Paras kasvojen kuorinta x3

04.03.2019

Blogissani on viimeaikoina puhuttu paljon ihonhoidosta niin oman ihonhoitorutiinini voimin kuin myös tutustuen edulliseen korealaiseen kosmetiikkaan. Kuorinnasta en ole vielä puhunut ja se onkin todella tärkeä asia ihonhoidossa. Nyt kerron miksi ja mitkä ovat omia suosikkejani.

MIKSI KUORIA?

Kun kuolleen ihosolukon kuorii pois tulee ihosta paljon kirkkaampi ja pehmoisempi. Tämän jälkeen iho pystyy vastaanottamaan paremmin kaikki ihonhoidossa käytetyt aineet. Koska iho on tasaisempi, niin myös itse meikki näyttää paremmalta. Tässä lienee ne tärkeimmät asiat, mutta on on myös hyvä muistaa ettei ihoa kuori liian usein. Liika kuorinta saattaa vahingoittaa ihoa. Noin kerran viikossa usein riittää.

MITEN KUORIA?

Tutuin tapa on varmasti rakeinen kuorinta. AHA-hapolla kuoriminen on myös todella suosittua ja se onkin tehokas rakeeton tapa kuoria iho. Markkinoilla on myös erilaisia kuorintalappuja, joiden teho perustuu erilaisiin raaka-aineisiin ja itse mekaaniseen hierontaan.

OMAT SUOSIKIT

Korealaisen kosmetiikan puolelta teistä moni onkin jo blogissani nähnyt Mizon Apple Smoothie Peeling Gelin*, joka sisältää AHA-happoa (glykolihappo) ja myös selluloosaa, joka murustuu pieniksi palasiksi, kun tuotetta pyörittelee kasvoilla. Tämä tuote on pysynyt jo pitkään suosikeissani.

Nyt kun siirryn pikkuhiljaa kokoajan enemmän laadukkaan luonnonkosmetiikan puolelle, niin joukosta on löytynyt jo kaksi suosikkia. Cattier Clay Scrub* edustaa rakeista kuorintaa, mutta se ei kuitenkaan jätä ihoa kiristeleväksi vaan ihanan pehmoiseksi. Tämä onkin yksi harvoista rakeisista kuorinnoista, joista edelleen pidän. Hintakin on vain 9,90€! Whamisan kuorintalappuja* tykkään käyttää varsinkin silloin, jos jostaisn syystä kulmakarvojen väliin ja nenän pieliin on tullut röpelöä ihoa, joka näyttää meikin kanssa aika tekstuuriselta. Tällöin pyörittelen lapulla varsinkin nämä kohdat kunnolla ja meikki näyttää seuraavana päivänä heti paremmalta.

On kuitenkin hyvä muistaa, että mitään taikatemppuja ei kuitenkaan kuorinnalla saa tehtyä esim. pintakuivalle iholle. Kaikista tärkeintä on kokonaisvaltainen ihonhoito, johon kuuluu oikeaoppinen puhdistus ja kosteutus.

*Sisältää mainoslinkin. Tuote saatu.

  • RK

    Olisi hyvä muös kertoa seuraajillesi, että suurin osa tavallisista kuorintatuotteista sisältää ikävää mikromuovia, joka päätyy vesistöön. Olisi kiva jos tekisit joskus koosteen mikromuoveista kosmetiikassa itse asiassa.

    Kiitos luotettavasta ja asiantuntevasta blogista, jota on ilo seurata paitsi laadun vuoksi myös siksi ettet ole mukana kaikissa kaupallisissa yhteistöissä kuten lähes kaikki muut bloggarit vaan pidät oman, aidon linjan! 🙂

    Mukavaa kevättä! 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa! 😊 Joo hyvä pointti. Onneksi nämä mikromuovit käsitykseni mukaan kielletään pian EUssa. Mulla on tällainen hämärä muistikuva ainakin asiasta. Mutta siis tosi hyvä, että huomioit asian.

      Joo, mulla on tosiaan melkolailla erilainen linja näiden blogiasioiden suhteen. Onneksi on kuitenkin muitakin bloggaajia, jotka mainostaa vaan oikeasti hyviä juttuja. 🥰

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram