Yksinkertainen, mutta tehokas ihonhoito

19.05.2019

PÄIVITETTY 23.10.2023

Olen tehnyt täyskäännöksen kymmenvaiheisesta korealaisesta ihonhoitorutiinista ja ihoni voi paremmin kuin koskaan. Nykyään käytän vain 3-4 tuotetta: puhdistusbalsami, kasvovesi sekä kosteusvoide päiväksi ja yöksi öljy. Käytän pääsääntöisesti luonnonkosmetiikkaa, mutta mukaan mahtuu välillä myös synteettisiä tuotteita. Käyttämäni luonnonkosmetiikkatuotteet sisältävät suuren määrän vaikuttavia aineita ja se onkin itselleni tärkeää nykyisessä ihonhoitorutiinissani. Ei enää höttöä ja tyhjiä markkinointilupauksia vaan laadukasta tavaraa kohtuullisin hinnoin.

HELLÄVARAINEN PUHDISTUS ON KAIKISTA TÄRKEIN

En voi korostaa tätä tarpeeksi. Heti jos vaihdan vähänkään tujumpaan putsariin, niin epäpuhtauksia alkaa puskea. Miksi ihmeessä? Liian tehokas pesu häiritsee ihon omaa toimintaa ja on hyvin usein syynä ihon kuivuuteen tai jopa näppylöihin! Jos iho huutaa pesun jälkeen kireyttä ja kuivuutta, niin hyvin suurella todennäköisyydellä putsarisi on liian kuivattava. Erityisesti jos putsarin toisena raaka-aineena on SLS (Sodium Lauryl Sulfate), niin käsissäsi on yksinkertaisesti liian tehokas putsari.

MITÄ KÄYTÄN?

  • Olen ihastunut kahteen eri puhdistusbalsamiin, joiden kehittelijä on itseasiassa sama henkilö. Molemmat tuotteet pyöritellään kuivalle iholle niin, että meikki sulaa kunnolla pois. Tuote on paksua ja öljymäistä, mutta veden kanssa se muuttuu maitomaiseksi. Siksi se huuhdellaankin lopuksi vedellä pois. Ihoon jää tämän kanssa ihan hitunen meikkiä ja myös tuntuu hieman öljyiseltä, jos on tottunut nitisevän puhtaaseen ihoon vaikka korealaisen kaksoispuhdistuksen jälkeen. Pyyhin vaan kasvovedellä pois viimeiset lian rippeet ja ihoni jää ihanan pehmoiseksi.
  • Tutuistuin ensin Evolven putsariin*, joka ei mielestäni eroa kovinkaan paljon jo vähän aikaa käyttämästäni S5 putsarista. Sanoisinko, että molemmat ovat todella hyviä ja hellävaraisia jokaisen ihotyypin putsareita. Vaikka saan paljon erilaisia tuotteita testiin, niin mikään ei ole päihittänyt näitä kahta.

KOSTEUTTAVA KASVOVESI

Kasvoveden pois jättämistä en missään nimessä suosittele, sillä se tasapainottaa ihon pH-arvon vesipesun jälkeen ja aloittaa ihon kosteutuksen. Jos ihon pH-arvo jää liian emäksiseksi, niin se aiheuttaa ongelmia, kuten kuivuutta, rasvoittumista tai epäpuhtauksia. Iho tarvitsee vettä, jonka kosteusvoide sitten sulkee ihoon. Laitan aina kasvovettä pari kerrosta ja jokaisen kerroksen jälkeen painelen sen kunnolla ihoon.

MITÄ KÄYTÄN?

  • Kun atopiani oli pahimmillaan, käytin Flow Cosmeticsin ruusuvettä*, joka jäi ihoni parannuttua käyttöön. Tämä tuote sisältää vain kahta ainesosaa, josta olen erityisen innoissani, koska se on siis täynnä vain kahta tehokasta ainetta. Tämä tuote hoitaa erityisen hyvin kuivaa, herkkää, ikääntyvää ja couperoottista ihoa, mutta sopii myös muille ihotyypeille.
  • Ihoni parannuttua mukaan tuli hiljalleen Bybin Mega Mist*, joka on sekin pullollaan täynnä laadukkaita raaka-aineita. Tuotteen kuvauksessa sanotaan sen olevan todellista superfoodia iholle ja sitä se on! Olen aivan koukussa. Tämä sopii kaikille ihotyypeille, eikä sisällä mitään turhia täyteaineita tai allergeenejä.
  • Nämä molemmat tuotteet tuntuivat aluksi hirmuisen heppoisilta, kun olin tottunut paksumpiin korealaisiin kasvovesiin ja hoitonesteisiin. Nyt en vaihtaisi näitä pois mistään hinnasta ja menenkin huomenna ostamaan molempia lisää, koska olen extra ja tykkään käyttää näitä molempia päällekkäin, jota ei todellakaan tarvitse tehdä saadakseen hyvän ihon.

KOSTEUSVOIDE TAI ÖLJY

Päivällä käytän kosteusvoidetta ja yöksi laitan suoraan kasvoveden päälle öljyn. Seerumia käytän vain silloin, jos ihossani on jotain erityistarpeita ja omalla kohdallani tämä erityistarve on varsinkin talvisin kuiva iho. Nyt olen jo hetken pärjännyt hyvin yksinkertaisilla tuotteilla, josta olen todella innoissani.

MITÄ KÄYTÄN?

  • Kaikistta lemppari kosteusvoiteista voit lukea TÄSTÄ.
  • Käyttämistäni öljyistä voit lukea lisää TÄSTÄ. Suosikkini tällä hetkellä taitaa kuitenkin olla suomalainen Fiini Kaura-Tyrniöljy*.

POSTAUKSEN MEIKKI

Ihollani on taas meikkivoiteena (niin kuin viimeiset vaikka kuinka monta viikkoa) Zuii Lux Flawless Liquid Foundation sävyssä Driftwood (valmistus lopetettu). Tämä on todella kevyt ja kermainen meikkivoide, joka ei näytä vahingossakaan pakkelilta ja tasoittaa kauniisti ihon sävyä. Luomivärit ovat Anastasian Norvina -paletista* (taas) ja huulipuna on sentään jotain erilaista. Se on Zuiin erittäin pigmenttistä huulikiiltoa sävyssä Ruby Rose.

P.S. Luulin ennen, että luonnonkosmetiikka ei ole yhtä tehokasta kuin synteettinen. En tiedä mistä ihmeestä olin tämän keksinyt, koska luonnonkosmetiikka on täynnä todella tehokkaita raaka-aineita, joita iho pystyy tehokkaasti hyödyntämään. Huomaan sen myös ihoni kunnossa. 

*Sisältää mainoslinkin. Tuote saatu.

  • Amy May

    Täsmälleen näin! Itse olen huomannut ihan saman: ihoni voi paljon paremmin kun yksinkertaistin ihonhoitorutiinit minimiin.
    Itse asiassa tein niin kuin tämän keskustelun ensimmäinen kommentoija, sillä erotuksella, että käytän myös herkän ihon kasvovettä ja herkän ihon puhdistuspyyhkeitä.

    https://www.vauva.fi/keskustelu/1478232/ketju/tein_niinkuin_joku_tati_neuvoi_ja_paasin_herkasta_

    • Miia Ezen

      Heippa Amy May! 🙂 Joo iho pystyy hoitamaan itseäänkin yllättävän hyvin, kun sille vaan tarjoaa vettä ja ravinteita sopivassa suhteessa. Vähän niin kuin kasvit. 😀

  • Mirka

    Olis niin ihana käyttää pelkkää luonnonkosmetiikkaa, mutta mä saan niistä aina jonkin allergisen reaktion ja iho räjähtää käsiin. 🙁 Oon kokeillut todella osaavan, luonnonkosmetiikkaan perehtyneen kosmetologin kanssa liudan laadukkaita luonnonkosmetiikkasarjoja ja aina sama juttu. Ongelma on ollut siinä, että tuotteissa ainesosia on ollut aina useita, joten on ollut vaikea lähteä poissulkemaan allergisoivaa tekijää. Arganöljy on tähän mennessä ollut ainoa mikä on sopinut. Voiskin kokeilla seuraavaksi tuota kaura-tyrniöljyä ja ruusuvettä. Niissä kun incl-lista on ihanan lyhyt. 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa Mirka! 😊 Tuo on kyllä harmi.. itse en ole vielä niin tarkasti perehtynyt luonnonkosmetiikan allergeeneihin, mutta ainakin säilöntäaineet ja eteeriset öljyt ovat tietääkseni ne useimmiten allergisoivat. Näillä tuotteilla, jotka säkin maitsit, on aika turvallista lähteä liikkeelle. ❤️

  • Jossu

    Apua!! Mun ihonhoito oli ennen 4-vaiheinen ennen kun luin sun koreakosmesta….apua!!!! Mut hei, ei se mitään, en niin orjallisesti muutenkaan aina kerennyt sitä noudattamaan ja kyllä tulee tuotteet käytettyä, koska ovat hyviä👍 Itse ajattelin että kun niin hurjasti putsaa niin siksi kuivuukin ja vaatii aina vaan enemmän kosteutusta, joten vähensinkin jo putsareiden määrää…

    • Miia Ezen

      Joo mä käytän itse enää kerran viikossa kaksoispuhdistusta eli edelleen silloin tällöin sen teen mutten joka päivä.. kuorinnan yhteydessä yleensä. Muuten mulla alkaa taas tulla finnejä, jos teen kaksoispuhdistuksen joka päivä. Varmasti pärjäisin ilmankin, mutta edelleen se korealainen rutiini kummittelee. 😅Syvempi puhdistus kerran viikossa on sopinut mulle. Ja siis korealaisilla on paljon hyviä juttuja. ❤️

      • Jossu

        Joo, soveltaen mennään👍👍😀

  • Mari

    Hei, Mahtavia nämä sinun ihonhoito-ohjeet! Oletko testannut esim. Life-kaupasta saatavia BabaDe Caracol -etanavoiteita? Olen kuullut niistä hyvää, mutta en ole itse vielä ostanut näitä tuotteita.

    • Miia Ezen

      Heippa Mari! Kiva kuulla, että näistä on ollut iloa. 😍 En ole kokeillut tuota merkkiä. 😊

  • Eem

    Mäkin aloin noudattaa sitä monivaiheista korealaiskosmetiikan oppien mukasta hoitoa, kun siitä täältä luin. Tuntuu nyt kyllä vähän tyhmältä, että aloin sen sun hehkutuksesta ja nyt sulla vaihtuukin tää juttu 🙈

    • Miia Ezen

      Eem sä voit ihan hyvin jatkaa korealaista. 😍 Ihonhoidossa yksi sopii yhdelle ja toinen toiselle. Tää on vaan mun reitti ja oon huomannut, että se toimii mulle. Korealaisessa ihonhoidossa on monta hyvää juttua. 😊

    • Nanna

      Itselle tuli vähän sama fiilis kuin Eem:lle. Mutta näillä mennään nyt toistaiseksi.

  • Markit

    Hei; No tämäpä meni vallan mainiosti, kun en koskaan siihen “täydelliseen korealaiseen” puhdistukseen laiskuuttani lähtenyt 😀. Itsepäisesti pidin kiinni omista, juurikin noista 3-4 purtilosta, koska olen sen hyväksi havainnut, enkä nähnyt tarvetta muuttaa. Olethan aina korostanut sitä, että mikä sopii sinulle, ei välttämättä sovi toiselle. Mutta kyllä kuule sinusta on kovasti ollut iloa, kun olet ihonhoidosta höpöttänyt. Mm. Whamisan öljyinen putsari on hankittu suosituksestasi ja erinomaiseksi itselle havaittu, samoin kasvovedet. En niitä itsekseni olisi ikinä ostanut! Ja muutenkin on kyllä kiva lukea erilaisista tuotteista ja poimia niistä ne itselle passelit.
    Kuten aikojen alussa, blogisi löytäneenä, totesin, tulet kalliiksi 🤣. Onneksi minulla tuli järki narikasta takaisin alkukohkauksen jälkeen 😃.

    • Markit

      Ups; 😣 Pitää nyt itseään kommentoida ( ja nuhdella). Kyllähän Miia tiesit, että kun kirjoitan, että tulet kalliiksi, niin se oli hyvällä pistetty? Huomasin, että sen voi negatiivisestikin ymmärtää, enkä sitä tarkoittanut. Olisi pitäny laitaa hipsukoihin sana kallis 🙄. Pahoittelut. ☺

      • Miia Ezen

        Heippa Markit! <3 hei tuo sun kommentti oli tosi hyvä (niin kuin aina kaikki sun kommentit). Ei ollenkaan tarvitse pahoitella. <3

        Ja todellakin.. ei kannata muuttaa ihonhoitoa, jos ei ole mitään korjattavaa ja iho voi hyvin. 🙂

  • Eevi

    Mullekin jäi vähän outo olo nyt… siis tietenkin ymmärrän että bloggaajakin saa vaihtaa mielipidettään eikä tarvitse jämähtää paikoilleen, mutta silti.. Ei oo kun hetki kuinka hehkunut hulluna korealaista ihonhoitorutiinia just samoilla sanoilla ettei ihosi ole koskaan voinut niin hyvin kun nyt, ja nyt sitten “Olen tehnyt täyskäännöksen kymmenvaiheisesta korealaisesta ihonhoitorutiinista ja ihoni voi paremmin kuin koskaan”.

    Olis kiva kuulla vaikka että miksi teit täyskäännöksen kun tunnuit olevan niin tyytyväinen korealaiseen ihonhoitorutiiniin?

    Kenelle suosittelet edelleen korealaista ja kenelle tätä nyt hehkuttamaasi?

    • Miia Ezen

      Joo kyllä mä ymmärrän aivan täysin, jos tulee tällainen fiilis. 😞 Ja kuten sanoin niin korealaiset tuotteet eivät ole täysin jääneet ja onhan tässäkin postauksessa mukana sellainen. Mutta sinänsä monivaiheinen rutiini on jäänyt. Kaikki alkoi hiljalleen siitä, kun kävin Twistben uusi alku ihollesi -kurssin ja tajusin hieman enemmän ihonhoidosta ja ihon toiminnasta. Tämä tapahtui tuossa viime vuoden lopulla. Olen sen jälkeen hiljalleen opiskellut lisää, mutta edelleen tein kaksoispuhdistusta ja laitoin kasvovettä, hoitonesteitä, seerumia, yönaamioita ja vaikka mitä. Tuotteet tosi vaihtuivat hiljalleen osittain luonnonkosmetiikkaan. Sitten tapahtui aivan yhtäkkiä totaalinen stoppi, kun atopiani paheni yhden päivän aikana. Siitä kirjoitinkin postauksen. Otin yhteyttä Twistben henkilökuntaan, että mitä teen, jotta saan ihoni nopeasti kuntoon. He sanoivat, että nyt olisi tärkeää vetää ihonhoito todella simppeliksi. Näin tein ja tässä postauksessa on myös niitä tuotteita, koska ne on käytössä edelleen. Sen jälkeen huomasin, että finnejä ei tule enää oikeastaan koskaan ja ihoni on entistä tasapainoisempi. Eli tästä siis kirjoitin atopia postauksessa ja sen jälkeen on tämä uusi ihonhoitorutiinini käytössä. Iho on ihmeellinen mekanismi ja se pystyy hoitamaan paljon myös itseään ja siksi ylihoitaminen ja liian monet tuotteet saattaa tehdä sille vain harmia. Itsehän opiskelen ihonhoitoa tässä kokoajan ja en ole ihonhoidon expertti, joten pahoittelen, kun tässä tuli näin totaalinen muutos. Korealaisella puolella on myös paljon hyviä tuotteita ja hyvä ideologia. Se on enemmänkin oma henkilökohtainen valinta mitä tuotteita ja ideologiaa haluaa seurata. 😊

  • Jenny

    Ootko tutustunut kotimaisen Luonkosin öljypuhdistuskakkuun? Sitä moni hehkuttaa ja ois ihana kuulla sun mielipide siitä, sun mielipiteeseen uskallan luottaa kun se on aina rehellinen eikä kaupallisesti ohjattu. 😀

    • Miia Ezen

      Heippa Jenny! 🙂 Tosiaan tuosta tuotteesta moni pitää ja onkin ihonhoidon minimalistin unelma. Tämä kakku pitää vaan poistaa kasvoilta musliiniliinalla ja mä en oikein tykkään itse henk koht tästä metodista. Haluan, että mun öljyputsari emulgoituu veden kanssa. Tulee hulluna pyykkiä, kun joka illalta tulee likainen liina. Koska eihän sitä samaa voi käyttää joka ilta, kun siinä on likaa vai voiko? Olisi jotenkin epähygieenistä. Mutta siis jotkut tykkää tosi paljon tästä tavasta, mutta se ei ole vaan mun juttu. 🙂

      • Jenny

        Heh, juurikin tuo sama asia (liinalla pyyhkiminen) on varmaan jarruttanut minunkin ostopäätöstä. Jotenkin tuntuu vain luontevammalta ja mukavammalta puhdistaa kasvot vedellä. Itse olen käyttänyt kaksoispuhdistusta, mutta Thaimaan loman jälkeen en jostain syystä ole vaahtoputsariin koskenut kuin kerran viikossa, öljyputsarilla oon pärjännyt (the Skin House). Yhdellä putsarilla haluaisin jatkossakin pärjätä ja luonnonkosmetiikkaan haluan enenevissä määrin siirtyä, joten lähtee kyllä tästä postauksesta suositukset testiin. 🙂

        Oot kyllä joutunut ihan kohtuuttoman ryöpytyksen kohteeksi. Totta kai ihonhoito-rutiinit ja tuotesuositukset voi muutta siinä missä esim. Meikkisuosituksetkin jne. Omaa maalaisjärkeä tulee jokaisen käyttää, ei kannata suinpäin olla jokaista tuotesuositusta ostamassa, varsinkin jos vanhaa tuotetta on jäljellä ja se on hyvin palvellut. Esimerkiksi mun tapauksessa silmänympärysvoide, täällä suosittelit atooppiselle iholle tiettyä voidetta, mutta en lähtenyt sitä ostamaan, koska mulla btb13 sarjan voide, joka on pelastanut mun superherkän atooppisen silmänympärysihon.

        Tottakai välillä innoissaan lähtee kaikkeen mukaan, minäkin ostin sen Udoran ripsiseerumin koska sitä niin hehkutettiin, vaikka osasin tasan tarkkaan ennustaa että oma herkkä ihoni ei sitä kestä. Kamala allerginen reaktiohan siitä tuli, mutta ihan omaa tyhmyyttä se oli, ei siitä hyvänen aika sinua tai ketään muuta voi suositella. Välillä tuntuu, että tämä somemaailma on yksi iso lastentarha. Koita jaksaa ja muista, että valtaosa täällä kumminkin in ymmärtäväisiä! <3

  • Pauliina

    Siis TwistBe on niin mahtava! Tuntuu että nykyään en muuta tee kun luen joko sun blogia tai selaan TwistBe:n sivuja 😅😂 Paljon on sieltä tullut tilailtua viime aikoina. Nopeat toimitukset ja aina jokin päivää piristävä viesti paketin mukana.

    Itse kyllä olen edelleen jatkanut kaksoispuhdistuksella, saa varmasti kaikki liat pois kasvoilta. Kun käytät kasvovettä, niin pyyhitkö siis ensin kasvovedellä kostutetulla vanulapulla kasvot ja sen jälkeen vielä suihkuttelet kasvovettä kasvoille?

    • Miia Ezen

      Heippa Pauliina! <3 Joo, Twistbe on mulle kuin karkkikauppa. Tuotteet on niin superlaadukkaita ja tarkoin valittuja. Ja ymmärrän, kun oot jatkanu kaksoispuhdistuksella.. kyllähän sillä saa meikin supertehokkaasti pois. SIksi itsekin teen sitä vielä ainakin kerran viikossa. 🙂 Ja teen juuri noin.. ensin kasovesi plus vanulappu ja sen jälkeen suihkuttelen vielä kasvovettä pari kerrosta suoraan kasvoille.

  • Mervi

    Kannattaa lukea TwistBe:n sivuilta ihonhoidosta. He suosittelevat juurikin hellavaraista puhdistamista. Sivuilta löytyy myös omistajien omat ihonhoitorutiinit ja ei heillä ole päivittäin montaakaan tuotetta käytössä. Korealaisessa ihonhoidossa he eivät suosittele vaahtoa toisena putsarina vaan hellävaraisempaa esim puhdistusmaitoa.

    Itse puhdistan öljyllä iltaisin. Kerran viikossa tai jos meikkiä enemmän on toisena putsarina joko vaahto tai p.maito. sitten kasvovesi niin, että ensimmäinen kerros vanulapulla pyyhkien, toinen kerros kämmeneen ja painellen kasvoille. Kosteusvoide ja öljy päälle tai pelkkä öljy. Riippuutarviiko iho enemmän kosteutta. Aamuisin pelkkä kasvovedellä pyyhintä, kosteusvoide ja silmänympärysvoide. Kuorin ihon noin kerran viikossa ja laitan naamion. Bentonin essenceä tilasin mutta ei se taida tuoda lisäkosteutusta mulle. En ole ihan varma vielä toimiiko se mulla vai ei.

    • Miia Ezen

      Heippa Mervi! 🙂 Joo mä oon käynyt sen Twsitben kurssin ja oppinut sieltä ihan hirmuisesti! Mutta tässä varmaan suosittelitkin tekstejä muille lukijoille. <3 Ja siis mun ihonhoitorutiini kuulostaa lähes identtiseltä. Tosin aamulla käytän pyörittelen kasvot konjakkisienellä ja vedellä ja sitten suikin kasvovettä ja laitan voiteen. 🙂

      • Mervi

        Jep, muille lukijoille suosittelin koska tiesin, että oot käynyt kurssin 😊 Mun mielestä bloggaaja saa vaihtaa ihonhoitorutiineja ihan kuin me muutkin. Kaikki ei sovi kaikille ja jos on paha atopia, niin silloin varsinkin kannattaa ihonhoito pitää aika simppelinä. Kiitos Miia hyvästä blogista, jatka samaan malliin 😍

  • Jonna P.

    Kiitos Miia kaikesta uudesta tiedosta! En tiennytkään, että siis kasvovesikin kosteuttaa, ajattelin sen olevan vain “puhdistaja”. Olen kieltämättä aika laiska käyttämään kasvovettä, kun en ole oikein tajunnut sen merkitystä. Silloin tällöin suihkutan Avènen lähdevesi-sprayta kasvoille jos muistan. Ostin kun apteekkihenkilökunta suositteli sitä couperosa-iholleni. Tuli itseasiassa tänään mieleeni kun puhdistin meikkiä kasvoilta, että voisitko kirjoittaa mitä haittaa meikkien jäämistä on iholle? Puhdistan yleensä silmät pesun jälkeen mekinpoistoaineella, mutta aina en jaksa kovin tarkasti ja joskus voi kajalia ja ripsiväriä vähän jäädä. Onko siitä haittaa iholle?

    • Satu

      Vai tuli käännös ihonhoitoon. Sitä korealaista ihonhoitoa niin hehkutit. Onneksi olen jo sen verran aikuinen nainen etten kaikkeen haksahda. Nyt sitten luonnonkosmetiikka, ei tule kuulookaan. Minulla on kaksoispuhdistus käytössä omilla hyväksi hamaitsemilla tuotteilla.
      Sinun suosittelemasi tuotteet vievät kaikki rahat.

      • Miia Ezen

        Satu hei! 😍 Ei kaikkia mun ehdottamia tuotteita tarvitsekaan ostaa. Annan vain vaihtoehtoja. Itse teen nyt näin ja käytä sinä niitä, joita olet itse hyväksi havainnut. Suosittelen nykyään vain pääsääntöisesti edullisia ja laadukkaita tuotteita, mutta jokainen määrittelee sen itse minkä hintaista haluaa ostaa. En todellakaan halunnut, että tämä muutos omassa ihonhoidossani aiheuttaa kenessäkään mielipahaa. ❤️

  • Noora

    Hei Miia! Kiitos kaikista hyvistä vinkeistäsi blogissa ja instagramissa 🙂 Tämän postauksen jälkeen minulle nousi pieni huoli omasta ihonhoidosta. Olen noudattanut säntillisesti suosittelemaasi korealaista ihonhoitorutiinia, mutta jos iholle ei tee hyvää liiallinen hoitaminen, pitäisikö korealainen rutiini kuitenkin yksinkertaistaa ja palata takaisin vain muutaman tuotteen käyttämiseen. Olen vain hieman hämilläni näistä kaikista suosituksista.

    • Miia Ezen

      Heippa Noora! 🙂 Jos korealainen ihonhoito on ollut sun iholle hyvä, niin jatka ihmeessä. Se on vaan erilainen ideologia. <3 Itsekin edelleen kerrostan tuotteita, mutta teen sen pelkästään kosteuttavalla kasvovedellä, jonka lukitsen sitten kosteusvoiteella tai öljyllä ihoon. Tämä on korealaista ihonhoidon ideologiaa, mutta vaan eri tuottein. Esim Katja Kokko käyttää myös luonnonkosmetiikkaa, mutta korealaisella ideologialla, jos olen oikein hänen juttunsa ymmärtänyt. Ihonhoidon minimalismi on muuten myös Koreassa uusi suuntaus. Mutta en sinuna huolisi liikaa, jos ihosi on hyvässä kunnossa. Jos ihossa ei ole ongelmia, niin ei rutiinia kannata muuttaa vaan sen vuoksi, kun minä täällä kirjoittelen jotain muuta. Mutta jos innostut kokeilemaan jotain uutta, niin käytä ensin vanhat tuotteet loppuun. <3

  • Mari

    Kaunis kiitos sinulle vinkeistäsi! Käytössäni 4 tuotetta + kuorinta, kaikki suosituksiasi eikä ihoni ole koskaan näyttänyt paremmalta! Tänään lähdin pelkällä skin foodilla + poskipunalla lähikauppaan, koska oli niin kuulas ja tasainen iho.
    Mutta miten peitän tummat silmänaluset niin, etten kuitenkaan muuten meikkaa?

    Yllättävän pian sibeliusrypyt ovat silonneet, myös otsan poikittaiset syvät juonteet. En olisi ikinä uskonut, että pelkästään oikealla hoidolla voin saada rypyt madaltumaan!

    Dhyvanan kevyesti sävyttävä voide on ihana, se menee kyllä kesälomalla pelkästään niin ei meikkiä tarvitse. Onko luonnonkosmetiikalla BB- tai CC- voiteita? Minulla on käytössä Laveran meikkivoide ja kaipaisin kesäksi kevyempää, töihin kun pitää meikata.
    Mari

    • Katja

      Mari, mitä tuotteita käytät?
      Miia, mua kiinnostaa samat asiat, kuin Maria 😊☀️

    • Nina

      Mossan bb-voide on ihana, ja edullinen!

      • Johhu

        Madaran city cc- voide on myös näppärä arkimeikkiin! Jos iho rasvottuu hiukan päivän mittaan niin cc-voiteen ansioista iho näyttää vaan kuulaalta

  • Sanna

    Mielipaha on kyllä mielestäni aivan liian voimakas sana tähän tilanteeseen!
    Mutta huomaat varmaan melko monen ihmetelleen tätä yhtäkkistä muutoksen suuntaa. 🤔 Niin myös minäkin.

    Kauheaa olisi, jos itse ei saisi mieltään mistään koskaan muuttaa, mutta toisaalta omassa ammatissani en pystyisi kyllä asiakkaille ensin suosittelemaan vahvasti yhtä ja seuraavalla kerralla taas toista ilman, että kokisin sen edes jollain tavalla vaikuttavan ns. luottamus suhteeseen.
    Eli en todellakaan ole pahoittanut mieltäni suuntasi muutoksesta, mutta täälläkin on yksi lukija joka on pikkuhiljaa vaihtanut about kaiken ihonhoidossa ja meikkaamisessa tuotteista lähtien niihin mitä olet suositellut. Tavallisen tallaajan (tai ainakin minun) on hieman haastavaa analysoida sopiiko tämä metodi minulle vai olisiko joku toinen parempi…😁
    Loistavia vinkkejä olen sinulta saanut, Kiitos niistä! Ehkä minun ja muiden pitäisi siis vain jatkossa suhtautua hieman varauksellisemmin netti suositteluihin eikä suin päin rynnätä ostoksille. 😅

    • Miia Ezen

      Heippa Sanna! 🙂 Siis omasta mielestäni olin selkeästi aiheuttanut mielipahaa nimimerkille Satu. Ainakin itse sain hänen viestistään sellaisen kuvan. En koe olevani teidän kanssa asiakassuhteessa vaan kerron yksinkertaisesti mitä käytän ja miksi. Voin toki kirjoittaa vielä yksityiskohtaisemman postauksen aiheesta, että miksi muutin ihonhoitoaani, koska prosessi käynnistyi jo viime vuoden lopulla ja siihen tuli totaalinen muutos, kun atopiani paheni. Työni vuoksi ihoni oli saatava nopeasti kuntoon ja siksi otin yhteyttä ammattilaisiin. Olen siis teidän kanssa aivan samalla lähtöviivalla ja opettelen kokoajan aiheesta lisää. En ole ihonhoidon ammattilainen ja myönnettäköön etten ole varmasti sitä tarpeeksi painottanut.

      Olen kirjoittanut luonnokosmetiikasta ihonhoidossani jo marraskuusta lähtien tässä: https://miiaezen.com/2018/11/25/ihonhoidon-alkeet/

      Viime marraskuussa kirjoitin myös mullistuksesta, jonka koin ihonhoidossa ja kerroin postauksessa luonnonkosmetiikan tuotteista tässä: https://miiaezen.com/2018/11/17/tehokasta-kosteutusta-kaikille-ihotyypeille/

      Vuoden 2018 löydöt ihonhoidossa olivat seuraavat, joista vain yksi oli korealaista kosmetiikkaa: https://miiaezen.com/2018/12/31/vuoden-2018-loydot-ihonhoidossa-x5/

      Tässä puhuin enemmän kurssista (tammikuussa), joka mullisti ihonhoitoni ja suosittelen sitä kaikille: https://miiaezen.com/2019/01/07/tiedatko-oikeasti-mita-kosmetiikassasi-on/

      Näiden jälkeen olen puhunut niin luonnonkosmetiikasta kuin korealaisesta kosmetiikasta, koska käytän niitä molempia edelleen. Enemmän tosin luonnonkosmetiikkaa. Ainoa, mikä on tippunut pois, on hoitoneste, koska kerrostan nyt kosteutta kasvoille kasvovedellä pelkästään. Myös kaksoispuhdistuksen toista vaihetta käytän vain kerran viikossa. Tämän postauksen ihonhoito on se päivittäinen ihonhoitoni, jonka lisäksi tietenkin kuorin ihoa, käytän naamioita yms. Näistä tulen kirjoittamaan pian lisää.

      Omasta mielestänikin ihonhoito on todella monimutkaista sen vuoksi, että joka tuutista tulee infoa, että käytä tätä ja sitten tätä ja tämä tuote on paras.. ei kun tämä sittenkin. Sen vuoksi suosittelen edelleen lämmöllä Twistben Uusi Alku Ihollesi -kurssia, joka on silmiä avaava. Tämän jälkeen pystyy itse analysoimaan onko jokin tuote itselle hyvä vai ei. <3

      Opiskelen ihonhoitoa kokoajan lisää ja kun opin, niin kerron niistä teillekin. Olen kieltäytynyt niin monesta kaupallisesta yhteistyöstä koskien ihonhoitoa, johon en enää usko. Olisin tietenkin voinut niistä kertoa ja ottaa rahat, mutten ikinä pystyisi tekemään sitä. Harmi siis, jos tämän vuoksi luottamus kärsii, että uusien oppieni perusteella muutan ihonhoitoani ja kerron siitä teillekin. Ja olenhan siitä jo kertonut mihin ihonhoitoni on muuttunut viime maaliskuussa: https://miiaezen.com/2019/03/27/kuinka-hoitaa-kasvojen-paha-atooppinen-ihottuma/

      Tässä maaliskuun postauksessa kerroin seuraavasti: “Itse aion jatkaa näillä tuotteilla, mutta lisätä joukkoon kosteuttavan seerumin. Tällä hetkellä, kun kirjoitan tätä ja ihoni on lähes parantunut on pakko sanoa, ettei kasvoni ole ikinä tuntuneet näin pehmeiltä ja tasapainoisilta.”

      • Sanna

        Voi apua, nytkö mun kommentti sitten osu ja uppos aivan väärällä tavalla. 😨
        Tarkoitin nimenomaan Sadulle, että mielensä pahoittaminen on kyllä tässä asiassa turhaa!
        Kuulun nimenomaan niihin “for fun” -tyyppeihin ja sunnuntaimeikkailijoihin, sun opeilla tottakai! Eli en ole nyt vakavalla naamalla, kun Miia meni muuttamaan tapojaan! Itse olen vaan yrittänyt tehdä niinkuin sinä, koska lopputulos vakuuttaa ja siksi olen ostanut Paljon suosittelemiasi tuotteita! Säikähdin jo, että onko ne nyt sittenkin huonoja, mutta laitoitkin, ettei huonoja mutta nyt oot vaan tehnyt eri tavalla.

        Tarkoitin viittauksen asiakkaisiin ja luottamussuhteisiin lähinnä esimerkkinä, että itse en niin voisi tehdä ja ajattelin, että joku ehkä kokee tilanteen sinun kanssa helposti asiakkuussuhteeksi vaikkei se olekaan. Nimenomaan myös laitoin etten itse ole loukkaantunut vaan hieman vain ihmettelin blogi tekstiä! Ja kuten laitoit, ehkä postaus hieman yksityiskohtaisemmin syistä jne olisikin kiva!
        Ihmettelin, että varsin hyvällä/rakentavalla palautteella ja ajatusten esille heittämisellä jouduin nyt siihen “meitä on moneen junaan” -porukkaan 🙈 Mutta kirjoitin varmasti hyvin epäselvästi!
        Jatketaan siis ehdottomasti hyvällä fiilingillä ja annetaan youtubessa taistelijoiden taistella 😽

        • Miia Ezen

          Heippa Sanna! Oho.. no joo pahoittelen. Ymmärsin todellakin sun viestin väärin. 🙁 Mutta ehkä tuossa mun vastauksessa on monelle asiaa ihmettelevälle vastauksia. <3 Ja todellakin jatketaan hyvällä fiiliksellä. 😀

          • Sanna

            Joo kun luin mun viestiä niin oli huonosti kirjoitettu.
            Mutta ehdottomasti siinä sun vastauksessa oli paljon luettavaa ja vaikka olen luullut kaikki sun blogitekstit lukeneeni, niin enpä ollutkaan! 😊 ❤️ Eli hyvä näin!

      • Jenni

        Oho! Jäitä hattuun! Musta tuntuu, että tässä on noussut kärpäsestä härkänen ja mielensä pahottajia on sekä lukijoissa, että bloggaajassa. Mun mielestä Sannan kommentti oli asiallisesti kirjoitettu, rakentava palaute. Rakentava palaute ja turhanpäiväinen negatiivinen kommentointi ovat kaksi aivan eri asiaa 😘 Toivon kovasti, että tää mielensäpahoitus -trendi hiipuu pian ja voidaan jälkikäteen hyvässä hengessä naureskella tälle ajanjaksolle 😇

        • Miia Ezen

          Heippa Jenni! <3 joo, olet oikeassa. Kyllä itsekin pahoitin tästä mieleni ja avasinkin jo enemmän tätä kommenteissa. Ja joo Sannan kommentti oli rakentava. Siihen vastasin myös rakentavasti. 😉

      • Maria

        Heips Miia!
        Ensinnäkin kiitos hyvistä tuotevinkeistä ja neuvoista. Itsekin siirryin suositustesi mukaan koreakosmetiikkaan, mutta jätin muutaman tuotteen siitä “oikeasta” rutiinista väliin ja ihoni kunto parani huimasti todella nopeasti!
        Noin vuoden käytön jälkeen olen vaihtanut kasvorasvan Weledaan ja siitäkin tykkään, etenkin aamuisin meikin alla! Loistava vinkki 🙂
        Nyt olisi muutama kysymys:
        Miksi valitset mieluummin kasvoveden, kuin hoitonesteen? Käytän sitä Holikan hoitonestettä, mutta mietin olisiko esim luonnonkosmetiikassa jokin vastaava ja onko väliä käyttääkö kasvovettä vai hoitonestettä?
        Puhut seerumista, onko se vastaava tuote kuin etananlima”öljy”?

        Ja instan minitutorialit on huippuja!

  • Nina

    Voi huoh! Jos joku ei osaa ottaa vastuuta omista ostoksistaan niin apua! Kai maalaisjärkeä SAA käyttää mitä tuotteita ostaa vai ostaako ollenkaan. Itse jätän automaattisesti kalleimmat tuotteet väliin ja harkitsen tarkkaan mitä hankin. Olen tehnyt mahtavia löytöjä+oivalluksia vinkkiesi ansiosta ja iho on VIIMEIN parantunut niiden ansiosta. Aikaa (ja rahaakin) on toki mennyt mutta olen ikikiitollinen tästä edistyksestä. “Korealaiset periaatteet” on todellakin auttanu vaikka en jokaikistä vaihetta olekaan soveltanut. Tietysti bloggaajankin mieli muuttuu kokemusten myötä ja eikö se ole vaan hyvä asia että nyt on menty yksinkertaisempaan =edullisempaan suuntaan.

    • Miia Ezen

      Heippa Nina! 🙂 Ihana kuulla, että mun vinkeistä on ollut apua. Joo ja mä oon niin innoissani tästä, että pystyn siirtymään blogissani vieläkin edullisempaan suuntaan. <3

  • Niina

    Olen huomannut, että minunkin iho tykkää ajatuksesta “less is more”. Miten hoidat kasvojen aurinkosuojan näin kesällä? Vinkkejä kaipaisin, itse käytän nyt skin foodin päällä Acon aurinkosuojaa.

  • Kreetta

    Tää postaus tuli niin hyvään aikaan. Olen käyttänyt yli vuoden korea kosmetiikkaa ja iho voi hyvin. Olen miettinyt millä suomalaisilla tuotteilla voisi osan korvata ja tarvitseeko iho nyt niin monta vaihetta. Olen saanut tämän blogin kautta hyviä ohjeita sekä vinkkejä esim meikkaukseen. Kiitos Mia♥️

  • ak

    Minä olen taas aivan toista mieltä kuin moni. Minusta on ihanaa kun joku löytää uusia, ihania tuotteita ja tapoja hoitaa ihoa ja sitten vielä jakaa ne yleisesti muillekin. 😊

    Olen todella kiinnostunut uusista tuulista ja kosmetiikkahullu, mutta en ihan jokaista bloggareiden suosittelemaa purkkia tietenkään osta, ainoastaan ne jotka kuulostavat minun iholle parhaimmalta. Vähän sama kuin joku bloggari suosittelisi hehkuttaen jotain tosi mattaista meikkivoidetta, mutta en tietenkään sitä erittäin kuivaihoisena lähtisi ostamaan.
    Uusia tuulia tulee niin paljon ja nopeasti, että on vain äärettömän kiinnostavaa kun joku jakaa tietoa näistä asioista. Kosmetiikan puolella on asioita jotka on IN nyt, huomenna ehkä ei. Ja se on vain mahtavaa,ainakin itse olen niin purkkihullu, että kädet oikein syyhyää uusia purkkeja kohti. 😊

    Ps. Minä olen pieni tuloinen yh ja minulle tämä Miian blogi on suosikkini juuri sen vuoksi että minulla on varaa köyhänäkin ostaa suosittelemiaan tuotteita,jotka kuulostavat minulle sopivalta. Ja että ei suositella tuotetta vain siksi että blogaaja saa sitä maksua, vaan puhtaasti siitä innosta kosmetiikkaan, joka itsellänikin on. Iso kiitos siitä, Miia. ♥️

    • Miia Ezen

      Kiitos ak! <3 Mä jaan tuon saman intohimon sun kanssa ja siksi tutkin ja testaan kaikkea ehkä liikaakin. Työn ja vapaa-ajan rajaa ei oikeastaan ole. Se on vaara, kun harrastuksesta tulee työ. Koitan jatkossakin tarkemmin sanoa, että mikä tuote sopii millekin ihotyypille, koska mun tavoite on löytää teille hyviä tuotteita niin, ettei teillä menisi rahaa hukkaan itsekseen testaillessa. 🙂

  • Sofia

    Kiitos Miia niin paljon sun suosituksista ja oivalluksista ihonhoidon suhteen. Tulen aina etsimään vinkkejä ja tuotesuosituksia sun blogiin, vaikka harvoin uusia tuotteita ostankin. Sun vinkeistä on ollu oman ongelmaihon kanssa paljon apua! Etenkin kasvoveden kerrostaminen on ollut mulle todella hyvä juttu. Ja siis ihan sillä kasvovedellä, jota olen käyttänyt ja mikä on mulle sopinut. Olen itsekin viime ainoina yrittänyt rauhoittaa ja ns. kaventaa omaa ihonhoitorutiinia. Uusien tuotteiden testaamisen olen jättänyt vähemmälle ja pyrkinyt pysymään niissä toimivissa jutuissa. Eli ymmärrän täysin ajatuksen ”less is more”, kun puhutaan ihonhoidosta.

    Mua vähän huolestuttaa tää ihmisten fundamentalistinen suositusten noudattaminen. Etenkin myös kulutustottumusten näkökulmasta. Nämähän on nimenomaan suosituksia yhdeltä ihmiseltä ja niitä ei pidä pitää ainoana totuutena. En myöskään voi ymmärtää mielensä pahoittamista, jos kirjoittaja oivaltaa jotain uutta ja jakaa sen myös muille. Ihonhoitotapoja on yhtä monta kuin on ihmistä ja sitä ei todellakaan pitäs ottaa kovin vakavasti.

    • Markit

      👍 jälkimmäiselle kappaleelle!
      Ja Miia, sanon taas, että et voi olla vastuussa siitä, mitä lukijasi ostavat. Sinä annat neuvoja ja kerrot, mitkä tuotteet sinulle ovat sopineet ja me lukijat käytämme maalaisjärkeä, mitä sitten hankimme.
      Nuku siis yösi rauhassa, huomenna on uudet kujeet. ❤

      • Anna

        Komppaan kyllä Sofiaa ja Markitia! Mielestäni Miia suosittelee hyviä tuotteita ja oon tän blogin kautta löytänyt uusia ihania tuotteita, mutta se on lukijan vastuulla arvioida mitä tarvitsee, sopiiko se omalle iholle tai millaista ihon hoitoa tarvitsee. Kosmetiikassa trendit vaihtuvat myös koko ajan ja kannattaa muistaa että yhden bloggaajan mielipide = yhden ihmisen mielipide (joka on monissa blogeissa/somekanavissa maksettu mainos), joten ketään bloggaajaa ei voi syyttää jos on itse päättänyt ostaa tuotteen.

  • Miime

    MiiaDear 🌹

    Kiitos näistä kommenteista taas. Mielenkiinnolla lueskelen 💻.

  • Kati

    Pöh! Eikös pahempi “huijaus” olisi jättää kertomatta, että on muuttanut ihonhoitorutiiniaan? Itse ainakin arvostan sitä, että voi myös myöntää oppineensa uutta ja tehneensä muutoksia 👍

  • JonnaM

    Aina löytyy ihmisiä jotka vetää herneen nenään pienistäkin asioista tai pahoittavat mielensä syyttä suotta. Älä siis Miia tunne sen takia huonoa omaatuntoa! ❤ Olet myös vain ihminen ja saat muuttaa mieltäsi asioista ihan siinä missä me muutkin. Järkevä lukija poimii ne omat juttunsa täältä sun blogista ja sehän se kauneus blogaajan idea onkin, testailet eri tuotteita ja suosittelet niitä jotka koet hyviksi. Lyhyt blogiaan se olis jos sulla sais olla vaan yks suosikki tuote ja tapa tehdä, siitä ei montaa postausta tulis tehtyä. Sama homma tämän CG:n kanssa tykkäät siitä nyt mutta eihän se tarkoita et sun pitäisi sitä lopun ikääsi tehdä ja tykätä, vaan mieli voi muuttua ja ihmiselle on luonnollista haluta uudistua. Joten kaikki mielensä pahoittajat vois katsoa peiliin, ennen kun alkaa täällä vihaisina syyttämään toista joka kertoo vain omista kokemuksistaan eikä TODELLAKAAN ole pakottanut ketään ostamaan tuotteita, joista puhuu. Peace out!

  • Nina

    Täähän nyt on ihan hulluutta että ihmiset sinua syyttelee ja kokevat tulleensa petetyksi. Et kai ketään pakota ostamaan niitä tuotteita joista kirjoitat, vaan käsitykseni mukaan ne ovat sinun kokemuksia ja mielipiteitä eri tuotteista, joista jokainen lukija itse ottaa joko vinkistä vaarin tai jättää ottamatta. Ethän voi yhden käyttökerran jälkeen todeta onko tuote hyvä vai huono, ja jos se alkuun on hyvä saattaa se hetken käytön jälkeen ollakin huono ihollesi. En nyt muista mikä luonnonkosmetiikan tuote se oli josta näin kerroit (muistaakseni joku seerumi) ja minusta oli kiva että myöhemmin kerroitkin sen tuotteen olleen huonoksi ihollesi. Näin se menee. Niin paljon kun kaikkea kosmetiikkaa tulee kokoajan lisää ja lisää (tuntuu että luonnonkosmetiikkaa tulee nyt oikein rytinällä joka tuutista) niin toki mielipidekin muuttuu sitä mukaan.

    Älä pahoita mieltäsi kommenteista, mä en ainakaan yhtään ymmärrä mistä ihmiset on nyt ottanut herneet nenään. Jokainen on itse vastuussa omista ostoksistaa , ja onko sillä mitään väliä millä naamansa pesee jos iho kuitenkin voi hyvin? Sehän se on pääasia.

  • satu

    Anteeksi Miia! En tahtonut tuottaa pahaa mieltä sanoillani.
    Muutaman korea kosmetiikani käytän loppuun. Anna vinkki kuivaihoiselle 60 vuotiaalle. Kosteusvoide ja yövoide sekä seerumi.

  • Jossu

    Hei! Tuli vielä mieleeni että käytätkö kuitenkin vielä silmänympäryksille omaa voidetta?

    • Miia Ezen

      Heippa Jossu! 😊 Joo hyvä kysymys. Käytön joo. 😊

  • Satu

    Moi Miia 😊
    Ja iso kiitos mielenkiintoisesta blogistasi, tutoriaaleista ym päivityksistä! Sinun avullasi olen löytänyt omalle iholle toimivan putsauksen ja meikit eikä tällaisen +40 vuotiaan iho ei ole koskaan näyttänyt näin hyvältä ja terveeltä. Korealainen kaksivaiheinen putsaus sopii minulle ja ihanat luonnonkosmetiikat toimivat täydellisesti. Curly Girl -metodikin on otettu käyttöön soveltaen sitä omaan arkirutiiniin sopivaksi. Eli kiitokset inspiroivasta, rehellisestä, rohkeasta ja mielenkiintoisesta blogistasi – keep up the good work 🌸

  • Noora

    Heiii lisää tuotteita vaan, luotan suhun täysin <3

  • Nooora1

    Minäpä taas aiemmin lopetin sun blogin ja instagramin seuraamisen, kun siinä niin painotettiin koreakosmetiikkaa, ja itse olin siirtynyt luonnonkosmetiikan käyttäjäksi. Jokin aika sitten kuitenkin siskoltani kuulin, että käytät nykyään enemmän luonnonkosmetiikan tuotteita ja nyt innolla taas seurailen sinua molemmissa kanavissa!
    Näinkin voi siis käydä 🙂

  • Tiitu

    Hei vaan Miia! Minusta on ihan ymmärrettävää, että mieli voi muuttua ja kenenkään ei siitä pitäisi vetää herneitä nenään. Ei kai ihmiset kaupassakaan osta kaikkea mitä myyjä sattuu suosittelemaan.. Yksi tuossa hyvin kommentoikin, että nolompaa olisi jos edelleen blogissasi puhuisit korealaisen rutiinin puolesta ja todellisuudessa olisit löytäny itsellesi sopivamman tavan hoitaa ihoasi. Se mikä minusta taas ei ole kovin cool, että kommentoit näitä palautteita ig:n storyssa esim. että meitä moneen junaan tms. Uskon että sitä tarkoittanut millään pahalla, mutta siitä tulee aavistuksen sellainen fiilis ettet pysty käsittelemään negatiivistä palautetta ammattimaisesti – ehkä kannattaa päästää höyryt jossain muualla. Ja en halua tällä kommentilla pahoittaa mieltäsi, tykkään tosi paljon blogistasi ja seurailen mielenkiinnolla jatkossakin juttujasi. Hyvää kesää 🙂

    • Miia Ezen

      Niin no tässä tullaan aina siihen, että onko tosiaan bloggaaja se, jolle voi sanoa mitä vaan ja bloggaajan pitäisi aina osata ottaa kaikki vastaan ammattimaisesti ja päästellä sitten höyryt missä lie? Olen kuitenkin ihminen, jolla on tunteet. 🤔 Ja siis meitähän yksinkertaisesti on moneen junaan ja itse ainakin mietin ennen kommentointia, että onko tarpeellista olla inhottava ja sitä en koskaan ole ollut missään kanavassani.

    • Elina

      Ihan samaa mieltä Tiitun kanssa. Miia jaksoi ensin asiallisesti ja faktapitoisesti vastata blogiin tulleisiin kommentteihin, joissa ihmeteltiin (useimmissa ihan hienotunteisesti) ihonhoidon täyskäännöstä. Mutta sitten ig:n storyssa kommentoikin silminnähden tuohtuneena, että meitä on moneen junaan ja että menkääpä lukemaan blogin kommentit kun keskustelu menee todella mielenkiintoiseksi. Itse en vain ymmärtänyt näiden ig:n storyjen puheiden tarkoitusta 🤷

      • Miia Ezen

        Hmm.. mä en oikein osaa nyt enää tähän vastata muuta kuin, että en ymmärrä mistä tällainen hämmennys voi tulla jos muutan ihonhoitotuotteita. 🤔😃 Ja tottakai olen sen takia hämmentynyt itsekin ja saan asiasta puhua ja sitä ihmetellä. Puheideni tarkoitus oli ihmetellä tätä hämmennystä, joka koskee muutostani ihonhoidossa. Ja niin kuin stoorissani sanoin on maailmassa niin paljon tärkeämpiä asioita kuin tehdä tällainen kohu siitä, että olen muuttanut ihonhoitoani. En minäkään ymmärrä tätä hämmennystä.

        • Markit

          Tässä on se oleellinen. Arvostan Miia juuri sitä sinussa erityisesti, että vaikka nämä meikkitouhut ovat tärkeitä, niin tiedät, että se, mikä oikeasti elämässä on tärkeää, on ihan jotain muuta. ❤
          Koska peilaan omaan elämääni näitä juttuja, sekä postauksia että kommentteja, niin kyllä minäkin ihmettelen. Nimittäin sitä, että joillekin on niin suuri asia, mitä loppujen lopuksi nassuusi laitat. Ja provosoiduin, myönnän. Miksi ei mennä positiivisuuden kautta? Ja onko toisilla elämä niin helppoa, että haetaan jotain, mitä voi kritisoida? Taisin harmistua sinua enemmän, kommentoijakin voi tosiaan pahastua 😄.
          Ja ei, en ole missään instoissa. Kohta et uskalla mitään kirjoittaa, kun joku närkästyy. Tehkööt omat bloginsa!

  • Tiina

    Tosi hyvä postaus, kiitos Miia!
    Minulle ei koskaan kuivaan ihoon sopinut nuo kaksoispuhdistuksen vaahdot, olenkin käyttänyt Whamisan misselivettä kakkosputsarina tai aamuisin pelkästään tätä. Whamisan öljyputsaria käytän aina iltaisin. Välillä eteenkin suihkussa käytän kakkosputsarina Neal’s Yardin refinin cleanseria, se on voidemainen eikä kuivata. Olen pyrkinyt ostamaan aina kun joku loppuu tilalle luonnonkosmetiikkaa. Nytkin vielä käytössä Lancomen visioner seerumi enkä todellakaan heitä pois on sen verran tyyristä tavaraa. Käytän sitä päivä tai yövoiteen tilalla. Yöksi laitan Frantsilan Anti-Pollution Facial Serum. Tää on taivaallinen! Käytän sitä myös päivällä pari tippaa Laveran Soft Liquid Foundation meikkivoiteen kans, näin meikkivoiteesta tulee kevyempi ja levittyy helpommin. Itsekkin hurahdin korealaiseen, mutta ehkä se oli juuri tie joka johdatti mut luonnonkosmetiikan pariin. Sovellan aina ja kaikkea itselle parhaiten sopivaksi. Ai niin whamisan deep rich hoitovesi on hyvä en hevillä vaihda lirumpaan 🙂
    Ja saat vaihtaa mielipidettä ja tyyliä! Kiva kun jaat hyviä vinkkejä <3

  • Miime

    Pakko mun on tähänkin oma tyylini postata.
    Jos on meikkiä:
    – puhdistan ihoni kolme,( 3) kertaa puhdistusemulsiolla + 2 kertaa misellevesi. Naamarasva.

    Aamuisin yleensä aina kuorin pintasolukon pois, rasvoittuvan ihon vuoksi.

    Muistan myös: Pese kätesi ennen kuin lääpit kasvojasi, ettet vie likaa käsistäsi kasvoille.

    Olen jättänyt kaiken näkyvän sokerin pois. Ollut jo 4 kuukautta.
    Miksikö? Jatkuva candida-kierre oli pakko katkaista. Ei ollut enää vaihtoehtoja.
    Sellaiseksi en kuitenkaan ryhdy, etten uskalla syödä ruokaa, joka voi sisältää jonkin verran sokeria. Ihan niin jyrkäksi en ala, sillä sitäkin kokeilleena – ei suositeltavaa.

    Ihoni on kuulemma persikkainen – ja pöh! sanon minä. (Ei siksi, ettenkö arvostaisi, kun juuri tapaamani ihminen niin sanoo. En vain näe itseäni siten kuin toiset.)
    Käytän ulos mennessäni kirkastavia seerumeita kasvoillani.

    Vaikka yleensä ottaen olen sangen laiska käyttämään mitään ylimääräistä. Sitten äkkäsin yksi,- kaksi tippaa kasvovoiteeseen riittää.

    Koska olen poistanut näkyvän sokerin, rasvafinnejä ei enää pukkaa kasvoista läpi – onneksi. Ne kun on työläitä poishäädettäviä.

    Rakkaudella Miialle ja lukijakunnalle❤️❤️❤️ ent. sokerihiiri

  • joshua

    Moikka Miia!:)
    Mainitsit, että ihoa voi ns hoitaa liikaa eli se voi tottua, että sitä hoitaa paljon (negatiivisessa mielessä). Onko sinulla tästä ihan jotain faktaa vai onko tämä sinun mutu-tuntuma? Muistelen lukeneeni jostain toisesta kosmetiikkablogista juuri päinvastaista.

    • Miia Ezen

      Heippa Joshua! 🙂 Hyvä kysymys. Ja tosiaan en kirjoittanut tästä tarkemmin, mutta vastaan tässä.

      Koska mulla ei ollut faktaa, niin varmistin asian Twistben asiantuntijoilta vielä. Mutta ihoa voi tosiaan hoitaa eritavoin liikaa. Yleisimmät niistä varmasti ovat puhdistus ja kuorinta, kuten tuossa postauksessa kirjoitin.

      Veikkaan kuitenkin, että meinasit kysymykselläsi enemmän vaikka erilaisia hoitonesteitä, seerumeita ja voiteita? Niin tosiaan iho ei pysty oikein vastaanottamaan liikaa erilaisia hoitavia ainesosia ja silloin iho voi alkaa esimerkiksi puskemaan liikaa rasvaa.

      Ihonhoitotuotteiden pitäisi olla sellaisia, jotka tukee ihon omaa toimintaa. Jos tästä haluat vielä faktapohjaisemman vastauksen, niin Twistben tytöt vastaa aina mielellään. He ovat opiskelleet nimeomaan ihon biologiaa ja nämä asiat ovat paremmin hallussa kuin minulla. <3

      • joshua

        Kiitos vastauksesta!:) Veikkasit juurikin oikein eli meinasin hoitonesteitä jne. Nyt kun ilmasit asian noin niin käy kyllä hyvin järkeen. Kyllähän jos juo tosi paljon vettä, niin “ylimääränen” tulee lisä vessareissuilla ulos 😀

        • Miia Ezen

          Joo ja sama vitamiinien kanssa sisäisesti – näin oon käsittänyt. 😀

  • E

    Moikka Miia, ja kiitos taas ihanista vinkeistä ✨ oma öljyputsari loppui juuri, ja olin muutenkin halunnut testata jotain uutta tuotetta joten nyt pääsi Evolven balsami testiin! Yksi kysymys – putsaatko sillä myös silmämeikin vai käytätkö siihen jotain eri putsaria?

    • Miia Ezen

      Heippa E! 😊 Joo putsaan myös silmämeikin. Muista vaan pyöritellä balmi kunnolla kasvoilla.. muuten ei lähde meikit kunnolla. Toivottavasti tykkäät. 😊

  • Tanja

    Tää blogi niin nää seurantaan 🤩 kiitos ❤️

  • Milla

    Sanoit että menet huomenna ostamaan megamistiä etc mistä tätä saa kaupasta? Netti ei innosta. Ostin ruusuvettä (ei samaa mitä sulla vaan Centifolia) ja kasvoni liehahtavat siitä tulenpunaisiksi ja kuumiksi eli ruusu ei näköjään toimi mulla vaikka on kans atooppinen ja punainen iho.

    • Miia Ezen

      Heippa Milla! 😊 Kurkkasin tuon Centifolian incin ja se tosiaan sisältää muutakin kuin ruusuvettä. Siitä löytyy myös hyvin yleistä allergeeniä, joka on Linalool. Eli itse ruusuvettä epäilen suuresti lehahtamisen syyksi. Toisiaan tuo mun käyttämä Flown ruusuvesi ei sisällä kuin kahta raaka-ainetta ja on siksi loistava juuri atoopikolle. 😍 Kannattaa kurkkia aina tuonne inci-listan puolelle. Joskus voi olla jopa niin, että jotain tuotetta mainostetaan tietyllä raaka-aineelle, mutta sitä on tuotteessa todella vähän. Josta jo tietää, että nyt höynäytetään kuluttajaa. Mutta siis tässä ei toki ollut tällainen case kyseessä. 😊

      Tuo Mega Mist näyttää tällä hetkellä olevan loppu ainakin Twistbeltä Helsingistä. 😞

  • Anni

    Huh, luojan kiitos vaihdoit vähemmän vaiheita tarvitsevaan rutiiniin! Ehdin jo ostaa korealaisia ihonhoitotuotteita ja ne ovat aivan superhyviä, sain niillä ihoni loistokuntoon. Pintakuivuus on vähentynyt huomattavasti ja iho hehkuu ihan eri tavalla! Mut ikävä kyllä noin monivaiheiseen rutiiniin uppoaa vähän turhan paljon rahaa opiskelijan budjetista. Kiva, että suosittelet nyt yksinkertaisempaa tapaa hoitaa ihoa ja myös edullisempia ja silti luonnonkosmetiikkaa olevia tuotteita, jotka todella toimivat. Näitä kokeilen seuraavaksi, kun nuo nykyiset loppuvat! Kiitos Miia loistavista suosituksista, suhun voi aina luottaa ja mun iho on nykyään ekaa kertaa vuosiin tosi hyvässä kunnossa! Tosiaan, jos korealaiset toimivat hyvin, niin turha stressata siitä, että Miia kokeilee muutakin. Ei se tarkoita, että aiemmin suosittelemat tuotteet olisivat yhtäkkiä huonoja. Kiva tietää, että on olemassa muitakin hyviä vaihtoehtoja!

    • Miia Ezen

      Heippa Anni! Mä oon niin onnellinen, että oot saanu sun ihon hyvään kuntoon. Näin mullakin kävi korealaisen ihonhoidon kanssa. Ja tosiaan ne ovat mielestäni edelleen hyviä ja käytän osaa edelleen, mutta oon löytänyt jotain omasta mielestäni vielä toimivampaa. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram