Paksusta meikkipohjasta kuulaaseen meikkiin

31.03.2019

Asiakkaani pyytävät aina kuulasta ja täydellistä meikkipohjaa ja ymmärtäähän sen – me kaikki halutaan sitä? Ajattelin jakaa tähän parhaat vinkkini sellaisen meikkipohjan tekemiseen ja myös ne asiat joita kannattaa ehdottomasti välttää. Nyt hankkiudutaan siis eroon paksusta meikkipohjamaskista.

Ennen näiden kuvien ottoa olin juuri kärsinyt hurjan atooppisen ihon pahenemisen, joten ihoni ei ole parhaimmassa ja kuulaimmassa kunnossa. Tästäkin siis huomaa sen, että ikävä kyllä upean kuulaan ja täydellisen ihon saa sellaisille, joilla ihon tekstuuri on tasainen. 

IHON VALMISTELU

TEE NÄIN: Ihon kunto määrittää sen kuinka kuulaan ja kauniin meikkipohjan saa. Ei ole siis olemassa mitään taikameikkivoidetta, jolla saisi upean kuulaan ihon. Eli ensin iho kuntoon. Valmistelen ihon aina todella hyvin meikkivoidetta varten, koska tällä pystyn eniten vaikuttamaan lopputulokseen.

  • Iho kannattaa kuoria noin kerran viikossa, mutta tämäkin riippuu ihotyypistä. Kuivemmalle iholle saattaa riittää kerran kahdessa viikossa. Rasvaistakaan ihoa ei kannata kuoria liikaa, koska liika kuoriminen tekee iholle vaan hallaa. Voit lukea lisää suosikkikuorinnoistani TÄSTÄ.
  • Ennen meikkiä pyyhin kasvot Flown kasvovedellä*, koska aamuisin en pese enää kasvojani. Tämän jälkeen kerrostan Flown kosteuttavaa kasvovettä iholle muutaman kerroksen painelemalla sen iholle tai käytän korealaisia hoitonesteitä, kuten Mizonin Essenceä*. Väliin laitan kosteuttavan seerumin ja tämän jälkeen sidon kaiken kosteuden ihoon Weledan Skin Food voiteella*. Työstän sen sormissa öljymäiseksi, painelen sen ensin kasvojen korkeimpiin kohtiin ja lopuksi ohut pyyhkäisy t-alueelle. Kasvotuotteiden painelu iholle on tärkeää, etteivät ne jää vain lillumaan ihon päälle. Lisäksi, jos tuhdimman voiteen alla ei ole kasvovettä, niin voide ei välttämättä imeydy hyvin.
  • Kasvoöljyt näyttävät myös upeilta meikin alla ja olenkin todella ihastunut niihin viimeaikoina. Näistä tiedossa postausta pian!

EI NÄIN:

  • Meikkivoide suoraan iholle, joka ei ole kosteutettu. Sanon: “Aijaijai!” Näin iho ei näytä kuulaalta ja meikkivoide alkaa halkeilemaan päivän aikana. Usein myös iho alkaa helpommin näin rasvoittumaan. Meikin alla ihon pitää olla siis hitusen kosteudesta tahmea.
  • Itse en käytä primereita, koska en koe niiden antavan mitään lisäarvoa meikkiin (päinvastoin), kuten sanoo hyvin moni muukin meikkitaiteilija. Kun iho on oikein kosteutettu ja hoidettu, niin primeria ei tarvitse. Primerit sisältävät pääosin eri silikoneja, joita on jo useimmassa meikkivoiteessa, joten en näe mitään järkeä lisätä ylimääräistä kerrosta sitä iholle. Mutta tämä on makuasia, ja jos huomaat saavasi primereista apua, niin käytä ihmeessä.

MEIKKIVOITEEN SALAT

TEE NÄIN: Meikkipohjan tekemisessä oman tekniikan löytäminen on kaikista tärkeintä. Eli kunhan meikkipohjasta saa mahdollisimman ohuen, niin silloin ollaan oikealla tiellä. Yllättävän moni ammattilainenkaan ei ikävä kyllä osaa tehdä ohutta meikkipohjaa.

  • Kun meikkivoiteen levittää kosteutetulle iholle, niin pigmenttinenkin meikkivoide levittyy tasaisesti ja ohuesti. Näin saat myös heti ihosta kuulaamman.
  • Jos iho punoittaa, kannattaa käyttää pigmenttistä meikkivoidetta ohuena kerroksena. Täyttä maskia ei yksinkertaisesti tarvitse, koska hyvä meikkivoide kyllä peittää.
  • Jos iho ei tarvitse paljon peittämistä, niin meikkivoidetta ei tarvitse levittää jokapuolelle. Aivan mainiosti riittää pelkkä t-alueen peittäminen. Miksi peittää jo valmiiksi hyvää ihoa?
  • Iho, jossa on paljon virheitä ei myöskään tarvitse täyttä maskia. Levitä ensin ohut meikkivoide tai sävyttävä päivävoide koko kasvoille ja peitä virheet sieltä täällä peitevoiteella. Itselläni on paljon virheitä ihossani, kuten näette pahimillaaan TÄSTÄ postauksesta. Silti käytin tämän postauksen kuvissa vain bareMineralsin Complexion Rescue Tinted Hydrating Gel Creamia* (sävy buttercream 03), joka on siis kevyesti peittävä geelivoide. Muut virheet t-alueelta peitin Cover Fx peitevoiteella* (sävy N light).
  • Pienet virheet saa mielestäni näkyä, koska se tekee ihosta ihon näköisen. Ei oma ihonikaan ole tämän postauksen kuvissa täydellinen, mutta en halua naamalleni meikkimaskia.
  • Meikkivoide kannattaa valita halutun peittävyyden ja oman ihotyypin mukaan. Jos ottaa esimerkiksi liian kosteuttavan meikkivoiteen rasvaiselle iholle, niin se ei kauan aikaa naamalla viivy.

EI NÄIN:

  • Älä levitä meikkivoidetta suoraan pisteinä naamalle ja sitten taputtele sitä Beauty Blenderillä tasaiseksi pakkeliksi. Tämän jälkeen ihossa on hurja määrä meikkivoidetta, joka huutaa isoa läjää puuteria. Ja tämän lisäksi ei todellakaan kannata käyttää “baking” tekniikkaa (puuterijarrut ympärin naamaa), koska näin ihosi näyttää pakkeloidulta. Tämä tekniikka tuleekin drag-maailmasta, jossa tehdään vahvaa esiintymismeikkiä. Se näyttää hyvältä lavalla ja Youtube-videoiden vahvojen valojen alla.

ERILAISIA POSTAUKSIA MEIKKIVOITEISTA:

KUULAUDEN LISÄÄMINEN

TEE NÄIN: Kun olet tehnyt ylläolevien ohjeiden mukaan, niin ihosi näyttää jo ilman mitään hehkutuotteita kuulaalta. Miten saat sitten tämän kuulauden pysymään ja miten voit lisätä sitä.

  • Ensinnäkin käytä minimaalisesti puuteria ja itse laitankin sitä vain t-alueelle ja toisin sanoen niihin kohtiin, joista haluan kiiltoa pois.
  • Kaikista luonnollisimmat hohdetuotteet ovat usein voidemaisia tai nestemäisiä. Niistä upea vaihtoehto on Lumenen Instant Illuminizer*, joka näkyy kuvassa. Sitä tarvitsee laittaa vain minimaalisen pienet tipat poskipäiden yläosaan sormin painellen.
  • Myös voidemaiset poskipunat lisäävät kuultoa ja niistä kirjoitinkin TÄSSÄ.

EI NÄIN:

  • En suosittele puuteroimaan naama ensin täyteen ja sen jälkeen lisäämään poskille puuterimaista hohdetuotetta, koska se näyttää todella luonnottomalle ja toimii usein vain vahvoissa studiovaloissa, kuten Youtube-videoissa, joista useat ottavat tähän mallia.

POSTAUKSEN MEIKKI

Meikkipohjassa käytin tässä postauksessa mainitsemiani tuotteita. Luomivärit on Smashboxin L.A. Cover Shot -paletista*. Huulilla on Max Factorin huultenrajauskynää sävyssä Mauve Moment* ja kiiltona Joe Blascoa sävyssä Carmin (saatavuus Sokos).

Korvikset on ostettu Zalandolta ja kynsissä on Essien kynsilakkaa sävyssä Polar-izing.

P.S. Voit myös katsoa videon kuulaasta ja kauniista meikkipohjasta, jonka löydät TÄSTÄ. Tällä videolla tekemäni meikkipohja sopii erityisesti kuivemmalle iholle.

*Sisältää mainoslinkin.

  • Tytyy dyy

    Hei!
    Mulle jäi nyt epäselväksi kuinka se meikkivoide pitää levittää? Kohdassa ei näin lukee vaan, ettei suoraa naamalle ja sitten blenderillä. Onko beauty blender kokonaan huono asia vai pitäisikö meikkivoide laittaa aluksi kädelle?
    Olen ainakin tuon kohdan tehnyt aina väärin:(

    • Miia Ezen

      Heippa! 🙂 Hyvä kun kysyit. Mä laitan meikkivoiteen ensin kämmenselälle ja siitä sitten työstän siveltimeen. Voit kurkata tuossa alla olevan videopostauksen, jossa näät tarkasti miten sen teen. Beauty Blender ei ole huono asia, mutta itse tykkään enemmän siveltimestä. Niin kuin tuossa kirjoittelin, että on tärkeää löytää se oma tekniikka – kunhan lopputulos on ohut. Ja siis suosin sivellintä myös sen vuoksi, koska se kestää pidempään ja on myös huomattavasti ekologisempi. Mutta jos saat ohuen ja kulaan meikkipohjan niin, että laitat meikkivoiteen suoraan naamalle niin silloin teet ihan oikein. Usein siitä tulee vaan liian paksu kerros ja koitan tässä löytää syitä, että miksi ihmiset tekevät liian paksua meikkipohjaa. Kurkkaa esim mun Instagramin kokohokohdista video ‘bad makeup’ niin näet kuinka paksun pohjan tällä tekniikalla tulee helposti tehtyä.

      En vois siis koskaan sinänsä sanoa, että joka meikkaamisessa olisi väärin. Lopputulos on se mikä merkkaa. Jos joku tekniikka toimii itselle niin ehdottomasti kannattaa jatkaa. <3

  • Juuulia

    Heips! Ootko testannut Sensain Luminous sheer meikkivoidetta? Myyjä suositteli sitä tuon sun suositteleman sijaan. Sanoi että on kevyempi versio Flawlessista, kuulemma mun ihoa ei tarvisi niin paljon peittää.

    • Miia Ezen

      Heippa Juuulia! 🙂 Joo, kurkkaappa tuossa alempana oleva videopostaus. 😉 Siinä käytän juurikin tuota meikkivoidetta.

  • Tiia

    Moikka! Olen lueskellut noita ihonhoitopostauksia ja mietin, että mitkä tuotteet olisi kiireiselle (laiskalle?:)) ihonhoitajalle välttämättömiä ja mitkä ei. Meikkaan hyvin harvoin ja mietinkin, että jos toisen kaksoispuhdistuksen aineista jättäisin pois, niin olisiko se ensimmäinen vai toinen tuote. Kasvoveden ostaisin myös. Tällä hetkellä käytössä on ollut vain Mossan misellivesi. Kasvoni ovat herkät, mutta niissä on myös jonkin verran epäpuhtauksia, eli kaiketi se on herkkä ja pintakuiva (koska miliumeja) sekaiho.

    • Miia Ezen

      Heippa Tiia! 🙂 Suosittelen tuota Evolven putsaria lämpimästi, joka hoitaa puhdistuksen yhdellä tuotteella. Se on tuossa mun atooppisen ihon postauksessa. Ihosi kuulostaa ainakin miliumien perusteella kuivalta, eli kannattaa kokeilla tuota samassa postauksessa olevaa kasvovettä. Ja sitten tietenkin jokin hyvä voide sitomaan kaiken kosteuden. 🙂

      Tässä linkki postaukseen:

      https://miiaezen.com/2019/03/27/kuinka-hoitaa-kasvojen-paha-atooppinen-ihottuma/

  • Susanne

    Moi! Kuulas ja ohut meikkipohja näyttää todella hyvältä. Itse olen punakkaihoinen ja lisäksi punasteleva ihminen, joudun tästä syystä laittamaan meikkivoidetta vähän paksummasti että edes jonkin verran peittää punaisuutta. Poskipunaa en käytä koska ihon punoitus näkyy meikkivoiteen läpi jonkin verran. Tämä on vähän hankalaa koska en kuitenkaan koko ajan ole poskista punainen 😄 Mitä mieltä olet että kannattaisiko minun käyttää poskipunaa kuitenkin? 😊

    • Miia Ezen

      Heippa Susanne! 🙂 Joo kyllä mä laittaisin sulle poskipunaa silti. Se vaan sitten välillä korostuu hieman enemmän, kun punaisuus tulee ihon alta esiin. <3

      • Markit

        Minäkin punastelen vieläkin, vaikka vuosikymmeniä on kuusi.😊 Olen ratkaissut asian niin, että jos menen jonnekin, jossa ehdottomasti en halua punaposkien näkyvän, käytän Joe Blascon meikkivoidetta ja se toimii. Muutoin en enää niin jaksa välittää. Johan se lääkärikin sanoi minulle pikkutyttönä, että ” miten noin punaposkinen tyttö voi olla kipeä”. 😂 Ja se Blasco on riittoisa purkki, vaikka vähän tyyris.

        • Miia Ezen

          Joo tää on hyvä vinkki Markit! 🙂

  • Markit

    Hei mikä tuo huhtikuun paras kasvoöljy on? Minulla näkyy se puhdistuspurkki, vaikka miten klikkaisin. Muut näkyy oikein. Nakkisormiko täällä taas käyttää kännykkää 🤣.

    • Miia Ezen

      Heippa Markit! 😀 Ei minä se nakkisormi olen. 😉 Vaihdoin nyt linkin oikein.

  • Hanna

    Oletko testannut Jane Iredalen meikkipohjaa? Itselläni ollut käytössä nyt muutaman viikon ja varsinkin jokapäiväiseen käyttöön ihanan luonnollinen ja kevyt lopputulos! Ja ihokin tykkää ☺️

    • Miia Ezen

      Heippa Hanna! 🙂 En ole kokeillut, mutta haluan kyllä. Kuulostaa ihanalta. <3

  • Paula

    Hei,
    Minkä osoitteen avulla voin lukea blogiasi Bloggerin kautta? Eli minkä osoitteen laitan bloggeriin, jotta sielä näkyisi minulla aina, kun blogisi päivittyy? Tuo https://miiaezen.com/ ei toimi.

    • Miia Ezen

      Heippa Paula! Voi ei.. en ole tuohon bloggeriin vielä oikein perehtynyt ja en tiedä miten se toimii. Laitan siis todo-listalle. 🙂

  • Leena Heikkinen

    Hieno yhteenveto jälleen, kiitos siitä! Itselläni on huolettoman auringonoton muistona muutama pigmenttiläiskä sekä nenästä leikatun tyvisolusyövän eli basalioman arpi… Niinpä suojaan pakon sanelemana ihoni kosteusvoiteella, jonka spf on 35 -50. Hyvä ”ei rullaava” voide meikin alle löytyi Exuviancelta (Sheer Refining fluid) ja nyt kokeilussa viimeisen Kauneus&Terveyslehden testivoittaja edullinen Nivea sun soothing sensitive (pdf 50)
    Näin kesän kynnyksellä muitakin innokkaita seuraajiasi saattaisi kiinnostaa lisätieto siitä, miten meikin saa pysymään kauniina, kun alla on korkealla kertoimella varustettu kosteusvoide

    • Miia Ezen

      Heippa Leena! 🙂 Itse käytän ainoastaan fysikaalisia suojia kasvoilla, koska saan finnejä kemiallisista suojista. Tällä hetkellä itseasiassa testailen hyviä suojia meikin alle ja en ole huomannut ainakaan vielä, että mikään niistä huonontaisi meikin pysyvyytä. 🙂

  • Anne

    Heippa,
    jos iho on punakka, niin pitääkö valita punaiseen vai keltaiseen taittava meikkivoide? Olen ostanut yleensä enemmän keltaiseen taittavan tai beigen, koska se peittää/neutralisoi mielestäni ihon punaisuutta paremmin. Olenko tehnyt ihan väärin?

    • Miia Ezen

      Heippa Anne! 🙂 Hyvä kysymys. Iho saattaa olla kasvoilta hyvin monellakin punakka, mutta muu kroppa voi olla vaikka oliiviin taittava. Eli tämän tyyppinen punoitus ei sinänsä kerro sitä mihin iho taittaa. Ja olet oikeassa, että keltaiseen taittava meikkivoide peittää mukavasti punaisuutta ja teen niin usein myös asiakkailleni. Jos kuitenkin kyseessä on esimerkiksi videokuvaukset, niin silloin keltaiseen taittava näyttää hieman hassulta punaiseen taittavalla iholla. Mutta se ei ole meidän tavallisten ongelma, joten ihan hyvin voit käyttää keltaiseen taittavaa punaiseenkin taittavalla iholla. 🙂

  • Marja Pulkkinen

    Hei Miia. Olen tilannut Apeiron hoitoöljyn. Kuinka sen kanssa toimitaan puhdistuksen jälkeen, hoitoneste ja öljy vai hoitoneste, kosteusvoide ja öljy lopusi? Minulla on kuiva iho ja käytän Weleda Skin Food voidetta, joka on täydellinen iholleni. En ole saanut vielä tilaamani kasvoöljyä, onko kuitenkin liikaa laittaa alle ensin Weledaa ja öljyä lopuksi?

    • Miia Ezen

      Heippa! 😊 Öljy on raskain, joten se tulee aina viimeiseksi. Ja siis molemmat järjestykset siis käy. Mutta Skin foodissa on jo sen verran öljyjä ja myös mehiläisvahaa ja siksi sen jälkeen ei varmaan enää kannata laittaa öljyItseä. Eli joko tai. 😊 Itse käytän apeironia tosiaan vain silloin, jos naamaan on ilmestynyt finnejä. Joskus koko naamalle ja joskus paikallisesti, mutta tykkään käyttää sitä yöllä. Onko sulla siis finnit ongelma?

  • Tietämätön

    Hei, minulle on nyt vähän hakusessa vielä nämä rutiinit pintakuivalle iholle. Eli pesun jälkeen kasvovesi tai seerumi ja sit kasvorasva ja sit öljy? Ja nämä samat meikin alle?
    Tänään ostin weleda skin foodia suosituksesta mutta light, koska pelotti vähän… eli skin foodin päälle ei öljyä mutta tavallisen kasvovoiteen päälle öljyä?

    • Miia Ezen

      Heippa! 🙂 Hyvä, kun tulit kyselemään. Joo pesun jälkeen aina kasvovesi ja sen jälkeen seerumi (jos sellaista iho tarvitsee) ja sitten kasvorasva ja öljy. Samat voi laittaa meikin alle. Jos iho rasvoittuu päivän aikana paljon, niin öljy kannattaa jättää pois. Jopa liian rasvainen kosteusvoide voi olla liikaa t-alueella ja siksi voikin vain kosteuttaa enemmän muita alueita. Yöksi voit laittaa tuon Skin Food Lightin päälle öljyä ja päivällä sitten ilman öljyä. Mutta tietty riippuu sun ihosta. Jos on todella kuiva, niin päivälläkin voi käyttää öljyä. 🙂 Kokeile vähän sen mukaan mitä ihosi tarvitsee ja miltä se päivän aikana tuntuu. Järjestys on siis aina sama, mutta joitakin vaiheita voit jättää välistä pois.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram