Toivepostaus: Korealainen ihonhoitorutiini

16.02.2019

Kaikessa yksikertaisuudessaan kiteytän ihonhoitoni näin: Korealaista tuotteiden kerrostamista luonnonkosmetiikalla sekä laadukkailla korealaisilla tuotteilla antaen iholle niin vettä kuin myös hyviä öljyjä unohtamatta hellävaraisen tehokasta puhdistusta. Ihoni on pintakuiva sekaiho, mutta pintakuivuus on nykyään poissa ja liika rasvoittuminenkin on rauhoittunut.

Tämän postauksen tuotteet sopivat hyvin monelle eri ihotyypille.

PUHDISTUS

Saan todella paljon kysymyksiä, että mikä kosteusvoide olisi tarpeeksi hyvä, jotta pääsisi eroon pintakuivasta ja kuivasta ihosta.

Kysyn aina heti heti perään: “Miten puhdistat kasvosi?” Vastaus on usein tätä luokkaa: “Käytössä on sellainen vaahtomainen putsari, koska se puhdistaa meikin parhaiten.” Jatkan kysymyksellä, että onko siinä ainesosana Sodium Laureth Sulfate tai joku muu sulfate-loppuinen? Vastaus on usein: “Kyllä, mutta tätä myydään hellävaraisena ja kuivalle iholle tarkoitettuna.” Ikävä kyllä se ei ole hellävarainen vaan putsaa kasvot liian tehokkaasti häiriten samalla ihon omaa toimintaa ja syy kuivuuteen löytyykin usein tästä.

Itse käytän korealaista kaksoispuhdistusta, joka tuntui aluksi aivan liian työläältä. Kuka sekopää nyt putsaisi kasvonsa kaksi kertaa peräkkäin – noh, nykyään tämä ruudun tällä puolella oleva sekopää, jonka iho on huomattavasti paremmassa kunnossa ja sen vuoksi rakastan läträtä vaikka kuinka monella putelilla. Puhdistan ensin kasvoni öljymäisellä Whamisan putsarilla*, joka emulgoituu veden kanssa ja on siksi helppo pestä pois. Tämä sulattaa iholta meikin ja muut liat. Tämän jälkeen puhdistan kasvot Whamisan voidemaisella vaahtoputsarilla*, jolla päästään kunnolla puhdistamaan ihohuokoset ja muutenkin viimeistellään ihon putsaus.

KOSTEUTUS

Suurin kosteutuksen virhe on usein se, että heti pesun jälkeen kuivalle naamalle läntätään kosteusvoide. Iho ei pysty vastaanottamaan kosteusvoiteen hyötyjä parhaalla mahdollisella tavalla, koska vesipesun jälkeen ihon pH-arvo on liian emäksinen. Kasvovesi tasapainottaa ihon pH-arvon, se kosteuttaa ihoa ja näin valmistelee ihon vastaanottamaan seuraavien vaiheiden hyvät raaka-aineet. Lisäksi se myös poistaa loput lian rippeet. Kasvovesi on siis todella tärkeä, vaikka se tuntuu todella turhalta askeleelta ihonhoidossa.

Tällä hetkellä käytössäni on Mizonin kasvovesi*(20,90€) tai Son & Park hellästi kuoriva Beauty Water (34.90€), jonka jälkeen käytän vielä Mizonin hoitonestettä* (30,90€) lisäkosteutukseen.  Tämäkin voi jotenkin tuntua todella turhalta, mutta hoitoneste on korealaisen ihonhoidon sydän. Se on avain upeaan ihoon. Kerrostamalla hoitonestettä iholle voi pintakuivuudelle heittää lopullisesti heipat (myös rasvainen iho tarvitsee hoitonestettä). Korealaiset kerrostavat sitä jopa seitsemän kerrosta. Itse teen tämän joskus Netflixiä tuijotellessa, mutta normaalissa rutiinissa pyyhin kasvot ensin kasvovedellä kaataen sitä vanulappuun. Tämän jälkeen painelen kasvoille yhden kerroksen hoitonestettä. Molempia Mizonin tuotteita saa Bearelin nettikaupasta*, ja mulla onkin teille 12% alennuskoodi, joka on MIIA12. Tarjous koskee normaalihintaisia tuotteita.

Tulen kirjoittamaan pian erikseen niin hoitonesteistä kuin myös kuorinnasta. Oma ihoni vaatii kuorinnan noin 1-2 kertaa viikossa ja se on ihonhoidon osa, jota ei tule missään nimessä unohtaa.

SEERUMI

Kaapistani löytyy niin 200 euron kuin tämä 20 euron Yliopiston Apteekin seerumi. Rakastan tätä edullista seerumia! Oma ihoni tarvitsee paljon kosteutusta ja tästä sitä saa. Seerumi on siis se, jolla voi vaikuttaa johonkin tiettyyn iho-ongelmaan ja näiden puoleen kannattaakin kääntyä vasta siinä vaiheessa, kun edellä mainittu ihonhoito on kunnossa.

KOSTEUDEN LUKITSEMINEN

Kun ihoa on kosteutettu niin kasvovedellä ja hoitonesteellä, niin kaikki se lukitaan kosteusvoiteella ihoon. Te jo tiedättekin kuinka rakastan Weledan Skin Foodia*(15,95€ suuri tuubi). Vaikka se on kovin tukuisaa voidetta, niin käytän sitä mielummin päivävoiteena. Työstän sen ensin kunnolla käsiin, jonka jälkeen laitan sitä ensin poskille ja otsalle. Lopuksi vain pyyhkäisen kasvojen keskiosan kevyesti sillä, mitä käsissä on jäljellä. Skin Foodista löytyy nyt muuten myös Light-versio* (13€ suuri tuubi), jos et pidä näin tukuisasta voiteesta. Original Skin Food sopii muuten loistavasti myös yövoiteeksi.

Toinen kosteusvoidesuosikkini on suomalaista luxuskosmetiikkaa Inarilta. Merkin yönaamio* on sisältää paljon laadukkaita raaka-aineita, jotka uudistavat ihoa tehokkaasti yön aikana. Merkin tuotteet on erityisesti suunnattu aikuisemmalle ja ikääntyvälle iholle (se olen minä!). Tämä luxusvoide on tyyris (119€), mutta yksi niistä harvoista, joita haluan silti suositella. Ihan superhyvä tuote. Menee itselläni juuri niille rajoille, että voin vielä tämän hintaisen voiteen ostaa, kun haluan hemmotella itseäni. Ja plussaa on se, että tuotteet valmistetaan Suomessa ja myös raaka-aineet kerätään Suomen Lapista. Tässä tuotteessa voit luottaa siihen, että maksat laadukkaasta tuotteesta – et vaan brändäyksestä.

Toinen tapa lukita kosteus iholle on kasvoöljyt, joiden avulla olen saanut kasvoni taas yhtä astetta parempaan kuntoon. Käytän oikeastaan iltaisin vuorotellen Inarin Sleeping Maskia sekä näitä kahta kasvoöljyä. Nourish Londonin kasvoöljy* (25,90€) on todellista luksusta ja vielä edulliseen hintaan. Tämä öljy tekee ihostani niin pehmeän. Voit lukea lisää tuotteesta TÄSTÄ*.

Toinen käyttämäni kasvoöljy on loistava epäpuhtaalle iholle. Se rauhoittaa finnit yön aikana ja joskus käytänkin tätä Apeironin öljyä* (13,90€) vain paikallisesti. Öljyä finneille – kuka olisi arvannut?! Kasvoöljyn laitan aina suoraan hoitonesteen päälle tai saatan laittaa väliin vielä Whamisan kasvoemulsion* (38,90€). Öljy tulee ihonhoidossa aina viimeisenä, vaikka se olisi seerumiöljy.

SILMÄNYMPÄRYSVOIDE

Tänä talvena olen joutunut kärsimään atooppisesta ihosta silmieni ympärillä. En olekaan nähnyt tätä epämiellyttävää kaveria silmilläni yli viiteen vuoteen. Koitin löytää avun kaapistani löytyvistä silmänympärysvoiteista, mutta turhaan – ne kirvelivät niin maan vietävästi. Marssinkin apteekkiin ja ostin Avènen Soothing Eye Contour Cream -silmänympärysvoidetta, joka alkoi tehdä taikojaan ja parissa päivässä. Rikkinäinen iho oli taas ehjä. Nyt odottelen, että iho paranee vielä lopullisesti. Päälle laitoin vielä suosikkiani Kora Organicsilta* (43€), joka on ollut säännöllisessä käytössä jo viime keväästä eli pieni puteli kestää pitkään. Se kosteuttaa silmänympärysihoa paremmin kuin moni muu. Alle laitan aina myös hoitonesteen. Kora Organicsin roll-on tyyppinen aplikaattori saattaa muuten joskus mennä tukkoon. Pyörittelen sitä silloin kämmenellä ja taas rullaa hyvin.

AAMU- JA ILTARUTIININ ERO

Aamulla skippaan kokonaan kaksoispuhdistuksen ja aloitan suoraan pyyhkimällä kasvot kasvovedellä. Muuten rutiinini on sama paitsi laitan kasvoille seerumin jälkeen Weledan Skin Foodia tai jonkin kevyemmän voiteen, kuten Whamisan kasvoemulsion* (38,90€). Whamisat ovat hieman arvokkaampia, mutta todella riittoisia ja uskomattoman hyvää laatua. Lisäksi ne ovat korealaista ja vielä luonnonkosmetiikkaa. Muutenkin kaikki muut paitsi Mizon, Son & Park ja Avène ovat tässä postauksessa luonnonkosmetiikkaa. Olen huomannut selkeää parannusta ihollani, kun olen siirtynyt enemmän luonnon tuotteisiin.

POSTAUKSEN MEIKKI

Meikkipohja on tehty samoilla tuotteilla kuin luonnollinen ja kuulas meikkipohja -videollani. Silmissä on käytin lemppari luomiväri palettiani Anastasia Beverly Hillsiltä* ja ripsissä on Lumenen uutta Essential Volume Mascaraa. Huulissa on Laveran huulikiiltoa sävyssä Rosy Sorbet 08* – olenkin unohtanut tämän suosikin kokonaan. Se tekee huulista niin pehmoiset, mutta antaa myös sopivasti niin ihanan mehukasta sävyä.

*Sisältää mainoslinkin. Tuote saatu. 

  • Sohvi

    Kiitos hyvistä vinkeistä! 😊 Olisin vielä kysynyt, miten puhdistat silmämeikin? Onnistuuko se noilla mainitselillasi Whamisan tuotteilla myös? 🤔

    • Miia Ezen

      Heippa Sohvi! Joo tuolla öljyputsarilla lähtee kaikki. 🙂

  • Anne

    Hei! Tosi hyvä ja selkeä postaus! Olisiko sinulla suositella hyvää hoitonestettä pintakuivalle sekaiholle luonnonkosmetiikan puolelta?

    • Mimma

      Whamisan Deep rich toner on ollut minulla käytössä, suosittelen 😊

    • Miia Ezen

      Heippa Anne! 🙂 Ikävä kyllä en ole vielä löytänyt hyvää ja tarpeeksi kosteuttavaa. Tai no Whamisan hoitoneste on aivan älyttömän hyvä, mutta jostain syystä siinä on jokin, joka leimauttaa mun ihon punaiseksi, mutta näinhän nää menee ettei kaikki sovi kaikille. Iho siitä tulee kyllä käsittämättömän pehmeäksi.

  • Iina

    Heippa! Itse käytän puhdistuksen jälkeen kosteutukseen whamisan deep rich toneria ja kosteusvoiteena minulla on whamisan water cream, olisiko näiden päälle vielä weledan skin food hyvä lukitsemaan kosteuden? Vai suosittelisitko mielummin ihoöljyä?

    • Miia Ezen

      Heippa Iina! Mä en itseasiassa tiedä minkälainen tuote tuo Whamisen Water Cream on, mutta ainakin normaalisti tuollaiset geelimäiset (jos se on sellainen) kyllä kosteuttaa ihoa jo ihan hyvin. En tiedä tykkäätkö käyttää öljyjä, mutta yöksi ne on ainakin ihania. 🙂

  • maija

    Hei,

    tosi hyvä postaus. Mietin vain, sopiiko yllä mainitut tuotteet myös, jos on tuoksuille yliherkkä? Jos ei niin olisiko joku vastaava?

    • Miia Ezen

      Heippa 🙂 Näihin kyseisiin Mizoneihin ei ole lisätty ainakaan hajusteita. Näissä luonnonkosmetiikan tuotteissa on se itse luonnon raaka-aineista tuleva tuoksu.

  • Anu

    Hei!

    Kuinka kauan annat tuotteiden imeytyä ennen meikkaamista?

    • Miia Ezen

      Heippa Anu! Laitan meikkipohjan heti kosteusvoiteen päälle, jotta saan meikkipohjasta kauniin kuulaan. Tietenkin hetken painelen voidetta kasvoille. 🙂

  • Sanni

    Hei! Kiitos taas kattavista ihonhoito vinkeistä! Tuskin maltan odottaa että saan vanhat tuotteet käytettyä loppuun ja pääsen kokeilemaan näitä sinun suosittelemiasi tuotteita! 😊 Itselläni on ongelmana kun kevät taas koittaa että ihooni tulee todella herkästi pigmenttimuutosta joka häiritsee minua paljon. Joudun olemaan työssäni todella paljon ulkona eikä auringolta pysty oikein välttymään ja jos rehhellisiä ollaan tykkään myös ottaa aurinkoa ja saada ihanan rusketuksen. Olisiko sinulla vinkata joku hyvä tuote jossa olisi korkea aurinko suoja ja joka pysyisi myös menikin olla hyvänä? 😊 Kiitos paljon❤️ T. Sanni

    • Miia Ezen

      Heippa Sanni 🙂 Joo, noiden pigmenttimuutoksten kanssa onkin hankalaa. Itselleni niitä tulee niitä kyllä joka tapauksessa vaikka olisi todella hyvä suojakerroinkin naamassa. Suojaudun mielummin hatulla ja laitan itseruoskettavaa kasvoille. Mun pitää itseasiassa alkaa testailemaan aurinkovoiteita, mutta mun blogissa ne tulee olemaan luonnon puolelta, koska saan kemiallisista aurinkotuotteista finnejä.

  • Miia

    Whamisan tuotteet eivät sopineet omalle herkälle iholle ollenkaan, vaan sai kasvot kukkimaan kahta pahemmin. Kun jätin Whamisat pois ja siirryin lempeämpään Dr. Hauschkaan ja Laponieen, sain ihoni jälleen rauhoittumaan. Oman kokemukseni takia en suosittelisi Whamisaa herkkäihoisille.

    • Miia Ezen

      Heippa Miia! 🙂 Hyvä tietää. Joo olenkin jo tänne blogiin kirjoitellut, että itsekään en pysty käyttämään Whamisan hoitonestettä, koska sillä naamani lehahtaa punaiseksi. Aika jännä, että saat finnejä.. mikäköhän ainesosa se mahtaa olla. Mutta ihanaa kuulla, että oot löytänyt sopivat tuotteet just sulle. 🙂

  • Laura

    Minusta tuo Whamisan öljyputsari on tosi keskinkertainen, saa valitettavasti “hinkata” useamman kerran että meikki liikkuisi minnekään – etenkin jos ripsari on yhtään kestävämpää. Itse tykkään paljon japanilaisista öljyputsareista ja korealaisista esim Illi. 🙂 Tuota Koran silmäöljyä tuntuu rakastavan moni, itse olen vähän paksumman voiteen ystävä ja välillä kerrostankin niitä.

    xx Laura / Laura Loukola Beauty Blog

    • Miia Ezen

      Heippa Laura! Ai hitsit.. no voi harmi, mutta hyvä, että kerroit sun kokemuksen. 🙂 Mulla lähtee tuolla tosi hyvin pois meikit ja kaikki ripsarit. Onko jotain sun lemppari japanilaisia tai korealaisia öljyputsareita, joita saisi Suomesta. 🙂

  • Mimma

    Mitä aurinkosuojaa suosittelet tähän lisäksi? Keväthangilla paistaa hienosti aurinko, ainakin tänään ☀️ Nyt lisäsin vain Misshan BB-voiteen päivävoiteen päälle, mutta olisi kiva laittaa alle muutakin.

    • Miia Ezen

      Heipap Mimma! Niin hyvä kommentti oikeasti! <3 Siis mä en ole rehellisesti sanottuna löytänyt vielä aurinkosuojaa kasvoille, josta todella tykkään meikin alla. Etsintä jatkukoon ja saa vinkata. 🙂

  • Milla

    Näitä vinkkejä on super kivaa lukea. Itse ostin aiemmin tuon snail repair hoitonesteen, olen käyttänyt sitä vain hetken ja huomaan jo nyt hieman eroa. Minulla siis pintakuivuutta.

    Kuitenkin olen köyhä opiskelija ja vasta vastikään kiinnostunut ihonhoidosta. Mietin voisitko mahdollisesti joskus tehdä samankaltaisen postauksen halvemmista tuotteista? Onhan näistä osa laadukkuuteen nähden halpoja, mutta jos kerralla meinaa laittaa ihonhoidon kuntoon, niin onhan tuo aika paukku. 😀 onko edes ns. oikeasti edullista tapaa tehdä tätä rutiinia?

    • Miia Ezen

      Heippa Milla! Hei joo kyllä on! <3 Mä oonkin juuri kehittelemässä postausta aiheesta ja uskoisin sen tulevan julki aivan pian. Ja on niin totta, että ei kovinkaan monella (saati opiskelijalla) ole rahaa pistää tuosta noin vaan ihonhoitoon, jos haluaa vaikka koko jutun pistää uusiksi. 🙂

  • Sbs

    Jos käyttää son&park beauty water kasvovettä, niin sopiiko sen jälkeen käytettäväksi holika holika 3 seconds starter hyaluronic acid hoitoneste?

    • Miia Ezen

      Joo sopii ❤️😊

  • S

    Ihanat korvakorut! Mistä ne mahtavat olla? 🙂

    • Miia Ezen

      Kiitos 🙂 Ne on ostettu H&M:stä.

  • Pia

    Löytyisikö sinulta kirjoitusta couperosa-ihon hoidosta ja tuotteista?

    • Miia Ezen

      Heippa Pia! Hitsit ei ole, mutta suosittelen klikkaamaan tänne Twistben:n sivuille: https://bit.ly/2SC84Lq * Siellä on huippuhyviä vinkkejä. 🙂

      • Anna

        Siis vitsit ihan sikahyvä tuo twistben linkki! Mulla on siis poskissa reilusti couperosaa, ollut ihan pienestä pitäen. Nyt se alkaa vähitellen nousemaan nenää kohti… Hyvänä puolena voin mainita, että mulla finnit ja epäpuhtaudet on aina vain couperosan ulkopuolella, tiukasti T-alueella siis 😀 Ihon ollessa hyvässä kunnossa tykkäisin kulkea meikittä, mutta tuo kova punoitus “pakottaa” tasottamaan ja häivyttämään punoituksen rajoja silloinkin.

  • Miia

    Heippa Kaima! Olisiko sulla suositella jotain hoitonestettä tuon suosittelemasi mizonin tilalle? Helposti tukkeutuvalle sekaiholle etsinnässä. En uskalla kokeilla tuota mizonin hoitonestettä, kun aiemmin mizonin etanaseerumia käyttäessä iho suorastaan räjähti. Mutta kuten on todettu, kaikki ei sovi kaikille. 😊

    • Miia Ezen

      Heippa Miia! 🙂 ahaa.. mielenkiintoista. No ainakin Klairsin hoitoneste on kanssa todella hyvä. 🙂

  • Markit

    Hei; Erittäin hyvä ja selkeä postaus 😊.
    Tämä blogi perustuu siihen, että meikkiä käytetään. Mutta onko sinulla neuvoa ihonputsaukseen, jos ei käytäkään meikkivoiteita sun muita joka päivä, vaan ripsari on ainoa, mitä laittaa? Pitääkö silloinkin putsata kasvot kaikilla noilla aineilla vai voisiko jossain kohdassa oikaista?
    Ja sitä olen ajatellut, että älyäisi Lumene lähettää sinulla paketin kaikenmoisia purnukoita testiin. Heilläkin on nykyisin jos jonkinlaisia juttuja 😀. Toisaalta on hauska huomata, että jotkut purkit jää sinulla vakiotuotteiksi ja jotain niistä saa myös ihan tavatatalostakin. Ja eikös nyt ole tulossa japanilainen ihonhoitorutiinikin?

    • Miia Ezen

      Heipap Markit! Joo itseasiassa iholle kertyy päivän aikana myös likaa ja saasteita, joten kasvot pitäisi silti pestä samalla tavoin. Ja kyllä olen saanut Lumenelta tuotteita testiin ja muutama heidän meikkituotteista onkin näkynyt täällä blogissa. Ihanhoidon puolelta en ole vielä suosikkeja löytänyt, mutta testaus jatkuu. 🙂 Joo japanilainen ja jopa kiinalainen ihonhoitorutiini on nyt myös ne mistä puhutaan. Japanilainen rutiini on tosin hyvin samantapainen kuin korealainen.

  • kukkis

    Onko nämä kaikki tuotteet luonnonkosmetiikaa? Tuo luomiväri on ihana……Voi kun voisi ostaa yksittäin, tuossa paletissa näyttäisi olevan niin monta sävyä mitä tuskin käyttäisin. Huulikiilto on myös ihana. Voi kun joku keksisi luonnonkosmetiika puolelta kestävän kiillon.

    • Miia Ezen

      Heippa Kukkis! 😊 Tuossa postauksessa lukee mitkä ei ole luonnonkosmetiikka. 👌 Ja siis kestävää huulikiiltoa ei löydä edes synteettisestä puolelta. 😘

  • Tiina

    Hei Miia!
    Onko sinulle retinolit tai a-vitamiini tuttuja ihonhoidossa? Jos on niin mitä olet niistä mieltä? Olen lukenut että ne olisivat ihon vanhenemisen ennaltaehkäisemisen kannalta välttämättömiä, mutta en ole vielä itse uskaltanut tutustua.

    • Miia Ezen

      Heippa! Joo samaa olen itsekin lukenut, mutta en ole vielä tarkemmin tutustunut. 😊 Kuitenkin ihon ennenaikaisen vanhenemisen estämiseksi tärkeintä on hyvät elintavat.

  • o_O

    Moikka! Oon yrittänyt etsiä tuota Lumenen Essential Volume Mascaraa useista kaupoista ja Sokoksen Lumenen edustajakaan ei tiennyt millaisesta ripsarista on kyse, hän selaisi tuotestandien lisäksi netistäkin koko Lumenen tuotannon. Mistä tuota ripsaria saa ja voisitko laittaa kuvaa ripsiväristä, että voisi kuvan kanssa etsiä tuotetta kokeiluun. 🙂

    • Miia Ezen

      Se taitaa olla nyt niin uusi ettei vielä ole kaupoissa. 😞 Ruotsin puolelta näköjään löytyy. 😅 Jos googletat lumene Essential Volume mascara, niin sieltä löytyy kuvista tuollainen vaaleanpunainen purkki. Varmasti kaupoissa pian – kerran juuri lanseerattu. 🤔

      • o_O

        Kiitos vastauksestasi. Nythän se löytyy googlatenkin, olen valehtelematta useaan otteeseen yrittänyt tuon netistäkin löytää ja tosiaan Lumenen edustaja yritti myös selvittää asiaa. Nyt googlaten löytyy jo Kicksin sivuilta. Huippua, täytyy testata! 🙂

        • Miia Ezen

          Heippa! Ooh hyvä jos löytyi. Itse löysin vaan jostain syystä Ruotsin Kicksistä. 😀

          • Pauliina

            Moikka! Onko tämä ripsari kerrostettavaa ja pysyykö ripset oikeasti kaarevina, kuten kicksin tuotekuvauksessa luvataan? 🙂 itselläni on ikuisena ongelmana se, että ripset suoristuvat heti muiden kuin vedenkestävien ripsarien kanssa. Haluaisin nyt kuitenkin siirtyä pois vedenkestävästä ihan vaan että ripset eivät niin paljon rasittuisi. Suosittelisitko siis tätä ripsaria?😊

          • Miia Ezen

            Heippa! 🙂 Joo on kerrostettava, mutta itse käytän aina hieman taivutuksen kohdalla eli tyvessä vedenkestävää ripsaria, joten en osaa sanoa. Yleensä jos ripset suoristuu helposti niin ainoa vaihtoehto on vedenkestävä ripsari. 🙁

  • Peltsinkäinen

    Moikka Miia 😊
    Mä ehkä voisin ajatella, että mulla ois tavallaan niinkl tuollanen kaksoispuhdistus käytössä, vaikkakaan ei öljyllä. Puhdistan kasvot eka Laveran Hydro effect cleansing balmilla ja sitten Dr Hauschkan soothing cleansing milkillä. Kasvoille suihkauttelen Hauschkan tasapainottavaa kasvovettä, sen jälkeen Hauschkan tasapainottavaa öljyä. Öljyn päälle Hauschkan Melissa (tai jotain muuta) kosteusvoidetta. Kuorin ajoittain Hauschkan puhdistusvoiteella. Mutta. Mitä tähän nyt olisi hyvä lisätä? Mitään seerumia tai hoitonesteitä mulla ei ole käytössä. Eikä tarvitsisi välttämättä olla luonnonkosmetiikkaa. Noista käyttämistäni “Hauskoista” en aio luopua koska oon löytänyt vihdoin mulle sopivia tuotteita (pintakuivuutta ja epäpuhtauksia ollut aikanaan enemmän tai vähemmän, myös katkenneita verisuonia), vaikka en toteutakaa niillä Hauschkan mukaista ihonhoitostrategiaa. Nykyiset puhdistusaineet alkaa tosin oleen lopussa ja haluaisin ehkä kokeilla nyt jotain koreakosmetiikan puolelta, mutta en osaa valita sopivia 😱
    Osaisitko ehotella jotain 😍?

    • Miia Ezen

      Heippa 🙂 Joo siis kaksoispuhdistuksessa on nimeomaan tärkeää ensin sulattaa meikki ja liat pois öljymäisellä putsarilla. Muutenkin nuo kaksi käyttämääsi tuotetta ajavat melko samaa asiaa. Kannattaa muuten laittaa kosteusvoide ennen öljyä, koska öljyn päällä ei kosteusvoide enää pääse oikein vaikuttamaan. Ja tässä postauksessa on nyt ne mun ehdotukset tuosta puhdistuspuolesta. 🙂 Ja en tiedä oikeastaan mitä ihosi tarvitsee vai onko nykyisellä rutiinilla ihosi hyvässä kunnossa?

      • Peltsinkäinen

        Joo mä oon sen vuoksi alkanu käyttää kahta putsaria, kun musta tuo Hauschkan ei puhdista ollenkaan riittävästi. Mutta pitäö nyt kyllä kokeilla tuota öljypuhdistusta. Mun iho on paremmassa kunnossa kuin ikinä lukuun ottamatta Roaccutan-kuurien jälkeisiä aikoja. Mutta paikoittain on kyllä aikamoista pintakuivuutta, mihin tietty saattais auttaa just ton kosteusvoiteen ja öljyn vaihtaminen toisin päin 😊

        • Miia Ezen

          Pintakuivuuteen on kyllä tosi hyvä tuo kaksoispuhdistus ja sitten hoitoneste tietenkin. 🙂

  • Kata

    Olipa hyvä postaus! Kiitos siitä!!

    Etsinnässä ohut ja hyvin imeytyvä, kosteuttava mutta kiiltoa hillitsevä päivävoide meikin alle helposti rasvoittuvalle sekaiholle.
    Olisko sulla vinkata ?

    • Miia Ezen

      Heippa Kata! 🙂 Mä en rehellisesti sanottuna tiedä pystyykö päivävoide hillitsemään ihon ravoittumista. Itse oon huomannut rauhoittumista rasvoittumisessa vasta kun koko ihonhoito on ollut kunnossa. Eli rasvainen iho tarvitsee yllättävää kyllä kosteutusta. Lisäksi puhdistus pitäis olla hellävarainen. Onko sulla nämä kunnossa? Esim vääränlainen puhdistus lisää talintuotanoa entisestään.

  • Niina

    Hei, kiitos mahtavasta postauksesta 😍

    • Miia Ezen

      Kiva, kun tykkäsit 😊

  • Heidi

    Moikka Miia! Ja kiitos niin kattavasta postauksesta, sinuun voi aina luottaa 😊😘 minulla on myös tee puu öljyä jota käytän paikallis hoitona finnehin. Olen ostanut sen The body shopista.,onko yhtä hyvä kuin sinun käyttämäsi?

    • Miia Ezen

      Heippa Heidi! 🙂 Oih, olipa kohteliaisuus. <3 En ole kokeillut kyseistä tuotetta, mutta kun kurkkasin netistä tuon käyttämäsi tuotteen inciä niin ikävä kyllä kyseisessä tuotteessa on suurin osa vettä ja alkoholia ja vähemmän sitten sitä teepuuöljyä. Tulen puhumaan tästä aiheesta pian kuinka on hirmuisen hankala tietää ostaako laadukkaita tuotteita.

      • Heidi

        Äääh jotenki arvasin ettei tuossa ollut hyviä ainesosia koska finnit rejähtänyt täysin 🙄😯 nakkasin roskiin

        • Miia Ezen

          Löysin muutaman eri inci-lista version tuosta kyseisestä tuotteesta, mutta en kyllä keksi mikä ainesosista olisi saanut finnit pahempaan kuntoon. Tuo viimeinen ainesosa on e-vitamiinia ja katsoin, että se voisi olla, mutta sitä kuitenkin on niin vähän tuotteessa. Ja siis nyt kun finnien hoidosta puhutaan, niin hyvin tärkää on se kokonaisvaltainen ihonhoito ja yhdellä tuotteella tuskin saa hirmuisesti mitään mullistavaa eroa. Itselläni tämä Apeironin öljy kyllä rauhoittaa finnejä ja muutenkin ärtynyttä ihoa, mutta en voi tarpeeksi korostaa sitä kuinka tärkeää ihonhoidossa on puhdistus ja kosteutus. 🙂

          • Heidi

            Aivan, minulla on käytössä sinun suosittelema kaksois puhdistus(murumuru putsari ja skin79 öljyputsari) seerumi (ya seerumi) ja weleda. Myös kuorin ihoa mizonin Apple smoothiella. En tiedä olenko kuorinut liikaa kun noin 1-2krt vk.

          • Heidi

            Finnit sijaitsevat poskissa lähellä “pulisonkia” ja niitä on useampi. Ei ole aikaisemminkin minulla ollut noin paljon ja muualla ei ole finnejä🤔
            Minulla on rasvoittuva iho.

          • Heidi

            Käytän myös lumenen PUHDAS [PURITY] Ihohuokosia Supistava Kasvovettä, mikä olisi hyvä kasvovesi jos tämä ei ole?

          • Miia Ezen

            Heippa! Mitä nopeasti kotasoin, niin tuossa tuotteessa on melkolailla alkoholia ja PEG-emulgaattoreita. Aika kuivattava tuote on siis kyseessä. Suosittelisin ehdottomasti vaihtamaan kosteuttavampaan. Nämä mun esimerkit on hyviä.. esim tuo Beauty Water tai Mizon Toner. 🙂

  • Apsu

    Moikka!

    Mitä mieltä olet siitä, kun jossain on suositeltu levitettävän hoitonestettä esimerkiksi märillä käsillä, jotta hoitonesteellä on jotain kosteutta, mitä sitoa itseensä? Tavallaan tämä käy järkeen, sillä mitä hyötyä on käyttää huikeasti kosteutta sitovaa hoitonestettä, jossei sillä ole mitä sitoa? Mutta sitten mietin taas tuota pH juttua, että kun kasvovettä käytetään pH:n neutraloimiseksi niin meneekö pH pieleen märillä käsillä hoitonestettä lisätessä? Tää on näitä ”firstworldbroblems” -juttuja, mutta ois vaan mielenkiintoista tietää.:D

    • Miia Ezen

      Heippa Apsu! Tämä onkin ihan uutta mulle. 🙂 Noh en näe siinä oikein mitään pointtia sillä hoitoneste levitetään kuitenkin käsin ja itse hoitonesteessäkin on vettä.

  • Sanna

    Moikka! Nyt on lausuttava sulle isot kiitokset näistä ihonhoito-postauksista 🙏😍 mulla kuiva atooppinen iho ja talvet aina tuskaa. Aiemmin jouduin käyttämään puolet vuodesta kortisoni-perusvoide -rasvasekoitusta, joka oli ainut millä iho pysyi edes jotenkin hyvänä. Tänä talvena olen kokeillut näitä sun suosituksia (rutiinit ja tuotteet) ja tiedätkö, kortisonisekoitusta ei ole tarvinnut kuin silloin tällöin 🙌 Aina kaikki ei ole mennyt jatkoon, mm Tony Molyn hoitonesteestä kasvot lehahtaa punaiseksi mutta Holika holikasta ei. Ja onhan meillä vähän eri ihotyypitkin 😊 mutta tästä on hyvä jatkaa sinun seurailua ja testailua, KIITOS jo tässä vaiheessa!

    • Miia Ezen

      Heippa Sanna ja aivan mielettömän iso WAUUUUUU! 😀 Ihanaa kuulla! Ja tosiaan eri tuotteet sopii eri ihoille. Kuten täällä moni sanoo rakastavansa Whamisan Toneria ja mulla siitä taas lehahtaa kasvot punaiseksi. Mulla on itseasiassa kanssa atopiaa, mutta tosiaan eri ihotyyppi kuin sulla eli sekaiho. Mulla on taas lauennut tänä talvena atopia pitkästä aikaa ja veikkaan syyksi Urodan ripsiseerumia. 🙁

  • joshua

    Skinfood on parasta ikinä! ♥ Puolessa välissä ensimmäistä tuubia tajusin, ettei t-alueeni ole enää kiiltänyt päivän aikana juuri ollenkaan, ennen kun viimeistään kolmen tunnin päästä meikkaamisesta piti jo painella vessapaperilla iholta kiilto pois.
    Ja vielä iso plussa huokeasta hinnasta, samaa voidetta raaskii käyttää kuiviin kyynärpäihin ja kantapäihin.

    • Miia Ezen

      Joo eikö oo mieletöntä! 😀 Vaikka se on tosi ytyä ja ei ajattelis rasvoittuvalle iholle olevan hyvä.

  • Satu

    Hei Miia. Hyvä postatus korealaisesta kosmetiikasta. Tilasin Whamisan puhdistusvoidetta , kavovettä,hoitonestettä ja kosteutusvoidetta. Kokeillesani tuotteita huomasin, että nämä ei sopineet minun kuivalle herkälle iholle.

    Nyt olisi uusien hankinta. Rahaa kuluu hirveästi näihin.
    Kosteutta hyvin toimivan ihon tarvitsen.

    • Miia Ezen

      Apua! Voi ei! Mitä ihollesi kävi? 🙈

  • Satu

    WHAMISA VAAHTOAVA PUHDISTUSVOIDE JA SITTEN-TAPUTTELIN

    KASVOVETTÄ JA SEN JÄLKEEN THESKIN HOUSE BALM-KASVOVOIDE.

    SEN JÄLKEEN LAITOIN KERROITTAIN THE SKIN HOUSE

    WRINKLE SYSTEM ESSENCE- HOITONESTE JA KAIKEN TÄMÄN

    JÄLKEEN IHOA KIRVELI JA SITTEN LEHAHTI IHAN PUNAISEKSI.

    jOSTAIN BLOGISTI LUIN NYT JÄLKEENPÄIN ETTEI TÄMÄ SARJA SOVI

    KUIVAIHOISILLE. HAEN SINUN BLOGISTA VINKKEJÄ.

    • Miia Ezen

      Heippa Satu! 🙂 Mä vastailinkin sulle tuonne aikaisemmin. Eli saattaa olla siis, että olet joillekin tuotteen ainesosalle tuossa herkistynyt ja kannattaa jättää aina yksi kerrallaan pois ja katsoa mikä se aiheuttaa. Eli suoranaisesti ei voi sanoa, ettei sovi kuivaihoisille, koska kyse on vain siitä miten juuri sinun ihosi reagoi. Mutta tuosta sun rutiinista, niin järjsetykseen kannattaa kiinnittää huomiota, sille esim. hoitoneste ei imeydy enää kosteusvoiteen läpi. Eli kostesuvoide tulee viimeisenä. 🙂

  • Krista

    Mitä mieltä oot että käykö öljypuhdistukseen miten hyvin tuo Lumenen sisu puhdistusöljy?:) ajaako saman asian kuin korealaiset tuotteet?

    • Miia Ezen

      Heippa Krista! Joo, sopii tuo kyseinen varsinkin rasvaiselle iholle. On aika syväpuhdistavaa laatua. 🙂

  • Anna

    Kiitos kaikista vinkeistäsi!❤️ Mulla on kuitenkin mustapäät vaan niin tiukassa että en tiedä mitä niiden kanssa tekis.. käytän whamisaa kaksoispuhdistukseen, tonymolysta mun kasvot aina lehahti niin siirryin sun suosittelemaan mizonin hoitonesteeseen joka on kyllä vaikuttanut hyvältä! Ya seerumi ja olivia kleinin päivävoide käytössä. Ihon kuorin whamisan kuorintalapuilla, hmm unohtukohan jotain.. mutta ne mustapäät! Mitä mä niille voisin tehdä :D?

    • Miia Ezen

      Onko sulla missä alueella ne mustapäät? Bentonin BHA toner voisi olla sulle ainakin niihin kohtiin hyvä. 🙂 Tai sitten nenälle sellaiset mustapäälaput.

      • Anna

        Oi ihanaa kiitos vastauksesta! Täytyy testata! Nenän alueella enimmäkseen! Jotain lappusia joskus testannut mutta nyt täytyy taas kunnolla paneutua että saa ihon kuntoon 🙂

  • Krista

    Tää on varmaan ihan tyhmä kysymys, mutta mitä kaikkia näistä voi laittaa silmiin/silmänympärysiholle? Kun aina varoitellaan tuosta silmänympärysalueesta 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa Krista! 🙂 Ei vaan aivan loistava kysymys! <3 No periaatteessa kaikkia paitsi öljyjä ja kosteusvoiteita. Itse laitan aina varsinkin kasvovettä ja hoitonestettä silmien ympärille, koska lukitsen sitten sen kosteuden silmänympärysvoiteella/öljyllä. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram