Miten aurinkopuuteria käytetään?

06.04.2019

Olin muutama viikko sitten Physicians Formulan mukana esittelemässä merkin tuotteita ja huomasin, että ihmisillä tuottaa ongelmia aurinkopuuterin oikeaoppinen lisääminen. Ensinnäkin olin yllättynyt, ettei kovinkaan moni edes tiennyt kuinka helposti sillä saa kasvoille väriä.

Itse kuitenkin suosin mielummin poskipunaa, koska sillä saa enemmän raikkautta ja hehkua kasvoille. Suomalaiset tuntuvat vaan enemmän pitävän aurinkopuuterista, joten ajattelinkin kertoa meikkimokien kautta, että mihin se oikeasti kuuluu. Alla olevaa aurinkopuuterin “virheellistä” lisäämistä kun näkee melko paljon.

AURINKOPUUTERIN PAIKKA

Kuvat kertovat tässä tapauksessa enemmän kuin tuhat sanaa. Sitä levitetään siis hiusrajaan sekä suoraan poskien päälle. Jotkut haluavat lisätä sitä myös nenän päälle ja reunoille (niihin kohtiin mihin tulee pisamia). Virheellisesti aurinkopuuteri levitetään usein poskiluun alle, joka saattaa pahimmassa tapauksessa näyttää likatahralta. Varjostukset taas lisätään poskiluun alle, mutta varjostussävy on varsinkin meillä vaalella hieman harmahtavampi. Varjostuksista sitten toisessa postauksessa.

Lisäksi aurinkopuuteria voi lisätä hieman leuan alle ja kaulalle, jotta meikki näyttää tasapainoiselta, mutta kannattaa olla varovainen, koska leuan alla aurinkopuuteri helposti näyttää lialta. Muutenkin yksi yleisimpiä mokia on lisätä aurinkopuuteria liikaa. Itse en normaalisti laita näin paljon aurinkopuuteria kuin kuvissa, mutta tein sen, jotta erot näkyvät hieman selkeämmin.

MILLÄ LEVITTÄÄ?

Lemppari aurinkopuuterini on ehdottomasti Physicians Formula Butter Bronzer* ja sävy Bronzer on aika nappivalinta useimmille vaaleille suomalaisille. Levittämiseen käytän aina suurta puuterisivellintä, koska silloin aurinkopuuteri jotenkin vaan levittyy kauniisti ja tasaisesti. Huomasitte ehkä uusimmalla videollani, kun levitin aurinkopuuterin pienemmällä siveltimellä, niin se meni heti ihan läikikkäästi iholle. Käytän mitä tahansa suurempaa sivellintä, kuten Real Techniques Brush Chrush 300 -sivellintä*.

POSTAUKSEN MEIKKI

Kokeilin meikkipohjaksi Suomeen juuri tullutta It Cosmeticsin CC-voidetta* (sävy Light), mutta on pakko sanoa, että livenä ihoni näyttää omaan makuuni jotenkin liian meikatulta tämän voiteen kanssa. Kokeilin myös saman merkin peitevoidetta* ja vaalein sävy (Light) oli liian vaalea ja toiseksi vaalein sävy (Medium) taas liian tumma, mutta näiden sekoitus toimi hyvin.

Silmissä käytin the Balmin Nude Beach -palettia* ja Kicksin nestemäistä luomiväriä sävyssä Dazzle*, joka on tuo hohtavan kultainen sävy. Näille suuri peukku. Huulissa on TAAS Max Factorin Mauve Moment rajauskynää* ja huulikiiltona Smaxhboxin uutta huulikiiltoa. Korvikset ostin Bijou Brigittestä.

*Sisältää mainoslinkin. Tuote saatu.

  • KatyaR

    Heippa Miia! Innostuin sinun tekstien perusteella kokeilemaan kaksoispuhdistusta ja tilasin Whamisan gleansing oil ja foaming gel-tuotteet. Lisäksi minulla on käytössä Pandhys kasvovesi,seerumi ja acv-voide. Olen käyttänyt kaksoispuhdistusta nyt kaksi viikkoa ja iho on mennyt kyllä huonoon kuntoon:( sekä pienempiä että isoja finnejä on tullut.. osaatko neuvoa,mikä avuksi?

    • Miia Ezen

      Heippa KatyaR! 😊 Mun pitäisi nyt oikeastaan tietää sun ihotyyppi ja myös enemmän noista muista tuotteista, joita käytät. Jos ihosi on kuivempi, niin voi olla, että tuo foaming gel on sulle liian raju tuote. Itse olen siirtynyt pelkästään käyttämään öljyputsaria atooppisen ihoni vuoksi.

      • KatyaR

        Hei,nuo muut tuotteet minulla on ollut jo pitkään käytössä. Ovat luonnonkosmetiikkaa. Mulla on hankala iho😅 sekaiho lisänä pintakuivuutta,leuan alue etenkin haastava alue. Nyt iho kuitenkin ollut hyvänä tähän saakka..

        • Miia Ezen

          Niin juuri. 🙂 No jos ne ovat hyvin toimineet, niin silloin varmasti ovat sulle hyviä. Sinänsä sehän ei välttämättä kerro, että tuotteet on hyviä, jos ovat luonnonkosmetiikkaa. Mutta tosiaan sun kannattaa vaikka tiputtaa tuo puhdistusgeeli pois.

        • Katja

          Mulla kävi noilla whamisanin putsareilla sama juttu…ei vaan sopinu, alko tulla finnejä ja sellasia valkopäisiä näppyjä. Ja muut tuotteet pysyi samana, dr Hauschkan tuotteet on sopineet mulle. Palasin sitten takaisin entiseen puhdistukseen ja iho parani parissa yössä! Ääh..inhottavaa ku on niin hankala iho, kun ei uskalla oikein mitään uutta kokeillakaan..

          • Miia Ezen

            Heipap Katja! 🙂 No mutta ihanaa, että sulla joku toimii hyvin ja ei tarvitsekaan kokeilla uusia juttuja, jos iho pysyy hyvänä. <3

  • Kirsi

    Kiitos jälleen kerran upeista kuvista. Arvostan todella kovin sun päätöstä olla photoshoppaamatta kuvia. Ihanaa, kun ihon tekstuuri ja elämä näkyvät sun kuvissa. Tästä linjasta muutkin saisivat ottaa mallia.

    Sulla on loistava blogi, jota olen seurannut ihan alkumetreiltä asti!

    • Miia Ezen

      Heippa Kirsi! Voi kiitos ❤️ tämä photoshoppaamattomuus aiheuttaa välillä tuskaa, koska aina meikki tai iho ei näytä niin hyvältä. Mutta sitähän se elämä on. Kenellä iho olisi kokoajan photoshopattu. 😃

  • Hemppuli

    Heippa, voisitko antaa vinkkejä kaksoisleuan häivyttämiseen?

    • Miia Ezen

      Heippa! Joo ehdottomasti. 😊 Katsotaan sitä sitten varjostuksien yhteydessä.

  • Kata

    Pitäisikö siis olla erikseen varjostusväri ja aurinkopuuteri? Mulla aika leveä naama ja haluaisin vähän “kapeutta” kasvoihin eli sitäkö sitten sillä varjostusvärillä? Ja millä nimellä niitä myydään ja onko vinkata? Tää on mulle niin uutta ja olen ihan pihalla mut kiitos havainnollistavista kuvista!
    Jossain olen kuullut että aurinkopuuterilla voisi myös varjostaa mutta sekö siis ei kuitenkaan suositeltavaa?

    Kysyisin myös mikä se oli se joku itseruskettava kasvovesi tms mitä joskus suosittelit? Sellainen olisi etsinnässä.

    Ihana blogi sulla, täältä saa hurjasti hyviä neuvoja ja vinkkejä 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa! 😊 Joo, aurinkopuuterilla tuodaan siis pientä päivetystä kasvoille, vaikka tietyillä kasvon malleilla sekin tuo jo automaattista varjostusta (kuten mulla). Jos kasvoja haluaa kaventaa, niin silloin käytetään varjostussävyä. Vaaleammilla varjostussävy on harmaampi kuin aurinkopuuteri. Ruskettuneilla ja hieman tummemmilla varjostussävy on hieman lämpimämpi ja silloin tähän tarkoitukseen käy myös aurinkopuuteri. 😊 Mä tuun tekemään tästä pian kunnon sisältöä. 👌 Aika perus vaalealla iholla aurinkopuuteri varjostuksien paikalla voi näyttää likaraidalta. Pian kirjoitan tästä lisää tuotevinkkien kera. 😊

      Ja on niin kiva kuulla, että saat hyviä vinkkejä täältä. 😍 Merkkaa mulle paljon!

    • Laura

      Moi Kata!
      Mä voin suositella tätä kasvovettä:
      https://atopik.fi/tuotteet/itseruskettavat/itseruskettava-kasvovesi/

      Hyvä ja kohtuuhintainen (=riittoisa)

  • Karoliina

    Moikka Miia! Laitoin joku aika sitten ihonhoitotuotteitani uusiksi, ja nyt ajattelin josko osaisit neuvoa. Mulla on hieman rasvoittuva iho (lähinnä otsa), ja joskus ollut hieman pintakuivuutta otsalla mutta se on nyt lähtenyt pois. Putsaan meikit ensin öljyllä ja toisena putsarina mulla on se Holika holikan rice -putsari. Kasvovesi mulla on son&parkin beauty water ja sit oon myös käyttänyt sitä Holikan 3 seconds starter -hoitonestettä/kosteuttajaa ja lopuksi vielä yleensä weledan skin food (päivällä meikin alle light -versio). Kuitenkin mulle on tullut viime aikoina tavallista enemmän näppyjä naamaan ja pohdinkin, kannattaisiko mun joku näistä jättää pois tai vaihtaa.. päivisin otsa rasvoittuu jonkin verran ja meikkivoide lähtee siitä kohdin aina liikkeelle -tosin voi olla että pitäisi meikkivoidekin päivittää (käytän vähän vaihdellen milloin mitäkin). Osaisitko yhtään vinkata missä vika, vai voiko olla että epäpuhtaudet tulee aluksi pintaan ja tilanne lähtee siitä parantumaan? Ennen näitä olen käyttänyt ihan jotain halppis -markettikamaa ihonhoidossa, enkä yhtään oikeastaan katsonut mitä naamaani laitan, mutta finnejä ei pahemmin ollut kuitenkaan.

    • Miia Ezen

      Heippa Karoliina! 🙂 Saattaa tulla ensin epäpuhtauksia pintaan, mutta sen pitäisi olla muutamassa viikossa ohi. Yksi mikä tässä voi olla, että sun iho on sen verran kuiva ja tuo vaahtoputsari on sulle vaan liikaa. Eli voit kokeilla sen pois jättämistä tai käytä sitä vaikka toisen putsarin kera vaan kerran tai kaksi viikossa. Kokeile ensin vaikka ilman. Oon huomannut, että kuivemalla iholla tää kaksoispuhdistus saattaa olla hieman liikaa.

  • Mimma

    Hei! Jos meikkivoiteen päälle taputtelee voidemaista poskipunaa, niin kannattaako iho puuteroida ennen aurinkopuuteria? Rrrrakastan Hoolan aurinkopuuteria, mutta välttelen muun kuin rasvoittuvan T-alueen puuteroimista ja olen pohtinut, että pitäisikö posket kuitenkin puuteroida. Kiitos kivoista vinkeistä!

    • Miia Ezen

      Heippa Mimma! 🙂 Mä en ole puuteroinut, koska koitan välttää liikaa puuterin käyttöä. Jos aurinkopuuteri menee läikikkäästi, niin sen pystyy häivyttämään hyvin meikkivoidesiveltimellä. Mun uusimmalla videolla mulla itseasiassa juuri kävi näin. Mutta tämä on ihan siis omasta käsialasta ja mieltymyksistä kiinni. Kumpikaan ei ole väärin. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram