Haluan rohkaista teitä näin ammattilaisen näkökulmasta upeiden huulipunien käyttöön. Juhlissa tai valokuvissa punaiset huulet näyttävät lähestulkoon aina paremmilta. Tietenkin tämä riippuu myös kokonaisuudesta, mutta varsinkin, jos meikki on muuten melko simppeli, niin raikas huulipuna tekee arkimeikistäkin hetkessä juhlavan.
HUOM! Kuulen usein asiakkailtani, ettei jollekin sopisi punainen huulipuna. Se ei pidä paikkaansa. Tämä on vain tottumiskysymys, mutta tämän lisäksi meikkipohjan pitää olla kunnossa, ettei huulien ympärillä oleva iho näytä suttuiselta. Tietenkin myös oikean sävyn löytäminen on tärkeää.
MITEN VALITA OIKEA SÄVY?
Ohjeet tähän ovat todella yksinkertaiset. Sinun pitää ensin tietää mihin sävyyn ihosi taittaa. Oma ihoni pyörii siinä neutraalin ja punaiseen taittavan välimaastossa, joten kylmät sävyt sopivat ehdottomasti parhaiten. Helpoiten voi oman ihon sävyn määritellä seuraavasti: Jos palat auringossa helposti, sinulla on luultavimmin punaiseen taittava iho. Jos taas rusketut helposti, niin ihosi taittaa luultavimmin keltaiseen.
- Neutraali ihon sävy: Verisuonet ranteessasi ovat sinisiä ja vihreitä. Sinulle sopii hyvin moni eri huulipunasävy. Ykköskuvan punainen on melko klassinen punainen, joka sopii oikestaan kaikille.
- Keltaiseen/ oliivin taittava: Verisuonet ranteessasi ovat vihreitä tai oliivin vihreän värisiä. Sinulle sopii parhaiten lämpimät huulipunasävyt, kuten kakkos kuvan oransiin taittava punainen.
- Punaiseen taittava: Verisuonet ranteessasi ovat siniset ja/tai violetit. Sinulle sopii parhaiten kylmät sävyt, kuten kolmoskuvan siniseen taittava puna. Tämä ihonsävy on hyvin tyypillinen kantasuomalaisilla ja sitä on enemmän kuin keltaiseen taittavaa.
MITEN TÄMÄ VAIKUTTAA MYÖS LUOMIVÄRIN JA VAATTEIDEN VALINTAAN?
Löysin aiheesta aivan loistavan postauksen ulkomaalaisesta kauneusblogista. TÄÄLTÄ näet mm. mitkä vaatevärit sinulle sopivat ja sitä myötä tietenkin myös luomivärit. Tuon postauksen perusteella on siis helppo nähdä konkreettisena kuvana, miksi itselleni ei sovi luomiväreinä esim vihreä tai persikka – ne tekevät tästä kylmäsävyisestä tyypistä väsyneen näköisen. Tässä on myös syy, miksi luomivärejä ei aina kannata valita silmän värin mukaan – itse katson aina enemmänkin ihon sävyä. Sen näkee ihmisestä aika nopeasti onko hän punoittava tai hieman terveemmän näköinen eli lämminsävyinen – tähän ei kuitenkaan pidä sekoittaa punoittavaa naamaa.
POSTAUKSEN HUULIPUNAT
- Kaikille sopiva klassinen puna: NYX Cosmetics Liquid Suede sävy Kitten Heels*. Tämä on nestemäinen huulipuna ja pysyy todella hyvin. Puna on koostumukseltaan ohut.
- Oranssiin taittava puna: Origins sävy 19 Tiger Lily*. Perinteinen huulipuna, joka tuntuu huulilla mielyttävältä ja kosteuttaa. Lähtee tietenkin syödessä.
- Siniseen taittava puna: Anastasia Beverly Hills Liquid Lipstick sävy Carina*. Oma ehdoton lemppari ja saan tästä punasta aina kehuja, kun käytän sitä. Se onkin oikea sävy kylmän sävyiselle iholleni ja siksi se imartelee. Tämän vuoksikin ei kannata ostaa samaa huulipunaa, joka näyttää hyvältä kaverilla ellei teillä molemmilla ole ihossa sama pohjasävy.
*Sisältää mainoslinkin. Tuote saatu.
Moikka; “…punoittava tai hieman terveemmän näköinen eli lämminsävyinen…”. En ihan ymmärrä. 🤔 Eikö punaiseen kallistuva/punaposkinen ole terveen näköinen? Eikä saa sekoittaa ” punoittavaan naamaan”. Kun siis kasvojen perusväri voi olla punaiseen korostuvasta kalpeanaamaan. En osaa ajatella, että lämminsävyinen on terveemmän näköinen? Jaa, jos tämä onkin sitä ammattimeikkaajien terminologiaa?😊
No joka tapauksessa olet hyvin neuvonut, kun olet huulipunan sävyerot kertonut, olen sen perusteella osanut paremmin ostaa sinisen sävyyn huulipunia ja pikkuhiljaa siirtynyt yleensäkin punaisempiin . Nyt huomaa eron vanhoihin, selvästi vääränsävyisiin huulipuniin. Tuo Anastasia linkki ei aukea, siellä se minulle sopiva olisi 😀
Heippa Markit! 🙂 Joo selitin tuon ehkä jotenkin huonosti.
Laitan tähän koko palan tekstistä, niin muutkin ymmärtävät paremmin mistä puhutaan. 🙂
“Tässä on myös syy, miksi luomivärejä ei aina kannata valita silmän värin mukaan – itse katson aina enemmänkin ihon sävyä. Sen näkee ihmisestä aika nopeasti onko hän punoittava tai hieman terveemmän näköinen eli lämminsävyinen – tähän ei kuitenkaan pidä sekoittaa punoittavaa naamaa.”
Tarkoitan siis seuraavaa: Henkilö, jonka iho taittaa punaiseen on hieman punoittava iholtaa – niin naamasta, dekolteelta ja myös käsistä. Henkilö, joka on taas hieman “terveemmän” näköinen eli voisin ottaa ääri esimerkin vaikka jostain Espanjalaisesta kaunottareista niin heidän iho taittaa keltaiseen. On myös hyvin vaaleaihoisia, joilla on keltaiseen taittava iho, joten pelkän etsinyyden vuoksi ei pysty kertomaan mikä on ihon pohjasävy. Ilman meikkiä usein keltaiseen taittava iho näyttää terveemmältä kuin punaiseen taittava iho. En oikein paremmmin osaa tätä selittää. 😀 Eli ei ole siis ammattilaisen terminologiaa vaan ihan yleinen fakta.
Niin ja linkki on nyt korjattu.. siinä taisi olla vaan väliaikainen häiriö. 🙂
Joo..ähh..ok! Hyvin selitit ja ymmärrän katsantokantasi. Itse en toistaiseksi osaa ajatella tuolla tavalla/näe asiaa noin ja että olisi ” yleinen fakta”.
Mutta ollaan hei blogikavereita kuitenkin ❤.
Joo siis sen huomaa vaan työssä, kun meikkaa paljon ihmisiä ja se on tapa, jolla pystyy nopeiten ja testaamatta katsomaan, että mihin iho taittaa. Ja tämä ei siis ole millään tavalla ketään tuomitseva tai pilkkaava asia. Minä ja muut punakkaihoiset vaan ollaan usein sen näköisiä ilman meikkiä. 🙂
Kiitos vinkeistä!
Ihoni on viileä, poskilla ja leuassa on couperosaa. Huuleni ovat luonnostaan erikoisen viileän (jopa lilahtavan?) sävyiset ja moni huulipunasävy muuttuu huulillani täysi erilaiseksi kuin mitä sävy on puikossa tai swatchissa:( Eli jos haluan käyttää melko voimakasta oranssihtavaa tai kirkkaanpunaista punaa, oikeanlaisen punan sävyn valinta on vaikeaa. Pitäisi aina päästä ennen ostopäätöstä testaamaan punaa omilla huulilla.
Käytän myös usein MACin huulten pohjustusainetta, mutta sekään ei aina auta. Ehkä pitää vain totutella kylmään, lilahtavaan lopputulokseen.
Loistava huulipunalöytö on kuitenkin ollut Lancômen 132 Caprice. Onkohan se sitten viileä vai lämmin sävy?
Heippa Misty! 🙂 Joo joillain tosiaan huulipunan sävyt näyttävät täysin erilaisilta. Mutta onneksi sulle juuri sopii tuo kylmän sävyinen. 🙂 Mulla ei ole kokemusta tuosta kyseisestä sävystä, joten en ikävä kyllä tiedä.
Minulla on sama ongelma, huulet taittavat vahvasti siniseen ja monet huulipunat näyttävät sen takia omituisilta. Itse olen ratkonut asiaa niin, että pohjustan huulet valokynällä, joka neutralisoi huulten väriä ja huulipuna näyttää huulilla paljon paremmalta.
Loistava kikka! 😍
Moikka
Missä meikkimoka postaukset viipyy
Moikka Heidi! 🙂 Pahoittelen, mutta en ole pystynyt niitä kuvaamaan helposti ärsyyntyvän atooppisen ihoni vuoksi. 🙁 Joutuisin ensin tekemään huonon meikin, pesemään sen pois ja sen jälkeen tekemään taas uuden. Toistaiseksi ihoni ei kestä tällaista yhden päivän aikana. Tämän tyyppisestä tilanteesta atopiani paheni yhtäkkiä, kun poistin meikkiä ja laitoin uudelleen. Tämä tapahtui vielä tehdessäni IG stooria ja siellä se oli silmin nähtävissä kuinka ihoni ärsyyntyi. Kovasti haluaisin näitä tehdä, mutten tällä hetkellä pysty. 🙁
Hei mitäs jos tekisit toiselle puolelle kasvoja pieleen menneen ja toiselle oikeanlaisen? Ehkä et lähde mihinkään sillä nassulla mutta jos ei tartte enää lähteä mihinkään…😀😀😂😂
Hih.. joo tässä se ongelma onkin, koska teen meikit aina aamulla ja iltapäivästä on tapaamisia yms. Eli en pysty jäämään kotiin koko päiväksi. 😀
Miksi meikkaat itsellesi tuollaiset mollamaija-posket poskipunalla? Minusta kasvoillesi sopisi poskipuna hieman ylemmäksi eikä noin keskelle ja sitä voisi laittaa maltillisemmin. Mutta tärkeintä on se että itse tykkää.
Hihii.. ihan paras 😅 No ensinnäkin, jos laitan poskipunan korkeammalle, niin näytän läkähtyneeltä, koska poskipunan paikka kuuluu tuohon mihin sen laitan. Ja mulla vaan on aika pyöreät posket.. poskipunan paikka ei sitä muuta vaan varjostukset on se, jolla tähän pystyisi vaikuttamaan. Käytän todella harvoin varjostuksista, koska tykkään kasvoistani pyöreämpinä. Olen parin vuoden päästä 40, joten olen mielummin pyöreäkasvoinen. 😅
Tässä postausta aiheesta aurinkopuuterin ja varjostuksen ero. Siellä huomaat, miksi aurinkopuuterin kanssa näytän siis mollamaijalta. https://miiaezen.com/2018/05/07/varjostuksen-ja-aurinkopuuterin-ero/
Ja mitä tulee poskipunan määrään.. se on tyylini ja tykkään poskipunasta varsinkin punaisten huulien kera. Punaiset huulet voivat tehdä lookista kalpean, jos poskipunaa ei ole. 😊 Kieltämättä tässä postauksessa on hieman liikaa poskipunaa, mutta hei.. aina ei voi onnistua. 😅
Olipa hyvä ja havainnollinen postaus! Kiitos 🙂
Itse olen pitkään ihaillut punaisia huulipunia muiden huulilla mutta itselleni en ole vain uskaltanut laittaa ja syynä että meikkaan muutoin aika vahvasti silmät eli rajaan ne yläluomelta joka päivä ja laitan luomiväriä sekä paljon ripsaria jne niin tuntuu että jos huulet punaiset se olisi liikaa vai onko? Sopiiko punaiset huulet vain jos silmämeikki ei kovin vahva vai näyttääkö se omaan silmään vain kun ei ole tottunut?!
Sulle sopii nuo kaikki sävyt niin hyvin!! Ja kiitos kivasta blogista josta saa aina hurjasti hyviä vinkkejä 🙂
Vihdoin vihdoin vihdoin joku hoksaa että se nude-trendi ei ole aina parasta!!! Monet näyttävät kuolleelta, sairaalta tai muuten oudolta.
Jos katso kuvia julkkiksista juhlissa, punainen tai pinkki huulipuna (mikätahansa sävy) näyttää ehdottomasti paremmalta kun nude.
Mulle sopii fuchsia: Lumene Nordic Seduction Matte nr 7 Aamuvarhain; Essie Velvet Matte nr 06; Maybelline Fuchsia For Me nr 379, ja & Other Stories Waianae Sunrise on upeat sävyt.
Kiitos postauksesta!
Oon aika punakka iholtani, mutta myös oranssi hiuksinen. Macin myyjä oli sitä mieltä, että lämpimät punat sopii mulle paremmin. Totesi toki heti perään, että mikään ei silti estä kylmiäkin sävyjä käyttämästä. Käytän sekä viileään että lämpimään taittavia sävyjä. Varsinkin kesäisin tykkään sellaisista vadelmaisista pinkeistä ja niistä en ole vielä kaunista lämpimään taittavaa löytänyt. Tuo 3. kuvan puna kyllä vaikuttaa siltä, että se pitää katsastaa.
Kommentoin muuten aikaisemmin keväällä siihen poskipuna postaukseen, etten aknearpien takia ole voinut käyttää poskipunaa. Nyt olen vihdoin saanut etanatuotteilla arvet niin vaaleiksi, etteivät meikkivoiteen alta juuri näy ja päässyt käyttämään poskipunaa. Tä tekee kyllä ison eron ilmeeseen, jotenkin hehkuvampi ja iloisemman näköinen. Olen laittanut aina huulille ja poskille samaa punaa. Nämä huulikynäpunat onkin siihen käyttöön tosi hyviä, eivätkä ole lähteneet rasvoittuvallakaan iholla valumaan. 🙂
Heippa SiiriS! 🙂 Joo kyllä mäkin sanoisin, että oranssihiuksiselle (varsinkin luonnostaan oranssi) sopii parhaiten lämpimät eri oransiinn taittavat sävyt. 🙂
Oho ja wau! Siis etanatuotteilla oot saanut vaaleammiksi arvet? Olisi kiva tietää mitä olet käyttänyt. 🙂 Ja hyvin muuten sanottu, että huulipuna tekee iloisemman näköiseksi.
Mizonin geelivoidetta, Bentonin emulsiota ja toneria, päivävoide odottaa käyttöönottoa. Mutta parhaiten on auttanut Skin foodin etanaseerumi sheet maskit! Harmi etteivät myy erikseen seerumia, viitsisi jatkuvasti ostaa noita maskeja roska määrän takia. Toki noissa on tooosi paljon sitä nestettä, josta riittää useammaksi päiväksi mutta silti.
Siis ihan huikeeta, koska tuosta aina puhutaan, että auttaisi aknearpiin, mutten ole vielä keltään kuullut, että oikeasti olisi saanut apua. 😀