Viisi yksityiskohtaa kodistamme

18.04.2019

Olemme pikkuhiljaa asettuneet kodiksi kauniiseen Itä-Helsinkiin. Asuimme täällä aikaisemminkin ja haaveissa oli palata takaisin lähelle merta. Taakse on jäänyt rivitalo elämä, mutta se ei haittaa, koska kerrostalossamme on niin ihanat naapurit ja ihanan rauhallista.

Olen asunut pienen ikäni kerrostalossa ja juuri tällaisessa valoisassa asunnossa, jossa on lämmin parkettilattia. Olo on paljon kotoisampi kuin edellisessä kolkon modernissa kodissamme. Rakastamme värejä ja olohuonettamme koristaakin muutama Kari Riipisen Pop Art -taulu (rakastamme taidetta). Itse olen surkea sisustaja varsinkin nyt kun haluamme sisustaa värikkäämmin. Ennen rakastin sitä, että kaikki oli valkoista, niin se oli jotenkin niin paljon helpompaa. Näistä kuvista jää tietenkin paljon ulkopuolelle ja syynä on ihan se, että olen aivan todella huono myös kuvaamaan fiksun näköisiä kuvia kodistamme. Minulla kun on objektiiveja pääsääntöisesti vain oman lärvin kuvaamiseen.

Tämän hetkinenkin asunto on vuokra-asunto ja nyt alkaakin sitten kova säästäminen omaan asuntoon. Tavoite olisi muuttaa omaan noin 4-5 vuoden päästä. Tällä hetkellä haaveilemme talosta Porvoon ja Sipoon suunnalla, koska siellä on yksinkertaisesti vaan niin paljon edullisempaa. Siellä päin on asustelee myös mieheni perhettä. Aika tosin näyttää mihin suuntaamme, mutta tällä hetkellä nautimme näistä neljästä huoneesta ja pienestä parvekkeesta. Teemme molemmat kotona töitä, joten huonemäärä on sen vuoksi näin suuri.

En muista kaikkien sisustuselementtien suunnittelijoita, mutta ostopaikat vielä muistan.

  • Kuva 1: Sohva Isku // Sohvapöytä Finnish Design Shop // Lamppu Scandinavian Design Center // Matto Finnish Design Shop
  • Kuva 2: Lamppu Valaisinmestari // Lamppu (oikean puoleinen) Ellos // Sivupöytä Ellos
  • Kuva 3: Koruteline Elfa vaatekaappikori
  • Kuva 4: Lakanat Ellos // Ryijy taiteilija Niina Mantsinen (tilaustyö)

Vaikka kodissamme on taidetta ja designia, niin me molemmat olemme ihan tavallisia “duunareita”. Säästämme rahamme tällaisia varten, koska haluamme laatua, joka kestää pitkään. Kodistamme löytyy kyllä myös Ikeaa, sekä tori.fi:stä bongailtua tavaraa.

  • Anne

    Tuo ryijy on UPEA! Ja nerokas koruteline. 😊

    • Miia Ezen

      Heippa Anne! 🙂 Joo tuo koruteline oli K-raudan myyjän idea. Ja ryijy on tosiaan niin meidän näköinen ja upea!

  • Vesseli

    Onpa tosiaankin hauskan näköistä tavaraa 😀! Oletko syntynyt Helsingissä? Asun itse pienessä kylässä pohjoisessa. Tuntuu jotenkin, että kaupunkilaiset sisustaa pienen kämppänsä harkitusti ja täällä päin asunnot on sellaisia …🤔…romuisempia 😂. Or is it just me. Ihania noi korviksetkin 😍😍.

    • Miia Ezen

      Heippa Vesseli! 🙂 Joo hauskan näköistä tosiaan.. se varmaan kuvastaakin meitä kahta – olemme aika iloinen pariskunta. Oon syntynyt Lah(d)essa ja mä veikkaan, että meidän molempien luovat taustat on saanut meidät innostumaan myös sisutuksesta. Mutta sinänsä ihan hyvä huomio sulla. Oon kieltämättä huomannut saman ja siis kaikella rakkaudella tietenkin. <3

  • Markit

    Heippa; Ensiksi, enpäs ole aikoihin nähnyt noin kauniita valaisimia, jotka aiheuttavat naurunpyrskähdyksiä. Toivottavasti et pahastu, mutta kerron. Jalkalamppu selvästi sanoo ” en kyl enää jaksa yhhhtään mittääääään”! Ja se pöytälamppu, joka on “painanut/ kääntänyt” päänsä, ” en kyl viitti kattoo teit yhtikäs enempää”! Lamput siis ovat minusta aivan loistavia, niillä on selvästi lampun henki, kauniita ja tyylikkäitä. Upean värisiä! Yksikään lamppu ei ole koskaan minulle huudellut 😀.
    Itse noin 15 vuotta katsastin Artekin jalkalamppua, minun unelmani…liian kallis, en voi sitä ostaa ja sitten tuli Se tarjous! Älysin, että jos en Nyt osta, niin pahus soikoon, kuolen ennen kuin sen saan. Ostin siis. Ei voi sanoa hätiköidyksi ostokseksi 😀. Ja nautin edelleen sen katsomisesta.
    Sehän on niin, että rahansa saa pistää mihin haluaa. Eli ei sinun Miia tarvitse selitellä, miksi mitäkin ostat, ihan kuin pyytäisit anteeksi. Ei tarvitse. Sinun ( teidän) rahasi, työllä ansaitut. Piste.
    Mutta kyllä olette hyvin sisustaneet ja kerrot juuri sopivasti. 😊

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram