3 asiaa, johon meikki ei auta

01.03.2019

Tämä Oscar-gaalan muokattu kuva Jennifer Lopezista (kuvalähde) järkytti sen vuoksi, etten rehellisesti sanottuna tiennyt, että näitä punaisen maton kuviakin muokkaillaan. On lohdullista tietää, että yksi maailman kauneimmista naisista ei todellisuudessa olekaan mikään luonnoton siloposki – onhan hän jo melkein 50-vuotias. Tämän inspiroimana päätin kertoa, että mihin asioihin meikillä ei yksinkertaisesti pysty vaikuttamaan. Moni meikkitaiteilija ja ihan tavallinen nainenkin saattaa meinaan tuskailla tämän asian kanssa vaatimalla itseltään mahdottomia suorituksia. Keräsin tähän kolme asiaa, jolle meikillä ei voi sitten yhtään mitään.

SILMÄPUSSIT

MIKSI ASIALLE EI VOI MITÄÄN? Silmäpussit on aina koholla ja siksi niistä tulee varjo – tekee sitten mitä tahansa.

MITÄ ASIALLE VOI TEHDÄ? Kaikki tietävät sen olennaisen – nukkuminen. Mutta usealle tämäkään ei auta, joten mikä sitten avuksi? Sanoisin ihan ensimmäisenä, että silmäpussit ovat ihan normaali osa meidän kasvoja ja niitä ei pitäisi hävetä. Meikillä on tosin yksi pieni asia, jolla muutosta voi vähän saada aikaiseksi. Laita varjokohtaan asteen vaaleampaa peitevoidetta ohuelti. Tämä tekee kasvoista virkeämmät.

RYPYT JA JUONTEET

MIKSI ASIALLE EI VOI MITÄÄN? Tämä on luonnollinen osa ikääntymistä ja meikki ei yksinkertaisesti ole laastia, jota heitetään sentin kerros kasvoille.

MITÄ ASIALLE VOI TEHDÄ? Kaikista paras tapa estää ennenaikaista vanhenemista (ryppyjä tulee silti kaikille) on terveellisen elämäntavat ja hyvä ihonhoito. Meikillä voi tehdä sen verran, että käyttää todella ohutta meikkivoidetta ja käyttää mahdollisimman vähän puuteria. Paksu meikkivoide ja puuteri korostavat ryppyjä. TÄSSÄ viime vuonna tekemälläni videolla on paljon vinkkejä aikuisen naisen meikkiin. Heleys on avainsana!

IHON TEKSTUURI

MIKSI ASIALLE EI VOI MITÄÄN? Sama kuin rypyt ja juonteet – aivan mahdotonta.

MITÄ ASIALLE VOI TEHDÄ? Yleisimmät syyt ihon tekstuurille ovat pintakuivuus ja akne. Molemmille asioille voi usein tehdä jotain säännöllisellä ihonhoidolla, mutta kukaan meikkitaiteilija ei taio niitä juhlapäivänä pois. Punoittavat ja tasaiset finnit saa kyllä piiloon, mutta kaikki mikä on koholla näkyy väkisinkin, koska ne ovat tekstuurisia ja lisäksi muodostavat ympärilleen varjoa. Pahasti pintakuivalla iholla taas oikein mikään meikkivoide ei näytä hyvältä ja usein ainoa mitä itse meikkitaiteilijana pystyn tekemään on hellävarainen kuoriminen ja kerroksittainen kosteutus ennen meikkiä.

Ja muuten minulle ainakin mainostetaan Facebookissa jotain naamiota, jolla heidän mainosväittämän mukaan saa ihohuokoset pois! Pelottavaa! Meillä kaikilla on ihohuokoset ja tarvitsemme niitä. Joillain ne ovat vain enemmän näkyvissä kuin toisilla. Rakastan ihohuokosten tekstuuria, koska se tekee ihosta ihon.

POSTAUKSEN MEIKKI

Tein tätä postausta varten Jennifer Lopez tyylisen meikin, joka tosin itselläni näyttää hyvin paljon erilaiselta. Olenhan aika kaukana hänestä. 😀 Avaintuotteita hänen tyylissään on lämpimän ruskean sävyinen smokey eye, tuuheat ripset ja nudet huulet. Hänen lämmin ruskea silmämeikkinsä taittaa usein hieman oranssiin sekä punaiseen, johon itse huomasin Anastasian Soft Glam -paletin* olevan loistava. Huulissani on vanha tuttu Joe Blascon nude huulikiilto sävyssä Carmin* – tosin tällä kertaa huulieni ulkoreunoja tummensin ruskealla huulipunalla. Jennifer Lopezilla on lähes aina tehty huulten ympärille vahvat varjostukset, jotka taas itselläni näyttävät viiksiltä. Lisäksi laitoin ripsiin muutamia lisätupsuja Sweed Lashes Ida Ekman kokoelmasta.

*Sisältää mainoslinkin. Tuote saatu.

  • Kristina

    Kiitos Miia tästä postauksesta!
    Toki tiedän, että kun olen 55 v, niin se näkyy, vaikka mitä tekisin, mutta ainahan sitä yrittää saada kaikki “virheet” piiloon. Eihän nää jutut mun kasvoissa edes ole “virheitä” vaan mähän näytän itseltäni. Jennifer Lopezia minusta ei saa tekemälläkään!

    • Miia Ezen

      Sä oot niin oikeassa! Eihän ne ole edes virheitä. <3 Meillä jokaisella on omat kauniit uniikit piirteet. 🙂

  • SiiriS

    Oho no enpä kyllä itsekkään tätä tiennyt! 😮 Toisaalta nytkun asiaa miettii niin yllättikö? No ei. Surullistahan tuo on.
    Tuohon rypyt ja juonteet kohtaan lisäisin vielä aurinkorasvan. Kuuluu kyllä osana ihonhoitoa, mutta jos jonkun super antiage niksin haluaa saada niin aurinkorasva. Itse olen tosin vasta 24, mutta onneksi tästä asiasta on jo hyvissä ajoin saanut kuulla ja paljon, niin osaa ajoissa vaikuttaa asiaan. 🙂

    • Miia Ezen

      Niin totta! Vitsit kun olisin 24-vuotiaana ollut noin fiksu. Nyt kärsin seurauksia, kun ihossa kaiken maailman pilkkua ja pistettä.

  • Charlotta

    Ihana postaus! Just näin se on. Ihmisiä me kaikki ollaan. Ei meidän tarvitsekaan olla täydellisiä <3

    • Miia Ezen

      Kiitos <3 joo.. ja aina sitä jotenkin luulee, että noi starat on vaan jotenkin luonnon oikkuja. Ihan tavallisia hekin on. <3

  • Eeva

    Moi Miia!
    Täällä yks luonnonoikku harakanvarpaat silmäkulmissa ei ny enää haittaa,joskus nekin haittas mut ei enää onhan mittarissa jo71v.Ainoo mikä jurpii välillä on toi löysä kohta leuan alla.
    Joka aamuinen meikkaus luo hyvän mielen ja omasta mielestä jopa kaunistaa..
    Sitte tää sun plogin lukeminen on päivän rutiineja ja tuo iloa seurata sun meikki postauksia.

    • Miia Ezen

      Onpa ihana kuulla, että mun blogista on iloa useampana päivänä! <3 Ja olen kyllä samaa mieltä, että meikkaus tuo hyvää mieltä ja oloa. Silloinhan varmasti voi sisäisestikin paremmin, kun tekee sitä mistä nauttii. 🙂

    • Miime

      Wau Eeva 😘
      Tämä on ihaninta, mitä voin lukea. Jatka seurailua. ja kuule, meikki/smikkaus poistaa kasvoista 10 vuotta!!!

      Tiedän sen, sillä INTOHIMONI on meikkaus 💋❤️❤️❤️
      Silloin, kun en huoli, miltä näytän, kuvastin ei palvele.

      Mutta, kuten varmasti olet huomannut, Mitä enemmän tulee ikää sen työläämpi/kauemmin kestää saada ehostus kasvoille. Kas, kun karvat kasvoissa, ripsiä myöten, häviää…
      Itselläni ei auta kestovärjäys, sillä se on, waste money, rahan tuhlausta, kestää ehkä 1 viikon, mutta liukenee pois, ihon rasvaisuuden takia.

      Ja nyt olen huomannut, että kosteusvoidetta PITÄÄ KÄYTTÄÄ järjetön määrä silmien alla, ennen meikkausta. Että ne juonteet, eivät olisi niin julmetun syvät.

      Iloa päiviisi Eeva 🌹

  • Minna

    Ihanan huojentava postaus Miia! Meikillä tekee kyllä paljon, mutta kurjaa, miten kuvat muokataan luonnottomiksi. Katsoitko muuten tänään kuvia Miss plus size -kilpailijoista? Voi apua millaset Meikit heille oli tehty. Kato ihmeessä! Ja kiitos ihanasta blogista ylipäänsä. Sun ansiosta oon löytänyt ihanan meikkaamisen ilon, erityisesti oon alkanut käyttää arkisin luomivärejä, kun aiemmin menin aina vahvoilla eyelinereilla.

    • Miia Ezen

      Heippa Minna! Ihana kuulla, että oot saanut täältä Inspistä meikkaamiseen. <3 Joo, mä huomasin nuo meikit. En olisi itse ehkä sellaisia meikkejä tehnyt, mutta meitä meikkitaiteilijoita on moneen menoon ja monta eri käsialaan. 🙂

  • Hilla

    Onhan J-Lo nyt aika huikeen näköinen, myös tuossa vasemman puoleisessa kuvassa! Ei uskoisi, että 50 jo kolkuttelee. Joten en vaan tajua, miksi tosta pitäisi lähteä vielä silottelemaan naamaa kuvissa…🤦🏼‍♀️

    • Miia Ezen

      Heippa Hilla! Joo, niin samaa mieltä sun kanssa. Ja myös valot punaisella matolla ei aina ole niin edustavat, koska tietääkseni he ovat ulkona, jossa valo tulee suoraan ylhäältä. Tosin onhan kuvaajilla salamat käytössä. Mutta upea silti hän on vaikka missä valossa!

  • Hanna

    Mainitsit rypyt ja aknen asioina joita ei saa piiloon. Lisäisin sinne myös arvet. Vaikka pahaa aknea kuinka hoitaisi saattaa siitä silti jäädä pysyvät arvet, kuten itselleni on käynyt. En ole koskaan saanut nauttia siitä että jokin meikkivoide (tai ylipäätään mikään muukaan) saisi ihon näyttämään tasaiselta. Kadehdin aina ihmisiä joilla jokin kosmeettinen tuote saa ihon tasaiseksi. Mutta asian kanssa on oppinut elämään…eihän sille mitään voi. 😀

    • Miia Ezen

      Joo Hanna oot oikeassa! Ikävä kyllä aknearpia ei myöskään saa piiloon, koska niistä kuitenkin jää iholle ns varjot. Ihana kuulla, ettet anna niiden vaikuttaa omaan kauneuteen. <3

  • Anna

    Aikamoista!😱 Oon saanut Jenniferista Instgramin perusteella kuvan että näyttää paljon ikäistään nuoremmalta, mutta näköjään häneltäkin löytyy rypyt ja silmäpussit. Oonkin ihmetellyt miten se ei vaan vanhene koskaan ja jopa itse päälle kolmekymppisenä näytän huonoina päivinäni vanhemmalta 😂 kiitos siis tästä! Ja ihan käsittämätöntä miten kuvia muokkaillaan ja luodaan ihan väärä mielikuva miten normaalisti naiset ikääntyy ja luodaan kauheita paineita, ikään kuin vanheneminen olisi jotenkin noloa! Kun pitää itsestä huolta, niin ikääntyy myös kauniisti vaikka olisikin ryppyjä!

    • Miia Ezen

      Heippa Anna! 🙂 Joo, mäkin olin kieltämättä aika järkyttynyt tästä, että näitäkin kuvia muokataan. Kaunis nainen hän on ja ihan normaalia, että tuossa iässä rypyt näkyy. Ei tämä ikuisen nuoruuden tavoittelu vissiin lopu ikinä! 🙁

  • Anne

    Mitä meikkivoidetta sinulla on tämän postauksen meikissä? Näyttää upealta!

  • Krista

    Moikka! Kannattaako silmäpussin päälle laittaa mitään? Esim meikkivoidetta tai sävykorjaajaa? Tai siis kannattaako silmäpussit jättää ihan paljaaksi?

    • Miia Ezen

      No mä laitan usein ihan minimaalisen kerroksen peitevoidetta tuomaan valoa silmien alle ja sitten vähän vaaleampaa peitevoidetta tai vaaleampaa mattapuuteria silmäpussien varjokohtiin. 🙂 Usein me kaikki tarvitaan vähän valoa kasvojen keskiosiin, kuten näkee myös tuossa J Lo:n meikissä olevan. 🙂

  • Miime

    Heippa Miia 🙂

    Aivan fantastinen tieto, että ne editoi julkkisten kuvia, Vaikka kyllä sitä aavistelinkin 👍

    Ja minä editoin ihan jokaisen kuvan, jonka julkaisen. Kuulen siitä muilta, kadehtivilta yksilöiltä, mutta minä en välitä ollenkaan. Vastaan vaan, että niinhän nuo julkkiksetkin editoidaan siloposkiksi.
    Kameran linssi, ei oikein imartele enää, siksi kaikki keinot käyttöön, mitä vaan löydän.

    Mitä iloa minulle olisi postata sellaisia kuvia, joissa kasvot kiiltää rasvasta, tai ihohuokoset näkyy, ja tummat silmänaluset?😲😲😲😲
    Onko se jotenkin Cool-juttu näyttää kaikki epäkohdat?
    Minusta ei.
    “Ei, kun me halutaan näyttää naturelleilta, se on nyt in!!!”
    ^Minulle tuo on aivan sama, mitä kukakin tahtoo itsestään tuoda esille ja kunnioitan heidän tahtoaan. Se on heidän asiansa, ei kuulu minulle.

    Vierastan tuota kiiltelyä yli kaiken. Ja puuteroin kasvoni hyvin, mutta kamerapa paljastaa, ei auta puuteroinnit, ei mitkään.
    Onneksi on kuvaneditointiohjelmia, luojan kiitos 🌹!!

    Esimerkki: Sirpa Selännettä haastateltiin Eeva-lehteen. Ei naisella ollut rypyn ryppyä. 😲
    Sitten satuin törmäämään (videolla) Hollywoodissa maskeeraajana toimivana heppuun, joka meikkasi Sirpa Selännettä.
    Se siitä rypyttömyydestä!!! Joo, miten voikin olla ryppyä rypyn päälle, asialle, jolle henkilöt eivät itse mahda mitään.

    Tai mahtaa, jos oleskelee AINA sisätiloissa ja välttää aurinkoa.
    Tästäkin on todisteita.
    Anoppini oli sileäposkinen vielä 90-vuotiaanakin ❤️❤️❤️❤️

    Että minun mielestäni kuvien jälkikäsittely on ihan hyvä juttu. Makuasia on sitten, kuin paljon tykkää silotella ja kiiltoa poistaa.
    Se on varmaa, että jos kuvankäsittelyohjelmia ei olisi, minusta ei otettaisi yhtäkään kuvaa.

    Iloa kevääseen Miia🌹🌹🌹

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram