksi. Lisäksi edullinen verrattuna moniin muihin. olen erittäin tyytyväinen. Kokeilin vuosi sitten myös I qlow merkkistä seerumia. Huikeita kokemuksia luin, mutta itselläni ei tehnyt mitään.

  • Nena Sofia

    Mulla kyllä tuuheni ripset Maylashilla, juuri julkaisin viiden viikon tulokset blogissakin. Toki lopputulos ei ole mikään päätä huimaava, mutta selkeä ero kuitenkin. Eli varmasti vähän tapauskohtaisia nämä, kaikki tuotteet ei aina toimi kaikilla samaan tapaan 🙂

    • Miia Ezen

      Joo totta 😊 Mä pyrinkin aina jakamaan vaan rehellisen oman mielipiteen.

  • Virve

    Minäkin ostin tuota Laveraa, mutta en jaksanut sutia sitä joka ilta ripsiini ja välillä tuntui, että silmiä hieman kirveli. Mutta harvenevia kulmakarvojani olen sillä saanut vähän kasvamaan…

  • Sirja

    Kannattaa myös ottaa huomioon kuinka hankaat päivän aikana ripsiä tai meikkiä pestessä. Toki uskon, että kostutat hyvin vanulapulla ripset ennenkun alat poistamaan siitä meikkiä. Jolloin ripset ja luomet ei ärry niin paljoa. Myös ripsentaivuttimien käyttö vaikuttaa miten ripsi rasittuu päivän mittaan. Allergioille ja herkkyyksille toki ei voi mitään. Mutta kaikkia kostuttavia tuotteita käyttäessä kannattaa aina muistaa ihon & karvan elinkaari. Mikään tuote ei auta hetkessä.. esimerkiksi iho uusiutuu n.28 päivää jolloin vasta oikeasti pystyy katsomaan miten mikäkin tuote vaikuttaa. 🙂 Ja pidemmällä välillä paremmin. Kaikki kun on niin yksilöllistä ja kaikki vaikuttaa kaikkeen 🙂

    • Miia Ezen

      Joo tottakai meikin hellävarainen poisto on tärkeää. Ihan samalla tavoin olen aina poistanut ripsarit eli öljymäisellä putsarilla, koska sillä lähtee helpoiten kaikki. Eli tämä ripsarin poistotapa ei ole vaikuttanut ripsien tippumiseen vaan ihan selkeästi oli seerumeista. Edelleen poistan samalla tavoin ripsarit ja nyt ne ei enää lähde kimpuissa. Ei siis epäilystäkäön ettei syy ollut seerumissa. Ja tosiaan oon näitä seerumeita testannut yksi kerrallaan nyt noin 10 kuukauden ajan eli oon antanut jokaiselle hyvän mahdollisuuden toimia. Ja tosiaan kaikki on hyvin yksilöllistä, mutta tämä oli nyt oma kokemukseni. 😊

  • Taru

    Minulle kehuttiin tätä. Onko kokemuksia?
    https://www.hillankauppa.fi/BTB13-Ripsiseerumi

    • Miia Ezen

      Erika Naakka kehui tätä, joten on kyllä kiinnostellut. 😀

  • Lellu

    Testasin Talikan ripsiseerumia joskus vuosia sitten. Käytin säännöllisesti muutaman viikon, kunnes luomeeni alkoi kasvaa pari ripseä sisään. Luomet oli kyllä kipeät ja ärtyneet sen jälkeen monta viikkoa. Tapauksen jälkeen en olekkaan testaillut ripsiseerumeita, ainoastaan “hoitavia pohjusteita” käyttänyt mm. Diorin Maximizeria, mutta niillä nyt ei kasvatustehoja saa, hoitavuus vain plussaa. Nyt kuitenkin olen tilannut BTB13-ripsiseerumin käyttöön ja sen testausta odotan innolla.

  • Piia

    Olen pari vuotta käyttänyt eyenvyä, ja ripseni ovat kyllä pitkät tämän ansiosa! Ystäväni, joka on kosmetologi, myy tätä. Ymmärtääkseni tuotteessa ei ole haitallisia aineita.

  • Taija

    Nyt löytyikin syy mun ripsien tippumiseen! Käytin yhdessä vaiheessa todella aktiivisesti risiiniöljyä ja ihmettelin, kun ripset menivät vain huonompaan suuntaan ja lopulta mulla oli vaan sellasia koloja luomissa. En tietenkään osannut sitä juuri tuohon öljyyn yhdistää… Mutta löytyipä syy siihenkin.

    • Miia Ezen

      Aa no sullakin kävi sama! :O Siis mä ihmettelen, että mistä tällainen voikaan johtua.

  • Kristina

    Itse suosin EyEnvy seerumia, toimii ainakin mulla tosi hyvin. Tuonut sekä pituutta että tuuheutta ennen niin hentoihin ripsiini.

  • Leenu

    Ripseni menivät kerran taivuttaessa poikki ja jouduin epätoivoissani hankkimaan seerumia. Xlash kasvatti ripseni upean näköiseksi ja jotkut jopa luulivat, että minulla on pidennykset. Valitettavasti ripset alkoivat pikku hiljaa muuttua normaaliksi sen jälkeen kun seerumin käyttö päättyi putilon tyhjennyttyä. Jouduin siis tilaamaan uuden. INCI:ä en tarkemmin tiedä. Käyttökokemus oli joka tapauksessa hyvä.

    • Miia Ezen

      Heippa Leenu! 😊 Onpa ihana kuulla. Mä koitin etsiä inciä tuosta tuotteesta, mutta edes firman omilla sivuilla ei sitä kerrottu. 😞 Se tekee yleensä aika epäluotettavan kuvan firmasta. Vaikka FAQ osiossa oli kysymys, että mitä raaka-aineita se sisältää niin siellä ei ollut mainittu kuin osa ja kunnon lista puuttui.

  • marjaana

    Hei. Ite oon käyttäny RefectoCil ripsiseerumia. Ostin ihan omalta kosmentologilta ripsien kestotaivutuksen yhteydessä ja suosittelen kokeilemaan.

    • Miia Ezen

      Aa okei.. tälläkin merkillä on. 😃 Pitää tutkia! Kiitos 😊

  • Elli

    Moi!
    Risiiniöljystä minulla tämmöinen kokemus. Kasvattaa todella pitkät ja tuuheat ripset ja todellakin toimii, MUTTA vain jos ei unissaan hankaa silmiä.
    Yön aikana valuu helposti silmiin ja öljyä kun on, niin ärsyttää silmää ja tekee ns. kalvon. Oisiko sinulla käyny niin, että unissasi hangannut siksi silmiä?

    • Miia Ezen

      Joo voi olla sekin. 😊 Vaikea sanoa. Mutta selittääkö se miksi ripset alkaa tippumaan tupoissa? 🤔

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram