Curly Girl Method luonnonkosmetiikalla

01.05.2019

Curly Girl -metodi tuntuu aluksi aivan mielettömän monimutkaiselta, joten päätin tehdä siitä mahdollisimman selkeän postauksen käyttäen luonnonkosmetiikkaa.

MIKÄ ON CURLY GIRL METHOD?

Metodi perustuu Lorraine Masseyn kirjaan, joka on kirjoitettu vuosituhannen vaihteessa, eli mistään uudesta jutusta ei sinänsä ole kyse. Metodi on hellävarainen tapa hoitaa erityisesti kiharia hiuksia, mutta yhtälailla suorat hiukset tarvitsevat hellää hoitoa. Ideana on välttää seuraavia asioita:

  • Hiusten harjaamista
  • Tavallista pyyhettä
  • Sulfaatteja
  • Silikoneja, jotka eivät ole vesiliukoisia
  • Alkoholit (rasva-alkoholit ok)
  • Lämpökäsittely

KENELLE CURLY GIRL METHOD SOPII?

Sanoisin, että kaikille, jotka haluavat hoitaa hiuksiaan. Suurimman hyödyn tästä kuitenkin saa kiharat ja laineikkaat hiukset. Itsehän en edes tiennyt omaavani näin kiharia hiuksia tai jos tarkkoja ollaan, niin kiharani ovat tyypin 2b-2c laineita. Tiesin, että hiukseni ovat taipuisat ja muutaman kerran todella kuumassa ja kosteassa ilmastossa ne menivät epämääräisille laineille. Föönasin ne kuitenkin aina suoraksi ja silloin ne vaativat aina joko suoristusta tai kiharrusta, koska muuten ne näyttivät harakan pesältä.

HAASTEENA SOPIVIEN TUOTTEIDEN LÖYTÄMINEN

Uskon tässä olevan suurin syy, miksi metodi voi alkuun tuntua hankalalta. Vain tietyt tuotteet sopivat metodiin ja on hankala tietää mitkä. Voit katsoa omia tuotteitasi läpi siirtämällä tuotteen inci-listan tuotteen omilta sivuilta copy-pastella esim. Curlsbot.com:iin tai Isitcg.com:iin. Näiltä sivuilta näet onko tuote CG-hyväksytty ja onko tuotteessa jotain muuta, jota tulisi ottaa huomioon. Esimerkiksi sisältävätkö tuotteet proteiinia vai ei. Jokaisen hius on erilainen ja yksi voi sopia minulle, mutta ei taas sinulle. Kiharammat hiukset kuin minulla (tyypistä 3a ylöspäin) saattavat usein tarvita tuhdimpia tuotteita, mutta itselläni ne tekevät hiuksista likaisen näköiset. Yksi hius tarvitsee taas paljon kosteutusta ja toinen proteiinia, jonka ymmärtäminen on ollut itselläni se suurin ahaa elämys ja sen vuoksi lisäsin tähän postaukseen tuotteita hiuksille, jotka tarvitsevat proteiiinia ja taas sellaiselle, joka tarvitsevat enemmän kosteutusta. Oma hiukseni tarvitsee paljon kosteutusta ja proteiini tekee niistä suorat.

Tässä helppo testi siihen mitä hiuksesi tarvitsee: Ota yksi hius ja kastele se kunnolla. Pyöritä hiuksen päät etusormien väliin ja venytä kevyesti. Jos hius ei veny ja katkeaa, tarvitsee se kosteutusta. Jos hius venyy liikaa ja ei palaa takaisin samaan muotoonsa, se tarvitsee proteiinia. Jos hius on elastinen eli venyy ja palaa takaisin muotoonsa, on sen kosteus -ja proteiinitasapaino kunnossa. Tämä on siis suuntaa antava testi.

Alla näet helpon tavan ymmärtää kiharatyyppisi, joka auttaa myös valitsemaan oikeita tuotteita. (Kuva täältä)

ENNEN METODIN ALOITUSTA: FINAL WASH

Hiukset pestään alkuun shampoolla, joka syväpuhdistaa. Eli shampoossa on tämän yhden pesukerran sulfaatteja, mutta ei silikoneja. Tämä pesu puhdistaa hiuksen pinnan mm. siihen kertyneistä silikoneista, jonka jälkeen pääset aloittamaan tyhjältä pöydältä. Pesun jälkeen hiukset saattavat tuntua todella nihkeiltä ja kuivilta, jonka vuoksi siihen laitetaan vaikuttamaan kosteuttava naamio, joka on CG-hyväksytty. Eli tästä lähtien KAIKKI hiukseen laitettavat tuotteet ovat Curly Girl -hyväksyttyjä. Hiukset kuivataan lopuksi T-paidan avulla puristellen ja pyöräytetään hiuksiin turbaaniksi eli plopataan. TÄSSÄ on video, miten t-paita laitetaan turbaaniksi.

Final Wash shampooksi kannattaa ostaa jokin todella edullinen tuote, koska sitä ei enää tarvitse käyttää paitsi esimerkiksi mahdollisten kampaamokäyntien jälkeen. Tähän sopii esim. Erittäin Hieno Suomalainen Koivushampoo/Hellä Shampoo/Mustikka Shampoo. Huomioi, että sinulta saattaa jo löytyä tällainen shampoo.

Naamiona käytin Organic Shopin Avokado & Honey naamiota*, joka on superkosteuttava ja maksaa vain neljän euron luokkaa. Käytän tätä edelleen Curly Girl metodissani, mutta mennään siihen myöhemmin tässä postauksessa.

Voit toki jatkaa Final Washin jälkeen kohtaan kolme, mutta itse tein ensimmäisen kunnon Curly Girl -metodin vasta seuraavalla pesukerralla.

1. HIUSTEN PESU

Olen pikkuhiljaa huomannut, että omat ohuet hiukseni tarvitsevat shampoopesun, jotta kihara jaksaa pysyä. Paksummille ja kiharammille hiuksille saattaa riittää hoitoainepesu. Omalle kuivalle hiukselleni loistava tuote on ollut Natura Siberican Volume and Nourishment Shampoo*. Proteiinin puutteesta kärsivälle hiukselle loistava tuote on Innersensen Hydrating Cream Hairbath Shampoo*, johon rakastuin jo ennen Curly Girl metodia.

2. HOITOAINE TAI NAAMIO

Hoitoaine tai naamio laitetaan vaikuttamaan hiukseen ainakin viideksi minuutiksi ja sillä välin hoituu muun kropan pesu, sheivaus ja mitä muuta sitä nyt kylppärissä tulee tehtyä. Hoitoainetta/maskia ei sitten suoraan pestäkään pois vaan siihen käytetään erityistä “Squish to Condish” -metodia, eli hoitoaineeseen lisätään vettä (mieluiten viileää) ja hiusta puristellaan kohti hiuspohjaa. Tätä on vaikea selittää, joten Instagram stoorissani on selkeä video-ohje siihen, miten tämä tapahtuu. Tai voitte tietenkin myös kurkata Youtubesta hakusanoilla ‘squish to condish’. Tämä on erityisen hyvä tapa kosteuttaa kuivaa hiusta. Itse kosteutan hiustani tällä tapaa roikottaen hiuksiani molemmille sivuille ja alas päin samalla puristellen ja lisäten vettä.

Käytän itse tällä hetkellä joka pesussa Organic Shopin Avokado & Honey naamiota*, koska näin pari viikkoa metodin testailussa olen huomannut hiukseni tarvitsevan todella paljon kosteutusta. Hiukselle, joka kaipaa proteiinia kannattaa valita Innersensen Hydrating Cream Conditioner*.

Huom! Tässä vaiheessa voi hiuksia kammata, kun hiuksissa on hoitoaine ja käytän siihen harvaa kampaa.

3. JÄTETTÄVÄ HOITOAINE

Ohuet hiukseni eivät myöskään kestä todella paksuja jätettäviä hoitoaineita, mutta hiukseni tarvitsevat tässä vaiheessa paljon kosteutusta. Sitä saa paljon Unique Haircaren kevyestä jätettävästä suihkeesta* (sisältää paljon aloe veraa), jota suihkuttelen runsaasti pituuksiin samalla rutistellen hiuksia. Ennen tätä olen vain käsin rutistanut hiuksista ylimääräiset vedet pois. Tuhdimpi jätettävä hoitoaine löytyy Innersenseltä* ja onkin oman arvioni mukaan loistava hieman paksummille hiuksille.

4. HIUSTEN STAILAUS

Itse olen säätänyt ja sählännyt erinäisten geelien kanssa oikein urakalla tässä parin viikon aikana. Osa tuoksui liian vahvalle ja yksi jopa vaahdottui hiuksissa! Olen aivan ihastunut Innersensen I Create Hold geeliin (EDIT 27.10.2021 valitettavasti tätä ei saa enää Suomesta) ja nyt kerronkin miten geeli laitetaan:

Laitan pään alas päin ja otan noin 3 pumpullista geeliä. En ole edelleenkään vielä kuivannut hiuksiani. Puristelen geelin hiuksiin niin, että siitä kuuluu oikein kunnon lits ja läts. Geeliä on silloin tarpeeksi, kun hiusket tuntuvat limaisilta. Heitän hiukset toiselle sivulle ja laitan seuraavan setin geeliä, jonka jälkeen toistan tämän toiselle puolelle. Lopuksi vielä nojaan hieman taakse päin ja laitan geeliä pään takaosaan. Eli kyllä – geeliä laitetaan paljon ja siksi kiharat pysyvätkin hyvin.

SÄÄSTÖVINKKI on oman geelin tekeminen pellavansiemenistä (tätä kutsutaan PSG:ksi). Keitä 2 rkl pellavansiemeniä 2 dl:ssa vettä noin 15 minuutin ajan. Kun sekoite alkaa hieman vahvistumaan ja siitä tulee limaista, niin geeli on valmis. Anna jäähtyä ja purista mömmö pesupussin tai sukkahousujen läpi. En ole vielä itse kokeillut, mutta tämä tuntuu olevan todella suosittu tapa Curly Girl Suomi Facebook-ryhmässä.

5. HIUSTEN KUIVAUS

Geelin jälkeen tykkään hieman puristella hiusta kuivaksi ja laittaa hetkeksi t-paidan sisään turbaanille – tätä kutsutaan ploppaukseksi. Itse ploppaan vain sen aikaa, että hoidan kasvoni ja harjaan hampaat. Muuten omat nopeasti kuivuvat hiukset menevät aivan littanaan. Poistan t-paidan ja kuivaan hiukset hiusten kuivaajan diffuuseripäällä painaen koko ajan nappulaa, joka muuttaa ilmavirran viileäksi. Tämä jälkeen ilmakuivaan vielä hetken.

Kun hiukset ovat 100% kuivat, niin ne ovat täysin koppurat ja näyttävät olevan täynnä geeliä (alla kuva). Rutistelen hiuksia useaan otteeseen, jotta geelikuori häviää ja lopputuloksen näette alla. Tätä geelikuorta sanotaan castiksi.

FREESAUS

Itselläni hiukset pysyvät melko kivoina siihen asti, kun pesen ne. Pesuvälini pidentyivät välittömästi, kun aloitin metodin ja pesen hiuksia enää kolmen päivän välein. Freesauksen voi tehdä monella eri tapaa, mutta itselläni se on vielä vähän hakusessa. Usein suihkuttelen hiukset vedellä tai jätettävällä hoitoaineella enemmän tai vähemmän kosteaksi sen mukaan kuinka pörröiset hiukseni ovat. Tämän jälkeen saatan lisätä geeliä tai suoraan kuivata diffuuserilla.

*Sisältää mainoslinkin. (Innersensen tuotteet saatu.)

  • Petu

    Luoja sä oot upea! 😍 Kihara sopii sulle tosi hyvin ja näissä kuvissa on ihan mieletön meikki!

    • Miia Ezen

      Oi kiitos Petu! <3 🙂

  • Jossu

    Ihanat😍😍 Mäkin haluan😂😂!!

    • Miia Ezen

      Kiitos Jossu! <3

  • Karina

    Mistä tietää, tarvitseeko hius lisää proteiinia?

    • Miia Ezen

      Heippa Karina! Tee esimerkiksi tuo testi, jonka postaukseen laitoin. 🙂

      • Karina

        Kiitos Miia! Tein testin, vaikuttaa siltä että hiukseni ovat kunnossa, eli ei liian kuivat ja proteiini ok. Mitä tuotteita suosittelisit curly pesuun ja hoitoon? Kiitos!

        • Miia Ezen

          Heippa Karina! 😊 Mä vähän pelkäsinkin, että joku kysyy tätä. 😅 Katsotaan jos joku täällä osaisi vastata paremmin, mutta tärkeintä on pitää kosteus ja proteiini tasapainossa. Itse en nyt suoralta kädeltä osaa sanoa varmaksi, että millä tuotteella pitäisi aloittaa. Omatkin tuotteet ovat löytyneet aikalailla testailujen kautta. 🤔 Kannattaa myös tsekata mitä sanotaan curly girl Suomi face-ryhmässä. 😊

          • Karina

            Kiitos 😊

  • mari

    Moikka, kysyn nyt tässä hiushoido välissä ihon puolelta: oletko perehtynyt uuteen Garnier Bio-sarjaan? Onkohan ihan huuhaata vai oikeasti ok?
    Mari-

    • Miia Ezen

      Heippa Mari! 😊 En ole tutustunut, mutta pikaisen googlettelun tuloksena jäi melko suuri epäilys. En meinaan löytänyt mistään tuotteiden inci-listaa. Se yleensä jo kertoo, ettei firma ainakaan niillä halua ylpeillä. Hienoilla ainesosilla kyllä mainostetaan, mutta onkin sitten eri asia, että missä potoisuuksissa niitä tuotteessa on. Luotettavalla brändillä on inci-listat reilusti esillä. 😊👌

  • Miime

    Miia, olet onnekas ja hyvä niin 👍👍👍

    Minä omaan supisuomalaisen hiuslaadun:
    – Lasimainen ja hento

    Joka nyt, ikää 53, on vieläkin hentoisempi, kuin vauvan untuvaa.

    En nykyisin harrasta kalliita kampaajia, enkä värejäkään. Aloitin kasvatusperioidin vuonna 2013. Siippa lähinnä tasaa latvoja. Pesen kerran viikossa hoitoaineella. Opetin päänahan siihen. Kun hiukset ovat tarpeeksi pitkät, mahdollinen rasva ei pistä silmään.

    Toisin olisi, jos olisi lyhyt kuontalo, siinä vasta tekemistä.
    Pitkät hiukset kietaiset kiinni siististi ja olet hyvin freesi.

    Jos on tähdellistä menoa ja tarkka paikka, silloin tilaan kampaajan, mutta muutoin annan olla.

    Tosi hienoa on että jotkut omaavat taipuisuutta, hitsi, että olen kateellinen 🙄🙄🙄
    Mutta tasan ei käy kiharalahjat ja näin sen on vaan mentävä.

    Iloitsen puolestasi Miia, sulla on taipuisuutta 👍👍👍 Lopetat sen vaalentamisen vaan, niin hiukset ja päänahkakin tykkäävät, katsot millainen väri puskee esiin. Suosittelen lämpimästi.

    • Miia Ezen

      Heippa Miime! 🙂 Suorat ja hyväkuntoiset hiuksetkin on kauniit ja sellaiset sulle varmasti on, jos peset vain hoitoaineella hiukset. Sitähän tässä metodissakin moni tekee. 🙂 Joo katsotaan pystynkö olemaan ilman vaaleita raitoja, koska ne tuo aina niin kivasti raikkautta ja virkeyttä. 😀

  • Anu

    Olen kokeillut metodia jo viime kesästä lähtien, mutta en edelleenkään ole löytänyt sopivia tuotteita! Hiukseni ovat 2c, ja ovat kyllä kiharat ihan millä tuotteilla tahansa ilman metodeitakin. Ongelmana on kuivuus ja pörröisyys, joka ei tunnu lähtevän millään. Monet kosteuttavat tuotteet jättävät hiukset minun makuuni liian klähmäisiksi ja märännäköisiksi.

    Tällä hetkellä noudatan metodia osittain, esim. usein vain vesipesu, ei harjaamista, ploppaus.

    • Miia Ezen

      Heippa Anu! 😊 Mitä tuotteita sä oot käyttänyt? Onko sulla esim maskia käytössä tai jotain kosteuttavaa jätettävää, mutta ei kuitenkaan liian raskasta sellaista.

  • Sanna

    Jos ”joutuu”käyttämään shampoota myös jatkossakin välillä, eli onko siinä sitten silikonit ja sulfaatit kiellettyjä? (Final wash sai sisältää sulfaattia ei silikonia?)

    • Miia Ezen

      Heippa Sanna! 😊 Jos haluaa noudattaa metodia ja saada parhaimman hyödyn irti niin silloin shampoon kannattaa olla cg-hyväksytty. Eli kaikki tuotteet (myös stailaustuotteet) final washin jälkeen silikonittomia ja sulfaatittomilla. Ja tosiaan final washissa sulfaattia ja ei silikonia. 😊

  • Pinja

    Moikka! Saako tuota Natura Siberican Volumizing and Nourishing Shampoota jostain kaupoista ostettua, niin ei netistä tarvitsisi tilata?

    • Miia Ezen

      Joo varmasti saa.. 😊 luulisin. Pistä googletellen tuotteen nimellä.

  • Tanja

    Mulla alunperin tosi samanoloinen tukka kuin sulla, ohut ja littana. Mikä pelastus tämä metodi!!! Mielettömät kiharat ilmestynyt ja tuntuu että koko elämä muuttunut ja tukkaongelmat helpottuneet tämän myötä! En jaksa noudattaa metodia orjallisesti, käytän kuivashampoota, lakkaa ja suolasuihkettakin tarpeen mukaan, mutta pesen oikeilla metodin shampoolla ja hoitsikalla ja paljon kosteuttavaa suihketta, märkänä muotovaahtoa ja geeliä ja viileällä kuivaus puristellen tai ilmakuivaus. Toisinaan ploppaus, jos on aikaa.. Se riittää mulle että olen saanut tämän myötä ihanat kiharat entiseen piikkisuoraan päähän! 😊 Metodia voi siis noudattaa vain osittain ja kevyemmin, silti hyvä lopputulos! Suosittelen!

    • Miia Ezen

      Joo ehdottomasti omaan tyyliin! 😍 Ja onpa ihana kuulla, että hiushuolet on pois. Mäkin niin nautin siitä, kun kolme päivää voin olla huolettomalla kiharapäällä ja ei vaadi aamuisin kuin nopean freesauksen, jota tosin vielä hieman opettelen.. jos saisi sitä yöllä tullutta pörröä paremmin pois. Joidenkin mielestä se voi olla epäsiisti. 😅

  • anniina

    Miten te muut selviätte takkujen kanssa? Kuivana ja kiharoina yleensä ihan ok ja selviin pesuun asti, ainoastaan niskasta tuntee, että menee takkuun. Märkänä meneeki sit varmaan 5-15min selvitellä takkuja vaikka hoitoainetta ja just tota avokado hunaja naamiota käytän runsaasti. Hiusten selvittely on täyttä tuskaa ja tuntuu, että puolet hiuksista irtoaa ja takut ei vaan aukea tai jos aukeaa ja siirtyy seuraavaan osioon ni jo on taas se eka osio menny takkuun sillä aikaa..

    • Miia Ezen

      Heippa Anniina! 🙂 Mä oon ainakin huomannut, että mun pitää laittaa naamiota tooodella paljon! Tänään laitoin sekaan myös tuota Innersensen jätettävää hoitoainetta ja se teki tosi hyvää mun hiuksille. Siis pesin nämä kaikki sitten pois. Kannattaa siis käyttää tuota Squish to Condish metodia, koska sillä hius saa todella paljon kosteutusta. Kantsii katsoa tuolta Curl Girl Suomi-ryhmästä DIY-vinkkejä naamioihin ja tietty myös kannattaa kokeilla hiuksen kosteutusta ennen pesua.

    • Jonna

      En ole mikään ammattilainen, mutta ensimmäisenä miettisin, että onko hiukset vaan reilumman leikkauksen tarpeessa? Joskus parturi kokeili kammalla vetäen, minkä verran tarvitsi leikata hiuksia, eli siis siihen asti, mihin kampa jää kevyesti kammaten. Sitten suunniteltiin kiva leikkaus siihen mittaan. Itselläni ei ole edes kovin käsitellyt hiukset (ei ikinä värjätty ja lämpökäsittelyjä toooosi harvoin), mutta välillä näköjään pitää leikata reilummin, niin tukka voi paremmin. 🙂

      Ja Miialle, iso kiitos selkeistä ohjeista instassa ja myös tästä tietopaketista. ❤️

  • NinaL

    Sinulla on lyhyet hiukset mutta entäs pitkissä, jos ei saa harjata niin käsin haromallako hiukset laitetaan ponnarille? Saako ylipäätään pitää kiinni, letillä yms.. Ainoa mikä juuri mietityttää tämän aloittamisessa on tuo hiusten laitto. Jos ei saa harjata yms niin miten pitkän hiuksen saa nätisti.. Koska ei voi olla auki töissä

    • Miia Ezen

      Heippa NinaL! 🙂 Voi laittaa kevyitä kampauksia kyllä. Pääasia ettei vedä ihan hullun kireitä ponnareita. Kannattaa katsoa Youtubesta sellaista kuin Curly Susie (hän on mun lemppari). Hänellä on pitkät hiukset ja häneltä saa paljon vinkkejä pitkän hiuksen käsittelyyn sekä myös noihin kampauksiin. 🙂 Tää voi aluksi tuntua todella oudolta, koska tässä käsitellään hiusta niin todella erilailla kuin mihin moni on tottunut.

  • Emma

    Heippa! Mulla on aila samansävyiset hiuksen kun sulla, tuollaiset kylmän vaaleat/tihkaan taittavat. Mietinkin, miten tähän metodiin istuu hopeashampoot/hoitoaineet? Muistelisin sinunkin puhuneen, että olet ennen käyttänyt hopeashampoota. Hiukseni alkaa niin äkkiä kellertää ja kylmävaaleus katoaa jos en käytä väriä korjaavia tuotteita 😓 miten itse ylläpidät nyt tuota väriä?

    • Miia Ezen

      Heippa Emma! No mä en nyt ole hetkeen käyttänyt hopeashampoota ja hetihän se alkaa hiuksissa näkyä. Mutta pitää ostaa Amican hopeashampoo, koska kuulemani mukaan se on sallittu. 🙂

  • Maija

    Hei Miia!

    Aivan mahtavasti opastat noissa IG:n videoissa, miten homma pelittää. Iso kiitos siitä!
    Itse urheilen paljon ja päänahkani myös hikoilee ISOSTI. Pyöräilen töihin, missä käyn aamuisin töissä. Minun on pakko kastella hiukset suihkussa kunnolla joka kerta, vaikken pesekään hiuksia kuin joka kolmas päivä. Mites tämä metodi näillä kerroilla, kun vain kastelen pään? Eli haronko hiukset vain selviksi sormillani suihkussa ja kuivaan tuolla paidalla? Vai laitetaanko nuo geelit ym. jätettävät hoitoaineet AINA, kun hiukset kastellaan vaikkei mitään hoitoaine-pesua tekisikään?
    Kiitos jo etukäteen, Miia. Olen niin huono kaikessa hiuksiin liittyvässä laittamisessa, että tarvitsen rautalankaa jopa tähän. ✌🏻

    • Maija

      Niin, jos vielä opettelisin kirjoittamaan… Eli luonnollisesti käyn töissä tekemässä töitä. Piti siis kirjoittaa, että pyöräilen töihin, missä käyn aamuisin suihkussa.

  • Mari

    Entäs se pesevä hoitoaine, onko sinulla siihen suositusta?

    • Kaisa

      Cutrin Vieno cleansing conditioner on ainakin mulla toiminut hyvin. Hiukset on puhtaat ja ihanan pehmeät pesun jälkeen.

  • Heidi

    Kiitos superselkeistä ohjeista! Itselläni suorat hiukset, mutta aika huonokuntoiset ja tein tuon yllä olevan testin, vaikuttaisi että hius kaipaa lisää proteiinia. Olen kuullut tästä aiemminkin, mutta ajatellut ettei oikein koske minua, koska aina ollut suorat hiukset eli nimi sinänsä vähän harhaanjohtava. Onneksi kirjoitit tästä 🙂 Nyt koitan ehdottomasti, lähinnä jos hiusten kunto parantuisi, vaikka kiharoita tuskin tulee. Kiinnostaa miten itse päädyit testaamaan tätä kun sinullakin aiemmin siis suorat? 🙂
    Tiedätkö sopiiko tangle teezer “kammaksi” kun selvittää takut pesun aikana?

  • Anne Tuomainen

    Kiitos Miia kivasta blogikirjoituksesta. Aika samalla metodilla minäkin toteutan tuota CG’tä, mutta täräkämpi geeli olisi tervetullut, jotta kihara kestäisi. Nyt huomasin että freesauksen jälkeen kun lisäsin psg’tä, niin tuli pitävämpi kihara eli sitä sinakin pitää laittaa tosi reilusti minun hentoiseen hiukseen. Olisi kiva kuulla, miten toimit, jos tarvitsee vaalentaa tai sävyttää…? Sulla on niiiiin kaunis tuo kihara <3

  • Tanja

    Kiitos Miia!! minäkin innostuin ja aivan mahtavaa huomata kuinka jo ekan pesun jälkeen kiharat tuli esiin. Ainut mitä nyt mietin on, että miten öisin näiden hiusten kanssa? Laitanko kiinni vai annanko tyynyn tehdä vapaasti “kuvan” takaraivoon ja aamulla yritän selvitä ihmisten ilmoille 😀

  • Pinja

    Tein vielä tuon testin ja näyttää siltä että hius katkesi ja loppu osa siitä venyi palaamatta muotoonsa. Tarvitsenko nyt sitten molempia (proteiineja ja kosteutta)? Löytyisköhä näitä molempia jostain CG hyväksytystä shampoosta ja hoitoaineesta vai hoidanko ensin toisen kuntoon ja sitten toisen?

  • Milla

    Moi, satutko tietämään näistä proteiinijutuista enemmän? Oon nyt pari viikkoa ollut metodilla ja tämän mainitsemasi testin mukaan mun hiukset tarvitsisivat proteiinia.

    Olen lueskellut metodista paljon ja yrittänyt ottaa selvää hiustyypistäni yms. mutta se tuntuu todella vaikealta. On se käsitys, että proteiinia tarvitsee vähemmän kuivaan hiukseen. Onko näin? Siksi on vaikeaa uskoa, että hiukseni sitä tarvitsisivat, sillä olen kuivannut hiukseni kuumalla ihan ihan aina, opetettu vauvasta saakka. Viimeiset 10v siihen päälle suoristusrauta aina käytössä. Hiukset ovat ohuen ja kuivan tuntuiset, mutta näemmä myös joustavat. Olen ihan sekaisin tämän metodin kanssa 😅

  • Marketta

    Tässä metodissa ei ilmeisesti suositella hiusten värjäystä?

    • Miia Ezen

      No ei, mutta ei se hiusta tuhoa, jos käy ammattilaisella värjäyksessä. Monella kiharahiuksisella on värjätyt hiuksen. Sanotaanko, että kaikkea kohtuudella. 🙂

  • Tiina

    Hienot kiharat olet saanut metodilla. Onko hiuksissasi kerroksia vai onko tasapitkä?

    • Miia Ezen

      Kiitos 😍 mulla on tasapitkä, mutta oon tuosta edestä hieman pätkinyt huonoja pois. 😊

  • Terhi

    Hei Miia!

    Upeat hiukset sinulla ja kiitos tuotesuosituksista! Kuinka hoidat shampoopesun metodilla? Puristeletko pää alaspäin hoitsikan tapaan? Oma tukka kaipaa myös shampoopesua, mutta tekniikka tähän vielä hakusessa…

    • Miia Ezen

      Heippa Terhi ja kiitos! 🙂 Pesen hiukset shampoolla ihan tavalliseen tapaan. Olen myös hiljalleen nopeuttanut muutenkin suihkussa lotraamista enkä puristele hoitsikkaakaan enää niin kauan aikaa. 😀

  • Helena

    Hei!
    Mikähän poistaisi keltaisuuden turvallisesti harmaista hiuksista?

    • Miia Ezen

      Heippa 😊 tässä asiassa kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen. Hopeashampoolla onnistuu kyllä vaaleassa hiuksessa kylmä
      sävyn ylläpito, mutta itse en ainakaan osaa vastata, että mitä harmaan hiuksen kanssa pitäisi tehdä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram