Muutoksia elämässä

10.02.2019

Blogissani on posotettu jo niin pitkään eteenpäin ihan perus meikkijutuilla, ja siitähän me kaikki tykätään. Nyt on kuitenkin aika pienelle päivitykselle henkilökohtaisen elämäni puolelta, josta puhun enää melko vähän blogissa tai somessakaan. Meille on tullut tänne blogiin jotenkin niin hauska ja positiivinen pössis, että ajattelin kertoa hieman uusista kuvioista meikkipalettien ja siveltimien takaa.

MUUTTO

Moni on ihmetellyt, että miksi muutimme pois niin kivasta asunnosta. Syy on hyvinkin yksinkertainen: vuokranantajamme laittoi kyseisen asunnon myyntiin. Hirmuisen usein on olettamuksena, että bloggaaja asuu hulppeassa omistuskämpässä, jonka upealla design-pöydällä nököttää aina tuoreita leikkokukkia. Olisikin näin, mutta olen aivan tavallinen nainen ja muutimme vuokra-asunnosta toiseen.

Meillä oli kyllä omakin pieni agenda muuton suhteen, sillä halusimme edullisemman asunnon. Maksoimme rivitaloasunnosta vuokraa 1800 euroa, joka on tietenkin aivan järisyttävän suuri summa. Kuitenkin meitä on kaksi, jotka molemmat tarvitsevat kotitoimiston eli tilalle tai oikeastaan huoneille on todellinen tarve. Tämän hetkinen asuntomme vuokra on 1200 euroa, joten saamme aika kivan summan säästöön joka kuukausi.

Nyt on siis mahdollisuus säästää aika hurjaa vauhtia omaan asuntoon ja tietenkin häihin. Kaikkihan sen tietää, että olemme kihloissa. Seuraavan viiden vuoden tavoite olisikin uusi asunto ja minulle uusi sukunimi, jota en voi vielä paljastaa, mutta se on ihan näköiseni.

UUSI ASUNTO

Tämän hetkinen asuntomme sijaitsee Helsingin Vuosaareessa, jonne olemme halunneet kovasti takaisin. Asumme nyt kerrostaloasunnossa, jossa on neljä huonetta ja keittiö. Huonemäärä on siis edelleen sama, joten meillä molemmilla on omat työhuoneemme ja omat vessat! Se on mulle kosmetiikkanörttinä tärkeää. Aivan lähellämme on kauppa, posti ja uimahalli. Olen aivan innoissani, että pääsen nyt kävellen näihin kaikkiin, vaikka en olekaan mikään uinnin ystävä. Jotenkin vaan tuntuu, että heräsin taas eloon, kun pääsin tuolta uinuvasta Sepänmäestä pois. Metrokin on aivan kivenheiton päässä.

Olo on siis hurjan onnellinen. Asuntomme ei ole mitenkään hulppea, mutta omasta mielestäni silti kivempi kuin edellinen. Täällä on kaikki, mitä tarvitsen – mieheni ja Bertta-hauva. Olemme myös innostuneet vasta nyt sisustamaan. Pakko myöntää, että edellisen asunnon valkoiset seinät, valkoinen keittiö ja vaalean harmaa lattia olivat meille liian kolkkoja ja kliinisiä. Rakastamme värejä ja lämpöä. Tulevaisuuden oma asunto tuleekin olemaan todella persoonallinen. Onneksi miehelläni on silmää ja hän handlaa sisustuksen salat.

Haluamme kotiimme laatua, joka kestää vaikka seuraaville sukupolville asti. Aikaisempaan asuntoon ostimme Tempur sängyn, josta selkämme on kiittänyt jo puolitoista vuotta. Lisäksi olemme ostaneet muutaman vintage-huonekalun. Nyt hankimme juuri design-sohvapöydän ja muutamia hieman arvokkaampia lamppuja. Seuraavaksi haluamme hankkia taidetta ainakin makuuhuoneeneeseen, mutta se onkin osoittautunut hieman hankalammaksi – etsimme tässäkin tapauksessa jotain persoonallista emmekä perinteisiä sisustustauluja.

Emme todellakaan ole mitään kroisoksia, mutta rahaa menee nykyään niin vähän yhtään mihinkään. Meillä ei ole lapsia emmekä ryyppää – siinä on kaksi syytä, miksi voimme panostaa nyt kotiimme.

TYÖ JA VAPAA-AIKA

Olen niin iloinen, että blogini juuret yltävät nyt sen verran syvälle, että voin sanoa tätä jo vakaaksi työpaikaksi. Vuosien työ on tuottanut tulosta ja teen mitä rakastan – usein teen tätä ehkä liikaakin. Eniten pidän siitä, kun saan teiltä täällä tai Instagramissa viestiä ja vastailen viesteihin lähestulkoon aamusta iltaan. Nyt on kuitenkin ollut pakko tajuta se, että tarvitsen myös muuta kuin työni. Olen laiminlyönyt ystäviäni jo aivan liian pitkään ja on aika taas nähdä heitäkin. Siksi välillä teidän viesteihin vastaamiseen saattaa mennä muutama päivä, koska koitan tehdä sen mielummin työaikana. Aika ironista, koska nyt on sunnuntai aamu ja kirjoitan tätä postausta vaikka olen vapaalla.

Vapaa-ajan puolella Twerk kulkee edelleen mukana rakkaana harrastuksena. Olen alkanut käymään hiljalleen myös salilla mieheni kanssa. Nyt muuttohässäkän ja loman jälkeen laitamme ruokavalionkin taas takaisin ruotuun. Fiilis on todellakin se, että uusi elämä on alkanut.

Työn puolesta blogi vie nyt noin 90% ajastani. Maskeeraajan hommia teen edelleen ja tänä vuonnakin teen taas oikein mukavan määrän morsiusseurueita. Rakastan olla mukana hääaamuissa ja olen etuoikeutettu näkemään osan ihmisen tärkeästä päivästä. Olen aivan innoissani, sillä tänä vuonna tulen tekemään enemmän myös morsiamien ja kaasojen kampauksia meikkien ohella. Kesäni on jo buukattu täyteen. Yksittäisiä meikkejä tai opastuksia en ikävä kyllä enää tee, koska aika ei yksinkertaisesti riitä. Kuvauksia tekisin mielelläni enemmänkin, mutta ei ole yksikertaisesti ollut aikaa koittaa puskea itseäni enemmän läpi sillä saralla. Kova hinku on kokoajan kameran toiselle puolelle, mutta tässä minä nyt taas hymyilen kuvissa kameralle.

En kuitenkaan koskaan tyydy tämän hetkiseen tilanteeseen vaan eteenpäin on päästävä. Siksi aivoni raksuttavat kokoajan ja toiveissa olisikin hurjasti kehittää tämän blogin ympärille jotain uutta yritystä. Vielä en vain tiedä mitä. Muutama vuosi sitten, kun tein lentoemännän töitä haaveenani oli yrittäjyys. En todellakaan tiennyt mikä se voisi olla. Nyt muutaman vuoden jälkeen olen yrittäjä, joten uskon joku päivä herääväni ja keksiväni sen suuren idean. Sillä välin uteliaana opettelen uutta, tongin tietoa ja pysyn avoimena.

Onko teillä joitakin suuria suunnitelmia tulevaisuudelle tai onko jotakin kivoja muutoksia jo tiedossa?

POSTAUKSEN MEIKKI

Tein tämän meikin IG-stoorissani eilen, joten jos minitutoriaalit kiinnostaa, niin kannattaa ottaa IG-stoorini seurantaan. Meikkipohjana käytin ensimmäistä kertaa MACin Studio Fix fluidia* sävyssä NC18, mutta yleisin sävy on lienee NC15. Tämä on aivan loistava meikkivoide oikeastaan jokaiselle ihotyypille ja jopa pintakuivalle iholle. Tosin aikuiselle naiselle liian tuju ja itsekin tykkään nykyään kevyemmästä meikkivoiteesta. Poskilla käytin Lumenen voidemasta poskipunaa ja highlighteria* sekä ensimmäistä kertaa Lumenen nestemäistä aurinkopuuteria*, jota innolla testailen uudelleen.

Luomivärinä käytin uutta Smashboxin L.A. Cover Shot -palettia*. Rajaukseen mustaa luomiväriä. Ripsarina toimi Lumenen uusi Essential Volume Mascara, joka oli yllättävän kiva ja antoi nimeomaan tuuheutta. Huulipuna on ihan mun uusi lemppari ja se on MACin uutuus Powder Kiss puna sävyssä 315 Lasting Passion*.

*Sisältää mainoslinkin. Tuote saatu. 

  • Annica

    Hei, suosittelen tsekkaamaan tämän taiteilijan maalauksia (http://kaarniadesign.fi/) Tilasin meille kotiin taulun, jonka hän toteutti täysin omien toiveideni mukaan. Ihania teoksia, ihana tyyppi ja vielä suomalaista! ❤️👍

    • Miia Ezen

      Onpa kyllä todella kauniita teoksia. ❤️ Me tosin etsitään jotain todella erikoista ja erilaista – jopa outoa. 😉

      • Hanna

        Heippa! Tiedä sitten miten määrittelet oudon, mutta olisiko sitten Karusoman teokset ennemmin makuusi sopivia? 😁 http://www.karusoma.com/

  • Hansu

    Olen käytyänyt vuosia kyseistä Macin meikkivoidetta. Korvaaki kalskahti että on aikuiselle naiselle liian tuju. En ole edes miettinyt asiaa. Osaatko sanoa mitkä voisivat olla vaihtoehtoja?

    • Miia Ezen

      Heippa Hansu! No mielipideasioitahan nämä ovat ja meikissä ei ole mitään sääntöjä. 🙂 Yli 50-vuotiaalle kuitenkin yleensä itse käytän mielummin ohuempaa meikkivoidetta kuten saman merkin face & bodya. Lisää meikkivoidesuosituksia voit lukea tästä postauksesta: https://miiaezen.com/2018/10/14/paras-meikkivoide-ikina/

  • Marika

    Hei, juttujasi ja videoitasi on tosi kiva seurata, kiitos niistä! Olen itse aikuisempi, yli 40 vee ruuhkavuosia elävä ja saan tosi paljon vinkkejä videoistasi. Plussaa luonnonmukaisista tuotteista ja aidosta tavastasi esittää asiat ”plääh, mikä tää nyt on jne.” Olen itse jostain syystä allergisoitunut hyvin monelle tuotteelle ja siksi seurailen mielenkiinnolla testailujasi. Tsemppiä, jatka samaan malliin!

    • Miia Ezen

      Voi kiitos Marika! <3 Toivottavasti löydät sen ainesosan, jolle olet herkistynyt. 🙁

  • Pauliina

    Ehkäpä näemme vielä joku päivä sun oman kosmetiikkasarjan 😍 Tai edes jonkun yhteistyön jonkun olemassaolevan brändin kanssa. Kiva oli lukea kuulumisiasi!

    • Miia Ezen

      Hih.. joo ei sitä tiedä. Haluisin keksiä kuitenkin jotain, mitä kukaan muu ei ole tehnyt. 😉 Siinä onkin sitten miettimistä. 😀

  • Mehis

    Onnea uuteen kotiin ja kiitos kivasta kuulumiset postauksesta 🧡

    • Miia Ezen

      Kiitos Mehis! Ja kiva, kun tykkäsit. 🙂

  • Aino

    Ah, miten parasta kun bloggaaja on aito! Kaikkea ei tarvitse kertoakaan (jos ei itse siis halua), mutta on mukavaa kun on avoimuutta. Ja tervetuloa iloiseen itään, meren lähellä on ihana asua ja meidän lemppari lenkkipaikkoja on kallvikin niemi 🙂

    • Miia Ezen

      Voi kiitos! 🙂 Joo, mä oon ihan tällainen tavallinen.

  • Niina

    Jos uniikkia taidetta etsii niin suosittelen tsekkaamaan instasta Marika Mustasillan tekemiä ihanuuksia!
    Onnea uuteen kotiin ♡

    • Miia Ezen

      Joo hienoja! 😀 Me etsitään tosin hieman erilaista.

  • Outi

    Vinkkinä taiteen hankintaan voisi olla taidelainaamot. Niitä löytyy tietenkin Helsingistäkin, suosittelen tutustumaan.

    • Miia Ezen

      Joo sieltä etsittiin, muttei ollut meidän tyylistä. Nyt on taiteilija löytynyt. 🙂

  • Jossu

    Onnea uuteen kotiin 😀!

    • Miia Ezen

      Kiitos 🙂

  • Tiina

    Taidelainaamo on super hyvä, voit ostaa taulun omaksi. Kannattaa tutustua, pojan vaimo on ostanut ainakin neljä taulua .
    Googleta!!!!

    • Miia Ezen

      Heippa Tiina! 🙂 Joo, sieltä me katsottiin, mutta ihan itselle mieluista ei löytynyt. Nyt on tosin tilauksessa jo se mitä ollaan etsitty. Tulen kertomaan sitten siitä, kunhan valmistuu. <3

  • Jenni Haverinen

    Moi! Nyt ei asiaan liity mitenkään mutta kysyn silti 😀 Se Weledan voide. Laitatko sen aiemmin ja annat imeytyä hyvin ennen meikkaamista, vai laitatko ihan vasta kun alat meikkaamaan? Käytätkö pelkästään sitä päivävoiteena? Ja toinen juttu. Onko sulla jotain tosi hyvää suositusta kulmavahasta? Mulla kulmakarvat on luonnostaan tosi alaspäin kääntyvät, enkä vaan ole löytänyt tuotetta, joka pitäisi ne ojennuksessa koko päivän. Tai edes muutaman tunnin. Tai joku muu vinkki niille (muu kuin leikkaaminen lyhyemmäksi)? Kiitos 😊

    • Miia Ezen

      Heippa Jenni! 🙂 Mä laitan sen juuri ennen meikkipohjaa ja käytän nimeomaan päivävoiteena. Mutta levittämmisessä on ihan tietty tekniikka. Käy kurkkaamassa ohjeet mun Instagramin kohokohdista nimellä ‘kuulas iho’. Vai onko sulla Instagramia? 🙂 No kulmavahoista en tiedä, mutta saippualla kyllä pysyy ihan takuuvarmasti. Teen siitä jossain vaiheessa ohjeet. Ja myös kulmakarvageeleillä pysyy. 🙂 Anastasian kirkas geeli on tosi ytyä. Ja älä leikkaa! <3

      • Jenni

        Moi! Halusin vaan tulla kiittämään vinkistä, nimittäin ostin tuon Anastasian kulmageelin. Hitsiläinen, minun kulmakarvat ei oo koskaan näin pysyneet ojennuksessa! Yleensä joudun useita kertoja päivässä vetäisemään ne sormin takaisin ylös, mutta eipä tarvitse enää. Älytöntä miten kauniina kulmat pysyy ihan koko päivän! 😍 Kiitos!!

        • Miia Ezen

          Jee! Ihan superihana kuulla, että toimi sulle! <3

  • kukkis.

    Apua miten kallis vuokra 1200 ……WHAT!!! Kyllä olen aina tiennyt, että olen pienipalkkainen, mutta en koskaan voisi asua noin hulppeassa asunnossa, koska nettopalkkani ei riittäisi tuohon. Tosin jos ottaa miehen palkan mukaan se riittäisi, mutta muuhun elämiseen ei sitten jäisikään enää mitään. Olen aina haaveillut, että voisi asua jossakin lähempänä kaikkea eikä täällä korvessa 🙂 ehkä joskus tai sitten ei, en usko että on palkankorotusta tulossa.
    Onnea uuteen asuntoon!

    • Miia Ezen

      Heippa Kukkis ja kiitos! 🙂 Joo, itseasiassa 1200 on ihan todella hyvä löytö Helsingistä ja 4h + keittiö. Tuota hintaa kiskotaan kaksioistakin. Mutta tosiaan me tarvitaan isompi asunto, kun tehdään molemmat töitä kotoota.

  • Tarja

    Tervetuloa Vuosaareen! Oottepa löytänyt edullisen asunnon.
    Vuosaari on kyllä mahtava paikka asua, meidän perhe on viihtynyt jo 18 vuotta.
    Nyt täytyykin kulkea silmät auki, jos sattuisin bongaamaan sut jossain.

    • Miia Ezen

      Kiitos Tarja! 🙂 Joo, tää on kyllä Helsingin mittakaavassa edullinen. Mua varmaan näkee tuolla Columbuksen K-marketissa tai Bertta-hauvan kanssa lenkillä. 😉 Tuu moikkaamaan, jos näet mut.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram