Totuus: Kim Kardashian -meikki

21.04.2019

Haluan paljastaa teille taas yhden totuuden siitä, miksi julkkikset näyttävät niin upeilta punaisella matolla. Olet ehkä jo lukenutkin postauksen: 3 asiaa, johon meikki ei auta. Siinä puhuttiin Jennifer Lopezin kummasti silotelluista kasvoista punaisella matolla. Nyt katsotaan Kim Kardasianin meikkiä, jonka hänelle teki yksi maailman tunnetuimmista meikkitaiteilijoista – Mario Dedivanovic. Tämä meikki on vuoden 2018 Met Galasta.

MIKSI EI KANNATA MEIKATA KUIN KIM KARDASHIAN?

Vaikka aloitteleva meikkitaiteilija tai kotona meikkaileva tekee aluksi usein sen virheen, että tekee liian paksua meikkipohjaa, niin on myös tilaisuuksia, joihin sellaista tarvitaan. Jotkut (huom! jotkut!) meikkitaiteilijat nimittäin tekevät todella paksua meikkipohjaa niin punaiselle matolle, esiintymislavalle kuin musiikkivideoihin (videoilla kaikki riippuu valoista). Tämä tarkoittaa sitä, että meikkipohja kiinnitetään paksulla puuterikerroksella, jota kutsutaan nimellä baking. TÄSTÄ voitte katsoa kuinka Scott Barnes (Jennifer Lopezin meikkitaiteilija) tekee suosikkitubettajalleni aivan överimeikin, joka on tarkoitettu musiikkivideoon. Kyseinen meikki näyttää livenä taiteilijan sanoin hieman: “Jaiks!”.

Mutta kuka meistä esiintyy punaisella matolla, esiintymislavalla tai musiikkivideoissa? Harva meistä tarvitsee näitä paksuja meikkejä. Salamavalojen räpsyessä meikki voi olla vahva ja se ei näytä pahalta, mutta livenä se on alla näkyvä kakku. Paksu meikkipohja sekä puuterikerros korostaa ihohuokosia ja senhän jo todistinkin, kun tein postauksen huonosta meikistä. Eli opetellaan me tavikset tekemään ohutta ja kaunista pohjaa.

Toki tämä on nyt hieman liioittelua, koska Kim Kardashianilla on myös todella kauniita meikkejä arjessa. Halusin vaan tällä kertoa, että on meikkejä eri tilaisuuksiin ja siksi en edelleenkään suosittele matkimaan Youtuben hurjan paksuja meikkipohjakerroksia.

Näissä kuvissa huomaatte, että meikki näyttää kauniilta salamavalojen räiskeessä, mutta läheltä se on aikamoinen kakku.

MEIKKIPOHJA JUHLIIN

Me tavikset voidaan käyttää myös hieman paksumpaa meikkipohjaa juhliin, koska yty meikkipohja usein myös pysyy paremmin koko päivän. Riippuu tietenkin meikkivoiteesta. Kun iho on kunnossa eikä ole pintakuiva, niin silloin aivan loistava meikkivoide tähän tarkoitukseen on Estee Lauder Double Wear*. Siitä voitte lukea lisää TÄSTÄ. Itse käytän talvellä sävyä 1N2 Ecru ja ruskettuneena 2W1 Dawn. Tämä on kyllä maailman pysyvin meikkivoide ja sitä samaa sanoo niin moni vaikuttaja ja meikkitaiteilija.

Paksuakin meikkipohjaa kannattaa levittää todella ohut kerros, koska sen pigmenttisyys peittää kuitenkin kaikki virheet alleen. Harvoinhan enää blogissa käytän näin paksua meikkipohjaa, joten huomaatte varmasti kasvoillani, että virheitä ja pigmenttimuutoksia ei oikeastaan näy ollenkaan. Itseasiassa naamani on tämän maskin alla täysin punainen, koska tein tätä meikkipohjaa IG-livessä ja tämä kuva on otettu sen jälkeen, kun olen puhunut teille tunnin putkeet kirjaimellisesti naama punaisena – eli hyvin peittävä meikkivoide on kyseessä.

Meikkini olisi näyttänyt hieman enemmän Kim Kardasian tyyliseltä meikiltä, jos olisin lisännyt lähes kulmakarvoihin ulottuvat ripset, mutta ikävä kyllä olen herkistynyt ripsiliimalle. Silmissä käytin kuitenkin klassisia Kimin tyylisiä sävyjä Anastasia Norvina paletista* ja musta rajaus on hänen tyyliinsä suht paksu ja tehty superedullisella geelirajauksella Beauty UK:lta*.

*Sisältää mainoslinkin. Tuote saatu.

  • Elina

    Kiitos taas hienosta ja avartavasta blogitekstistäsi! Teksti pisti miettimään omia meikkaustottumuksia ja päätin vaihtaa kevyempään pohjaan sinun innoittamanasi. Miten hei saadaan järkevimmin peitettyä iso finni taikka “vereslihalla” ole rupi. Tälläisiä joskus tulee kasvoihin ja työaamuina olen ihan pulassa kun pitäisi saada piiloon jotenkin. Huomasim ainakin että paksu kerros Joe Blascon pakkelia päälle vaan pahensi asiaa ja meikkiolisin alkoi repeilemään päivän aikana. Sitten toinen juttu, magneettiripset! Saisiko niistä tutoriaalia kun niitä on tullut niin paljon nyt markkioille viime aikoina ja olisivat tätenmyös ihan pelastus ripsiliima-allergisille! 💕 Kiitos muuten ihanasta ja mielenkiintoisesta blogistasi ja ihanaa kevättä sinulle!

    • Miia Ezen

      Heippa Elina! Jee.. ihana kuulla! <3

      Ikävä kyllä finnin tekstuuria ei saa peitettyä millään keinolla meikin avulla. 🙁 Finnin hieman parannuttua ja sitä punaista jälkeä taas pystyy peittämään neutraloijalla.

      Mä en ole vielä onnistunut kiinnittämään magneettiripsiä. Jos olen saanut ne paikoilleen, niin ne on tuntuneet hyvin epämielyttäviltä ja kiskovat omia ripsiä. 🙁

  • Kati

    Ehkäpä hän joutuu aika ajoin peittelemään psoriastaan juuri tuolla paksulla pakkelikerroksellaan… Hänkin on vaan tavallinen ihminen vaikka julkisuudessa onkin.

    • Miia Ezen

      Heippa Kati! 🙂 Joo hyvä pointti. Toisaalta taas ammattilainen osaa tehdä ns. spot concealingiä, jota tehdään esim finnien kanssa. Huijaa todella hyvin koko ihon upeaksi, kun vain ne muutamat virheet peitetään hevimmin. Tässä tapauksessa tosin meikki on tehty punaiselle matolle ja sen tarkoitus onkin olla paksu. Näin jotkut meikkitaiteilijat tekevät. 🙂

  • Pumetta

    Kiitos taas hyvästä postauksesta! Olen kanssa allerginen ripsiliimalle ja olisikin mielenkiintoista nähdä, miten käytät erilaisia magneettiripsiä. Suosikkitubettajasi kokeili myös uudentyyppisiä magneettiripsiä, joissa ripset tarttuivat ”eyelineriin” eikä siis alapuolella olevaan magneettiin. Hyvää pääsiäistä!

    • Miia Ezen

      Heippa Pumetta! 🙂 Joo mä huomasin kanssa tuon Tatin videon ja näyttää mielenkiintoiselle nuo rajaukseen kiinnitettävät ripset. Harmi, ettei niitä saa Suomesta. Ja pelkään olevani myös melko allerginen tuolle magneettirajaukselle, koska se on varmasti todella ytyä, mutta eihän sitä tiedä..

      Tavallisia magneettiripsiä en ole vielä onnistunut menestyksekkäästi kiinnittämään. 😀

  • Pia

    Osaatko suositella pintakuivalle iholle jotain paksumpaa meikkivoidetta juuri juhlia varten? Itselle on aina ennen ollut ongelmana se että meikkivoide “liukuu” pois nenänpäältä ja paakkuuntuu nenänpieliin, vinkki tähän?

    Ja kiitos tuhannesti näistä opeista! Tälläinen meikkinoviisikin on uskaltanut alkaa kokeilemaan uusia juttuja ja olen huomannut että juurikin tuo ohut meikkipohja on aika ihana juttu! 😊😊 Naama näyttää raikkaalta ja luonnolliselta!

    • Miia Ezen

      Heippa Pia! 🙂 Mä linkkasin tuohon alle postauksen noista meikkivoiteista pintakuivalle iholle. Parhaiten meikkivoiteen karkailuun nenän reunoilla auttaa juurikin tuo mahdollisimman ohut meikkivoide kerros ja myös oikeanlainen ihonhoito, jolla rasvaisuutta saa hillittyä ja pintakuivuutta pois. 🙂

      Suosittelen katsomaan ihonhoitotuotteita Twistbeltä (ainakin putsari, kasvovesi ja kosteusvoide). Tästä löytyy ihonhoitotuotteet kategorioittain: https://bit.ly/2zcljqH
      Itse oon saanut nyt ihoni rasvoittumisen rauhoittumaan lähestulkoon kokonaan. 🙂

  • Anni

    Hei! Kiitos taas kiinnostavasta tekstistä! Olen oppinut todella paljon ja hankkinut loistavia tuotteita suosituksestasi. Minulla on liian hoitamisen takia todella pintakuiva iho, joka on nyt öljyputsariin ja parempiin voiteisiin siirryttyäni toipumassa. Ongelmanani on pitkään ollut se, ettei meikkivoide oikein levity. Käytän juuri tuota Double wear -meikkivoidetta ja luulen, että kaipaisin pintakuivalle iholle sopivamman tuotteen toipumisjakson ajaksi. Olet suositellut monia, niin mikä olisi niistä paras hankinta näin kesäksi? 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa Anni! 🙂 Onpa niin kiva kuulla, että mun blogista on ollut iloa ja hyötyä. Joo, tuo Double Wear ei oikein sovi pintakuivalle iholle ja onhan se aika paksu näin kesää ajatellen. Linkkaan tähän sulle postauksen, jossa kerron parhaista meikkivoiteista pintakuivalle iholle. Ne ovat kauniita myös kesäksi ohuena kerroksena. Tulen myös kirjoittamaan tässä kevään aikana meikkivoiteista kesään. 🙂

      https://miiaezen.com/2019/02/17/paras-meikkivoide-pintakuivalle-iholle-x3/

  • Tiina

    Pidemmän aikaan ollut mielessä, että millaista meikkipohjaa suosittelet jos kasvoissa paljon esim. Aknearpia? Tuntuu että vaihtoehtona joko kevyt mikä ei peitä tai totaalikakku..

    • Miia Ezen

      Heippa Tiina! 😊 Löytyy paljon vaihtoehtoja myös välimaastossa. Riippuu sun nykyisestä ihotyypistäkin tällä hetkellä. Meikkipohja kategoriassa löytyy erilaisia. Mutta jos peitettävää eli punaisuutta on paljon, niin silloin suosittelen pigmenttisempää meikkivoidetta ohuena kerroksena tai jopa vain niistä paikoista, missä sitä tarvitsee ja muuten kevyempi pohja. 😊

  • Miime

    Moikka Miia 🌹
    No nyt tuli asiaa, kiitos, kiitos kaunis.

    Oikeasti tuollainen “kakkunaama” on hirvitys. Meikkaako joku tuolla tavalla, siis me tavalliset ihmiset? Oikeesti?

    Noh, nyt voin huokaista helpotuksesta “puuh”.
    Minä olen meikannut soveliaasti aina. Ennemminkin vähemmän kun enemmän.
    Koska en halua näyttää “sirkuspelleltä”

    (BTW: Kiitos Miia, kun vihjasit näistä varjostuksista. Minä oon opetellut ne tosi tarkkaan. )

    Sitäpaitsi Miia, sulla on ihan kauniit ripset omat❤️❤️❤️
    Et tarvitse tekosellaisia, ne vasta feikkaa – ja pahasti.

    Katsele ripsivärimainoksia. Malleilla on aina tekoräpsyttimet, sillä sellaisia ripsiä ei supisuomalainen saa, jos omaa hennon karvalaadun.
    Ja kun sitten hoidat ripsiäsi sisäisesti, esim runsaalla biotiiniannoksella, voivat ripset siitä tykätä 😀

    Mutta eipä juuri muuta saamaasi perimää ja se pätee kaikilla. Niihin ei oikein pysty vaikuttamaan, että jos on luonnostaan hentohiuksinen, niin sitä sitten on. Mutta onneksi nykyään on volyymiaineita, pelastamassa tilannetta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram