Totuus ripsiseerumeista – oma kokemus

09.02.2019

Muistatteko, kun kirjoitin Prismasta saatavasta 20 euron ripsiseerumista, jolla sain ihan huikeat tulokset (alla oleva kuva)! Noh, käytin seerumia muutamien kuukausien ajan ja yksi päivä seerumi alkoi kirvellä luomillani. Seuraavana päivänä luomeni kuoriutuivat kuivasta ihosta. Kokeilin seerumia vielä pari kertaa uudelleen ja joka kerta kävi sama homma. Vaikka seerumi onkin edullinen ja toimiva, niin en todellakaan voi suositella sitä enää. Huomasin myös, että ripseni tippuivat silloin aina “kimpuissa” ja siihen kohtaan jäi aukko.

YLILUONNOLLISEN TUUHEAT RIPSET

Nyt puhun täysin oman kokemuksen perusteella ja siitä mitä olen netistä lukenut muiden tarinoita. Ripsiseerumeilla, joissa on prostaglandiinijohdannaista, saa aivan mielettömän upeat ja jopa yliluonnolliset ripset. Prismasta saatava Urodan ripsiseerumissa sitä on ja sen ainesosan nimi on Bimatoprost (johdannaisia on myös muunkin nimisiä). Yksi teistä oli ottanut yhteyttä Urodan maahantuojaan ja saanut sieltä vastauksen, että kyseinen ainesosa kuuluu EU:n lainsäädännössä ns. rajoitettuihin aineisiin, joita saa käyttää tuotteessa pieninä pitoisuuksina. Ainakin Ruotsissa ja Yhdysvalloissa prostaglandiinijohdannaisten käyttö on ripsiseerumeissa kielletty. Tästä voi jokainen jo ihan selvällä maalaisjärjellä todeta, että tämä seerumi kannattaa jättää kaupan hyllylle. Pahoittelen, että edes suosittelin aikaisemmin tätä ripsiseerumia.

Sekin tuli itselleni uutena tietona, että Suomessa maahantuoja, jakelija tai valmistaja onkin vastuussa tuotteen turvallisuudesta. Tämä kuulostaa omaan korvaan pieneltä villiltä länneltä, vaikka jokaiselle tuotteella onkin vastuuhenkilö. Vasta siinä vaiheessa vastuuhenkilö on siis pulassa, kun me olemme jo tuotteita kokeilleet. Tämän seeruminkin kohdalla voi käydä näin.

Yllä olevassa kuvassa näette Urodalla kasvatetut ripset. Osa ripsistä on ihan huikean pitkät, mutta joukosta löytyy paljon myös lyhyempiä osioita – ne kohdat, joissa juuri kuvan oton hetkellä oli lähtenyt ripsiä ns. kimpuissa.

TURVALLINEN RIPSISEERUMI

Kaivoin laatikon pohjalta viime vuonna saadun Talikan ripsiseerumin, koska siinä ei ollut tätä haitallista ainesosaa. Lisäsin sitä ripsien tyveen ja laitoin sormet ristiin. Ripseni koloset alkoivat palautumaan parissa viikossa ja ripset tuntuvat nyt tuuheammilta. Enää en pääse mihinkään huimiin otsaa kutittaviin ripsiin, mutta olen tuloksiin tyytyväinen. Löysin yhden postauksen viime kesältä, jossa silmissäni ei ollut irtoripsiä, enkä ollut vielä aloittanut Urodan käyttöä. Pääset postaukseen TÄSTÄ. Eron tämän hetkiseen tilanteeseen kyllä huomaa.

Talikan ripsiseerumi* ei ole myöskään kalliista päästä verrattuna muihin ripsiseerumeihin – noin 43 euroa. Omassa versiossani on vain erilainen pakkaus, mutta sama sisältö kuin originaalissa Lipocils Expert seerumissa.

POSTAUKSEN MEIKIN TUOTTEET

Kasvoilla on Laveran uutuus meikkivoidetta, josta kirjoitin TÄSSÄ. Poskilla käytin Lumenen voidemasta poskipunaa ja highlighteria*. Silmissä pitkästä aikaa Anastasia Beverly Hillsin Modern Renaissance -palettia*. Sen alle laitoin Urban Decayn Eyeshadow Primer Potionia* ja hohdetta liikkuvalle luomelle tuo YSL voidemainen ja metallinen luomiväri sävyssä Pink Cascade*.

Ripsivärinä on lempparini Kicksin Flirty Extensions* ja kulmissa vanhat tutut tuotteet, joista kirjoitin TÄSSÄ. Huulissa Zuii Organicsin Satin Lip Coloria sävyssä Vixen* ja korvissa roikkuu H&M korvikset.

*Sisältää mainoslinkin. Tuote saatu. 

  • Julia

    Moi!
    Nyt on pakko kommentoida että itsellä juuri tuo Talikan Lipocils ripsiseerumi sai kuukauden käytön jälkeen silmäluomet turpoamaan ja kutiamaan siihen malliin että oli pakko lopettaa käyttö kokonaan enkä sen jälkeen ole uskaltanut kokeilla enää uudestaan. Olin ihan innoissani että jes nyt olet kirjoittanut jostain hyvästä ja turvallisesta ripsiseerumista mitä voin itsekin ostaa ja kokeilla, mutta harmikseni se olikin juuri tämä Talika josta itselläni huonot kokemukset 🙁
    En tarkoita ettei muille voisi tämä kyseinen tuote toimia!

    • Miia Ezen

      Voi kökkö.. 🙁 Voisiko se olla nuo parabeenit, jota tuotteessa on. Sinänsä en itsekään ole suurin parabeenien fani. Toivottavasti saadaan tänne lisää keskustelua tästä seerumista ja muistakin. 🙂

    • Pilvi

      Moikka! Mulla kävi kanssa samalla tavalla Talikan kanssa. Nuorempana käytin sitä vuosia ja nyt muutaman vuoden tauon jälkeen otin uudelleen testiin viime talvena. Silmäluomet oireili, niin pahasti, että en uskaltaisi kyllä enää käyttää. Muista tuotteista, joissa on parabeeneja, en ole saanut oireita. Toki minulta löytyy yliherkkyyksiä ja allergioita monia kosmetiikassa käytettäviä kemikaaleja kohtaan. Monesti kemikaaleille allergisoituu vasta pitkän käytön jälkeen, kuten itsellenikin on käynyt, joten oireita ei välttämättä heti tulekaan ja joillekin ei tule koskaan. Mutta sen aikaa, kun Talikaa pystyin käyttämään, niin ripsien kasvussa huomasi aivan selvän eron. Loistava tuote niille joille se sopii. 😊

  • Annika

    Moi Miia ja kiitos tästä kirjoituksesta!
    Itsellä aivan täysin samanlainen kokemus Urodasta ja se lentää tänään roskiin. Omat ripset tippui käytännössä täysin noin viikko sitten, hetken olikin aivan upeat ripset. Harmittaa vietävästä, mutta nyt otan taas Talikan käyttöön! Eli en voi missään tapauksessa suositella Urodaa kenenkään käytettäväksi 😔

    • Miia Ezen

      Huih! No joo! Nyt mä niin toivon, että tää vedetään pois myynnistä. 🙈 Tiedän, että asiasta on jo raportoitu eteenpäin, mutta nää on pitkiä prosesseja.

  • Päivi Ketolainen-Koso

    Voi kurjuus 😑 Onneksi en kerinnyt Urodaa hankkimaan.Mä olen käyttänyt Korealaista Etude Housen My lash Serumia joka on sopinut mun herkille silmille hyvin.Olen suht lyhyitä aikoja käyttänyt sitä.Ripset ovat vahvistuneet mutta mitään megapituutta ei ole tullut.Tosin lähdin melkein tyhjästä koska ripseni katkesivat ripsipidennyksistä.Että auttoi kyllä kasvattamaan takaisin niitä.Tämä oli kyllä asia postaus 👍🏻

    • Miia Ezen

      Tuossa korealaisessa ei ole varmaan näitä huonoja aineita, vai onko? 🙂

  • Liinu

    Olen itse käyttänyt Revitalashia, tulokset näkyvt ja mitään negatiivisia reaktioita iholla ei ole tullut.

    • Miia Ezen

      Heippa Liinu! 🙂 Onko Revitalashissa näitä huonoja aineita? Muistaakseni tämän seerumin kohdalla oli jossain vaiheessa jotain polemiikkia vai muistanko väärin?

  • Jenni

    Heiipsan, onko kokemuksia åme puren lash&brows enhancer seerumista?
    Itse ostin tätä muutama viikko sitten kun monien vuosien jälkeen meinasin kokeilla ”pärjätä” omilla ripsillä volyymien jälkeen 😅

    • Miia Ezen

      Heippa Jenni! Ei itseasiassa ole ja koko merkkikin on mulle vieras. 🙂

  • Iida

    Hyvä Miia, että otit tämän asian puheeksi! Bimatoprosti on lääkeaine, jota käytetään silmätippoina glaukooman eli silmänpainetaudin hoitoon. Bimatoprostin hyvin yleisiä tai yleisiä haittoja ovat sidekalvon verekkyys, silmän kutina, silmäripsien kasvu,
    sarveiskalvotulehdus, sarveiskalvon haavauma, polttava tunne silmässä, silmän ärsytys, allerginen sidekalvotulehdus, silmäluomien tulehdus, näöntarkkuuden heikkeneminen, sidekalvon turvotus, rikantunne silmässä, silmän kuivuus, silmäkipu, valonarkuus, runsas kyyneleritys, silmän rähmäisyys, näköhäiriöt/näön hämärtyminen, värikalvon pigmentaation lisääntyminen, silmäripsien tummuminen, silmäluomien punoitus ja silmäluomien kutina. Haitat on kopsattu suoraan Bimatoprost Stada -lääkevalmisteen valmisteyhteenvedosta. Haittoja voi olla pakko sietää, jos bimatoprostilla hoidetaan sairautta, mutta en ymmärrä miksi kukaan käyttäisi sitä sisältävää ripsiseerumia. Olen nähnyt useita glaukoomapotilaita, joiden silmäluomet ovat tummuneet ruskeiksi ja silmät punoittavat lääkkeen käytön vuoksi. Silmätipoissa bimatoprostin määrä voi olla suurempi kuin ripsiseerumissa, mutta en löytänyt Urodasta tietoa paljonko bimatoprostia se sisältää. Mutta kannattaa siis miettiä mitä ripsiinsä laittaa!

    • Miia Ezen

      Kiitos Iida, kun avasit vielä tarkemmin aihetta ja mitä kyseinen aine voi tehdä. Hui!

  • Elina

    Myöskin risiiniöljystä ja E-vitamiinikapseleista olen kuullut paljon hyvää, puhtaita aineita molemmat. Eli tehdään seos johonkin astiaan, johon 3 tl risiiniöljyä ja 2 kapselia E-vitamiinikapseleita. ☺

    • Miia Ezen

      Joo hei mäkin oon itseasiassa kuullut tästä. 😀 Oon vaan niin laiska sekoittelemaan ja tekemään, joten etsin aina valmiita ratkaisuja. 😀 Kokkaaminenkaan ei ole mun juttu ollenkaan. Hih!

  • Sanna

    Suosittelen kotimaisen Hgissä valmistetun BTB13 sarjan ripsiseerumia. Valmistaja Naviter Oy. Samalla sarjalla myös hiuspohjan hoitoon tuotteita. Ko.seerumi vahvistaa omia ripsiä ja itselläni on myös tuntunut että musta oma väri on vain syventynyt+ripsiin tullut luonnollisen kaunista pituuttakin himppunen lisää. Ei tee harakanvarpaan näköisiä ripsiä 😁 eikä ole ärsyttänyt tms.

    • Miia Ezen

      Heippa Sanna! Ooh, suomalaisuus kiinnostaa aina ja että vielä toimiikin. <3

  • Lotta

    Risiiniöljy on ainakin luonnollinen ja turvallinen ja tulokset tulevat nopeasti, suosittelen!

    • Miia Ezen

      Heippa Lotta! joo, siis mä kokeilin tuota joskus aikanaan, mutta mitään ei tapahtunut. Kokeilinkohan sitten tarpeeksi pitkään? Taidanpa kokeilla uudelleen. Kuinka nopeasti tuloksia pitäisi tulla? 😀

  • Nina

    Moikka!
    Itsekin olen käyttänyt Urodaa nyt muutamia kuukausia ja ripset ovat kyllä kasvaneet ja tuuhentuneet hurjasti, siis ihan uskomattoman paljon. Vielä en ole huomannut haittapuolia mutta taidan suosiolla jättää sen nyt pois, on tehnyt jo hyvän alkutyön ripsien kasvattamisessa. Tänään lähti Sokokselta kympillä puhdas+ risiiniöljy jota jatkossa ajattelin testailla, saas nähdä. En usko että on yhtä tehokas kuin uroda, mutta onpahan sitten turvallinen käyttää. Et ole itse ajatellut risiiniöljyä, tai oletko kenties kokeillut?

    • Miia Ezen

      Joo, oon kokeillut, mutta en saanut tuloksia. Aattelin nyt kokeilla uudelleen. 🙂

  • Ninni

    Risiiniöljyllä on jengi saanu tosi hyviä tuloksia ja on takuulla luonnontuote, jonka ei pitäis allergisoida. Ystäväni ylisti öljyä monen vuoden ripsienpidennyskierteen jälkeen: sai jo neljän viikon käytön jälkeen paksut ja pitkät ripset.

    • Miia Ezen

      Mun on nyt pakko testata tätä uudelleen <3

  • Hanna

    Urodaa ei näkynyt enää lainkaan paikallisen Prisman hyllyssä, joten olisiko otettu pois markkinoilta. Itsekin käytin sitä hetken mutta silmäluomeni alkoivat punoittaa melko pian käytön jälkeen :/ toivottavasti on vedetty pois.

    • Miia Ezen

      Kyllä se taitaa olla vielä markkinoilla 🙁

  • Pampula

    Itse olen käyttänyt pidemmän aikaa juuri Urodaa, maksaa Briteissä n. 11 puntaa. Ei ole kyllä ollut toistaiseksi mitään valittamista, ripset ovat tasaisen pitkät, tuuheat ja kaarevat, niitä ei ole putoillut, eikä mitään ihottumaa tms. ole esiintynyt. Ripsien tai silmien väriin ei ole myöskään vaikuttanut mitenkään, ihan yhtä vaaleat ovat kuin ennenkin.
    Risiiniöljy ei tehnyt itselleni mitään tuloksia.

    • Miia Ezen

      Toivottavasti et herkisty tuotteelle <3

  • Nipppe

    Risiiniöljy + E-vitamiinia (öljykapselista). Luonnollista ja toimii! Ida iholla-blogista tuttu resepti. 🙂

  • Eve

    Onneksi ei tarvi laittaa ripsiin mitään seerumeita. Luonnostaan pitkät ja pidennyksiä en ole koskaan käyttänyt niin ovat hyväkuntoisina pysyneet😉

    • Miia Ezen

      Ihanaa! <3 oon kade! 😀

  • Laura

    En ole koskaan käyttänyt pidennyksiä, enkä muitakaan poppakonsteja ripsiini. Mutta tämä vaikuttaa kiinnostavalta:

    http://lavera.fi/tuotteet/lash-care-serum/

    Mitä mieltä Miia olet tuosta? Onko jollakin kokemuksia?

    • Miia Ezen

      Heippa Laura! Joo, mulla on itseasiassa tuo nyt kaapissa odottamassa testausta. 😀

  • Essi

    Kauan olet nyt siis käyttänyt tätä uutta seerumia? 🙂

    • Miia Ezen

      Hmm.. tarkalleen en muista, mutta joulun paikkeilla otin käyttoon. 🙂

  • Miime

    Heippa MiiaDear😃!!!
    Tässä siis Miime.
    Onnistuttiin viimein saamaan sivusto toimimaan minulla 😆!!!

    Höh, nyt täytyy sanoa, että olen ymmärtänyt asumisjuttusi jotenkin väärin. Kuvittelin, että sinä ja Ruusumies ostitte oman osakkeen….

    Ja mitä Ezen -sukunimeen tulee, minusta se on tosi hyvä. Eipä täällä noin erikoisiin nimiin törmää. Että “miiaezen -brändi” kyllä menettelisi, kun ajatellaan, että olet julkisuudessa.

    Yksityisesti tietenkin voit olla nimeltäsi, kuten tahdot, mutta minä ajattelen näin, jos itse olisin bloggaaja.

    Kaikkea ei tarvitse kertoa kaikille…..

    No, joka tapauksessa, sain blogisi sivun yhteistyöhön ja toivottelen ihanaa kevättä 🌹🌹🌹

    • Miia Ezen

      Heipap Miime! 🙂 Jee huippua! Joo, siis Iltasanomat taisi kirjoittaa joskus omiaan, että oltaisiin ostettu oma. Onneksi he on vihdoin jättäneet mut rauhaan. 🙂 Ja Ezen sukunimi on sinänsä persoonallinen, mutta kun se on ex-mieheni. 😉 Ihanaa kevättä sullekin!

  • Miime

    Miia
    No nyt sitten sain minäkin vihiä, miksi mun silmät kirvelee, kun käytän uppo-outoja kosmetiikkatuotteita luomilla.

    Ostin Catrice -luomenpohjustusaineen, se oli niin edullinen. Ihmettelin, kun silmäni alkoivat punoittamaan hetken kuluttua.

    Noh, olihan mulla vielä Isadoran silmämeikin pohjustusainetta. Tuolla silmät eivät reagoi. Hajusteeton ja jo tunnetuksi tullut merkki.
    Eli kovin halpaa silmäkosmetiikkaa en voi käyttää, niissä kaikki ei ole kohdallaan, koskapa tunnetut edulliset brändit tuottavat ihan kelpoista kosmetiikkaa.

    Mutta hei, maksa 2,2 g huulipuikosta 39 euroa. Saat sillä rahalla jo ruokaa hyvinkin. (Oisko ollut Lancome?)

    Minun kosmetiikkahintahaitari 10-30 euroon, sisältäen myös siveltimet. Tuon kalliimpia en suostu ostamaan.

    Miia, oletko ajatellut, mihin “vanhat” meikit voisi viedä?
    Eikös ne jo pakkausten perusteella ole onglemajäte?
    No, kun ei muuta tiedä niin roskiin, sekajätteeseen….
    Nimittäin minulla on kasoittain vanhoja meikkejä….
    Enkä taatusti laita enää iholle, hyi ne haisee 😷!!!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram