Mistä löytää eläinkokeetonta kosmetiikkaa?

19.04.2019

Kaupallisessa yhteistyössä: Koreina.com

Täysin eläinkokeetonta eli Cruelty Free-kosmetiikkaa saattaa olla vaikea löytää. Siksi onkin ihanaa, että Suomesta löytyy nettikauppa, jonka kaikki tuotteet ovat eläinkokeettomia. Kyseessä on Koreina.com. Tämän nettikaupan ihanat naiset halusivat kanssani yhteistyöhön koskien uusia Ofran tuotteita, mutta halusin tämän kokoelman lisäksi kertoa myös itse nettikaupasta. Taustalla seisoo kuitenkin kaksi suomalaista yrittäjänaista, joita yhdistää ystävyys ja rakkaus eläimiin.

SUOMALAISTA YRITTÄJYYTTÄ ELÄIMIÄ KUNNIOITTAEN

Pyysin Koreinan perustajia kertomaan hieman nettikauppansa taustoista ja myös heistä itsestään. Kannatan itse ja toivon teidänkin kannattavan mahdollisimman paljon suomalaisia pienyrittäjiä.

“Olemme kahden naisen verkkokauppayritys ja tavoitteenamme on kannustaa vastuullisempiin kosmetiikkavalintoihin. Idea Koreinasta sai alkunsa kolme vuotta sitten rakkaudesta eläimiin, jolloin päätimme ottaa valikoimaamme vain eläinkokeetonta kosmetiikkaa. Nykyään huomioimme yhä useammin myös muut kosmetiikan vastuullisuusnäkökulmat.

Minun (Heljä) lisäkseni täältä Koreinan taustalta löytyy myös Katri. Olemme lapsuudenystäviä ja sen lisäksi meitä yhdistää kiinnostus kosmetiikkaan ja vastuulliseen kuluttamiseen. Yksi meille erityisen tärkeistä asioista on eläinten hyvinvointi. Kolme vuotta sitten juttelimme siitä, että kuinka vaikeaa on löytää varmuus siihen, että kosmetiikkabrändi on eläinkokeeton. Mietimme, että olisipa kauppa, joka myisi ainoastaan eläinkokeetonta kosmetiikkaa. Ja vielä sellainen, jossa valikoima ei painottuisi pelkästään luonnonkosmetiikkaan. Ja näin saimme idean perustaa Koreinan ja avasimme verkkokaupan huhtikuussa 2016.

Koreinan valikoimaan valitsemme ainoastaan täysin eläinkokeettomien yritysten kosmetiikkaa. Selvitämme asian tarkasti ennen tuotemerkin lisäämistä valikoimaamme. Eläinkokeeton yritys ei testaa valmiita tuotteita tai niiden raaka-aineita eläimillä. Se ei myöskään hyväksy eläinkokeita kolmansilta osapuolilta, kuten raaka-aineiden toimittajilta. EU:ssa kosmetiikan eläinkokeet ovat olleet kiellettyjä jo jonkin aikaa. Siitä huolimatta EU:ssa tuotteitaan myyvä yritys voi myöntyä eläinkokeisiin myymällä tuotteitaan Kiinassa, missä eläinkokeita yhä tehdään suurelle osalle maahantuotavasta kosmetiikasta. Täysin eläinkokeettomuuteen sitoutunut yritys siis ottaa vastuun asiasta kaikessa toiminnassaan, myös markkina-alueiden valinnassa. On ollut mahtavaa huomata, että viime aikoina Kiina on ottanut merkittäviä askelia parempaan suuntaan. Heillä ja muulla maailmalla on kuitenkin vielä matkaa totaaliseen kosmetiikan koe-eläinkieltoon.

Koreina toimii Oulusta käsin ja työllistää tällä hetkellä minut eli Heljän kokopäiväisesti. Jatkossa haluamme keskittyä valikoiman suhteen paremmin myös muihin kosmetiikan vastuullisuusnäkökulmiin, kuten ympäristöystävällisyyteen. Haluamme, että jokaisen olisi helppo löytää arvojensa mukaista kosmetiikkaa. Toimivien kosmetiikkatuotteiden ja itselle tärkeiden asioiden suhteen ei pitäisi joutua tekemään kompromisseja. Tällä hetkellä kehittelemmekin verkkokauppaamme kattavia kosmetiikan vastuullisuusfilttereitä, joiden avulla jokaisen on helppo löytää juuri ne omiin arvoihin sopivat tuotteet.

KOREINA-NETTIKAUPAN SYNTTÄRIALENNUKSET

Ofran tuotteet ovat saaneet Suomessa aivan liian vähän hehkutusta, joten nyt sitä sitten piisaa tamän postauksen kuvien siivittämänä oikein kunnolla. Ensin haluan kuitenkin kertoa, että mitä muuta kivaa Koreinalla on tarjolla, koska sunnuntaihin (22.4.2019) asti heidän koko valikoimansa on 10-40% alennuksessa.

Suosittelen tietenkin, että tutkitte itse mitä kaikkea kivaa heidän kokelmansa sisältää, mutta itse kiinnitin huomiota erityisesti muutamaan brändiin. Heillä on erityisen laaja kokoelma Milanin meikkejä ja siinä on ehdottomasti sellainen brändi, jonka lähestulkoon kaikista tuotteista pidän – huulipunat, nestämäiset huulipunat, meikkivoide, hohdepuuterit, poskipunat ja lista sen kun vaan jatkuu. Toinen hyvin mielenkiintoinen brändi on BYBI Beauty, joka on taas luonnonkosmetiikkaa. Olenkin kirjoittanut jo merkin boostereista blogiini ja viimeaikoina olen käyttänyt päivittäin merkin superkosteuttavaa kasvovettä, josta tulen vielä varmasti puhumaan.

OFRA X FRANCESCA TOLOT

Ja nyt päästään asiaan! On pakko kyllä sanoa, että kun tälläinen meikkiguru tekee yhteistyömeikkisarjan niin kyseessä ei voi olla mitään muuta kuin loistavia ja poikkeuksellisia sävyvalintoja. Francesca Tolot on meinaan yksi Hollywoodin tunnetuimpia meikkitaiteilijoita jo vuosikymmenten ajan. Hänen käsialaansa on voinut nähdä niin Madonnan, Rihannan kuin myös Beyoncén kasvoilla. Itse henkilökohtaisesti pidän enemmän sellaisten meikkitaiteilijoiden kokoelmista, jotka meikkaavat myös muita kuin itseään. Eri sävyt käyttäytyvät eri ihonsävyillä hyvin erilailla ja vähänkin väärän sävyinen luomiväri voi tehdä kantajastaan väsyneen näköisen. Heillä on vaan osaamista ja näkemystä niin paljon upean paletin luomiseen.

Jos näistä tuotteista on pakko valita jokin lemppari, niin se on Francescan luomiväripaletti. Vihdoin on sellainen paletti, jossa on yhdessä ja samassa hyvin monipuolisia sävyjä ja ne kaikki sopii meidän vaaleiden ihon sävyyn, mutta myös todella tummille ihoille! Näistä sävyistä saa vielä lukemattomia värikomboja, kun laittaa niitä päällekkäin. Koitin havainnollistaa sen näiden postausten meikkien muodossa. Kaikissa kuvissa paitsi aivan ensimmäisessä, on käytetty Francescan luomiväripalettia. Olethan jo katsonut silmämeikkitutoriaalini Instagramistani, jossa teen yhden näistä lookeista.

Tämä on täydellinen paletti vappuun tai kesän festareille! Sävyä ei irtoa liikaa ja sen vuoksi värejä on kiva rakentaa vaaleammasta hyvin intensiiviseen tummaan. Huomaatte sen siitä, että ylläolevassa kuvassa käytin silmien sisäosassa vihreää, mutta haaleasti käytettynä se näyttää keltaiselta. Tästä samasta vihreästä saa kuitenkin oikein neon vihreän kerrostamalla. Tämän vuoksi paletin kanssa on helppo työskennellä ja värin levittyvät tasaisesti.

Toinen paletti on tarkoitettu kasvoille, vaikka teinkin tämän postauksen ensimmäisen kuvan luomivärit kyseisellä paletilla. Paletti sisältää kaksi aurinkopuuteria, vaikka mielestäni yhteen palettiin olisi riittänyt yksi aurinkopuuteri. Tämän lisäksi mukana on kaksi highlighteria/poskipunaa – eli toimivat kumpaankin tarkoitukseen. Nämä poskipunat ovatkin aivan mielettömän sävyisiä ja voisin ostaa paletin ihan vaan niiden vuoksi.

Nämä nestemäiset huulipunat ovatkin sitten aivan omaa luokkaansa. Tehän tiedätte kuinka paljon pidän Anastasian nestemäisistä huulipunista, mutta niissä on usein ongelmana se, että ne helposti kuivattaa, jos ei laita tarpeeksi ohutta kerrosta. Noh, näissä ei ole sitä ongelmaa, koska koostumus on todella kevyt, mutta silti pigmenttinen ja pysyvä. Ihan vähän saattaa näistä jäädä lasin reunalle, mutta se on silti kivempi ettei huulet näytä koppuralta päivän loputtua. Huulipunia on kolmea eri sävyä ja niistä nuo kaksi tummempaa ovat omat lempparini. Kerron tässä hieman mikä puna sopisi kenellekin:

  • Kaikista tummin sävy Ruby ei ollutkaan huulilla niin tumma kuin luulin ja se sopii kylmänä sävynä todella hyvin meille suomalaisille. Moni ehkä tykkäisi sen seuraksi melko nuden ja kevyen silmämeikin, mutta tässä postauksessa näette sen monivärisen silmämeikin kaverina.
  • Vermillon on aivan ehdoton kesäsävy! Se taittaa hieman oransiin ja siksi sopii ruskettuneelle iholle tai kauniille pisamakasvoille. Näette tämän postauksen ensimmäisessä kuvassa.
  • Baroque-sävyn näette alla olevassa kuvassa. Se on oranssiin taittava nude, joka sopii ihanasti oliiviin tai keltaiseen taittavalle iholle.

Tämän alimmaisen meikin tein Instagram-minitutoriaalina Francescan luomiväri- ja kasvopaletilla sekä huulissa on nestemäinen huulipuna sävyssä Ruby. Löydät videon tästä meikistä Instagramini kohokohdista nimellä ‘vappumeikki’. Myös tämä kuva on napattu stooristani.

  • Iina

    Jes, miten tärkeä postaus ja mahtavaa että tällainen verkkokauppa löytyy! <3

    • Miia Ezen

      Joo mä oon kanssa niin onnellinen, kun vastuullisuutta alkaa näkyä yrityksillä eri tavoin. Se on se tulevaisuus. 🙂

  • Susanna

    Moikka! Tämän postauksen ylimmän kuvan meikki on vaan niin pysäyttävän täydellinen sinulle, olen yrittänyt miettiä miksi, ja luulen että nuo lämpimät sävyt käy sinulle superhyvin, nuo muut meikit ovat viilempiä sävyjä ainakin huulilla, siinä kai se ero 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram