Kolme helppoa tapaa tehdä rajaus

16.05.2019

Rajaukset on se asia, joka tuntuu monesta todella vaikealta. Veikkaan, että syynä on pääsääntöisesti se, että moni käyttää nestemäisiä rajauksia aina tusseista erinäisiin nestemäisiin aplikaattoreihin. Itse en käytä tällaisia oikeastaan koskaan. Ajattelinkin listata tähän kolme lempparitapaani tehdä rajaukset, jotta saat poimittua näistä vinkit helpottamaan omaa meikkaamista.

RAJAUS LUOMIVÄRILLÄ

Postauksen kahteen ensimmäiseen kuvaan rajaukset on tehty luomivärillä. Jos luomiväriä eri kastele, niin yllä näkyvät utuisat rajaukset saa tehtyä todella helposti ja nopeasti viistosiveltimellä*. Suosittelen tätä tyyliä lämpimästi, koska näin voit käyttää rajaukseen ihan mitä tahansa luomiväriä kotoota löytyy. Tämä sopii erityisen hyvin aloittelijoille ja myös aikuisille naisille.

Luomivärillä voi tehdä myös todella tarkkarajaiset rajaukset, joka on todellinen säästövinkki erivärisistä rajauksista pitäville. Ei tarvitse ostaa erikseen monen väristä nestemäistä rajausta, joilla rajauksen teko on mielestäni lisäksi vaikeampaa. Jos haluat oppia tekemään alla olevat tarkat rajaukset luomivärillä, niin tsekkaa postaus TÄSTÄ.

RAJAUS KAJAALILLA

Tätä tyyliä käytän itselleni eniten. Piirrän kajaalilla rajan usein hieman sinne päin, enkä mieti liikaa onko rajaus siisti vai ei. Tämän jälkeen häivytän rajauksen kynäsiveltimellä* edestakaisin liikkein ja näin rajauksesta tulee kauniin utuisa. Tällaisia rajauksia näette paljon täällä blogissani.

Kajaalilla onnistuu myös alla näkyvä rohkean utuinen kissarajaus. Siihen löydät tutoriaalin TÄSTÄ.

Kajaaleitakin on erilaisia ja alla näet kaksi erilaista. Puisissa kajaaleissa on usein joko hyvin pehmoista tai kovempilaatuista kajaalia, jotka on helppo häivyttää ja työstöaika on pitkä. Itse pidän pehmoisemmista kajaaleista, kuten Beauty UK:n kajaalista*. Edullisissa ja kalliissa kajaaleissa ei mielestäni ole mitään eroa ja siksi suosin tietenkin edullisempia. Toisen kuvassa näkyvän kajaalin ulkokuori on muovia ja tällaisilla kajaaleilla saa helpommin tarkan rajauksen, vaikka myös utuinen rajaus onnistuu. Työstöaika on näissä lyhyempi, koska ne jämähtävät iholle nopeasti ja siis myös pysyvät paremmin. Itse pidän kovasti Urban Decayn Glide On -kajaaleista*.

HUOM! Jos sinulla on ongelmia kajaalin terottamisessa ja kärki meinaa katketa joka kerta tai et saa kajaalista terävää, syy ei useimmiten ole kajaalissa vaan terottimessasi. Näinkin teräviksi saa kajaalit My Kit Co:n terottimella, jonka tilasin itselleni briteistä suoraan kyseisen firman sivuilta. Ikävä kyllä Suomesta en ole löytänyt vielä yhtä hyvää terotinta. Vinkatkaa ihmeessä, jos tiedätte hyvän! 

GEELIRAJAUS

Blogini pitkäaikaiset lukijat jo tietävätkin, että Beauty UK:n geelirajaus* on mielestäni aivan paras. Se on melko pehmoista geeliä ja siksi levittyy todella helposti. Lisäksi se ei kuivu, kuten itselläni on käynyt lähes kaikkien kalliiden merkkien geelirajauksien kanssa. Varsinkin juhliin, kuvauksiin tai milloin vaan haluan instensiivisemmän katseen käytän useimmiten geelirajausta. Tämän muutaman euron tuotteen mukana tulee myös näppärän pieni rajaussivellin, jolla onnistuu helposti myös postauksen viimeisen kuvan ohut ja tarkka rajaus.

*Sisältää mainoslinkin. Tuote saatu.

  • Keijukainen

    Tuo BEAUTY UK 🇬🇧 :n geelirajaus ei kestänyt mulla yhtään. Sotkeentui ja “haihtui” samantien.
    Ainoat jotka pysyvät hyvin ovat ISADORAN WATERPROOF eyeliner ja K-PALETTE 1day Tattoo Real Lasting Eyeliner 24h WP.

    • Miia Ezen

      Voi harmi 😞 näyttäisi tosiaan noiden tuotteiden perusteella, että sulla kestää vaan vedenkestävät. Ootko kokeillu kiinnittää tota Beauty UKta luomivärillä? 😊

      • Keijukainen

        Kiinnitin luomivärillä. Mutta ei auttanut.

        • Miia Ezen

          Höh.. no sitten sä tarviit vaan vedenkestävää. 😊

  • Jossu

    Tykkään tosta kolmannesta kuvasta! Näytät upealta ja meikki on todella kaunis ja huulet raikkaat! Mitä niissä mahtaa olla??

    • Miia Ezen

      Kiitos Jossu! 🙂 Sä pääset katsomaan huulten sävyn tuosta kuvaan liittyvästä postauksesta, eli löydät linkin tuosta “Rajaus kajaalilla” osioista.

  • Kreetta

    Kauniit rajaukset 😊. Nyt kun kesä tulee,tekisi mieli käyttää muutakin luomiväriä kuin ruskea. Mikä väri sopisi aikuiselle naiselle kesäksi,tosi helppo 😅

  • Markit

    Heips; Olet sinä kyllä aikamoinen väreillä leikittelijä! Ja 3. kuva on minunkin suosikkini, joskin 1. on myös kaunis.
    Eipä ole tullut mieleen, että kaikenvärisillä luomiväreillä voisi tehdä rajauksia. Rajaukset kun eivät iiikinä onnistu!!! Mutta luomiväri voisi olla se pehmeä juttu, jolla minäkin onnistun.
    Tosissaanko meinaat, että aikuinen nainen, siis 60+ värkkäisi oranssit luomet… Toisaalta, mikä ettei. Persoonasta se on kiinni. Mahdottoman helposti jämähtää turvallisiin “perusväreihin”, mutta ehkä nuo glitterit jätän rauhaan. 😂Paitsi jos sinne Apulannan konserttiin joskus lähden, sitten kyllä repäisen…ainakin oranssilla! Ja kyllä, olen suuri Apulantafani 🤘

    • Miia Ezen

      Heippa Markit ja kiitos! 🙂 Siis oranssiin taittavaa ruskeaa luomiväriä tarkoitin aikuiselle naiselle. 😀 Se on todella fresh! Kuten tässä kuvassa: https://miiaezen.com/2018/12/14/luomivari-aloittelijalle/

      • Markit

        Hei; Kiitos linkkimuistutuksesta. 😊Harmi kun en enää onnistu laittamaan kännyn aloitusnäytölle talteen näitä itselle osuvia postauksia ( vanhoissa blogeissasi sain). Kun ei näy ylhäällä näytössä sitä https… riviä. 🙃

        • Miia Ezen

          Höh.. mikäköhön siinä on? 🤔 Kyllä tuossa pitäisi kuitenkin näkyä URL osoite ihan vanhaan tapaan tai siis näkyykin. Onko sulla laite vaihtunut? Vai mitä tarkoitat tuolla? jos saataisiin fiksattua. 😊

          • Markit

            🤔. Kun googlella haen blogisi, URL- osoite näkyy, kun lisään kännyn aloitusnäytölle, se häviää ( en viitsi googlella hakea joka kerta). Näin myös vanhassa puhelimessa. Haettu uudestaan, tallennettu, aina sama juttu (Idealistan blogi toimi hyvin aikoinaan). Ja tämä vähän harmistuttaa siksi, kun esim piapas.com ei hävitä URL- osoitetta. Vielä kun keksisi syyn. Mutta et sinä minusta eroon pääse, pitää vaan päivittää blogisi joka kerta kun avaa, itse se ei päivity, kuten tuo piapas.com 😪.

  • Emilia

    Hei,

    kiitos postauksesta. Millä teroitat tuon UD:n Glide On-kajaalin, kun oot saanu siitä noin skarpin? Itsellä on myös tuo kajaali, ja tykkään siitä muuten kovasti, mutta haasteena on saada siitä teroittamalla käyttökelpoinen.

    • Miia Ezen

      Heippa Emilia! 😊 Tuolla My Kit CO:n terottimella. 👌

      • Emilia

        Apua, en huomannu yhtään, että olit vastannu jo kysymykseen tekstissä… Mutta kiitos vastauksesta Miia! 🙂 Niin huikeeta, että voin vaan täältä kotoa näppäillä tänne kysymyksen niinki tärkeään asiaan, kuin meikkikynään terottamiseen liittyen, ja siihen saa vielä vastauksenki. Kiitos kun kirjotat blogia ja autat <3

  • Heini

    Tää teroitin on ihan huippu 🙂 kuvittelin aina ostavani vaan huonoja kyniä; mutta vika olikin aina teroittimessa. Tää on toiminut aina ! Eikä hinnalla pilattu https://www.kicks.fi/linda-hallberg/meikki/meikkitarvikkeet-varusteet/teroittimet/crayon-sharpener-sharpe-diem

    • Miia Ezen

      Hei kiitos vinkistä 😍

  • Saara

    Moi,

    Mä olen myös näitä, jotka on nyt vähän hämmentyneenä täällä. Antaisin pienen vinkin. Jos jatkossa suosittelet tosi kovasti jotain tuotetta tai metodia, niin siinä vaiheessa kun huomaat ettei se ehkä sovikaan sulle niin ehkä minä sinuna kertoisin tästä jotenkin selkeämmin. Eli siinä vaiheessa kun huomaat että suosittelemasi tuotteet ei sovikaan sinulle, kertoisit siitä “Hei, korealainen kosmetiikka onkin nyt saanut aikaan, että ihoni ei olekaan niin hyvä mitä olen aiemmin kehunut!”
    Instan stoorissa sanot, että et ole ihonhoidon ammattilainen, niin ehkä sitä kannattaa tuoda vähän enemmän esiin? Mukaan saattaa tulla lukijoita, jotka eivät tätä tiedä ja siksi luottaa sanaasi kuin se olisi ammattilaiselta saatu.
    Koska tässä on nyt selvästi aika monelle käynyt niin, että kun on kuunnellut pitkään sitä, kuinka suosittelet korealaista ihonhoitorutiinia niin paljon, moni on siihen lähtenyt ja ostanut tuotteita, joita olet linkannut ja kehunut, niin tulee vähän petetty olo jos ne eivät olekaan toimineet niinkuin luulit.
    Eli jos ja kun olet meikkauksen ammattilainen, pitäisikö vinkit koskea enemmänkin juuri tätä puolta?

    • Miia Ezen

      Heippa Saara! 🙂 Joo tarvitsee varmaan jatkossa olla tarkempi. Olet oikeassa. Mutta siis korealainen kosmetiikkahan ei ole mitenkään saanut ihoani huonommaksi. Sillä pääsin eroon pintakuivuudesta ja vaikka mistä. Nyt ihoni on vaan vielä sitä parempi ja finnejäkään ei tule enää kuin todella harvoin. Ihoni on siis paljon tasapainoisempi. ELi siis edelleen korealaisessa kosmetiikassa ja etenkin siinä ideologiassa on paljon hyvää. 🙂

      Ja kyllä voisin myös sanoa enemmän etten ole ammattilainen, mutta tosin en näe monen muunkaan bloggaajan hokevan tätä. Esim olen Suomen blogiskenessä yksi harvoista bloggaajista, joka on esim ammattimaskeeraaja. Silti kuitenkin seuraan itsekin sellaisia, joilla ei ole koulutusta, koska he ovat perehtyneet aiheeseen ja saan heiltä hyviä vinkkejä. Pidän kuitenkin sen oman medialukutaidon messissä. On myös todella monta lifestyle bloggaajaa, jotka puhuvat ihonhoidosta, mutta eivät varmasti koskaan ole sanoneet, että eivät ole ammattilaisia. He vaan kertovat, mitä mieltä itse ovat tuotteista. Tätä itsekin teen. En koe siis, että bloggaajalla pitäisi olla tietty ammattitaito, jotta voisi tietystä asiasta kirjoittaa.

      Ja siis moni teistä on saanu loistavia tuloksia korealaisella ihonhoidolla ja olen siitä niin onnellinen! <3 Edelleen.. niin minäkin olen saanut hienoja tuloksia. Nyt on vaan uudet tuulet.. opin lisää ja olen alkanut välttelemään ihonhoidossa tiettyjä raaka-aineita.

  • Miime

    Ihan mahtava postaus Miia – arvostan suuresti.

    Vaan ihan itse olen todennut nestemmäisen rajausvärin toimivammaksi itselläni.

    Sillä kaikkea kokeilleena tullut tulokseen, että ei jaksa alkaa “suttaamaan” kaiken-maailman värinapeilla.

    Kas kun, kaikki muu on oikeasti suttua. Kajalkynää tarvitsee painaa luomelle todella voimakkaasti ja silti siitä ei tule sellaista siistiä jälkeä, kuin nestemmäisestä eyelinerista.

    Mulla ei ole oikeasti aikaa luomivärirajausten kanssa, kun yksin hennon hentojen ripsien laittaminen näkyväksi kestää. Ikälisä +50….
    Mutta luomiväriä kyllä käytän. Yhtä väriä kerrallaan, kun se häivyttelykin vaatii aikaa, jos kahta väriä käyttää.
    Kun enemminkin käytän niukasti meikkiä, kuin paljon ja paksusti…..
    Tuo oranssi luomiväri on kyllä sulla paras näkemäni. Tuo, toinen kuva ylinnä.

  • EdwardGox

    I dont think so

  • JasonSoada

    bitcoin swap – cryptocurrency exchange, cryptocurrency trading

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram