Pahimmat kauneusmokani

03.02.2019

Löysin vanhan reissukuvan, joka on otettu kesällä 2015 Italiassa. Paljon on muuttunut tuon kuvan jälkeen. Mitä kauneuteen tulee, niin enhän tuolloin tiennyt esimerkiksi meikeistä tai ihonhoidosta yhtikäs mitään. Nyt kun katson taaksepäin niin tekisin monta asiaa eri tavalla. Tässä listaus niistä.

AURINGOLTA SUOJAUTUMINEN

Monet teistä ovat jo nähneet kuvani, jossa näkyy kaikki auringon aiheuttamat pisteet ja pilkut ympäri naamaani. Näet kuvan TÄSTÄ. Myös alla olevassa kuvassa näet otsassa pigmenttimuutoksia, vaikka yritin peittää ne meikkivoiteella. En suosittele siis kenellekään auringon ottoa ainakaan kasvoille. Auringossa oleilu kiihdyttää muutenkin ennenaikaista vanhenemista ja vuosia ulkomailla työskentely ei varmasti ole kohdallani tehnyt hyvää. Auringossa suojaudun lippiksen, aurinkolasien ja SPF:n kera. Myös taannoisella Thaimaan reissulla mukanank olo Eco by Sonyan luonnonkosmetiikka itseruskettava kasvovesi*, jolla saan ihanan sävyn iholleni. Tämä kasvojen itseruskettava myös kestää pitkään.

HIUKSET KASVOJEN MALLIN MUKAAN

Näin neliömäisille kasvoille ei vain sovi tällä tavoin taakse vedetyt hiukset. Kun jakauksen vetää keskelle, niin kasvot näyttävät heti kapeammilta. Olen saanut usein kommentteja, että näyttävätpä sun hiukset kivoilta, kun pidän jakausta keskellä. En hiuksista tiedä, mutta kasvoja se imartelee kyllä.

SILMIÄ LASKEVA SILMÄMEIKKI

Tässä en ole yksin, koska näen tätä ihmisillä paljon! Eli vain liikkuvalle luomelle jätetty tumma luomiväri tekee silmät raskaan näköisiksi ja näyttää siltä, että silmät laskisivat sivuilta alaspäin. Luomivärin pitää näkyä luomivaon yläpuolella, kuten tämän postauksen kuvissa. On myös toinen syy: Ripsienpidennykset, jotka on laitettu liian sivuille ja liian raskaat pitkät pidennykset, joita  omat ripset eivät jaksa kannatella vaan ne lurpsahtavat sivuilta alaspäin.

PUUTTUVA HUULIMEIKKI

Tämä on tietenkin makuasia, mutta edes nudella sävyllä rajatut huulet tekevät huulista huolitellumman näköiset. Tämän lisäksi raikas huulipuna virkistää ilmettä ja on aina katseen vangitsija niin arjessa kuin juhlassakin. Kuulen usein sanottavan: “Mulle ei vaan sovi punainen huulipuna.” Tämä henkilö ei voisi olla enemmän väärässä. Kunhan meikkipohja on kunnossa eikä ihossa näy punaisuutta varsinkaan huulien ympärillä niin punaiset huulet näyttävät kaikilla upeilta. Usein tämä on vain tottumuskysymys.

MEIKKIPOHJAMOKAT

Oi joi! Varmasti pahimmat niistä ovat: liian paksu meikkipohja ja liian vaalea peitevoide silmien alla (panda efekti). Ehkä yksi pahimmista on silti poskipunan puuttuminen, koska silloin vaan naama näyttää niin tasaisen väsyneeltä pannukakulta.

Onko teillä joitakin kauneusmokia, joita teitte aikaisemmin?

P.S. Postauksen meikki sopii erityisen hyvin ruskettuneelle tai luonnostaan punapäälle. Silmissä käytin Anastasia Beverly Hills Soft Glam -palettia* ja huulipuna on Maybellinen huulipuna sävyssä 90 Scarlet Flame*. Kasvoilla on ensikertaa kokeilussa IT Cosmeticsin Your Skin But Better CC-voidetta* (sävy light medium), joka on melko peittävää ja istuu kauniisti iholle. Sanoisin, että hyvä meikkivoide kuivalle iholle. IT Cosmeticsiä saa muuten nyt Kicksin verkkokaupasta*! Korvissa heiluu Bijou Brigiteltä ostamani korvikset.

*Sisältää mainoslinkin. Tuote saatu. 

  • Ellivelli

    Mä en kyllä tiedä mikä ois suurin meikkimokani. Kaikkea on tullut mokailtua :D. Jotain 18 vuotiaana mulla oli kulmissa oikeesti kulmat :D. Ei ihan 90 asteiset kuitenkaan. Kaikenlaiseen naaman puristeluun tulee kyllä sorruttua vieläkin ja siitä tulee jälkiä.
    Huulipuniin totuttelen itseäni nykyään, olen kyllä rajannut huulet, mutta väriä en oikein ole osannut käyttää. Sen olen huomannut, että siveltimellä saa siistin huulimeikin. Useista puikoista tulee liikaa töhnää huuliin ja se ei näytä hyvältä (ainakaan, kun oma silmä ei ole tottunut).
    Tuli muuten mieleen, kun kerroit ottaneesi pistoksia kasvoihisi, ja mietin miksi ihmiset niitä ottaa, onko itsetunto-ongelmia tms ja tuo aihe on kiinnostava ja “moniulotteinen” muutenkin… NIIIIN, tuli mieleen, että olenhan minä itsekin käynyt kauneusleikkauksessa! Laserleikkauksessa! Sehän on kosmeettinenleikkaus vaikka toki on rillittömyydestä käytännön hyötyäkin. Itsellä oli todella huono näkö ja silmät linssien läpi pieneni hiirenpaskan kokoisiksi. Käytin piilareita päivittäin vaikka yksin himassa. Tämä leikkaus oli ihan huippu-päätös!! Jos joku saa pistoksesta, silareista, hampaiden valkaisusta tms saman fiiliksen niin hienoa, antaa mennä vaan:).

    • Miia Ezen

      Heippa Ellivelli! Niin en tiedä minkä vuoksi ihmiset ottavat pistoksia ym. kauneusoperaatioita. Itselläni se on ihan vaan sen vuoksi, että haluan näyttää mahdollisimman parhaalta itseltäni, koska saan siitä hyvän fiiliksen. Jos en haluaisin näyttää kivalta, niin en meikkaisikaan. 🙂

  • Mia

    Apua, älä pidä minua kamalana, mutta tästäkin postuksesta puuttuu poskipunan tieto(vaikka juurikin sanoit että se on tärkeä meikissä 🙂

    • Miia Ezen

      Oi sori Mia! 🙈 Tein tän postauksen viime vuoden puolella valmiiksi ja tähän mennessä olen tosiaan laittanut vain meikin avaintuotteina tällaisiin postauksiin, jotka ei sinänsä liity kuvan meikkiin. Pitäisikö jatkossa merkata kaikki tuotteet? 🤔😊 Mitä mieltä kaikki on?

      • Mia

        😀 ymmärrän. Itse pidän poskipunaa melkein tärkeimpänä osana meikissäni, se saa kasvot “elämään” jos ei muuten viitsi juurikaan meikata. Joten senkin puolesta olisi aivan ihana saada vinkkejä aina uusista poskipunista 🙂

  • Smettis

    Joo, ehdottomasti kaikkien käytettyjen meikkituotteiden merkkaus jatkossa, kiitos ^_^

  • Päivis

    Ennen en laittanut kulmia ollenkaan! Silmämeikki oli tumma smokey eye ja paaaksusti ripsaria. Kulmat luonnontilassa. Mulla ei ole ihan vaaleat kulmat onneksi, mutta oli ne liian vaaleat silti kun hiukset oli värjätty mustaksi. Se oli toinen virhe… Nyt laitan kulmat, se on oikeastaan mun nro1 nyt. Ja hiukset on luonnollisempaa väriä.

    • Miia Ezen

      Joo musta on kyllä monelle suomalaiselle aika kova väri, mutta tiedän kyllä yhden, jolle se sopi todella hyvin. 🙂 Vaatii usein vaan aikamoista meikkailua, ettei näytä hurjan kalpealta.

  • Sallamari

    Mä pelkään aina laittaa poskipunaa, tulee sellainen fiilis että näytän siltä kun olisin seissyt talvipakkasessa pari tuntia tai että olisin kipeä kun ”posket helottaa” en tiedä miks mulle on jäänyt sellanen mielikuva/”kammo” siitä 😀 että se ei näyttäis hyvältä tai hienolta mutta sun videoissa ja kuvissa näyttää kyllä aina hyvältä!

    • Miia Ezen

      Heippa Sallamari! 🙂 Hmm.. jännä. Se kyllä näyttää hyvältä kaikilla. <3

  • Sannukka

    Heh, valkoinen luomiväri aina ja varmaan liian pakkeloitu naama puuterilla ja peitepuikolla.

    • Miia Ezen

      Hih.. joo hei itseasiassa oon sortunut juuri noihin myös. 😀

  • Annina

    Nuorempana meikkasin aina juuri pestyyn ihoon. Ajattelin kai että kun kasvojen iho on ruti kuiva niin se ei sillon rasvoitu mekin kanssa… Sit kilo puuteria meikkivoiteen päälle. Apua! Nyt pelkkä ajatuskin ällöttää. Onneksi opiskelin kosmetologiksi ja viisastuin paljon ihon hoidossa ja meikkaamisessa 😀

    • Miia Ezen

      Hih.. joo kieltämättä muakin alkaa kiristää edes pelkkä ajatus. Itse kun kosteutan ihon aivan superhyvin ja monella kerroksella ennen meikkiä. 😀

  • Terhi

    Hei!

    Käytätkö kuvissasi silmätippoja kun silmäsi näyttävät niin “kuulailta” (tämä siis positiivisena kommenttina!)? Itse huomaan 37-vuotiaana, että silmiin alkaa tulla ikäviä verisuonia ja kuivuutta, ja tekisi mieli läträtä niihin suonia supistavaa silmätippaa harva se päivä (mikä ei siis pidemmässä käytössä ole suositeltavaa vissiinkään?)… Kääk!

    • Miia Ezen

      Heippa Terhi! 🙂 En käytä, mutta se voi olla ihan vaan hyvien valojen ja järkkärin ansiota. Muuta en oikein keksi. 😀

  • Tanja

    Joskus tuli taiteiltua koko meikkipohja peitepuikolla😂
    Tai sitten sivelin kasvoni valkeaksi puuterista, ilman mitään meikkivoidetta ja ihmettelin kun se ei millään pysynyt koko päivää ihollani.
    En tiedä oliko sen punaisen huulipunan päälle sekoitettu musta kajali vaan ysäriä vai mitä ihmettä….😬

  • Tarja

    Mun on pako olla sun kans eri mieltä. Toi missä hiuksesi on vedetty taakse kiinni, oot mun silmissäni siinä kuvankaunis, ihan kaunotar! Kyllä nää osittain on makuasioita.

    • Miia Ezen

      No kiitos ❤️ ja kyllähän se niin menee, että kauneus on katsojan silmissä. Oot niin oikeassa. 👌

  • Markit

    Hei; Jaa jaa, no ihan varmasti olen ehtinyt tehdä kaikki kauneusmokat nuoruudessani. Mutta hei, oliko ne mokia? Vai oliko niin, että silloin nyt oli tapana laittaa vain liikkuvalle luomelle väriä, varjostuksista ei kukaan puhunut, ei ollut kaikenmoisia siveltimiä tai sieniä. Valikoima huomattavasti pienempi meikeissä, ei kauneusblogeja, auringossa kärvisteltiin ja käännyiltiin kuin grillivartaassa jne. Joten en minä mokannut, tein kuten siihen aikaan oli tapana. Eikö olekin mukava lähestymistapa tähän tekstiisi, toivottavasti kukaan ei nyt revi pelihousuja 😊. Mutta jos ei muusta tiedä, niin sitten vaan meikataan miten sattuu 🤣. Ja nythän neuvoja on niin paljon, että pitää osata suodattaa ne itselle sopivat, homma se sekin. Tieto lisää tuskaa, joten jos lueskelen vaan tätä kauneusblogia, niin tietomäärä on kohtuullisesti hallittavissa. Näin olen tuumaillut 😀.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram