Parhaat puuterit meikin kiinnitykseen

17.03.2019

Olen viimeaikoina testannut suuren määrän erilaisia puutereita meikin kiinnitykseen. Mukaan mahtuu niin MACin Mineralize Skin Finish puuteria, Cover FX:n Blotting puuteria, läjä erilaisia sävyttömiä puutereita ja myös supersuosittu by Terry Hyaluronic Hydra-Powder -puuteri, mutta palasin aina vaan tämän postauksen kahteen irtopuuteriin.

KAKSI SUOSIKKIANI

Laura Mercier Translucent puuteri* ja Sensain Translucent puuteri* eivät eroa toisistaan paljoakaan, joten on aivan todella vaikea lähteä sanomaan kumpi niistä on parempi. Nappaan näistä aina sen joka sattuu olemaan käden ulottuvilla. Ne pitävät pahimman kiillon hyvin poissa ja istuvat ihoon niin, etten huomaa puuteria laisinkaan. Puutereiden kanssa olen vähän sellainen, että ne joko toimii tai ei toimi ja en sen enempää osaa niitä analysoida. Nämä puuterit ovat molemmat värittömiä ja sopivat siis jokaiselle ihon sävylle, vaikka ihan mustimmille sävyille laittaisin keltaiseen taittavaa banaanipuuteria.

MIKSI MUUT PUUTERIT EIVÄT TOIMINEET?

Ainoa kivipuuteri josta pidän on Charlotte Tilbury Airbrush Flawless Finish puuteri, mutta nämä yllä mainitsemani Suomesta saatavat puuterit eivät vaan näyttäneet hyvältä. Silmänalusihoni näytti yksinkertaisesti vain paakkuiselta. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteivät ne voisi toimia jollekin toiselle. Jokaisella on meikissä oma käsiala.

Varsinkin by Terryn puuterin* testaamista odotin innolla, sillä se sisältää vain kahta raaka-ainetta, jotka ovat silica ja hyarulonihappo. Silica on hyvin hienojakoista ja jos sitä ei osaa oikein käyttää, niin se saattaa näyttää niiltä kuuluisilta kokaniiniraidoilta naamalla, joita on joillakin julkkiksilla nähty. Nämähän tulevat esiin vain salamavalossa, joten sinänsä meiltä taviksilta tämä huoli on poissa. Mutta tämä puuteri ei toiminut ei sitten ollenkaan ja kiilto tuli minuuteissa takaisin. Veikkaan, että puuteri sopii kuivemalle iholle tai kertokaa miten te saitte tämän suositun puuterin toimimaan.

NYKYAIKAISET PUUTEROINTIVINKIT

  • UNOHDA suuri puuterisivellin ja koko naaman tukkoon puuterointi. Itse puuteroin vain T-alueen ja silmien aluset ja nämäkin kaikki kevyesti pienellä siveltimellä, joka löytyy Real Techniquesin loistavasta sivellinsetistä* (postauksen keskimmäisessä kuvassa).
  • KOPAUTA irtopuuteria purkin kanteen ja dippaa siihen sivellin. Työstä vielä puuteri kämmenellä oikein kunnolla siveltimien harjaksiin.
  • VAIHDA meikin korjailu peitevoiteen lisäämiseen kevyesti siveltimellä. Kun puuteria on lisätty vain vähän voi niitä kohtia korjailla päivän aikana peitevoiteella. Näin naamasta ei tule kakku, vaan kaunis hehku säilyy.
  • PAINELE T-alue kasvopaperilla* ennen puuterin lisäämistä, jos meikkipohja kiiltelee todella paljon. Toimii käsittämättömän hyvin myös ohuiden ja kiiltävien meikkivoiteiden kanssa.
  • ETHÄN ENÄÄ käytä pelkkää puuteria paljaalla iholla? Puuteri on tarkoitettu meikin kiinnittämiseen. Jos et halua käyttää meikkivoidetta, mutta haluat jotain kuitenkin kasvoillesi, niin testaa vaikka sävyttäviä päivävoiteita ja peitä ihon pienet virheet peitevoiteella. Ihon ei kuulu enää olla matta – nyt halutaan näyttää terveeltä ja raikkaalta. 90-luku on jo ohi.

POSTAUKSEN MEIKKI

Luomivärinä käytin pitkästä aikaa Urban Decay Petite Heat -palettia*, joka on loistava paletti lämpimistä sävyistä pitäville. Rajaukseen käytin saman merkin veden kestävää Glide-On Eye Penciliä sävyssä Love Drug* – nämä on niin ihania kajaaleita, jotka levittyy todella helposti ja sävyjä on vaikka mitä. Meikkipohjana käytin klassikkoa Lancomen peittävää, mutta kuulasta Teint Miracle -meikkivoidetta*, joka on loistava kuivemmalle iholle (ei pintakuivalle). Sävynä itselläni on 03, joka on hyvä hieman päivettyneelle perus vaalealle suomalaiselle iholle.

Poskilla on iki ihania Lumenen Invisible Illumination -paletin* voidamaisia tuotteita: poskipunaa ja hehkua. Huulilla taas Boho Green Makeup luonnonkosmetiikkahuulipunaa sävyssä 310 levitettynä uudella tekniikalla, josta tulen pian kertomaan lisää. Tähän ei meinaan välttämättä tarvitse huultenrajauskynää.

*Sisältää mainoslinkin. Tuote saatu.

  • Marja

    Miten neuvoisit contourtuotteiden käyttöä (ilman puuterointia.) Jos puuterin levittää vain t-alueelle niin voidemaista tuotetta ei kiinnitetä lainkaan(?) Ja puuterimainen ei levity tasaisesti. Nämä ongelmat siis itsellä. En silti haluaisi paksua kakkumeikkiä,mutta tuntuu että mitään muuta ei synny vaikka laittaisi tuotteita miten vähän 😕

  • Heidi

    Ihana kynsilakka, mikä kynsilakka kyseessä? 😊

    • Miia Ezen

      Oih.. unohdin merkata. Essence 13 legally pink. 🙂

  • Hanna

    Moikka! Mainitset tuossa, että meikkivoiteen sijaan voisi kokeilla sävyttävää päivävoidetta. Suosittele jotain hyvää sellaista! 🙂 Vai löytyykö sulta arkistosta juttua sävyttävistä päivävoiteista? Mä olen ihan superhuono meikkivoiteen käyttäjä, pakko tunnustaa. Ja kiitos ihanasta blogista, oon saanu monta hyvää vinkkiä sulta! 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa! 🙂 Mä tykkään tästä Baremineralsista: https://bit.ly/2TY1VJp

      Tykkään käyttää varsinkin kesällä. 🙂

  • Jenni

    Moikka! Olisi kiva tietää, miten hoidat ihoasi ”sisäisesti”? Vältteletkö jotain ruoka-aineita? Käytätkö jotain ravintolisiä (kollageenia, biotiinia, monivitamiinia tms)? ☺️☺️

    • Miia Ezen

      Heippa! 🙂 Mä käytän Oslo Skin Labin kollagenia ja oon syöny Herbalifen aterian korvaavaa pirtelöä joka aamu noin 15 vuoden ajan. Syödään pääsääntoisesti lautasmallin mukaan eli puolet lautasesta salaattia, 1/4 protskua ja 1/4 hiilaria. Monipuolisuudessa ja veden juonnissa voisin petrata. 😀

  • Mari

    En löytänyt, oletko jo kirjoittanut siitä, miten puhdistat siveltimet. Aina käytön jälkeen vai harvemmin, millä?
    Toinen mietinnässä oleva asia on meikkivoiteen levityksessä käyttämäsi kabuki. Onko niissä minkälaisia eroja? Kalliita tuntuvat olevan ja mites sitten niitten puhdistus?
    Itse olen käyttänyt ihan vaan perusmeikkisieniä, beaty blenderissäkin mietin sitä puhdistusta. Pitääkö joka kerran jälkeen sieni pestä? Miten se kuivataan?

    • Miia Ezen

      Heippa Mari! 🙂 Joo, laitan sulle tähän postauksen. Se löytyy tuolta kategoriasta ‘meikkisiveltimet’. 🙂 Itseasiassa nuo mun suosittelemat siveltimet on melkein halvimmasta päästä. Yksittäinen sievllin amksaa noin 15 euroa ja setti, jossa on 4 sivellintä ja meikkisieni maksaa nettikaupasta vaihdellen 22-25€. 😀 Beauty Blenderin puhdistuksestä löytyy Tubesta paljon ohjeita. Mä en oikein itse osaa ottaa siihen kantaa, kun en käytä meikkisieniä. Toivottavasti näistä oli apua. <3

      Edullinen sivellinsetti: https://bit.ly/2UMhj8Q

      Miten meikkisiveltimet pestään: https://miiaezen.com/2018/11/27/miten-meikkisiveltimet-pestaan/

  • Elmeri

    Hei Miia, voitko antaa vinkkejä ruusufinnisen ihon meikkaamiseen? Lähinnä ongelma on pahentunut punoitus. Tällä hetkellä joudun käyttämään peitevoide ja meikkivoide komboa mutta lopputulos kökkö eikä meikki pysy 😞

    • Miia Ezen

      Heippa Elmeri! 🙂 Ihanaa.. onko meillä täällä miehiä messissä? Jipii! Mä kysyn taas tämän kysymyksen, että miten hoidat sun ihoa. Tiedän.. oon niin ärsyttävä aina tämän saman kysymyksen kanssa, mutta sieltä löytyy usein syy miksi meikki ei pysy. Ja mikä meikkivoide sulla on käytössä? Lähdetään tästä liikkeelle. <3

      • Elmeri

        Naispuoleinen Elmeri täällä hihii 😁 Mutta siis, putsaan ihon puhdistusmaidolla ja kasvovesi yleensä Lumenen tuotteita. Osaatko vinkata ruusufinniselle iholle sopivia hoitotuotteita? Iho on kuiva mutta t-alueelta rasvainen. Meikkipohjana Dermablendin cover stick ja Lumenen cc-voide.

  • Satu

    Itse käytän mineraalipuuterifoundationia suoraan kosteutetuille kasvoille. Mielestäni iho jää kivan kuulaaksi, mutta ei kiiltele liikaa päivän aikana, kuten nestemäisellä foundationilla on tapana. Nyt talvellakin tykkään enempi mineraalimeikistä. Kasvoja ei enää kiristä talvellakaan puhdistuksen jälkeen. Putsarina minulla on voidemainen puhdistus. Lisäsin ihonhoitorutiineihin kosteuttavan kasvoveden kosteusvoiteen lisäksi ja huomaan, että tästä on ollut apua.

    • Miia Ezen

      Heippa Satu! 🙂 Kiva kuulla, että oot saanut kasvovedestä apua. Sen kun kaikki tajuaisikin. <3 Joo moni tykkää noista mineraalipuutereista, mutta itse henk koht tykkään vielä kuulaammasta lopputuloksesta. Mutta lupaan taas alkaa testaamaan niitä, kun niin moni niitä kokoajan hehkuttaa. Voihan mun mieli aina muuttua! 😀

  • Hanski

    Hei entä sitten jauhemaiset mineraalimeikkipohjat, oletko niitä kokeillut? Esim. Bareminerals tai Flow (nykyään Korento). Laitan itse aamulla kasvorasvan ja sen päälle sudin edellä mainittua Korennon jauhemaista isolla siveltimellä.

    • Miia Ezen

      Heippa Hanski! 🙂 Joo olen kokeillut, mutta ne ei ole vaan mun makuun. En oikein tykkää siitä kuinka mattamaista jälkeä se tekee, mutta lupaan kokeilla vielä niitä uudelleen. Juurikin tuota Baremineralsia ja Korentoa olen kokeillut. Alima Pure oli itseasiassa ihan jees, mutta voidemaiset on vaan enemmän mun juttu. Nää on niin mieltymysjuttuja. 🙂

  • Anette

    Moi! Vieläkö suosittelisit RCMA no-color powderia? Ovatko nuo tässä postauksessasi suosittelemasi puuterit parempia mielestäsi kuin RCMA? 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa! 🙂 Joo mä käytän sitä pakissa ja on tosi hyvä. En oo tosin aikoihin sitä käyttänyt itselleni, mutta asiakkailla on näyttänyt hyvältä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram