Curly Girl -metodiin helpotusta

07.05.2019

Curly Girl -metodista on muodostunut lähes uskonnon omaisia piirteitä. Säännöt ovat tiukat. Silti olen huomannut monen kamppailevan metodin toimivuuden kanssa ja tähän löytyy yksikertainen syy. Moni käyttää itselleen sopimattomia tuotteita, vain siksi, koska metodi niin sanoo. Haluaisin antaa hieman helpotusta metodiin ja kertoa, että sitä voi vallan hyvin soveltaa, koska kiharan hoitaminen ei tarvitse olla vain yhden metodin varassa.

Jos et ole vielä lukenut, mikä Curly Girl Metodi on, niin voit kurkata ohjeet TÄSTÄ POSTAUKSESTA.

1. KENEN OIKEASTI KANNATTAA KOKEILLA METODIA

No periaatteessa kuka vaan, joka haluaa kokeilla jotain uutta. Itselleni tämä on tuonut ihanaa muutosta ja hiukseni pysyvät kivoina monta päivää. MUTTA jos siis sinulla on piikkisuorat hiukset, jotka eivät ole edes luonnostaan taipuisat, niin itse en ainakaan jaksaisi nähdä kaikkea sitä metodiin liittyvää vaivaa.

Metodi on alunperin tarkoitettu kiharoille ja laineikkaille hiuksille. Voisin tehdä villin veikkauksen, että me Suomessa ollemme ainoita, jotka kokeilevat metodia suoraan hiukseen. Rehellisyyden nimissä itsellänikin on melko suorat, mutta vain taipuisat hiukset. Kosteutuksella ja jättimäisellä määrällä geeliä saan kuin saankin kiharat esiin, mutta muuten niitä ei olisi nimeksikään varsinkin meidän kuivassa ilmastossa. Aina tietenkin myös suoraa hiusta voi hoitaa hyvillä tuotteilla ja jättää lämpökäsittelyn vähemmälle. Mutta tosiaan Curly Girl on loppujen lopuksi kiharan hiuksen hoitamista – ei suoran hiuksen tekemistä kiharaksi.

2. SOPIMATTOMAT TUOTTEET

Olen huomannut, että tähän ohueen ja laineikkaiseen hiukseeni ei todellakaan sovi hoitoaineella pesu. Silloin tällöin voin kyllä pestä Briogeon Co-Washilla* (alkuun pesin tällä kokoajan), mutta perinteisellä hoitsikalla pesu tekee hiuksistani rasvaisen läjän. Uskon, että tämä sama asia pätee hyvin moneen suomalaiseen ohueen ja taipuisaan hiukseen.

Saattaa mennä tovi, että löytää itselleen sopivat tuotteet. Itse olen nyt mm. lisännyt hieman Innersensen muotoiluvoidetta* hiuksiini ja hiukseni näyttää pitävän siitä (alkuun ei). Tämän postauksen kuvissa kuivasin suihkun jälkeen hieman hiuksiani puristelemalla ja sen jälkeen vasta lisäsin jätettävät tuotteet – lopputuloksena oli paljon suoremmat laineet. Eli testaile ensin tekniikoita ennen kuin lähdet ostamaan uusia tuotteita.

3. TÄMÄ ON AINOA TAPA HOITAA KIHARAA HIUSTA

Tämä ei ole totta. Maamme kampaajat eli ammattilaiset, jotka tekevät päivittäin töitä hiustemme kanssa sen tietävät. Kiharan hoito ei ole sinänsä mitään uutta, mutta on ihanaa, kun se on nyt tullut myös meidän kuluttajien ulottuville. Meillä ei ole välttämättä ollut sitä tietotaitoa, joka kampaajiltamme löytyy. Ehkä emme vain ole kuunnelleet heitä? Sitten kun tulee joku näinkin mielenkiintoinen metodi, niin tarraudumme siihen kynsin ja hampain kiinni. Unohdamme, että kampaajatkin osaavat, mutta eivät välttämättä seuraa juuri tätä metodia. Idea on silti sama – kosteuta, satsaa hyviin, sinun hiuksillesi sopiviin tuotteisiin ja näe vaivaa (kiharan ja varsinkin afron hoitaminen vaatii hieman työtä).

4. SOVELLA

Ollaankohan me suomalaisen vähän sellaista kansaa, että sitten kun johonkin lähdetään, niin lähdetään kunnolla. Saan joka päivä tuskastuneita viestejä koskien metodia, että koko homma ei vaan tunnu toimivan. Hiusten hoidon pitäisi olla kivaa, eikä missään nimessä vaikeaa. Tietenkin metodissa on siirtymisvaihe, joten tämänkin aikana vaaditaan kärsivällisyyttä. Jos jokin asia ei vaan tunnu toimivan omaan päähän, niin tee se toisin. Jos hiukset ovat rasvaläjä, niin kokeile pestä ne shampoolla hoitoaineen sijaan. Jos haluat välillä suoristaa hiukset, niin suorista.

Itse olen ihastunut metodissa kahteen asiaan: hiuksien hellävaraiseen hoitoon ja siihen, että jopa minunkin päästäni saa kuorittua esiin kiharat, jos niin haluan. Siinä vaiheessa kun hiukset saa hyvään kuntoon vaikka tämän metodin pitkäjänteisellä seuraamisella, niin aina voi hieman poiketa siitä.

*Sisältää mainoslinkin. Tuote saatu.

  • Anni

    Hei! Olen ollut itse muutaman kuukauden metodilla, enkä tajua, miten tää on ihmisten mielestä niin haastavaa? Käytännössä pesen hiukset niin kuin ennenkin, mutta itse pesen vain hoitoaineella ja laitan sen jälkeen pituuksiin kosteuttavamman maskin tai hoitsikan. Mulla ei tukka rasvoitu, niin en tarvitse shampoota. Mut jos on rasvoittuva tukka, niin sulfaatittomat shampoot ovat tosi hyviä! Hiukset huuhtelen emulgoimalla ja puristelemalla, kuten ennenkin. Pesuun menee 5-10 minuuttia, jonka jälkeen lisään geelin ja annan kuivua. Ilmakuivaan, kun ploppaaminen lätistää multa hiukset. Tuotteetkin ovat tosi edullisia – ennen jouduin ostamaan 40 euron hoitoaineen, nyt kalleinkin omistamani tuote (Cantun geeli) taisi maksaa 9,95 e. Metodissa parasta antia on paitsi kosteutetut ja kauniit kiharat, niin se, että oppii tuntemaan oman hiuslaadun ja löytämään sille sopivat tuotteet. Pärjään itse pääosin kolmella tuotteella: XZ:n hoitsikka pesuun, Garnierin Banana Hair Food kosteuttavaksi hoitoaineeksi ja geeli jätettäväksi. Jos on paksumpi tukka, niin hoitoainetta voi käyttää myös pienen määrän jätettävänä tuotteena geelin lisäksi. Kannattaa ne muutamat hiusten huuhtelu- ja freesausmenetelmät tsekata youtubesta, niin silläkin pärjää jo pitkälle! Ei tää oo vaikeeta, lähinnä oikeiden tuotteiden löytäminen on haastavaa, kun kauppojen hyllyt ovat tyhjät 🙂 Tsemppiä!

    • Miia Ezen

      Heippa Anni! 😊 Joo mäkään en koe haastavaksi, mutta ymmärrän miksi tämä saattaa tuntua hankalalta monelle alkuun. Tietoa löytyy niin paljon. Siksi tein tuon aikaisemman postauksen selventämään asiaa. 👌

      • Anni

        Just hyvä, että teit! Etteivät ihmiset turhaan säikähdä liikaa vaivaa ja hankaluutta, jota tässä ei mun mielestä ainakaan niin paljoa ole. Varmaan se outo termistökin sekoittaa, kun koittaa kaivaa tietoa. Sulla on muuten aivan upea tukka!!! Ihanaa et löysit cg:stä hyötyä! 😍

    • Nene

      No se hankaluushan riippuu siitä, mihin on aiemmin tottunut. Jos on muutenkin käyttänyt kauneudenhoitoon aikaa, föönannut ja kihartanut/suoristanut tukkaa ja viritellyt kampauksia, niin ei varmaan tunnu niin kummoiselta.
      Itsellä suihkussa vietetty aika tuplaantui squishailun myötä, geelit ja voiteet ym muotoilutuotteet ihan uutta, ja kun en ole aiemmin föönaillut/muotoillut, niin hiusten kuivailu diffuserilla tuntuisi ihan hullun aikaavievältä. Mutta jos käyttää geeliä tms. hiukset voi pestä vain vapaapäivän aamuna, koska ne on vielä illallakin märät jos vain ilmakuivailee. Ja sellaiseen ei oo aikaa kuin kerran kahdessa kuukaudessa. Siihen vielä juurien kohotus pinnivirityksillä, yömyssyt ja ploppailut ja puristelut juuri oikeaan aikaan ja oikeassa järjestyksessä…
      Oon jo jättänyt pois kaiken muun kuin stc:n, koska omiin hiuksiin muodostuva laine on rumaa. Hiukset on nyt ihan samanalaiset itsepäisesti taipuilevat takkukarvat kuin aiemminkin. Hatunnosto niille joilla aikaa ja kärsivällisyyttä on lutrata ja vatkuttaa ja kuivattaa tukkaa! Kuin myös niille jotka jaksaa kihartaa ja föönata päivittäin.

    • Im

      Mä haluun vastata tähän. Koen, että periaatteessa metodi ei ole kovinkaan vaikea. Mulla vaan on pitkä ja äärettömän paksu tukka, joka ilmakuivuu useita tunteja. Eilen pesin hiukset 7 aikaan illalla, aamulla ovat olleet vielä hitusen kosteat, vaikken nuku hiusteni päällä vaan hiukset pään jatkeena yläpuolella. Mulle todellakin tulee käkkärää märkään tukkaan puristellessa. Geelejä tms. en oo vielä vaivautunut ostamaan.

      Mun ongelmana on se, että aika ei riitä: hiustenpesun pitäisi näin vuorotyöläisenä tapahtua vapaapäivän aamuna ja antaa loppupäivä aikaa kuivua. Mulla on diffuuseri, mut sillä föönaaminen saa hiuksista vain kamalan sotkuisen näköiset ja se on äärettömän hidasta tällä tukalla. Aina kun olen föönannut hiukseni suoraksi, oon tehnyt sen ilman mitään lisäosaa föönin päässä, kuumimmalla ja täydellä puhalluksella ja silloinkin saa menemään 15-20 minuuttia. Eilen en jaksanut koittaa puristella kiharaa esiin, kun pesin hiukset niin myöhään illalla. Huomasin, että ilman kiharaa ilmakuivuminen on nopeampaa. Kiharaklöntteinä tuntuu, että hiukset pysyvät oikeasti märkinä tuplasti pidempään, kuin suorempina.

      Vie siis ihan älyttömästi aikaa itse kuivuminen, föönistä ei ole apua. Lisäksi teen työtä, jossa joudun pitää lettejä ja tiukkaa päähinettä, niin siinä ne kiharat sit on vähän turhat vapaapäivää seuraavana päivänä. Tällä tukalla on sit elettävä. Varmasti jos mulla ois työ, jossa hiuksia voisi pitää auki ja näyttää just siltä kun haluaa, kokeilisin metodia ihan kunnolla 😊

  • Miime

    Hei Miia😆😆😆

    Nyt naurattaa. Jes, onneksi mun ei tarvitse edes yrittää koettaa suoraa hiustani kiharaksi tällä metodilla 😃

    En muuten viitsisi edes ryhtyä moiseen, kun vauvanuntuvahiuksessa on muutoinkin tekemistä.

    Ja kun käytin Goldwellin tuuheuttavia suihkeita 😳
    APUA 😳

    Kammatessa hiuksia lähti tukottain 😳😳😳!!!
    Oli teskstuuria antavaa, oli pitoa antavaa. En näe INCejä, en näkimet = silmälasit, päässäkään. Niin pienellä ja tiheesti ne on präntätty pullojen kylkeen.

    Tämä ihan VAIN kaikille varoitukseksi ‼️‼️‼️. Että jos joku ihmettelee, miksi hiuksia lähtee tukottain, syy saattaa olla muotoilutuotteissa. Ta liian tiheissä kemiallisissa käsittelyissä.

    “Ällös ikinä enää ihana ihminen käytä näitä,” sanoin itselleni, “Muotovaahto tai kampaussuihke pitää riittää. Nyt loppuu konstailu hiusten kanssa”.

    Luojan kiitos hiusten lukumäärää on todella runsainmitoin, “huokaa”….
    BTW: Hiuksista tuli niin sähköiset, että niitä oli melko hankala käsitellä, kun nuo “syöjäaineet” oli hiuksissa.

    Mutta: Pulloista on käyttöä muuhun, kun ne pesee, kierrätystä tämäkin👍👍👍

    • Miia Ezen

      Joo sekin riippuu paljon, että minkälaiset hiukset kenelläkin on. Ja tietenkin joku voi herkistyä vielä yhdelle ainesosalle ja toinen toiselle. 🙂

  • Suvi

    Jestas kuin ihana meikki!! 😍 Mitä sulla on tässä?

    • Miia Ezen

      Heippa Suvi ja kiitos ❤️ silmissä on ainakin Smashboxin uusimman kokoelman luomivärejä. Muutan iho ja muut on aikalailla samaa kun mun viimeisissä postauksissa. 😊

  • Anni

    Moi Miia! Superihana kiharia sulla! 😍 Millainen leikkaus sulla siinö on? Onko latva tasapitkö vai rikottu? Just pohdin viitsinkö keventää ja rikkoa latvaa kampaajalla, kun tukka kuitenkin on aika ohut. Nyt tasapitkänä on suorana kiva mutta metodin tuoma kihara ei musta oikein asetu nätisti takaa latvoista

    • Miia Ezen

      Heippa Anni! 😊 Mulla on aika perus tasapitkä polkka. Takaa hieman lyhyempi. Tosin nyt napsin itse muutamat todella huonokuntoiset kiharat pois. Voithan sä pyytää kampaajalta myös kuivaleikkausta? 🤔😊

  • face_by_sari

    Tämä on Suomessa mielletty kiharoiden tekemiseksi, ei hoitamiseksi. Itsekin saan viestejä missä ihmetellään kun ei suora tukka kiharru. Ihana kun otit puheeksi tämän että metodi on tarkoitettu kiharille ja laineikkaille hiuksille. Pikkasen yli kuukausi sitten lakkasin suoristamasta tukkaani ja olen niin iloinen terveemmistä hiuksista!

    • Miia Ezen

      Joo.. 🙁 Harmi, että uutisoinnilla saatiin varmasti tämä aikaan, että osa ymmärsi tämän hieman väärin. Toki suortakin hiusta voi näin hoitaa, mutta kiharaksi se tuskin muuttuu. <3

  • Niina

    Miia mikä sun suosikki shamppoo on? Entä muut tuotteet?

    • Miia Ezen

      Heippa Niina! Sä pääset mun Curly Girl -suosikkeihin tuosta linkistä, joka löytyy postauksen alkupuolelta. 😊

  • mim

    Siis miten ihanan väriset hiukset!😍

    • Miia Ezen

      Oi kiitos mim! 😍

  • Mari Räkköläinen

    Hei, olen aika lailla ihmetellyt sitä, että tätä menetelmää pidetään suorien hiusten kiharrusmenetelmänä🙄. Minä olen ajatellut, että tämä vihdoin on luonnonkiharien hiusten erityislaatuisuuden huomioimista ja arvostamista! Minulle kävi onni, kun löysin kampaajan, joka pelasti hiukseni. Nyt tämä metodi tuo mahdollisuuden hoitaa itse omia luonnonkiharia hiuksia ja arvostaa niitä😘

    • Miia Ezen

      Heippa Mari! Joo itsekin olin tästä innoissani nimenomaan kiharalle ja varsinkin afrohiuksille, joita alkaa Suomessakin jo hyvin olemaan. Itse kun olen opiskellut omasta mielenkiinnosta afrohiuksen hoitoa ja stailausta. Mutta metodi tekee tietenkin hyvää kaikille hiuksille. Kiharaa ei tosin synny tyhjästä, kuten jotkut ovat luulleet varmasti myös median otsikoinnin vuoksi.

  • Siv

    Tämä oli monessa kohtaa outo ja negatiivinen juttu. Virheellinenkin. Ja kauanko olet kokeillut metodia, ymmärtääkseni hyvin vähän aikaa? Aikaa tämä vaatii, ja kärsivällisyyttä.

    Kaikki tuotteet eivät sovi kaikille, eivät tässä metodissa tai ilman metodia. Hiustyyppejä on niin monenlaisia. Jos hiukset eivät tykkää hoitoainepesusta, käytä low poo shampoota. Jos tahmaa, vaihda keveympään tai jätä pois. Tämähän on hyvin vapaa metodi niin tuotteiltaan kuin toimintatavoiltaan, tietyissä raameissa. Ei ole pakko plopata, käyttää geeliä, kuivattaa diffuusorilla tai siivilällä.

    Jos haluaa tunkea hiuksiinsa hiukset tukkivaa silikonia ym. metodissa kiellettyjä hiuksia vahingoittavia aineita, siitä vaan. Jos haluaa korventaa hiuksensa raudalla, niin tekee niin. Metodia ei ole pakko noudattaa. Ja ei, metodi ei lupaa suorista hiuksista kikkaraa.

    Mutta kyllähän tämä vaatii aikaa ja paneutumista, kärsivällisyyttä ja kokeiluja. Kaikki heti nyt -tyypeille se ei sovi lainkaan, tai niille, jotka eivät malta keskittyä, opiskella ja kokeilla. Mutta itse olen kyllä erittäin iloinen siitä, että olen jättänyt pois hiusta vahingoittavat tuotteet. Se on pääasia. Kiharatkin näyttävät muuttuvan, kokeilu on mielenkiintoista vaikkei lopputuloksesta, nyt ja puolen vuoden päästä, ole takuuta. Ja opin hurjasti asioita hiuksista – en todellakaan ennen tiennyt, että hiukset saattavat tarvita proteiinia – minun selvästikin tarvitsevat.

    Vähän lisää aikaa, kokemusta ja objektiivisuutta seuraavalla kerralla, kiitos.

    • Miia Ezen

      Heippa 😊 kiitos kommentistasi. Olisi siis kiva tietää mitä sanoin väärin eli miten juttu oli virheellinen?

    • Miime

      Voi hurja Siv, että mua alkoi naurattamaan!!!🤣🤣🤣

      Oman näkemyksesi toit esiin, oikein hyvin.
      Jokainen toki tekee kuten parhaaksi näkee ja kokee, eikö?

      Tuskin nyt Miian blogin lukijat alkavat heti orjallisesti noudattamaan sitä samaa, mitä Miia itse kokeilee.

      Järjen käyttö sallittua – ei pakollista.‼️‼️‼️

      Esim. minä, joka olen harrastanut make up’a 30 vuotta, olen ottanut vinkkejä hänen postauksistaan. Ja ne vinkit ovat toimineet.

      Mikä minua alkoi naurattamaan oli asenteesi: ”
      sinä-olet-oppilas-ja-sinä-et-tiedä-vielä-mitään-opettele-ensin!”☝️☝️☝️
      Tuli mieleen sodasta selvinneet opettajat, jotka osasivat tämän taidon varsin hyvin.

      Ja Siv, tiedetäänhän se, että kaikki kokeilut ottavat aikansa, tuloksia ei tule vielä muutamassa kuukaudessakaan. Tulokset saattavat ottaa vuoden pari, ennen kuin todella tietää, oliko kokeilusta itselle hyötyä.

      MiiaDear🌹, olen otettu, että annat toisenlaistenkin mielipiteiden näkyä.

      Olkoon elämä sinulle suopea Siv, hyvää kevään jatkoa sinulle 😊😊

  • HK

    Olen saanut omat hiukseni todella hyvään kuntoon ihan vain korvaamalla föönayksen AQUIS hiuspyyhkeellä kuivaukseen. Se kuivaa hiukset muotoilukosteuteen ja kun lämpörasitus jää pois, hiukset alkavat voida hyvin. Pärjään myös todella pienellä määrällä hoitoainetta kun levitän sen hiuspyyhkeellä esikuivattuihin hiuksiin. Kun hiusten pinnalta on ylimääräinen kosteus kuivattu pois hoitoaine pääsee imeytymään eikä valu märistä hiuksista veden mukana viemäriin.

    • Miia Ezen

      Huippua kun oot löytänyt omat tekniikat, jotka toimii. ❤️😊 Näitä kannattaa todellakin kokeilla, koska kaikilla toimii niin eri jutut. Mulla taas toimii aikalailla päinvastoin kuin sulla. 👌

  • Wilma K

    Lähdin metodia tekemään, vaikka minulla on piikkisuorat hiukset ja koen saaneeni siitä paljon. Toki en odottanut, että saisin kiharat hiukset. Päänahka ei kutise nykyään ja hiukset kiiltävät😊 Ihan jokaista asiaa en kyllä toteuta, ploppaukset ja geelit voin suosiolla unohtaa. Joten itse voisin suositella myös suorahiuksisille.

    • Miia Ezen

      Jee! 😊 Kuulostaa aivan ihanalta ja tässä sulla aivan loistava esimerkki suoran hiuksen ja tietenkin siinä samalla päänahan hoidosta. ❤️

  • Henssuuu

    Hei Miia!

    Tähän alkuun pieni avautuminen ennen ku päästään itse asiaan. Oon aivan rakastunu sun blogiin ja varsinkin instan sisältöön. Minitutoriaalit best ja sie oot aivan ihana, niin aito ❤️ Kiitos sinun oon oppinu meikkaamaan paremmin, oon löytäny paljon hyviä uusia tuotteita ja rutiineja, ja nyt lähdin kokeilemaan tätä curly girl -metodiaki. Mistä päästäänki itse asiaan..

    Mulla on aina ollu suorat hiukset, joo. Vähän taipuisat kylläkin eli missään nimessä en mitään korkkiruuvikäkkäröitä odotakaan. Ongelma on kuitenki se, että käyn suihkussa iltaisin, koska aamuisin ei todellakaan ois aikaa. Hiukset on kiharat kun ne alkaa kuivumaan ja oon aivan onnessani. Sitten meen nukkumaan ja bum. Herään lähestulkoon suorilla hiuksilla 😥
    Kannattaisko cast rikkoa vasta aamulla? Vai ehottomasti illalla? Mitä keinoja mulla ois siihen, että kiharat pysyis vai täytyykö niin sanotusti tyytyä kohtaloon ja olla suorilla hiuksilla.

    • Miia Ezen

      Heippa Henssuuu! 🙂 Merkkaa mulle niin paljon, että tykkäät mun minitutoriaaleista. <3 Mä kyllä tykkään tehdä niitä todella paljon!

      En ole nyt varma laitoitko saman kysymyksen Instagramiin, koska täysin identtinen tällainen on tänään tullut. Mä jätän joskus tosiaan kommentit odottamaan tääne julkaisia, jotta sitten muistan varmasti ajatuksella vastata niihin.

      Sä voit kokeilla että rikot castin vasta aamulla ja katso sopiiko se sulle. En tiedä kuinka pitkät hiukset sulla on, mutta voit laittaa ne vaikka anankselle eli löysälle nutturalle pään päälle. Itsellänikin suoristuu yön aikana hiukset ja varmaan monella muullakin. Kun hiuksen kastelee aamulla uudelleen (olettaen, että rikoit castin illalla), niin kiharan pitäisi tulla takaisin pureistelemalla. Onko sulla illalla kiharaa castin puristelun jälkeen? 🙂

      • Henssuuu

        En oo pistäny instaan kysymystä asiasta eli meitä on muitaki, jotka miettii tätä asiaa 😀

        Hiukset on pitkät, joten täytyy kokeilla tuota löysää nutturaa. Kiharaa on illalla castin rikkomisen jälkeen jonkin verran, mutta ei nyt mitään kiharapilveä, joten ehkä ihan luonnollista, että yön sängyssä pyörimisen jälkeen ne loivat laineet on suoristuneet. Ja toki koko metodi on mulla vasta alussa, joten malttia tää vaatii.
        Täytyypä alkaa testaamaan eri tekniikoita ja katsoa saisko jollain tavalla kiharaa pysymään aamuun asti.

        Kiitos vastauksesta! 🙂

  • SiruH

    Juurikin näin! Mun lasipillihius ei käänny kiharaan, vaikka kuinka kosteutan. Niin päätin sit seurata metodia mulle soveltuvin osin. Käytän silikonittomia, sulfaatittomia ja muutenkin lempeitä aineita. Pesen enimmäkseen hoitsikalla, koska mun ärtyvä hiuspohja on täysin rauhoittunut sillä, mikä on ihanaa. Käytän maskeja, koska ne saa hiukset kiiltäviksi ja pehmeiksi. Koska kiharaa ei oo, saatan hellävaroen kammata tai harjata hiukset, enkä viitsi hirveästi lutrata geelin kanssa, kun ei sitä tuettavaa kiharaa ole. Kivaa on, että hius toimii kosteutettuna eri tavoin kuin ennen, enkä oo kokenut tarvivani mitään lämpökäsittelyjä muotoilua varten.

  • Riina

    Kiitos Miia tästä jutusta. Löysin sen, kun etsin nimenomaan tietoa siitä, mitenkäs tämä hiusten rasvoittuminen.. Eli minulle tästä oli huomattavasti enemmän hyötyä kuin ”uskonnollisista jutuista” (joihin aiemmin olen perehtynyt).

    Olen siinä mielessä metodin kohderyhmää, että kokeilin ensimmäisen kerran eilisiltana, ja tänä aamuna minulla on kiharapilvi. Arvasinkin tämän, koska hiukseni on luonnonkihara ja tekee kiharat mm sateella.

    MUTTA.

    Tukka myös tuntuu siltä, että ”pakko pestä kohta”, vaikka pesin sen siis eilen syväpuhdistavalla shampoolla metodin aloituksen mukaan. Arvasin tämänkin (hiuksiani jonkin verran tuntevana), että iso määrä hoitoainetta = lähmäkasa aamulla.
    Olisiko tähän mitään muuta vinkkiä kuin shampoopesu tietenkin joka pesukerralla? Tuskin ideana on kuitenkaan pestä tukkaa joka päivä (tällä hoitoainemäärällä epäilen, että näin käy). Enkä varmaan jaksakaan siihen ryhtyä.

    Pitäisikö vain siirtyä noihin metodin sallimiin tuotteisiin, pestä shampoolla ja vähentää hoitoaineiden määrää – kun kerran kihara helposti tulee esiin? Kiva olisi kokeilla pidemmälle, kun jo yhdessä yössä sain suht ok kiharat 😊

    Kiitos kiinnostavasta blogista muutenkin ☀️ On todella kiva kun kerrot ja testailet täällä myös pienellä kritiikillä asioita, yksipuolista infoahan jokainen löytää esim. mainoksista 😉

    • Miia Ezen

      Heippa Riina! 🙂 Joo kannattaa kokeilla hoitoainetta juurikin vaan pienempi määrä ja ei ollenkaan tyveen. Katso mikä määrä riittää, että saat helposti kammalla selvitettyä hiukset. 🙂 Ja siis joo shampoo pesua suosittelen, mutta vaan hellävaraista shampoota. Mulla on yksi ystävä, jolla on ihanat ja melko paksut luonnonkiharat. Hänkään ei voi pestä hoitoaineella hiuksia, koska muuten se jää lähmäiseksi. Ja voit muuten testata muotoiluvaahtoa geelin sijasta, jos haluat enemmän tukea ja selkeyttä kiharoille. Mutta tosiaan sovella juttua omiin tarpeisiin soviksi ja tänne voi mielellään tulla aina kertomaan miten edistyt. 🙂

  • Tuikku

    Hei!
    Tämä on todellakin soveltamista. Olen ollut metodilla vasta pari viikkoa, joten kokeiluasteella olen vielä. Itselläni ei viikolla ole aikaa kovin paljon lutrata, sillä teen reissutyötä rekan ratissa, ja peseydyn huoltoasemien rahtaritiloissa. Sinne on yleensä pyrkimässä muitakin kollegoita, joten pesut on suoritettava mahdollisimman nopeasti. Yleensä pesen hoitoaineella, mutta jos on mahdollisuus saunoa (se 5-10min 😀 ), laitan hoitoaineen tai naamion saunan ajaksi päähän. Sitten vain pesen sen pois ja laitan vähän geeliä. Ploppauksen teen puuvillapipolla, sillä yleensä käyn pesun jälkeen syömässä, enkä jotenkin näe itseäni tekemässä sitä T-paita päässä 😀
    Itselläni on luonnonkihara kuiva hius, joka on selvästi saanut apua tästä metodista jo nyt. Totta on, ettei tämä tee suorasta hiuksesta kiharaa, mutta onhan suorakin hius kauniimpi oikeilla aineilla hoidettuna ja kosteutettuna.

    • Miia Ezen

      Heippa Tuikku! 🙂 Onpa mielenkiintoista kuulla niin erilaisesta työympäristöstä. 😀 Ja aivan loistava vinkki tuo puuvillapipo!

  • Saaruska

    Moikka Miia,

    Nyt kun kesä lähestyy kovaa vauhtia ja siirryn itse paahteisimmemmille vyöhykkeille koko kesäkai niin olisiko sinulla antaa vinkkiä hyvästä ja vahvasta hiusten aurinkoauojasta CG -metodiin?

    Ajattelin ottaa tämän lomakampauskokeiluna etelän lämpöön, arkityyliini on ehkä hieman liian ”huoleton”. 😀

    • Miia Ezen

      Heippa Saaruska! 🙂 Vitsit mä en tiedä tähän hyvää tuotetta. Voisko tuolla Curly Girl Suomi -faceryhmässä olla siellä albumeissa jokin hyvä?

  • Linda

    Hei! Aloitin metodin itse viikko sitten ja olen onnistunut jo saamaan laineet ja pienet kiharat esille vaikka hiukset on aina ollu tosi suorat. Mulla on ongelmana vaan se että hiukset menee ihan kamalille takuille 😭 pesun jälkeen ne on ok ja vielä seuraavana aamunakin, mutta siinä päivän kuluessa ne on ihan takussa että oisko kellään mitään vinkkejä tän hoitoon?? Hiukset tuntuu myös tosi karheilta, mikä vaikuttaa ironiselta kun käytän nyt kahta hoitoainetta, tekee vaan mieli harjata sileäksi. Meinasin kokeilla itse tekemää pellavansiemengeeliä niin ehkä se vähän auttaisi.

    • Miia Ezen

      Heippa 🙂 Joo kyse voi olla ihan tuotteista, ettei ne välttämättä sovi just sun hiukselle. En nyt varmaksi tosin osaa sanoa. Itse oon huomannut, että mun hiukset pysyy aivan ehdottomasti pehmoisimpana, kun olen käyttänyt luonnonkosmetiikkaa. <3

  • Sari

    Keskustelin juuri kampaajan kanssa tästä metodista, ja hän sanoi, että yli puolella suomalaisista on laineikkaat tai kiharat hiukset. Vain parilla prosentilla on piikkisuorat, ja lopuilla taipuisat. Curly girl saattaa taikoa laineita / kiharoita taipuisaan tukkaan, jos on oikein onnekas. Eli siinä mielessä, jos haaveilee kiharoista, niin tätä metodia kannattaa kokeilla myös suoraan, mutta taipuisaan tukkaan. Itsekin kuulun tähän joukkoon, ja ensi kerralla taidan ostaa metodiin sopivan shampoon ja hoitoaineen.

    • Miia Ezen

      Heippa Sari! 😀 Joo, itseasiassa mulla kävi juuri näin. En edes tiennyt, että mulla kihartuu näin hyvin. Ennen vaan todella kosteassa ilmastossa meni epämääräiseen kikkuraan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram