Neljä tapaa piilottaa väsymys

24.05.2019

Kiireisen arjen meikkaajalle yksi tärkein asia on tuoda kasvoille raikkautta ja viedä viikon väsymys mennessään. Kokosin tähän neljä tapaa väsymyksen piilottamiseen. Voit poimia niistä omat suosikit, mutta parhaiten nämä tietenkin toimivat silloin, kun kaikki neljä ottaa käyttöön.

1. TUMMAT SILMÄNALUSET VEKS

Jos silmänaluset ovat todella tummat, niin mikään peitevoide ei oikein niitä peitä, koska tähän tarvitaan ensin neutraloija. Oranssiin taittavalla neutraloijalla saa oikeastaan kaiken piiloon, kuten huomaatte alla olevasta kuvasta. Hyviä neutraloijia on oikeasti vähän ja moni omista lemppareistani on myyty loppuun. Onneksi Boho Cosmeticsilla on loistava neutraloija* ja onhan se vielä luonnonkosmetiikkaa, joten tämä ei voisi olla parempi löytö.

Lisään usein neutraloijaa suoraan silmien alle tummiin kohtiin ja painelen sen sormin nätisti paikoilleen.

2. VIRKEYTTÄ PEITEVOITEELLA

Kun vertaatte alla jo yllä olevaa kuvaa, niin huomaatte varmasti eron. Kun lisäsin kevyesti peitevoidetta kasvojen keskiosiin tuomaan valoa, niin ilme kirkastui samoin tein. Voit tehdä tämän yhtä hyvin myös pari astetta liian vaalealla meikkivoiteella. Eli tärkeää on se, että tuote on hieman vaaleampi kuin oma iho.

Itse käytän tässä melko tukuisaa peitevoidetta Cover FX:ltä (Sävy N light)*(näyttää olevan tämäkin loppu) ja lisään sen kämmenselän kautta todella ohuesti Real Techniquesin peitevoidesiveltimellä*, jonka jälkeen vielä painelen peitevoiteen iholle. Toinen loistava peitevoide on moninkertaisesti edullisempi ja se on Makeup Revolutionilta. Käytän itse sävyä C4*, kun olen hieman päivettynyt (vastaa tuota Cover FX: N light sävyä) ja talvella sävyjä C3* tai C2*. Jos sävyvallinnat mietityttää, niin kannattaa TÄMÄ video, jossa näytän viisi eri sävyä tästä peitevoiteesta (kohta 5:30).

HUOM! Jos sinulla on silmäpussit, niin peitevoidetta kannattaa laittaa vain silmäpussin alle eli juuri siihen kohtaan, mihin silmäpussi tekee varjon. Jos laitat tätä hieman vaaleampaa peitevoidetta juuri silmäpussin päälle, niin silmäpussit korostuvat. 

3. POSKIPUNA HERÄTTÄÄ ELOON

Olen kova poskipunan puolesta puhuja ja mielestäni meikki herää henkiin vasta silloin, kun lisätään poskipunaa. Tämä tuo raikkautta ilmeeseen ja feikkaa pois väsymystä. Käytän usein voidemaisia poskipunia, joista kirjoitinkin TÄSSÄ, mutta tällä kertaa laitoin Wet n Wildin puuterimaista poskipunaa sävyssä Pearlecent Pink*. Tämä sävy ei siis ole puhdas pinkki vaan jotain pinkin persikan välimaastosta ja sopii hyvin monelle.

4. HUULIPUNA VIE HUOMION

Raikas huulipuna vie huomion pois tummista silmänalusista. Laitan pian blogiin postausta, jossa kerron siitä mikä huulipuna sopii kenellekin, koska myös vääränlainen huulipunan sävy voi tehdä väsyneen näköiseksi. Tässä postauksessa käytin Wet n Wildin huulipunaa sävyssä E515D What’s Up, Doc?

*Sisältää mainoslinkin. Tuote saatu.

  • SiiriS

    Hyvä vinkki on kanssa rajata alaluomi nudella kajalkynällä. Super nopeaa ja helppoa! Lumenella on ainakin hyvä ja Isadoran kajalia on tainnut Karkkipäivän Sanni monesti suositella.

    • Miia Ezen

      Heippa SiiriS! Joo loistava lisä! Totta! 😃 Mun pitikin laittaa tämä mukaan ideoihin, mutta unohtu. 😅 Hyvä kun lisäsit!

    • MHR

      Mulle yksi meikkaaja suositteli keltaista kajalia alaluomen vesirajaan. Toimii paremmin kuin nude itsellä.

      • Miia Ezen

        Oho! Keltaista! 🤔😃 Mielenkiintoista.

  • Niina

    Hei, minkä sävyistä tuo bohon neutraloija sulla on? Niitäkin kun oli muutamaa eri sävyä,niin enhän osaakaan valita! 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa Niina! Se on tuo oranssi eli Orange 07. 🙂

  • Juuulia

    Mulla on hankaluuksia neutraloijan kanssa, nyxin oranssi käytössä ja se ei nyt ilmeisesti oo ihan paras. Mulla siis todella tummat silmänaluset ja se nyxin oma tuntuu sekottuvan sitten peitevoiteesee (Mac)vaikka kuinka varovaisesti peitevoidetta laittaisi. Ehkä siis testiin sitten makeup revolution.. tylsä vaan ku ei saa testattua ennen ku ostaa.

    • Miia Ezen

      Höh.. onpa kökköä. 🙁 No joo toisaalta jos on liian oranssi niin silloin oikeastaan mikä tahansa peitevoide siihen sekoittuu, koska taas hyvin vaalealla ei voi käyttää liian oranssia. Se pitäisi olla maksumissaan sellainen lohen oranssi. Tummemmat oranssit on sitten jo latinon tummuisille ja punaiset ihan super tummaihoisille. Eli mä veikkaan että tässä tapauksessa kannattaa kokeillakin eri neutraloijaa. 🙂

      • Markit

        Onko tästä hyötyä, kerron kuitenkin… Minä sain Urban Decayn persikan värisellä putkilolla tummat silmänaluset piiloon. Peitevoide yksistään ei riittänyt. Kosteusvoiteen kun laittaa alle, niin hyvin on toiminut.. Kumma, kun se persikan värinen tuntuu aika ronskilta väriltä ja kummasti häviää tummiin silmänalusiin! Kyllä meikkijutskat välillä kummastuttaa 😊.

        • Miia Ezen

          Heippa Markit 😀 Joo se putkilo on varmaan ollut Urban Decayn neutraloija. Ja hyvä lisä tuo, että silmänympärysvoide on tietenkin oltava alla. 🙂

  • Tytti

    Moikka ihana Miia! ❤️ Mitä sävyä käytät Bohon neutralisoijasta?

    • Miia Ezen

      Heippa Tytti! 🙂 Se on tuo Orange eli 07.

  • tiinuli

    Jos opiskelijabudjetilla pitäisi valita joko neutraloija tai peitevoide silmäpussien ja tummien silmänalusten peittämiseen niin kumpaan kallistuisit?

    • Miia Ezen

      Peitevoiteeseen, koska neutraloija saattaa jäädä oranssina näkyviin, kuten tässä kuvassa kun huomaa. 😊👌 Tietty esim Ben Nyella on sellainen neutraloija, joka usein riittää pelkästään sellaisenaan, mutta on taas arvokkaampi ja saatavuus hankala. Mutta nuo Makeup Revolutionin peitevoiteet on tosi opiskelijaystävällisiä hinnaltaan. 😊

      • Anx

        Kertoisitko vielä tarkemmin ohjeet miten tällä pelkällä peitevoiteella saa silmäpussit ja tummat silmänaluset peitettyä? Riittääkö pelkkä ihoa vaaleampi sävy vai tarviiko tummempaakin? Ja sopiiko tämä tekniikka myös ikääntyvälle iholle?

        • Miia Ezen

          Heipap Anx! 🙂 Joo eli siis pelkällä peitevoiteella usein käy niin, että se tummuus silti kajastaa sieltä läpi, jos silmänaluset on tosi tummat. Joillekin riittää pelkkä peitevoide tosin ja se on hyvä laittaa tuon kuvan mukaan, johon olen piirrellyt nuo pisteet. 🙂 Videokategoriassa on myös monta meikkiä, jossa näytän tätä peittämistä. Oman ihon sävyistä peitevoidetta voi käyttää esim finnien piilottamiseen. Vaaleampi toimii taas tuomaan kasvoille valoa ja peittämään väsymystä. Tämä tekniikka sopii myös ikääntyvälle iholle, kunhan vaan muistaa aina laittaa tuotteita mahdollisimman vähän.

  • Elina

    Olisi kyllä kiva saada vinkkiä mikä huulipunan sävy raikastaa parhaiten minkäkin sävyiset kasvot. Kiitos hyvästä blogista! Seuraan sitä mielelläni 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa Elina! 😊 Luit ajatukset. Tästä on tulossa postausta ja on itseasiassa jo mun blogin uumenissa valmiina odottamassa julkaisua. 😃

      • katri

        Hei, voisiko postauksessa tuoda esille myös vain kevyesti sävyttäviä huulikiiltoja tai muita vastaavia, jos ei ole kovin sävyisien huulipunien käyttäjä.

        • Miia Ezen

          Heippa Katri! 🙂 Joo hyvä idea ja voi tehdä toisen postauksen vaikka mun lemppari huulikiilloista.

  • Jossu

    Siis pitää vielä kysyä että laitatko ensin meikkivoiteen ja siihen päälle neutraloijaa ja sitten vielä peitevoidetta jos tarvetta?

    • Miia Ezen

      Heippa Jossu! 🙂 Jo laitan ensin meikkivoiteen ja se mulla onkin näissä kuvissa jo valmiiksi. Hyvä huomio.. unohdin sen kirjoittaa. Ja kyllä tämän jälkeen laitan neutraloijaa ja sitten peitevoidetta. Useimmiten kuitenkin laitan myös peitevoidetta tuomaan valoa, koska se tekee huomattavan ison muutoksen. Tein näin myös tänään asiakkailleni, kun olin tekemässä häämeikkejä. Niitä voi kurkkia Instagramini puolelta stooreista ja kohokohdista. 🙂

      • Markit

        Hei taas; Kirjoitit 14.3.2018 postauksessa vastauksena minulle, että “…Mutta pakko kysäistä yksi juttu – eikö silmänalusille tule hirmuinen määrä tuotetta, kun kolmea laittaa päällekäin? 😉”. Eli oikeasti on ok laittaa meikkivoide, neutraloija ja peitevoide päällekkäin, vaikka et ihan minulle sitä suositellut. Vai onko niin, että vanhemman tytön ei yleensä kannata liikaa kerroksia laittaa, nuorempien iho kestää paremmin, kun on siloisempi? Sitä varmaan tarkoitit? Toistaiseksi ne kolme kerrosta on toiminut.😊
        Ja ainakin voidaan ajatella positiivisesti, että tarkasti on vastauksesi luettu, kun muistin ja niin helposti sen löysin.😄

        • Miia Ezen

          Heipp Markit! 🙂 Sulla on kyllä niin hyvä muisti! Joo siis mä en aina laita kaikille meikkivoidetta silmien alle. Ja kyllä nuorempi iho kestää paksumpia kerroksia paremmin, mutta on heilläkin kauniimpaa, että meikkiä on vähän. Jotkut meikkitaiteilijat jopa sekoittavat neutraloijan ja peitevoiteen keskenään ennen kuin lisäävät kasvoille. Eli tämäkin niin riippuu tapauksesta ja mitä iho tarvitsee. Kuitenkin ohut kerros on aina se paras ja voi laittaa muutaman ohuen kerroksen päällekkäin, mutta aina silti parempi, että olisi mahdollisimman vähän. 🙂 En nyt tiedä osasinko vastata tähän. Voi siis laittaa kolme kerrosta, mutta mahdollisimman ohuelti.

          • Markit

            Hyvin vastasit, kiitos 😊. Ja muistini toimii harmittavan valikoidusti, mutta nuo mustat silmänaluset ovat oikeastaan kasvojeni ainoa ongelma ( minusta 😂), joten siihen liittyvät jutut luetaan tarkkaan. Eli yksinkertaistettuna, pitää katsoa peilistä, miten paljon voi kerrostaa tuotteita, kun meikkaa. 😀

          • Miia Ezen

            Joo juuri näin 👌 osasit pukea sanoiksi mun ajatukset. 😊

  • Miime

    Miia 🌷
    Tuo on totisesti totta, tuo huulipunahuomio. Tässä erään kerran tein ehostuksen vain pelkästään varjostuksilla.

    Kun eräs tuttu ihaili meikkaustaitojani. Ensin heitin kehiin valjun kasvokuvan. Sitten tein ihan vaan simppelisti meikin varjostuksilla. Niitä, kun täytyy vaan harjotella.

    Tuttuni oli hämmästynyt. Voiko noin meikillä aikaansaada kaunetta? Kyllä vaan. Pisteenä i:n päällä oli voimakas ja kirkas huulipuna 💋💋💋

    Mitä tummiin siilmänalusiin tulee, olen huomannut niiden haalistuvan kesäisin, johtuen raittiista ulkoilmasta.

    Ja tummiin silmänalusiin saattaa myös auttaa lymfahieronta??? Itsellä ei ole asiasta kokemusta. Vaan asiantuntijat ovat sitä ehdottaneet.

    Kokeilin joskus oranssia huulipunaa tummiin silmänalusiin. Voi mikä työ!!! Kokemus jäi vain kerraksi, koska silmänalusjuonteet, tulivat liian voimakkaasti esiin, ei hyvä juttu.

    Kiitos Miia postauksesta, poimin vinkit😊😊😊

  • Lissu

    Miia, sinusta saisi hyvin Marilyn kopion, vaalea peruukki vain päähän ja Marilyn meikki. Teeppä joskus 🙂

    • Miia Ezen

      Voi olipa kohteliaisuus! 😍 Kiitos!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram