Tyypillinen bloggaajan työpäivä

06.03.2019

Olen pikkuhiljaa aivan huomaamatta luisunut täysipäiväiseksi bloggaajaksi, joten alkaa olla aika kertoa tyypillisestä työpäivästäni. Mukaan mahtuu myös erinäisiä maskeeraajan keikkoja kuvauksissa, firmojen bileissä ja tietenkin hääaamuissa kampaamassa ja meikkaamassa. Pääsääntoisesti kuitenkin istun työhuoneessani ja kuvaan sekä kirjotan.

07:30 Herätyskello soi

Olen ihan mahdoton iltavirkku. Onneksi voin itse päättää työaikani ja sen vuoksi en herää aikaisemmin. Heti aamusta tosin minulla on paha tapa katsoa ensimmäisenä Instagramiin ja alkaa vastailla sanoin tein teidän lähettämiin viesteihin. Siihen saattaa vierähtää jopa tunti, kun köllöttelen sängyssä ja teen töitä. Viesteihin vastailu on siis osa työtäni, koska some on työni. Tästä siirryn aamupalalle ja Bertan (koirani) kanssa lenkille.

10:00 Meikkaus ja kuvat

Moni teistä saattaa halveksua, että olen valmis työn touhuun vasta kunnolla klo 10. Sitä ennen kuitenkin tapahtuu paljon ideointia ja netissä selailua. Blogi-ideatkaan eivät synny ihan tuosta noin vaan ja välillä ei ole havaintoakaan mistä aion kirjoittaa. Noin kympin aikaan idea on yleensä valmiina sekä olen vastannut kaikkiin viesteihin ja kommentteihin. Lisäksi olen jo laittanut hiukset kuvauksia varten. Meikkaus on kokonaisuus, joten näyttäisi hassulta, jos hiukseni olisivat miten sattuu ja meikki taas viimeisen päälle.

12:00 Kirjoittaminen

Kuvan muokkaamiseen ei mene itselläni aikaa, koska en sitä enää oikeastaan tee. Ainoa mitä saatan kuvalle tehdä on napsaista pois kasvoille eksyneen yksinäisen finnin tai muuttaa hieman valotusarvoja. Aloitan samoin tein kirjoittamaan postausta ja sen laajuudesta riippuen kirjoittamiseen saattaa vierähtää mitä vaan puolesta tunnista kolmeen tuntiin. Samaan aikaan jatkan edelleen teidän IG-viesteihin sekä blogikommentteihin vastaamista, koska niitä tulee päivittäin kymmeniä ja vastaan aina kaikille.

15:00 Tajuan, että on nälkä

Olen aivan onneton keskeyttämään työpäiväni ja aloitamaan ruoanlaiton. Onneksi meillä on kotona sellainen työnjako, että mieheni tekee useimmiten ruoat ja minä siivoan. Usein kuitenkin syön ruokani kylmänä, koska hän on jo syönyt aikaa sitten enkä itse vain halua keskeyttää hyvää “flowta”. Tässä vaiheessa siis yleensä vasta syön (soo, soo minä).

16:00 Muut työt

Tässä vaiheessa käyn läpi usein sähköposteja tai annan aikaani muille projekteille tai kirjanpidolle. Tulossa on muuten jotain todella mielenkiintoista, johon olen antanut kaikkeni – myös parit yöunet. Siitä myöhemmin lisää. Saatan myös viimeistellä jo valmiiksi kirjoitettuja postauksia tai alkaa kirjoittamaan seuraavaa. Varsinkin ennen lomaa joudun kirjoittamaan niin monta postausta yhden päivän aikana kuin ikinä pystyn. Työt lopetan usein kuuden tai seitsemän aikaan.

Loppuilta

Vastailen teidän kommentteihin ja viesteihin vielä iltamyöhään asti ja olen periaatteessa kiinni puhelimessani lähestulkoon kokoajan ja myönnetään, että se on muodostunut jo pieneksi addiktioksi. En osaa irroittaa siitä otettani, jos ei ole mitään sen erityisempää tekemistä. Perheen ja ystävien läsnäollessa onneksi puhelin unohtuu.

Muut työhöni kuuluvat osat

Maskeeraajan työn lisäksi verkostoituminen on kauneusbloggaajan työssä tärkeää ja käynkin aina silloin tällöin PR-tapahtumissa. Kutsuja tulee useita viikottain, mutta valitsen niistä vain mielenkiintoisimmat ja ne, joihin aikatauluni venyy. Kaikki ylimääräinen tapahtumissa juoksentelu tarkoittaa aina sitä, että se tavallinen blogityö on silloin hoidettava vain tuplavauhdilla tai iltaisin ja viikonloppuisin. Näiden lisäksi teen Instagramiin minitutoriaaleja ja livejä – varsinkin livet pitää tehdä aina työaikojen ulkopuolella, jolloin te ihanat ihmiset olette puhelimien ääressä.

Mitä mieltä olen työstäni?

Koen olevani etuoikeutettu, että saan tehdä näin harvinaislaatuista työtä ja te uskomattomat ihmiset jaksatte seurailla juttujani. Rakastan kosmetiikkaa ja haluan viedä sanomaani eteenpäin raikkaasta meikistä sekä kauniista ihosta. Jokaisessa työssä on kuitenkin joitain huonoja puolia ja bloggaajan työssä se yksinäisyys. Olen nytkin istunut työhuoneessani yksin koko päivän. Entisenä lentoemäntänä olen tottunut ihmisiin ympärilläni, joten on pakko myöntää, että olen yksinäinen. Onneksi saan teidän viesteistä iloa pitkin päivää, koska muuten tämä bloggaaja olisi lopettanut jo aikoja sitten.

Miten tällaisella voi ansaita?

Kuten osa teistä tietääkin, että lähden todella nihkeästi tekemään kaupallisia yhteistöitä ja niitä näkee blogissani sekä instagramissani todella vähän. Tälle vuodelle olen solminut yhteistyön kahden firman kanssa ja voipi olla, että siihen jää yhteistöiden määrä. Jotta lähden mukaan mainostamaan yhtään mitään, on minun uskottava tuotteeseen tai palveluun täydestä sydämestä. Tämä on todella huono asia pankkitilini puolella, sillä sanon useasti ei – on diili sitten iso tai pieni.

Palkkani koostuu tällä hetkellä paljolti affiliate-tuloista, jotka ovat mielestäni reiluja niin mainostajaa kuin teitä lukijoitakin kohtaan. Affiliate-markkinointi mahdollistaa sen, että voin mainostaa ihan mitä tuotetta haluan, ilman sitä, että firman tarvitsee siitä erikseen maksaa. Myöskään te ette joudu lukemaan hurjia määriä kaupallista sisältöä, ja miettiä, että puhuukohan tuo muija nyt totta. Eilen se mainosti tota ja huomenna tätä. Jos haluatte ostaa jonkin tietyn tuotteen, niin voitte klikata blogini teksteissä löytyviä mainoslinkkejä. Näin saan pientä suosittelijan komissioita ja tietenkin vaan niistä jutuista, joista itsekin todella pidän. Saan pienen komissioin vain toteutuneista ostoista eli en klikkauksista. Ostajalle tämä ei aiheuta mitään lisäkuluja. Tavoitteeni on se, että teillekin tulisi jatkossa mahdollisimman vähän hutiostoksia. Reilua, eikö?

Yksi siivu palkastani on maskeeraajan työ. Teen pääsääntöisesti yrityskeikkoja, mutta yksityisasiakkaitakaan en ole unohtanut, sillä kaunistan morsiamia ja kaasoja hääaamuina. Hinnasto löytyy TÄÄLTÄ (ikävä kyllä tulevan kesän lauantait on buukattu täyteen).

Postauksen meikki

Meikkipohja on tehty pääsääntöisesti samalla tekniikalla kuin luonnollinen ja kuulas meikkipohja -videollani. Poskipunasta, highlighterista ja huulipunasta tulette kuulemaan pian lisää, sillä ne ovat uusimpia löytöjäni, joita tein shoppaillessani eräs päivä. Käytössä on myös uusi ripsari, koska tekeillä on postaus ripsareista, jotka lähtevät vain lämpimällä vedellä. Eli paljon mielenkiintoista sisältöä on tulossa, josta olen todella innoissani. Luomivärin voin paljastaa, sillä se on ehdoton markkettiluomiväri lempparini Maybelline Lemonade Craze -paletti*. Tässä on nyt sellainen mainoslinkkin, josta aikaisemmin puhuin.

Onko teillä mitään kysyttävää bloggaajan tai kenties maskeeraajan työstä? Heittäkää kysymykset kommenttiboksiin ja kerron lisää.

*Sisältää mainoslinkin. Tuote saatu.

  • Mia

    Hei, saisiko jonkun videon miten teet nuo pisamat? Itse en onnistu saamaan kynästä kunnon jälkeä( joko kynä liian tylsä tai liian terävä tai muuten en saa kynällä tehtyä pistettä joka näyttäisi edes vähän pisamalta 😀 )

    • Miia Ezen

      Heippa! 🙂 Joo itseasiassa tuolla videolla, jonka linkkasin tähän meikkipohjasta, niin löytyy koko meikkipohjan teko pisamat mukaan lukien.

      • Mia

        Kiitos 🙂

  • Milja

    Hei! Itseäni lähinnä huvittaa lauseesi “Moni teistä saattaa halveksua, että olen valmis työn touhuun vasta kunnolla klo 10.” 😁 Jos joku sitä halveksii, niin voi miettiä, jos kaikki aloittaisivat työnsä klo 8 ja lopettaisivat klo 16. Ois kurja käydä koputtelemassa ruokakaupan, kampaamon, apteekin, optikon, lääkärin ovea (loputon lista) klo 16 jälkeen. 😃 Jokainen siis tavallaan ja turha murehtia omituisia työaikoja, tärkeintä on palvella asiakkaita silloin kun asiakkaat liikkuu (kai lukijoita voi ajatella blogin asiakkaiksi). Ja kiitos ihanasta blogista! 🥰

    • Miia Ezen

      Hahaa.. no totta. 😀 Ehkä olen lukenut liikaa bloggaajia moittivia keskustelupalstoja. 😉 Kiva kuulla, että viihdyt täällä. <3

  • Sanna

    Tosi mielenkiintoinen postaus! Seuraan sinua instanssa ja luen myös usein blogiasi ja olen saanut paljon kivoja vinkkejä ja löytänyt uusia suosikkejakin meikkipussiini 😊

    • Miia Ezen

      Ihana kuulla Sanna, että tykkäät! <3

  • Eveliina

    Mun päivän kohokohta on se kun ehdin töistä kotiin, pääsen istahtamaan sohvalle ja avaan instan tsekatakseni onko Miialta tullut uutta materiaalia tänään 😍
    Kiitos ihanasta blogista ja hurjasti halauksia, että jaksat vastailla meidän kysymyksiin niin henk koht kuin täällä blogin puolella 👍🏻

    • Miia Ezen

      Oi wau! Oon tosi otettu, että mä piristän sun päivää ja että ihan odotat mun tekemiä juttuja. 🙂

  • Karoliina

    Kiitos Miia blogistasi! Täytyy sanoa että siitä on tullut yksi mun lemppareista ellei jopa lempparein. Sun aitous, rehellisyys ja tietysti ihan mahtavat vinkit tekee tästä vaan niin hyvän. En varmaan ole koskaan edes kommentoinut, mutta seuraan kyllä ja olet yksi harvoista bloggaajista joita jaksan ihan kunnolla enää seuratakaan 🙂 ja olet myös yksi harvoista joka tekee myös kaupallisista yhteistöistä ihan oikeasti kiinnostavaa sisältöä, ja ennen kaikkea luotettavaa. Täällä muuten toinen iltavirkku, joka ei aamulla kykene mihinkään ajatustyötä vaativaan hommaan vaan tekisi kaiken mieluummin ilta-aikaan ja nukkuisi pidempään. Kaikilla on omat luontaiset rytmit ja ymmärrän aivan täysin meitä huonoja aamuihmisiä. Jos tekisin samanlaista työtä kuin sinä, määrittelisin todellakin työaikani omaan rytmiini sopivaksi! Ihanaa kevättä ❤

  • Kaisa

    Kiitos vaan täältäkin hienosta blogista! Paljon oon saanut sulta tietoa ja uusia ideoita. Kiitos kun teet tätä.

  • Eeva

    Moi!
    Ensinnäkin miten kaunis toi sun meikki on.Pisamat niin aidon näköiset ettei uskois et ne on ite tehty.
    Mielenkiintoinen on toi sun työpäivä,varmaankin teet pitenpää päivää kun tavallinen 8t päivä.
    Ite tein työvuosina kolmivuoro työtä viimeiset 30v:tta.Nyt oon onnellinen et saan ite määrätä miten päiväni vietän.

  • Tiia

    Heippa Miia!
    Blogisi on ihan huippu! Olen aivan koukussa tähän. 😀
    Suuri kiitos hyvistä ihonhoito vinkeistä. <3 Olen saanut ihoni paljon parempaan kuntoon. Aiemmin ihonhoitoni oli ihan hakoteillä. Kärsin epäpuhtaasta ja pintakuivasta ihosta, nyt tämä ongelma poissa.
    Meikkipussini sisältö on myös päivitetty uuteen. Sinun vinkeistä olen oppinut todella paljon uutta meikeistä/meikkaamisesta.
    Ihanaa kevättä. <3

  • Tiina

    Olen seurannut sinua “Ensitreffit alttarilla” – ohjelmasta asti, mutta en ole tullut jättäneeksi kommenttia. Ihana, inspiroiva blogi ja Instagram. Olet niin aito ja mielenkiintoinen.
    Ihanaa kevättä ja lempeitä tuulia! 😊

    • Heidi

      Ihanasti sanottu “lempeitä tuulia” ♥️

  • Kikka

    Heips!
    En millään malttaisi odottaa tuota postausta ripsareista, jotka lähtevät lämpimällä vedellä! En pysty muita käyttämään, joten jos tulisi uusia vinkkejä;)

  • tiinuli

    Moikka,

    Tämä ei nyt liity tähän postaukseen, mutta olisiko mahdollista,että tekisit postauksen suosikki puutereistasi ja mahdollisimman eri hintaluokista? 🙂 Sellaiselle olisi itsellä tarvetta.

    • Miia Ezen

      Joo luit ajatukseni! 😃 Sellainen on työn alla. Pitää vaan vielä vähän testailla.

  • Jossu

    Oli kyllä kiva sukeltaa sun päivään😀! Enkä todellakaan halveksu miten kukakin työnsä aloittaa. Nykyään teen kolmivuorotyötä joten aikataulut miten milloinkin kuten vapaat myös. Ennen pystyin myös päättämään mihin aikaan päiväni aloitin, pidin myös siitä! Nauti kun saat suunnitella työpäivää oman mielesi mukaan😚! Hyvää naisten päivää🌹

  • Anu

    Moi. Mulla on kuivat silmät, käytän usein silmätippoja. Onko sulla ripsiväri suosituksia herkille silmille? Jos päivällä olen laittanut ripsaria niin viim. kolmen tunnin päästä alkaa silmiä kutittamaan.😔

    • Miia Ezen

      Heippa! Juuri tuli sama kysymys Instagramiin. 😊 Oliskohan se sinä? 😀 Täältä silmämeikki kategoriasta löytyy mun suosikki luonnonkosmetiikkaripsarit. Ne voisi olla hyvä testata.

  • Jenni

    Kiitos Miia blogista! Oon saanut ihan mielettömästi hyviä ideoita ja apua meikkaukseen ja ihonhoitoon sulta. Tykkään sun instavideoista ja liveistä. Arvostan sitä, miten tunnollinen olet sen suhteen, mitä tuotteita suosittelet. Sen takia luotan blogisi sisältöön. Itse nykyään ennemmin panostaa laadukkaaseen tuotteeseen, johon on valmis laittamaan vähän enemmän rahaa. Mun mielestä tää on hyvällä tavalla aikuisen naisen blogi.

    Olisi kiva joskus lukea/kuulla, miten hoidat sun muuta vartaloa? Kasvoja jaksaa hoitaa mut vartalo jää monesti liian vähälle hoidolle. Tuotevinkit esimerkiksi vartalon kuorintaan, rasvaukseen, pesuun yms. Tai että onko niistä ylipäänsä hyötyä.

  • Emmi Rantanen

    Tää meikki tässä on aivan ihana 😍😍😍💯👌🏻❣️

  • Emilia

    Paljonko voi ansaita -kohta olisi saanut lihaa luiden ympärille jos siinä olisi puhuttu ihan euroista. Tällaisella tavallisella virkamiehellä ei ole siitä hajuakaan. Onko keskimääräinen kuukausipalkka 2, 3 vai 6 tuhatta euroa? Yleensähän tähän vastataan, että tulot vaihtelevat eikä niitä voi ennustaa mutta niin kai on kaikilla yrittäjillä? Ei, bloggaaja ei sinänsä ole tilivelvollinen palkastaan, mutta avoimuus poistaisi puheita siitä, miten bloggaajat tienaa liikaa tms. Mungo-Anna kertoi taannoin avoimesti vuosipalkkansa ja se oli minusta todella hyvä asia 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa! 😊 No nyt oli niin mielenkiintoinen kommentti, että oli pakko tarttua heti näin iltamyöhään. Voiko siis yrittäjä tienata liikaa? 🤔 Onko joku yläraja bloggaajan palkalle?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram