Parhaat luonnonkosmetiikan meikit

22.05.2019

Tätä olette pyytäneet! Luonnon meikeistä voi olla hirmuisen vaikea löytää niitä hyviä. Ainakin itse tein joskus vuosia sitten niin monta hutiostosta, että satoja euroja meni hukkaan. Voi olla nimittäin vaikeaa löytää tarpeeksi pigmenttisiä tuotteita. Siksi tälle postaukselle on varmasti tilausta.

Tässä siis tämän hetken suosikkejani luonnonkosmetiikan meikeistä.

MEIKKIPOHJA

Meikkivoiteena käytin uutta Zuii Lux Flawless Liquid Foundation* sävyssä Driftwood, joka on samalla tummin sävy ja sopii hyvin vaalealle päivettyneelle suomalaiselle. Tämä meikkivoide on hyvin kevyt, mutta tasoittaa kauniisti ihoa. Poskipunaksi valikoitui Jane Iredalen voidemainen poskipuna sävyssä Clarity*, joka on ihanan kylmä pinkki (EDIT tajusin vasta jälkikäteen, että Jane Iredale ei ole luonnonkosmetiikkaa). Aurinkopuuterin virkaa toimitti loistavasti Laveran matta Mineral Sun Glow Powder. Hohteena poskilla on uusi voidemainen hohdetuotesuosikkini Lauren Brooksilta sävyssä Radiance*- tämä tuote yllättää edullisella 11,90€ hinnalla.

Olen käyttänyt viimeaikoina kevyttä Lauren Brooksin irtopuuteria* synteettisenkin meikin seurana, koska se ei tee naamasta pakkelia ja vie pois turhan kiillon.

SILMÄNALUSET

Tummat silmänaluset peitin Boho Cosmeticsin neutraloijalla sävyssä 07 ja päälle laitoin tuomaan valoa sävyllä 01. Nämä ovat todella pigmenttisiä peitevoiteita sekä neutraloijia luonnonkosmetiikalta. Tuotteet löydät TÄSTÄ*.

SILMÄMEIKKI

Jos olisi pakko valita yksi luonnonkosmetiikkameikkibrändi, niin se olisi varmasti Boho Cosmetics. Heillä on monta hyvää tuotetta ja yhdet erityisen hyvät niistä ovat merkin luomivärit. Ne ovat aivan yhtä hyviä kuin synteettiset luomivärit ja värivalikoimakin on nykyaikainen. Käytin silmissäni sävyjä Pivoine ja Cacao (saatavuus esim. Ruohonjuuri). Liikkuvalla luomella on Alima Puren hohtavaa luomiväripigmenttiä sävyssä Venus*.

Rajaukseen käytin myös Bohon mustaa rajauskynää ja ripsarina Bohon Gypsy Volyme Mascaraa*, joka on aivan ihana ja tällä hetkellä yksi mun lemppariripsareista. MUTTA muistakaa, että nää ripsarisuositukset on aina vähän siinä ja tässä – joku mistä minä tykkään, niin sinä ehkä inhoat. Suuria ripsarimysteerejä siis.

Tein niin ajatuksissani tätä meikkiä, että käytin vahingossa kulmakarvoihin vanhaa tuttua MACin suosikkiani, josta kirjoitin TÄSSÄ, mutta aivan loistava luonnonkosmetiikan kulmakarva kynä on Benecokselta ja maksaa vain noin viisi euroa. Saatavuus esim. Tokmanni.

HUULIMEIKKI

Boho vetää tässäkin kategoriassa hyvin ja päätin laittaa huuliin yhtä lempparisävyäni, joka on numero 310*. Päälle laitoin huulikiiltolemppariani Laveralta ja tämä sävy on 08 Rosy Sorbet. Laveran tuotteita saa mm. Citymarketeista.

Onko teillä joitankin meikki-ihastuksia luonnonkosmetiikan puolelta? Kertokaa ihmeessä, koska haluan tutustua enemmän luonnonkosmetiikan tarjontaan.

*Sisältää mainoslinkin. Tuote saatu.

  • Minttu

    Hyntin peitevoide vetää vertoja Joe Blascolle! Aivan loistava tuote.

    • Miia Ezen

      Joo totta! Se on kyllä hyvä peittari ja todella riittoissa. 🙂 Ainoa pieni miinus on, että mulla se menee helposti juonteisiin.

  • Hilma

    Oletko kokeillut vielä NUIn meikkejä?

    • Miia Ezen

      Heippa Hilma! 🙂 En ole vielä päässyt kokeilemaan. Näyttää mielenkiintoisilta.

  • Sanni

    Hynt Beautyn peitevoide ja Zuiin mango poskipuna on omat luonnonkosmetiikan suosikit. Karkkipäivä-blogin Sannilta opin, että Mango-sävy on tosi hyvä aloittelijalle, koska sitä ei tule helposti liikaa. Kulmissa käytän alunperin sun suosituksesta benecosin kulmakynää ja laveran kulmakarvageeliä :).
    Avrilin volume ripsiväri on myös kehuttu, mutta mulla se suttaantuu pitkin luomia aika nopeasti niin olen käyttäny saman merkin vedenkestävää ripsaria, joka on ihan kiva!

    Kiitos kivasta blogista Miia! Oon oppinut täältä paljon ja löytänyt uusia hyviä tuotteita.
    Olet puhunut nyt jonkin verran vaaleanpunaisesta silmämeikistä, mutta aiheesta en löytänyt postausta. Instastoryssa taisit käyttää Nakedin Cherry-palettia, mutta onko tiedossa muita hyviä vaaleanpunaisia luomivärejä:)?

    • Miia Ezen

      Heippa Sanni! 🙂 Joo itseasiassa oon koittnut etsiä hyviä vaaleanpunaisia luomivärejä, mutten ole vielä sellaisia löytänyt. Nake Cherry on tosiaan yksi harvoista. Sitten tietenkin kaikista helpoin on käyttää poskipunaa luomivärinä. Myös Anastasian paleteissa on monta punaiseen taittavaa sävyä. 🙂

  • Jenny

    Ihana meikki <3 Tuli mieleen tuosta kun nuo kulmat oli Macilla tehty, että ois kiva saada minitutoriaali pelkästään luonnonkosmetiikalla tehdyistä kulmista. Sun suosituksesta on ollut jo pitkään käytössä Benecosin kulmakynä. 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa Jenny! 🙂 Videokategoriasta tuolta sivulta löytyy video, jossa teen kulmat luonnonkosmetiikalla.. tai siis koko meikin luonnonkosmetiikalla. 🙂

  • Misty

    Olen jo vuosia käyttänyt Lily Lolon mineraalimeikkipohjaa, joka on ihan superihana! Aiemmin tilasin sitä vuosia ulkomailta, mutta nyt sitä saa jo Suomestakin. Iso plussa Lololle!

    Sen sijaan viimeisin ostos oli täysi huti: Laveran aurinkosuojakertoimellinen huulivoide onkin huulilla valkoista tahmaa, joka lähtee murustumaan heti 🙁 Ei jatkoon.

    • Miia Ezen

      Voi kökkö.. tuo on juuri niin inhottavaa, kun tulee noita hutiostoksia. 🙁

  • Emmi

    Jane Iredale ei ainakaan aiemmin ole ollut luonnonkosmetiikkaa, onko tilanne muuttunut, vai täyttääkö tämä kyseinen tuote kriteerit, mutta ei vain ole mitään sertifikaattia? 🤔 kosteussuihkeilta ja vissiin joltain puhdistustuotteelta löytyy kyllä ecocert.

    • Miia Ezen

      Heippa Emmi! Joo hei nyt tää oli mun moka. Hyvin on muuten markkinoitu ja mäkin menin lankaan ja luulin merkin olevan luonnonkosmetiikkaa. Sori, tein huonon taustatyön tuon suhteen. 🙁

  • Riina

    Omia suosikkeja Boholta ovat mineraalimeikkipuuteri ja maapuuteri, jota käytän aurinkopuuterin tavoin antamaan hehkua poskipäille ja vähän muuallekin kasvoille. Helppo loistotuote!
    Luomivärejä olen merkiltä katsellut, mutta en ole vielä uskaltanut testata – pitääpä tämän postauksen innoittamana kokeilla niitäkin. Joskin nyt houkuttelee vielä enemmän hankkia se suosittelemasi kesäluomiväripaletti 🙂

    • Miia Ezen

      Boho on kyllä niin hyvä merkki. Jotenkin jännä ettei sitä ole hehkutettu enemmän. Ehkä vielä ei vaan ole suurempi massa innostunut luonnonkosmetiikan meikeistä. 🙂

  • nina

    Moikka!
    Pliis, voitko kertoa noista itsetehdyistå korviksista, mistä ne on tehty? Onko se fimomassaa? Millanen lukko niissä on?
    Kiinnostais tehdä myös..

    • Miia Ezen

      Joo on Fimo-massaa ja kaikki matskut ostin Sinellistä ja ohjeet löysin tubesta hakusanalla ‘polymer clay earrings’. 😊

  • NN

    Moikka! Lähteekö tuo Bohon ripsiväri helposti normaalilla pudistuksella? Tuntuu, että monet ripsarit on tehty ihan ylikestäviksi, vaikka ovatkin vesiliukoisia ja turhauttaa, enkä oikein pidä niistä lämpimällä vedelläkään lähtevistä (vaativa kuluttaja selkeästi :D) Ovatko luonnonkosmetiikan ripsarit sinusta yleisemmin helpompia poistettavia?

    • Miia Ezen

      Heippa NN! 🙂 Hmm.. sinänsä hankala kysymys, koska en tiedä millä peset meikit pois. Itse pesen öljymäisellä putsarilla meikit, joten mukana lähtee vaikka vedenkestävätkin. Maitomaisella putsarilla saattaa tietenkin olla hankalampi poistaa tiettyjä ripsareita, mutten ikävä kyllä ole itse testaillut. Jos joku muu osaisi vastata tähän? 🙂

      • NN

        Täytyy varmaan testata tuota öljypuhdistusta vihdoinkin, olen jostain syystä hangoitellut vastaan kun mielikuvissani se on niin kovin aikaavievää 😀 . Olen käyttänyt tarvittaessa Estelle&Thildin tai Lactolinen misellivettä ja vakiona Burt’s Beesin Orange Essence Cleanseria, mikä ei varsinaisesti ole maitomainen.

        • Miia Ezen

          Aa.. okei. 😃 Siis ei ole aikaa vievää. Pyöritellään kasvoilla ensin niin, että kaikki meikki sulaa paikoiltaan ja sitten vaan pestään pois. Jos siis käyttää sellaista, joka emulgoituu veden kanssa.

          • NN

            Matkakokoinen Whamisan puhdistusöljy tilauksessa! Odotan jännityksellä.

          • Miia Ezen

            Heippa NN! 🙂 Toivottavasti tykkäät.

  • Mari

    Hankin juuri Bohon aurinkopuuterin ja tykkään siitä valtavasti.

    • Miia Ezen

      Ooh! Ihana kuulla. <3

  • Mari

    Hei Miia,
    minkälaista olisi Madaran cc-city-voide? Kaipailen kesäksi kevyttä meikkipohjaa, mutta incejä en osaa lukea.
    Mari

    • Miia Ezen

      Heippa Mari! 🙂 En oo tuota testannut, mutta varmasti ainakin INCIn puolesta hyvä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram